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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 香味成分の意味・解説 > 香味成分に関連した英語例文

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香味成分の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 125



例文

香味成分の劣化防止剤例文帳に追加

DETERIORATION PREVENTING AGENT FOR FLAVOR COMPONENT - 特許庁

香味成分の劣化防止剤例文帳に追加

FLAVOR INGREDIENT DETERIORATION-PREVENTING AGENT - 特許庁

乳化された香味成分を含有するゼリー入り飲料例文帳に追加

BEVERAGE CONTAINING JELLY HAVING EMULSIFIED FLAVOR COMPONENT - 特許庁

また、該香味リザーバ層5よりも外層側には、食品Lからの香味成分香味リザーバ層5を経て包装体外部に逃散することを阻止する香味逃散阻止層4が設けられる。例文帳に追加

In addition, an outer layer placed more outside than the flavor reservoir layer 5 is provided with a flavor dispersion inhibiting layer 4 for preventing flavor composition from being dispersed from the food L out of the package through the flavor reservoir layer 5. - 特許庁

例文

ゼリー中への香味成分の保持力に優れた、香味成分を含有するゼリー、を含む飲料の提供。例文帳に追加

To provide a beverage containing jelly having an emulsified flavor component, the retentivity of which in the jelly is excellent. - 特許庁


例文

香味成分は疎水性物質または親水性物質のいずれであってもよい。例文帳に追加

The flavor component may be either hydrophobic substance or hydrophilic substance. - 特許庁

香味成分封入カプセルを担持したタバコ巻紙およびその製造方法例文帳に追加

CIGARETTE PAPER CARRYING FLAVOR INGREDIENT-SEALED CAPSULE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

香味成分含有量の割合が改変された酒類の製造法例文帳に追加

PRODUCTION OF SAKE MODIFIED WITH RATIO OF CONTENT OF AROMATIC COMPONENT - 特許庁

機能性香味成分HEMFを高濃度で含む食品の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING FOOD CONTAINING FUNCTIONAL FLAVOR COMPONENT HEMF IN HIGH CONCENTRATION - 特許庁

例文

また香料または香味成分を含む組成物を、羅布麻抽出物と共存させることによって、当該香料または香味成分を含む組成物の香味劣化を抑制する。例文帳に追加

The flavor deterioration of a composition containing pigment or flavor components is inhibited by making the pigment or the pigment-containing composition and the extract of Apocynum venetum L exist together. - 特許庁

例文

本発明の喫煙物品は、香味成分を発生する香味発生材と、前記香味発生材を内包し、吸口側の端部に感覚刺激成分が添加された筒状体とを具備したことを特徴とする。例文帳に追加

The smoking article is equipped with a flavor-generating material for emitting a flavor component and a cylindrical body that includes the flavor-generating material and makes the end part of a mouthpiece side contain a sensible stimulus component. - 特許庁

口中において香味成分の溶出を遅らせ、長時間口中にあっても持続して強い香味を発現させる粉末香味料及びしの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a powdery flavor that can reveal a strong flavor persistently, even when it stays in the mouth for many hours by delaying the elution of the flavor components and the production process. - 特許庁

香味成分を含有するゼリーを含む飲料であって、前記香味成分を含有するゼリーが、香味成分を乳化させたエマルション及びゼリー原料を含む溶液と、2価のカチオンを含有する水溶液とを接触することによって製造される。例文帳に追加

The beverage contains jelly having a flavor component: wherein the jelly containing the flavor component is produced by allowing a solution having emulsion obtained by emulsifying the flavor component and jelly raw material to come in contact with a bivalent cation-containing water solution. - 特許庁

ナタマメ属の植物を有効成分として、又ナタマメ属の植物を香味料として含むこと。例文帳に追加

This composition contains plants belonging to Canavalia gladiata as the active ingredient and/or as spices. - 特許庁

必要に応じて、香味成分を放出することができる喫煙品を提供する。例文帳に追加

To provide a smoking article that releases a flavor component if necessary. - 特許庁

シソ科メンタ属植物(Mentha)の精油成分を含まない溶媒抽出物からなる香味劣化抑制剤。例文帳に追加

The objective flavor deterioration inhibitor comprises a solvent extract from a plant in Menthaceae, except the essential oil components. - 特許庁

2−メチル酪酸エチルを有効成分とする焼酎又は清酒の香味改良剤。例文帳に追加

The subject flavor improver for the Japanese distilled spirit or refined rice wine comprises ethyl 2-methylbutyrate as an active ingredient. - 特許庁

苦汁に含まれる健康に有用なミネラル成分と、紫蘇に含まれる香味成分を併せ持つようにして、健康にも香味の利用にも有利な香気性のある苦汁組成物を得ることである。例文帳に追加

To provide an aromatic bittern composition having both of healthy mineral components included in bittern, and flavor components included in perilla, and usable for health and also use of flavor. - 特許庁

保存性が格段と向上し、少量ずつ振りかけて使用しても瞬時に香味や辛味が発生し、しかも辛味成分に対する香味成分の比率を向上させ、利用し易く、味覚に優れた粉末本山葵を提供する。例文帳に追加

To provide Wasabi japonica powder, in which shelf life is remarkably improved and flavor and pungent taste are emitted even when used while sprinkling little by little and a ratio of a flavor ingredient to a pungent taste ingredient is improved, readily utilizable and excellent in taste. - 特許庁

ゴマの煎りたて感、擂りたて感、油脂感等の香味を増強することができるゴマ様香味増強剤および該増強剤を有効成分として含有する香料組成物、並びに該増強剤または該香料組成物を用いてゴマ様の香味が付与された飲食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a sesame-like flavor reinforcing agent for reinforcing flavor such as feeling of just roasting, feeling of just grinding, and oil and fat feeling of sesame, to provide a flavor composition containing the reinforcing agent as the active ingredient, and to provide food and drink imparted with sesame-like flavor using the reinforcing agent or the flavor composition. - 特許庁

不快な香味を有するために摂取が困難な成分の不快な香味をマスキングし、簡便かつ継続的に摂取することが可能な食品組成物、該食品組成物の製造方法、及び不快な香味のマスキング方法を提供する。例文帳に追加

To provide a food composition where unfavorable flavor of components hardly ingestible because of having unfavorable flavor is masked so as to be readily and continuously ingested: and to provide a method for producing the food composition, and a method for masking the unfavorable flavor. - 特許庁

唇側端部セグメント(12)と、唇側端部セグメント(12)の上流側の植物の葉を含む第1の香味放出セグメント(14)(28)と、第1の香味放出セグメント(14)(28)の上流側の濾過材料及び香味料を含む第2の香味放出セグメント(16)(24)とを含む喫煙物品のための多成分フィルタ(4)。例文帳に追加

The multi-component filter (4) for smoking goods contains a lip-side end segment (12), a first flavor release segment (14), (28) containing vegetable leaves and disposed at the upstream of the lip-side end segment (12) and the second flavor release segment (16), (24) containing a filter material and a flavor and disposed at the upstream of the first flavor release segment (14), (28). - 特許庁

唇側端部セグメント(12)と、唇側端部セグメント(12)の上流側の植物の葉を含む第1の香味放出セグメント(14)(28)と、第1の香味放出セグメント(14)(28)の上流側の濾過材料及び香味料を含む第2の香味放出セグメント(16)(24)とを含む喫煙物品のための多成分フィルタ(4)。例文帳に追加

The multi-component filter 4 for smoking goods contains a lip-side end segment 12, the first flavor-releasing segments 14, 28 containing vegetable leaves and placed at the upstream side of the lip-side end segment 12 and the second flavor-releasing segments 16, 24 containing a filter material and a flavor and placed at the upstream side of the first flavor-releasing segments 14, 28. - 特許庁

成分香味成分を含む乳飲料において、シスチン類を0.0005〜0.004質量%含有することを特徴とする乳飲料である。例文帳に追加

The milk beverage comprises 0.0005-0.004 mass% of cystines in the milk beverage comprising the milk ingredients and flavor ingredients. - 特許庁

さらに、着色成分の除去工程の後ホップエキス及びその他の香味成分を添加することもできる。例文帳に追加

After the process for removing the coloring components, a hop extract and other flavor components may also be added. - 特許庁

包装部1は、食品Lと接する最内層部が、食品水分との接触状態において、該食品水分中の香味成分に対する可逆的な吸収能がポリエチレン樹脂よりも大きい香味リザーバ層5とされる。例文帳に追加

The packaging part 1 is made so that the innermost layer in contact with the food L is applied as a flavor reservoir layer 5 in which a reversible absorbency against flavor composition in moisture of the food is larger than that of polyethylene resin. - 特許庁

そのため、この滲出した油成分の酸化による香味の劣化等を低減することが可能となり、香味の優れたコーヒー飲料を製造することが可能となる。例文帳に追加

Therefore, a deterioration, etc., of a flavor by oxidation of the eluted oil component is decreased and a coffee drink having excellent flavor can be produced. - 特許庁

果汁成分による豊かな香味と、長期保管における沈殿の生成及び香味劣化の抑制とを両立したアルコール飲料を提供する。例文帳に追加

To provide an alcohol beverage that has rich fragrance and flavor derived from a fruit juice component while suppressing the formation of precipitates and the deterioration in fragrance and flavor due to long-term storage. - 特許庁

そば本来の柔らかさと若緑着色性が減退することなく、そばの香味を一層引き立たせ、且つ含有成分であるルチンを増加させる天然素材香味料を提供する。例文帳に追加

To obtain a flavoring of a natural material, more enhanced in flavor of buckwheat than ever, without being deteriorated in softness, nor fresh green coloration, inherent in the buckwheat, and increased in rutin which is an ingredient contained in the buckwheat. - 特許庁

本発明の目的は、原料から香りや味を効率的、更に油溶性の香味成分を損なうことなく抽出でき、そして水溶性の性質をも併せ持つ、従来にない良好な香味抽出物の製造方法を提供することにある。例文帳に追加

To provide a method for producing flavor extract which enables efficient extraction of unconventionally excellent flavor and taste from a raw material without spoiling oil-soluble flavor components and also water-soluble characteristics. - 特許庁

口中において香味成分の溶出を遅らせ、長時間口中にあっても持続して強い香味を発現させるチューインガム組成物を提供する。例文帳に追加

To obtain a chewing gum composition capable of delaying elution of its flavor ingredient in the mouth and sustainedly releasing strong flavor even if it is kept in the mouth for a long time. - 特許庁

油脂を含有する食品素材から油脂を効率的に抽出し、かつ油溶性の香味成分を損なうことなく油中に抽出でき、従来にない良好な風味を有した香味油の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing flavor oil having new good flavor, by which oil and fat are effectively extracted from food raw material containing oil and fat into oil without spoiling oil-soluble flavored components. - 特許庁

ベースシートたばこに香味成分を塗工する一対の塗工ローラを備えた加香機と、塗工ローラの間隙を調整する間隙調整機構と、香味成分が塗工されたベースシートたばこの吸光度を計測する成分計とを備える。例文帳に追加

The apparatus for adding perfume includes a perfume applicator with a pair of coating rollers for coating the tobacco base sheet with the flavor component, a gap adjusting mechanism for adjusting the gap between the coating rollers, and a content meter for measuring the absorbance of the tobacco base sheet coated with the flavor component. - 特許庁

特に吟醸系の酒の香味成分は、水には溶けないものが多く、それを溶かしだすためにアルコール添加が必要となる。例文帳に追加

In particular, many ingredients used for fragrance in sake in the ginjo system are insoluble in water and addition of alcohol is necessary for dissolving them.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

また、塩類を多く含む水はコーヒーの香味を阻害し乳成分の熱安定性にも悪影響を及ぼすという。例文帳に追加

Furthermore, it is said that water containing a high level of salts may interfere with coffee flavor and also adversely affect thermal stability of milk constituents.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

ヌートカトンを主成分とし且つさらにバレンセンエポキシドおよびヌートカトールを含有してなるヌートカトン混合物を含む香気香味賦与剤。例文帳に追加

This aroma and flavor imparting agent consists essentially of nootkatone and further comprises a nootkatone mixture containing a valencene epoxide and nootkatol. - 特許庁

従って、レギュラーコーヒーHの香味成分を十分に抽出でき、非常に美味しいコーヒーを得ることが可能となる例文帳に追加

Accordingly, the flavor component of the regular coffee H can be fully extracted and a very delicious coffee can be obtained. - 特許庁

ベースシートたばこに対する香味成分の塗工量を安定に一定化制御することのできるシートたばこの加香装置を提供する。例文帳に追加

To provide an apparatus for adding perfume to a tobacco sheet, capable of stably and uniformly controlling the application amount of a flavor component to a tobacco base sheet. - 特許庁

一定期間にわたって揮散する香気成分香味および香気が持続され、保持される歯磨製品が得られる。例文帳に追加

The dentifrice product maintaining and holding the flavor and fragrance of the perfume component vaporized over a prescribed period is provided. - 特許庁

米胚芽由来のビタミンや脂質、ミネラルなどの有効成分を多く含有し、香味にも優れた酒類を製造する。例文帳に追加

To produce alcoholic beverages containing large amounts of active ingredients such as vitamines, lipids and minerals derived from rice embryos, and having excellent flavor. - 特許庁

ホワイトオーク抽出物を有効成分として含有することを特徴とする、柑橘系植物に由来する香味の劣化抑制剤。例文帳に追加

The subject deterioration inhibiting agent of the flavor originating from the citrus plants is characterized by containing a white oak extract as an active ingredient. - 特許庁

上記イソチオシアナート化合物は天然のワサビの香味成分として含まれているので安全性が高い。例文帳に追加

The isothiocyanate compound is contained in a natural wasabi (Eutrema wasabi) as a flavoring component, and therefore the compound is highly safe. - 特許庁

液状の香味成分や調味液を、食材を傷めることなく、食材へ均一に付与できる真空含浸装置の提供。例文帳に追加

To provide a vacuum impregnation device enabling liquid flavor components or seasoning to be uniformly applied to food material without damaging the food material. - 特許庁

該食品組成物の製造方法、前記成分(A)〜(C)を配合することを特徴とする不快な香味のマスキング方法。例文帳に追加

The method for masking the unfavorable flavor comprises addition of the components (A)-(C). - 特許庁

食品に含まれる香味成分を十分保持しつつ、食品の長期保存に耐える食品包装体を提供する。例文帳に追加

To provide a food package capable of enduring a long term storage of food while sufficiently keeping a flavor composition included in food. - 特許庁

香味に優れて飲みやすく、しかも有効成分の溶出性のよいアガリクス茶を提供することである。例文帳に追加

To produce Agaricus tea easily drinkable owing to the excellent flavor and also excellent in the eluting tendency of active ingredients. - 特許庁

植物性油脂、特にオリーブ油などの食用油脂に、わさびの香味成分を添加したことを特徴とするわさび風味油と、その製造法。例文帳に追加

The flavor oil having horse-radish flavor is obtained by adding horse-radish flavor components to vegetable oil and fat, in particular, edible oil and fat such as olive oil. - 特許庁

沈殿防止を意図した脱パルプ処理を施した後においても、果汁由来の優れた香味成分である不溶性成分を極めて多く含んでいるマンゴー果汁加工品を添加することで、沈殿の発生が防止され、粘稠性が低く、かつ、果汁由来の優れた香味が付与された飲料が得られた。例文帳に追加

The drink prevented from precipitation generation, having low viscosity and imparted with excellent flavor derived from fruit juice, is obtained by addition of a mango juice processed food extremely highly containing an insoluble component as an excellent flavor component derived from the fruit juice even after being subjected to a pulp elimination treatment intended for precipitation prevention. - 特許庁

香料、あるいは香料成分を含む飲食品、口腔衛生剤、香粧品に添加した場合に安全性が高く、本来の香味又は香気に影響を与えることなく少量の使用で十分な香味又は香気劣化抑制効果を示す新たな植物由来の香味又は香気劣化抑制剤を提供することである。例文帳に追加

To obtain a new plant-derived agent for suppressing deterioration of flavor or fragrance, which has high safety and exhibits a sufficiently suppressing effect on deterioration of flavor or fragrance by use of a small amount without influencing essential flavor or fragrance when added to spice, a food and beverage containing a spice component, an oral hygiene agent and a cosmetic. - 特許庁

例文

魚節類を、塩分を含有するアルコール水溶液で抽出して抽出液を得、この抽出液を食用油脂と接触させて、該抽出液に含まれる魚節類の香味成分を食用油脂に付与することにより、魚節類香味オイルを得る。例文帳に追加

The dried-fish flavor oil is obtained by extraction-treating dried fishes with an alcohol aqueous solution containing salt to obtain an extract solution and bringing the extract solution into contact with edible oil and fat to impart flavor components of the dried fishes to the edible oil. - 特許庁

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