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fat-and-oilの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 2916



例文

The foaming shortening excellent in both of foaming force and appearance is obtained by adding 1-10 wt.% of monoglycerin fatty acid ester as an emulsifying agent, 4-10 wt.% of organic acid glycerin fatty acid ester, and 2-8 wt.% of sorbitan fatty acid ester to oil and fat without addition of propylene glycol fatty acid ester.例文帳に追加

油脂に対して乳化剤としてモノグリセリン脂肪酸エステルを1〜10%重量%、有機酸グリセリン脂肪酸エステルを4〜10重量%、ソルビタン脂肪酸エステルを2〜8重量%配合することで、プロピレングリコール脂肪酸エステルを配合せずに起泡力、外観共に優れた起泡性ショートニングを得る。 - 特許庁

Glycerol is reacted with a highly unsaturated fatty acid-containing oil and fat in the presence of a catalyst and in the absence of water to carry out a glycerolysis reaction, and the obtained highly unsaturated fatty acid-containing partial glyceride is reacted with a fatty acid or a lower alkyl ester thereof in the presence of an immobilized partial glyceride lipase.例文帳に追加

高度不飽和脂肪酸含有油脂に対し、触媒の存在下でかつ水不存在下、グリセリンを作用させてグリセロリシス反応を行い、得られた高度不飽和脂肪酸含有部分グリセリドと、脂肪酸又はその低級アルキルエステルとを、固定化部分グリセリドリパーゼの存在下に反応させる高度不飽和脂肪酸含有ジグリセリドの製造方法。 - 特許庁

The oil-and-fat composition for prevention or treatment of depression or depressed state includes an 8-10C medium-chain fatty acid and a 12-24C long-chain fatty acid in the form of triglycerides, wherein the ratio of the long-chain fatty acid to the sum of the medium-chain fatty acid and the long-chain fatty acid is 25-90 mass%.例文帳に追加

本発明のうつ病又はうつ状態の予防又は治療用油脂組成物は、炭素数8〜10の中鎖脂肪酸と炭素数12〜24の長鎖脂肪酸とをトリグリセリドの形態で含有し、上記中鎖脂肪酸と上記長鎖脂肪酸との合計中、上記長鎖脂肪酸の占める割合が25〜90質量%であることを特徴とする。 - 特許庁

The fat-fatty oil composition for the fried rice, used in the process for boiling rice to produce the boiled rice for the fried rice is characterized by containing polyglyceryl fatty acid esters having a HLB value of ≥3.0 and <8.0 in an amount of >1.0 mass% and ≤18.0 mass% and lecithin in an amount of 2.0 to 15.0 mass%.例文帳に追加

本発明の炊飯用油脂組成物は、炒飯用米飯を製造するための米飯の炊飯工程で用いられる炊飯用油脂組成物であって、該油脂組成物中に、HLB値が3.0以上8.0未満であり、かつ1.0質量%を超え18.0質量%以下の量のポリグリセリン脂肪酸エステル、及び2.0〜15.0質量%の量のレシチンを含むことを特徴とする。 - 特許庁

例文

The method for preparing a meal for a person having difficulty in manducation/swallowing comprises using highly nutritious jelly food having100 kcal and containing5 g of protein each per 100 g of a product, and bringing the highly nutritious jelly food into contact with liquid seasoning formulated with oil and fat at ≥5 wt.%.例文帳に追加

製品100g当たりカロリーが100kcal以上、並びに蛋白質が5g以上である高栄養ゼリー状食品を用いた咀嚼・嚥下困難者用食事の提供方法であって、前記高栄養ゼリー状食品に油脂を5%以上配合した液状調味料を接触させる咀嚼・嚥下困難者用食事の提供方法。 - 特許庁


例文

The method for producing a dry, semi-moist, or soft-dry pet food includes coating 100 pts.mass of oil and fat heated and kneaded at a temperature of 70-150 °C for 5-30 minutes to be caked at a temperature of 40°C or lower with the paste containing 10-200 pts.mass of cereal flour and/or starch.例文帳に追加

70℃以上150℃以下で5分間以上30分間以下加熱混練処理を行った、40℃以下で固化する油脂100質量部に対し穀粉及び/又は澱粉10〜200質量部を含むペーストにより被覆することを特徴とするドライタイプ又はセミモイストタイプ又はソフトドライタイプのペットフードの製造方法である。 - 特許庁

The other version of noodle modifier is a powdery one obtained by spray-drying an emulsifier liquid or an emulsifier each containing (A) sucrose fatty acid ester where HLB is ≥5, (B) at least one kind selected from the group comprising lecithin, glycerine fatty acid ester, organic acid monoglyceride, polyglyceryl fatty acid ester, and sorbitan fatty acid ester, (C) edible oil and fat, and (D) a saccharide compound.例文帳に追加

また、第2の麺類改質剤は、HLB5以上のショ糖脂肪酸エステル(A)、レシチン、グリセリン脂肪酸エステル、有機酸モノグリセリド、ポリグリセリン脂肪酸エステル、及びソルビタン脂肪酸エステルからなる群より選ばれた少なくとも1種(B)、食用油脂(C)、及び糖類化合物(D)を含有する乳化剤液又は乳化液を噴霧乾燥して得られる粉末状の改質剤である。 - 特許庁

To provide a non-gelatin hard capsule capable of reliably maintaining excellent strength of a coat in a low equilibrium humidity, of filling PEG having a low molecular weight and oil and fat thereof such as a glycerol fatty acid ester or medium-chain fatty acid triglycerides without trouble, of being free from transmitting of steam or oxygen, and of being suitable for filling a water- reactive substance or an oxidizable substance.例文帳に追加

低水分化でも良好な皮膜強度を確実に維持することができ、また低分子量PEGやそのグリセリン脂肪酸エステル及び中鎖脂肪酸トリグリセライドなどの油脂類も不都合なく充填することができ、かつ水蒸気や酸素の透過もなく水反応性物質や被酸化性物質の充填にも好適に適用することができる非ゼラチン硬質カプセルを提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide an acid degreasing agent which can remove fat and oil components remaining by a trace amount on the surface of copper or a copper alloy, and with which white irregularity, white specking or the like are not caused even when electrolytic copper plating is applied after direct plating treatment, and to provide an electrolytic copper plating method to the surface of copper or a copper alloy using the acid degreasing agent.例文帳に追加

銅又は銅合金の表面に微量残留する油脂成分の除去が可能で、ダイレクトプレーティング処理後に電気銅めっきを施しても白むらや白斑等の発生しない酸性脱脂剤と、その酸性脱脂剤を用いた銅又は銅合金表面への電気銅めっき方法を提供する。 - 特許庁

例文

The method for producing a saturated dicarboxylic acid or an ester thereof includes: producing, from a natural oil and fat, a mixture of an unsaturated fatty acid and a saturated fatty acid or a mixture of the esters thereof; reducing the mixture; and culturing a microorganism having a fatty acid ω-oxidation activity in a culture medium to which the mixture is added together with glycerol.例文帳に追加

天然油脂から不飽和脂肪酸と飽和脂肪酸の混合物又はそれらのエステルの混合物を生成し、該混合物を還元処理し、それをグリセロールとともに添加した培地中で、脂肪酸ω酸化活性を有する微生物を培養することを含む、飽和ジカルボン酸又はそのエステルを生産する方法。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing a layered bakery food easily giving a layered bakery food independent of the kind and compounding amount of roll-in oil-and-fat, applicable to various layered bakery foods having low to high water contents, exhibiting crisp feeling immediately after baking and keeping the crispness even after absorbing water with time.例文帳に追加

ロールイン油脂の種類や配合量に左右されずに、また、低水分〜高水分の各種の層状ベーカリー食品に適用可能な、焼き上げ直後にサクい食感を示し、かつ経日的に水分が戻ってもサクい食感を持続できる層状ベーカリー食品を簡単に得ることのできる、層状ベーカリー食品の製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide boiled rice whose grains are separately coated with an emulsifier and which has a texture that the grains are separated without being adhered to each other, even when the boiled rice is mixed with an oil, a fat or an auxiliary material or even when frozen and then heated and cooked in a microwave oven.例文帳に追加

米飯の一粒一粒が乳化剤でコーティングされており、粒同士が付着することがなくパラパラとした食感を有しており、この米飯に油脂や副原料を混合した米飯類としても、また、凍結処理した冷凍米飯類として電子レンジ加熱調理しても、米飯同士が付着することなくパラパラとした食感を有する米飯類の提供。 - 特許庁

The edible foaming agent comprises O/W-type emulsified substance, contains sugar alcohol, lecithin as an emulsifying agent, sucrose fatty acid ester and glycerine fatty acid monoester, wherein the emulsified oil and fat grains have two granular-diameter distributions comprising a granular-diameter distribution having its peak at <5 μm, and that having its peak at 5-20 μm.例文帳に追加

O/W型乳化物であって、糖アルコールと、乳化剤としてレシチン、蔗糖脂肪酸エステル及びグリセリン脂肪酸モノエステルとを含み、乳化されている油脂粒子が、5μm未満に頂点を有する粒径分布と、5μm以上、20μm以下に頂点を有する粒径分布の2つの粒径分布を有する。 - 特許庁

This method for preparing the soybean-containing confectionery product comprises heating a composition containing a soybean-containing material (without the need of being deflavored), sugar, oil and fat and water to high temperature for sufficient time so as to attain at least partial caramelization of sugar, and cooling the composition which is partially caramelized.例文帳に追加

より詳細には、大豆含有材料(脱風味されることが必要とされない)、糖、油脂および水を含む組成物を、糖の少なくとも部分的なカラメル化を達成するのに十分な時間にわたって高温まで加熱し、そしてその後、少なくとも部分的にカラメル化された組成物を冷却して、大豆含有菓子類製品を得る。 - 特許庁

The melting point of the oil and fat (A) is ≤5°C, and the activator (B) is a combination of 0.5-20.0 wt.% polyglycerol-condensed ricinolein (b1) and 0.5-10.0 wt.% sucrose ester (b2) having ≤4 HLB.例文帳に追加

油脂(A)活性剤(B)水(C)からなり、かつ、水と、油脂と活性剤の合計量との配合比(水/油脂と活性剤の合計量)が10/90〜45/55である油中水滴型(W/O型)のエマルションであって、油脂(A)が融点5℃以下であり、活性剤(B)がポリグリセリン縮合リシノレイン(b1)0.5〜20.0重量%とHLB4以下のショ糖エステル(b2)0.5〜10.0重量%を組合せ用いてなることを特徴とする離型油。 - 特許庁

To suck core particles such as nuts for a candy such as chocolate one by one in high efficiency and supply the particles one by one into a mold while preventing the contact of the core particle with the apparatus or the particles with each other as far as possible and preventing the bleeding of oil-and-fat from the core particles.例文帳に追加

この発明は、チョコレート等の菓子の心材粒となるナッツ類等を効率よく一粒宛吸着し、一粒宛モールド内に供給すると共に、心材粒と装置、心材粒同士をなるべく接触させないようにして心材粒が含有する油脂分等を染み出さないようにすることを目的としたものである。 - 特許庁

To obtain a base for a gel-like food capable of being preserved under a condition in which a uniform appearance is kept for a long term and allowing easily producing a gel-like food having a good flavor, palatability and appearance, in the base for the gel-like food obtained by uniformly dispersing a cold water-soluble gelling agent into a liquid fat and oil.例文帳に追加

液状油脂中に冷水可溶性ゲル化剤を均一に分散させたゲル状食品用ベースであって、長期間均一な外観を維持した状態で保存可能であり、風味、食感及び外観の良好なゲル状食品を容易に製造することができるゲル状食品用ベースを提供すること。 - 特許庁

To provide a coffee extraction bag by which, upon pouring hot water to a coffee extraction bag put into a cup from the upper side, hot water can be easily poured without floating coffee, hot water quickly permeates into coffee powder, inside gas is rapidly discharged, the fine powder of coffee, residue, oil and fat components are not leaked out in the cup, and delicious and clean coffee can be extracted.例文帳に追加

カップに入れたコーヒー抽出バッグの上方から熱湯を注ぐ際、浮遊することがなく、容易に注ぐことができ、熱湯が速やかにコーヒー粉末に浸透し、内部ガスを迅速に放出させ、カップ内にコーヒーの微粉末、残渣、油脂成分を漏出させず、おいしく且つきれいなコーヒーを抽出する。 - 特許庁

This anhydrous deodorizing cosmetic composition containing a deodorizing component, a block copolymer selected from a group including a di-block, tri-block, multi-block or radial block copolymer and their mixture, in which the block copolymer consists of a styrene monomer type segment and a thermoplastic monomer or co-monomer type segment, is provided by further incorporating a fat-absorbing material and a synthetic oil.例文帳に追加

脱臭活性成分と、ジブロック、トリブロック、マルチブロック又はラジアルブロックコポリマー及びその混合物を含む群から選択されるブロックコポリマーを含有し、該ブロックコポリマーがスチレンモノマー型セグメント及び熱可塑性モノマー又はコモノマー型セグメントからなる無水脱臭化粧品組成物において、脂肪吸収物質と合成油をさらに含有せしめる。 - 特許庁

To provide an oil and fat composition for a roll-in having migration- suppressing activity on a composite food; especially, capable of suppressing a whitening phenomenon of a food, or softening and a blooming phenomenon of a chocolate in the food containing one or more kinds selected from chocolates, nuts and creams.例文帳に追加

複合食品におけるマイグレーションの抑制効果を有し、特に、チョコレート類、ナッツ類又はクリーム類の中から選ばれた1種又は2種以上を含有させた食品において、該食品の白色化現象、チョコレート類の軟化、ブルーム現象を抑制することができるロールイン用油脂組成物を提供すること。 - 特許庁

To provide a technique for dissolving and slaking oil and fat contained in waste water from kitchens and food factories using microorganisms in a grease trap device.例文帳に追加

従来において厨房及び食品工場からの排水に含まれる油脂及び有機性残渣物をグリーストラップ槽内に大量のスカムを廃棄の必要あり、強い悪臭もやもう得ないものとし、月に一回のバキュームくみ取り業者に依頼し多額の廃棄物費用で処理している環境衛生と公害防止で問題となっている。 - 特許庁

This method for producing the fatty acid alkyl esters and/or the glycerol, including a process for contacting the oil or the fat with the alcohol in the presence of a catalyst, is characterized in that the catalyst is an oxide having a group 12 element and a group 4 element, or a compound oxide having a group 12 element and a tetravalent transition metal element.例文帳に追加

油脂類とアルコールとを触媒の存在下に接触させる工程を含んでなる脂肪酸アルキルエステル及び/又はグリセリンの製造方法であって、該触媒は、12族元素と4族元素とを有する酸化物、又は12族元素と4価の遷移金属元素とを有する複合酸化物である脂肪酸アルキルエステル及び/又はグリセリンの製造方法。 - 特許庁

The oil and fat composition consists mainly of triglyceride, has an average substitution degree of 5-7, and contains 0.1-9.5mass% of sucrose fatty acid ester where the total of polyester more than triester occupied in the whole sucrose fatty acid ester is ≥85mass%, monoester is ≤5mass%, and diester is ≤10mass%.例文帳に追加

本発明は、トリグリセリドを主成分とし、平均置換度が5〜7であり、全ショ糖脂肪酸エステルに占めるトリエステル以上のポリエステルの合計が85質量%以上、モノエステルが5質量%以下、ジエステルが10質量%以下の組成となるショ糖脂肪酸エステルを0.1〜9.5質量%含有することを特徴とする油脂組成物を提供する。 - 特許庁

To provide an oil and fat composition enabling production of meat processed products which have juicy feeling and deliciousness even in any case of eating by cooking when the meat processed product is uncooked and by reheating when the product is cooked, through refrigerating or freezing the meat processed food to circulate.例文帳に追加

畜肉加工食品を冷蔵、或は冷凍して流通させ、畜肉加工品が未調理の場合には調理加熱、調理加熱済みの場合には再加熱して喫食する何れの場合にも、ジューシー感があって、旨味のある畜肉加工品の製造を可能にする油脂組成物の開発とそれを使用した畜肉性加工品を得ること。 - 特許庁

This white food material comprises no sucrose, 50-70 wt.% of lactose (including lactose processed products, food or food additives each having lactose), and the balance of oil and fat and anhydrous white edibles or those colored to such an extent as to slightly affect the whole color tone (white) of the food material (including food additives) to prevent heat discoloration caused by sucrose.例文帳に追加

白色食品素材の配合の中に蔗糖を使用せず、乳糖(乳糖加工品および乳糖を成分とする食品若しくは食品添加物を含む)を50〜70重量%含有し、残部を油脂および無水の白色若しくは全体の色調(白色)に影響の少ない程度に着色した可食物(食品添加物を含む)とすることにより、蔗糖による加熱着色(変色)を防いだ。 - 特許庁

The method for producing freeze-dried curry includes: a step of boiling up a mixture containing an edible oil and fat, vegetable paste, curry powder, ingredients and water to obtain a curry base; a step of freeze-drying the thus-obtained curry base; and a step of stirring the curry base with a high-speed cutting/stirring device.例文帳に追加

食用油脂、野菜ペースト、カレー粉、具材および水を含む混合物を炊き上げてカレーベースを得る工程、得られたカレーベースを凍結乾燥する工程を有する凍結乾燥カレーの製造方法であって、前記カレーベースを高速裁断撹拌機で撹拌する工程を有することを特徴とする凍結乾燥カレーの製造方法。 - 特許庁

The combustible solid composition is obtained by subjecting 1-60 parts by weight of glycerol, by-produced when a biodiesel fuel is produced through a chemical reaction of fat and oil, and 99-40 parts by weight of charcoal or activated carbon, obtained by subjecting charcoal to an activation treatment, to an impregnation mixing treatment, and molding/processing the resulting mixture into a powder or various shapes.例文帳に追加

バイオディーゼル燃料製造時に複製する、油脂から化学反応で分離したグリセリン1重量部〜60重量部と、木炭もしくは木炭を賦活処理した活性炭99重量部〜40重量部の割合で含浸混合処理し、これを粉末または種々の形に成形加工して得られることを特徴とする可燃性固体組成物。 - 特許庁

The new retort food suitable to be eaten in a low-temperature area is obtained by adjusting viscosity without being cooked, including specially adapting fatty acid composition, selecting oil or fat whose melting point is adjusted, and using a sticky material of paste of a starch-based material, vegetables, and fruits, and fried onion treated with a Comitrol(R) Processor.例文帳に追加

脂肪酸組成の工夫、融点を調整した油脂を選択する、澱粉系原料、野菜及び 果実のペ−ストに炒め玉ねぎをコミトロ−ルで処理したものを粘性材として含む、 といった手段で粘性を調整することで加熱調理せずに低温域での喫食に適した新 規なレトルト食品を提供した。 - 特許庁

This emulsion type food composition is obtained by subjecting an oil and fat-containing flavor raw material to lipase treatment, and contains <0.1 mass% of triglyceride, 0.01-20 mass% of free fatty acid, and 0.05-10 mass% of monoglyceride.例文帳に追加

油脂を含有した風味原料をリパーゼ処理して得られるエマルジョンタイプの食品組成物であって、トリグリセリド含量が0.1質量%未満であり、遊離脂肪酸含量が0.01〜20質量%の範囲であり、且つモノグリセリド含量が0.05〜10質量%の範囲であることを特徴とする食品組成物。 - 特許庁

Tsukemono is preserved food that vegetables (fish or meat, sometimes) are pickled together with pickling ingredients having high osmotic pressure, having an effect to decrease hydrogen-ion exponent or having an effect to shut off from the air such as salt, vinegar, rice-bran paste, soy sauce, sake lees or fat and oil, to improve preservation quality as well as to improve taste and flavor by maturing. 例文帳に追加

漬物(つけもの)とは、野菜(場合によっては魚や動物)などを食塩、酢、糠味噌、醤油、酒粕、油脂など高い浸透圧を生じたり水素イオン指数を下げる効果を持つ、あるいは空気と遮断する効果を持つ漬け込み材料とともに漬け込み、保存性を高めるとともに熟成させ、風味を良くした保存食品。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To obtain a sterol fatty acid ester composition-containing food which hardly forms sterol and sterol fatty acid ester crystal even in preservation, can contain a large amount of a sterol fatty acid ester composition even in a food having a low oil and fat content, has excellent emulsifiabilityand contain the functionally excellent sterol fatty acid ester composition.例文帳に追加

保存中においてもステロール及びステロール脂肪酸エステルの結晶が形成しにくく、油脂含量の低い食品にも多量のステロール脂肪酸エステル組成物を含有することができ、かつ乳化性に優れ、官能的に優れたステロール脂肪酸エステル組成物を含有するステロール脂肪酸エステル組成物を含有する食品を得る。 - 特許庁

A highly unsaturated fatty acid-containing partial glyceride obtained by reacting glycerol with a highly unsaturated fatty acid-containing oil and fat in the presence of water and a lipase to carry out glycerolysis is reacted with a fatty acid or a lower alkyl ester thereof in the presence of an immobilized partial glyceride lipase.例文帳に追加

高度不飽和脂肪酸含有油脂に対し、水とリパーゼの存在下でグリセリンを作用させてグリセロリシス反応を行い、得られた高度不飽和脂肪酸含有部分グリセリドと、脂肪酸又はその低級アルキルエステルとを、固定化部分グリセリドリパーゼの存在下に反応させる高度不飽和脂肪酸含有ジグリセリドの製造方法。 - 特許庁

The oil and fat composition which is liquid at room temperature includes 4-40 mass% monoacylglycerol having60 mass% oleic acid in the constituent fatty acid, 3-96 mass% diacylglycerol, and 0-90 mass% triacylglycerol.例文帳に追加

室温で液状の油脂組成物であって、構成脂肪酸の60質量%以上がオレイン酸であるモノアシルグリセロールを4〜40質量%、ジアシルグリセロールを3〜96質量%、及びトリアシルグリセロールを0〜90質量%含有し、かつモノアシルグリセロールの含有量Y(質量%)と、ジアシルグリセロールの含有量X(質量%)とが、次式(1)の関係を満たす油脂組成物。 - 特許庁

The bioavailability can be improved by increasing the area under the blood concentration-time curve (AUC) by efficiently transferring the mineral into the blood by combining an oil and fat, a surfactant and a vegetable fiber with the mineral compound containing the mineral such as the calcium.例文帳に追加

本発明は、カルシウムなどのミネラルを含有するミネラル化合物に対し、油脂と界面活性剤と食物繊維を組み合わせることにより、ミネラルを効率的に血中に移行させ血中濃度曲線下面積(AUC)を上昇させることで、生物学的利用能(バイオアベイラビリティー)を向上させることが可能となる。 - 特許庁

The whipped cream includes 9-40 mass% saccharide, 20-35 mass% oil and fat, 5-9 mass% soymilk, 0.13-0.20 mass% lecithin, 0.04-0.40 mass% sucrose fatty acid ester of HLB10-12, and water.例文帳に追加

糖類9質量%以上40質量%以下、油脂20質量%以上35質量%以下、豆乳5質量%以上9質量%以下、レシチン0.13質量%以上0.20質量%以下、HLB10以上12以下のショ糖脂肪酸エステル0.04質量%以上0.40質量%以下及び水を含むホイップクリームである。 - 特許庁

The method comprises following steps: (a) a step of inoculating the lipid substrate with lipolytic enzymes derived from fungi, (b) a step of incubating the inoculated substrate for a period of about 7-120 days at a temperature ranging about 4-35°C and a humidity ranging about 75-100%, and (c) a step of obtaining a biologically active fat or oil by processing the substrate mixture.例文帳に追加

以下の段階を含む方法:a)真菌由来の脂肪分解酵素を脂質基材に接種する段階、b)接種後の基材を、約7〜120日の範囲の期間、約4〜35℃の範囲の温度で、約75〜100%の範囲の湿度でインキュベートする段階、およびc)当該基材混合物を処理して生物活性脂肪または油を得る段階よりなる。 - 特許庁

To provide a new refilling spout so designed as to be able to allow for the performance of smooth refilling operation, in light of a problem such that refill bags for liquid detergent, bathing agent, shampoo, rinse, oil and fat, or the like, are flexible and hard to deal with, so that the pouring from a severed opening into the spout of a small bottle is found difficult, making the refilling work burdensome.例文帳に追加

液体洗剤、入浴剤、シャンプー、リンス、油脂等の詰替え用袋は、柔軟で取扱い難く、切断した開口部からの小さいボトルの口への注入は難しく、詰替え作業が煩わしいという問題点があったので、この詰替え作業を円滑に行うことができるようにした新規な詰替え口を提供する。 - 特許庁

To provide an esterification method of free fatty acid in an oil-and-fat composition for reducing generation of a fatty acid salt lowering fuel quality so that use of a basic catalyst is reduced and production efficiency of the fatty acid ester fuel is improved when, for example, the esterification method is used in production of the fatty acid ester fuel.例文帳に追加

たとえば脂肪酸エステル燃料の製造において用いた場合、燃料品質の低下を招く脂肪酸塩の生成を抑制することができ、使用する塩基性触媒の使用量の削減および脂肪酸エステル燃料の製造効率の向上を可能なものにする、油脂組成物中の遊離脂肪酸のエステル化方法を提供する。 - 特許庁

The concentrated milk type emulsified product comprises 5-30 mass% medium-chain fatty acid fat and oil exclusively comprising 8-10C medium-chain fatty acids and 5-30 mass% milk solid content in butter milk, which is a by-product formed when producing butter from fresh cream.例文帳に追加

上記目的を達成するために、本発明は、炭素数が8〜10である中鎖脂肪酸のみからなる中鎖脂肪酸油脂を5〜30質量%含有し、かつ生クリームからバターを製造する際の副産物であるバターミルク中の乳固形分を5〜30質量%含有することを特徴とする濃縮乳タイプ乳化物を提供する。 - 特許庁

The seasoning solution is gelled by either one treatment of cooling, freezing and high pressurizing to obtain the gelled food of fat and oil-containing whey protein.例文帳に追加

ホエーたん白の4〜15重量%水溶液を70〜100℃の温度で30〜120分間加熱処理した水溶液に、油脂を4〜40重量%添加し乳化させた溶液を調製し、ついでこの溶液に0.1〜2重量%の濃度の食塩を添加した調味液を、冷却、凍結、高圧のいずれかの処理によってゲル化させたことを特徴とする油脂含有ホエーたん白質ゲル化食品。 - 特許庁

High temperature COG exhausted from a coke oven is added with alcohols, or oil and fat or their mixture as an additive to generate an endothermal reaction of the aforementioned additive with sensible heat held with the COG and recover as a chemical energy of substance formed by the endothermal reaction of the additive.例文帳に追加

コークス炉から排出後の高温のコークス炉ガスに、アルコール類または油脂類またはそれらを含む混合物を添加物質として添加し、コークス炉ガスの有する顕熱によって前記添加物質の吸熱反応を生じさせ、これによってコークス炉ガスの持つ顕熱を添加物質の吸熱反応によって生成した物質の化学エネルギーとして回収する。 - 特許庁

This retort food of vegetable paste is obtained by mixing under heating 50-85 wt.% of either pumpkin paste or carrot paste, 2-10 wt.% of animal or vegetable fat-and-oil, 0.1-5 wt.% of common salt, 0.1-5 wt.% of a composite seasoning and 0.2-10 wt.% of a thickening polysaccharides.例文帳に追加

重量比85%乃至50%のかぼちゃペースト、にんじんペーストのいずれか1種類と、重量比10%乃至2%の動物性油脂若しくは植物性油脂と、5%乃至0.1%の食塩と、重量比5%乃至0.1%の複合調味料と、重量比10%乃至0.2%の増粘多糖類とを加熱混合してなる。 - 特許庁

In a method for suppressing animal smell, after cleaning the skin of a small animal by using a cleaning agent, a drug containing a fat (horse oil), a water-soluble collagen, a softening agent, an emulsion stabilizer and an antistatic agent is applied onto the skin after being cleaned, to suppress secretion of the sebum from the skin of the small animal and suppress the animal smell originated from the sebum.例文帳に追加

本発明の動物臭抑制方法においては、小動物の皮膚を洗浄剤を用いて洗浄した後に、動物由来の油脂(馬油)、水溶性コラーゲン、柔軟剤、乳化安定剤、および帯電防止剤を含有した薬剤を前記洗浄後の皮膚に塗布することによって、前記小動物の皮膚からの皮脂の分泌を抑制し、皮脂に由来する動物臭を抑制する。 - 特許庁

To provide a method for stopping a transesterification affecting neither operability thereof nor the quality of the oil-and-fat involved therein and less prone to deteriorate the activity of the relevant catalyst even if the transesterification is started again after ending the transesterification in such a condition as to still maintain the catalytic activity or after temporary discontinuance thereof.例文帳に追加

本発明は触媒の活性が未だ維持している状態でのエステル交換反応終了後、またはエステル交換反応の一時的中断後にエステル交換反応を再開しても、エステル交換反応の作業性やエステル反応油脂の品質に悪影響を及ぼすことなく、かつ当該触媒の活性を劣化させ難い、エステル交換反応の停止方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide an alternative oil and fat for cocoa butter giving chocolate having practically same quality as that of chocolate using cocoa butter, low in POP content, excellent in thermostability, having high POS content similar to the composition of triglyceride of cocoa butter, fresh in melt feeling in the mouth, not hard and having soft palatability, by replacing natural cocoa butter for chocolate or for confectionery coatings.例文帳に追加

チョコレート用又は製菓コーティング用の天然ココアバターに取り替え、ココアバターを使用したチョコレートと実質的に同様の品質のチョコレートを提供することが可能な、POP含量が低く、耐熱性に優れ、POS含量がココアバターのトリグリセリドの組成と類似である程高く、口溶け感が爽やかで、硬くなく、柔らかい食感のココアバター代替油脂を提供すること。 - 特許庁

The sauce taste improver for imparting favorable taste even to the sauces having reduced content of oil-and-fat is produced by adding dry yeast, obtained by treating yeast collected through a beer-brewing process with alkaline aqueous solution and drying the yeast, when producing white sauce, curry sauce, or the like.例文帳に追加

ビール醸造工程から回収された酵母をアルカリ水溶液で処理し、更に該酵母を乾燥処理して得られる乾燥酵母を、ホワイトソース或いはカレーソース等のソース類の製造に際して添加することにより、ソース中の油脂含量を低減化したソース類においても、良好な食味を付与することができるソース類の食味改良剤を提供する。 - 特許庁

The oil and fat composition which is free from an emulsifier with an HLB of ≤2, contains 0.1-3.0 wt.% of lecithin, 0.1-0.6 wt.% of polyglycerol fatty acid ester in the total composition, and the composition is used for cooked rices such as plane cooked rice, salted rice, vinegared rice, cooked rice containing ingredient.例文帳に追加

HLBが2以下の乳化剤を含まない炊飯用油脂組成物であって、炊飯用油脂組成物全体中、レシチン0.1〜3.0重量%、ポリグリセリン脂肪酸エステル0.1〜0.6重量%を含有する炊飯用油脂組成物を作製し、それを白飯、塩飯、酢飯、炊き込みご飯などの米飯類に使用すること。 - 特許庁

The oily food material for frozen confectionery is obtained by regulating oil and fat formulation to have a rate of POP content of32 wt.% and a rate of lauric acid content of15 wt.% so as to have favorable meltability in the mouth even in a freezing temperature area while having comfortable hardness when bitten.例文帳に追加

本発明は、冷菓用油性食品素材の油脂構成において、POP成分含有率が、32%以上であることと、ラウリン酸含有率が、15重量%以上に調整することで、快い噛み出しの硬さを有しながら、冷凍温度域でも口どけが良好な冷菓用油性食品素材を製造できる。 - 特許庁

This method for producing the colored tissue paper for household use comprises spraying a solution obtained by adding a water-soluble polymer and a fat or fatty oil in 60°C hot water on the surface of a Yankee drier 16 between a No.1 suction pressure roll 18 and a doctor 21 from a flat spray nozzle 19 to form a coating film on the production of the tissue paper.例文帳に追加

テイッシュペーパー抄造時ヤンキードライヤー16の表面にコーテイング被膜を付ける目的で、60℃の温水に水溶性ポリマーと油脂を混合した溶液を、No.1サクションプレッシャーロール18とドクター21間のヤンキードライヤー表面上にフラットスプレーノズル19にて噴霧する。 - 特許庁

例文

The recovery method of a polar lipid fraction from a molluscous part of a hydrosphere organism comprises extracting, with ethanol or ethanolic water, the polar lipid fraction from a molluscous part of the hydrosphere organism treated with hot water, dissolving or dispersing the extracted polar lipid fraction in an oil and fat component having a melting point of 20°C or lower, and subsequently causing the polar lipid fraction to precipitate in an acetone solvent for purification.例文帳に追加

水圏生物の軟体部からの極性脂質画分の回収方法であって、熱水で処理した水圏生物の軟体部から極性脂質画分をエタノール又はエタノール水で抽出し、抽出された極性脂質画分を融点20℃以下である油脂成分に溶解又は分散した後、アセトン溶媒中において極性脂質画分を沈殿させ精製する。 - 特許庁

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