1016万例文収録!

「noodles」に関連した英語例文の一覧と使い方(18ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定


セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

noodlesを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 1929



例文

In European countries and the United States, because of the Japanese food boom and for other reasons, even supermarkets and other shops have come to sell retort Udon noodles and frozen Udon noodles, in addition to Japanese food restaurants serving Udon noodles. 例文帳に追加

近年、欧米では日本食ブームということもあり、日本食レストランのみならず、レトルトや冷凍麺がスーパーマーケット等で販売されはじめている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Kappumen indicates the item consisting of instant noodles such as dried noodles and fresh noodles put into a container usable as tableware and the attached ingredients. 例文帳に追加

カップ麺(カップめん)とは、乾燥麺や生タイプ麺等の即席麺類のうち、食器として使用できる容器(カップ状の耐熱耐水容器等)に入れたもので、加薬を添付したものをいう。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Less quantity of noodles (60 to 70g) than normal noodles in a plastic bag (approximately 90 to 100g) is a remnant of this and the quantity of Kappumen, usually advertised as 'Large-serving size,' is often the same as that of noodles in a plastic bag. 例文帳に追加

通常の袋麺(約90~100g)よりも麺の容量が少ない(麺重量60~70g)のはその名残りであり、通常は「大盛サイズ」を謳うカップ麺が袋麺の容量と同等である場合が多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In the case of hand-stretched noodles, the same standard is applied to both somen and cold noodles, and those formed in cylindrical shape with a diameter no more than 1.7 mm are classified as 'tenobe somen' or 'tenobe cold noodles.' 例文帳に追加

手延麺の場合、素麺もひやむぎも同基準であり、直径が1.7mm未満で丸棒状に成形したものが「手延べ素麺」もしくは「手延べひやむぎ」に分類される。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

With respect to fresh noodles, 'Fair Competition Codes concerning labeling on fresh noodles' in accordance with the Act against Unjustifiable Premiums and Misleading Representations have been stipulated whereby, as to products containing 'thirty percent or more buckwheat flour,' it is allowed to mark them as 'soba' (buckwheat noodles). 例文帳に追加

「生めん」については、不当景品類及び不当表示防止法に基づく「生めん類の表示に関する公正競争規約」が定められており、その中で「そば粉30%以上」の製品について「そば」との表示が認められる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

Many part-time farmers produce hand-stretched fine white noodles as their side business, and the noodles are famous as "Miwa Somen," one of the three greatest hand-stretched fine noodles in Japan and are greatly loved. 例文帳に追加

また副業として手延べ素麺を製造している兼業農家も多く、その手延べ素麺は日本三大手延べ素麺“三輪素麺”として全国に知られ愛好者も多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The method for producing noodles includes using an improver for noodles having a ratio of β-conglycinin/(β-conglycinin+glycinin) of70% in the production of noodles.例文帳に追加

また、麺類の製造においてβコングリシニン/(βコングリシニン+グリシニン)の比率が70%以上である麺類改良剤を用いることを特徴とする麺類の製造法。 - 特許庁

To obtain laver-containing noodles in which the taste of high-class roasted and seasoned laver is sufficiently added in addition to taste which noodles themselves have by increasing laver content of laver-containing noodles.例文帳に追加

焼き海苔入り麺の海苔含有量を増大して、麺自体が持つ風味に加えて、高級な焼き海苔の風味が十分に加味された海苔入り麺を得ること。 - 特許庁

The method for producing steamed noodles comprises using heating steam at a suitable temperature in a process of steaming raw noodles; wherein the noodles absorb water through being showered when steamed.例文帳に追加

この発明は、生麺の蒸し工程に、適温の過熱蒸気を用いること及び生麺の蒸し工程に過熱蒸気を用いる方法において、蒸煮の際麺に水をシャワーして吸水させることにより目的を達成した。 - 特許庁

例文

To provide pasta sauce improved in easiness in loosening and palate feeling after being mixed with noodles so as to make palate feeling of the noodles smooth and keep the palate feeling of the noodles good even when cooled.例文帳に追加

麺と和えた後のほぐれ易さや食感が改良され、麺の食感をなめらかにし、冷めても麺の食感を維持するパスタソースを提供する。 - 特許庁

例文

This cooking method for instant fried noodles comprises (A) heating alpha-processed Chinese noodles packaged in a bag with a microwave oven and (B) cooking the noodles taken out the microwave oven.例文帳に追加

本発明の即席焼きそばの調理方法は、包袋に収容されたα化中華麺をマイクロ波加熱した後、麺を取り出し、調味することからなる。 - 特許庁

To provide a method for producing sesame-containing thin wheat noodles by which satisfactorily thin wheat noodles can be formed even when adding granular sesame: and to provide sesame-containing thin wheat noodles produced by the method.例文帳に追加

粒ゴマを混入しても十分に細いそうめんを形成することができるゴマ入りそうめんの製造方法およびこの製法により製造されたゴマ入りそうめんを提供する。 - 特許庁

The buckwheat noodles is obtained by eliminating the harshness inherent in black buckwheat using cold water, burying the buckwheat noodles under the snow in the field to increase its flavor followed by drying the resultant buckwheat noodles in the sun to adjust water contents to around 16%.例文帳に追加

冷水中で灰汁抜きをした玄蕎麦を天然の雪中に埋入して風味を増してから天日干しによって含水率16%前後に調整した蕎麦である。 - 特許庁

To provide new noodles having stiffness stiffer than that of conventional Soba (Japanese buckwheat noodles), and having excellent taste without injuring taste inherent to buckwheat flour, and to provide a method for producing the noodles.例文帳に追加

従来のそばに比べコシが強く良好な食感を有し、しかもそば粉本来の風味が損なわれることなく優れた食味を有する、新規な麺類およびその製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing cereal noodles which are unique cereal noodles, without using starch and having high-added value, are improved in ohesion of noodle and are enhanced in commercial value as cereal noodles.例文帳に追加

でんぷんを使用しない高付加価値を有する独自の雑穀麺であって、麺のつながりを向上させると共に、雑穀麺としての商品価値を高めることができる雑穀麺の製造方法を提供する。 - 特許庁

The eating method for partially thawed noodles comprises the partial thawing of cooked noodles and the heating of the partially thawed noodles in a microwave oven.例文帳に追加

この発明は、調理麺を半解凍状態にした後、電子レンジで加熱することを特徴とした半解凍麺の喫食方法により目的を達成した。 - 特許庁

To provide a container for storing dried noodles such as pasta, wherein a constant amount of stick-shaped noodles such as pasta can be taken out, and all the noodles can be ejected from an ejection opening even when only a small amount thereof remains.例文帳に追加

パスタ等の棒状の乾麺を定分量を取り出すことができ、少量しか入っていない場合にも取り出し口から最後まで取り出すことができるパスタ等の乾麺を保存するための容器を提供する。 - 特許庁

To provide an agent for improving the untangling of noodles without damaging the appearance, taste and texture of the noodles, and having high fluidity and good operability, and to provide a method for improving the untangling of the noodles by using the agent.例文帳に追加

麺類の外観、食味および食感を損なうことなく、流動性が高く、良好な作業性を有する麺類のほぐれ改良剤およびそれを用いた麺類のほぐれ改良方法を提供することを課題とする。 - 特許庁

To provide a practically very excellent method for producing boiled noodles, a method by which, for example, boiled buckwheat noodles are very easily dished up by a so-called hand arrangement that each mouthful amount of buckwheat noodles is dished up in a ring shape with twisting.例文帳に追加

例えば蕎麦を一口分ずつ掴んでひねりながら輪状に盛り付けた所謂手振りに盛った蕎麦を極めて容易に盛り付けることが可能な極めて実用性に秀れた茹で麺の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a fatty oil or fat composition which is used for boiled or steamed noodles, can improve the looseness of the boiled or steamed noodles, gives good taste and texture, and does not float on a soup, and to provide a method for producing the boiled or steamed noodles.例文帳に追加

茹で・蒸し麺類のほぐれ性を向上し、食味・食感が良好で、かつ、スープに油が浮かない茹で・蒸し麺類用油脂組成物及び茹で・蒸し麺類の製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing instant noodles by which the flavor of Chinese noodle (the flavor of brine water) is given to the noodles or is reinforced, or instant noodles causing no browning are obtained in spite of much content of brine water in noodle ribbons.例文帳に追加

中華麺臭(かんすい臭)を付与または増強することのできる即席麺類の製造方法、あるいは、麺線中のかんすい含量が多いにもかかわらず、かん焼けのない即席麺類の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing raw Chinese noodles eatable, in spite of being raw noodle, by simply pouring hot water thereinto and only waiting for a little time without the need of taking time to heat and boil like conventional noodles and to provide a method for cooking the raw Chinese noodles.例文帳に追加

生麺でありながら従来のように火にかけて茹でる手間を必要とせずに、単に熱湯を注ぎ、わずかな時間を待つだけで喫食できる生中華麺の製造方法であり、かつその調理方法に関する。 - 特許庁

To provide a method for treating frozen noodles for sale by which noodles having good palate feeling can be served even when the noodles are put on sale under a chilled condition at a store so as to be carried about in an ordinary shopping bag without requiring any cold material or cold box when selling them at a retail store.例文帳に追加

冷凍麺類を小売店で販売する際、保冷材、保冷容器を必要とすることなく、普通の買物袋で持ち運べるように冷蔵で陳列販売しても、食感の良い麺を食べることができるようにすることである。 - 特許庁

To prevent the extreme temperature decline of existing heated boiling hot water inside a boiling tank at the time of replenishing water to the gradually reduced boiling hot water at the time of the boiling work of food such as Japanese noodles, buckwheat noodles, Chinese noodles, spaghetti and macaroni.例文帳に追加

うどん、そば、ラーメン、スパゲッティー、マカロニ等の食品類の茹で作業時に漸次減少する茹で湯に水を補給するに際し、茹で槽内の加熱された既存の茹で湯の極端な温度低下を防止する。 - 特許庁

This method for sterilizing the noodles comprises intermittently blasting saturated steam at 105-150°C to the pregelatinized noodles to carry out heat treatment, and subjecting the treated noodles to heat-sterilization treatment by saturated steam at 90-100°C.例文帳に追加

α化麺に105〜150℃の飽和水蒸気を間欠的に噴射して加熱処理した後、さらに90〜100℃の飽和水蒸気により加熱殺菌処理する麺類の殺菌方法。 - 特許庁

To provide a method for producing instant noodles by which the flavor of Chinese noodle (the flavor of brine water) is given to the noodles or is reinforced, or instant noodles free from browning are obtained in spite of high brine water content in noodle ribbons.例文帳に追加

中華麺臭を付与または増強することのできる即席麺類の製造方法、あるいは、麺線中のかんすい含量が多いにもかかわらず、かん焼けのない即席麺類の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a mechanism for separating noodle strips designed to prevent sticking of noodles after cutting the noodles into the noodle strips without requiring another's hand in an apparatus for producing the noodles having a simple structure.例文帳に追加

人手を必要とせずに、線切り後の麺の付着を防止可能とするとともに、構造が簡単な麺の製造装置における麺線の分離機構を提供すること。 - 特許庁

The Chinese noodles 1 are obtained by adding boiled noodles 4 to the soup 3 for the Chinese noodles obtained by adding broth obtained from bones of sweet fish obtained by boiling the roasted dried sweet fish to soup, and using fat of the sweet fish as a seasoning 2 besides salt and Sake (rice wine).例文帳に追加

ラーメン1は、焼き干しした鮎を煮込んだスープに鮎の骨から取っただし汁を加えてなるラーメンスープ3に茹でた麺4を加え、調味料2として塩、酒の他に鮎の脂を使用する。 - 特許庁

The dried noodles are dropped into the measuring part 21 at a first position where the opening 22 for use in dropping an article and the opening 32 for receiving the dried noodles coincides with each other, and the window member 30 is moved to cause the striking flat plate 31 to strike the dried noodles.例文帳に追加

落とし込み用開口部22と受け入れ用開口部32とが一致する第1位置にて、乾麺を計量部21に落とし込み、窓材30を移動させることによって、擦り切り用平板部31が乾麺を擦り切る。 - 特許庁

To provide a method for producing dry noodles containing no or little salt and having workability in producing the noodles, quality of the product and the like equal to or better than those of the noodles prepared by using common salt.例文帳に追加

製造の際の作業性、製品の品質などが食塩を用いた場合と同等以上である低塩もしくは無塩乾燥麺の製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a loosening agent for noodles, easily and minutely dispersible in water, improving loosening properties of noodles, and causing less turbidity in soup when eating noodles.例文帳に追加

本発明は、水に容易にかつ微細に分散し、麺類へのほぐれ性能を改善し、しかも、麺喫食時にスープ等の濁りが少ない麺用ほぐれ剤を提供する。 - 特許庁

To provide a new seasoning for chilled noodles, comprising a gel-like part and a liquid part, having improved effect on the throat feeling of noodles, highly compatible with the noodles, good in melt feeling in the mouth, and cool to look at.例文帳に追加

ゲル状部と液状部とからなる調味料であって、麺類ののどごし感を改善する効果を奏し、併せて、麺とからみ易く、口溶け感が良好で見た目にも涼しい新規な冷製麺類用調味料を提供すること。 - 特許庁

The method for producing the boiled noodles includes making the noodles by using the grain flour composition for the boiled noodles as a grain flour raw material, and boiling the obtained raw noodle strings while regulating the boiling yield so as to be 290-450%.例文帳に追加

穀粉原料として該茹で麺類用穀粉組成物を用いて製麺し、得られた生麺線を茹で上げて、茹で歩留り290〜450%となるように調整する。 - 特許庁

The packaging container for instant noodles with which hot water is used for disentangling noodles such as instant fried noodles is formed with a plane which forms an approximately uniform slit between a container body and a lid inside a rim at a hot water discharging level of the container body.例文帳に追加

即席焼きそば等、麺をほぐすために湯を使用する即席麺用の包装容器であって、容器本体の排湯位置の口縁部内側に、蓋との間にほぼ均一な隙間を形成する平面部を形成していること。 - 特許庁

To obtain a seasoning serving for nutrient supplement or health promotion and utilizable for seasoning of a Miso soup in the case of rice diet, seasoning of wheat noodles, buckwheat noodles, Chinese noodles, etc., or bread diet.例文帳に追加

栄養補給とか健康増進に役立ち、米食の場合の味噌汁とか、ウドン、ソバ、ラーメンなどの味付けとか、パン食にも利用できる調味料を提供する。 - 特許庁

To provide a grain flour composition for non-fried instant noodles, which gives non-fried instant noodles excellent in textures after restored (restored with hot water) and excellent in the looseness of noodle filaments, when eaten; and to provide a method for producing non-fried instant noodles.例文帳に追加

復元(湯戻し)後の食感に優れると共に、喫食時の麺線のほぐれに優れるノンフライ即席麺類が得られる、ノンフライ即席麺類用穀粉組成物並びにノンフライ即席麺類の製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide curcuma noodles suppressing deterioration with age which is a common problem of noodle so as to create a new field of noodles; and to provide curcuma jiao-zi developed through utilizing the technique for the curcuma noodles.例文帳に追加

麺類の共通の問題である経時劣化を抑制し新規な麺類の分野を創出し、更に、その技術を利用して新規な餃子を開発する。 - 特許庁

To provide a method and an apparatus for the visual inspection of instant Chinese noodles wherein various visual inspections of the instant Chinese noodles composed of cluster-like bodies of wavy noodles as a specimen can be preformed on a single line effectively and with satisfactory efficiency.例文帳に追加

被検査物であるウエーブがかけられた麺の塊状体からなる即席ラーメンの各種外観検査を単一のラインで効果的にかつ効率よく行う即席ラーメンの外観検査方法及び装置を提供する。 - 特許庁

To provide a method for improving noodle reconstitution with hot water, capable of shortening a reconstitution time when reconstituting noodles, especially instant noodles, with hot water, and improving reconstitution with hot water, and to provide a method for producing noodles improved in reconstitution with hot water without passing complicated production processes.例文帳に追加

麺類、特には即席麺類を湯などで復元した際に、復元時間を短縮し、湯戻りを改善することのできる、麺類の湯戻り改善方法を提供する。 - 特許庁

The Chinese noodles are such noodles as to be packed together in a set with noodles 2, a soup bag 3, and a bag 4 containing dried shark fin as a retort food produced by packing and sterilizing cooked shark fin.例文帳に追加

麺2と、スープ入り袋3と、調理済みのフカヒレを詰め込んで殺菌したレトルト食品のフカヒレ入り袋4とを一緒にセットで提供可能としたことを特徴とする。 - 特許庁

To provide a method for producing bean curd noodles, by which, after bean curd is curdled, the bean curd can simply be processed to easily produce the beautiful bean curd noodles, and to provide bean curd noodles.例文帳に追加

豆腐を固めた後の加工が簡単であり、綺麗な麺豆腐を容易に製造する事ができる豆腐麺及びその製造方法の提供を図る。 - 特許庁

The method for producing noodles comprises the following process: adding sodium trimethaphosphate and alkaline chemicals to noodle raw material; kneading the mixture to prepare noodle dough having pH ≥6.4 followed by making noodles; and steaming the noodles.例文帳に追加

麺原材料に、トリメタリン酸ナトリウムとアルカリ剤を添加して混練し、pHが6.4以上の麺生地を調製した後、これを製麺し蒸し処理を行う。 - 特許庁

To provide a texture-improving agent having a good texture-improving effect and used for noodles, to provide noodles using the texture-improving agent and having an improved texture, and provide a method for producing the noodles.例文帳に追加

より食感改良効果のある麺類用の食感改良剤、それを用いて食感が改良された麺類、およびその製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a noodle-boiling apparatus which can supply water to boiling water without lowering the temperature of the boiling water left in a boiling tank, when the water is supplied to the boiling water gradually decreasing during a work for boiling noodles, buckwheat noodles, Chinese noodles, spaghetti, macaroni or the like.例文帳に追加

うどん、そば、ラーメン、スパゲッティー、マカロニ等の茹で作業時に漸次減少する茹で湯の補給に際し、茹で槽内部に残存する茹で湯の温度を下げることなく補給することができるようにする。 - 特許庁

To reduce the energy and time for freezing and thawing of the frozen noodles, to enable the noodles after freezing to be easily taken out from a container and to reduce the unevenness of thawing of frozen noodles.例文帳に追加

冷凍麺の冷凍及び解凍のためのエネルギと時間を少なくし、また、冷凍後の麺を容器から容易に取り出せるようにし、また、冷凍麺の解凍ムラをなくす。 - 特許庁

To provide cooked buckwheat noodles such as boiled buckwheat noodle and steamed buckwheat noodle having firm palatability, a good flavor of the buckwheat noodles and excellent preservability by imparting excellent preservability thereto and reducing adverse effects on a flavor and palatability and deterioration of quality and a method for producing the cooked buckwheat noodles.例文帳に追加

優れた保存性を付与し、かつ風味・食感への悪影響及び品質劣化を低減して、コシが強く、そばの風味が高い、保存性に優れた茹そば、蒸そば等の蒸煮そば、及びその製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for eating frozen noodles, by which a customer himself or herself cooks frozen noodles by a simple procedure at the front of a convenience store and eats real boiled noodles on the spot.例文帳に追加

この発明は、コンビニエンスストア等の店頭で、顧客自身が簡単な手順で調理し、本格的な茹で立て麺をその場で食することができる冷凍麺の喫食方法を提供することを目的としている。 - 特許庁

Most stores use straight narrow square noodles (the Daiichi-Asahi main store uses 1.8mm-thick noodles, and most other ramen stores in Kyoto use noodles which are the same thickness or thinner. In comparison, the Shinpuku-saikan main store, which is a giant source of Kyoto ramen, uses 2.0mm-thick noodles but currently very few Kyoto ramen stores use noodles with this thickness), and cook them until relatively soft (allegedly because they more easily absorbe the soup). 例文帳に追加

麺は、細めのストレート角麺(第一旭本店では、1.8mmの麺を使っており、ほとんどの京都のラーメン店では、同じ太さの麺か、やや細めの麺を使っている。ちなみに、京都ラーメンの一大源流といわれる新福菜館本店では、2.0mmの麺を使っているが、現在の京都ラーメンの店で、この太さの麺を使っている店は少ない)で、比較的柔らかめに茹でる店が多い(スープに絡みやすいからと言われる)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To eliminate the generation of a burn or the dropping of noodles when hot water is drained for a packing container storing instant noodles, for example, instant fried noodles, particularly for an instant noodle packaging container used for eating the noodles by pouring the hot water into the container storing the instant noodles, and easily drain the hot water.例文帳に追加

例えばインスタント焼きそば等の即席麺を収容する包装容器、特に即席麺を収容した容器内に熱湯を注入して所定時間経過したのち湯を排出して食するのに用いる即席麺用包装容器に係り、湯切りを行う際にやけどしたり麺が落下することなく、容易に湯切りを行うことができるようにする。 - 特許庁

例文

To provide a production apparatus for hand-rubbed-like noodles that simply and exactly attain the production of hand-rubbed noodles by rubbing bag-packaged noodles by means of a plurality of hand-rubbing units that are easy to handle with a simple structure and high durability in turns sufficiently from all of the direction to give the optimally rubbed noodles (curled or crimpy noodles).例文帳に追加

袋詰め麺を順次複数の手揉みユニットを経て十分に且つあらゆる方向から揉んで、手揉み麺のように製造することが簡単に且つ確実に行え、取扱い容易で、多量生産可能で、構成簡素で、耐久性に優れ、最適な手揉み状態(縮れ麺状態)が得られる手揉み麺の製造装置となる。 - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS