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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > frozen dessertの意味・解説 > frozen dessertに関連した英語例文

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frozen dessertの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 263



例文

To provide frozen dessert excellent in shape retention, capable of retaining an original shape even taking out from a refrigerator.例文帳に追加

冷蔵庫から取り出しても、原型を維持することのできる保形性のよい冷菓を提供する。 - 特許庁

To provide a frozen jelly dessert sweet eatable with preferable texture and taste when being eaten in a frozen state, and to provide a method for producing the sweet.例文帳に追加

凍結状態で食したときに好ましい食感、味で食べられるフローズンゼリーデザート菓子、及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

Whole shape of the frozen dessert 1 is rod-like and total length L of frozen body 2 is larger than diameter D of circumscribed circle of plane cross section shape.例文帳に追加

冷菓1は、全体形状が棒状であり、凍結体2の全長Lが前記した平面断面形状の外接円直径Dよりも大きい。 - 特許庁

This frozen dessert contains 0.25-3 wt.% of a stabilizer for frozen dessert, comprising galactomannan, preferably Locust bean gum, and tamarind seed polysaccharides at a ratio of (1:9)-(9:1).例文帳に追加

冷菓中にガラクトマンナン、好ましくはローカストビーンガムとタマリンド種子多糖類からなり、その割合が1:9〜9:1である冷菓用安定剤を0.25〜3重量%含む。 - 特許庁

例文

To provide a technique for producing a frozen dessert made of powder milk and butter as main dairy raw materials, containing milk fat and nonfat milk solids, and having less heating odor than a conventional frozen dessert made of similar dairy raw materials.例文帳に追加

粉乳やバターを主乳原料とする、乳脂肪分及び無脂乳固形分を含む冷菓の製造において、従来の同様の乳原料からなる冷菓に比べて加熱臭が低減された冷菓を製造する技術を提供する。 - 特許庁


例文

To provide a frozen dessert containing a large amount of cacao butter and producible even by a production facility having low cooling capacity and to provide a method for producing the frozen dessert.例文帳に追加

冷却能力の低い製造設備であっても製造が可能な、カカオバターを多量に含む冷菓を提供すること、およびこのような冷菓の製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a frozen dessert-producing apparatus equipped with a sauce pumping device for topping sauce to frozen dessert, in which leak of air into a sauce container is prevented when forcedly feeding sauce.例文帳に追加

冷菓にソースをトッピングするためのソース圧送装置を備えた冷菓製造装置において、ソースを圧送する際にソース容器内に空気がリークすることを防止する冷菓製造装置を提供する。 - 特許庁

To provide an apparatus for producing frozen dessert having a sauce force feed apparatus for topping sauce on frozen dessert and intended for enabling sauce topping with a stable quantity regardless of the kind and residual quantity of sauce.例文帳に追加

冷菓にソースをトッピングするためのソース圧送装置を備えた冷菓製造装置において、ソースの種類や残量に係わらず安定した量のソーストッピングが行えるようにする。 - 特許庁

The sauce is filled in the frozen dessert 2 so that sauce layers 6 are each contacted to the upper or under side of each chocolate layer 4 in the section of the vertically cut frozen dessert 2.例文帳に追加

ソースは、冷菓2を上下方向に切断した断面において、各チョコレート層4の層上または層下にソース層6がそれぞれ当接するように、冷菓2の中に充填されている。 - 特許庁

例文

To provide multilayer frozen dessert, wherein, additives comprising materials poor in fluidity are spread multilayeredly and each of the layers is thinly spread from the outer periphery of the frozen dessert to the vicinity of the center, and to provide a production method thereof.例文帳に追加

流動性の悪い材料からなる添加物を、冷菓の中に多層状にかつ各層が冷菓の外周部から中央部付近まで薄く広がるようにした多層冷菓およびその製造方法を提供する。 - 特許庁

例文

To provide ice cream-like frozen dessert as a health food using fermented soybean (with Bacillus natto) free from threading, bitter taste and fermented soybean odor as a main raw material, and a method for producing the frozen dessert.例文帳に追加

糸引き、苦味、納豆臭のない納豆を主原料とする健康食品としてのアイスクリーム様冷菓及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

The exit 19a of the extended pipe is formed so as to be buried in a flow route 20 for taking out the frozen dessert 1, when the plunger 14 is upward moved to take out the frozen dessert 1.例文帳に追加

延長管出口19aは、プランジャ14を上昇移動させて冷菓1を取出す際に、冷菓1の取出し流路20の内部に没するように形成されている。 - 特許庁

To realize a frozen dessert producing apparatus suppressing increase in size of the apparatus while reducing a production cost thereof, and enabling efficient temperature adjustment according to an amount of frozen dessert provided.例文帳に追加

冷菓製造装置の製造コストを削減しつつ、装置の大型化を抑え、冷菓の提供量に応じた効率の良い温度調節が可能な冷菓製造装置を実現する。 - 特許庁

To obtain a frozen dessert having an unprecedented new palatability and at the same time capable of restoring the original fine taste by refreezing even in the case of thawing, for example, by filling the frozen dessert in a container or the like.例文帳に追加

これまでにない新しい食感を有すると共に、例えば容器等に充填しておくことにより、溶けてしまっても再度冷凍することによって元の美味しさを復元できる冷菓を提供する。 - 特許庁

To provide an additive for producing frozen dessert which has fine smooth palate feeling without the need of a freezing process, to provide frozen dessert food and drink containing the additive, and to provide a method for producing the food and drink.例文帳に追加

フリージング工程を要せずに、きめの細かい滑らかな食感を有する冷菓を製造する添加剤及びそれを含有する冷菓用飲食品及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

This frozen dessert feeder is such one that the frozen dessert 17 packed in the bag is put into the cylinder 14 and the cylinder cap 31 is attached to the upper part of the cylinder 14 in a condition of upwardly inclining a control lever B1 of a link member B.例文帳に追加

袋詰冷菓17をシリンダ14内に装填し、シリンダ14の上部にリンク部材Bの操作レバーB1を上方に傾けた状態でシリンダキャップ31を装着する。 - 特許庁

To provide an apparatus for producing frozen dessert, having a sauce force feed unit for topping a frozen dessert with sauce, where a structure for effective heat insulation is provided.例文帳に追加

冷菓にソースをトッピングするためのソース圧送装置を備えた冷菓製造装置において、ソースを冷却するために効果的な断熱構造を提供する。 - 特許庁

To provide a frozen dessert feeder enabling easily attaching a cylinder cap to a cylinder and decreasing the residue of frozen dessert packed in a bag.例文帳に追加

この発明は、シリンダキャップをシリンダに容易に装着することができると共に袋詰冷菓の残留量を少なくすることができる冷菓供給装置を提供することを課題とする。 - 特許庁

The sauce-feeding passage 18 for passing the sauce 20 for adding flavor to a frozen dessert base 10 is formed in the inside of the plunger 17d mounted on a frozen dessert-discharging part 16.例文帳に追加

冷菓取出部16に備えられているプランジャ17dの内部には冷菓ベース10に香味を付加するソース20を通すソース供給路18が形成されている。 - 特許庁

On this occasion, the cock-cooling fan 17 existing inside the evaporator duct 12 of a freezing room 11, there is no trouble of the locking of the cock- cooling fan 17 due to the adhering of the frozen dessert remaining in the bag for frozen dessert.例文帳に追加

このとき、コック冷却ファン17は冷凍室11のエバポレータダクト12内に位置しており、冷菓バッグ内に残留していた冷菓が付着してコック冷却ファン17がロックされることはない。 - 特許庁

To provide a frozen dessert making unit with which mix is sanitarily supplied to a cooling cylinder from a mix raw material bag via compressed air to make frozen dessert.例文帳に追加

圧縮空気によりミックス原料袋からミックスを衛生的に冷却シリンダに供給して冷菓製造を行うことができる冷菓製造装置を提供する。 - 特許庁

Further, a method in which the frozen dessert 12 is filled in a tray 11 having plural sections 11a to prepare a product enables the production of a frozen dessert product 10 capable of restoring the original fine taste through refreezing even in the case of thawing.例文帳に追加

更に、複数の区画11aを有するトレイ11に上記冷菓12を充填して製品化することにより、溶けてしまっても再度冷凍することにより、元の美味しさを復元できる冷菓製品10が得られる。 - 特許庁

To provide an apparatus for producing frozen dessert, having a sauce force feed unit for topping a frozen dessert with sauce, where a structure for smoothly eliminating dew condensation water generated when chilling the sauce.例文帳に追加

冷菓にソースをトッピングするためのソース圧送装置を備えた冷菓製造装置において、ソースを冷却する際に生じる結露水を円滑に処理できる構造を提供する。 - 特許庁

This method for preventing the break of the frozen food or its package is characterized by once weakly thawing the surface of the frozen food and then packaging the weakly thawed food, when the frozen food such as a frozen Chinese dessert is packaged.例文帳に追加

冷凍した中華点心類など冷凍食品を包装する際、一旦表面を弱解凍してから包装することを特徴とする冷凍食品又はその包材の破壊防止方法。 - 特許庁

The apparatus is equipped with a freezing chamber (21) for storing the bag body, a flow inlet (16) of the cooling cylinder to which the top of frozen dessert raw material charging tube is connected and a tube pump (24) for conveying the raw materials for frozen dessert from the bag body to the cooling cylinder while pressing the frozen dessert raw material-charging tube from the outside.例文帳に追加

そして、この冷菓製造装置は、袋本体を収納する冷蔵室(21)と、冷菓原料流出チューブの先端が接続される前記冷却シリンダの流入口(16)と、冷菓原料流出チューブを外側から圧縮しながら冷菓原料を袋本体から冷却シリンダへ搬送するチューブポンプ(24)とを備えている。 - 特許庁

To provide new frozen dessert producible by a normal frozen dessert production process, having smooth palate feeling of excellent melting feeling in the mouth peculiar to frozen dessert when thawing, becoming a gel-like state without melting even if being thawed, capable of being thawed to adequate softness while retaining shape retention and enabling enjoying two ways of eating at the time of freezing and thawing.例文帳に追加

通常の冷菓の製造工程で製造でき、冷凍時には、冷菓特有の口溶けの良いなめらかな食感を有し、解凍しても、冷菓が溶融することなくゲル状となり、保形性を維持しつつ適度な柔らかさに解凍できる新規な冷菓で、冷凍時及び解凍時の2通りの喫食方法が楽しめる冷菓を提供する。 - 特許庁

As a result of this, it is possible to suppress increase in size and a production cost of the frozen dessert producing apparatus 100 by providing frozen dessert of high demand from a cylinder 2a adjusted in temperature by the compressor 3a and providing frozen dessert of less demand from a cylinder 2b adjusted in temperature by the compressor 3b.例文帳に追加

したがって、コンプレッサ3aによって温度を調節されるシリンダ2aから需要の多い冷菓を提供し、コンプレッサ3bによって温度を調節されるシリンダ2bから需要の少ない冷菓を提供することにより、冷菓製造装置100の大型化、および製造コストを抑えることができる。 - 特許庁

To provide new frozen dessert producible with a normal production process of frozen dessert, having excellent melting feeling in the mouth and soft palate feeling peculiar to frozen dessert at the time of freezing, becoming a gel state without melting even thawed, capable of being thawed to moderate softness while retaining shape retention, and enabling enjoying two kinds of eating methods as both of freezing and thawing.例文帳に追加

通常の冷菓の製造工程で製造でき、冷凍時には、冷菓特有の口溶けの良いなめらかな食感を有し、解凍しても、冷菓が溶融することなくゲル状となり、保形性を維持しつつ適度な柔らかさに解凍できる新規な冷菓で、冷凍時及び解凍時の2通りの喫食方法が楽しめる冷菓を提供する。 - 特許庁

The frozen dessert contains as an emulsifier polyglyceryl fatty acid ester and sucrose fatty acid ester.例文帳に追加

乳化剤としてポリグリセリン脂肪酸エステルおよびショ糖脂肪酸エステルを含有することを特徴とする冷菓。 - 特許庁

To provide frozen dessert with allergen removing function deliciously ingestible at ease even by a person of food allergy such as atopic dermatitis.例文帳に追加

アトピー性皮膚炎など食物アレルギーの人でも安心して、美味しく摂取することができる、アレルゲン除去機能性冷菓を提供する。 - 特許庁

To provide frozen dessert having soft but glutinous palate feeling like that of raw chocolate and also excellent meltability in the mouth.例文帳に追加

生チョコレートの食感のような、柔らかいが粘りのある食感を有し、しかも口溶けのよい冷菓を提供する。 - 特許庁

Furthermore, nutrient components such as vitamin, essential minerals, DHA, EPA and α-linolenic acid can be included in the frozen dessert.例文帳に追加

さらに、ビタミン、必須ミネラル、DHA、EPA、α−リノレン酸をといった栄養成分を含有することができる。 - 特許庁

Into the raw material, 0.5-5 wt.% of pullulan and 0.01-0.1 wt.% of a native-type gellan gum are added, and a frozen dessert is produced.例文帳に追加

原料中にプルラン0.5〜5質量%、及びネイティブ型ジェランガム0.01〜0.1質量%を添加して冷菓を製造する。 - 特許庁

To obtain frozen dessert containing a fixed quantity of oil and fat and milk solid content and given with high overrun (50-250%).例文帳に追加

油脂及び乳固形分を一定量含む冷菓に対して、高いオーバーラン(50〜250%)を付与する。 - 特許庁

To provide a frozen dessert excellent in shape retainability and having stably emulsified effect without impairing its palate feeling despite having overrun characteristics (foamability).例文帳に追加

オーバーラン特性(起泡性)を有しつつも、食感が損なわれることなく、保型性に優れ、安定な乳化作用を有する冷菓を提供する。 - 特許庁

To provide a frozen dessert production system that allows for force- feeding sauce safely and smoothly and also simplifying the whole construction including sauce containers.例文帳に追加

円滑且つ安全にソースを圧送でき、且つ、ソース容器を含めた全体的構成の簡素化も可能となる冷菓製造装置を提供する。 - 特許庁

To provide a frozen dessert production system that allows for force- feeding sauce smoothly and safely and also simplifying the whole construction including sauce containers.例文帳に追加

円滑且つ、安全にソースを圧送でき、ソース容器を含めた全体的構成の簡素化も可能とした冷菓製造装置を提供する。 - 特許庁

COUPLING MALE MEMBER, COUPLING SYSTEM USING THE MEMBER, MIX RAW MATERIAL USING THE MEMBER, AND FROZEN DESSERT PRODUCING APPARATUS USING THE MEMBER例文帳に追加

カップリング用雄部材、それを用いたカップリングシステム、それを用いたミックス原料袋、及び、それを用いた冷菓製造装置 - 特許庁

To obtain a frozen dessert food containing a saccharide and a sugar alcohol, having excellent soft scoop property and excellent aftertaste free from hot feel of the throat.例文帳に追加

糖類、糖アルコール類を含有するソフトスクープ性を有する冷菓であって、「喉やけ」感を感じない後味の良好な冷菓の提供。 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING CANDY CHIP, AND BAKED CONFECTIONERY, BREAD, FROZEN DESSERT AND JELLY-LIKE CONFECTIONERY USING CANDY CHIP PRODUCED BY THE METHOD例文帳に追加

キャンデーチップの製造方法、該方法により製造されたキャンデーチップを用いた焼き菓子、パン、冷菓及びゼリー状菓子 - 特許庁

This frozen dessert contains a gelling agent which is adjusted to be in a gelling condition when eating.例文帳に追加

喫食の際にゲル化された状態であるように調整されているゲル化剤が含まれていることを特徴とする冷菓である。 - 特許庁

To provide a frozen dessert-producing device which can avoid the invasion of insect pests and so on from the outside and dissolve the waste heat of a freezer.例文帳に追加

外部からの害虫等の侵入を未然に回避すると共に、冷凍装置の廃熱を解消することができる冷菓製造装置を提供する。 - 特許庁

The egg white for dessert is obtained by being added with a lemon juice, adjusted its pH at 6.5-7.5, sterilized by heating and frozen.例文帳に追加

レモン果汁を添加して、卵白のpHを6.5〜7.5に調整した後に、加熱殺菌して凍結させる。 - 特許庁

To provide a frozen dessert production system that allows for force- feeding sauce safely and smoothly and also simplifying the whole construction including sauce containers.例文帳に追加

円滑にソースを圧送でき、且つ、ソース容器を含めた全体的構成の簡素化も可能となる冷菓製造装置を提供する。 - 特許庁

The low fat frozen dessert contains a behenic acid ester of propylene glycol, and a glycerol succinic acid fatty acid ester.例文帳に追加

プロピレングリコールベヘン酸エステルとグリセリンコハク酸脂肪酸エステルとを含有することを特徴とする低脂質冷菓。 - 特許庁

To provide a frozen dessert dispensing with preparation/attachment of tools, free from generation of waste materials and eatable without staining hands, clothes, etc.例文帳に追加

器具の用意・装着や廃棄物の発生がなく、手や衣服等を汚さずに食べることができる冷菓を提供することである。 - 特許庁

To provide frozen dessert colored with vivid red or purplish red, excellent in light stability when preparing and preserving, and excellent in flavor release and taste.例文帳に追加

鮮やかな赤乃至紫赤色に着色され、調製時及び保存時における耐光性、及びフレーバーリリースや食味に優れた冷菓を提供する。 - 特許庁

Accordingly, a desired frozen dessert can be quickly served with a simple operation without necessitating the skill of the operator.例文帳に追加

このため、操作者の熟練を要することなく、簡単な操作で短時間に所望の冷菓を提供することができる。 - 特許庁

To provide an apparatus for producing frozen dessert designed so as to effectively eliminate overload caused when a compressor is started up.例文帳に追加

コンプレッサ起動時の過負荷を効果的に解消することができる冷菓製造装置を提供することを目的とする。 - 特許庁

例文

To provide a frozen dessert production system that allows for force- feeding sauce safely and smoothly and also simplifying the whole construction including sauce containers.例文帳に追加

円滑にソースを圧送でき、ソース容器を含めた全体的構成の簡素化も可能とした冷菓製造装置を提供する。 - 特許庁

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