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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > rice maltの意味・解説 > rice maltに関連した英語例文

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rice maltの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 148



例文

Salted rice malt 例文帳に追加

塩麹 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

to ferment rice-malt 例文帳に追加

麹を寝かす - 斎藤和英大辞典

METHOD FOR PRODUCING RICE MALT, BROWN RICE MALT, AND PROCESSED FOOD例文帳に追加

麹の製造方法並びに玄米麹及び加工食品 - 特許庁

millet-and-rice cake bound with thick malt syrup 例文帳に追加

飴興という食品 - EDR日英対訳辞書

例文

In addition, types of rice malt should be discussed. 例文帳に追加

また、麹の種類の問題もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

Rice malt is produced by spraying seed rice malt bacteria for making liquor to a steamed raw material rice for making liquor and by carrying out rice malt making by a malt making device.例文帳に追加

酒造用原料米を蒸煮したものに、酒造用種麹菌を散布し、製麹装置にて製麹を行い麹を製造する。 - 特許庁

After Bunan no Koji Sodo (a riot caused by rice malt sellers in the Bunan era) in 1444, the rice malt-manufacturing business was merged into sakaya even in Kyoto. 例文帳に追加

文安の麹騒動(1444年)以後は京都においては麹屋業も吸収合併した。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

BIOSENSOR APPARATUS FOR EVALUATING QUALITY OF RICE MALT AND METHOD FOR EVALUATING QUALITY OF RICE MALT USING THE SAME例文帳に追加

米麹の品質評価用バイオセンサー装置及び該装置による米麹の品質評価方法 - 特許庁

To provide a means enabling separately controlling the water content and temperature of rice malt in a process for producing rice malt.例文帳に追加

製麹過程で麹の水分含量と温度を別個に制御し得る手段を提供すること。 - 特許庁

例文

METHOD FOR ENRICHING γ-AMINOBUTYRIC ACID IN GERMINATED UNPOLISHED RICE MALT AND γ-AMINOBUTYRIC ACID-ENRICHED GERMINATED UNPOLISHED RICE MALT例文帳に追加

発芽玄米麹のγ−アミノ酪酸富化方法及びγ−アミノ酪酸富化発芽玄米麹 - 特許庁

例文

Soy-sauce is characterized by being produced using rice malt. 例文帳に追加

醤油は麹を用いて製造することが特徴である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Since then, making rice malt was handled by sake breweries. 例文帳に追加

以後、麹造りは酒屋業の仕事の一部に。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Soft mochi produced by adding sugar and glutinous malt-sugar to glutinous rice and kneading it. 例文帳に追加

砂糖や水飴を加えて練った柔らかい餅。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Therefore, the sake rice malt is not added only for the purpose of being categorized as 'refined sake.' 例文帳に追加

故に、「アリバイとして麹を入れる」のではない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

MALT AND SEASONING USING SESAME AND RICE AS RAW MATERIALS例文帳に追加

胡麻及び米を原料とした麹及び調味料 - 特許庁

Ferment the rice malt in tanks and jars to make moromi (unrefined rice wine) (the first fermentation). 例文帳に追加

麹をタンクや甕(かめ)で発酵させ、もろみを作る(一次発酵)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

After steaming white rice and cooling it down to about 30 degrees, add rice malt and water (second addition). 例文帳に追加

白米を蒸し、30度程度に冷やしてから麹と水を混ぜ、加える(中添え) - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Although,about the method, it is often misconceived that "No rice malt is necessary" or "Single fermentation is done, not multiple parallel fermentation," the multiple parallel fermentation is actually done, which requires saccharification with rice malt (the rice malt over 3% of the amount of the original rice is required). 例文帳に追加

よく、「麹が不要」「並行複発酵ではなく単発酵」と誤解されているが、実際は麹による糖化が必要な並行複発酵(麹歩合が原料米の3%以上必要とされる)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

A primary fermentation is carried out for about 4 to 7 days by adding mother water and rice malt bacteria for making liquor to the rice malt to obtain primary unrefined sake.例文帳に追加

この麹に仕込み水と酒造用酵母菌を加えて約4〜7日程度かけて一次発酵を行って一次モロミを得る。 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING COENZYME Q10-ENRICHED RICE MALT AND COENZYME Q10-ENRICHED FOOD PRODUCED BY USING THE RICE MALT例文帳に追加

コエンザイムQ10富化麹の製造方法、および当該麹を用いたコエンザイムQ10富化食品 - 特許庁

The whitening agent can be utilized as the cosmetic, the food or the like in a state that the red rice malt is contained as such or after the red rice malt is mixed with various ingredients.例文帳に追加

この美白剤は、米紅麹をそのまま、または種々の成分を加えて、化粧品、食品などとして利用することができる。 - 特許庁

The balls 41 of the rice malt are compressed, broken, and crushed, by leveling the upper surface of the rice malt substrate layer 24 by the inclined plate 42.例文帳に追加

この傾斜板42で麹基質層24の上表面を均すことで、麹の玉41を圧潰し、破砕することにした。 - 特許庁

In a process for producing malted rice from Tokomomi (floor rubbing) for sprinkling seed malt on steamed rice to a discharge of malted rice for discharging a prepared malted rice from a malted rice chamber, the steamed rice sprinkled with the seed malt is irradiated with a light, preferably a red light.例文帳に追加

蒸米に種麹をふる床もみから、でき上がった麹を麹室から出す出麹までの製麹工程において、好ましくは赤色光である光を種麹をふった蒸米に照射する。 - 特許庁

a thick paste made from fermented soybeans and barley or rice malt 例文帳に追加

発酵している大豆と大麦か麹から作られた密度の濃い練り物 - 日本語WordNet

In such a case, bacillus subtilis natto becomes an unwanted sundry bacterium that generates sticky rice malt. 例文帳に追加

この場合納豆菌は粘り麹を生む好ましからざる雑菌となる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Some recipes call for rice malt or sake to accelerate fermentation. 例文帳に追加

発酵を促進させるために麹や酒を加える製法もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Less rice malt and high ratio of salt water are added when preparing it. 例文帳に追加

仕込み時に、麹の量を少なく、仕込み塩水の比率を高くする。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Among molds, Aspergillus oryzae is used for producing rice malt. 例文帳に追加

カビの中で、麹を作る際に用いられる菌が麹菌である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It happened in 1444 and the malted rice malt industry was eliminated by an armed conflict. 例文帳に追加

文安1年(1444年) 武力衝突により麹屋業の滅亡。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Rice malt is classified and considered as following depending on the Hazekomi conditions. 例文帳に追加

破精込み具合によって、麹は以下のように分類して考えられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

ANTIALLERGIC AGENT CHARACTERIZED BY CONTAINING EXTRACT OF RICE BRAN MALT例文帳に追加

米糠麹の抽出物を含有することを特徴とする抗アレルギー剤 - 特許庁

RICE MALT COMPOSITION, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND PICKLING PASTE USING THE COMPOSITION例文帳に追加

麹組成物その製造方法およびこれを用いてなる漬け床 - 特許庁

SEASONED RAY FOOD PRODUCT USING RICE MALT, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

麹を使用したエイ調味食品及びその製造方法 - 特許庁

This method sprays water to the stirring and mixing apparatus 1-2 hr before taking out operation of the rice malt, to swell the soil and then carries out crushing of the rice malt in a rotating type round apparatus for producing rice malt set to carry out the stirring and mixing and crushing in taking out of the rice malt by the stirring and mixing apparatus.例文帳に追加

手入れ機で麹の手入れと出麹時の麹の解砕を行なう様に構成された回転式円型製麹装置において、出麹1〜2時間前に手入れ機に水を噴霧して汚れを膨潤させた後、該手入れ機で出麹時の麹の解砕を行なう。 - 特許庁

Contents are the magnitude of the shinpaku manifestation rate, the aspect of seimai tokusei, the property of rice malt production (in other words, the ease of producing rice malt for sake), the merits and demerits for producing rice malt for sake (hazekomi), the nihonshumushi content of protein, etc. 例文帳に追加

内容としては、心白発現率の大きさ、精米特性の態様、製麹性すなわち日本酒麹造りへの造りやすさ、日本酒麹造り(はぜこみ)の良し悪し、日本酒蒸し、粗タンパク質含有率などが挙げられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a method for efficiently producing soy sauce using liquid rice malt through developing such liquid rice malt as to have enough enzymatic activity required for production of soy sauce by using the liquid rice malt.例文帳に追加

醤油の製造に必要な酵素活性を十分に有する液体麹を開発し、当該液体麹を使用して効率的な醤油の製造方法を提案すること。 - 特許庁

To provide a technique capable of preventing formation of balls on a rice malt substrate layer as much as possible, when prepared rice malt is maintained, and capable of efficiently conducting crushing treatment of the balls which form on an upper surface of the rice malt substrate layer or float to the upper surface.例文帳に追加

製麹の手入れの際に、麹基質層に玉の発生をできるだけ抑制し、また麹基質層上表面に発生、浮上する麹の玉を効率よく破砕処理することのできる技術を提供することを課題とする。 - 特許庁

It has an excellent steamed rice absorption rate so as to produce good rice malt for full-bodied sake. 例文帳に追加

蒸米吸収率がよく、破精込みが良く濃醇なタイプに仕上がるとされる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It refers to a condition that the hyphae of the sake rice malt have taken root, which looks to be cut into steamed rice. 例文帳に追加

日本酒麹の菌糸が蒸し米に根つき、喰いこんだように見える状態をいう。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

As the koji (rice malt) mold used for the production of the malted rice, either yellow koji mold or black koji mold can be used.例文帳に追加

米麹の製造に使用する麹菌として、黄麹菌又は黒麹菌を用いることができる。 - 特許庁

This method for producing the rice bran malt comprises mixing rice bran, lactate acid and water with a Koji mold followed by culturing the product.例文帳に追加

米糠、乳酸、水および麹菌を混合し、培養して糠麹を製造する。 - 特許庁

If the brewing method with rice malt was transmitted via the Korean Peninsula, naturally it would have been wheat malt. 例文帳に追加

朝鮮半島経由で麹による酒造法が伝えられたのであれば、それは当然麦麹であったはずである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Among them, a shop of rice malt in Yamagata Prefecture gave specific testimony that it had actually made malt in such way before World War II. 例文帳に追加

中にも山形県の麹屋からは、第二次世界大戦以前までは実際にそのようにして麹を得ていたという具体的な証言が得られたという。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In ordinary sake-making methods, the starch component of that rice is gelatinized by steaming the rice to make the enzyme contained in rice malt work more effectively. 例文帳に追加

通常の製法では、米を蒸してデンプン質をα化させ、麹に含まれる酵素を働きやすくする。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This concentrated sugar solution is produced by saccharifying and concentrating ancient rice as the raw material by malted rice, malt, sprouted rice, and enzyme, or inorganic acid and organic acid.例文帳に追加

古代米を原料として、麹、麦芽、発芽米、酵素、あるいは無機酸、有機酸により糖化、濃縮して製造する。 - 特許庁

Especially, in a malted rice production process on and after a best condition, when the steamed rice sprinkled with seed malt is irradiated with a red light, malted rice having a high CA/ACP value is obtained.例文帳に追加

特に、盛以降の製麹工程において、種麹をふった蒸米に赤色光を照射すると、GA/ACP値の高い麹が得られる。 - 特許庁

In order for the fermentation to occur, the sake rice malt needs to be added to the melted rice (in which the amount of malt must be more than 3% of the amount of rice), so that it is broken down to glucose which can be consumed by yeast. 例文帳に追加

発酵を起こすには、融かした米に麹を投入して(麹歩合が"原料米の3%以上"必要)酵母が消費できるグルコースに分解する必要がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Some are with the smell of 'rice malt,' 'miso' or 'alcohol.' 例文帳に追加

また、「麹の香」「味噌の香」「アルコールの臭」などの香りが加わっているものもある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Therefore, it should be considered that the brewing method of rice malt had been already spread all over Japan in those days. 例文帳に追加

したがって、麹による醸造法は当時既に全国的に普及していたと見るべきである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

After that, rice malt making was absorbed as a process of the sake brewing industry. 例文帳に追加

以後、麹造りは酒屋業の一工程へと吸収合併された形となった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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