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noodlesを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 1931



例文

Meanwhile, in the Kinki region such as Osaka, Kyoto, Udon noodles boast unchanged popularity with men and women of all ages, regarded as the leading noodles. 例文帳に追加

大阪、京都を初めとする近畿圏内ではうどんは麺類の主役として、今も老若問わず根強い人気を誇る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Before the appearance of soy sauce-made Kaeshi, soup broth called "Taremiso" was used to eat Udon noodles in the Muromachi period when people had already been eating Udon noodles. 例文帳に追加

醤油を使ったかえしが登場する以前、うどんがすでに存在した室町時代にたれみそと呼ばれるものが存在した。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Some instant Udon noodles sold in cups or bags are made by boiling noodles mixed with vinegar or ethyl alcohol (both of which act as preservatives), and then vacuum-packed. 例文帳に追加

カップ入りや袋入りのインスタントうどんには、茹でた後に、酢やエチルアルコールを保存料としてまぶし、真空包装にしたものもある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Generally, once the noodles are frozen, they lose their eating quality, because the molecular structure in the noodles breaks down from water that expands when below freezing. 例文帳に追加

一般的に麺類を凍らせると、凍結時に水分が膨張して分子構造が分断された状態となり食味に劣る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

In Bukkake-Udon, simple seasonings, such as grated daikon radish and dried bonito are preferably chosen to enjoy the taste of the noodles, like in Zaru-Udon (cold noodles with dipping broth). 例文帳に追加

薬味は大根おろしや鰹節などシンプルなものが多く、ざるうどんと同じく麺そのものの味を楽しむ食べ方である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

However, in the wide sense, 'Kake Udon' generally means Udon noodles in hot soup broth, including Udon noodles with various toppings as follows. 例文帳に追加

ただし広義には、「かけうどん」は温かいつゆをかけるうどんの総称で、以下のように様々な具を載せたものも含む。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The term 'Namban' means red peppers in Japanese, but Curry namban came from 'namba,' which indicates a long green onion (similar to 'Kamo namban' or noodles with slices of duck in the broth, and 'Kashiwa namban' or noodles with pieces of chicken in broth). 例文帳に追加

カレー南蛮の「南蛮」は唐辛子のことではなく「なんば」が転じたもので、ネギ(長ネギ)のことを指す(「鴨南蛮」「かしわ南蛮」に同じ)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Furthermore, the region has historically enjoyed the eating culture of Udon noodles (its on record that Udon noodles had been presented to the Shogun family as a specialty of Tatebayashi Domain since the middle of the Edo period). 例文帳に追加

歴史的にうどん食文化があった(江戸時代中頃より館林藩の名物として将軍家に献上されたとの記録がある)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Therefore, the hand-stretching manufacturing method has been handed down to younger generations, as shown in Goto Tenobe Udon (hand-stretched Udon noodles of the Goto Islands) and Shimabara Tenobe Somen (hand-stretched fine white noodles of Shimabara). 例文帳に追加

五島手延うどんや島原手延そうめんに見られるように手延製法が受け継がれている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Sometimes a bundle of somen includes a few colored noodles such as red and green, which is more popular in the case of cold noodles. 例文帳に追加

主にひやむぎの麺に入っているケースが多いが、赤や緑の彩色麺が素麺にも数本入っている場合もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Although it is called 'yaki' (stir-frying), it is completely different from the so-called yaki udon noodles (stir-fried udon noodles) and is actually in the category of hot pot. 例文帳に追加

「焼き」の名を持つが、いわゆる焼きうどんとは全く異なり、実態は鍋料理の範疇に入る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

For example, noodles used in Korean style cold noodles are made by being forced through small holes of the special equipment, whereas, Italy's pizzoccheri is formed by rolling pins. 例文帳に追加

朝鮮半島の冷麺などのようにところてん式に押し出して作る、イタリアのピッツォッケリのようにのし棒で成形するなどがある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To finish it with noddles (Japanese wheat noodles and Chinese noodles) or rice is a standard procedure for some Yosenabe. 例文帳に追加

鍋の種類によっては、最後に麺類(うどん、ラーメン)あるいはご飯類を入れて締めとすることが定番になっている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

A voucher for one bowl of free ramen good for one month is given to customers when they order noodles or a set menu including noodles. 例文帳に追加

麺類や麺類を含む定食を注文すると、1ヶ月間有効のラーメン1杯無料券が貰えるというもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

A method for producing boiled noodles comprises boiling raw noodles containing low amylose wheat flour and/or chemically modified starch under a pressurized condition.例文帳に追加

低アミロース小麦粉および/または化工澱粉を含有する生麺類を加圧条件下で茹でることを特徴とする、茹で麺類の製造方法。 - 特許庁

To easily preserve and manage remaining dried noodles, by efficiently measuring quantity of the dried noodles without requiring skill.例文帳に追加

熟練を必要とすることなく能率良く乾麺類を計量することができ、残った乾麺類の保存や管理を簡単にする。 - 特許庁

The method for producing the noodles involves using an agar solution and/or a gel-shaped agar-crushed product when producing the noodles.例文帳に追加

麺類を製造するにあたり、寒天溶液および/またはゲル状寒天破砕物を用いる、麺類の製造法。 - 特許庁

The raw wheat noodles are excellent in tone of color even in the case of using domestic wheat flour, by adding ascorbic acids when producing the raw noodles.例文帳に追加

生うどんの製造時にアスコルビン酸類を添加することによって国内産小麦粉を用いた場合でも色調の優れた生うどんを提供する。 - 特許庁

To provide noodles having excellent palatability, etc., by modifying noodles with yolk and albumen at a specific ratio.例文帳に追加

本発明の目的は、特定比率の卵黄と卵白を使用して麺類の改質を行い食感等の優れた麺類を提供することである。 - 特許庁

To provide a method for producing menthol-containing noodles comprising homogeneously adding a small amount of menthol when adding the menthol to noodles.例文帳に追加

麺類にメントールを添加する場合、添加量の少ないメントールを均一に配合する方法を提供することである。 - 特許庁

The noodles containing the egg is incorporated with methionine in an amount of 0.001-0.1% based on the dry weight of the noodles.例文帳に追加

卵を含有してなる麺類において、メチオニンが麺類の乾燥質量に対して0.001%以上、0.1%以下添加してある麺類。 - 特許庁

To provide a method for making noodles capable of making high grade noodles having a high nutritive value than those produced by solely using wheat flours.例文帳に追加

小麦粉のみで製造した麺よりも、栄養価が高い高級な麺を製造することができる製麺方法の提供。 - 特許庁

To provide noodles which do not become hard even being cooled by giving steamed noodles viscoelasticity.例文帳に追加

この発明は、蒸し麺に粘弾性を付与し、冷えても固くならないような麺類を得ることを目的としたものである。 - 特許庁

This quality improver for noodles is such one as to contain an enzyme hydrolysate of albumen; by adding this quality improver to noodles, the above problems are solved.例文帳に追加

卵白の酵素加水分解物を含有する麺類の品質改良剤及びこの品質改良剤を添加することにより上記課題を解決する。 - 特許庁

To provide frozen noodles capable of largely improving works in freeze forming process, and preventing noodles from becoming short due to breakage of a noodle mass.例文帳に追加

冷凍整形時の作業を大幅に改善することができ、麺塊の破損による短麺の発生を防止する冷凍麺を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing boiled noodles for obtaining boiled noodles having palate feeling excellent in smoothness, and having stiffness and excellent viscoelasticity.例文帳に追加

滑らかさに優れ、しかもコシがあり粘弾性に優れる食感の麺類が得られる茹で麺類の製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing boiled noodles having excellent palate feeling and the like from dried noodles.例文帳に追加

本発明は乾麺から優れた食感等を有する茹麺の製造方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide noodles for Japanese wheat noodles intended for making a contact area of mixed rutin with hot water small as much as possible.例文帳に追加

うどん麺において、混入させたルチンが温水と接触する面積が極力小さくなるようにすること - 特許庁

To provide a washing and cooling apparatus for boiled noodles capable of efficiently washing and cooling boiled noodles and also easily being cleaned.例文帳に追加

茹麺を効率よく水洗及び冷却することができ、しかも装置の洗浄が容易な、茹麺の水洗冷却装置を提供する。 - 特許庁

To provide a machine for noodle boiling, with which a boiling time of noodles can be changed without altering production capacity itself of noodles.例文帳に追加

製麺の生産能力自体は変更することなく、麺の茹で時間を変更可能とした麺茹機を提供する。 - 特許庁

To provide a device and method for boiling noodles capable of boiling easily a plurality of kinds of noodles each having different boiling time.例文帳に追加

茹時間が異なる複数種類の麺を容易に茹で上げることができる茹麺装置及び茹麺方法を提供することを課題とする。 - 特許庁

To provide tasty high-quality noodles without losing firmness by boiling even when the noodles are allowed to stand in a soup over a long period.例文帳に追加

麺を長時間スープ中に放置しても、茹で延びが生じることはなく、美味しい高品質の麺を提供する。 - 特許庁

The method for producing fried noodles comprises using a material where 1-15 wt.% of fried pulverized wheat flour for making noodles is contained in wheat flour.例文帳に追加

小麦粉中に油ちょう処理した小麦粉粉砕物を1〜15重量%含有する製麺原料を用いる油揚げ麺の製造法。 - 特許庁

To provide a method for heating frozen noodles to obtain boiled noodles having excellent palatability.例文帳に追加

本発明は、優れた食感を有する茹麺を得るための冷凍茹麺の加熱方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a system for attractively bundling a dried noodle with one to several colored noodles on uncolored noodles.例文帳に追加

非色麺の上方に1本ないし数本の色麺が載置された麺束を見栄え良く結束する乾麺の結束システムを提供する。 - 特許庁

The method for improving the flavor of the instant noodles comprises improving the flavor of the instant noodles by preparing noodle dough in the presence of lactobacillus.例文帳に追加

乳酸菌存在下に麺生地を調製することにより、即席麺の風味を改良する即席麺の風味改良方法。 - 特許庁

To provide noodles capable of suppressing elongation of a multi Layered noodle line, lowering of palate feeling and sense of taste even leaving the noodles alone after cocking.例文帳に追加

多層麺線の延びを抑え、調理後放置しても食感、味覚の低下を抑えることができる麺を提供すること。 - 特許庁

The buckwheat noodles are characterized by mixing and kneading a corbicula extract with buckwheat flour, wheat flour and the like and then making the noodles from the kneaded product by a conventional method.例文帳に追加

しじみエキスをそば粉、小麦粉等とともに混合し練り込んで、常法により製麺することを特徴とするそば麺。 - 特許庁

This method for producing cooked noodles comprises coating or applying at least one of aqueous solution containing a thickening agent such as a xanthan gum or locust bean gum onto noodles subjected to heat- cooking.例文帳に追加

キサンタンガム、ローカストビンガムなどの増粘剤の水溶液の1種以上を加熱調理を施した麺類に付着させ、または塗布する。 - 特許庁

To provide grooved noodles for shortening the boiling time greatly more than ungrooved noodles, and enabling obtaining excellent texture after boiling up.例文帳に追加

茹で時間を溝なしの麺よりも大幅に短縮すると共に茹で上がった後に優れた食感を得ることができる溝付き麺を提供する。 - 特許庁

Noodles including rice flour is obtained by adding water to rice flour containing 5-25 wt.% glutinous rice flour, mixing and kneading the same to obtain dough which is made to be noodles.例文帳に追加

α化米粉を5〜25重量%含む米粉に、水を加えて混合混練した生地を製麺し、米粉からなる麺を得る。 - 特許庁

In the case of raw noodles, the boiled noodle loosening improver or the boiling elongation inhibitor is added to a noodle raw material so as to make and boil noodles.例文帳に追加

生麺の場合には、麺の材料に、ゆで麺のほぐれ向上剤またはゆで伸び抑制剤を加えて製麺し、ゆでる。 - 特許庁

To provide a cooking device which automatically and sufficiently disentangles and boils noodles without requiring manual operation when boiling the noodles in a cooking bath.例文帳に追加

麺類を調理用湯槽にて茹で上げるとき、人手を要せず、自動的に麺類が充分にほぐされて茹であげることができる調理装置を提供する。 - 特許庁

To provide a method for relatively easily producing noodles having a predetermined cross-sectional shape and texture characteristic of hand-extended noodles.例文帳に追加

所定の断面形状を有するとともに手延べ麺特有の食感を有する麺類を比較的容易に製造できる方法を提供する。 - 特許庁

Preferably, blended materials are used for bread, cake cereals, confectioneries, noodles, pastas, buckwheat noodles, pizzas, vegetable pancakes, grilled dumplings with bits of octopuses, or pancakes.例文帳に追加

これらの配合材料はパン、ケーキ、シリアル、菓子、うどん、パスタ、そば、ピザ、お好み焼き、たこ焼き又はホットケーキにも用いられるのが好ましい。 - 特許庁

This method for producing the boiled noodles involves the treatment of bringing the boiled noodles into direct contact with saturated steam at 105-150°C.例文帳に追加

茹麺に105〜150℃の飽和水蒸気を直接接触させて処理することからなる茹麺類の製造法。 - 特許庁

To provide instant noodles reconstituted through boiling in a short time, and also excellent in disaggregation without causing adhesion of the noodles to one another.例文帳に追加

茹で戻し時間が早く、しかも麺類同士が付着することなくほぐれ性に優れた即席麺の提供。 - 特許庁

To provide an apparatus for producing noodles capable of imparting a moderate hardness to noodle materials and saving energy when producing a dough for producing the noodles.例文帳に追加

適度な固さを麺体に付与でき、しかも、製麺用生地を製麺する際の省力化を図れる製麺装置を得ることが目的である。 - 特許庁

This table is used for cooling or warming the noodles on a draining basket by directly spraying water or hot water, and the noodles can be taken cleanly and hygienically.例文帳に追加

ざるに盛られた麺に直接水かお湯を噴霧して冷すか温めて、清潔に衛生的に食べられる。 - 特許庁

例文

To provide both a method for preventing discoloration of noodles during production of the noodles and during preservation thereof, and to obtain a noodle quality improver.例文帳に追加

製麺中および保存中の麺類の変色防止方法および麺質改良剤を提供すること - 特許庁

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