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fat-and-oilの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 2916



例文

The cheese dog 1 is obtained by enclosing cheese cream 3 comprising starch syrup, vegetable oil and fat, and cheese as essential components in the interior of dough 2 comprising flour, albumen and liquid egg as essential components, and arranging a glycine preparation containing sodium acetate and glycine at least at the boundary part 4 between the dough and the cheese cream.例文帳に追加

小麦粉、卵白及び液卵を主成分とする生地2の内部に、水飴、植物性油脂及びチーズを主成分とするチーズクリーム3を封入してなるチーズドック1であって、少なくとも生地とチーズクリーム3との境界部分4に酢酸ナトリウム及びグリシンを含むグリシン製剤を配合する。 - 特許庁

To provide a method and an apparatus for treating a waste liquid containing oil and fat, α-starch, and β-starch which achieve at least one of treating the waste liquid and obtaining water quality suitable to be released to sewerage or public waters, and an addition agent for treatment of the waste liquid and bacteria which decompose the waste liquid.例文帳に追加

油脂とαデンプンとβデンプンとを含む廃液を処理すること、下水、公共水域に放流するに適した水質を得ることの少なくとも1つを達成する、油脂とαデンプンとβデンプンとを含む廃液の処理方法とその処理装置ならびに、油脂とαデンプンとβデンプンとを含む廃液の処理用添加剤と油脂とαデンプンとβデンプンとを含む廃液を分解する細菌を提供すること。 - 特許庁

The method for producing the bread by adding flour and the indigestible starch as raw material flour in a kneading step of the bread dough involves adding ultrastrong flour containing >13.5 mass% amount of flour protein as a part of the flour, and further adding at least an active gluten in the active gluten and gliadin, and crosslinked starch and/or thickener-containing oil and fat.例文帳に追加

パン生地の混捏工程で原料粉として小麦粉および難消化性澱粉を添加するパンの製造方法において、該小麦粉の一部として小麦蛋白質量が13.5質量%を超える高蛋白質含有量の超強力粉を添加し、また、活性グルテンおよびグリアジンのうち少なくとも活性グルテンを添加するとともに、架橋澱粉および/または増粘剤含有油脂を添加する。 - 特許庁

The method for the concentration of tocopherol and/or tocotrienol comprises a step of performing the alkali-treatment of oil-and-fat containing tocopherol and/or tocotrienol and a step of performing the fractionating extraction of the obtained alkali-treated liquid with a mixed solution containing hexane, ethanol, acetone and water, to remove the saponified product.例文帳に追加

トコフェロールおよび/またはトコトリエノールの濃縮方法であって、トコフェロールおよび/またはトコトリエノールを含有する油脂をアルカリ処理する工程、および得られたアルカリ処理液を、ヘキサン、エタノール、アセトンおよび水を含む混合溶液を用いる分配抽出に付し、ケン化物を除去する工程を含む、前記方法。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing seasoning by mixing other liquid seasoning and juice of vegetable/fruit with mayonnaise or mayonnaise-like dressing, and to provide a method for producing spread by mixing other liquid seasoning and juice of vegetable/fruit with oil and fat solid at normal temperature, such as butter and margarine.例文帳に追加

本発明は、マヨネーズ又はマヨネーズ様ドレッシングに他の液状調味料や野菜・果物等のジュースを混合する調味料の製造方法、及びバター若しくはマーガリンのような常温で固体の油脂に他の液状調味料や野菜・果物等のジュースを混合するスプレッドの製造方法の提供することを目的とする。 - 特許庁


例文

The pasty seasoning is produced through a production process including a process of drying vegetable in the sun, a process of admixing vinegar with the sun-dried vegetable and processing the mixture into a pasty state, and a process of admixing edible plant oil and fat with the pasty mixture, so as to produce such pasty seasoning usable as a substitute for mayonnaise and making use of taste and flavor inherent in the vegetable.例文帳に追加

野菜を天日干しする工程と、天日干しされた野菜に食酢を混合してペースト状に加工する工程と、ペースト状に加工されたものに食用植物油脂を混合する工程を含む製造工程により、マヨネーズの代替品として使用することができ、野菜本来の味と香りが生かされたペースト状調味料を製造する。 - 特許庁

The soft candies are produced by mixing foamed candy dough that is melted by heating and has a water content of 12-25 wt.% with edible powder which can be eaten without being heated in an amount of 40-80 wt.% based on the total amount of the soft candy and, if necessary, oil and fat in a ratio of 1-15 wt.%, molding the obtained mixture and cooling and solidifying the molded product.例文帳に追加

水分量12〜25重量%の加温溶融させた発泡キャンデー生地と、加熱することなく食することができる食用粉末を総量に対して40〜80重量%、さらに、必要なら油脂を1〜15重量%の割合で添加混合し、得られた混合物を成形し、冷却固化して製造される。 - 特許庁

The oil-and-fat composition contains the following components (A) and (B): (A): 0.01-10 mass% of phospholipid having a total of phosphatidic acid and phosphatidylinositol of 50-99.9 mass% in the total of Phosphatidylcholine, phosphatidylethanolamine, phosphatidic acid and phosphatidylinositol; and (B) 0.01-5 mass% of a polyglycerol condensed ricinoleic acid ester.例文帳に追加

次の成分(A)及び(B):(A)ホスファチジルコリン、ホスファチジルエタノールアミン、ホスファチジン酸及びホスファチジルイノシトールの合計のうち、ホスファチジン酸とホスファチジルイノシトールの合計が50〜99.9質量%であるリン脂質 0.01〜10質量%(B)ポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステル 0.01〜5質量%を含有する油脂組成物。 - 特許庁

To provide a method for producing a biodiesel fuel by which the biodiesel fuel is obtained in high efficiency as possible from various kinds of oil and fat feedstocks containing different proportions of free fatty acids and the like, and having different acid values, and which can be utilized as a system wherein other byproducts are effectively utilized, and environmental pollution or the like is not caused.例文帳に追加

遊離脂肪酸等が種々の割合で含まれる酸価の異なる種々の油脂原料から出来る限り高効率にバイオディーゼル燃料を得ること、また、その他の副生成物の有効利用ができ、また環境汚染などを起こすことのないシステムとすることのできるバイオディーゼル燃料の製造方法を提案。 - 特許庁

例文

First confectionery dough 11 containing20 wt.% oil and fat is packed into a mold 20 and a pushing mold 30 having protruded surface 32 partially close to the inner wall of the mold 20 is inserted into the mold 20 and the mold 20 is cooled and the first confectionery dough 11 is made to flow and solidified along the inner wall of the mold 20.例文帳に追加

油脂を20質量%以上含有する第1の菓子生地11をモールド20に充填し、このモールド20の内壁に対して部分的に近接する突出面32を有する押し型30をモールド20に挿入して冷却することにより、第1の菓子生地11をモールド内壁に沿って流動、固化させる。 - 特許庁

例文

The face pack is obtained by impregnating and coating a natural or synthetic fiber fabric with a jellylike or pasty pack preparation made by kneading together (a) fine powder of tourmaline ore or a ceramic containing the same, (b) at least one gelatinizer among agar-agar, pectin and gelatin and/or animal/vegetable oil and fat, and (c) extract from animal/vegetables.例文帳に追加

(a)トルマリン鉱石単体又はこれを含有するセラミックスの微粉末と、(b)寒天、ペクチン、ゼラチンのうちの1種以上のゲル化剤及び/又は動植物性油脂と、(c)動植物からの抽出エキスとを混練したゼリー状又はペースト状のパック剤を、天然又は合成繊維の布地に含浸、塗着させたフェイスパック。 - 特許庁

The flame retardant for a polyester-based synthetic fiber is obtained by emulsifying and dispersing a condensate (B) of a phosphoryl trihalide and/or a monohydric and/or dihydric phenolic compound by using an esterified substance (A) obtained from an adduct (a) of an alkylene oxide to naturally occurring oil and fat containing two or more hydroxy groups and a dicarboxylic acid or its ester-forming derivative (b).例文帳に追加

2個以上のヒドロキシル基を有する天然由来の油脂のアルキレンオキシド付加物(a)とジカルボン酸またはそのエステル形成性誘導体(b)から得られるエステル化物(A)を用いて、ホスホリルトリハロゲン化物と1価および/または2価フェノール系化合物との縮合物(B)を乳化分散させてなるポリエステル系合成繊維用難燃剤である。 - 特許庁

This oil and fat composition contains10 wt.% and <40 wt.% diglyceride wherein55 wt.% of the constituent acyl group is unsaturated acyl group and 15-100 wt.% is ≥20C ω3-unsaturated acyl group and 40.1-89.8 wt.% triglyceride wherein70 wt.% of the constituent acyl group is unsaturated acyl group and 5-90 wt.% is linoleyl group.例文帳に追加

構成アシル基の55重量%以上が不飽和アシル基で、かつ15〜100重量%が炭素数20以上のω3系不飽和アシル基であるジグリセリドを10重量%以上40重量%未満、及び構成アシル基の70重量%以上が不飽和アシル基で、かつ5〜90重量%がリノレイル基であるトリグリセリドを40.1〜89.8重量%含有する油脂組成物。 - 特許庁

The kit comprising highly nutritious jelly food comprises a set of a package body where the highly nutritious food having100 kcal and containing5 g of protein is charged and tightly sealed, and a package body where liquid seasoning formulated with oil and fat at ≥5 wt.% is charged and tightly sealed.例文帳に追加

製品100g当たりカロリーが100kcal以上、並びに蛋白質が5g以上である高栄養ゼリー状食品が充填密封されてなる包装体と、油脂を5%以上配合した液状調味料が充填密封されてなる包装体とをセットとして少なくとも含む高栄養ゼリー状食品キット。 - 特許庁

To recover and remove oils and fats contained in wash water and prevent flowing into sewage while effectively utilizing the recovered oils and fats as recycling resources by incorporating an oil-and-fat removing device into a wash stand on the market by manes such as a kitchen table with a sink comprising the wash stand with a cistern, a Chinese range with the sink or the like.例文帳に追加

本発明は、洗浄槽付き洗浄台を含むシンク付き調理台、シンク付き中華レンジ等の名称で市販されている洗浄台に油脂分除去装置を組み込み、洗浄水中に含まれる油脂分を回収・除去し下水に流さないうにすると共に、回収した油脂分をリサイクル資源として有効に活用できるようにしたものである。 - 特許庁

The oil and fat-contg. waste water or sludge 1 is mixed with enzyme 3 in an enzyme reaction tank 2 kept at 50 to 70°C and subjected to an enzyme reaction, the enzyme-treated liq. 4 is anaerobically treated in an acidic fermentation tank 5 and anaerobic digestion tank 7, and most of the org. matter is converted into a biogas 8 consisting essentially of methane and carbon dioxide.例文帳に追加

油脂含有排水あるいは油脂含有汚泥1は、50〜70℃に維持された酵素反応槽2で酵素3と混合され、酵素反応を受け、この酵素処理液4は酸発酵槽5、嫌気性消化槽7で嫌気性処理され、有機物の大部分はメタン、二酸化炭素を主成分とするバイオガス8に変換される。 - 特許庁

To obtain an oil and fat composition or roll-in, having, at the time of its production, excellent suitability for packaging, excellent physical property, in particular spreadability in low-temperature regions, and also enabling bakery products excellent in flavor and crisp texture, and having flaky feeling to be provided when used in bakery products in spite of containing cacao mass, and to provide a method for producing the composition.例文帳に追加

カカオバターを含有していても、製造時において良好な包装適性を有し、物性、特に低温域における伸展性が良好であり、またベーカリー製品に使用した場合、風味良好でかつ歯切れがよいフレーク感のある食感を有するベーカリー製品を提供することができるロールイン用油脂組成物及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide an oil and fat composition for cream, which contains medium chain triglycerides, has a low trans fatty acid content to be excellent in emulsion stability, and provides cream which is excellent in heat resistance and melting feeling in the mouth when used for cream, and to provide cream excellent in heat resistance, melting feeling in the mouth, and freeze thawing resistance.例文帳に追加

中鎖脂肪酸トリグリセリドを含有し、且つ、低トランス脂肪酸含量である乳化安定性に優れたクリーム用油脂組成物であって、クリームに使用したときに耐熱性と口溶け性に優れたクリームを得ることが可能なクリーム用油脂組成物、及び耐熱性と口溶け、冷凍解凍耐性に優れたクリームを提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing a marbled meat processed product comprising dispersing animal oil and fat having relatively high concentration into raw material meat to be held in a mesh state and free from meat-quality deterioration and sanitary problems, and impregnating seasoning components into the whole of the meat to make the product have more deep flavor and taste than those of a conventional one.例文帳に追加

比較的高濃度の動物性油脂を原料となる食肉中に網目状に分散させて保持できるようにし、かつ肉質劣化や衛生面の問題も起こらないようにし、また食肉全体に調味成分を均一に浸透させて、従来品よりも味わい深く美味な霜降状食肉加工品を製造することである。 - 特許庁

To provide a quality improving agent for bread producible only by using natural materials and free from chemically synthesized additive, especially an agent giving bread having good baked shape, high voluminousness, excellent soft palatability (aging resistance), and suppressed oxidation odor of oil-and-fat called as "odor return", and provide leaven dough and bread produced by using the quality improving agent.例文帳に追加

天然物だけで製造でき、化学合成添加物が使用されないパン用品質改良剤に関し、特に、焼上がり形状がよく、ボリューム感があり、ソフトな食感(老化抑制)に優れ、さらに戻り臭といわれる油脂の酸化臭を抑制した風味に優れ、着色のないパンを得ることができるパン用品質改良剤、この品質改良剤を用いた、種生地、パンを提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing a biodiesel fuel by which the biodiesel fuel is obtained in high efficiency as possible from various kinds of oil and fat feedstocks containing different proportions of free fatty acids and the like, and having different acid values, and which can be utilized as a system wherein other byproducts are effectively utilized, and environmental pollution or the like is not caused.例文帳に追加

遊離脂肪酸等が種々の割合で含まれる酸価の異なる種々の油脂原料から出来る限り高効率にバイオディーゼル燃料を得ること、また、その他の副生成物の有効利用ができ、また環境汚染などを起こすことのないシステムとすることのできるバイオディーゼル燃料の製造方法を提案する。 - 特許庁

This filling material for confectionery production or breadmaking contains gellan gum and milk-derived protein, comprises 5-35 wt.% of oil and fat amount in the whole filling material and has excellent melting feeling in the mouth and smooth palate feeling.例文帳に追加

ジェランガムおよび乳由来の蛋白質を含む製菓・製パン用フィリング材であって、フィリング材全体中、油脂量が5〜35重量%であることを特徴とする製菓・製パン用フィリング材を提供することで、より良好な口溶け及び滑らかな食感を有する製菓・製パン用フィリング材を提供することができる。 - 特許庁

The feed for animal planktons is obtained by enriching with at least one of vitamin B12 and vitamin E, the microorganism belonging to Labyrinthula species and containing effective quantity for enriching animal planktons of at least one selected from the ω-3 based highly unsaturated fatty acid, its ester and oil and fat containing the fatty acid.例文帳に追加

動物プランクトンを栄養強化するのに有効な量の、ω−3系高度不飽和脂肪酸、そのエステル、及びそれを含む油脂のうちの少なくとも一つを含有するラビリンチュラ類に属する微生物を、ビタミンB12とビタミンEの少なくともいずれか一方で栄養強化し、動物プランクトン用飼料とする。 - 特許庁

This method for producing the fermented milk product-like food comprises fermenting with lactate or adding organic acid to cream mix containing protein, saccharides, oil and fat and water to adjust pH, adding starch to the liquid without removing whey, and heating and cooling the product.例文帳に追加

本発明は、蛋白質、糖類、油脂及び水を含むクリームミックスを乳酸発酵するか又は有機酸を添加してpHを調整した後、ホエーを除去することなく液に澱粉を添加し、加熱し冷却することを特徴とした、擬性乳化安定な水中油滴型の発酵乳製品様食品の製造法である。 - 特許庁

(2) a second process for mixing methanol obtained by the first process with vegetable oil and fat and transesterifying the mixture in the presence of a catalyst and (3) a third process for separating a higher fatty acid methyl ester and glycerin from the product obtained by the second process.例文帳に追加

(1)CO_2ガスと水素ガスとの混合物を、マイクロ波反応装置内に導入し、触媒充填カラムを流通させながらマイクロ波を照射して、CO_2をメタノールに転化する第1工程、(2)第1工程によって得たメタノールと植物油脂とを混合し、触媒存在下で、エステル交換反応させる第2工程、(3)第2工程によって得た生成物から、高級脂肪酸メチルエステルとグリセリンを分離する第3工程。 - 特許庁

The fat and oil containing steryl glucoside in a dissolved state and a lower alcohol are subjected to transesterification reaction to provide a reaction mixture in which the steryl glucoside is deposited and, thereafter, the steryl glucoside is separated from the reaction mixture to produce the fatty acid lower alkyl ester, glycerin and steryl glucoside.例文帳に追加

ステリルグルコシドを溶解した状態で含有する油脂と低級アルコールとをエステル交換反応させてステリルグルコシドが析出した反応混合物を得た後、該反応混合物からステリルグルコシドを分離して、脂肪酸低級アルキルエステル、グリセリン及びステリルグルコシドを製造する。 - 特許庁

The jelly confectionery including gummi candy in the center thereof is such that a jelly confectionery body containing thickening polysaccharides consisting mainly of carrageenan alone or carrageenan and agar, and sugar comprising di- or mono-saccharide sugar or di- or mono-saccharide sugar alcohol, includes gummi candy containing gelatine crosslinked with transglutaminase, sugar, and oil and fat, as a center.例文帳に追加

カラギーナン単独又はカラギーナン及び寒天を主成分とする増粘多糖類と、二糖類以下の糖類又は二糖類以下の糖アルコールで構成する糖質とを含むゼリー菓子本体に、トランスグルタミナーゼで架橋処理されたゼラチンと、糖質と、油脂とを含むグミキャンディをセンターとして含有してなる、グミキャンディのセンター入りゼリー菓子。 - 特許庁

To provide a new refilling opening capable of smoothly carrying out a refilling operation since the refilling operation has been cumbersome and has the problem that a refilling bag of a liquid detergent, shampoo, hair conditioner, fat and oil, etc. is soft and not easy to handle and that pouring into a small bottle opening from a cut opening has been difficult.例文帳に追加

液体洗剤、シャンプー、リンス、油脂等の詰替え用袋は、柔軟で取扱い難く、切断した開口部からの小さいボトルの口への注入は難しく、詰替え作業が煩わしいという問題点があったので、この詰替え作業を円滑に行うことができるようにした新規な詰替え口を提供する。 - 特許庁

To provide a coating-treated powder obtained by coating-treating a powder with a raw material derived from vegetable oil-and-fat that has no concern about generation of offensive odor with the lapse of time, can be incorporated with a cosmetic, has a very smooth touch feeling and is excellent in water repellency and pigment dispersibility, and to provide a cosmetic comprising the coating-treated powder.例文帳に追加

植物油脂由来の原料を使って粉体へ被覆処理をする際に経時的な異臭発生の問題が無く、化粧料に配合することができ、非常に滑らかな感触を持ち、撥水性、顔料分散性に優れた被覆処理粉体の提供、及び、その被覆処理粉体を配合した化粧料を提供する。 - 特許庁

The method for easily producing composite food coated with chocolate includes: evenly spraying or putting powdery, granular or flaky chocolate having a specific size and a specific content of oil and fat over the surface of the confectionery or the bakery food; making the chocolate meltingly adhere to the food and completely melt so that the coated part of the confectionery or the bakery food is homogeneously coated with the chocolate; and thereafter cooling the chocolate to be solidified.例文帳に追加

特定の大きさと油脂分の粉末状、粒状又は薄片状のチョコレート類を、菓子やベーカリー食品の表面にムラなく振りかけ又は載置し、チョコレート類を融解付着及び完全融解させて、チョコレート類で被覆部が均一状に被覆された状態とし、しかる後に冷却固化させることにより、簡便にチョコレート類で被覆された複合食品の製造が可能となる。 - 特許庁

The method for producing the snack confectionery includes the step of obtaining sweet potato chips by putting sweet potato sliced into a thickness of 1-5 mm between paired pressure surfaces, and heating the sliced sweet potato to bring a moisture content rate to 8% or less while being pressurized, and the step of putting edible cream having oil and fat and saccharide as the main raw material into between the two sweet potato chips thus obtained.例文帳に追加

厚さ1〜5mmにスライスしたサツマイモを、対をなす加圧面間に入れて加圧しながら水分含有率が8%以下となるまで加熱してサツマイモチップスを得る工程、得られたサツマイモチップス2枚の間に、油脂および糖類を主原料とする食用クリームを挟む工程を含むことを特徴とする、スナック菓子の製造方法。 - 特許庁

To provide an oil and fat composition effective for preventing the migration in a combined cake produced by combining chocolate with one or more materials selected from biscuits, nuts and creams, having excellent low- temperature bloom resistance caused by migrating and giving a chocolate having excellent meltability in the palate and provide its production process.例文帳に追加

チョコレートと、焼き菓子類、ナッツ類、クリーム類の中から選ばれた1種又は2種以上とを組み合わせてなる複合菓子におけるマイグレーションを防止し、マイグレーションに起因する低温ブルーム耐性に優れ、口どけの優れたチョコレートとすることができる油脂組成物及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

The oil and fat composing the chocolate preferably contains 2-12 mass% of triacylglycerol represented by S_2E (S: 16-22C saturated fatty acid, and E: elaidic acid ), and preferably contains 55-92 mass% of symmetric triacylglycerol represented by SOS (S: 16-22C saturated fatty acid, and O: olein acid).例文帳に追加

上記チョコレート類を構成する油脂は、S_2E(S:炭素数16〜22の飽和脂肪酸、E:エライジン酸)で表されるトリアシルグリセロールを2〜12質量%含有することが好ましく、また、SOS(S:炭素数16〜22の飽和脂肪酸、O:オレイン酸)で表される対称型トリアシルグリセロールを55〜92質量%含有することが好ましい。 - 特許庁

To obtain a coating material for fried foods, which eliminates undesirable palatabilities such as specific elasticity, hardness, feeling of rice cake, poor crispness, as coating for the fried foods caused in subjecting crosslinked tapioca starch or crosslinked potato starch to oil and fat processing and using the obtained material as a coating material, has no break of coating and keeps excellent integrity between a material after frying and coating.例文帳に追加

架橋タピオカ澱粉又は架橋馬鈴薯澱粉を油脂加工して衣材に用いる場合に生じる、特有の弾力、硬さ、モチ感、歯切れの悪さなどの揚げ物食品の衣としては好ましくない食感を解消し且つ衣のパンクがなく、油揚した後の種物と衣との間に良好な結着性を保つことの出来る揚げ物用衣材、又、揚げ物食品を提供する。 - 特許庁

This method for producing the plant sterol from the crude fatty acid ester derived from the vegetable oil and fat containing the plant sterol comprises a step for holding a mixture of the crude fatty acid ester and a lower alcohol at 1-40°C to precipitate a crystal containing the fatty acid ester, and separating the crystal from the lower alcohol solution containing the plant sterol and/or the fatty acid ester thereof.例文帳に追加

植物ステロールを含む植物油脂由来の粗脂肪酸エステルから植物ステロールを製造する方法であって、粗脂肪酸エステルと低級アルコールとの混合物を1〜40℃に保持し、脂肪酸エステルを含有する結晶を析出させて、その結晶と、植物ステロール及び/又はその脂肪酸エステルを含む低級アルコール溶液とを分離する工程を含む植物ステロールの製法。 - 特許庁

To provide an oil and fat composition for bread, capable of heightening mechanical resistance of a bread dough, effectively preventing the breakage of a gluten network in the bread dough even if a mechanical treatment such as treatment for wrapping bean jam by a bean jam-wrapping machine is carried out, and providing the bread having soft and moist texture, voluminousness and good flavor.例文帳に追加

パン生地の機械耐性を高めることができ、包あん機によって餡を包む処理等の機械による処理を行った場合でも、パン生地中のグルテンネットワークの破壊を効果的に抑制でき、ソフトでしとりとした食感を有するとともに、ボリューム感があり風味の良好なパンを得ることのできるパン用油脂組成物を提供する。 - 特許庁

This glycolipid-containing emulsified composition is obtained by mixing an oily phase prepared by dissolving a lipoid in an oily composition containing a sucrose ester of a fatty acid having ≤3 hydrophile-lipophile balance(HLB) and an edible oil and fat with an aqueous phase containing a polyglycerol ester of a fatty acid having12 HLB, a polyhydric alcohol and water and carrying out emulsifying treatment.例文帳に追加

糖脂質をHLB3以下のショ糖脂肪酸エステル及び食用油脂を含有する油性組成物に溶解して調製された油相と、HLB12以上のポリグリセリン脂肪酸エステル、多価アルコール及び水を含有する水相とを混合して、乳化処理して得られる糖脂質含有乳化組成物。 - 特許庁

The objective unfired lead for colored pencils includes at least a water-soluble binder, the open pores bored on the unfired porous lead for colored pencils are impregnated with fat and oil and/or wax and the lead for colored pencils is characteristically coated with a moisture-proof coating film on the side face and the end faces.例文帳に追加

少なくとも水溶性結合材を含み、且つ開気孔を形成された非焼成多孔質色鉛筆芯体の該開気孔に油脂及び/又はワックス類を含浸してなる非焼成色鉛筆芯において、該鉛筆芯体の側面および端面が防湿性皮膜でコーティングされていることを特徴とする非焼成色鉛筆芯。 - 特許庁

The lubricant includes plant oil or fat and/or a neopentyl type polyol ester as main components and additionally, a sulfuric extreme-pressure agent, an organic zinc compound, and a calcium-based admixture are combined in the following amounts: sulfur 5.0 to 50 wt.%; zinc 0.2 to 10 wt.%; and calcium 0.01 to 10 wt.% on the basis of the total lubricant.例文帳に追加

植物系油脂及び/又はネオペンチル型ポリオールエステルを主体成分とし、これに硫黄系極圧剤と、有機亜鉛化合物と、カルシウム系添加剤とを配合して成り、潤滑油全量基準で、硫黄含有量を5.0重量%以上50重量%以下、亜鉛含有量を0.2重量%以上10重量%以下、カルシウム含有量を0.01重量%以上10重量%以下とする。 - 特許庁

To provide an emulsified oil-and-fat composition and an emulsified composition each of which is easily dispersed in water, homogeneously permeating into dough, to improve the texture of starchy food, wherein the emulsified composition has low viscosity and which is less apt to change in the viscosity, even in terms of aging, and satisfactorily exhibits its functions, even if it is compounded at a high concentration.例文帳に追加

水に容易く分散し、生地に均等に浸透して、澱粉質の食品の風合いを改善できる小麦粉添加用乳化油脂組成物及び乳化組成物を提供すること、特に、その乳化組成物は、粘性が低く、経時的な粘性も変化しにくく、高濃度に配合してもその機能を十分に発揮できるものを提供することにある。 - 特許庁

In the method, honey soap 1 is produced by first mixing a main soap body 3 obtained by alkali-saponifying fat and oil, a sub-soap body 5 obtained by alkali-saponifying palmitic acid, myristic acid, and stearic acid, and a clarifying additive 8 under heating, then adding honey 6 into the resulting mixture in a high content, and solidifying the mixture by cooling it to room temperature.例文帳に追加

この製造方法では、まず、油脂をアルカリ鹸化した主石鹸素地3と、パルミチン酸,ミリスチン酸,ステアリン酸をアルカリ鹸化した副石鹸素地5と、透明化添加剤8とを、加熱下で混合した後、蜂蜜6を高含有率で混入してから、常温まで冷却,固化せしめ、もって蜂蜜石鹸1を製造する。 - 特許庁

To provide an emulsifying composition for boiling rice having a function equal to that of a conventional emulsifying composition for boiling rice, and preventing flavor deterioration of rice derived from edible oil and fat to be used as the raw material and lowering of palate feeling by preventing transpiration of water content while lowering the adhesion of rice grains after being boiled, and hardly making the boiled rice get cold.例文帳に追加

これまでの炊飯用乳化組成物と同等な機能を有した上で、原料として使用する食用油脂由来の米飯の風味劣化を防止し、炊飯後の米粒の付着性を低下させたまま水分の蒸散を防いで食感の低下を防止するとともに、米飯を冷めにくくすることができる炊飯用乳化組成物を提供する。 - 特許庁

It is also preferable that the waste principally comprising the organic materials contains plastic, the plastic is crushed into a prescribed size and, thereafter, is mixed with powdery or small particulate iron oxide containing materials and the particulates are molded by using the plastic and / or an oil and fat material as a binder.例文帳に追加

有機物を主体とする廃棄物と酸化鉄含有物質との混合物を粒状物に成形した後に、低酸素分圧下で急速加熱すること、有機物を主体とする廃棄物がプラスチックを含有し、該プラスチックを所定の大きさに破砕後に、粉状または小粒状の酸化鉄含有物質と混合し、前記プラスチックおよび/または油脂系材料を結合材として粒状物を成形することが好ましい。 - 特許庁

This method for producing the cooking oil and fat suppressed in the rise of acid value by heating includes mixing an aqueous solution of at least one selected from each metallic salt of sodium, potassium, magnesium and calcium, and dehydrating the mixture so as to include 0.1-1 μmol/g in the total of sodium, potassium, magnesium and calcium by determining with atomic absorption spectrophotometry.例文帳に追加

ナトリウム、カリウム、マグネシウム又はカルシウムの各金属塩から選ばれる1以上の水溶液と油脂を混合後、脱水し、原子吸光光度法による定量により、ナトリウム、カリウム、マグネシウム、及びカルシウムが合計で0.1〜1μmol/g含有することを特徴とする、加熱による酸価上昇が抑制された加熱調理用油脂の製造方法。 - 特許庁

The rubber composition is obtained by compounding 30-160 pts.wt. total of carbon black and/or silica and also 1-140 pts.wt. one or more sulfer-based extreme-pressure additive (s) selected from a group consisting of hydrocarbon polysulfide, fatty acid polysulfide, fatty acid ester polysulfide and polysulfide oil and fat into 100 pts.wt. diene rubber.例文帳に追加

ジエン系ゴム100重量部に対して、カーボンブラックおよび/またはシリカの総量30〜160重量部を配合し、更に、多硫化炭化水素、多硫化脂肪酸、多硫化脂肪酸エステルおよび多硫化油脂の群から選ばれる硫黄系極圧添加剤の少なくとも一種を1〜140重量部配合してなるタイヤトレッド用ゴム組成物。 - 特許庁

The active ingredient is composed of a thioglycolic acid or its metal salt, the alkali agent is composed of a metal hydroxide, the oil and fat component is composed of a fatty acid and a higher alcohol, and a liquefied petroleum-based hydrocarbon being the foaming agent comprises isopentane or a mixture of70 mass % isopentane and ≤30 mass % isobutane.例文帳に追加

そして、有効成分がチオグリコール酸またはその金属塩よりなり、アルカリ剤が金属の水酸化物よりなり、油脂分が、脂肪酸および高級アルコールよりなり、発泡剤である液化石油系炭化水素が、イソペンタン、または70質量%以上のイソペンタンと30質量%以下のイソブタンとの混合物よりなることを特徴とする。 - 特許庁

Reduced coenzyme Q_10 readily oxidizable in air is stabilized by using the coenzyme in the form of a composition containing a polyglycerol fatty acid ester having a polymerization degree of glycerol of ≥3 and/or a condensed ricinoleic acid polyglyceride and ascorbic acid or its related compound in a mixture of the reduced coenzyme Q_10 and an oil and fat.例文帳に追加

還元型補酵素Q_10と油脂との混合物に、グリセリンの重合度が3以上のポリグリセリン脂肪酸エステル及び/又は縮合リシノレイン酸ポリグリセリドと、アスコルビン酸類を共存させた組成物とすることにより、空気中で容易に酸化される還元型補酵素Q_10を安定化させる。 - 特許庁

The edible oil-and-fat composition for alleviating PMS symptoms has immediate effectivity, and contains ≥5 mol.% of a γ-linolenic acid as a constituent fatty acid of triglyceride, and further contains10 mol.% of a medium chain length fatty acid, wherein 40-90 mol.% of the total amount of the γ-linolenic acid is bonded to the 1- and 3-positions.例文帳に追加

トリグリセリドの構成脂肪酸としてγ−リノレン酸を5モル%以上、さらに中鎖脂肪酸を10モル%以上含み、γ−リノレン酸の総量の40〜90モル%が1、3位に結合したことを特徴とする即効性のある月経前症候群症状緩和用食用油脂組成物。 - 特許庁

The invention provides a microbial strain having a ribosome RNA gene containing a base sequence having95% homology with the base sequence shown by the sequence number 1, having high MEL-C productivity and belonging to the genus Pseudozyma, and a method for producing mannosyl erythritol lipid by culturing the microbial strain in a medium containing oil-and-fat and separating produced mannosyl erythritol lipid composed mainly of MEL-C from the culture product.例文帳に追加

配列番号1に示す塩基配列と95%以上相同な塩基配列を含むリボソームRNA遺伝子を有し、かつ、MEL-C高生産能を有するシュードザイマ(Pseudozyma)属に属する微生物、および該微生物を油脂類含有培地にて培養し、培養物中からMEL-Cを主成分とするマンノシルエリスリトールリピッドを採取することを特徴とする、マンノシルエリスリトールリピッドの製造方法。 - 特許庁

例文

In the method for producing biofuel by reacting fat and oil with a lower monohydric alcohol in the presence of an enzyme to obtain the ester, an inorganic powder, selected from the group consisting of powders containing a silicon compound component and a magnesium or calcium compound component, and magnesium oxide powders, is made to coexist with the enzyme.例文帳に追加

酵素の存在下で油脂と低級一価アルコールを反応させてエステルとするバイオ燃料の製造方法において、酵素と共に、ケイ素化合物成分とマグネシウムもしくはカルシウム化合物成分とを含む粉末及び酸化マグネシウム粉末からなる群より選択された無機粉末を共存させることを特徴とする。 - 特許庁

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