例文 (30件) |
fruit liquorの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 30件
CONCENTRATED FRUIT LIQUOR AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加
濃縮果実酒およびその製造法 - 特許庁
tall iced drink of liquor (usually gin) with fruit juice 例文帳に追加
果物ジュースを混ぜた酒(通常ジン)の背の高い冷たい飲物 - 日本語WordNet
In the method of the invention, an ordinary plum liquor or a plum liquor containing immersed plum fruit and/or plum stone left as a by-product of a plum liquor production process is used as a starting liquor, the starting liquor is diluted with water to an alcohol content of 10-15% and the diluted liquor is distilled.例文帳に追加
そこで、梅酒又は梅酒を製造した際に副産物として残る梅酒梅、梅の種子の一方もしくは両方を含む梅酒をアルコール度数10%〜15%になるように水で希釈して蒸留することを特徴としている。 - 特許庁
tall sweetened iced drink of wine or liquor with fruit 例文帳に追加
ワインあるいは蒸留酒と果物を使った、甘くして冷やした、背の高いグラスで飲む飲み物 - 日本語WordNet
Conventional plum liquor is produced by immersing plum fruits in an aqueous solution of an alcohol and sugar and extracting the active components of the plum fruit represented by organic acids and, accordingly, the liquor contains a large amount of sugars in addition to the active component of plum fruit.例文帳に追加
梅酒は、梅果実をアルコール−糖水溶液に浸漬し、有機酸を代表とする梅果実のもつ有効成分を抽出することによって得られるため、上記成分以外に糖分を多量に含んでいる。 - 特許庁
The chocolate confectionery containing ume (Japanese plum) fruit is obtained through the following process: coating an ume fruit 1 which is soaked in liquor with rock candy and used for producing ume liquor, with ume liquor-containing chocolate 2 produced through admixing butter, fresh cream and ume liquor into melted chocolate, and cooling the mixture to solidify it; and wrapping around the ume liquor-containing chocolate 2 with coating chocolate 3.例文帳に追加
氷砂糖と酒により漬け込まれ、梅酒生成に使用した梅果実1を、チョコレートを溶かした中にバター、生クリーム、梅酒を混ぜ込み冷やし固めて生成した梅酒入りチョコレート2で被覆し、この梅酒入りチョコレート2の周りをコーティングチョコレート3で包んだことを特徴とする梅果実入りチョコレート菓子。 - 特許庁
The liquid L is either of liquor including fruit juice, drinking water, sake, wine, and whisky, or lotion.例文帳に追加
また、液体Lは果汁液、飲料水、日本酒、ワイン、ウイスキーを含む酒類、化粧水のいずれかである。 - 特許庁
To provide an alcoholic drink in which a preferable ester-like flavor of a liquor is reinforced and with which the flavor of grape fruit can be enjoyed.例文帳に追加
酒類の好ましいエステル様香味が増強され、かつぶどう果実の香味を楽しむことのできるアルコール飲料を提供すること。 - 特許庁
To provide a method of removing odor components of white distilled liquor lees or the like and a method of producing a fungus fruit body whose quality is not inferior by utilizing waste.例文帳に追加
焼酎粕等の悪臭成分を除去する方法及び廃棄物を利用して品質の劣らないキノコ子実体を生産する方法の提供。 - 特許庁
The method for producing the terpenoid derivative includes steps of adding a pulverized soybean and Bacillus natto to a pulverized fruit of Hippophae rhamnoides, filtering the fermented solution, then adding water, extracting a fermentation liquor, and carrying out alkali reduction of the extracted fermentation liquor.例文帳に追加
テルペノイド誘導体の製造方法とはサージの実の粉砕物に大豆の粉砕物と納豆菌を添加し、発酵した溶液を濾過後、水を添加して抽出した発酵液をアルカリ還元処理する工程からなる。 - 特許庁
To provide a method for quickly producing plum liquor emitting ripe fragrance having sweet-sour fruity aromatic scent suggesting peach and tropical fruit as a whole, and a new plum liquor produced by the method.例文帳に追加
全体的に桃やトロピカルフルーツを思わせる、甘酸っぱいフルーティーな香りの芳香豊なものである完熟香を放つ梅酒を、短期間で製造できる方法、及び該方法で製造された新規梅酒を提供することを課題とする。 - 特許庁
The fermented beverage is obtained by adding Sake (rice wine) lees or white distilled liquor (alcoholic distilled liquor named Shochu) distillation residue or their extracts to a fermentation raw material having as the main ingredient at least one kind selected from milk, fruit juice and vegetable juice, and fermenting the product by using vegetable lactic acid bacteria.例文帳に追加
乳、果汁及び野菜汁から選ばれる1種以上を主成分とする発酵原料に、酒粕若しくは焼酎蒸留残渣又はそれらの抽出物を添加し、植物乳酸菌を用いて発酵させることにより製造される発酵飲料。 - 特許庁
This includes drinks other than refined sake, synthetic sake, shochu (distilled spirit), mirin, beer, fruit wine, whisky, brandy, material alcohol, low-malt beer, other brews, spirit, liqueur and powder liquor. 例文帳に追加
清酒、合成清酒、焼酎、みりん、ビール、果実酒、ウイスキー、ブランデー、原料用アルコール、発泡酒、その他の醸造酒、スピリッツ、リキュール、粉末酒以外の酒類をいう。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To obtain a drink food good for a body, or a liquid fuel having high combustion efficiency by modifying a liquid such as an alcoholic liquor, a fruit drink and liquid fuel.例文帳に追加
アルコール飲料、果実飲料、液体燃料等の液状物を改質し、身体に良い飲料食品、あるいは燃焼効率の高い液体燃料を提供する。 - 特許庁
To provide a method for industrially producing high quality concentrated Amazake (Japanese sweet liquor made from fermented rice) hardly separating in two layers, and a method for producing Amazake liquid and fruit-vegetable powder-containing Amazake liquid using the concentrated Amazake as a raw material.例文帳に追加
二層分離しにくい高品質の濃縮甘酒を工業的に製造する方法及びその濃縮甘酒原料を用いた甘酒液及び粉末果実・野菜入り甘酒液の製造方法を提供する。 - 特許庁
The other objective method for producing the fruit juice comprises the following process: cut pieces 2 of Morinda citrifolia fruits and unrefined brown sugar 3 are mutually superposed in layers, left at rest and fermented, and the stock liquor 6 extracted from the resulting fermented product is mixed with water followed by boiling treatment of the mixture.例文帳に追加
容器1内に切断したヤエヤマアオキの果実2と黒糖3を交互に層状に重ねて寝かせて発酵させ、抽出された原液6と水を混合し沸騰処理する。 - 特許庁
The method for producing the fruit liqueur rich in mellowness and deliciousness comprises pickling sho-chu(Japanese white distilled liquor) or Sake(Japanese wine) with a combination of raw fruits and malted rice syrup made by sacchrifying malted rice.例文帳に追加
米麹を糖化させた米麹糖化液を生果実と共に、焼酎又は清酒に漬け込むことにより、ふくよかで旨みに富む果実リキュールを得ることが出来る。 - 特許庁
The turbid alcoholic beverages are obtained, by adding a fruity flesh puree to alcoholic beverages, such as plum liquor, fruit wine, sake, distilled spirit, whisky, brandy, liqueur, spirits, beer or mirin (Japanese sweet rice wine for cooking), and then homogenizing the resulting mixture under 150-300 kg/cm^2 pressure.例文帳に追加
梅酒、果実酒、清酒、焼酎、ウイスキー、ブランデー、リキュール、スピリッツ、ビール又はミリン等の酒類に、果肉ピューレを添加し、圧力150〜300kg/cm^2でホモゲナイズして、課題の混濁酒類を得る。 - 特許庁
A liquid material such as an alcoholic liquor, a fruit drink and a liquid fuel is subjected to a direct contact treatment of a proximal treatment with a semiconductor material or a material containing the semiconductor material.例文帳に追加
アルコール飲料、果実飲料、液体燃料等の液状物を半導体材料又は半導体材料を含む材料に直接接触処理あるいは近接処理する。 - 特許庁
The fruit wine containing the flavor extracts, having stiffen taste and suppressed in sugar is produced by using a bottle of 4 liter, adding 200 g sugar and 1,675 g grapefruit to 2.5 liter white liquor to obtain a base fruit wine, adding 40 g needle ginger to the obtained fruit wine, and, if preferred, further adding bittern thereto.例文帳に追加
4リットルの瓶を用いて、2.5リットルのホワイトリカーに、砂糖を200グラム、グレープフルーツを1675グラム入れた基本となる果実酒をつくり、この果実酒に針生姜を40グラム加え、また、好みにより、さらににがりを加えて、旨みが抽出されるとともに味の引き締まった糖分のおさえられた果実酒を製造する。 - 特許庁
To provide an alcoholic beverage having functions to suppress the absorption of sugars and suppress the increase of blood sugar level without deteriorating the characteristic good body taste of alcoholic beverages such as beer, wine, Japanese sake, sparkling liquor, fruit wine and liqueur and provide a method for the production of the beverage.例文帳に追加
ビール、ワイン、清酒、発泡酒、果実酒類、リキュール類などのアルコール飲料が本来有するコク味のある良質な味質を損なわずに、且つ糖質の吸収抑制効果、血糖値上昇抑制効果等の機能性を有するアルコール飲料とその製造方法を提供する。 - 特許庁
The jelly confectionery containing the tequila at least contains water, sugar, a gelling agent, a fruit juice and the tequila, and is regulated so that the weight of the gelling agent based on the whole weight may be 1.2-2.0 wt.%, the weight of a liquor component at least containing the tequila may be 30-40 wt.% and the weight of the sugar may be 18-22 wt.%.例文帳に追加
水、糖分、ゲル化剤、果汁、テキーラを少なくとも含んでなり、全重量中のゲル化剤の重量が1.2〜2.0重量%、テキーラを少なくとも含む酒成分の重量が30〜40重量%、糖分の重量が18〜22重量%である。 - 特許庁
To provide new raw water for food and drink and useful food and drink obtained by using the new raw water, for example, vegetable-derived food obtained by hydroponics, fermented soybean paste, soy sauce, salt, noodles, bean curd, paste made from konjak flour, liquor, confectionery such as ice cream, drinking water, a refreshing drink, a fruit beverage and vegetable juice.例文帳に追加
新規な飲食品用原水およびその飲食品用原水を用いて得られる有用な飲食品、例えば養液栽培によって得られる植物由来の食品、味噌、しょうゆ、食塩、麺類、豆腐、こんにゃく、酒類、アイスクリーム等の菓子、その他の加工食品、飲料水、清涼飲料、果実飲料、野菜ジュース等を提供することを目的とする。 - 特許庁
However, regardless of the provisions in the main clause of the Notification on Milk, etc., among milk, milk products, and foods principally made from these that are manufactured, processed, or imported on or before March 31, 2012, milk and milk products shall not contain cesium at concentrations exceeding 200 Bq/kg as a radioactive substance, and foods principally made from milk or milk products shall not contain cesium at concentrations exceeding 500 Bq/kg as a radioactive substance. Moreover, regardless of the provisions in Section A General Compositional Standards for Food in Part I Food in the Notification on Specification and Standards, among the foods manufactured, processed, or imported on or before March 31, 2012, soft drinks (excluding fruit beverages specified in Article 2 of the Quality Labeling Standard for fruit beverages (Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries Notification no. 1683 of 2000); carrot juice and carrot mix juice specified in Article 2 of the Quality Labeling Standard for Carrot Juice and Carrot Mix Juice (Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries Notification no. 1634 of 2000); and tomato juice, tomato mix juice, and tomato juice beverages specified in Article 2 of the Quality Labeling Standard for Processed Tomatoes (Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries Notification no. 1632 of 2000); the same applies hereafter) and alcoholic beverages specified in Article 2, Paragraph 1 of the Liquor Tax Act (Act no. 6 of 1953) (hereinafter referred to as “alcoholic beverages”) (excluding those made from rice, muscles, fats, livers, kidneys, and edible parts (other than muscles, fats, livers, and kidneys. Hereinafter referred to as “edible parts”) of cattle or soybeans) should not contain cesium at concentrations exceeding 200 Bq/kg. Foods manufactured, processed, or imported on or before this date (excluding soft drinks; alcoholic beverages; rice; muscles; fats; livers; kidneys;edible parts of cattle;, soybeans; and foods manufactured, processed, or imported using rice, muscles, fats, livers, kidneys, and edible parts of cattle or soybeans as raw materials) shall not contain cesium at concentrations exceeding 500 Bq/kg. Rice and muscles, fats, livers, kidneys, and edible parts of cattle shall not contain cesium at concentrations exceeding 500 Bq/kg (applied until September 30, 2012). Foods manufactured, processed, or imported using rice or muscles, fats, livers, kidneys, or edible parts of cattle as raw materials on or before September 30, 2012 (excluding soft drinks and alcoholic beverages) shall not contain cesium at concentrations exceeding 500 Bq/kg. Soft drinks and alcoholic beverages manufactured, processed, or imported using rice or muscles, fats, livers, kidneys, or edible parts of cattle as raw materials on or before September 30, 2012, should not contain cesium at concentrations exceeding 200 Bq/kg. Soybeans should not contain cesium at concentrations exceeding 500 Bq/kg (until December 31, 2012). Foods manufactured, processed, or imported using soybeans as raw materials on or before December 31, 2012 (except for soft drinks and alcoholic beverages) should not contain cesium at concentrations exceeding 500 Bq/kg. Soft drinks and alcoholic beverages manufactured, processed, or imported using soybeans as raw materials on or before December 31, 2012, should not contain cesium at concentrations exceeding 200 Bq/kg.例文帳に追加
ただし、乳等告示の本文の規定にかかわらず、平成24年3月31日までに製造され、加工され、又は輸入された乳及び乳製品並びにこれらを主要原料とする食品のうち、乳及び乳製品に係る放射性物質にあっては200Bq/kgを超える濃度のセシウムを、乳及び乳製品を主要原料とする食品に係る放射性物質にあって500Bq/kgを超える濃度のセシウムを含有してはならないこと。また、規格基準告示の第1食品の部A食品一般の成分規格の項の規定にかかわらず、平成24年3月31日までに製造され、加工され、又は輸入された食品のうち、清涼飲料水(果実飲料品質表示基準(平成12年農林水産省告示第1683号)第2条に規定する果実飲料、にんじんジュース及びにんじんミックスジュース品質表示基準(平成12年農林水産省告示第1634号)第2条に規定するにんじんジュース及びにんじんミックスジュース並びにトマト加工品品質表示基準(平成12年農林水産省告示第1632号)第2条に規定するトマトジュース、トマトミックスジュース及びトマト果汁飲料を除く。以下同じ。)及び酒税法(昭和28年法律第6号)第2条第1項に規定する酒類(以下「酒類」という。)(いずれも米、牛の筋肉、脂肪、肝臓、腎臓及び食用に供される部分(筋肉、脂肪、肝臓及び腎臓を除く。以下「食用部分」という。)並びに大豆を原材料とするものを除く。)にあっては200Bq/kg、同日までに製造され、加工され、又は輸入された食品(清涼飲料水、酒類、米、牛の筋肉、脂肪、肝臓、腎臓及び食用部分並びに大豆並びに米、牛の筋肉、脂肪、肝臓、腎臓及び食用部分並びに大豆を原材料として製造され、加工され、又は輸入された食品を除く。)にあっては500Bq/kg、米並びに牛の筋肉、脂肪、肝臓、腎臓及び食用部分にあっては500Bq/kg(平成24年9月30日までの間に限る。)、米並びに牛の筋肉、脂肪、肝臓、腎臓及び食用部分を原材料として平成24年9月30日までに製造され、加工され、又は輸入された食品(清涼飲料水及び酒類を除く。)にあっては500Bq/kg、米並びに牛の筋肉、脂肪、肝臓、腎臓及び食用部分を原材料として平成24年9月30日までに製造され、加工され、又は輸入された清涼飲料水及び酒類にあっては200Bq/kg、大豆にあっては500Bq/kg(平成24年12月31日までの間に限る。)、大豆を原材料として平成24年12月31日までに製造され、加工され、又は輸入された食品(清涼飲料水及び酒類を除く。)にあっては500Bq/kg、大豆を原材料として平成24年12月31日までに製造され、加工され、又は輸入された清涼飲料水及び酒類にあっては200Bq/kgを超える濃度のセシウムを含有するものであってはならないものとしたこと。 - 厚生労働省
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