意味 | 例文 (24件) |
類デンプン質の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 24件
デンプン含有食品の種類にあったデンプンの品質改良剤、即ち、デンプンの増粘効果やとろみ付与を補強し、デンプンの老化を抑制及び又は促進する品質改良剤を提供する。例文帳に追加
To obtain a starch quality-improving agent compatible with the kind of starch-containing food, namely enhancing starch-thickening effect or thickness-imparting effect and suppressing and/or promoting aging of starch. - 特許庁
藻類や海洋性植物取出工程1で生物担持体から藻類を分離して取り出し、取り出した藻類をデンプン質取出工程2で海洋で成長した藻類や海洋性植物を加熱してデンプン質を取り出して糖質生成工程3に搬送する。例文帳に追加
The method for producing ethanol is to separate and take out the algae from the biological carrier in a process 1 for taking out algae or marine plants, take out starch from the taken out algae by heating the algae or the marine plant grown in the sea in a process 2 for taking out starch and send them to a process 3 for producing sugar. - 特許庁
魚介類、補助タンパク質、デンプン類を原料とした、高タンパク含量スナック菓子の製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing snack having high content of protein using seafood, an accessory protein and starch as raw materials. - 特許庁
デンプン質物または含糖質物由来の原料を発酵させて得られるエステル類を含有する、保湿性エタノール;デンプン質物または含糖質物由来の原料を発酵させて得られるエステル類を含有する、皮膚外用剤;デンプン質物または含糖質物由来の原料を発酵させて粗製エタノールを得る工程を含む保湿性エタノールの製造方法など。例文帳に追加
A method of producing moisture retention ethanol includes steps of obtaining: the moisture retention ethanol containing esters obtained by fermentation of raw material derived from amyloids or substances containing glucides; the skin care external preparation containing esters obtained by fermentation of raw material derived from amyloids or substances containing glucides; a crude ethanol by fermentation of raw material derived from amyloids or substances containing glucides for producing moisture retention ethanol. - 特許庁
米飯やうどん、パン、酒類の搾りかす等のデンプン質を多く含む食品ごみを薄く延ばしながら急速に加熱して糊化させて乾燥した後、冷却、粉砕して工業用のデンプンとして利用する。例文帳に追加
The food refuse containing a large amount of the starch such as boiled rice, noodles, bread and strained lees of alcoholic drinks is quickly heated and turned into α-starch while being flattened thin, and dried, then cooled, pulverized, and utilized as the industrial starch. - 特許庁
デンプン類2〜10質量%、ホエイプロテイン単離物0.05〜5質量%、油脂8〜50質量%、及び、糖類8〜30質量%を含有するフラワーペーストや、カスタード等のフラワーペースト類。例文帳に追加
The flour paste such as flour paste and custard contains 2-10 mass% of starch, 0.05-5 mass% of a whey protein isolated product, 8-50 mass% of oil and fat, and 8-30 mass% of saccharide. - 特許庁
デンプン類2〜10質量%、ホエイプロテイン単離物0.05〜5質量%、油脂8〜50質量%、及び、糖類8〜30質量%を含有するフラワーペースト原料を、均質化処理した後、加熱し、冷却することを特徴とするフラワーペースト類の製造方法。例文帳に追加
The method for producing the flour paste comprises homogenization treating a flower paste raw material which contains 2-10 mass% of starch, 0.05-5 mass% of a whey protein isolated product, 8-50 mass% of oil and fat, and 8-30 mass% of saccharide, and heating the product followed by cooling. - 特許庁
ヒプロメロースに加えて、単糖類、二糖類およびデンプンからなる群から選択されるいずれか少なくとも1種を含有するカプセル調製液を用いて、浸漬法により硬質カプセルを調製する。例文帳に追加
The hard capsule is prepared by a dipping method using a capsule-preparing solution containing, in addition to Hypromellose, at least one selected from the group consisting of monosaccharide, disaccharide, and starch. - 特許庁
焼成したパン類において、デンプンおよびタンパク質の老化を抑制して、品質の低下を防止すると共に、完全焼成品を冷凍したのちに解凍した場合であっても、焼きたてパンの品質を保持することができるパン類を提供することを目的とする。例文帳に追加
To obtain bread that controls aging of starch and protein, prevents reduction in quality and retains the quality of bread, immediately after baking, even when it is thawed after freezing a completely baked bread for the baked breads. - 特許庁
槽口(ふなくち)から搾り出されたばかりの酒は、まだ炭酸ガスを含むものも多く、酵母・デンプンの粒子・蛋白質・多糖類などが漂い、濁った黄金色をしている。例文帳に追加
Sake just squeezed out from the funakuchi often still contains carbon dioxide gas and it has a turbid golden color in which yeast, particles of starch, protein, polysaccharide and so on are suspended. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
豆類から澱粉、糖類、タンパク質及び脂質等を抽出した後の、粗繊維、デンプン、粗タンパク質、ミネラル等の豊富な栄養源を含む副産物を、乳酸生成能の高い糸状菌により適度に発酵し、副産物成分を適度に分解すると共に、風味等の嗜好性を向上させ、この発酵物を用いることによって高品質の食物繊維リッチな菓子類、肉類加工食品を提供する。例文帳に追加
The confectionery and the meat processed food each having high quality and rich in dietary fibers are obtained by using a fermented product obtained by moderately fermenting by the filamentous fungi having the high lactic acid formability the by-product containing rich nutrient such as crude fibers, starch, crude proteins and minerals after extracting starch, saccharides, proteins and lipids from beans, moderately dissolving by-product components and improving palatability such as flavor. - 特許庁
原料を魚介類ペースト35〜50重量%、補助タンパク質を35〜50重量%、デンプン類を0〜30重量%の割合で混合し、この原料を2軸エクストルーダにより加熱、混練、押出し成型して得られた生地を乾燥後フライすることによりスナック菓子を得る。例文帳に追加
The snack is produced by mixing raw materials comprising 35-50 wt.% seafood paste, 35-50 wt.% accessory protein and 0-30 wt.% starch, heating, kneading and extruding the raw material mixture by biaxial extruder, obtaining a dough, drying the dough and subsequently flying the dough. - 特許庁
デンプン生合成に関与する、特定のアミノ酸配列からなる4種のタンパク質の中、いずれかのタンパク質をコードする遺伝子の発現が抑制され、燃焼煙中のホルムアルデヒド、アクロレイン等のカルボニル類含量が低減される、タバコ属植物。例文帳に追加
The Nicotiana plant has repressed expression of a gene encoding any one of the four proteins, involved in starch biosynthesis and composed of specific amino acid sequences, and the reduced content of carbonyls, such as formaldehyde, acrolein and the like, in combustion smoke. - 特許庁
冷凍耐性を付加させた冷凍野菜おろしを主原料とし、動物性タンパク質及び植物性タンパク質からなる群から選択される少なくとも一種と、デンプン、糖類、ゲル化剤、香料・風味補助材を混合することで得られる食品である。例文帳に追加
The food, with grated frozen vegetables imparted with freeze resistance as the main raw material is obtained by mixing together at least one protein selected from the group consisting of zooprotein and phytoprotein, starch, a saccharide, a gelatinizer, a flavor and a flavor auxiliary. - 特許庁
カカオ色素およびクチナシ青色素を含み、かつカカオ色素45〜65質量%およびクチナシ青色素35〜55質量%の割合で配合される天然色素1〜40質量%; デンプン糖類、砂糖およびグリコール類からなる群から選ばれる少なくとも1つの溶解促進剤5〜40質量%;および 残部が実質的に水媒体;の組成を有することを特徴とする水消去性黒色インク組成物。例文帳に追加
A water-erasable black ink composition comprises a cacao pigment and a gardenia blue pigment and has a composition comprising 1-40 mass% of a natural pigment prepared by compounding 45-65 mass% cacao pigment and 35-55 mass% gardenia blue pigment; 5-40 mass% at least one solubilizing agent selected from the group consisting of starches, sugar and glycols; and the rest practically comprising an aqueous medium. - 特許庁
米のデンプン合成酵素遺伝子に関係するプライマーを1種類又は2種類以上用いて試料米DNAを鋳型として行うPCRの結果及び/又は米のタンパク質組成に関係するプライマーを1種類又は2種類以上用いて試料米DNAを鋳型として行うPCRの結果に基づいて米の食味を推定することを特徴とする米のDNA食味推定方法。例文帳に追加
The method for estimating rice taste from rice DNA comprises estimating taste of rice based on a result of PCR using a sample rice DNA as a template by using one or more kinds of primers related to starch synthetase gene of rice and/or a result of PCR using a sample rice DNA as a template by using one or more kinds of primers related to a rice protein composition. - 特許庁
揚げ物類を調理する際に打粉材または衣材として使用することにより衣種物結着性に優れ、しかも、原料澱粉に比して粉体流動性の低下しない若しくは向上する食品用改質デンプンを提供すること。例文帳に追加
To provide a modified starch for food having excellent bonding power of a coating when used as a dusting material or a coating material in the preparation of a fried food and keeping or improving the powder fluidity compared with the starting starch. - 特許庁
a)少なくとも50%の粉であって、前記粉は別個の単位のデンプン顆粒の形態で利用可能な可消化炭水化物、及びb)構造/粘稠発酵性物質及び構造タンパク質ポリマーを含む非消化性保護物質を含む構造物質、さらにフルクトオリゴ糖類またはイヌリンを含むレオロジー調整剤からなる低減可消化炭水化物食品。例文帳に追加
The reduced digestible carbohydrate food comprises (a) available digestible carbohydrate comprising at least 50% of powder wherein the powder comprises independent starch granule, and (b) a structural material comprising structural/viscous fermentable material and non-digestible protective material comprising a structural protein polymer, and a rheology modifier comprising a fructooligosaccharide, or inulin. - 特許庁
魚介類由来のジグリセリド−3−リン酸及びその誘導体を20〜90質量%、αおよび/またはγ—シクロデキストリンが1〜50質量%含まれるデンプン分解物を10〜80質量%含み、25℃における揮発成分が1.0ppm以下であることを特徴とする高流動性粉体組成物。例文帳に追加
The high fluidity powder composition comprises a 20-90 mass% fishery products-originated diglyceride-3-phosphoric acid and its derivatives and a 10-80 mass% starch decomposition product containing a 1-50 mass% α- and/or γ-cyclodextrin, and its volatile matter content at 25°C is not more than 1.0 ppm. - 特許庁
少なくとも、ロウ類または25℃で固体のエステルと、ヒドロキシプロピル変性デンプンとが配合されており、ロウ類または25℃で固体のエステルの配合量が0.1〜10質量%であり、水中油滴型エマルションの形態を有することを特徴とする整髪料組成物により、上記課題を解決する。例文帳に追加
This hairdressing composition is characterized by at least blending waxes or an ester solid at 25°C and a hydroxypropyl-modified starch, having 0.1 to 10 mass% blending amount of the waxes or ester solid at 25°C and having the form of oil drop-in-water type emulsion. - 特許庁
2−メタクリロイルオキシエチルホスホリルコリンを構成モノマーとする重合体乃至は共重合体、デンプン・アクリル酸ブロック重合体、さらには20℃で固体である炭化水素類及び/又はロウ類を油剤中に70〜90質量%含有させることにより、化粧動作の最後に保湿性を有する皮膜を形成する、保湿効果の持続性の高いO/W乳化型保湿コート化粧料が得られた。例文帳に追加
This O/W emulsion type moisture-retaining coat cosmetic which forms coating films at the final time of makeup operation and is high in moisture effect-retainability comprises a polymer or copolymer containing 2-methacryloyloxyethyl phosphorylcholine as a constituting monomer, a starch-acrylic acid block copolymer, and an oil agent containing a hydrocarbon and/or wax solid at 20°C in an amount of 70 to 90 mass%. - 特許庁
穀粒表面の全部又は一部が穀皮で覆われた穀類及び繊維質を含む基質を含有する炭素源を含有する液体培地を用いて、白麹菌又は黒麹菌を培養する工程を包含する、デンプン分解酵素活性及び食物繊維分解酵素活性が増強された液体麹の製造方法。例文帳に追加
The method for producing the liquid malt enhanced in the starch-degrading enzyme activity and in the edible fiber-degrading enzyme activity includes a process for culturing a white malt or a black malt in a liquid culture medium, containing carbon sources which contain grains whose surfaces are wholly or partially covered with grain hulls, and substrates containing fibers. - 特許庁
イモ類からデンプンを抽出した残渣を乳酸生成能の高い糸状菌により乳酸発酵させた後、更に気密性のある容器で一定期間嫌気的な貯蔵をするか、あるいは微好気的良好な条件下で糸状菌による発酵及び貯蔵を行うことによって、飼料の品質や保存安定性、嗜好性を兼ね備えたサイレージを調製することができる。例文帳に追加
Lactic acid fermentation of the residue after extracting starch from potatoes is carried out by the fungus having high lactic acid-producing ability and, further, the fermented product is anaerobically stored for a definite period in a hermetically sealed container or fermentation by the fungus and storage are carried out under microaerophilic conditions to prepare the silage having all of good quality, storage stability and palatability of feed. - 特許庁
1)2−メタクリロイルオキシエチルホスホリルコリンを構成モノマーとする重合体乃至は共重合体0.0001質量%〜5質量%と、2)包水性ポリマーとしてデンプン・アクリル酸ブロック重合体と、更にはトリメチルグリシン等のベタイン類0.001質量%〜10質量%を含有させることにより、ベタツキ感が少なくて、使用感が良く、更に保湿効果の優れた皮膚外用組成物が得られた。例文帳に追加
The external composition for skin having slight feeling of greasiness, improved sense of use and excellent moisture retaining effect comprises (1) 0.0001 mass %-5 mass % of a polymer or a copolymer composed of 2-methacryloyloxyethyl phosphorylcholine as a constituent monomer, (2) a starch-acrylic acid block polymer as a water-holding polymer and 0.001 mass %-10 mass % of a betaine such as trimethylglycine. - 特許庁
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