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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > frozen dessertの意味・解説 > frozen dessertに関連した英語例文

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frozen dessertの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 263



例文

This frozen dessert thus obtained has a total solid content of 5-25 wt.% and an overrun of 70-300 vol.%.例文帳に追加

本発明の氷菓は、全固形分が5〜25重量%であり、オーバーランが70〜300容量%であることを特徴とする。 - 特許庁

To provide an apparatus for producing frozen dessert, which can accurately detect an abnormality such as poor cooling of mix in a cooling cylinder and alarm it.例文帳に追加

冷却シリンダ内におけるミックスの冷却不良などの異常を的確に検知して警報することができる冷菓製造装置を提供する。 - 特許庁

This frozen dessert contains glycerol di-fatty acid esters where palmitic acid residue accounts for20 wt.% of the constitutive fatty acid residues.例文帳に追加

冷菓中に、構成脂肪酸残基のうちの20重量%以上がパルミチン酸残基であるグリセリンジ脂肪酸エステルを含有する。 - 特許庁

To provide a frozen dessert-producing device which can stir a mix in the optimal state in accordance with the kind of the mix, the rise of outside air temperature, and so on.例文帳に追加

ミックスの種類や外気温度上昇などに合わせて最適な状態でミックスを撹拌することができる冷菓製造装置を提供する。 - 特許庁

例文

When a door 13 is opened, a cylinder 18 is pulled out from the chamber together with the door 13, and bags for frozen dessert are exchanged in this state.例文帳に追加

扉13を開くとシリンダ18が扉13と共に庫外に引き出され、この状態で冷菓バッグの交換が行われる。 - 特許庁


例文

The feeding device 10 is used in a Biter line for producing frozen dessert such as ice cream showing a stick type.例文帳に追加

供給装置10は、スティック型を呈するアイスクリーム等の冷菓を製造するバイターラインで使用される。 - 特許庁

To provide a frozen dessert dispenser capable of preventing a compres sor and plural pump motors from starting at nearly the same time.例文帳に追加

コンプレッサと複数のポンプモータとがほぼ同時に起動するのを防止することができる冷菓ディスペンサを提供することを課題とする。 - 特許庁

The melting point of oils and fats contained in a chocolate dough is properly adjusted and a whipped chocolate dough and a frozen dessert food dough are approximately simultaneously packed into a container of an eatable material.例文帳に追加

チョコレート生地に含まれる油脂の融点を適切に調整し、ホイップチョコレート生地と冷菓生地の略同時充填を行う。 - 特許庁

The fat-containing frozen dessert contains, based on fat content in the dessert, 1-50 wt.% of milk whey protein which has ≥75 wt.% of β-lactoglobulin on the basis of dry matter in the whole protein.例文帳に追加

脂肪分を含有する冷菓において冷菓中の脂肪分に対し、β−ラクトグロブリン含量が乾物換算で全タンパク質あたり75重量%以上の乳清タンパク質を1〜50重量%含む。 - 特許庁

例文

To obtain an industrially producible frozen dessert having fresh feeling inherent in fruits and vegetables, and also soft physical property in its normal preservation and distribution temperature zone, and to provide a method for producing the dessert.例文帳に追加

工業的に生産可能なフルーツや野菜本来のフレッシュ感を有する冷菓、更には、通常の冷菓の保存・流通温度帯で柔らかな物性を有する冷菓及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

例文

This device for thermally sterilizing a frozen dessert mix is provided with an inner tank for receiving the frozen dessert mix therein, a heating heater 11 for thermally sterilizing the frozen mix in the inner tank, a stirrer for stirring the frozen mix, a stirring motor 7 for driving the stirrer, and a controller C for controlling the operations of the heating heater 11 and the stirring motor 7.例文帳に追加

内部に冷菓ミックスを収容する内槽と、該内槽内の冷菓ミックスを加熱殺菌するための加熱ヒーター11と、前記冷菓ミックスを撹拌する撹拌機と、該撹拌機を駆動するための撹拌モーター7と、加熱ヒーター11及び撹拌モーター7の運転を制御する制御装置Cとを具備している。 - 特許庁

This frozen dessert contains (A) a sweetener, (B) erythritol as a texturing agent and (C) an agent for controlling the dissolution of frozen dessert which is selected from a substance or a mixture of dextrin and/or indigestible dextrin.例文帳に追加

フローズンデザートであり、甘味料及びテクスチャー化剤として、エリトリトールと、デキストリン及び不消化デキストリン、それら独自で又は互いの混合物から構成された群から選択した該フローズンデザートの溶解をコントロールするための剤とを含むことを特徴とするフローズンデザート。 - 特許庁

To prepare frozen dessert in which sugar is not added and esp. the level of caloric intake is decreased and therefore which doesn't cause digestive troubles and has physical properties, texture and sense-stimulating characteristics all similar to those of conventional frozen dessert prepared using cane sugar.例文帳に追加

糖の添加の無い、特に、カロリーレベルが減じされ、消費者におけるいずれかの消化性のトラブルの原因とならない、およびショ糖で調製した旧来のフローズンデザートに類似した物理的、テクスチャー及び感覚刺激特性を持ったフローズンデザートの提供。 - 特許庁

To provide an apparatus capable of making frozen dessert ideally soft wholly and evenly remarkably earlier than a conventional apparatus, and performing a softening process in an almost fixed time regardless of a kind of frozen dessert material without storing water drops in a bag-like container during a softening process.例文帳に追加

従来よりも一段と早く、全体に均一に理想的な軟らかさにすることができ、併せて軟化処理中に袋状容器内に水滴が溜まることなく、加えて冷凍菓子の素材の種類にかかわらず略一定の時間で軟化処理を行うことができるようにする。 - 特許庁

To provide a frozen dessert production apparatus for producing frozen dessert through hygienically supplying a mix from a mix raw material bag to a cooling cylinder with a mix supplying means, and supplying air to the cooling cylinder with an atmosphere open type air introduction means.例文帳に追加

ミックス送給手段によりミックス原料袋からミックスを衛生的に冷却シリンダに供給し、大気開放型空気導入手段により空気を冷却シリンダに供給して冷菓製造を行うことができる冷菓製造装置を提供する。 - 特許庁

The frozen dessert comprises using 2-20 wt.% of the frozen dessert oil and fat.例文帳に追加

(但し、SSS型トリグリセリドの場合、Sは炭素数14〜22の飽和脂肪酸であり、SUS型トリグリセリドの場合、Sは炭素数16〜22の飽和脂肪酸であり、Uは炭素数16〜22の不飽和脂肪酸である。)、であり、冷菓用油脂を2〜20重量%使用してなる冷菓である。 - 特許庁

When the applied food is the frozen dessert, the granular food composition obtained by swelling the powdery or granular dried product of the alimentary yam paste having 0.21-10 mm particle diameter in the water, soaking the swelled product in sugar solution, and heating and stirring the soaked product is added to the frozen dessert.例文帳に追加

特に適応食品が冷菓の場合、0.21〜10mmの粒径を有する粉末状ないしは粒状の乾燥こんにゃく加工品を水中で膨潤させた後、糖液に浸漬して加熱攪拌してなる粒状食品組成物を冷菓に添加する。 - 特許庁

To provide a frozen dessert having sharp and refreshing sweet taste quality improved from sweet aftertaste quality of frozen dessert derived from a starch degradation product such as starch syrup and powder candy, and enabling mixing of a relatively large amount of monosaccharides, such as grape sugar and fruit sugar, which is conventionally limited in mixing quantity.例文帳に追加

水あめ、粉あめ等の澱粉分解物に由来する冷菓の持続する甘味質を、キレの良いすっきりとした甘味質に改善し、なお且つ従来は配合量に制限があったぶどう糖、果糖等の単糖類を比較的多量に配合可能な冷菓を提供すること。 - 特許庁

This apparatus SM for producing frozen dessert has a cooling cylinder 8 producing frozen dessert by cooling while stirring a mixture, a cooling apparatus R cooling the cooling cylinder, a beater 10 stirring the cooling cylinder and a microcomputer controlling the drive of the cooling apparatus and the beater.例文帳に追加

冷菓製造装置SMは、ミックスを撹拌しながら冷却することにより冷菓を製造する冷却シリンダ8と、この冷却シリンダを冷却する冷却装置Rと、冷却シリンダ内を撹拌するビータ10と、冷却装置及びビータの運転を制御するマイクロコンピュータを備える。 - 特許庁

The cacao oil-containing frozen dessert contains in the frozen dessert, sucrose fatty acid ester which satisfies (1)-(3) requirements that (1) HLB is ≥5, (2) the constituent fatty acid comprises70% saturated fatty acid, and (3) a monoester content is30%.例文帳に追加

カカオ油脂分を含有する冷菓において、該冷菓中に、(1)HLB5以上、(2)構成脂肪酸が飽和脂肪酸70%以上から構成される、(3)モノエステル含量が30%以上である、の(1)〜(3)の要件を満たすショ糖脂肪酸エステルを含有する。 - 特許庁

To provide a food composition for preparing half frozen state foods such as a shape-retaining frozen dessert by freezing and then mixing with an aqueous medium containing a bivalent metal ion, such as milk.例文帳に追加

凍結した後、牛乳等の二価金属イオンを含む水性媒体と混合することにより、保形性がある冷菓等の半凍結状の食品を調製するための食品組成物を提供する。 - 特許庁

To obtain a frozen dessert enabling eaters to simultaneously enjoy three different kinds of flavors and palate feelings, when eaten after taken out of a refrigerator, of jelly having gel-like palate feeling, sauce having fluidity and frozen ice.例文帳に追加

冷蔵庫から取り出して食したときに、ゲル状の食感を保持したゼリ−、流動性を保持したソ−ス及び凍結したアイスの三種の異なった風味及び食感を同時に楽しむことのできる一口大の大きさの冷菓の提供。 - 特許庁

To provide a method for preventing the destroy of a frozen food, such as a frozen Chinese dessert, or its package, by which the formation of a pin hole in a package container or the separation of the skin-joined portion of an article received in the container can be prevented.例文帳に追加

包装容器にピンホールが生じたり、容器内収容物の皮の合わせ目が割れてしまうことのないようにした冷凍中華点心類など冷凍食品及びその包材の破壊防止方法の提供。 - 特許庁

The agent is added when producing the milk-containing food like milk-based dessert such as ice cream, ice milk, lacto ice, milk-containing frozen dessert, milk-containing pudding and yoghurt, as a result, the milk-containing food (product) excellent in improvement of milk feeling, taste and flavor is provided.例文帳に追加

本発明において、アイスクリーム、アイスミルク、ラクトアイス、乳入り氷菓、乳入りプディング、又はヨーグルト等の乳系デザート類のような乳入り食品の製造に際して、該乳感増強剤を添加することにより、乳感の向上と味覚・風味に優れた乳入り食品(製品)を提供する。 - 特許庁

The apparatus for producing frozen dessert is provided with a cooling cylinder 8 cooling a mix while stirring it to produce the frozen dessert, a cooling device cooling the cooling cylinder, a cylinder sensor for detecting the temperature of the mix in the cooling cylinder and a control device controlling the cooldown of the cooling cylinder due to the cooling device based on output from the cylinder sensor.例文帳に追加

ミックスを撹拌しながら冷却することにより冷菓を製造する冷却シリンダ8と、冷却シリンダを冷却する冷却装置と、冷却シリンダ内のミックスの温度を検出するためのシリンダセンサと、このシリンダセンサの出力に基づいて冷却装置による冷却シリンダの冷却を制御する制御装置とを備える。 - 特許庁

When the pouring operation of frozen dessert A advances and a piston 13 in a frozen dessert-pouring cylinder 12 reaches a position a little before the uppermost position, a lower float switch 36 set in the tank 25 of a brine X detects it and a pack exchanging lamp 32 is switched on to inform that the exchange timing of a pack B comes near.例文帳に追加

アイスクリームAの注出が進んで注出シリンダ12内のピストン13が上端位置の少し手前の位置に達したら、ブラインXのタンク25内に装備された下部フロートスイッチ36がこれを検知し、パック交換ランプ32が点灯してパックBの交換時期が近いことが知らされる。 - 特許庁

To provide a concentrated soya milk having characteristic thick feeling of soya milk and original deliciousness and body of soya milk in balanced state and capable of imparting the thick feeling, deliciousness and body in the case of using the concentrated soya milk as a raw material for foods, especially for frozen dessert and provide a soya milk-containing frozen dessert produced by using the concentrated soya milk.例文帳に追加

バランスのよい豆乳特有の濃厚感及び豆乳本来のうまみやコクを有する濃縮豆乳であって、該濃縮豆乳を食品の原料として用いた場合でも、特に冷菓に用いた場合でも、その濃厚感及びうまみやコクを付与することができる濃縮豆乳及びそれを用いた豆乳含有冷菓を提供する。 - 特許庁

This frozen dessert having the favorable egg flavor is obtained by a method for making frozen dessert comprising the following processes: obtaining an egg composition by heating an egg-containing mixture comprising at least three kinds selected from the group of whole egg, egg yolk, and sucrose and milk-based raw material so as to denature the mixture, and adding the egg composition to a sterilized ice cream mixture.例文帳に追加

卵組成物を含む冷菓の製造方法であって、該方法が、以下の工程:全卵、卵黄、糖類または乳系原料からなる群より選択される3種以上を含む卵含有混合物を加熱することによって変性させて、卵組成物を得る工程;および該卵組成物を、殺菌後のアイスミックスに添加する工程を包含する、方法。 - 特許庁

To provide a marshmallow easily producible with ordinary production equipment in a frozen dessert production facility, enabling itself to be hygienically and efficiently packed in an in-line process, and enabling various combination productions thereof with frozen desserts such as marble-like packing and squeezing-out packing, and to provide a method for producing the marshmallow.例文帳に追加

冷菓類製造工場に於ける通常の製造設備で容易に製造することが出来、インラインで衛生的に効率よく充填することが可能となり、マーブル状の充填や、絞り出し充填、等、冷菓との様々なコンビネーション製造が可能となるマシュマロ、及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

The marshmallow is easily obtained using powdered gelatin, dried albumen, peptides (e.g. milk peptide, soybean peptide) and saccharides (e.g. sugar, glucose, maltose) as the main materials and by using ordinary equipment in a frozen dessert production facility, i.e. a pasteurizer or HTST sterilizer and a freezer for frozen desserts.例文帳に追加

粉末ゼラチン、乾燥卵白、ペプチド類(乳ペプチド、大豆ペプチド等)、及び糖類(砂糖、ぶどう糖、麦芽糖等)を主材料とし、冷菓類の製造工場に於ける通常の製造設備である、パステライザーまたはHTST殺菌機、冷菓用フリーザーを使用することによって、容易にマシュマロを得られる。 - 特許庁

This simple frozen dessert extracting apparatus is such that soft ice cream or ice cream is filled in a bag container such as of plastics, frozen, thawed and softened with e.g. a microwave oven up to an appropriate temperature, and a manual handle is rotated so as to extract the soft cream or the ice cream from the bag container.例文帳に追加

ソフトクリーム、アイスクリームをプラスチック製等の袋体容器に充填、冷凍し、適温まで電子レンジ等で解凍軟化させた後、手動ハンドルを回転させることにより袋体容器内のソフトクリーム、アイスクリームを抽出可能とした。 - 特許庁

To provide a liquid food filled in a flexible container, giving a frozen dessert meltable immediately to a level to be eatable in a good state by taking out the frozen food from a domestic freezer, etc., easily eatable by loosening with hands and exhibiting a sherbet-like palatability.例文帳に追加

家庭用冷凍庫等で凍結した後、冷凍庫から取り出した場合に、すぐに良い状態で喫食できる程度にまで融解し、手でほぐして食べやすく、そして、シャーベット様の食感を呈する冷菓を調製するための、可撓性容器入り液体食品を提供する。 - 特許庁

The frozen dessert contains cocoa butter, a phosphate, a sucrose fatty acid ester and a sorbitan fatty acid ester, wherein the phosphate is a metaphosphate or a polyphosphate.例文帳に追加

カカオバター、リン酸塩、ショ糖脂肪酸エステルおよびソルビタン脂肪酸エステルを含む冷菓であって、該リン酸塩が、メタリン酸塩またはポリリン酸塩である、冷菓。 - 特許庁

The frozen dessert is deliciously eaten at ease even by a person of food allergy such as atopic dermatitis through removing an allergenic substance such as milk, dairy products and eggs.例文帳に追加

なおかつ、乳および乳製品、卵などのアレルゲン物質を除去し、アトピー性皮膚炎など食物アレルギーの人でも、安心して美味しく食べられることを特徴とする。 - 特許庁

The frozen dessert contains locust bean gum and tamarind seed polysaccharides preferably in the compounding ratio of (1:9) to (9:1).例文帳に追加

冷菓中にローカストビーンガム及びタマリンド種子多糖類を含有し、好ましくはローカストビーンガムとタマリンド種子多糖類の配合割合を1:9〜9:1とする。 - 特許庁

To provide a method for freezing aloe mesophyll to produce a frozen dessert enabling easy processing and adjustment of taste and palatability and having a healthy image and deliciousness at a low production cost.例文帳に追加

加工し易く味や食感の調整が容易であると共に、健康的なイメージと美味しさを有する冷菓を、安価に製造するためのアロエ葉肉のフローズン加工方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

This frozen dessert is obtained by formulating a raw material mix with, as a stabilizer, at least water-soluble soybean polysaccharides and a wheat gluten decomposite, and also an emulsifier followed by freezing.例文帳に追加

原料ミックスに、安定剤として、少なくとも水溶性大豆多糖類及び小麦グルテン分解物を配合し、さらに乳化剤を配合して、フリージングを行って氷菓を得る。 - 特許庁

The frozen dessert squeezing devise has an installation part 45, rollers A, B, C and D and rolling and feed mechanisms in the main casing composing externals, wherein the installation part installs a tube 100.例文帳に追加

冷菓搾り装置は、外形を構成する本体箱内にチューブ100を設置する設置部45とローラA,B,C,Dとその回転及び送り機構が内蔵されたものである。 - 特許庁

To provide frozen dessert having new palate feeling and given with wet feeling like feeling given by coffee whitener or whipped cream while sustaining light palate feeling of excellent melting feeling in the mouth owing to high overrun.例文帳に追加

オーバーランが高いことによる軽く口溶けの良い食感は維持されたままで、更に、コーヒーホワイトナーやホイップクリームで感じられるようなウエット感が付与された新規な食感を有する冷菓を提供する。 - 特許庁

Overrun of ice creams and frozen dessert can normally be increased by further including middle and high melting oil and fat in an amount of 1-20 wt.% based on the low melting point vegetable oil.例文帳に追加

さらに、中・高融点油脂を低融点植物油の1〜20重量%含有させることにより、アイスクリーム類及び冷菓のオーバーランを正常に上げることができる。 - 特許庁

The ice pieces 38 bound to the icing member 34 are taken out to the outside of the cylinder 14 through removing the piston tip member 33 and the icing member 34 from the piston body 25 when changing packed frozen dessert 17.例文帳に追加

着氷部材34に結合しているこの氷片38は袋詰冷菓17を取り替える際にピストン本体25からピストン先端部材33及び着氷部材34を取り外すことによりシリンダ14の外へ取り出される。 - 特許庁

To provide hygienic frozen dessert for companion animals containing insoluble dietary fiber derived from soybeans and soybean isoflavone, aiming at health promotion and free from causing diarrhea to an individual accordingly.例文帳に追加

本発明は衛生的で大豆由来不溶性食物繊維、大豆イソフラボンを含む健康増進を目的とし、個体によって下痢を引き起こすこともないペット用冷菓を製造することを目的とする。 - 特許庁

In the state disposing the receiver 1 on the support means 48, each amount of the frozen dessert is discharged by the operation of the drive means 34.例文帳に追加

サポート手段48上に収容器1を配置した状態で、個々の分量の冷凍デザートはドライブ手段34を作動させることで排出される。 - 特許庁

To provide a frozen dessert excellent in emulsification stability without using an emulsifier and a stabilizer as food additives, and having excellent flavor, and to provide a method for producing the same.例文帳に追加

食品添加物である乳化剤及び安定剤を用いることなく、乳化安定性が良好で、風味の良い冷菓とその製造方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

The method for producing the frozen dessert having multiple secondary materials dispersed in cream, includes: filling fluid cream and fluid secondary materials simultaneously in a container; and after that cooling the cream and the secondary materials.例文帳に追加

クリームに複数の副原料が分散された冷菓の製造方法であって、流動性のクリームと流動性の副原料を容器に同時充填し、その後クリームと副原料を冷却することを特徴とする冷菓の製造方法。 - 特許庁

The method for producing soft ice creams and frozen dessert comprises including a low-melting point vegetable oil such as sunflower oil, an oligosaccharide which is a di-saccharide and/or a tri- or higher oligosaccharide and a sugar alcohol.例文帳に追加

ヒマワリ油などの低融点植物油、二糖類及び/又は三糖類以上のオリゴ糖及び糖アルコールを含有させることにより冷凍下において柔らかいアイスクリーム類及び冷菓を製造できることを新たに見出した。 - 特許庁

To provide an apparatus for producing frozen dessert designed so as to effectively eliminate overload applied on a compressor caused when cold storage operation performed after heat sterilization operation is pulled down.例文帳に追加

加熱殺菌運転後に行われる保冷運転のプルダウン時に生じるコンプレッサの過負荷を効果的に解消することができる冷菓製造装置を提供する。 - 特許庁

To provide a frozen dessert production apparatus supplying a mixture from a mix raw material bag to a cooling cylinder with compressed air and accurately performing mix supply and the management of residual quantity.例文帳に追加

圧縮空気によってミックス原料袋からミックスを冷却シリンダに供給するようにした冷菓製造装置のミックスの供給や残量の管理を的確に行う。 - 特許庁

To provide an apparatus for producing frozen dessert where a high-temperature refrigerant flows into a cooler while bypassing a condenser and a decompression device to eliminate temperature rise in a compressor when performing heat sterilization.例文帳に追加

コンデンサ及び減圧装置をバイパスして高温冷媒を冷却器に流し、加熱殺菌を行う場合のコンプレッサの温度上昇を解消することができる冷菓製造装置を提供する。 - 特許庁

例文

The frozen dessert with allergen removing function contains 1-50 wt% of collagen so as to activate supporting tissue such as skin, bone and gristle, further improve moisture retaining power of the skin, and promote metabolism and growth.例文帳に追加

アレルゲン除去機能性冷菓は、コラーゲンを1〜50%含有することで、皮膚、骨、軟骨などの支持組織を活性化して、さらに皮膚の保湿力を向上し、新陳代謝を促進および成長を促進することを特徴とする。 - 特許庁

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