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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > frozen dessertの意味・解説 > frozen dessertに関連した英語例文

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frozen dessertの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 263



例文

To provide an apparatus for producing frozen dessert structured to eliminate noise occurring in an accumulator when heat sterilization is carried out by flowing hot refrigerant to coolers via a bypass between a condenser and a decompressor.例文帳に追加

コンデンサ及び減圧装置をバイパスして高温冷媒を冷却器に流して加熱殺菌を行う場合のアキュムレータで発生する騒音を解消した冷菓製造装置を提供する。 - 特許庁

The microcomputer decreases overrun of frozen dessert by shortening the delay time and increases overrun by extending delay time based on the operation of the overrun adjusting switch.例文帳に追加

マイクロコンピュータは、オーバーラン調整スイッチの操作に基づき、遅延時間を短縮して冷菓のオーバーランを下げ、遅延時間を延長してオーバーランを上げる。 - 特許庁

To provide a method for producing a powder type and sprinkle form seasoning usable for not only vegetable salad but also various cooked products of Japanese and western foods and frozen confectionery and the like in dessert.例文帳に追加

野菜サラダはもとより和洋食への各種料理品、デザートの冷菓等にも使用可能なパウダータイプでふりかけ形態の調味料の製造法を提供する。 - 特許庁

To provide an apparatus for producing frozen dessert through directly supplying mix from a raw material bag to a cooling cylinder without depending on gravity and removing to a hopper.例文帳に追加

ミックスを重力に依存すること無く、且つ、ホッパーに移し替えること無く原料袋から直接冷却シリンダに供給して冷菓を製造する冷菓製造装置を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a frozen dessert-producing apparatus capable of smoothly feeding sauce under pressure and enabling simplification of overall constitution containing a sauce container and facilitating cooling of the sauce.例文帳に追加

円滑にソースを圧送でき、且つ、ソース容器を含めた全体的構成の簡素化も可能となると共に、ソースの冷却も容易とした冷菓製造装置を提供する。 - 特許庁


例文

The method for producing the frozen dessert includes mixing a raw material liquid which contains oil and fat, and butter milk so as to obtain an emulsified liquid, and freezing the emulsified liquid.例文帳に追加

また、本発明の冷菓の製造方法は、油脂とバターミルクとを含有する原料液を混合して乳化液を得た後、該乳化液をフリージングすることを特徴とする。 - 特許庁

To provide a frozen dessert production system that allows for force- feeding sauce smoothly, simplifying the whole construction including sauce containers and facilitating the exchanging operations for the sauce containers.例文帳に追加

円滑にソースを圧送でき、且つ、ソース容器を含めた全体的構成の簡素化も可能とすると共に、ソース容器の交換作業も容易とした冷菓製造装置を提供する。 - 特許庁

To provide soymilk-containing frozen dessert having rich feeling and soft texture similar to ice cream standardized goods having ordinary milk products as the main constituent, regardless of the content of a milk product, especially in the case of using no milk product.例文帳に追加

乳製品の含有量に拘わらず、特に乳製品不使用の場合であっても、一般的な乳製品を主体とするアイスクリーム規格品と同等な濃厚感となめらかな組織を有する豆乳含有冷菓を提供する。 - 特許庁

This frozen dessert producing apparatus 100 is such that a cooling ability of a compressor 3a provided at a unit 101 and a cooling ability of a compressor 3b provided at a unit 102 are different from each other.例文帳に追加

本発明の冷菓製造装置100は、ユニット101に設けられるコンプレッサ3aの冷却能力とユニット102に設けられるコンプレッサ3bの冷却能力とが異なっている。 - 特許庁

例文

To provide a coating oil and fat composition excellent in coating aptitude, hardly causing crack in distribution preservation, and having soft chewability, smooth melting in the mouth and less oily feeling when eating together with frozen dessert such as ice cream.例文帳に追加

コーティング適性が良好で流通・保存時にひび割れが生じにくく、アイスクリーム等の冷菓と一緒に食した際に、ソフトな噛み出しで口溶けが良く油性感が少ない被覆用油脂組成物を開発することである。 - 特許庁

例文

The cylinder for pouring frozen dessert works as follows: a piston 13 rises up to compress a pack B when a brine is supplied into a pressuring chamber 24 of a fluid pressure cylinder 11 to pressurize the brine, and thereby ice cream is poured.例文帳に追加

流体圧シリンダ11の圧力室24内にブラインが供給されて加圧されると、ピストン13が上昇してパックBが圧縮され、アイスクリームが注出される。 - 特許庁

To provide an apparatus for producing frozen dessert, capable of suppressing or eliminating inconvenience of going up the temperature of a drain receiver itself by drainage from a water-cooling compressor.例文帳に追加

水冷式の凝縮器からの排水によってドレン受け自体の温度が上昇する不都合を抑制若しくは解消できる冷菓製造装置を提供する - 特許庁

To provide a frozen dessert production system that allows for force- feeding sauce safely and smoothly, simplifying the whole construction including sauce containers and facilitating the setting/exchanging operations for the sauce containers.例文帳に追加

安全且つ円滑にソースを圧送でき、ソース容器を含めた全体的構成の簡素化も可能とした冷菓製造装置を提供すると共に、ソース容器の取付・交換作業も容易とする。 - 特許庁

To provide a frozen dessert production system that allows for force- feeding sauce smoothly and surely, simplifying the whole construction including sauce containers and facilitating the setting/exchanging operations for the sauce containers.例文帳に追加

円滑且つ確実にソースを圧送でき、ソース容器を含めた全体的構成の簡素化も可能とした冷菓製造装置を提供すると共に、ソース容器の取付・交換作業も容易とする。 - 特許庁

To provide a mixing valve which is designed for upgrading operability in adjusting the feedstock for mixing and very sanitary, and a frozen dessert manufacturing device equipped with the mixing valve.例文帳に追加

ミックスの供給調整における操作性の向上を図ると共に、衛生面で優れたミックスバルブおよびミックスバルブを備えた冷菓製造装置を実現する。 - 特許庁

To provide a method for producing a rice cake-like food material evenly dispersable especially in frozen dessert by overcoming deterioration of texture under refrigerating and freezing, and having original texture and flavor of rice cake, and a rice cake-containing food containing the food material.例文帳に追加

冷蔵・冷凍下での食感の劣化を克服し、特に冷菓に均一に分散可能で餅本来の食感と風味を有する餅様食材、及びそれを含有する餅入り食品の製造方法。 - 特許庁

To provide a melon frozen dessert capable of being kept for a long time while maintaining quality/flavor of melon, having an original image of melon, easy to eat, and also suitable for being eaten in hot summer season.例文帳に追加

メロンの品質・風味を維持して長期間の保存可能であり、メロンの原形イメージを保持しており、食べ易く、しかも夏の暑い季節にも好適なメロン冷菓を提供する。 - 特許庁

To provide a frozen dessert-discharging system having a simple structure, capable of being simply operated, and capable of surely and sanitarily controlling each selling amount.例文帳に追加

構造および操作が簡単で、個々の販売分量のコントロールを確実に、しかも衛生的に行うことができる冷凍デザート排出システムを提供する。 - 特許庁

To provide a frozen dessert production apparatus assuredly heat-sterilizing a connection member to be connected with a mix supply passage for supplying a mix from a mix raw material bag to a cooling cylinder and to provide a method for heat-sterilizing the apparatus.例文帳に追加

ミックス原料袋から冷却シリンダにミックスを供給するためのミックス供給通路が接続される接続部材を確実に加熱殺菌することができる冷菓製造装置及びその加熱殺菌方法を提供する。 - 特許庁

To provide an apparatus for producing frozen dessert extruding a mix from a mix material bag to a mix supply passage by compressed air to be supplied to a cooling cylinder and precisely detecting the residual quantity of the mix in the mix material bag.例文帳に追加

圧縮空気によってミックス原料袋からミックスをミックス供給通路に押し出して冷却シリンダに供給する冷菓製造装置において、ミックス原料袋のミックス残量を的確に検出する。 - 特許庁

An air vane plate 30 rotatable so as to guide cold air in an air route and to clog the air route when frozen dessert food is flown back in the air route is provided on the downstream of a fan 29 for sending cold air to the air route.例文帳に追加

風路に冷気を送るファン29の下流には、冷気流通時に冷気を案内し風路に冷菓が逆流したときには風路を塞ぐように回動可能な風向板30が設けられている。 - 特許庁

To provide an apparatus for producing frozen dessert having a mix feeder as a valve structure formed by small man-hour and number of parts and inexpensively producible.例文帳に追加

少ない加工工数及び部品で構成された、低コストで製造可能なバルブ構造体であるミックス供給器を備えた冷菓製造装置を実現する。 - 特許庁

To provide a frozen dessert which has the original smooth dissolving property in the mouth without depending on the temperature in freezing and hardening or the temperature change in storage, and which can be easily scooped by a spoon to eat.例文帳に追加

凍結硬化時の温度、及び保管時の温度変動に拠らず、冷菓本来の口溶けの良さを有し、かつ喫食時にスプーンで掬いやすい冷菓を提供する。 - 特許庁

To provide a nonfreezing food material having soft and transparent appearance such as arrowroot starch paste at room temperature even immediately after taking out of a freezer and preservable over a long period and provide a frozen composite dessert produced by using the material.例文帳に追加

冷凍庫から取り出した直後であっても、常温における葛皮のように柔らかで透明感を有し、しかも長期間保存が可能な不凍結食品素材と、それを用いた複合冷菓を提供する。 - 特許庁

The extraction nozzles 2A, 2B are constituted of a tube-shaped extraction cylinder 11 and an extraction plunger 12 installed to be movable in the cylinder 11 and carrying out to extract and stop the frozen dessert.例文帳に追加

抽出ノズル2A、2Bは筒状の抽出シリンダ11とこの抽出シリンダ内で移動可能に設けられ、冷菓の抽出、抽出停止を行う抽出プランジャ12とで構成されている。 - 特許庁

To provide a liquid holding bag enabling producing frozen dessert through hygienically supplying a mix to a cooling cylinder, and in this case, suppressing volume expansion.例文帳に追加

ミックスを衛生的に冷却シリンダに供給して冷菓製造を行うことができると共に、その場合の容積拡大を抑えることができる液体収納バックを提供する。 - 特許庁

This frozen dessert feeder is such that a pressure chamber 15 of the lower part of a cylinder 14 and a pump 11 are communicated with each other by a brine pipe B and part of the brine pipe B is put through the inside of a brine tank 12.例文帳に追加

シリンダ14下部の圧力室15とポンプ11とはブライン配管Bにより連通されており、このブライン配管Bの一部がブラインタンク12内に通されている。 - 特許庁

To provide a frozen dessert production system that allows for reducing the space for setting a display for showing the action mode of a sauce force feed unit and cutting the number of parts.例文帳に追加

ソース圧送装置の動作状態を表示するための表示器の設置スペースの縮小と部品点数の削減を図ることができる冷菓製造装置を提供する。 - 特許庁

To provide a frozen dessert production system that allows for force- feeding sauce smoothly, simplifying the whole construction including sauce containers and facilitating the setting/exchanging operations for the sauce containers.例文帳に追加

円滑にソースを圧送でき、ソース容器を含めた全体的構成の簡素化も可能とした冷菓製造装置を提供すると共に、ソース容器の取付・交換作業も容易とする。 - 特許庁

To provide a device for thermally sterilizing a frozen dessert mix, capable of effectively transmitting a thermal sterilization action to the mix in an inner tank and smoothly thermally sterilizing the mix.例文帳に追加

内槽内のミックスに加熱殺菌作用を有効に伝達し、その加熱殺菌を円滑に行うことができる冷菓ミックスの加熱殺菌装置を提供する。 - 特許庁

To provide an apparatus for producing a frozen dessert with improved reliability of by enabling the precise and stable operation in a structure having a sauce-feeding passage formed in a plunger.例文帳に追加

ソース供給路がプランジャ内に形成されている構成でも、確実かつ安定した稼動を実現して、装置の信頼性を向上させることができる冷菓製造装置を提供する。 - 特許庁

This frozen dessert is obtained by charging a solution containing saccharides and a gelatinizer and adjusted to 10-24 in saccharinity degree, into a flexible bag-like container 11 having an opening part 16 with a cap 17, and freezing the resultant product.例文帳に追加

糖類とゲル化剤とを含有し、糖度10〜24度に調整された溶液を、キャップ17付きの口部16を有する可撓性袋状容器11に充填し、冷凍して冷菓を得る。 - 特許庁

This frozen dessert cooking apparatus is set with a cold air supply opening 2 on one side of a freeze case 1, a suction opening 3 on the opposite side, and the marble-made cooking table 4 between the openings.例文帳に追加

【解決手段】冷凍ケース1の一方に冷気吹き出し口2を形成し、対向面に吸引口3を設け、それらの間に大理石製の調理台4を設置したものである。 - 特許庁

The frozen jelly dessert providing the preferable taste and texture even in the frozen state is achieved by molding a jelly using a gelatinizing agent containing gelatin, Locust bean gum, carrageenan, xanthan gum, gellan gum, pectin, agar or the like as a main ingredient into an easily eatable size, freezing the molded product and applying chocolate coating on the frozen product.例文帳に追加

ゼラチン、ローカストビーンガム、カラギーナン、キサンタンガム、ジェランガム、ペクチン、及び寒天等を主剤とするゲル化剤を使用したゼリーを食べ易い大きさに成型し、冷凍後にチョコレートコーティングを施すことによって凍結状態でも好ましい、味、食感のフローズンゼリーデザートとする。 - 特許庁

The method for producing the ice creams includes mixing a base mix adjusted in a milk weight ratio to the maximum, and containing milkfat of 3-6 wt.% and sugar of not more than 6 wt.% (step 1), cooling and freezing the mixed base mix (step 2), and shaving the frozen base mix by an ice slicer to make the frozen dessert (step 3).例文帳に追加

乳の重量比率を最も大きくするとともに、乳脂肪分を3〜6重量%に、且つ糖分を6重量%以下に調整したベースミックスを混合し(ステップ1)、混合したベースミックスを冷却して凍結させ(ステップ2)、凍結したベースミックスをアイススライサで削って冷菓とする(ステップ3)。 - 特許庁

The frozen dessert may contains thickening polysaccharides such as Locust bean gum, Cyamoposis Gum, xanthan gum, Tamarind Seed polysaccharides, glucomannan, carageenan, agar, gellan gum, native gellan gum, pectin, sodium alginate, carboxy methyl cellulose, Arabian gum, microcrystalline cellulose, and gelatin.例文帳に追加

該冷菓は、ローカストビーンガム、グアガム、キサンタンガム、タマリンド種子多糖類、グルコマンナン、カラギーナン、寒天、ジェランガム、ネイティブジェランガム、ペクチン、アルギン酸ナトリウム、カルボキシメチルセルロース、アラビアガム、微結晶セルロース、ゼラチンなどの増粘多糖類を含有してもよい。 - 特許庁

The microcomputer drives the beater 10 while driving the compressor 18 of the cooling apparatus, delayingly stops the beater after stopping the compressor and has an overrun adjusting switch adjusting overrun of frozen dessert produced in the cooling cylinder through adjusting the delay time.例文帳に追加

マイクロコンピュータは、冷却装置のコンプレッサ18の運転中にビータ10を運転し、コンプレッサの停止後、遅延してビータを停止させると共に、当該遅延時間を調整することで、冷却シリンダ内において製造される冷菓のオーバーランを調整するオーバーラン調整スイッチを有する。 - 特許庁

To provide an apparatus for producing frozen dessert through hygienically supplying mix from a mix material bag with compressed air to a cooling cylinder, and at this time, improving loading work of the mix material bags and mix cooling and supplying capacity.例文帳に追加

圧縮空気によりミックス原料袋からミックスを衛生的に冷却シリンダに供給して冷菓製造を行うことができると共に、その場合のミックス原料袋の装填作業やミックスの冷却・供給性能を改善した冷菓製造装置を提供する。 - 特許庁

To obtain konjak which has a sense of play by color combination, specific palatability (smoothness and elasticity) by adjustment to pH 9-3 and properties of low calorie and dietary fibers, and is useful as a material for various food products (frozen dessert food products, cakes, dairy products and daily dishes).例文帳に追加

コンニャクを、色の組合せによる遊び感覚とpH9〜3に調整して得られる独特な食感(滑らかさと弾力)、そして、低カロリー、食物繊維という特性を持ち、種々な食品(冷菓、菓子類、乳製品、総菜類)の素材として提供すること。 - 特許庁

This frozen dessert feeder is such one that a water droplet holding part 29 holding water droplets dropping in the cylinder 14 is set on the upper surface of a piston body 25 and a piston tip member 33 with an icing member 34 extending to the water droplet holding part 29 is detachably set on the piston body 25.例文帳に追加

シリンダ14内を滴下する水滴を収容する水滴収容部29がピストン本体25の上面に設けられ、水滴収容部29内に延びる着氷部材34を備えたピストン先端部材33がピストン本体25に脱着自在に設けられている。 - 特許庁

The frozen dessert feeder is further arranged with an opening closing device 30 fluidly communicating (20) with the pressure device 15, and controls the opening closing of the extraction valve so as to open the extraction valve 28 with the operation of the pressure device 15 when the pressure of the operation fluid becomes a prescribed value or above.例文帳に追加

冷菓供給装置には、さらに、加圧機器15と流体連通(20)した開閉装置30が配設され、加圧機器15が作動して作動流体の圧力が所定値以上になると注出弁28を開弁するように、この注出弁の開閉を制御するように構成されている。 - 特許庁

The soymilk-containing frozen dessert contains oil and fat having a maximum value (a) of ≥-3 of the inclination (°) of a tangent line in an arbitrary position P having x coordinate expressed as 10≤x≤20 in an SFC curve in which a temperature (°C) is indicated by x and SFC value (%) is indicated by y.例文帳に追加

温度(℃)をx、SFC値(%)をyとするSFC曲線において、x座標が10≦x≦20となる任意の点Pにおける接線の傾き(°)の最大値aがa≧−3である油脂を含有することを特徴とする豆乳含有冷菓によって達成される。 - 特許庁

The frozen dessert such as lact ice and sherbet containing 0.1-2.0 wt.% of oil and fat and 1.0-8.0 wt.% of milk solid content is obtained by including a protein hydrolysis product as a foaming agent derived from wheat so as to bring overrun to 50-250%.例文帳に追加

油脂0.1〜2.0重量%及び乳固形分1.0〜8.0重量%を含む、ラクトアイスや氷菓などの冷菓に、起泡剤として小麦由来のタンパク質加水分解物を含むことにより、オーバーランが50〜250%と高く設定できる。 - 特許庁

To provide an apparatus for producing frozen dessert by extruding a mix from a mix material bag to a mix material tube by compressed air to be supplied to a cooling cylinder and easily and accurately controlling the supply of the mix from the mix material bag.例文帳に追加

圧縮空気によってミックス原料袋からミックスをミックス原料チューブに押し出して冷却シリンダに供給する冷菓製造装置において、ミックス原料袋からのミックスの供給を容易且つ的確に制御できるようにする。 - 特許庁

The apparatus for producing frozen dessert is provided with a hopper cooler 4 and a cylinder cooler 11 cooling a hopper and a cooling cylinder respectively, and a cooling device equipped with a refrigerant circuit comprising a compressor 18, a condenser 20, the decompression device, the hopper cooler, the cylinder cooler and the like.例文帳に追加

ホッパー及び冷却シリンダをそれぞれ冷却するためのホッパー冷却器4及びシリンダ冷却器11と、コンプレッサ18、コンデンサ20、減圧装置、ホッパー冷却器及びシリンダ冷却器などから冷媒回路が構成された冷却装置を備える。 - 特許庁

The frozen dessert is colored using a pigment which is obtained by extracting plants belonging to Ipomoea genus of Convolvulaceae family with water or hydrous alcohol under an acidic condition of pH 1.0-6.5, and subjecting the product to at least one kind of treatment selected from the group consisting of absorption treatment, ion exchange treatment, acid treatment, and membrane separation treatment.例文帳に追加

Convolvulaceae科Ipomoea属に属する植物体を、pH1.0〜6.5の酸性条件下で水又は含水アルコールで抽出後、吸着処理、イオン交換処理、酸処理及び膜分離処理よりなる群から選択される少なくとも1種の処理を行って得られる色素を用いて冷菓を着色する。 - 特許庁

This frozen dessert production apparatus 1 comprises a platform 2 having a driving unit, a vessel 3 composed of the bottomed and opened vessel body 9 and a closure 10 closing the opening of the vessel body 9, and a beater 30 linked to the driving unit and supported rotatably inside the vessel 3.例文帳に追加

冷菓製造装置1は駆動部を有する架台2と、この架台に着脱自在に装着される有底開口の本体9とこの本体の開口を閉塞する蓋10とで形成される容器3と、この容器3内で駆動部に連結されて回転自在に支持されるビータ30とで構成される。 - 特許庁

This frozen dessert is obtained by preparing ice mix in advance followed by separately preparing jelly and also sauce each unfreezable at -18°C, and packing the sauce or jelly on the ice mix already packed in a mold followed by packing the ice mix again thereon and then freezing the resultant mixture.例文帳に追加

予めアイスミックスを調製しておき、さらに−18℃において凍結しないゼリ−及び同じく凍結しないソ−スを別途調製しておき、金型中に充填されたアイスミックスの上に、ソ−ス又はゼリ−、再度、アイスミックスを充填した後、冷凍して冷菓を製造する。 - 特許庁

This bag vessel for the frozen dessert extraction device is such that the extraction port of the bag vessel is folded inside the bag vessel and a pool part for dissolving liquid of soft ice cream and ice cream is set so as to extract the liquid in a mixed condition almost simultaneously with the main bodies of the soft ice cream and the ice cream to be thawed and extracted.例文帳に追加

袋体容器の抽出口を袋体容器内部に折り込みソフトクリーム、アイスクリームの溶解液のプール部を設け、解凍抽出されるソフトクリーム、アイスクリームの本体とほぼ同時に混合された状態で抽出できることを可能とした。 - 特許庁

例文

The apparatus for producing frozen dessert is provided with an electric current sensor for detecting electric current applied to a compressor 18, a pressure equalizing pipe 42 bypassing the compressor to make the high-pressure side of a refrigerant circuit communicate with the low-pressure side thereof, and a pressure equalizing valve 43 mounted on the pressure equalizing pipe.例文帳に追加

冷菓製造装置は、コンプレッサ18の通電電流を検出するための電流センサと、コンプレッサをバイパスして冷媒回路の高圧側と低圧側とを連通する均圧配管42と、この均圧配管に設けられた均圧弁43とを備える。 - 特許庁

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