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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 香味成分の意味・解説 > 香味成分に関連した英語例文

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香味成分の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 125



例文

麦芽使用飲料の原料である乾燥発芽大麦を組織別に分離することによって、麦芽使用飲料の香味、泡品質、香味安定性、混濁安定性に影響を与える成分を調整できるようにした麦芽使用飲料の製造方法の提供。例文帳に追加

To provide a process for producing a malt-based drink that can regulate components affecting the flavor, foam quality, flavor stability and suspension stability of the malt-based beverage by separating dried germinated barley used as a raw material for the malt-based beverage by tissues. - 特許庁

成分フィルタ(4)は、好ましくは、第2の香味放出セグメント(16)(24)よりも低い吸引抵抗を有する、第2の香味放出セグメント(16)(24)の上流側の濾過材料を含むロッド端部セグメント(18)を更に含む。例文帳に追加

The multi-component filter (4) preferably further contains a rod-end segment (18) containing a filter material, having a suction resistance lower than that of the second flavor release segment (16), (24) and disposed at the upstream of the second flavor release segment (16), (24). - 特許庁

すなわち香味劣化抑制剤についてはロスマリン酸又はロスマリン酸と抗酸化剤を有効成分とし、香味劣化抑制方法については、対象物にロスマリン酸又はロスマリン酸と抗酸化剤を配合することを特徴とする。例文帳に追加

The agent for suppressing the deterioration of taste and flavor contains rosmarinic acid or rosmarinic acid and an antioxidant as active components and the method for suppressing the deterioration of taste and flavor comprises the compounding of the treating object with rosmarinic acid or rosmarinic acid and an antioxidant. - 特許庁

本発明の目的は、原料から香りや味を効率的に抽出し、更に油溶性の香味成分を損なうことなく抽出でき、そして水溶性の性質をも併せ持つ、従来にない良好な香味抽出物の製造方法を提供することにある。例文帳に追加

To provide a method for producing unconventional favorable flavor extract comprising efficiently extracting flavor and taste from raw material without spoiling oil-soluble flavor components while having water-soluble properties. - 特許庁

例文

本発明の噛み具10は、ほぼ直方体を成すものであって、味覚を生じさせる成分を含有する香味部材20と、香味部材20を被覆する被覆部材24と、被覆部材24中、および被覆部材24の表面に配される補強部材層32とから構成される。例文帳に追加

This biting implement 10 formed in nearly rectangular solid shape is composed of a flavor member 20 containing a component producing taste; a covering member 24 for covering the flavor member 20; and a reinforcing member layer 32 disposed on the surface of the covering member 24. - 特許庁


例文

成分フィルタ(4)は、好ましくは、第2の香味放出セグメント(16)(24)よりも低い吸引抵抗を有する、第2の香味放出セグメント(16)(24)の上流側の濾過材料を含むロッド端部セグメント(18)を更に含む。例文帳に追加

The multi-component filter 4 preferably further contains a rod-end segment 18 containing a filter material, having a suction resistance lower than that of the second flavor-releasing segments 16, 24 and placed at the upstream-side of the second flavor-releasing segments 16, 24. - 特許庁

香味料、酸味料、薬効成分などの機能性成分を他の成分と一緒に含有した場合に生じる、硬膜化、吸湿性、脆くなる、あるいは退色が発生するなどの問題が解決されたエディブルシートを提供すること。例文帳に追加

To provide edible sheet solved in problems such as becoming a shard film, hygroscopic, brittle or generating discoloration, caused when a functional component such as a seasoning, an acid taste, a chemical component or the like is included. - 特許庁

果実成分及び甘味を有する基剤に加えて、以下の成分(a)及び(b)を含有せしめた果汁含有飲料並びに果汁含有飲料の香味強化方法。例文帳に追加

This beverage containing fruit juice is obtained by containing the following components (a) and (b) in addition to the fruit component and the base agent having the sweet taste, and a method for enriching aromatic taste of the beverage containing the fruit juice is provided. - 特許庁

「美しい色合いと香味を有し」、且つ同時に「優れた薬効成分を含有する」酒類を、「色素、香料、薬効成分を新たに添加することなく極めて簡便に」製造する方法を提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide a method for producing an alcoholic drink "having a beautiful color and flavor" and at the same time "containing an excellent medicinally active component", "extremely simply without newly adding a pigment, an aromatizing agent and a medicinally active ingredient". - 特許庁

例文

水産物原料の香り成分を含有するアロマを、水産物原料の呈味成分を含有する水産物の抽出物に添加して香味の優れた水産物の抽出物を製造する。例文帳に追加

The extract of the marine product is produced by adding an aromatic material containing a scent component of a marine product raw material to an extract of the marine product containing a gustatory component of the marine product raw material. - 特許庁

例文

このように柑橘系天然精油または柑橘系香料を吸着剤と接触させることにより、柑橘系香味に不可欠な揮発性成分をほとんど除去することなく、不揮発性成分である植物蝋を選択的に吸着除去することができるので、柑橘系本来の香味をほとんど損なうことなく、光、熱などによる不快臭の発生を抑制することができる。例文帳に追加

It is possible to selectively absorb and remove the plant wax as an unvolatile component while removing almost no volatile component essential to citrus flavor by bringing the citrus natural essential oil or the citrus spice into contact with the absorbent, and thus it is possible to suppress the production of uncomfortable smell caused by light and heat while destroying almost no flavor derived from citrus. - 特許庁

アルコールと果汁とをアルコール度数13〜20v/v%となるよう混和し、その後1〜36ヶ月間貯蔵することによって得られる貯蔵原酒を用いることにより、果汁成分による豊かな香味をアルコール飲料に付与し、長期保管における沈殿の生成及び香味劣化の抑制を効果的に抑制することができる。例文帳に追加

Stored undiluted alcohol obtained by mixing an alcohol with a fruit juice to have the alcohol content of 13-20 v/v% and then storing the mixture for 1-36 months, is used to impart rich fragrance and flavor derived from the fruit juice component, to the alcohol beverage while effectively suppressing the formation of precipitates and the deterioration in fragrance and flavor due to long-term storage. - 特許庁

設備投資コストを大幅に削減させ、かつ設備規模を軽減し、単品種、大容量、及び多品種、小ロットの水溶液を安易に任意の量で連続的に凍結濃縮を行うことができ、種々の加工食品の香味素材として供給できるようにする、香味成分を含んだ水溶液の連続凍結濃縮方法を提供する。例文帳に追加

To provide a continuous freeze concentration method for an aqueous solution containing a flavor component, greatly reducing investment cost in plant and equipment and also size of equipment, capable of easily continuously subjecting an aqueous solution of single kind and large capacity, and various kinds and small lot to a freeze concentration in an arbitrary amount and supplying the aqueous solution as a flavor material of various processed foods. - 特許庁

未精製動植物油脂類、天然オレオレジン、極性物質や界面活性剤を含んだ香味油類など従来コアセルベーション法によりマイクロカプセル化することが困難であった複雑な成分系を有する香味油を簡便に且つ本来風味を保持したままマイクロカプセル化する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing microcapsules containing a flavor oil, by which the flavor oil containing a complicated ingredient system that is difficult to microcapsulate by a conventional coacervation method, such as a flavor oil containing an unpurified animal or vegetable oil or fat, a natural oleoresin, a polar compound and a surfactant, can simply be microcapsulated in a state holding the original flavor. - 特許庁

本発明に係る飲料の製造方法は、ホップに由来する香味成分を含有する飲料の製造方法であって、低級脂肪酸又はそのエステルを添加することを含む。例文帳に追加

The method for producing a beverage containing a flavor component derived from hop includes addition of a lower fatty acid or an ester thereof. - 特許庁

パラチニット、及びアネトール、メントール、ペパーミント油、スペアミント油からなる群から選ばれる1種以上の成分とを配合することにより、香味立ちの極めて良好な口腔用組成物を得る。例文帳に追加

This composition for an oral cavity has exceedingly excellent flavor and is obtained by formulating palatinit with more than one kind selected from a group of anethole, menthol, a peppermint oil and a spearmint oil. - 特許庁

超臨界二酸化炭素を抽出剤として用いて、香味野菜から、夾雑味がなく、香気成分の含有量が高いエキスを効率良く抽出するための方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for extracting an essence having high flavoring component content and free from harsh taste from a vegetable condiment in high efficiency by using supercritical carbon dioxide as an extractant. - 特許庁

食材への香気付け、食材の燻製、真空冷却した際に食材から抜ける香味や燻製成分の再付着を図る真空含浸装置の提供。例文帳に追加

To provide a vacuum impregnation device applying aroma to foodstuff, smoking the foodstuff and applying again the aroma and the smoking components getting off from the foodstuff when subjected to vacuum cooling. - 特許庁

(E)−6−ノネナールを有効成分とする柑橘香味増強剤および(E)−6−ノネナールを、10^-6ppm〜10^3ppm含有することを特徴とする柑橘香料組成物。例文帳に追加

Provided are a citrus flavor reinforcing agent having an (E)-6-nonenal as an active component and a flavor perfume composition containing 10^-6 ppm-10^3 ppm of the (E)-6-nonenal. - 特許庁

喫煙者が擬似喫煙を行なうときに、喫煙開始時から十分な量の香味成分が得られ、タバコと同じような感覚が得られる電子タバコを提供する。例文帳に追加

To provide an electronic cigarette which gives a sufficient amount of a flavoring ingredient from a smoking-starting time, when a smoker simulatively smokes. - 特許庁

香味成分封入カプセルをタバコ巻紙に均一に塗工することができ、しかもその塗工がタバコ製品の燃焼性に実質的に影響を及ぼさないようなタバコ巻紙の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing cigarette paper, by which the cigarette paper can uniformly be coated with flavor ingredient-sealed capsules substantially without affecting the combustibility of the cigarette. - 特許庁

ナットウキナーゼ等の有用成分を含む納豆菌を魚介類材料に添加することによりなる、新規なる香味、食感、健康機能性を備えた水産発酵食品およびその製造方法を提供すること。例文帳に追加

To obtain a fishery fermented food having new flavor, palate feeling and health functionality by adding Bacillus natto containing a useful component such as nattokinase to a fish and shellfish material and to provide a method for producing the food. - 特許庁

農薬、薬理活性成分、香料および芳香物質、香味剤、化粧品、ならびにポリマーの製造におけるこれらの使用も同様に特許請求する。例文帳に追加

The compounds are used in production of an agrochemical, a pharmacologically active ingredient, a perfume and an aromatic substance, a flavor agent, a cosmetic and a polymer. - 特許庁

本発明の目的は、茶由来の成分を含む、安全で香味を損なうことのないリパーゼ阻害剤、および該リパーゼ阻害剤を含む飲食料および医薬組成物を提供することである。例文帳に追加

To provide a lipase inhibitor containing a tea-derived component which is safe and does not damage the flavor, a food and drink product and a pharmaceutical composition containing the same. - 特許庁

トータルミルクプロテインを乳酸発酵処理およびプロテアーゼ処理して得られる処理物を有効成分として含有する飲食品の香味付与物。例文帳に追加

The flavor-imparting material for food and drink contains a processed material obtained by subjecting total milk protein to lactobacillus fermentation and protease treatment. - 特許庁

水、香味油、調味料を主成分とする溶液をレトルト殺菌したソースと、澱粉を別の包材に入れたものであることを特徴とする中華合わせ調味料。例文帳に追加

The Chinese mix seasoning comprises sauce obtained by retort sterilizing a solution having water, flavor oil and seasoning as the main ingredients, and starch which is separately put in a package. - 特許庁

続く調湿工程で、茶葉を冷やしながら茶葉内の水分の均一化を図り、前記工程で一旦低下した溶出性を再び高めることにより、二次オリ原因物質の溶出性を抑制しつつ香味成分の溶出性を確保することができる。例文帳に追加

Through such processes, the elution of flavor components can be ensured while suppressing the elution of the causative substance causing secondary sediments. - 特許庁

唾液ペルオキシダーゼ(POD)の触媒作用により、口腔内の過酸化物と反応してこれを消去することができる化合物を有効成分とする香味改善組成物を提供する。例文帳に追加

The flavor improving composition comprises a compound, as an active ingredient, enabling removal of the peroxide through catalysis of salivary peroxidases (POD) which reacts the perioxide. - 特許庁

キラキラ光る外観を有するとともに、香味の劣化やラメ成分の沈降分離等がなく、さらに経済性にも優れた歯磨剤組成物を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a toothpaste composition having a shiny appearance, not showing the deterioration of a flavoring taste and the sedimentation and separation of a lame component and further excellent in economical property. - 特許庁

泡盛において、清酒の濁り酒のような白濁を生じさせ、泡盛の成分香味を大きく変化させることなく、均一で外観の良い白濁を有する泡盛の濁り酒を提供することを課題とする。例文帳に追加

To obtain turbid "Awamori" liquor (unrefined liquor of Okinawa Island) having white turbidity with uniformity and superior appearance without causing significant change in components or flavor of "Awamori" liquor by producing white turbidity similar to that of refined rice wine, in "Awamori" liquor. - 特許庁

柑橘類精油及び/又は柑橘類精油の弱テルペンレス香料を含有し、静置したときも精油成分が実質的に分離することのない、調和のとれた天然香味を有する低アルコール飲料。例文帳に追加

This beverage of low alcohol content contains a refined oil extracted from a citrus fruit and/or weak terpeneless flavor of the refined oil, to have well-balanced flavor, with the refined oil component being not substantially separated while the beverage is allowed to stand. - 特許庁

本発明は、発酵麦芽飲料の香味成分等である蛋白質等を過剰に除去することなく、プリン体を除去する方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing a fermented malt beverage through removing purines without excessively removing proteins or the like as a flavor component or the like for the beverage. - 特許庁

辛味成分を含有或いは生成する野菜類から、歯切れや外見に優れ、辛味を抑えて香味が良く、保存性の良好な浅漬を短時間に歩留りよく簡易に製造する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for easily producing in a short time and in high yield from spicy ingredient-containing or -producing vegetables lightly- pickled vegetables excellent in crispness, appearance, flavor with spiciness suppressed and preservability. - 特許庁

焙煎されたコンニャク粉の好ましい香味・食感を活かしつつ、従来のコンニャク粉末を主成分とする機能性食品より優れた整腸作用を有する健康食品を提供する。例文帳に追加

To provide health food having more excellent intestinal function controlling action than that of conventional functional food consisting mainly of konjak powder while bringing favorable flavor/taste of roasted konjak powder into play. - 特許庁

カロリー、アルコール分が一般的な清酒と比べて半分程度でありながらその他の香味成分をバランス良く残した低アルコール清酒及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a low-alcohol sake having a caloric value and an alcohol content nearly half of those of general sake, and nevertheless, maintaining other flavor components in well-balanced state, and to provide a method for producing the sake. - 特許庁

40〜130℃の融点を有する食用油脂を10〜99重量%と、25℃における蒸気圧が3000〜6Paの香気成分1〜90重量%をペースト状に加工した香味料組成物により達成される。例文帳に追加

This heat-resistant pasty flavor comprises a flavor composition obtained by processing 10-99 wt.% of an edible oil and fat having a melting point at 40-130°C and 1-90 wt.% of a flavor component having a steam pressure of 3000-6 Pa at 25°C so as to be a pasty form. - 特許庁

マタタビの有用成分を有効に保持しながら、マタタビの好ましくない臭いを除去し、香味の良い除臭マタタビ及びその製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a deodorized Actinidia polygama having good flavor by removing undesirable odor of Actinidia polygama while effectively retaining an useful ingredient of Actinidia polygama and to provide a method for producing the deodorized Actinidia polygama. - 特許庁

香味良好で果実本来が持つ栄養成分の豊富な柑橘果実の全果摩砕物、該摩砕物を含む果実飲料及び該摩砕物の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a ground material of the whole fruit of a citrus fruit having a good flavor and abundantly containing a nutrient ingredient essentially possessed by the fruit, a fruit beverage containing the ground material and a method for producing the ground material. - 特許庁

発酵茶等に含まれる赤色色素成分であるテアフラビン類を飲食品や化粧品等に添加することにより、従来の劣化抑制剤よりも少ない添加量で香味・香気の劣化を抑制する。例文帳に追加

The deterioration of the flavor/fragrance is inhibited by adding theaflavins which are red colorant components contained in a fermented tea into foods, drinks or cosmetics in an addition amount less than that of the conventional deterioration inhibitor. - 特許庁

外部の空気を内部に取り込む取込口と、使用者が吸気する吸気口とを備えた筒状の本体と、当該本体の内部であって、上記取込口と上記吸気口の間に配置される香味媒体と、を有した擬似喫煙具であって、上記香味媒体には、香味成分であるエッセンシャルオイルと、当該エッセンシャルオイルの揮発を抑制する保湿剤とが含浸されていることを特徴とする擬似喫煙具を提供する。例文帳に追加

The tool for pseudo smoking having a cylindrical body equipped with intake ports for taking outer air and a suction port for the suction of a user, and a flavoring medium disposed between the intake ports and the suction port in the body is characterized in that the flavoring medium is impregnated with an essential oil as a flavoring medium and a moisturizing agent for controlling the evaporation of the essential oil. - 特許庁

グレープフルーツ果実の果皮のコールドプレスオイルから蒸留により易揮発性成分を除き、次いで薄膜蒸留により得られた難揮発性成分を有効成分として含有することを特徴とする持続性のある香味を付与する組成物である。例文帳に追加

There is provided the composition for imparting persistent flavor containing a hardly volatile component as an active ingredient obtained by removing an easily volatile component from cold press oil of a fruit skin of a grapefruit by distillation and then by thin-film distillation. - 特許庁

以下のA成分、B成分およびC成分のうち、少なくとも2成分以上からなる混合物のプロテアーゼ処理物を含有することを特徴とする香味付与物:A成分;クリームB成分;バターミルクまたはバターミルクパウダーC成分;牛乳、濃縮乳、全粉乳、脱脂粉乳、脱脂濃縮乳及びトータルミルクプロテインからなる群より選択される1種以上。例文帳に追加

Component A: cream; component B: butter milk or butter milk powder; component C: one or more selected from the group consisting of milk, condensed milk, whole milk powder, powdered skim milk, skimmed condensed milk, and total milk protein. - 特許庁

卵殻膜粉末、魚類由来コラーゲンペプチドおよびN−アセチルグルコサミンを有効成分として含有し、更に必要に応じて、L−アスコルビン酸類、ビタミンE、ローヤルゼリー、アセロラパウダー、アロエエキスパウダー、大豆多糖類、甘味料、香味料、保存料などの他の成分を含有する飲料。例文帳に追加

The beverage includes eggshell membrane powder, fish-derived collagen peptide and N-acetylglucosamine as active ingredients, and also includes other ingredients such as L-ascorbic acids, vitamin E, royal jelly, acerola powder, aloe extract powder, soybean polysaccharide, a sweetener, flavoring materials and preservatives. - 特許庁

グラノーラ、クラッカー、菓子製品、焼いた製品、ヨーグルト、酸性乳成分、乳製品、果物成分、ミューズリ、ナッツ、種子、ビタミン類、ミネラル類、香味料およびそれらの組合せからなる群より選択される追加の食材をさらに含んでもよい。例文帳に追加

The cereal product may comprise an additional edible food material selected from the group consisting of granola, crackers, confectionary items, baked items, yogurt, acidified dairy components, a milk product, a fruit component, mueslix, nuts, seeds, vitamins, minerals, flavors and combinations thereof. - 特許庁

本発明では、酒粕又は焼酎粕とアルコールとを混合し、酒粕又は焼酎粕に残留する香味成分や調味成分をアルコールに溶解し、液体部分のみを分離して抽出することを特徴とするアルコール飲料の製造方法を提供する。例文帳に追加

This method for producing the alcoholic drink is characterized by mixing the sake lees or white distilled liquor lees with the alcohol, dissolving aromatic components or seasoning components remaining in the sake lees or white distilled liquor lees into the alcohol, and separating for extracting only the liquid component. - 特許庁

製造過程で果肉部3とゼリー部2とを分離し、果肉部3に起因する成分と、ゼリー部2に起因する成分との配合量を種々調整することにより、所望の香味、色調、性状等を備えたトマトジュースを製造することができる。例文帳に追加

A tomato juice having a desired flavor, color tone, properties, etc., can be produced by separating the pulp part 3 from the jelly part 2 in a production process and variously regulating the amount of formulated components originating from the pulp part 3 and the components originating from the jelly part 2. - 特許庁

梅酒製造の際、発生する漬梅に含まれる不揮発性成分及び揮発性成分をできる限り有効に利用するとともに、梅酒をそのまま蒸留すると多量に存在するエキス分などが加熱により変質し製品の香味が低下するおそれを回避する。例文帳に追加

To most effectively use nonvolatile components and volatile components contained in dipped plums generated when producing plum liquor, and to avoid deterioration of flavor of the product due to quality change of extract present in a large amount by heating when directly distilling plum liquor. - 特許庁

ミネラル成分が多種類であり、かつ多量に含まれる苦汁に添加する紫蘇香気成分の抽出物として、香気成分の多い水蒸気蒸留物である紫蘇油を採用し、これを混合したことにより、苦汁に含まれる健康に有用なミネラル成分と、紫蘇に含まれる香味成分を併せ持つ香気性苦汁組成物が得られる。例文帳に追加

In the composition, the perilla oil having a lot of flavor components and comprising steam distillate is adopted as the extract of perilla flavor components having various kinds and a large amount of mineral components and added to the bittern, and mixed with the composition so as to obtain the aromatic bittern composition having both of the healthy mineral components included in the bittern, and the flavor components included in the perilla. - 特許庁

200メッシュ篩通過の微粉化茶粉末を主成分とし、香味成分、色素成分、栄養成分及び機能性成分の少なくとも1種を含有することを特徴とするタブレット茶、並びに、乾燥した茶葉を粉砕して得られた200メッシュ篩通過の微粉化茶粉末を、タブレット状に加圧成型することを特徴とする該タブレット茶の製造方法。例文帳に追加

This tablet tea is characterized by containing 200 mesh sieve- passed pulverized tea powder as a main component and further containing at least one kind of a flavor component, a pigment component, a nutritive component and a functional component, and the method for producing the tablet tea is characterized by press-molding the 200 mesh sieve-passed pulverized tea powder obtained by pulverizing dried tea leaves into the tablet. - 特許庁

例文

澱粉などの成分を水に混合し、熱風乾燥してベースシート層を製造し;香味料などの機能性成分を特定の有機溶剤に混合し;ついで、ベースシート層上に機能性成分の混合物を均一に塗布し、その混合物を通気乾燥させて該ベースシート層上に機能性成分層を形成することによって製造するエディブルシート。例文帳に追加

The edible sheet is produced by mixing a component such as starch or the like, drying with hot air to prepare a base sheet layer, mixing a functional component such as a seasoning with a specific organic solvent, subsequently uniformly coating the mixture of the functional component on the base sheet layer and forming the functional component layer on the base sheet by drying the mixture through the air flow. - 特許庁

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