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芳醇を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 39



例文

芳醇な赤ワイン例文帳に追加

a gutsy red wine  - 日本語WordNet

芳醇なクラレット例文帳に追加

a robust claret  - 日本語WordNet

芳醇な味の葡萄酒例文帳に追加

wine with rich flavor  - EDR日英対訳辞書

芳醇(ほうじゆん)な香りのワイン.例文帳に追加

wine with a rich bouquet  - 研究社 新英和中辞典

例文

芳醇な熟成したワイン例文帳に追加

full-bodied mature wines  - 日本語WordNet


例文

こくのある芳醇なシェリー酒例文帳に追加

a rich, mellow sherry - Eゲイト英和辞典

これも日本語としては本来「芳醇」が正しい(日本語の辞書の中には「芳醇」がなく、「芳純」「芳潤」とするものもある)。例文帳に追加

In this case also, originally, "芳醇" is correct (in certain dictionaries for Japanese language, it is written as "芳純" or "芳潤" instead of "芳醇").  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

芳醇な香味を有する酒類を提供する。例文帳に追加

To provide alcohol beverages with mellow flavor and taste. - 特許庁

ボルドーのサンテミリオン周辺で作られる芳醇な赤ワイン例文帳に追加

full-bodied red wine from around the town of Saint Emilion in Bordeaux  - 日本語WordNet

例文

後熟ホップ様苦味を呈する高芳醇発酵アルコール飲料例文帳に追加

HIGHLY MELLOW FERMENTED ALCOHOLIC BEVERAGE HAVING AFTER-RIPENING HOP-LIKE BITTERNESS - 特許庁

例文

確実に、所望のエタノールと乳酸濃度を有し、芳醇な風味を有する醤油を得る。例文帳に追加

To surely obtain a soy sauce having desired ethanol and lactic acid concentrations and a mellow flavor. - 特許庁

淡麗で、醤油特有の芳醇な香りを濃厚に有する再仕込醤油を得る。例文帳に追加

To obtain a refermented soy sauce having clarity and condensed mellow fragrance of characteristic soy sauce. - 特許庁

4−ビニル−グアイアコールとバニリンを多量に含有し、甘い芳醇な香味とコクの増強された焼酎を得る。例文帳に追加

To obtain Shochu (low-class distilled spirits) rich in both 4-vinyl- guaiacol and vanillin, thus imparted with sweet and mellow flavor and enriched body. - 特許庁

天然のオリーブの花の香気に近い、瑞々しさと芳醇な香りを兼ね備えたオリーブの花様香料組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a flower-like perfume composition having both of fresh and mellow perfumes near to the perfume of the flower of natural olive. - 特許庁

短い熟成期間でまとまりある芳醇な香気を有するカレー用調合粉末香辛料の製造方法を提供すること例文帳に追加

To provide a method for producing a prepared powdery spice for a curry having a coherent mellow aroma in a short maturing period. - 特許庁

一方、第2抽出段階で低下した抽出圧により、芳醇なコーヒーの香りが十分放出される。例文帳に追加

Meanwhile, a rich aroma of coffee can be sufficiently given by the reduced extraction pressure in the second extraction stage. - 特許庁

これにより、優れたローズ様のナチュラル感、瑞々しさ、芳醇さを有するフレグランス組成物を提供することを可能とする。例文帳に追加

The method allows to provide a fragrance composition that feels excellently natural, fresh and mellow like a rose. - 特許庁

大量の糠を生じさせることなく、芳醇でアレルギー反応の起こりにくい酒類、及びそれを生産することのできる製造方法を提供する。例文帳に追加

To produce a liquor without generating a large quantity of sugar and with little allergic reactions and provide a method for producing the same. - 特許庁

より天然のバラの香気に近い、瑞々しさと芳醇な香りを兼ね備えた香粧品用香料組成物を提供する。例文帳に追加

To obtain a perfume composition for a cosmetic, which has freshness closer to a natural rose fragrance and a mellow fragrance. - 特許庁

製造される酒類およびビール風味飲料は、その酒類またはビール風味飲料に特有の香味(芳醇さ)を維持または改善し、その香味(芳醇さ)とボディ感(コク味、濃厚さ)とキレとの総合テイストに優れた、好ましくはさらに、保存中の劣化臭が低減または回避された、酒類およびビール風味飲料である。例文帳に追加

The produced alcoholic beverage and beer-flavored beverage maintains or improves favor (mellowness) peculiar to the alcoholic beverage or beer-flavored beverage, is excellent in the overall taste in terms of flavor (mellowness), body (robustness and richness) and sharpness, and preferably reduces or avoids the deterioration smell during storage. - 特許庁

どこに蓄積されるかはフグの種類ごとに違うが、白子は比較的テトロドトキシンが蓄積される種が少なく(皆無ではない)、うまみも芳醇であることから食用に供される。例文帳に追加

Where they hoard the tetrodotoxin differs in each kind, but only a few kinds of pufferfish hoard the tetrodotoxin in their milt, which is mellow; so the milt is used for food.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

濃厚芳醇で天然感に富み、マイルドな熟成感を有し、嗜好性に優れ、かつ抽出効率の高い植物エキスおよびその製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a thick and mellow plant extract having a rich natural feeling, a mildly ripe feeling, an excellent palatability and high extraction efficiency and a method for producing the plant extract. - 特許庁

製造工程中の半製品又は製品と珊瑚化石を接触させることにより、短時間で、バニリン含量の増強された、芳醇な香味を有する酒類を製造することができる。例文帳に追加

Half-fermented or completely fermented alcoholic beverages are treated with coral fossils whereby the content of vanillin is enhanced in a short time and the objective alcoholic beverages with mellow flavor and taste imparted are obtained. - 特許庁

黒豆の水抽出液に特有の豆臭のマスキング、まろやかな酸味の付加、芳醇な香りの付加により、風味が改善された柚子黒豆飲料を提供する。例文帳に追加

To provide a citron black bean beverage improved in flavor through masking of bean flavor peculiar to a black bean water extract, and addition of mild acid taste and mellow aroma. - 特許庁

これらの化合物を配合することにより、高用量でも魚臭さなどを生じることなくマリーンフラグランスが強調され、香料に、ボリューム感、光輝および芳醇さが生じる。例文帳に追加

Marine fragrance is emphasized without generating fish odor even at high dosage by formulating perfume with these compounds to impart volume, radiance and richness in character to the perfume. - 特許庁

天然品ならではの芳醇な香気と高い品質とを有する天然バニラ香料を衛生的かつ安定に提供可能な天然バニラ香料の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a natural vanilla perfume, capable of hygienically and stably providing the natural vanilla perfume having rich aroma and high quality that are characteristic of a naturally occurring material. - 特許庁

バラの香気として従来より知られていた成分を組み合わせても再現する事が困難であった、優れたローズ様のナチュラル感、瑞々しさ、芳醇さを有するフレグランス組成物を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a fragrance composition that people feel excellently natural, fresh and mellow like a rose, which has been difficult to reproduce even with combininations of various kinds of ingredients usually known as rose perfumes. - 特許庁

焼き芋の特徴香気成分の一つであるマルトール含有量が高められた、実質的に焦げ臭などの異臭が認められない、甘い芳醇な芳香を有する良質の芋焼酎及びその製造方法の提供。例文帳に追加

To provide a good-quality, sweet potato Shochu which has an increased content of maltol being one of characteristic aromatic odor components of baked sweet potato, shows no unusual odors such as a burnt smell substantially, and has a sweet and rich aroma, and a method for producing the same. - 特許庁

焼酎醪を蒸留することなく醪液部と醪固形部に固液分離し、前記工程で得られた醪固形部を固体蒸留して芳醇型焼酎を得る。例文帳に追加

This method for producing the Shochu comprises subjecting an unrefined Shochu to a solid-liquid separation to obtain the unrefined Shochu liquid portion and the unrefined solid portion without distilling the unrefined Shochu, and then solid-distilling the unrefined solid portion obtained in the above-mentioned process to obtain a mellow type Shochu. - 特許庁

芳醇さや風味等の香味、ボディ感(コク味、濃厚さ)、及びキレのバランスに優れ、かつ保存中の劣化臭が改善された酒類およびビール風味飲料、またはそれらの製造方法の提供。例文帳に追加

To provide an alcoholic beverage and beer-flavored beverage, which are well balanced in terms of favor such as mellowness and savor, body (robustness and richness), and sharpness, and the generation of deterioration smell during storage is suppressed, and to provide a production method of the same. - 特許庁

ギョウジャニンニクの風味を最大限に保持し、醤油の持つ芳醇な風味と多種のアミノ酸の持つ呈味とを最大限に生かした醤油様風味を持つ調味料の製造方法。例文帳に追加

To provide a method for obtaining a soy sauce-flavored seasoning in which the flavor of Allium victorialis L is maximally maintained, the mellow flavor of soy sauce and the gustatory of various kinds of amino acids are maximally kept alive. - 特許庁

(1)焼酎醪に天然ろ過助剤を添加した後、醪液部と醪固形部に固液分離し、(2)前記工程(1)で得られた醪固形部を固体蒸留して芳醇型焼酎を得る。例文帳に追加

This method for producing the Shochu comprises (1) adding a natural filtration auxiliary to the unrefined Shochu, subjecting the mixture to a solid-liquid separation to obtain the unrefined Shochu liquid portion and the unrefined solid portion, and (2) solid-distilling the unrefined solid portion obtained in the process (1) to obtain a mellow type Shochu. - 特許庁

高級アルコール、エステル類を中心とした天然香気成分による芳醇なワインの香りとコク味及び渋味等の味を濃厚に有し、調理用として、また食品加工用として好適な低アルコール濃縮ワイン組成物を得る。例文帳に追加

To obtain a low alcohol concentrated wine composition having mellow wine flavor from natural flavoring ingredient mainly high-class alcohol and ester kinds, and thick taste such as body taste and astringent taste, and suitable for cooking and food processing. - 特許庁

離水を起こすことなくテキーラ独特の植物の風味を閉じ込め、ゼラチン・ゲルが口の中ですぐに溶けて芳醇な液体となり口いっぱいにテキーラの風味が広がる、テキーラを含むゼリー菓子、およびその製造法を提供する。例文帳に追加

To provide a jelly confectionery which contains tequila, in which the flavor of a plant peculiar to the tequila is shut without causing syneresis, and of which gelatin gel is dissolved immediately in the mouth to cause a mellow liquid and to spread the flavor of the tequila fully in the mouth, and to provide a method for producing the jelly confectionery. - 特許庁

バターなどの乳化食品に醤油の芳醇な香味を付与し、しかも乳化食品と醤油が分離しない長期間安定なスプレッド用又は調理の際の味付け用など多様に使用することができる調味料を提供する。例文帳に追加

To obtain a seasoning capable of imparting a mellow flavor of a soy sauce to an emulsified food such as a butter and variously usable for a spread stable for a long period without separating the emulsified food and the soy sauce or for seasoning, etc., at the time of cooking. - 特許庁

シークワーサーの果汁を絞った後の残渣である果皮・果肉・種子から簡単な方法で酸味がなく芳醇の香のするシークワーサー茶を得ると共にゴーヤー茶と組み合わせてより風味が豊かで多くの有効成分を含むシークワーサー入りゴーヤー茶を得る。例文帳に追加

To obtain a tea of Citrus depressa, having no acid taste and having mellow fragrance from peel/flesh/seed which are the residue after squeezing juice of the Citrus depressa by a simple method; and to obtain a tea of a bitter gourd containing the Citrus depressa, having rich flavor and containing many active ingredients by combining the tea of the bitter gourd therewith. - 特許庁

クリームをバター粒子が形成された後に一定量添加して練圧することで、「ボロツキ」「遊離水」「色調」において従来のバターと同様の結果を示し、またクリーム風味とバター風味が調和した芳醇なクリーム風味を有するバターとなることを見出し、先の課題を解決した。例文帳に追加

The butter having cream flavor is obtained by adding a prescribed amount of cream after butter particles are formed, kneading and pressurizing the mixture so as to exhibit the same result in its "crumbled properties", "free water" and "color tone" as those of the conventional butter, and have mellow cream flavor where the cream flavor and the butter flavor are harmonized with each other. - 特許庁

果実及び/又は野菜汁で発酵可能であり、且つ乳酸及び酢酸生成能を有する乳酸菌を用いて、果実汁及び/又は野菜汁を発酵させることにより、ジアセチル臭を始めとした不快な臭味を呈することなく、芳醇さを有し、マイルドで風味が良く、しかも爽快な酸味を主体とした新しいタイプの食酢又は酸味食品ペーストが製造できる。例文帳に追加

The novel type vinegar or acidulated food paste has no unpleasant smell such as diacetyl smell, has mellowness, mild and good taste, and also refreshing sourness, and is obtained by using lactobacillus fermentable with fruit juice and/or vegetable juice and also having formability of lactic acid and acetic acid to ferment the fruit juice and/or vegetable juice. - 特許庁

例文

泡盛の熟成方法に関し、特に蒸留工程中に凝縮液を極低温に冷却することを特徴とする冷却熟成方法において、アルコール蒸気中の油性成分やコゲ臭などを適度に除去することができ、しかも、泡盛独特の芳醇な香味を効果的に引き出すことができる冷却分離装置を実現すること。例文帳に追加

To provide a cooling and separating apparatus capable of properly eliminating an oily component and scorched flavor in the vapor of alcohol and effectively extracting a rich flavor characteristic of Awamori (a millet brandy) in the aging of the Awamori, in a refrigeration aging process by extremely cooling a condensate in a distillation process. - 特許庁

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