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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > fat-and-oilの意味・解説 > fat-and-oilに関連した英語例文

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fat-and-oilの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 2916



例文

The oil and fat composition for bakery products is obtained by fixedly decentralising a moisture retention agent in edible oil and fat containing liquid oil as main material via an emulsifier.例文帳に追加

保湿剤を、液状油を主原料とする食用油脂中に乳化剤により固定分散化したベーカリー製品用油脂組成物。 - 特許庁

This plastic oil and fat composition such as margarine or shortening, is formulated with cod-liver oil comprising oil and fat obtained from the liver of marine animals.例文帳に追加

海産動物の肝臓から得られる油脂、肝油を配合したマーガリンやショートニング等の可塑性油脂組成物。 - 特許庁

The oil and fat composition can be provided by adding an unsaponifiable material derived from rice bran to an edible oil and fat except rice oil.例文帳に追加

米糠油以外の食用油脂に米糠由来不けん化物を添加することで、米風味を有し、保存安定性に優れた油脂組成物を提供できる。 - 特許庁

The oil-and-fat composition for fried Jiaozi contains a vegetable fat other than palm oil, palm oil, and an emulsifying agent.例文帳に追加

本発明の焼餃子用油脂組成物は、パーム油以外の植物性脂肪、パーム油、及び乳化剤を含有することを特徴とする。 - 特許庁

例文

REFINED RAPESEED OIL, AND OIL AND FAT PROCESSED FOOD AND FOOD USING REFINED PAPESEED OIL例文帳に追加

精製なたね油及び精製なたね油を利用した油脂加工食品及び食品 - 特許庁


例文

To provide an oil or fat composition suppressing accumulation of fat in the living body, excellent in cooking property and flavor.例文帳に追加

体脂肪の蓄積を抑制し、かつ調理性、風味に優れた油脂組成物の提供。 - 特許庁

The liquid combustible component involves petroleum, heavy oil, waste oil, waste oil and fat material and a mixture thereof.例文帳に追加

液状可燃成分は、石油、重油、廃油、廃油脂物質や、これらの混合物がある。 - 特許庁

WATER-IN-OIL MINUTE EMULSIFIED OIL AND FAT COMPOSITION CONTAINING PALM OIL AND METHOD FOR STABILIZING PHYSICAL PROPERTY OF THE SAME例文帳に追加

パーム油を含有する油中水型微細乳化油脂組成物及びその物性安定化法 - 特許庁

The hippophae oil-containing composition contains hippophae oil, water and a fat and oil.例文帳に追加

ヒッポファエ油脂を含有する組成物を、ヒッポファエ油脂と、水分と、油脂分とを含有する組成とする。 - 特許庁

例文

PURIFIED CONE OIL, FOOD PROCESSED WITH OIL-AND-FAT UTILIZING PURIFIED CONE OIL AND FOOD例文帳に追加

精製コーン油及び精製コーン油を利用した油脂加工食品及び食品 - 特許庁

例文

METHOD FOR SUPPRESSING GENERATION OF GRANULAR CRYSTAL IN PALM OIL OR MIXED OIL AND FAT CONTAINING THE PALM OIL例文帳に追加

パーム油またはパーム油を含有する混合油脂の粒状結晶生成抑制方法 - 特許庁

The oil and fat preferably comprise vegetable oil such as soybean oil, canola oil, sesame oil or vegetable recovered oil.例文帳に追加

このような油脂としては、大豆油、菜種油、ゴマ油、植物性回収油等の植物油を使用することが好ましい。 - 特許庁

OIL AND FAT HAVING BLOOD NEUTRAL FAT-REDUCING ACTIVITY, HEPATIC NEUTRAL FAT SYNTHESIS-INHIBITING ACTIVITY AND PLATELET AGGREGATION-INHIBITING ACTIVITY例文帳に追加

血中中性脂肪低下作用および肝臓中性脂肪合成抑制作用および血小板凝集抑制作用を有する油脂 - 特許庁

To provide a fat and oil additive for suppressing deterioration of a liquid plant oil used for fried foods and the like, fat and oil used for shortening, cake and the like or fat and oil to be compounded with a cosmetic material such as foundation and the like and generation and the like of lampblack, and a fat and oil composition.例文帳に追加

揚げ物などに用いられる液体植物油、ショートニング、ケーキ等に使用される油脂あるいはファンデーションなどの化粧料に配合される油脂の劣化や油煙発生等を抑制する油脂添加剤および油脂組成物の提供。 - 特許庁

This foam-containing water-in-oil emulsified oil and fat composition contains animal edible oil and fat, water and a flavoring agent, and a diacylglyceride at ≥1 mass% and ≤5 mass% in the oil and fat.例文帳に追加

動植物性食用油脂、水及び風味剤を含み、かつ油脂中のジアシルグリセリドの含有量が、1質量%以上5質量%未満である、気泡含有油中水型乳化油脂組成物である。 - 特許庁

The fat and oil hardening agent containing cyclodextrin and polysaccharides, a hardened oil alternate hardened by adding the fat and oil hardening agent to the fat and oil, and the foodstuff using it are provided.例文帳に追加

サイクロデキストリン及び多糖類を含有することを特徴とする油脂硬化剤、その油脂硬化剤を油脂に添加することによって硬化された硬化油代替物及びそれが用いられた食品である。 - 特許庁

To provide an oil-and-fat composition containing mixed oil-and-fat, suppressing phenomena such as reduction in creaming properties, tissue abnormality, decreased palate feeling and/or the like caused when using oil-and-fat derived from palm oil, and slightly causing tissue deterioration during storage.例文帳に追加

パーム油由来の油脂を用いたときに生じるクリーミング性の低下、組織異常、あるいは食感が劣化するなどの現象を抑制し、保存中の組織劣化も少ない混合油脂を含有する組成物を提供する。 - 特許庁

The fine particle dispersed into the oil become a large amount of crystalline nucleuses and the crystallinity of the fat and oil in an industrialized level is improved to allow obtaining the stable and good-quality fat and oil composition by using the fat and oil composition.例文帳に追加

本発明の油脂組成物を利用することにより、油中に分散した粉体が多量の結晶核となり、工業化レベルにおける油脂の結晶性が改善され、安定して良好な油脂組成物が得られる。 - 特許庁

To obtain a plastic oil and fat composition for margarine, shortening and filling, containing no transisomer, having as the raw material, natural solid fat, its separated oil, and extremely hardened oil of edible oil and fat, excellent in quality, and causing no quality change in preservation, and to provide a method for producing plastic oil and fat food.例文帳に追加

トランス異性体を含有しない、天然の固体脂及びそれらの分別油、食用油脂の極度硬化油を原料とし、品質が良好で保存における品質変化の無いマーガリン、ショートニング、フィリング用可塑性油脂組成物の提供。 - 特許庁

Isolated oleic acid is added to a fat-containing food at the rate of 0.001-10 mass% based on the amount of oil and fat included in the fat-containing food.例文帳に追加

遊離のオレイン酸を油脂含有食品中の油脂量に対し質量換算で0.001%〜10%油脂含有食品に添加する。 - 特許庁

To obtain an oil and fat composition that does not cause a solid-liquid separation such as precipitation of a solid fat, separation of a liquid fat, etc., with time.例文帳に追加

経日的に、固体脂が沈殿したり、液体油が分離する等の固液分離を生じない油脂組成物を提供すること。 - 特許庁

This oil and fat composition for ice-coating is obtained by including 40-100 mass % of modified oil and fat which is produced by transesterification of a raw material oil and fat comprising 30-90 mass % of palm-based oil and fat and 10-70 mass % of liquid oil using a lipase specific to the 1- and 3-sites of a glyceride.例文帳に追加

パーム系油脂30〜90質量%と液状油10〜70質量%を含む原料油脂をグリセリドの1、3位に特異性のあるリパーゼを用いてエステル交換を行った改質油脂を40〜100質量%含有してなるアイスコーティング用油脂組成物。 - 特許庁

This foaming oil-in-water type composition uses mixed oil and fat in which SFC (at 20°C) of mixed oil and fat used is10°C lower than SFC (at 20°C) of respective oil and fat constituting the mixed oil and fat and SFC calculated from the mixed ratio, and combinedly uses a specific natural ingredient.例文帳に追加

起泡性水中油型組成物において、使用する混合油脂の20℃におけるSFCが、該混合油脂を構成する油脂の20℃におけるSFCとその混合比率より計算されるSFCより10%以上低いSFCを示す混合油脂を使用し、特定の天然成分をを併用すること。 - 特許庁

This foaming oil-in-water type composition uses mixed oil and fat in which SFC (at 20°C) of mixed oil and fat used is10°C lower than SFC (at 20°C) of respective oil and fat constituting the mixed oil and fat and SFC calculated from the mixed ratio, and combinedly uses a specific crystallization promoting type emulsifying agent.例文帳に追加

使用する混合油脂の20℃におけるSFCが、該混合油脂を構成する個々の油脂の20℃におけるSFCとその混合比率より計算されるSFCより10%以上低いSFCを示す混合油脂を使用し、特定の結晶促進型乳化剤を併用した起泡性水中油型組成物。 - 特許庁

To provide a fat and oil hardening agent for hardening a fat and oil by adding it to the fat and oil without performing hydrogenation, a hardened oil alternate added with it, and a foodstuff using it.例文帳に追加

水素添加を行なわずに油脂に添加することによって油脂を硬化させる油脂硬化剤、それが添加された硬化油代替物及びそれが用いられた食品を提供する。 - 特許庁

The edible vessel made of bread crumbs is obtained through the following process: molding oil and fat solid at normal temperature in a mold; applying batter to the molded oil and fat; and applying bread crumbs to the batter-applied molded oil and fat followed by frying it in oil.例文帳に追加

常温で固体状の油脂を型枠に成型し、これにバッター付け、次いでパン粉付けを施した後、油でフライ調理する方法によって製造された、パン粉衣からなる可食容器。 - 特許庁

To provide an oil and fat for fry having a moderate solidification speed so as to prevent oil stein regarded as a defect of a liquid oil and fat, having favorable meltability which is lacked in a solid-state oil and fat, and suitable for all material to be fried.例文帳に追加

液状油脂の欠点である油染みが抑制できるよう適度な固化速度を有しており、かつ、固形状の油脂の欠点である口溶けが良好である、すべての揚げ物を調理するのに適したフライ用油脂の提供。 - 特許庁

The transesterified oil-and-fat is preferably an oil-and-fat obtained by transesterifying an oil-and-fat mixture containing70 mass% of palm fractionated soft oil having an iodine value of 52-70.例文帳に追加

上記エステル交換油脂は、ヨウ素価52〜70のパーム分別軟部油を70質量%以上含む油脂配合物をエステル交換した油脂であることが好ましい。 - 特許庁

The oil and fat composition for being mixed with oil and fat raw material-blended baked confectionery has 80-100 mass% of oil and fat obtained by subjecting an oil and fat compound containing70 mass% of palm fractionated soft part oil having an iodine value of 52-70.例文帳に追加

ヨウ素価52〜70のパーム分別軟部油を70質量%以上含む油脂配合物をエステル交換した油脂を、油相中に80〜100質量%含有することを特徴とする油脂性素材配合焼菓子練り込み用油脂組成物。 - 特許庁

The oil or fat composition is obtained by mixing an oil or fat originated from palm oil with a vegetable oil or fat having an 18C saturated fatty acid residues in an amount of80% and then subjecting the mixture to a random transesterification reaction.例文帳に追加

パーム油起源の油脂と炭素原子数18個の飽和脂肪酸残基を80%以上含有する植物性油脂を混合し、ランダムエステル交換を行うことにより得られた油脂組成物。 - 特許庁

To provide a milk fat-containing plastic oil-and-fat composition hardly causing a small solid quantity occurring when filling up and coarse roughness of a texture occurring in preservation, in the case of mixing high-melting point oil-and-fat with low trans-acid content with the milk fat-containing plastic oil-and-fat composition.例文帳に追加

乳脂肪含有可塑性油脂組成物において、トランス酸含量が低い高融点油脂を配合した場合においても、充填時に発生する小固形物量、保存中に発生する組織のザラザラとしたザラツキが少ない乳脂肪含有可塑性油脂組成物を提供する。 - 特許庁

To provide a novel processed oil and fat for food, such as margarine or shortening, having a fat storage-suppressible function, accumulated fat- reduction promoting function, and carbohydrate metabolism disorder-improving function, and to provide a food utilizing the processed oil and fat.例文帳に追加

脂肪蓄積抑制機能、蓄積脂肪低減促進機能、糖質代謝異常改善機能を有する新規なマーガリン類およびショートニング、それを用いた食品を提供すること。 - 特許庁

The instant cooked food has ≤2 mass% of trans fatty acid through including a mixed fat of animal fat, and interesterified fat obtained by transesterificating an oil and fat mixed product obtained by mixing animal fat with the exceeding hardened fat of animal fat.例文帳に追加

【解決手段】動物油脂及び動物油脂の極度硬化油を配合した油脂配合物をエステル交換して得たエステル交換油脂と、動物油脂とを混合した混合油脂を含ませることにより、トランス酸の含有量が2質量%以下である即席調理食品を得る。 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING MISO COMPONENT-CONTAINING OIL AND FAT, POWDERY OIL AND FAT AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND POWDERED SEASONING MATERIAL AND INSTANT NOODLE例文帳に追加

味噌成分含有油脂の製造方法、粉末状油脂及びその製造方法、粉末調味材及び即席麺 - 特許庁

To provide an oil and fat feel enhancer that enhances an oil and fat feel and reduces the amount of oils and fats used by addition to a food and beverage.例文帳に追加

飲食品に添加することで、油脂感を増強し油脂の使用量を減じることのできる油脂感増強剤を提供する。 - 特許庁

METHOD FOR LIQUEFYING AND RECOVERING FATTY ACID AND OIL-AND-FAT FROM WASTE OIL-AND-FAT CONTAINING WATER AND FATTY ACID例文帳に追加

液化ジメチルエーテルによる水および脂肪酸含有廃油脂類からの脂肪酸と油脂類の液化・回収方法 - 特許庁

To provide a flavorful oil and fat having good milk flavor and body which are not afforded by conventional flavorful oils and fats, and to provide a method for producing the new flavorful oil and fat.例文帳に追加

従来の風味油脂では得られない、乳の風味やコク味に優れた風味油脂およびその製造方法を提供する。 - 特許庁

OIL AND FAT COMPOSITION FOR CONFECTIONERY PRODUCTION AND BREADMAKING AND CONFECTIONERY AND BREAD USING THE SAME例文帳に追加

製菓・製パン用油脂組成物並びにそれを用いた菓子及びパン - 特許庁

The batter powder for non-fried food includes oil and fat processed starch containing oil and fat and glycerol fatty acid ester, and salt.例文帳に追加

油脂およびグリセリン脂肪酸エステルを含有する油脂加工澱粉と塩類とを含有することを特徴とするノンフライ食品用バッター粉。 - 特許庁

This method for treating fish and shellfish comprises using oil and fat processed starch which contains oil and fat, and glycerol organic acid fatty acid ester.例文帳に追加

油脂およびグリセリン有機酸脂肪酸エステルを含有する油脂加工澱粉を用いることを特徴とする魚介類の処理方法。 - 特許庁

The tomato sauce-based roux contains vegetable oil and fat having a melting point at39°C and tomato raw material, and is free from animal oil and fat.例文帳に追加

融点39℃以下の植物性油脂およびトマト原料を含有し、動物性油脂を使用しないことを特徴とするトマトソース系ルウ。 - 特許庁

To provide animal oil and fat-containing spread having slight or no animal smell even when containing animal oil and fat, and processed into a simple and almost natural shape.例文帳に追加

動物性油脂を含有していても獣臭がないかもしくは少なく、また、より簡便でかつ天然に近い形で加工したスプレッドを提供する。 - 特許庁

The pet food contains oil and fat and processed starch, and has ≥20 mass% of the diacylglycerol content in the whole of the oil and fat.例文帳に追加

油脂及び加工デンプンを含有し、全油脂中のジアシルグリセロール含有量が20質量%以上であるペットフード。 - 特許庁

The quality improver for steamed bread contains alginic ester and foaming powdery oil and fat, wherein the alginic ester accounts for 20-80 mass% and the foaming powdery oil and fat accounts for 20-80 mass% in the quality improver.例文帳に追加

アルギン酸エステルと起泡性粉末油脂を含有することを特徴とする蒸しパン類用品質改良剤。 - 特許庁

To obtain an oil and fat for coating giving excellent flavor and palatability to snacks without any oiliness and scarcely sticking the oil and fat to a packaging bag or hand.例文帳に追加

スナック類の風味、食感に優れ、さらに油っぽさがなく、包装袋や手への油脂の付着が少ないのコーティング油脂の提供。 - 特許庁

MICROORGANISM DEGRADING FAT AND OIL AND MATERIAL CONTAINING THE SAME AND METHOD FOR TREATING GARBAGE例文帳に追加

油脂分解微生物及びそれを含む資材並びに生ゴミ処理方法 - 特許庁

To improve efficiency in removing an oil-and-fat component and the like and to reduce energy consumption.例文帳に追加

油脂成分等の除去効率が悪く、エネルギー消費量が大きい。 - 特許庁

OIL AND FAT FOR PROTECTING AND ACTIVATING SKIN OR SCALP AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

皮膚または頭皮の保護、活性化用油脂およびその製造法 - 特許庁

EDIBLE FAT-AND-OIL COMPOSITION HAVING ANTIOBESE EFFECT AND BEVERAGE AND FEED EACH USING THE SAME例文帳に追加

抗肥満性食用油脂組成物、それを用いた飲食品および飼料 - 特許庁

例文

OIL-AND-FAT ABSORBING/HOLDING AGENT FOR HEAT COOKING APPLIANCE FOR FISH AND MEAT AND PRODUCTION THEREOF例文帳に追加

魚肉類の加熱調理器における油脂吸収保持剤及びその製法 - 特許庁

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