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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 醸造法に関連した英語例文

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醸造法の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 251



例文

ハトムギを原料とする醸造酒及びその製造方例文帳に追加

BREWAGE USING ADLAY AS RAW MATERIAL AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

良好な醸造香を有するビールテイスト発酵飲料の製造方例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING FERMENTED BEVERAGE WITH BEER TASTE EXHIBITING EXCELLENT BREW FLAVOR - 特許庁

大豆発酵醸造酒を原料とした機能性食品の製造方例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING FUNCTIONAL FOOD USING SOYBEAN BREWED SAKE AS RAW MATERIAL - 特許庁

醸造酒を二酸化炭素ガス微高圧下で処理することによる米醸造酒の非加熱殺菌又は静菌方を提供する。例文帳に追加

To provide a method for performing the non-heating sterilization or bacteriostasis of rice-brewed sake by treating the sake under the carbon dioxide of a slightly high pressure. - 特許庁

例文

かつて、神酒は神社もしくは氏子が自家醸造していたが、現在は酒税の規制があるため、伊勢神宮のように清酒の醸造免許や、税務署からのどぶろくの醸造許可を得ている神社も存在する。例文帳に追加

Miki used to be homebrewed by a shrine or shrine parishioner but now, due to regulation by the Liquor Tax Act, some shrines like Ise Jingu Shrine receive a license to brew sumisake, or a license to brew doburoku from the tax office.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

すると延宝1年(1673年)、徳川幕府は酒造統制の一環として寒造り以外の醸造が禁止するに至り、その結果四季醸造は衰退への一途をたどり、寒造りが醸造法の主流となっていった。例文帳に追加

The Tokugawa shogunate then tried to standardize sake brewing by banning brewing other than kanzukuri, and shikijozo started to decline, and kanzukuri became the main brewing method.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

複雑な工程や設備、多大なエネルギーを必要とせずに、醸造粕から飼料等の原料となる醸造粕濃縮物や醸造粕乾燥物を効率良く製造する方を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for efficiently producing a brewing lees concentrate and a dried material of brewing lees to be a raw material such as a feed from the brewing lees without requiring complicated processes or equipment or numerous energy. - 特許庁

全体として、旨味、コク、キレ等、香味のバランスに優れ、しかも香味が相応に深い醸造酢を得ることができる醸造酢の製造方及びそのような醸造酢を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing brewed vinegar that can obtain brewed vinegar excelling in balance of fragrance and flavor such as taste, body, snap, etc. on the whole, and moreover having adequately deep fragrance and flavor, and such a brewed vinegar. - 特許庁

醤油醸造において、短期醸造、低温醸造及び淡色化を可能とする酵母、並びに当該酵母を用いた発酵食品の製造方を提供する。例文帳に追加

To provide a yeast which enables short period brew, low temperature brew and light coloration in the brewing of soy sauce, and to provide a method for producing a fermented food with the yeast. - 特許庁

例文

酵母の分離方並びにその方により得られた醸造用酵母及び清酒例文帳に追加

METHOD FOR SEPARATING YEAST, BREWING YEAST PREPARED THEREBY AND SAKE - 特許庁

例文

醤油醸造用酵母の培養方及びその培養液を用いる醤油の製造方例文帳に追加

METHOD OF CULTIVATION FOR SOY SAUCE BREWING YEAST AND METHOD OF MANUFACTURING FOR SOY SAUCE USING THE CULTURE SOLUTION - 特許庁

自然酵母を用いて醸造した酒類及びその製造方並びに自然酵母の保存方例文帳に追加

LIQUORS BREWED BY USING NATURAL YEAST, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND METHOD FOR PRESERVING THE NATURAL YEAST - 特許庁

抹茶微粉末及び/又は抹茶懸濁液を原料として使用することを特徴とする抹茶風味醸造酒、及び、醸造酒の製造方において抹茶微粉末及び/又は抹茶懸濁液を貯酒及び/又は熟成中液に混合することを特徴とする抹茶風味醸造酒の製造方例文帳に追加

Furthermore, in a production of the brewage, the fine powder of powdered tea and/or a suspension of powdered tea in an amount of 2-4 g reduced to fine powder of powdered tea per 1 L of a brewage is blended to a stored sake and/or a solution in aging. - 特許庁

が異なります。焼酎は蒸留酒で、ウイスキーの仲間です。日本酒は醸造酒です。例文帳に追加

They’re made differently. Shochu is distilled and is similar to whiskey. Sake is brewed. - Weblio英語基本例文集

一方、1897年(明治30年)には広島県の三浦仙三郎により軟水醸造法が開発された。例文帳に追加

On the other hand, in 1897, Senzaburo MIURA, who lived in Hiroshima Prefecture, developed a fermenting technique with soft water.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

これを水酸化ナトリウムで中和し、諸味とともに仕込み熟成を経る方を「混合醸造」と呼ぶ。例文帳に追加

The method to neutralize this by sodium hydroxide and make it mature with moromi is called the 'mixed fermented method.'  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

したがって、麹による醸造法は当時既に全国的に普及していたと見るべきである。例文帳に追加

Therefore, it should be considered that the brewing method of rice malt had been already spread all over Japan in those days.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

醸造酒を燗するのではなく、蒸留酒を燗するというのは、世界的に見て非常に珍しい飲酒だ。例文帳に追加

Warming not brewage but distilled alcoholic beverage is very unique, if seen globally.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

YIL169C、YOL155C、MUC1遺伝子を利用した醸造用酵母の判別例文帳に追加

METHOD FOR DISCRIMINATING YEAST FOR BREWING USING YIL169C GENE, YOL155C GENE OR MUC1 GENE - 特許庁

FLO遺伝子又はリボソーム遺伝子近傍のIGS領域を利用した醸造用酵母の判別例文帳に追加

METHOD FOR DISTINGUISHING BREWING YEAST BY UTILIZING FLO GENE OR IGS REGION NEAR RIBOSOME GENE - 特許庁

連続式発酵槽並びに魚醤油などの液状発酵食品の連続醸造法例文帳に追加

CONTINUOUS FERMENTER AND METHOD FOR CONTINUOUSLLY BREWING LIQUID FERMENTED FOOD SUCH AS FISH SOY - 特許庁

醸造用酵母の正確な判別、分類、同定を迅速且つ容易に行う方の開発。例文帳に追加

To provide a method for quickly and easily carrying out accurate discrimination, classification and identification of brewing yeast. - 特許庁

醤油醸造及び精米後の残渣をリサイクルした飼料・肥料の製造方例文帳に追加

PRODUCTION OF FODDER AND FERTILIZER BY RECYCLING RESIDUE AFTER BREWING OF SOY SAUCE AND POLISHING OF RICE - 特許庁

主として酵素工業又は醸造工業における穀類の蒸煮方及び装置に関する。例文帳に追加

To provide a method and an apparatus for steaming grains mainly in enzymatic industry or brewing industry. - 特許庁

オオムギ品種の識別方及び優良醸造形質を有するオオムギ品種例文帳に追加

METHOD FOR IDENTIFYING BARLEY VARIETY AND BARLEY HAVING EXCELLEMT BREWING PROPERTY - 特許庁

この方により、醸造用酵母の正確な分類、判別が、迅速且つ容易に可能となる。例文帳に追加

Thereby, it becomes possible to perform the accurate classification and distinction of the brewing yeast quickly and easily. - 特許庁

醸造用下面ビール酵母と野生酵母を高精度に識別する方を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for accurately discriminating a brewing bottom yeast and a wild-type one each other. - 特許庁

醸造副産物からの機能性素材の製造方およびそれにより得られる機能性素材例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING FUNCTIONAL RAW MATERIAL FROM BREWING BY-PRODUCT, AND FUNCTIONAL RAW MATERIAL YIELDED THEREBY - 特許庁

醸造用酵母の正確な判別、分離、同定を迅速、正確且つ容易に行う方の開発。例文帳に追加

To develop a fermentation yeast discrimination method, by which the accurate discrimination, separation and identification of a fermentation yeast can rapidly, accurately and easily be performed. - 特許庁

焼酎蒸留廃液を用いた醸造酢の製造方及び加工食品例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING BREWED VINEGAR USING SHOCHU (JAPANESE WHITE DISTILLED LIQUOR) DISTILLATION WASTE LIQUID, AND PROCESSED FOOD - 特許庁

主としてアルコール発酵を伴う酒類醸造に使用する仕込方及び装置に関する。例文帳に追加

To provide a method and a system for charging raw materials usable mainly for brewing a liquor with alcoholic fermentation. - 特許庁

新たな生理機能を有する醸造酢及びその製造を提供すること。例文帳に追加

To obtain brewed vinegar having a new physiological function and to provide a method for producing the same. - 特許庁

色が淡くてもコクのあるうま味を有する本醸造淡色醤油及びその製の提供。例文帳に追加

To provide brewed pale-colored soy sauce having palatability with good body even if having pale color, and to provide a method for producing the soy sauce. - 特許庁

醸造原料用加工大麦の製造方醸造原料用加工大麦、麦汁の製造方、麦芽アルコール飲料の製造方及び麦芽アルコール飲料の真性発酵度を向上させる方例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING PROCESSED BARLEY FOR BREW RAW MATERIAL, PROCESSED BARLEY FOR BREW RAW MATERIAL, METHOD FOR PRODUCING WORT, METHOD FOR PRODUCING MALT ALCOHOL DRINK AND METHOD FOR IMPROVING TRUE FERMENTATION DEGREE OF MALT ALCOHOL DRINK - 特許庁

醸造酒に含まれるDNAであって、微生物由来のDNAを簡便に検出する方を提供すること、並びに醸造に使用した微生物の推定や変異株の検出が可能な、DNAの検出方を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for easily detecting a microorganism-originated DNA in a brewed beverage, and a DNA detection method for enabling estimation of microorganism used in brewing and detection of variant. - 特許庁

保存性および香味の優れた醸造食品の製造方であって、発酵工程を終えた醸造食品に紫外線を照射する工程を具備する方例文帳に追加

This method for producing the brewed food is characterized by having a process for irradiating the fermented brewed food with UV light preferably at a low temperature. - 特許庁

醸造用麹の製造において原料の盛込み水分が通常よりも低水分でも旺盛に繁殖し、生育速度が早い麹菌、及び該麹菌を用いる醸造用麹の製造方を提供すること。例文帳に追加

To provide a koji mold which vigorously proliferates even when water content charged to raw materials is lower than a conventional water content and having rapid growing rate in a method for producing koji for brewing and to provide the method for producing the koji for brewing by using the koji mold. - 特許庁

特に、醸造用酵母の分離方に適用して有用かつその方により得られた醸造用酵母を用いて、芳香豊かで美味な清酒を得ることを目的とする。例文帳に追加

A yeast is selectively separated by using a pseudohypha-forming phenomenon of a budding yeast 1 with an agent 2. - 特許庁

並行複発酵と呼ばれるこの日本酒独特の醸造が、他の醸造酒に比べて高いアルコール度数を得ることができる要因になっている。例文帳に追加

This unique brewing method for sake, called parallel multi-stage fermentation, is the factor that makes it possible for it to have a higher alcohol content than other brewages.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

アントシアニン色素を含有する有色馬鈴薯を原料として用いる有色醸造酒の製造において、有色馬鈴薯特有のアントシアニン色素を活かした有色醸造酒の製造方を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing colored brewage using colored potatoes containing an anthocyanin pigment, as a material, while making the best use of the anthocyanin pigment peculiar to the colored potatoes. - 特許庁

酢酸イソアミルを高生産し、E/A比が高い酒類を製造できる醸造用酵母、及び該醸造用を使用した香り豊かな酒類の製造方の提供を目的とする。例文帳に追加

To obtain brewing yeast that highly produces isoamyl acetate and rice wines having a high E/A ratio and to provide a method for producing fragrant liquors by using the brewing yeast. - 特許庁

醸造特性特に仮性最終発酵度に強く影響を与えるオオムギβ−アミラーゼ熱安定性を指標として、優良醸造特性を持つオオムギの簡易選抜を提供する。例文帳に追加

To provide a simple selection method for barley variety having an excellent brewing property by using a thermostability of the barley β-amylase which imparts significant affects on the final degree of the apparent attenuation in fermentation. - 特許庁

清酒醸造の常通りに一般の酒造米を用いて麹を作り、低グルテリン米を掛米に用いて清酒を醸造する。例文帳に追加

In a method for producing the refined rice liquor, malted rice is prepared by using ordinary rice for brewing the rice liquor according to conventional methods for brewing the refined rice liquor and the refined rice liquor is prepared by using the low-glutelin rice as covering rice. - 特許庁

酸度が高く、少量の使用により食品のpHを低減でき、味を落とさずかつ酸味を抑えて食品の日持ちを向上でき、醸造酢の粉末化も容易な粉末醸造酢とその製造方を提供する。例文帳に追加

To provide a powdery brewed vinegar that has a high acidity, can readily lower the pH of foods with the use of a reduced amount and can increase the keeping quality by suppressing the acid taste without deterioration of the taste and permits easy pulverization of the brewed vinegar and provide a method for producing the same. - 特許庁

本発明は、大豆が含有する栄養素を発酵反応により、人体に容易に摂取可能な大豆エキスに転化して醸造酒に付加することで、大豆エキス入り醸造酒を得る製造方を提供する例文帳に追加

To provide a method for producing a soybean essence-containing fermented liquor in which a nutrient contained in soybean is converted by fermentation reaction to a soybean essence to be easily taken in the human body and added to fermented liquor. - 特許庁

醸造廃液を放流できる水質まで確実にかつ効率よく処理するとともに、廃液中に含まれていた再利用可能な成分を効率よく分離し再利用に供することを可能とする、醸造廃液の処理方を提供する。例文帳に追加

To provide a treatment method for a brewing waste liquid for treating the brewing waste liquid certainly and efficiently to obtain dischargeable water and separating a reutilizable component contained in the waste liquid efficiently to reutilize the same. - 特許庁

副産物の生成が少なく、且つ風味や味質に優れた米ベースの醸造酢の生産を可能にする醸造酢用原料及びその製造を提供すること。例文帳に追加

To provide a raw material for brewed vinegars, scarcely producing a by-product and enabling production of rice-based brewed vinegars excellent in flavor and taste quality and to provide a method for producing the raw material. - 特許庁

保健機能を具備する原料(例えば、漢方材料)の成分の優れた健康効果が得られ、その味や風味等のバランスがとれた醸造酒の製造方および醸造酒を提供することにある。例文帳に追加

To provide both a method for producing a brewed liquor having balanced taste or flavor, etc., by which excellent healthy effects of ingredients in raw materials having health care functions (e.g. a Chinese herbal medicinal material) and a brewed liquor thereof. - 特許庁

蒸し米および麹を原料として日本酒を醸造する日本酒の醸造であり、麹として、水を有隔膜電解して生成される電解生成水であるアルカリ性水または酸性水で処理した麹を使用することにより、軽快な酒質の日本酒または濃くのある酒質の日本酒を廉価に醸造する。例文帳に追加

In the brewing of Sake wine using steamed rice and rice malt (Koji) as raw materials, the rice malt is treated with the alkaline or acidic water prepared by the diaphragm electrolysis of water and the treated malt is used for brewing to give Sake of light and refreshing quality or of high body quality. - 特許庁

例文

つまり、この蒸留酒を燗するという飲酒は、醸造酒を燗することよりもさらに珍しい飲酒なのである。例文帳に追加

That is to say, warming distilled alcoholic beverage is more unique way to drink than warming brewage.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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