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「fat-and-oil」に関連した英語例文の一覧と使い方(56ページ目) - Weblio英語例文検索


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fat-and-oilの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 2916



例文

By one approach, the functional lipid compositions include a blend of a matrix building ingredient, which is preferably a structured glycerol ester, and an edible liquid oil diluent in ratios such that the lipid composition exhibits the functionality of the traditional shortening of filler fat.例文帳に追加

1つの手法によれば、機能性脂質組成物は、構造化グリセロールエステルであることが好ましいマトリクス構築成分と、該脂質組成物が従来のショートニングまたはフィラー脂肪の機能性を呈するような比率の可食性液体油の希釈剤との混合物を含む。 - 特許庁

The treatment liquid 10 is preferably prepared so that the content of the sodium hydrogen carbonate is 0.1-0.4 wt.%, and the content of the fat as well as the oil is 2-4 times the content of the sodium hydrogen carbonate.例文帳に追加

この場合、炭酸水素ナトリウムの含有率が0.1重量%以上0.4重量%以下の範囲内で、かつ油脂の含有率が炭酸水素ナトリウムの含有率の2倍以上4倍以下の範囲内となるように処理液10を調整するのが好ましい。 - 特許庁

To provide a method for the production of acrolein by a gas-phase dehydration reaction using an unrefined glycerine obtained from the naturally-occurring, recyclable resources such as fat-and-fatty oil without wasting substantial energy cost nor needing many processes for refining.例文帳に追加

油脂などの天然由来の再生可能資源から得られた未精製のグリセリンを用いて気相脱水反応によりアクロレインを製造するにあたり、精製のための多数の工程と多大なエネルギーコストを掛けない方法を提供する。 - 特許庁

The method for producing the processed meat comprises adding the adjusting material comprising the oil or fat extracted from the vegetable or plant material to the meat of the lobsters, prawns, shrimp or crabs, kneading the mixture and then aging the kneaded lobsters, prawns, shrimp or crabs.例文帳に追加

また本発明の方法は、エビ・カニの身を、上記二種類以上のカニの身を親和させる植物性若しくは動物性の材料より抽出された油脂分よりなる調整材を添加して混練し、当該練成エビ・カニの身を熟成させることを特徴としている。 - 特許庁

例文

The method for producing a poultry egg free from trans fatty acid includes giving feed which is substantially free from oil-and-fat raw material containing trans fatty acid to poultry, based on a new knowledge that even a hen's egg contains the trans fatty acid.例文帳に追加

鶏卵中にもトランス脂肪酸が含まれるという新規な知見に基づき、トランス脂肪酸を含有する油脂原料を実質的に含まない飼料を家禽に給与することを含む、トランス脂肪酸を含まない家禽卵の生産方法を提供した。 - 特許庁


例文

An active agent such as antiproliferative, immunosuppressive, anti-inflammatory, antimycotic and/or antithrombotic agents is used in combination with at least one oil, fat, lipid, lipoid, wax, adjuvant, or carrier matrix for coating a catheter balloon.例文帳に追加

カテーテルバルーンのコーティングのための、少なくとも1つの油または脂肪または脂質またはリポイドまたはワックスまたはアジュバントまたはキャリアマトリックスと組み合わせた、抗増殖剤、免疫抑制剤、抗炎症剤、抗真菌剤、および/または抗血栓剤の活性薬剤の使用。 - 特許庁

The method for biologically treating waste water comprises feeding the yeast to oil and fat-containing waste water.例文帳に追加

バクテリヤと共生し、強酸性から強塩基性の条件下で動植物性油脂を高率に資化するヤロウィア属に属する酵母を提供し、該酵母を含油脂排水に投入することにより油脂を低減させることを特徴とする排水の生物学的処理方法を提供することにある。 - 特許庁

To provide a foamable emulsified oil and fat composition for cakes, capable of obtaining rude cakes such as a sponge cake of a separate treatment manufacture method by an all in mix production method regardless of a continuous system or a batch system.例文帳に追加

連続式あるいはバッチ式を問わずオールインミックス製法で別立て製法のスポンジケーキの様にキメの荒いケーキが得られるケーキ用起泡性乳化油脂組成物、それを用いてなるケーキ及びそれらの製造方法を提供すること。 - 特許庁

The manufacturing method of an organic compound containing 3-18 carbon atoms comprises: (a) a first step where glycerol is manufactured from a reproducible raw material comprising a vegetable- or animal-derived fat or oil; and (b) a second step where the organic compound is manufactured from glycerol obtained in the first step.例文帳に追加

3〜18個の炭素原子を含む有機化合物の製造方法であって、(a)グリセロールが、植物又は動物由来の脂肪又はオイルである再生可能な原材料から製造される第一工程、及び(b)有機化合物が第一工程から得られたグリセロールから製造される第二工程、を含む、方法。 - 特許庁

例文

The solvent composition for cleaning objects to be cleaned, to which a curable resin, its cured product or oil and fat adhered, contains (b) N-methyl-2-pyrrolidone in an amount of 40-450 pts.wt. based on 100 pts.wt. of (a) 1,1,1,3,3-pentafluorobutane.例文帳に追加

(a)1,1,1,3,3−ペンタフルオロブタン100重量部に対して、(b)N−メチル−2−ピロリドンを40〜450重量部含むことを特徴とする、硬化性樹脂若しくはその硬化物、又は油脂が付着した被洗浄物を洗浄するための溶剤組成物。 - 特許庁

例文

(2) A fat and oil is reacted with a polyhydric alcohol in the presence of the obtained transesterification product 1 without using any metallic transesterification catalyst to form a transesterification product 2.例文帳に追加

(1)油脂と、多価アルコールとを、エステル交換金属触媒の存在下で反応させて、エステル交換体1を生成し、(2)エステル交換金属触媒を使用することなく、得られたエステル交換体1の存在下に、油脂と、多価アルコールとを反応させて、エステル交換体2を生成する。 - 特許庁

The rubber composition is obtained by blending 100 pts.wt. of a sulfur-vulcanizable diene rubber with 1-50 pts.wt. of at least one extreme- pressure additive comprising the sulfur compound, selected from the group consisting of hydrocarbon polysulfides, fatty acid polysulfides, fatty acid ester polysulfides and oil or fat polysulfides.例文帳に追加

硫黄加硫可能なジエン系ゴム100重量部に対して、多硫化炭化水素、多硫化脂肪酸、多硫化脂肪酸エステルおよび多硫化油脂の群から選ばれる硫黄系極圧添加剤の少なくとも一種を1〜50重量部配合してなるゴム組成物。 - 特許庁

A periphery groove 30 where water that receives the oil and fat generated from the cooked food is retained is installed on the outer periphery side of a periphery wall 26 of a top panel holding section 14 that supports the cooking top panel 12 equipped with the cooking surface 16 on which the food to be cooked is placed above the heat source 48.例文帳に追加

加熱調理される被調理物が置かれる調理面16を有する加熱調理用天板12を熱源48の上方に支持する天板保持部14の周壁26の外周側に、加熱調理された被調理物から出てくる油脂分等を受ける水が貯留される周溝30を設けるようにした。 - 特許庁

The powdery additive for cooked rice characteristically comprises 50.0-80.0 pts.wt., based on 100 pts.wt. of the powdery additive, of eatable oil and fat melted at a temperature of20°C, 5.0-13.0 pts.wt. of reduced starch syrup (on the solid basis).例文帳に追加

粉末状組成物100重量部中に、融点20℃以上の食用油脂を25重量%以上有する食用油脂50.0〜80.0重量部と、還元水飴(固形分換算)5.0〜13.0重量部とを含有することを特徴とする米飯用粉末状組成物。 - 特許庁

An emulsion obtained by emulsifying an oil or fat by using a sodium carboxymethyl cellulose in which the etherification degree is 0.8-2.0 and the viscosity of an aqueous solution in which the concentration expressed in terms of anhydride is 2 wt.% is 5-2,000 mPa s is used as a binding prevention agent for instant noodles.例文帳に追加

エーテル化度が0.8〜2.0であり、無水物に換算した濃度が2重量%である水溶液の粘度が5〜000mPa・sであるカルボキシメチルセルロースナトリウムを用いて油脂を乳化させた乳化液を即席麺用結着防止剤として使用する。 - 特許庁

The frozen dessert comprises using 2-20 wt.% of the frozen dessert oil and fat.例文帳に追加

(但し、SSS型トリグリセリドの場合、Sは炭素数14〜22の飽和脂肪酸であり、SUS型トリグリセリドの場合、Sは炭素数16〜22の飽和脂肪酸であり、Uは炭素数16〜22の不飽和脂肪酸である。)、であり、冷菓用油脂を2〜20重量%使用してなる冷菓である。 - 特許庁

Specifically, a mutant protein having a consensus sequence in which the twelfth amino acid residue from the N-terminal side is substituted with another amino acid is derived from a mutant gene encoding the mutant protein having functions to regulate the oil and fat content in the seed in the amino acid sequence of the protein.例文帳に追加

具体的には、本蛋白質のアミノ酸配列において、N末端側から12番目のアミノ酸残基が他のアミノ酸に置換されたコンセンサス配列を有する変異タンパク質が、種子内の油脂含量を調節する機能を有する変異タンパク質をコードする変異遺伝子に由来する。 - 特許庁

This liquid treatment device 1 is equipped with a removal device 40 which pushes forward solid oil and fat 9 floating on the liquid surface 33 of raw water 2 in a storage container 25 toward the one end 39 of the storage container 25.例文帳に追加

液処理装置1は、貯留容器25内の原液2の液面33に浮いた固形油脂分9を貯留容器25の一端部39に向かう前方に押動すると共に、この一端部39の外方に排出可能とする除去装置40を備える。 - 特許庁

The cream composition having an electric conductivity of 1-50is produced by mixing 100 pts.wt. of flour paste with 15-580 pts.wt. of an O/W-type emulsified oil-and-fat composition having a viscosity of 1,000-20,000 Pa s at 30°C.例文帳に追加

フラワーペースト類100重量部に、30℃における粘度が0.1万〜2万Pa・sである水中油型乳化油脂組成物15〜580重量部を混合した、電気伝導度1〜50kΩの組成物であることを特徴とするクリーム組成物。 - 特許庁

Preferably, the polyhydric alcohol is one or more kinds selected from polyethylene glycol, glycerol, diglycerol, triglycerol, polyglycerol, 1,3-butylene glycol, dipropylene glycol, ethylene glycol, propylene glycol and diethylene glycol, and the oil component is one or more kinds selected from an oil and fat, a synthetic fatty acid ester, a fatty acid alcohol and sterols.例文帳に追加

前記多価アルコールが、ポリエチレングリコール、グリセリン、ジグリセリン、トリグリセリン、ポリグリセリン、1,3−ブチレングリコール、ジプロピレングリコール、エチレングリコール、プロピレングリコール及びジエチレングリコールから選択される1種又は2種以上である態様、前記油性成分が、油脂、合成脂肪酸エステル、脂肪酸アルコール及びステロール類から選択される1種又は2種以上である態様が好ましい。 - 特許庁

Further, the batter used for the deep-fried food-like foods for the microwave oven cooking is provided by adding 0.5 to 2.0 mass% starch and 0.05 to 0.3 mass% thickening polysaccharides as auxiliary materials to be dispersed in water based on 80 mass% high oil content emulsified oil and fat composition for the batter, and then heating the mixture, and the method for producing the same is also provided.例文帳に追加

また、前記バッター用高油分乳化油脂組成物80質量%に対し補助剤として澱粉0.5〜2.0質量%および増粘多糖類0.05質量%〜0.3質量%を水に分散させ加えた後加熱した電子レンジ調理用フライ様食品に使用するバッター及びその製造方法である。 - 特許庁

The rubber composition for a tire includes a rubber component and synthetic wax synthesized from a decomposition product of a naturally-derived material, wherein the naturally-derived material comprises one selected from the group consisting of vegetable oil, vegetable wax, animal oil and fat, and animal wax, and the synthetic wax is an esterified product of the decomposition product of the naturally-derived material.例文帳に追加

ゴム成分と、天然由来材料の分解物から合成された合成ワックスとを含むタイヤ用ゴム組成物であり、前記天然由来材料が、植物性油脂、植物性蝋、動物性油脂及び動物性蝋からなる群よりなり、前記合成ワックスが前記天然由来材料の分解物のエステル化物であることを特徴とする。 - 特許庁

The method for producing a gasoline substitute or a kerosene substitute fuel comprises mixing an animal or vegetable oil and fat or its waste edible oil with water and a lower alcohol or a mixture of water and a lower alcohol and treating the obtained mixture under high-pressure at elevated temperature to form a component usable as a gasoline substitute fuel or a kerosene substitute fuel.例文帳に追加

本発明は、動植物油脂またはその廃食油と、水、低級アルコール、または水および低級アルコールの混合物とを混合し、得られた混合物を高温高圧条件下で処理することにより、ガソリン代替燃料または灯油代替燃料として使用できる成分を生成させることを特徴とする、ガソリン代替燃料または灯油代替燃料を製造する方法に関する。 - 特許庁

The oil-in-water emulsified substance for making bread and confectionery contains 30-60 wt.% of a fat and oil, 0.1-3.0 wt.% of a polyglyceryl fatty acid ester, 0.1-3.0 wt.% of a monoglycerol difatty acid ester and/or organic monoglyceride and 0.1-5.0 wt.% of a whey protein concentrate.例文帳に追加

本発明の製菓、製パン用流動状水中油型乳化物は、油脂30〜60重量%、ポリグリセリン脂肪酸エステル0.1〜3.0重量%、モノグリセリンモノ脂肪酸エステル及び/又は有機酸モノグリセライド0.1〜3.0重量%、乳清蛋白濃縮物0.1〜5.0重量%を含有することを特徴とする。 - 特許庁

Probiotic microorganisms are micro-encapsulated by dispersing the probiotic microorganism in an aqueous suspension of a film-forming protein and a carbohydrate; in an oil-in-water emulsion of a film-forming protein and a carbohydrate and a fat; or in a film-forming protein and a carbohydrate after dissolving in an oil.例文帳に追加

プロバイオティクス微生物をフィルム形成性タンパク質と炭水化物の水性懸濁液に分散する、または、フィルム形成性タンパク質と炭水化物および脂肪の水中油型エマルジョンに分散する、または油に溶解した後、フィルム形成性タンパク質と炭水化物に分散することにより、プロバイオティクス微生物をマイクロカプセル化する。 - 特許庁

Natural water containing magnesium chloride which is a fast-acting coagulant, as a main component is minutely and uniformly dispersed in fat and oil and stabilized in a W/O (water in oil) state, and when this water is added to soybean milk, coagulation speed can be delayed to produce bean curd of high quality.例文帳に追加

本発明によれば、速効性凝固剤である塩化マグネシウムが主成分である天然澗水を油脂に微細且つ均一に分散させてW/O(Water in Oil;油中水)状態で安定化させて、豆乳に添加するときに凝固速度を遅らせることができて良質の豆腐を生産することができる。 - 特許庁

The hair treatment composition comprises (A) a linear saturated higher alcohol, (B) at least one kind of an oil and fat, a wax, a hydrocarbon, an ester, an ether and a silicone oil, and (C) a cationic surfactant or anionic surfactant having a ≥16C linear alkyl group.例文帳に追加

毛髪処理剤を、(A)直鎖飽和高級アルコールと、(B)油脂、ロウ、炭化水素、エステル、エーテル、シリコーン油のいずれか1種類以上,と、(C)炭素数16以上の直鎖アルキル基を持ったカチオン性界面活性剤、またはアニオン性活性剤を含有する毛髪処理剤組成物とすることにより上記課題を解決する。 - 特許庁

The biodiesel fuel is produced by hydrogenating a fatty acid alkyl ester prepared from oil and fat treated by trans-esterification and/or waste edible oil and/or a fatty acid alkyl ester treated by fatty acid esterification reaction under a co-existence of a hydrogenation catalyst containing at least one kind of noble metal selected from group VIII-X noble metal in the periodic table in a hydrogen atmosphere at low pressure.例文帳に追加

エステル交換反応処理した油脂及び/又は廃食用油から調製した脂肪酸アルキルエステル、及び/又は(2)脂肪酸エステル化反応処理した脂肪酸アルキルエステルを、周期律表第8〜10族貴金属から選ばれた少なくとも一種の貴金属を含有する水素化触媒共存下、低圧での水素圧雰囲気にて水素化処理してバイオディーゼル燃料を製造する。 - 特許庁

To provide a detergent composition for the perimeter of a rolling mill, the composition exhibiting an excellent cleaning effect with a reduced risk of fire, facilitating a cleaning work and efficiently improving the working environment, in a cleaning work in the perimeter of a machine where scum-like dirt containing much metal powder adheres and deposits in a large amount (particularly, the perimeter of a rolling mill where a rolling oil containing fat and oil is used).例文帳に追加

金属粉を多く含むスカム状汚れが多量に付着・堆積した機械廻り(特に油脂を含む圧延油を使用する圧延機廻り)の洗浄作業において、優れた洗浄効果を発揮するとともに、火災の危険性が低く、洗浄作業を容易であり、作業環境の改善を効率的に行なう達成できる圧延機廻り用洗浄剤組成物を提供すること。 - 特許庁

To provide water-in-oil emulsified oil and fat composition for kneading in bakery, capable of achieving favorable workability since bakery dough using an automatic bean paste filling machine in particular is not sticky, and providing a sufficient volume, soft texture, favorable melting effect in the mouth, and good flavor in bakery products which are either baked or fried.例文帳に追加

特に自動包餡機を用いたベーカリー生地においてべたつきがないため作業性がよく、焼成または揚げたベーカリー製品においても、十分ボリューム感があり、ソフトな食感と良好な口溶けと良好な風味が得られるベーカリー練り込み用油中水型乳化油脂組成物を提供すること。 - 特許庁

This oil-in-water emulsified composition for the meat processed food comprises 5-60 wt.% of edible oil and fat, 0.1-8 wt.% of a milk material as a solid having ≥2 wt.% of phospholipids in the solid derived from milk, 0.1-3 wt.% of alginic acid and/or alginate, and calcium.例文帳に追加

食用油脂5〜60重量%、乳由来の固形分中のリン脂質の含有量が2重量%以上である乳原料を固形分として0.1〜8重量%、アルギン酸及び/又はアルギン酸塩0.1〜3重量%、及びカルシウムを含有することを特徴とする畜肉加工食品用水中油型乳化組成物。 - 特許庁

SOYBEAN FERMENTED MATERIAL-CONTAINING FOOD PRODUCT, AND FOOD OIL ABSORPTION SUPPRESSING COMPOSITION, FOOD PEELABILITY IMPROVING COMPOSITION, FOOD EMULSIFICATION STABILIZING COMPOSITION, SACCHARIDE CRYSTALLIZATION INHIBITING COMPOSITION, OIL AND FAT CRYSTALLIZATION INHIBITING COMPOSITION, MAILLARD REACTION PROMOTING COMPOSITION, FOOD OFFENSIVE SMELL/TASTE SUPPRESSING COMPOSITION, AND STARCH FOOD PRODUCT AGING DELAYING COMPOSITION例文帳に追加

大豆発酵物含有食品、並びに食品の吸油量抑制組成物、食品の剥離性向上組成物、食品の乳化安定化組成物、糖類の結晶化阻害組成物、油脂の結晶化阻害組成物、メイラード反応促進組成物、食品の異臭・異味抑制組成物、及び澱粉食品の老化遅延化組成物 - 特許庁

To provide an oil-in-water emulsified oil-and-fat composition to be kneaded in an acidic dessert free from generation of rough texture when used for kneading in an acidic dessert where acidic food material such as fruit juice or an acidifier, and causing no inhibition of flavor expression of the acidic food raw material, and to provide an acidic dessert also having such characteristics described above.例文帳に追加

果汁や酸味料などの酸性食品素材を使用した酸性デザートに練込使用した場合に、ザラが生じることがなく、また、酸性食品素材の風味発現を阻害することがない、酸性デザート練込用水中油型乳化油脂組成物、及び、該特徴を有する酸性デザートを提供すること。 - 特許庁

The tempered chocolates contain 2-19 mass% fat and oil composition having65 mass% content of 1,3-dipalmitoyl-2-oleoylglycerol (POP), and ≥0.90 mass ratio (POP)/(P2O) of the POP to oleoyl dipalmitin (P2O), and 29-38 mass% oil component containing a polyglycerol-condensed ricinoleic acid ester.例文帳に追加

1,3−ジパルミトイル−2−オレオイルグリセリン(POP)の含有量が65質量%以上であり、オレオイルジパルミチン(P2O)に対するPOPの質量比(POP/P2O)が0.90以上である油脂組成物を2〜19質量%含有し、かつ、ポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステルを含有することを特徴とする油分が29〜38質量%であるテンパー型チョコレート類。 - 特許庁

This rolling bearing unit 2 for supporting the wheel is lubricated by grease including: base oil having kinematic viscosity of10^-6 m^2/s to 13.6×10^-6 m^2/s at 100°C; and at least one kind of sulfur series additives selected from sulfide, disulfide, polysulfide, sulfurized fatty acid, sulfurized ester, sulfurized olefin, and sulfurized fat and oil.例文帳に追加

車輪支持用転がり軸受ユニット2は、100℃における動粘度が4×10^-6m^2 /s以上13.6×10^-6m^2 /s以下である基油と、スルフィド,ジスルフィド,ポリスルフィド,硫化脂肪酸,硫化エステル,硫化オレフィン,及び硫化油脂のうちの少なくとも1種のイオウ系添加剤と、を含有するグリースで潤滑されている。 - 特許庁

The tire is composed of75 wt.%, based on the total tire weight, raw materials comprising non-petroleum resources by using natural rubber instead of synthetic rubber, inorganic filler and/or bio-filler instead of carbon black, vegetable oil and fat instead of petroleum oil, natural fiber instead of synthetic fiber and so on.例文帳に追加

合成ゴムに代えて天然ゴム、カーボンブラックに代えて無機フィラーおよび/またはバイオフィラー、石油系オイルに代えて植物油脂、合成繊維に代えて天然繊維を用いるなどして、タイヤ全重量の75重量%以上を石油外資源からなる原材料で構成されることを特徴とするタイヤ。 - 特許庁

The recycled compost used as the organic compost is provided by using only the garbage as the raw material without mixing additives such as chemical fertilizer, heating, drying and defatting by an oil press or the like to have ≤10% oil-and-fat to be used as the organic compost capable of adjusting compost effect for a short time without applying composting treatment.例文帳に追加

化学肥料などの添加物を一切混合せず、生ごみのみを原料として、これを加熱、乾燥し、搾油機などにより油脂分が10%以下となるように脱脂することにより、堆肥化処理を施すことなく、かつ短時間に肥効調節が可能な有機質肥料として使用し得るリサイクル肥料を提供する。 - 特許庁

To provide a wrapping sheet for a solid oil and fat component, aluminum-clad paper to be used in wrapping butter in concrete, which does not contain a so-called oil-resistant agent, does not need a complicated process of lamination or the like and is represented by the inexpensive aluminum-laminated paper.例文帳に追加

固形の食用油脂成分の包装用紙に関するものであり、具体的にはバター包装に使用するアルミ貼合紙であり、いわゆる耐油剤を含有することなく、またラミネート加工等施すといった複雑な工程を経ることなく、安価なアルミ貼合紙に代表される油脂成分包装用紙を提供することにある。 - 特許庁

Provided is the fatty oil-fat composition for margarines, characterized by comprising two kinds of transesterified oils having different iodine values, respectively, and containing at least one of 1,2,3-tripalmitoylglycerol, 3-oleoyl-1,2-dipalmitoylglycerol, and 2-oleoyl-1,3-dipalmitoylglycerol in a specific oil amount in the transesterified oils.例文帳に追加

マーガリン用油脂組成物であって、ヨウ素化の異なる2種類のエステル交換油を含み、かつ、これらのエステル交換油中に、1,2,3−トリパルミトイルグリセロール、3−オレオイル−1,2−ジパルミトイルグリセロール、および2−オレオイル−1,3−ジパルミトイルグリセロールの少なくとも一種を特定の含油量で含んでなる、マーガリン用油脂組成物により達成される。 - 特許庁

The method for producing instant fried noodles comprises using, as deep-fry oil, an oil and fat composition containing 0.01-1 wt.% of a polyglycerol condensed ricinoleic acid ester and at least one kind of emulsifiers other than the polyglycerol condensed ricinoleic acid ester, wherein a ratio of the emulsifier to the polyglycerol condensed ricinoleic acid ester is 1:(1-10).例文帳に追加

即席揚げ麺の製造法において、油揚げ用油脂としてポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステルとポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステル以外の乳化剤の1種または2種以上とを0.01〜1重量%含有し、ポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステルと該乳化剤の比率が1:1〜10である油脂組成物を用いることを特徴とする即席揚げ麺の製造方法。 - 特許庁

To provide a water-containing contact lens that contains 10 to 50 % water, produces a small amount of eluted matter even after a boiling process is carried out, has excellent safety, and does not greatly swell even when dipped in oil or fat to have a few problems of wearing due to oil staining, and to provide a method for advantageously manufacturing the water-containing contact lens having such superior characteristics.例文帳に追加

10〜60%の含水率を有し、煮沸処理を実施しても溶出物が少なく、安全性が良好で、且つ、オレイン酸等の油脂に浸漬しても、著しく膨潤せず、従って油汚れによる装用上の問題が少ない含水性コンタクトレンズと、そのような優れた特性を有する含水性コンタクトレンズを、有利に製造する方法を、提供すること。 - 特許庁

This method for producing the oil-in-water type emulsified oil and fat composition which is represented by whipped cream, mixing cream and cooking cream comprises performing homogenization at a high circumferential speed of 25 m/s or higher, by using a rotary emulsifier in a homogenization process, next to a preliminary emulsifying process.例文帳に追加

予備乳化工程に次ぐ均質化工程において、回転式乳化機を用いて、25m/s以上の高周速で均質化処理することを特徴とする水中油型乳化油脂組成物の製造方法により、ホイップクリームや練り込み用クリーム、調理加工用クリームに代表される水中油型乳化油脂組成物を製造すること。 - 特許庁

The low-fat confectionery product includes: a step of mixing aqueous phase materials; a step of heating the aqueous phase at beyond 50°C; a step of emulsifying the aqueous phase in the fatty phase at beyond room temperature; and a step of adding particles to oil phase of the water-in-oil emulsion.例文帳に追加

水性相の材料を混合するステップと、50℃を上回る温度で水性相を加熱するステップと、室温を上回る温度で脂肪相にある水性相を乳化するステップと、油中水型エマルションを冷却するステップと、油中水型エマルションの油相に粒子を加えるステップにより低脂肪菓子製品を製造する。 - 特許庁

This ice cream composition based on olive oil comprises 12.55 wt.% of fat-free powdered milk, 1.25 wt.% of lactoprotein, 10 wt.% of sucrose, 6 wt.% of glucose, 7 wt.% of olive oil, 2 wt.% of maltodextrin, 5 wt.% of oligofructose, and 55.65 wt.% of water.例文帳に追加

無脂肪粉末ミルク12.55重量%と、乳酸タンパク質1.25重量%と、蔗糖10重量%と、グルコース6重量%と、オリーブオイル7重量%と、マルトデキストリン2重量%と、オリゴフルクトース5重量%と、水55.65重量%とを含有するオリーブオイル油脂をベースにしたアイスクリーム組成物。 - 特許庁

By boring the fine pores, the inside of the oil tank is always kept at positive pressure, and leakage from the fine pores is prevented by surface tension of lubricating oil (fat).例文帳に追加

オイルタンクの内部にオイルタンクの内部の周り位置まで延伸する送油具を設置するとともに、該送油具に対応するオイルタンク上に一乃至複数の微細気孔を開設し、微細気孔の開設により、オイルタンクの内部が常に正圧に保たれ、さらに潤滑油(脂)の表面張力により微細気孔から流出することはない。 - 特許庁

The method and apparatus for stably and efficiently performing anaerobic treatment of kraft pulp wastewater include an oil-water separation step of separating kraft pulp wastewater into separated sludge containing oil and fat, and separated liquid; a methane fermentation step of performing methane fermentation treatment of the separated sludge separated in the oil-water separation process; and an anaerobic treatment step of performing anaerobic treatment of treated water in the methane fermentation process and the separated liquid.例文帳に追加

クラフトパルプ排水を嫌気性処理する方法及び装置において、クラフトパルプ排水を油脂を含む分離汚泥と分離液とに油水分離する油水分離工程と、該油水分離工程で分離された分離汚泥をメタン発酵処理するメタン発酵工程と、該メタン発酵工程の処理水と前記分離液とを嫌気処理する嫌気処理工程とを有することを特徴とするクラフトパルプ排水の嫌気性処理方法及び装置。 - 特許庁

To provide soymilk ice cream by using soymilk, rapeseed oil, sweet drink made from fermented brown rice, salt and maple syrup, having low fat, low cholesterol and low calorie, containing rich vitamins, minerals and dietary fibers, having smooth palate feeling and flavor and moderate viscosity, and delicious, safe, and orienting health without the use of a synthetic additive, and to provide a method for producing the soymilk ice cream.例文帳に追加

豆乳、なたね油、玄米甘酒、塩、メイプルシロップを使用する、低脂肪、低コレステロール、低カロリーであり、ビタミン、ミネラル、食物繊維を豊富に含み、かつなめらかな食感と風味、適度な粘度を持つ、合成添加物不使用で美味しく安全な健康志向の豆乳アイスクリーム、及びその製造方法の提供。 - 特許庁

To provide a powdered detergent composition which displays an excellent cleaning effect on an obstinate stain caused by bilirubin etc., characteristic of baby clothes and other every kind of common stains of clothes caused by foods such as fat and oil and protein etc., sebum dirt and mud, and is excellent in usability such as solubility and non-solidifying character etc., and powder stability.例文帳に追加

ビリルビン等により形成されたベビー用衣類特有の頑固なしみ、油脂,タンパク質などの食品汚れ、並びに皮脂汚垢および泥汚れなどの通常の衣服に付く汚れのいずれに対しても優れた洗浄効果を発揮するとともに、溶解性および非固化性などの使用性、粉体安定性に優れた粉末状洗浄剤組成物を提供すること。 - 特許庁

The method for producing a ruminant stomach protective fats with amino acids added, comprises a step of mixing a vegetable oil-and-fat with metals and produce a protective fats through saponification reaction, a step of crushing and pulverizing the protective fats, and a step of mixing and stirring the protective fats, amino acids and a binding coating agent and then extruding the mixture.例文帳に追加

植物性油脂に金属類を混合して石鹸化反応によって保護脂肪を製造する段階と、保護脂肪を粉砕して粉末化する段階と、保護脂肪、アミノ酸及び結合コーティング剤を混合撹はんしたのち押出する段階とを含む、アミノ酸が添加された反すう胃保護脂肪の製造方法を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a plastic oil-and-fat composition having constant physicality or function in a wide temperature area, particularly having high creaming property in the wide temperature area, also having favorable water retention, and enabling production of cream such as butter cream reduced in oily feeling and excellent in heat resistance and meltability in the mouth, and baked confectionery such as butter cake or cookie excellent in shortness and meltability in the mouth.例文帳に追加

広い温度域で一定の物性や機能を有し、特に広い温度域で高いクリーミング性を有し、さらに包水性が良好である可塑性油脂組成物、並びに、該可塑性油脂組成物を使用した、油性感が減じられ、耐熱性及び口溶けに優れたバタークリームなどのクリーム類、及び、ショートネス性及び口溶けに優れたバターケーキやクッキー等の焼菓子類を提供すること。 - 特許庁

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