1016万例文収録!

「Baker's yeast」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Baker's yeastの意味・解説 > Baker's yeastに関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

Baker's yeastの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 33



例文

PRACTICAL BAKER'S YEAST WITH HIGH AMINO ACID ACCUMULATION例文帳に追加

アミノ酸高蓄積実用パン酵母 - 特許庁

BAKER'S YEAST WITH HIGH MINERAL CONTENT AND BREAD USING THE SAME例文帳に追加

ミネラル高含有パン酵母及びそれを用いたパン - 特許庁

SYNTHETIC MEDIUM AND SEMISYNTHETIC MEDIUM FOR PRODUCING BAKER'S YEAST例文帳に追加

パン酵母製造のための合成培地および半合成培地 - 特許庁

Commercially available microorganisms, such as baker's yeast, koji (Aspergillusoryzae), Bacillusnatto, etc. 例文帳に追加

パン酵母、麹菌、納豆菌などの市販されている微生物 - 特許庁

例文

IMMUNE STRENGTH AMELIORATING FOOD CONTAINING β-GLUCAN DERIVED FROM BAKER'S YEAST例文帳に追加

パン酵母由来のβ−グルカンを含有する免疫力改善食品 - 特許庁


例文

This baker's yeast with enhanced glutathione production is obtained by screening a cadmium-resistant strain as a primary step and a cycloheximide-resistant strain as a secondary step from a baker's yeast Saccharomyces cerevisiae and/or the baker's yeast subjected to mutation treatment.例文帳に追加

パン酵母サッカロマイセス・セレビシエ(Saccharomyces cerevisiae)及び/又は変異処理した当該パン酵母から一次としてカドミウム耐性株、二次としてシクロヘキシミド耐性株をスクリーニングして得られた、グルタチオン高生産パン酵母。 - 特許庁

The yeast essence preferably contains at least one kind selected from the group consisting of a brewer's yeast essence, a baker's yeast essence and a torula yeast essence.例文帳に追加

酵母エキスは、ビール酵母エキス、パン酵母エキス及びトルラ酵母エキスからなる群より選ばれる少なくとも1種を含有することが好ましい。 - 特許庁

To provide a composition suitable for the production of dry yeast, and containing a baker's yeast having stronger resistance to high temperature and dry stress, and to provide a method for producing the dry yeast having high durability by using the baker's yeast.例文帳に追加

ドライイーストの製造に適した、高温・乾燥ストレスに対してより耐性の強いパン酵母を含む組成物、および該パン酵母を用いた耐久性の高いドライイーストの製造方法を提供。 - 特許庁

The baker's yeast is mixed with the chlorella preferably at 0.1-15 wt.% ratio.例文帳に追加

パン酵母は、クロレラに対して、好ましくは、0.1〜15重量%の割合で配合される。 - 特許庁

例文

There are provided a new compound having a specific pyran ring, and a baker's yeast-treated olive extract comprising the compound.例文帳に追加

特定のピラン環含有新規化合物及び同化合物を含むパン酵母処理オリーブ抽出物。 - 特許庁

例文

The compound can be produced by a conversion reaction of the olive extract with the baker's yeast.例文帳に追加

この化合物は、オリーブ抽出物のパン酵母による変換反応により製造され得る。 - 特許庁

Preferably, the yeast extract (A) is an extract of at least one kind of yeasts selected from wine yeast, beer yeast, baker's yeast and Sake yeast in the detergent composition.例文帳に追加

洗浄剤組成物において、好ましくは、(A)酵母抽出物は、ワイン酵母、ビール酵母、パン酵母、及び清酒酵母から選ばれる一種の酵母由来の酵母抽出物である。 - 特許庁

To provide a more advantageous method for producing ethanol without any defects by using conventional yeast including baker's yeast.例文帳に追加

パン酵母をはじめとする従来の酵母を使用することによる欠点のない、より有利なエタノール製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing a bread with an Italian flavor characterized by the addition of a new species of yeast and a commercial baker' s yeast to a dough, and the bake thereof.例文帳に追加

パン生地に新菌種の酵母と市販パン酵母を添加し、製パンすることを特徴とするイタリアン風味パンの製造方法。 - 特許庁

To provide: a method for creating new baker's yeast with enhanced glutathione production; dried yeast powder containing high glutathione content using baker's yeast obtained by the method, and production method thereof; and a method for producing foods such as bread using the dried yeast powder obtained by the method.例文帳に追加

新規なグルタチオン高生産パン酵母の造成方法、及び、当該方法により得られたパン酵母を用いたグルタチオン高含有乾燥酵母粉末及びその製造方法、及び、当該方法により得られた乾燥酵母粉末を用いたパン等の食品の製造方法を提供する。 - 特許庁

The cream is obtained by mixing pomegranate powder with collagen powder and baker's yeast or AMP and melanin pigment.例文帳に追加

粉末のザクロと粉末のコラーゲン及びパン酵母またはAMPとメラニン色素を混合してなるクリーム。 - 特許庁

Also disclosed is a method for producing high-sucrose dough, bread and confectionery by using a high-sucrose resistant baker's yeast obtained by the method.例文帳に追加

また、該方法により、高ショ糖耐性となったパン酵母を用いる、高ショ糖パン生地と、パン、菓子類の製造方法。 - 特許庁

The processed food product is obtained by containing the isoflavone aglycone through formulating isoflavone glycoside and baker's yeast with a processed food raw material and decomposing the isoflavone glycoside with baker's yeast during producing the processed food product to obtain the isoflavone aglycone.例文帳に追加

加工食品原料中にイソフラボン配糖体及びパン酵母を配合し、該加工食品の製造中に該イソフラボン配糖体を該パン酵母により分解してイソフラボンアグリコンとし、該加工食品中にイソフラボンアグリコンを含有せしめるようにした。 - 特許庁

The breads containing whey powder and having high quality can be produced by mixing cultured fungus bodies of the lactose-fermenting yeast of the Kluyveromyces marxianus, having the high bread dough-fermenting power with the normal baker's yeast of Saccharomyces cerevisiae.例文帳に追加

パン生地発酵力の高いラクトース発酵性酵母Kluyveromycesmarxianusと通常のパン酵母Saccharomyces cerevisiaeの培養菌体を混合することにより、ホエーパウダーを含む高品質のパン類を製造することができる。 - 特許庁

To provide a baker's yeast which can inhibit proliferation of various bacteria even when bread dough is fermented at a low temperature for a long time period, and bread dough and bread produced by using the yeast.例文帳に追加

パン生地を低温で長時間発酵しても、雑菌の増殖を抑制できるパン酵母および該酵母を用いたパン生地やパンを提供すること。 - 特許庁

To provide a method of supplying liquid yeast, and a supplying system systematically and stably producing and delivering the liquid yeast to a baker not by the order of the baker but by a yeast producer's program to reduce or eliminate a complicated order operation.例文帳に追加

酵母製造業者から製パン業者への液状酵母の供給において、酵母製造業者は製パン業者からの発注に頼らず液状酵母を計画的かつ安定的に製造及び出荷して製パン業者へ供給でき、製パン業者の煩雑な発注業務を軽減もしくは省くことが可能な供給方法及び供給システムを提供する。 - 特許庁

One or more kinds of dried yeasts selected from baker's yeast, beer yeast and torula yeast are added as an aging promotion agent to a steamed raw material for Miso, malt and common salt in an amount of 0.1-10 wt.%, preferably 0.5-5 wt.% based on the whole raw materials and the mixture is thoroughly kneaded and aged to obtain aged Miso.例文帳に追加

蒸した味噌の原料、麹、塩に、パン酵母、ビール酵母、トルラ酵母から選ばれた1種以上の乾燥酵母を、原材料全体に対して熟成促進剤として0.1〜10重量%、好ましくは0.5〜5重量%添加し、よく混和した後、熟成する。 - 特許庁

This method for producing the chlorella fermented food comprises using chlorella containing18 mg% of free pheophorbide and having coliform group number negative and general viable cell number of ≤8,000 cfu/mL, and fermenting the chlorella with baker's yeast.例文帳に追加

遊離フェオフォルバイトの含有量が18mg%以下であり、かつ、一般生菌数が8000cfu/mL以下である大腸菌群数陰性のクロレラを用いて、このクロレラをパン酵母で発酵させる。 - 特許庁

Then, raw sugar 4 is added to the plant solution 3, and they are mixed, and further, an adequate amount of baker's yeast 5, which secretes chymotrypsin and trypsin in high concentration, is added.例文帳に追加

そこで、この植物溶液3に黒糖4を加えて混合するとともに、さらにキモトリプシンやトリプシンを高濃度に分泌する本例ではパン酵母5を適量添加する。 - 特許庁

The method for deodorization of oil and fat containing highly unsaturated fatty acid comprises a step of processing an aqueous suspension containing the oil and fat, baker's yeast and sugars if necessary, in an anaerobic condition while agitating or shaking.例文帳に追加

高度不飽和脂肪酸含有油脂とパン酵母を含む水性懸濁液を攪拌または振盪させながら嫌気性条件下に処理する工程を含む方法。 - 特許庁

This bread with the Italian flavor excellent in flavor, texture and storage duration of the product is obtained by using Lactobacillus panex which are new species, Saccharomyces exiguus, and the commercial baker's yeast as this method.例文帳に追加

新菌種であるラクトバチルス・パネックスとサツカロミセス・イグジグースと市販パン酵母を、本法の如く使用することで、製品の風味、食感、日持ちに優れたイタリアン風味パンを簡便に提供すること。 - 特許庁

The bread is produced by using a baker's yeast which controls growth of mold by reducing pH of a crumb of the bread produced in a sponge and dough method to less than 5.2.例文帳に追加

食パン中種法で作製したパンのクラムのpHを5.2以下に低下させることによりパンのカビ発生を抑制できるパン酵母を用いて製パンすること。 - 特許庁

To provide a baker's yeast, bread dough containing the yeast and the yeast capable of maintaining a soft eat feeling and improving the commercial value of the bread.例文帳に追加

本発明では、第一に中種法の本捏工程での炭酸ガス発生量の持続性を高めることでホイロ時間を短縮させ、良好な窯伸び性と従来よりも柔らかな食感が得られることを可能とするパン酵母の開発、および第二に乳化剤、αアミラーゼなどの添加剤や製法による老化遅延法以外の老化抑制法を提供し、今までよりも柔らかな食感が持続し、パンの商品価値を高めることを可能とするパン酵母の開発。 - 特許庁

When the frozen dough of the breads is produced, the dough is prepared by adding a fermentation product of grain lactic acid bacteria, especially Lactobacillus panex (FERM P-16896) having excellent freezing resistance without adding a baker's yeast.例文帳に追加

そこで本発明は、製パン工程で粉体や液体を秤量するストレスやリスクから極力解放するという意味を含めて、誰にでもより簡単に取扱えて、より味覚と食感に優れ、よりバラエティに富み、自然食品或いは機能性食品としても優れたパン生地類と乳酸菌類添加パン類の提供。 - 特許庁

High quality bread having a larger volume and excellent in an outward appearance, an internal phase and flavor can be produced by making a bacterial strain such as a propionibacterium having ability to produce propionic acid, yeast or their fermented products exist in the bread dough composed mainly of wheat flour and containing and/or not containing baker's yeast to cause and promote the aging of the dough.例文帳に追加

小麦粉を主成分とし、パン酵母を含む/又は含まない生地中で、プロピオン酸を産生する能力を有するプロピオン酸菌などのバクテリアやイースト、あるいはそれらの発酵物を生地中に存在せしめて生地熟成を進めることにより、ボリュームが大きく、外観、内相および風味に優れた高品質のパン類の製造が可能となる。 - 特許庁

High quality bread having a larger volume and excellent in an outward appearance, an internal phase and flavor can be produced by making bacterial strains such as a lacto bacillus and an Acetobacter bacillus having ability to produce acetic acid, yeast or their fermented products exist in the dough composed mainly of wheat flour and containing and/or not containing baker's yeast to cause and promote the aging of the dough.例文帳に追加

小麦粉を主成分とし、パン酵母を含む/または含まない生地中で、酢酸を産生する能力を有する乳酸菌、酢酸菌などのバクテリアやイースト、あるいはそれらの発酵物を生地中に存在せしめて生地熟成を進めることにより、ボリュームが大きく、外観、内相および風味に優れた高品質のパン類の製造が可能となる。 - 特許庁

The composition for producing the dry yeast includes the baker's yeast containing a gene encoding one of a wild Mpr1 acetyltransferase represented by a specific sequence, and a mutated acetyltransferase Mpr1 obtained by substituting Lys63 with Arg or Phe65 with Leu in the amino acid sequence of the wild Mpr1 acetyltransferase represented by the sequence.例文帳に追加

特定配列に示される野生型Mpr1アセチルトランスフェラーゼ、あるいは、該配列に示される野生型Mpr1アセチルトランスフェラーゼのアミノ酸配列の、Lys63がArgに置換された、または、Phe65がLeuに置換された、変異型アセチルトランスフェラーゼMpr1のいずれかをコードする遺伝子を含むパン酵母を含む、ドライイースト製造用組成物。 - 特許庁

例文

The resultant frozen dough of the breads is then thawed and the baker's yeast is subsequently added to carry out baking with a rich fermentation flavor, good leavening and grain by using automatic baking machinery, etc.例文帳に追加

冷凍パン類生地を製造するときに、穀物乳酸菌類の醗酵生成物、特に冷凍耐性を有するラクトバチルス・パネックス(特許微生物寄託番号P−16896)の醗酵生成物を添加し且つ、製パン用酵母を添加しない生地を作製し、当該冷凍パン類生地を解凍後製パン用酵母を添加し、自動製パン機等を用いて、醗酵風味豊かで膨らみやすだちが良好な製パンを行う。 - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS