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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > bread moldの意味・解説 > bread moldに関連した英語例文

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bread moldの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 41



例文

BREAD-BAKING MOLD例文帳に追加

パン焼成型 - 特許庁

BAKING MOLD FOR BREAD例文帳に追加

パン用焼き型 - 特許庁

BAKING MOLD FOR BAKING BREAD例文帳に追加

パン焼き用焼き型 - 特許庁

MOLD PACKING APPARATUS FOR BREAD DOUGH例文帳に追加

パン生地の型詰め装置 - 特許庁

例文

BREAD AND BAKING MOLD THEREFOR例文帳に追加

パン及びその焼成型 - 特許庁


例文

METHOD FOR PRODUCING BREAD AND MOLD FOR BAKING BREAD例文帳に追加

食パンの製造方法及び食パン焼成用の食型 - 特許庁

BAKING MOLD FOR PRODUCING BREAD AND METHOD FOR PRODUCING BREAD例文帳に追加

製パン用焼型およびパンの製造方法 - 特許庁

BREAD MOLD STORAGE DEVICE例文帳に追加

食型用ストレ−ジ装置 - 特許庁

MOLD RELEASING AGENT AND MOLD RELEASING OIL FOR CONFECTIONERY AND BREAD MAKING例文帳に追加

製菓・製パン用離型剤及び離型油 - 特許庁

例文

There's mold on the bread. This means that we can't eat it anymore.例文帳に追加

パンにカビが生えてるよ。これじゃあもう食べられないな。 - Tatoeba例文

例文

In the method of inhibiting bread from forming caves, water- insoluble calcium is characteristically formulated to the wheat flour for bread and they are mixed and kneaded to prepare the bread dough, then the bread dough is cast in the bread mold and baked to give the objective bread.例文帳に追加

パン用小麦粉に水不溶性カルシウムを配合した原料を混捏してパン生地を得て、該パン生地を食パン型に入れ、次いで焼成することを特徴とする、食パンのケービング防止方法である。 - 特許庁

The method for baking the bread by placing a baking mold containing bread dough in an oven involves baking the bread by storing the baking mold containing the bread dough in a container 4 for reducing the heat transfer to the periphery side faces and the bottom face of the baking mold.例文帳に追加

オーブン内にパン生地を入れた食型を置きパンを焼成製造するに当たり、食型の周側面及び底面への伝熱を抑制する容器4に、パン生地を入れた食型を収容してオーブンに入れ焼成する。 - 特許庁

REMOVAL MECHANISM FOR MOLD FRAME ELECTRODE BREAD BAKER COMPOSITE BODY FOR ELECTRODE TYPE BREAD-BAKING UNIT AND METHOD FOR REMOVING THE MOLDING FRAME ELECTRODE BREAD BAKER COMPOSITE BODY FOR THE ELECTRODE TYPE BREAD-BAKING UNIT例文帳に追加

電極式パン焼成装置の型枠電極パン複合体離脱装置、及び電極式パン焼成装置の型枠電極パン複合体離脱方法 - 特許庁

This improves the taste and the appearance of the baked bread since the mold has a reduced weight, thereby the dough of the bread is freed from burden of the mold during baking, and foams inside the bread are not collapsed.例文帳に追加

これにより、型が軽量化され、焼成時、パン生地に負荷がかかることがなく、パン生地内部の気泡が潰れないことから焼き上がったパンの食味が向上すると共に外観も向上する。 - 特許庁

To allow easy cooking of a rich variety of breads in an automatic bread maker which controls a cooking course based on a bread making menu, by processing a bread dough prepared by a bread dough menu, returning the dough in a bread baking mold and cooking according to a dough-raising and baking menu.例文帳に追加

製パンメニューに基づいて調理コースを制御する自動製パン機において、パン生地メニューで調理したパン生地に手を加えて、再度パン焼き型に戻して発酵焼き上げメニューで調理することにより、バラエティーに富んだパンを手軽に調理できるようにする。 - 特許庁

The tool for baking the bread while reducing the baking color is the container 4 opened upward, having side walls having nearly the same heights as that of the baking mold for containing the bread dough and capable of storing the baking mold, and reduces the heat transfer to the periphery side faces and bottom face of the baking mold containing the bread dough.例文帳に追加

前記容器4は上面が開放され、側壁はパン生地を入れる食型とほぼ同じ高さとし、かつ、食型を収容できるもので、容器により、パン生地を入れた食型の周側面及び底面への伝熱を抑制しパンの焼き色を抑える焼成用治具。 - 特許庁

To provide an apparatus for molding bread dough, which can surely mold to wrap bread dough with a sheet-like dough in simple processes and does not by-produce useless dough, and to provide a method for molding the bread dough.例文帳に追加

本発明は、簡単な工程でシート状生地によりパン生地を包むように確実に成形することができるとともに無駄な生地が発生することのないパン生地成形装置及び成形方法を提供することを目的とするものである。 - 特許庁

To provide bread dough with mold proof efficacy, and to provide a method for producing bread using the dough and bread obtained by the method.例文帳に追加

防黴効果を有するパン生地、ならびに該パン生地を用いることを特徴とするパンの製造方法および該方法により得られるパンを提供すること。 - 特許庁

Bread controlling cave-in is obtained by cylindrically shaping bread dough, obtaining an M-shaped dough having a cut at a central folding part from the cylindrical bread dough, feeding the M-shaped dough having the cut into a baking mold, baking the bread dough fed to the baking mold to produce bread.例文帳に追加

本発明にしたがって、パン生地を棒状に整形すること、棒状のパン生地から、中央の折り曲げ部分に切れ目が入ったM字型生地を得ること、切れ目が入ったM字型生地を焼成型に型詰めすること、焼成型に入れたパン生地を焼成すること、によって食パンを製造することにより、腰折れが抑制された食パンを得ることができる。 - 特許庁

The dough after primary fermentation is kneaded, divided into a proper amount and put into a bread mold to carry out secondary fermentation in the mold.例文帳に追加

こうして一次発酵が行われた生地を再び混練した後、適度な量に分けて食パン型に入れ、次に成型発酵(二次発酵)を行うこととする。 - 特許庁

After the secondary fermentation, the mold is transferred to baking process and put into an oven with the mold to bake bread.例文帳に追加

こうして成型発酵が行われたら、焼き上げた工程へと移行し、食パン型ごとオーブンに入れてパンの製造を行うこととする。 - 特許庁

The pullman type bread is produced by packing bread dough obtained by a common procedure in a bread mold, finally fermenting the dough, putting a lid on the mold, carrying out a steaming treatment at 95-110°C and keeping the inner temperature of the dough at90°C for at least three minutes.例文帳に追加

常法に従って得たパン生地を食パン型に詰めて最終発酵した後、蓋をして、95〜110℃の温度で蒸熱処理して、生地の内部温度を90℃以上で少なくとも3分間保持をしてプルマン型食パンを製造する。 - 特許庁

A bread baking mold 4 is detachably provided in a baking chamber 2 having a heater 3, a bread making menu controlled by a control means 9 is selected by an input means 10, and the selected bread making menu, cooking finish time or the like are displayed on a display means 11.例文帳に追加

ヒータ3を有する焼成室2内にパン焼き型4を着脱自在に載置し、制御手段9によって制御される製パンメニューを入力手段10により選択し、選択された製パンメニューや調理終了時間等を表示手段11に表示する。 - 特許庁

The peripheral portion of the loaded sheet-like dough S2 is adhered to the periphery of the bread dough f with a press portion 26, surrounded with a square frame 31, and then eccentrically rotated to press and mold the four corners of the sheet-like dough S3 protruded from the bread dough f to the periphery of the bread dough f.例文帳に追加

載置されたシート状生地S2は、押圧部26により周辺部をパン生地fの周囲に密着された後、四角形状の枠体31で囲み偏心回転動作を行うことで、パン生地fからはみ出たシート状生地S3の四隅部分がパン生地fの周囲に押し付けられるように成形される。 - 特許庁

To provide a method for producing bread by passing a mold in the inside of a baking oven to bake bread dough put therein by which the balance of baked colors at each face part of the bread after baking is regulated.例文帳に追加

焼成炉の内部に食型を通過させてその食型に投入されたパン生地を焼成する食パンの製造方法において、焼成後の食パンの各面部における焼き色のバランスを調節することのできる食パンの製造方法を提供する。 - 特許庁

The edible vessel made of bread crumbs is obtained through the following process: molding oil and fat solid at normal temperature in a mold; applying batter to the molded oil and fat; and applying bread crumbs to the batter-applied molded oil and fat followed by frying it in oil.例文帳に追加

常温で固体状の油脂を型枠に成型し、これにバッター付け、次いでパン粉付けを施した後、油でフライ調理する方法によって製造された、パン粉衣からなる可食容器。 - 特許庁

To produce a bread suppressed in the growth of mold without adding preservatives, free from impairing quality of bread (swelling, inside foaming, flavor, and the like).例文帳に追加

本発明では、保存料を添加することなく、カビの発生を抑制し、且つパンの品質(パンの膨化、内相のすだち、風味など)を損なわないパンの製造を可能とすること。 - 特許庁

A baking mold 1 to be used as a core for baking a hollow bread comprises that obtained by forming a paper, whose surface is coated with a resin having a good releasability from the bread, into a tubular or a hollow conical shape.例文帳に追加

中空のパンを焼成するための中子として用いる焼成型を、表面がパンに対して離型性の良い樹脂にて被覆された紙を筒状または中空円錐形状に加工してなるものとした。 - 特許庁

The bread is produced by using a baker's yeast which controls growth of mold by reducing pH of a crumb of the bread produced in a sponge and dough method to less than 5.2.例文帳に追加

食パン中種法で作製したパンのクラムのpHを5.2以下に低下させることによりパンのカビ発生を抑制できるパン酵母を用いて製パンすること。 - 特許庁

To provide a baking mold for baking a hollow bread, which can bake hollow breads without damaging taste and appearance, and is easy in handling.例文帳に追加

中空のパンを食味、外観を損なうことなく焼成することが可能であり、かつ取り扱いの容易な中空パンの焼成型を提供する。 - 特許庁

Then the rod-like bread dough formed to be rod-like is put singly or plurally and parallelly in a baking mold to be packed, finally fermented and baked.例文帳に追加

そして、棒状に成形した棒状パン生地を、1本又は複数本並列に焼成型内に載置し型詰し、最終醗酵をとって焼成する。 - 特許庁

To provide crustless bread baked in a metallic baking mold, excelling in appearance after baked, and having no or very little crust.例文帳に追加

金属製の焼型内で焼成され、焼成後の外観が良好で、耳がないか極めて少ない耳なし食パンを提供する。 - 特許庁

By inclining the baking mold 11 so as to make the sidewall 13a lower than the sidewall 13b, bread 14 can be collected by being made to slide down from the mold.例文帳に追加

そして、側壁13aが下方、側壁13bが上方となるように焼型11を傾斜させることによって、パン14を滑り落として回収することができるようになっている。 - 特許庁

To provide a baking mold capable of simply being produced at a low cost and enabling bread really having a reproduced shape looking exactly like the actual article to be baked, and to provide a method for producing the same mold.例文帳に追加

安価且つ簡単に製造することができ、しかも現物そっくりに再現したリアルなパンを形成することができるパン焼き型及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

The biodegradable molded product made of bread materials and its manufacturing method under this invention refers to a method and constitution whereby bread materials are supplied to a screw injection molding machine so as to be made plastic and to be injected into a mold, thereby a biodegradable molded product is obtained.例文帳に追加

本発明によるパン原料からなる生分解性成形品およびその製造方法は、パン原料をスクリュ式射出成形機に供給し、可塑化し、金型へ射出することにより生分解性を有する成形品を得る方法と構成である。 - 特許庁

In the case of using the wheat flour mainly for the bread material, the automatic bread maker carries out the kneading processing, the primary fomentation processing, the gas bleeding processing, the dough curing processing, the dough rounding processing, the mold fomentation processing, the baking processing and the heat reservation processing (not illustrated) continuously in the order as shown in Fig. (A).例文帳に追加

自動製パン器では、パン材料として主に小麦粉が使用される場合、(A)に示すように、捏ね処理、一次発酵処理、ガス抜き処理、生地休め処理、生地丸め処理、成形発酵処理、焼成処理、保温処理(図示略)が順に連続して行なわれる。 - 特許庁

On the other hand, in the case of using the rice flour replacing the wheat flour as the bread material, the bread maker carries out the knead processing, the dough curing processing, the dough rounding processing, the mold fomentation processing, the baking processing and the heat reservation processing (not illustrated) continuously in the order as shown in Fig. (B).例文帳に追加

一方、パン材料として小麦粉の代わりに米粉が使用される場合、(B)に示すように、捏ね処理、生地休め処理、生地丸め処理、成形発酵処理、焼成処理、および、保温処理(図示略)が順に連続して行なわれる。 - 特許庁

The method for producing the bread by baking the bread dough by passing the mold through the inside of the baking oven involves regulating the balance of the baked color of the bread to be baked by regulating emissivity of at least one or more face parts selected from the upper face part, the lower face part, the left side part and the right side part.例文帳に追加

焼成炉の内部に食型を通過させてパン生地を焼成する食パンの製造方法であって、前記食型の上面部、下面部、左側面部、右側面部のうち少なくとも1つ以上の面部における輻射率を調節することにより、焼成しようとする食パンの焼き色バランスを調節することを特徴とする食パンの製造方法。 - 特許庁

A constitution having an ingredient container 22 making a reverse movement by a rotational movement by its own weight in order to throw the ingredients 26 accommodated in the ingredient container 22 into a bread mold 9 enables the ingredients in the ingredient container 22 to be charged into the bread mold 9 without leaving any ingredients and makes a ingredient charging means compact.例文帳に追加

材料容器22は自重による回転運動により略反転し、材料容器22に収容された材料26がパン焼き型9内に投入されるようにした構成とすることにより、材料容器22内の材料を残すこと無くパン焼き型9内に投入できるとともに、材料投入手段をコンパクトに形成することができる。 - 特許庁

To provide a road surface protective material easy to walk on, without feeling fatigue to feet, by maintaining the appearance of a lawn over a long period, without generating bread mold by entirely drying after rain, without easily slipping in a rainy day.例文帳に追加

雨天時に滑り易くならず、雨降り上がりにはサラッと乾燥して黒黴が発生し難く、芝生の観を長期維持し、足に疲れを感じさせず、歩き易い路面保護材を得る。 - 特許庁

例文

To provide a baking cup for baking the dough of bread, cake, and the like, free from the problem of the collection of mold release oil applied to a mold or oil separated from the dough to the center of the mold bottom, and provide a baking cup having a unique shape to bake the bread having a unique shape.例文帳に追加

パン、ケーキ等の生地を入れて焼成するための焼成用容器であって、金型に塗った離形油が金型底部の中心に集まることが問題とならない焼成用容器を提供することであり、またパン生地の油分がパン生地の底の中心に集まる問題を解消する焼成用容器を提供することであり、また従来無かった形状の焼成用容器を提供すると共にこれにより従来無かった形状のパンの提供を可能とすることにある。 - 特許庁

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