1016万例文収録!

「boiled rice」に関連した英語例文の一覧と使い方(5ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > boiled riceの意味・解説 > boiled riceに関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

boiled riceの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 681



例文

This noodle ingredient-containing frozen boiled rice is characterized by mixing boiled rice frozen in an independently granular state with short noodle ingredients finely cut in a frozen state.例文帳に追加

個粒状態で凍結されている米飯に対して、凍結状態において細断された短線長の製品麺具材を混入する。 - 特許庁

To provide an apparatus for producing a boiled rice ball by which the boiled rice ball having a homogeneous density and a low density (that is, having much spaces) can be produced.例文帳に追加

密度が均一で、かつその密度が低い(すなわち、多量の空隙を有する)舎利玉を製造し得る舎利玉製造装置を提供する - 特許庁

To provide packed cone-shaped boiled rice that protects ingredients projected from the packed cone-shaped boiled rice hygienically so as to be seen well from the outside.例文帳に追加

包装錐状飯から突出した具材を衛生的に且つ外部からよく見える様に保護する包装錐状飯を提供する。 - 特許庁

To provide a method for ameliorating a sour taste of heat-treated boiled rice and significantly masking a pungent odor caused by an acidifier and to obtain heat-treated boiled rice having an ameliorated sour taste.例文帳に追加

酸味を改善し、酸味料に起因する刺激臭も有意にマスキングする方法及び、酸味が改善された加熱処理米飯を提供する。 - 特許庁

例文

To provide an epoch-making boiled rice that can shorten the relaxation time in a boiled rice by 10% and more.例文帳に追加

緩和時間が10%以上短くなる炊飯米粒とすることにより、画期的な炊飯米を提供する。 - 特許庁


例文

To provide a boiled rice-cutting member which is produceable at a low cost and a vinegar-blending apparatus equipped with the boiled rice-cutting member.例文帳に追加

低コストで製造することが可能な舎利切り部材及び該舎利切り部材を備えた酢合わせ装置を提供する。 - 特許庁

To provide a packaged boiled rice mass structured so as to undo the package of a boiled rice mass by a simpler method: and to provide a method for undoing the package.例文帳に追加

より簡単な方法で飯塊の包装を解くことのできる包装飯塊及びその包装を解く方法を明らかにする。 - 特許庁

To provide packed conical boiled rice protecting ingredients projecting from the packed conical boiled rice hygienically and highly visibly from the outside.例文帳に追加

包装円錐状飯から突出した具材を衛生的に且つ外部からよく見える様に保護した包装円錐状飯の提供。 - 特許庁

To provide low-protein boiled rice easily eatable and having similar gloss and glutinousness to those of normal boiled rice.例文帳に追加

簡単に食することができ、且つ通常のごはんと同様な光沢やねばりを有する低たんぱくごはんを提供することにある。 - 特許庁

例文

To provide frozen boiled rice having voluminous feeling when served on a dish, uniformly heated, and having the same palate feeling as that of freshly boiled rice when thawed with microwaves.例文帳に追加

マイクロウェーブ解凍時に、皿に盛った際のボリューム感を有しつつ、均等に加熱されて炊きたてと同様の食感を有する。 - 特許庁

例文

This seasoned boiled rice is obtained by adding a seasoning liquid and a low-viscosity paste material to the boiled rice after the boiling.例文帳に追加

炊飯後の米飯に調味液と低粘性糊料が添加されていることを特徴とする味付け飯である。 - 特許庁

To provide a method for producing boiled rice having rich nutriment and prevented from aging of starch for a long period, and to provide the boiled rice.例文帳に追加

栄養素が豊富で、かつ、長期間に亘り澱粉の老化を防止することのできる米飯の製造方法及び米飯を提供することを目的とする。 - 特許庁

Furthermore, the delicious instant boiled rice with broth flavor can be made by an easy work of pouring hot water onto the molded boiled rice 1.例文帳に追加

さらに、この成形米飯1に湯をかけるという簡単な作業で、出し汁の風味がある美味しい即席飯を作ることができる。 - 特許庁

To provide a method for producing a boiled rice food improved in physical properties and taste, and to provide an enzyme preparation for modifying the boiled rice food.例文帳に追加

物性及び食味の改善された米飯食品の製造方法及び米飯食品改質用の酵素製剤を提供する。 - 特許庁

To provide a quality estimation method (apparatus) of boiled rice for estimating the quality of boiled rice of raw material rice even if a raw material rice sample does not satisfy a predetermined quality standard value and for estimating the quality of the boiled rise of raw material rice without cooking the raw material rice sample beforehand.例文帳に追加

原料米サンプルが所定の品質基準値を満たしていないものであっても原料米の米飯品質の予測を行うことができ、かつ、原料米サンプルを事前に炊飯することなく当該原料米の米飯品質の予測が行える米飯品質予測方法(装置)を提供する。 - 特許庁

a sweet Japanese rice cake made of sweet-boiled beans and chestnuts, called 'kurikanoko' 例文帳に追加

栗鹿の子という,丸めたこし餡の上に蜜漬けの栗をのせた菓子 - EDR日英対訳辞書

Takuan-zuke, heshiko (pickled blue-backed fish), pickled ovary from blowfish (picked globefish ovary) and sardines boiled with rice bran. 例文帳に追加

沢庵漬け、へしこ、河豚の卵巣の糠漬け、鰯のぬか炊き - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Thus, it is recommended that umeboshi are smashed and mixed with boiled rice. 例文帳に追加

この為、潰してご飯と混ぜ合わせることが推奨される。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In homes, it is eaten with boiled rice, sometimes with tea poured over it. 例文帳に追加

家庭では、ご飯にのせて食べたり、茶漬けにする例がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

For the boiled food bowl, a bowl with a lid which is slightly larger than the rice bowl and soup bowl is used. 例文帳に追加

煮物碗は飯碗や汁碗よりやや大きめの蓋付き碗を用いる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Written in c.716: There is a description on the sake made by the mold on dried boiled rice. 例文帳に追加

716年? 濡れた干し飯に生えたカビからできた酒に関する記述あり。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In this way, boiled rice is eaten mixed with a salty side dish, such as oshinko (Japanese pickles). 例文帳に追加

御新香(おしんこ)のような塩気の強いものとご飯とをあわせて食べる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Mochi-tsuki (pounding boiled rice into mochi) is Japan's unique production method of 'tsuki-mochi.' 例文帳に追加

餅つき(もちつき)は、日本独特の「つき餅」(搗き餅)の生成方法である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is made by wrapping a boiled egg such as a goose or duck seasoned in soy sauce, or vegetables in a rice cake. 例文帳に追加

ガチョウやカモの煮卵、野菜などを餅で包んだもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is also favored as a relish that goes with sake, or as an ingredient for chazuke (boiled rice with tea poured over it). 例文帳に追加

また酒肴やおにぎり、茶漬けの具材としても好まれる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

-The one made by simmering cooked rice in the soup left over mainly in chicken boiled plain. 例文帳に追加

-主に水炊きの後に残る出汁に飯を入れ、炊いたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

-The one made by simmering cooked rice in the soup left over mainly in shabu-shabu (thinly sliced meat boiled quickly with vegetables, and dipped in sauce). 例文帳に追加

-主にしゃぶしゃぶの後に残る出汁に飯を入れ、炊いたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The portable food product is obtained by wrapping filling containing boiled rice with a Monaka shell or a wafer.例文帳に追加

最中の皮またはウェハースに米飯を含むフィリングを包んだ。 - 特許庁

To level boiled rice on a belt conveyor as preparation for a drying process.例文帳に追加

乾燥を行う前処理としてベルトコンベア上の米飯を均一にする。 - 特許庁

To make it possible to unpack the package of a packaged cone boiled rice easily.例文帳に追加

包装錐状飯の包装を簡単に解くことを可能にする。 - 特許庁

To provide frozen boiled rice as freezing-treated boiled rice, thawable/heatable in a short time because of having easiness of thawing, preservable/transportable without spoiling flavor while suppressing deterioration of boiled rice, and guaranteed in food safety, and to provide a method for producing the frozen boiled rice.例文帳に追加

冷凍処理された米飯について、解凍容易性を備えることで、短時間で解凍・加温が可能であるとともに、米飯の腐敗を抑制しつつ風味を損なわずに保存・運搬を行うことが可能であるとともに、食の安全性が担保された冷凍米飯並びにその製造方法の提供を図る。 - 特許庁

The Japanese-style confectionery 20 comprises a combination of powdered tea-containing boiled rice 22 and bean jam 21.例文帳に追加

抹茶入りごはん22と、餡21とを組合わせた和菓子20を作る。 - 特許庁

BOILED RICE FOR STAPLE FOOD, INHIBITING ENERGY METABOLISM OF EXCESSIVE NUTRIENT例文帳に追加

過剰栄養分のエネルギー代謝を阻害する主食用米飯 - 特許庁

RETORTED BOILED RICE USING CONTAINER CONTAINING OXYGEN- ABSORBING AGENT例文帳に追加

酸素吸収剤含有容器使用のレトルト食品米飯類 - 特許庁

Bean jam is koshian and rice cake, softer than shiratama dango (Japanese rice-flour dumplings), are prepared by pounding after being boiled. 例文帳に追加

餡はこし餡で、餅については白玉団子より柔らかく、ゆでた後に搗いた餅が入っている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Cool down the red-colored broth of the parboiled beans or peas, and immerse the rice in it in order to make the rice reddish when it's steamed or boiled. 例文帳に追加

赤い色のついた豆の煮汁は冷まし、米を浸しておく事で赤飯の色付けとする。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Light-colored rice miso is generally made from boiled soybeans, whereas deep-red rice miso is made from steamed soybeans. 例文帳に追加

米味噌は淡色の場合、一般に煮大豆を用いるが、赤みのかなり濃い米味噌は蒸し大豆を用いる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To obtain diet rice capable of being boiled like raw rice and having low acquisition calorie.例文帳に追加

生米と同様に炊飯調理可能で、且つ取得カロリーが少ないダイエット米を提供する - 特許庁

An instant additive-free fluid sprouted boiled rice material has sprouted rice as the basic ingredient.例文帳に追加

発芽米が原料である事を特徴とする即席無添加流動性発芽米飯の素。 - 特許庁

After boiling up the rice, the boiled rice is automatically loosened by rotating the agitating members 4 several times.例文帳に追加

炊き上がった後、自動で撹拌部材4を数回転させ炊飯物をほぐす。 - 特許庁

In other words, the rice boiling capability can be improved without unevenness in the boiled-up rice.例文帳に追加

すなわち、炊き上がりムラがなく炊飯性能を向上させることができる。 - 特許庁

To provide boiled rice free from much grain collapse, well heated and tasty, regarding a rice cooker consuming small power.例文帳に追加

低電力の炊飯器において、粒の崩れが少なく、火通りの良い良好な食味のごはんを得ること。 - 特許庁

To reduce the load of clean-up work performed by a user after finishing eating the boiled rice in an automatic rice cooker.例文帳に追加

自動炊飯器において、使用者がご飯を食べ終わった後に行う片付けの負担を低減する。 - 特許庁

An instant mixed fluid boiled rice material and a functional instant fluid boiled rice material are obtained by adding and mixing other compositions, microorganism and microorganism-producing enzyme to/with the instant additive-free fluid boiled rice material.例文帳に追加

本即席無添加流動性米飯の素に、他組成物、微生物、微生物生成酵素を添加混合した事を特徴とする即席混合流動性米飯の素、機能性即席流動状米飯の素。 - 特許庁

To provide a boiled rice adhesion-preventing mechanism of component parts of a boiled rice forming machine effectively preventing adhesion of boiled rice without mixing edible oil or the like.例文帳に追加

食用油等の混入をすることなく、米飯の付着を有効に防止し得る米飯成形機の構成部品における米飯付着防止機構を提供することを目的とする。 - 特許庁

The boiled rice food is formulated in the optimum formulation ratio depending upon the kind of boiled rice food and its distribution temperature, preferably the formulation ratio of the boiled rice food having no low- temperature distribution suitability is 5-90%.例文帳に追加

米飯食品の種類とその流通温度に依拠した最適混合比率で混合する、好ましくは上記の低温流通適性を有しない米飯食品の混合比率が5〜90%である。 - 特許庁

To simply unpack packaging without losing a shape of a boiled rice mass in a packaged bar boiled rice obtained by packaging the bar boiled rice mass with a packaging sheet having laver sandwiched between the outer film and the inner film.例文帳に追加

外フィルムと内フィルムとの間に海苔を挟んだ包装シートにて、棒状の飯塊を包装した包装棒状飯において、簡単に且つ飯塊を型崩れさせずに、包装を解く。 - 特許庁

To provide boiled rice that suppresses aging of starch of boiled rice preserved for a fixed time at a temperature zone equal to or lower than an ordinary temperature, especially at a low temperature, a method for producing the same and a boiled rice processing improver used therefor.例文帳に追加

常温以下の温度帯、特に低温下にて一定時間保存された米飯の澱粉の老化を抑制する米飯とその製造方法、並びにそれに用いる米飯加工改良剤を提供すること。 - 特許庁

To provide a quality-keeping agent for boiled rice, inhibiting the aging of the cooked boiled rice, and keeping the texture, and to provide a method for producing the boiled rice by using the quality-keeping agent.例文帳に追加

炊飯された米飯の老化を抑制し、食感を維持し得る米飯用品質保持剤およびこれを用いた米飯の製造方法を提供することを課題とする。 - 特許庁

例文

To provide packaged boiled rice lumps obtained by packaging a plurality of the small boiled rice lumps with a packaging sheet into a nearly hexahedron so as to have a small volume and so that sheet-shaped laver charged in the packaging sheet may automatically and directly cover the small boiled rice lump when the package is untied.例文帳に追加

複数の小飯塊を包装シートによって嵩低く略直方体に包装し、包装を解くと包装シートに仕込んだシート状海苔が自動的に直に小飯塊に被さる。 - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
EDR日英対訳辞書
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS