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saltyを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 264



例文

When a flavoring agent composition containing any one of methional and a 4-hydroxy-3(2H)-furanone or a 3-hydroxy-2(5H)-furanone, or all of same is used in food and beverage items, it is possible to enhance a more natural salty taste without losing the palatability of the food and beverage items, reinforcing saltiness.例文帳に追加

メチオナール及び4−ヒドロキシ−3(2H)−フラノン類、又は、3−ヒドロキシ−2(5H)−フラノン類のいずれか、あるいは全てを含有する塩味増強剤を飲食品に使用すると、より自然で飲食品の嗜好性を損なうことなく塩味を増強することができる。 - 特許庁

To provide Mirins, each of which contains a sweetener with high sweetness, and by which monotonous and direct sweetness, peculiarity of aftertaste, salty taste sharp to the tongue, etc., recognized when Mirin containing the sweetener with the high sweetness is used for cooking are improved.例文帳に追加

高甘味度甘味料を含有するみりん類を調理に使用した際に認められる、単調でダイレクトな甘味質、後味のクセ、塩カドなどを改善した、高甘味度甘味料含有みりん類を提供することを目的とするものである。 - 特許庁

To provide a method for efficiently processing salmon by which taste of salmon flesh can be brought out while not depending on action of externally added substances such as chemical seasonings or flavor additives, or being independent of salty taste alone so as to supply consumers with raw salmon at a relatively lower and stable price in all seasons.例文帳に追加

化学調味料、添加香料などの外添物の作用によること無く、また塩味のみに頼らずに、鮭の肉質の旨味が引き出せ、四季を通じ消費者へ生鮭で、比較的低廉な安定した価格で供給出来る鮭の効率的な加工法を提供する。 - 特許庁

Sensory evaluation by experts of hot springs or by users, that is, characteristic of the hot spring sensed by skins such as smooth or foamy feeling, taste such as a salty taste and a bitter taste, smell such as sulfurous smell are described in scales or texts.例文帳に追加

また、温泉の専門家や利用者による感覚評価すなわちつるつる感や泡つき感などの皮膚感覚、塩味や苦味などの味覚、硫黄臭などの嗅覚により感知する温泉の特徴を、段階表示や文章表現により記載することを特徴とする。 - 特許庁

例文

This composition comprising an oil and fat component and edible ingredients comprises30 wt.% of fat and oil, ≥0.01 and ≤35 wt.% of the ingredients in terms of solid content, ≥0.1 wt.% of salty taste component, ≤5 wt.% of moisture content and ≥0.01 wt.% of emulsifier having a HLB number of ≥11.例文帳に追加

油脂及び具材からなる油脂組成物において、油脂含量を30重量%以上とし、具材含量を固形分換算で0.01〜35重量%、塩味成分含量を0.1重量%以上、水分含量を5重量%以下、HLB値11以上の乳化剤含量を0.01重量%以上とする。 - 特許庁


例文

To provide extraordinary green soybeans with pods, having an appearance the same as that of boiled green soybeans which are consumed in large quantities as a light meal with beer in summer season and conventionally mostly have salty taste, and having different preference as Japanese horseradish taste from conventional ones, and to provide a method for producing the Japanese horseradish taste green soybeans.例文帳に追加

夏季にビールのおつまみとして大量に消費されている茹で枝豆は,これまでそのほとんどが塩味であったが,外観は同様であっても山葵味というこれまでと異なった嗜好の風変わりな鞘付き枝豆とその製造方法を提供する。 - 特許庁

The air curtain 24 thereby prevents medical powder included in the medical powder flow 23, from sticking to the tongue surface, the oral cavity inner surface, or the like, and the medical powder can be comfortably inhaled without sensing unnecessary taste such as sweet taste, salty taste, acid taste or bitter taste.例文帳に追加

これにより、薬粉流23に含まれる薬粉が舌の表面、口腔の内面等に付着するのをエアカーテン24によって防止でき、不必要な甘味、塩味、酸味、苦味等の味覚を感じることなく、快適に薬粉を吸入することができる。 - 特許庁

To provide a taste improving agent enhancing the sweetness of sweet tasting food and beverages, relieving the irritating saltiness of salty food and beverages, masking the bitterness of bitter tasting food and beverages, masking the astringency of astringency-tasting food and beverages, and reducing the fishy smell, enhancing body, imparting the rich taste, and improving the aftertaste of other food and beverages.例文帳に追加

飲食品に不要な呈味や香気を付与することなく、甘味含有飲食品の甘味の増強や、塩味含有飲食品の塩味刺激感緩和や、苦味含有飲食品の苦味のマスキングや、渋味含有飲食品の渋味のマスキングや、その他の飲食品の生臭みの低減、こく味増強、濃厚感付与、後残りの改善などの呈味改善をすること。 - 特許庁

The salty seasoning is obtained by the following process: A liquid 3 extracted by squeezing raw seaweeds 1 collected undersea with a compression-type squeezer 2 and seawater 7 are charged via a filter 5 into a heating kettle 6 and mixed together to form a mixed liquid 8, which is then heated by a heater 9 to remove water to produce salt-containing granules 10.例文帳に追加

海中から採取した生の海草1を圧縮式搾り装置2で搾ることによって抽出した液状体3と、海水7とを濾過フィルタ5を通して加熱釜6に投入、混合して混合液8を形成し、加熱釜6に収容された混合液8を加熱器9で加熱して水分を除去することによって含塩粒状体10を生成する。 - 特許庁

例文

In preparing a side dish-like liquid food which comprises a soybean protein material and a salt-containing flavor and has salty taste, the soybean protein-containing liquid food, which has good taste and is suppressed in aggregate generation during production, eating and reheating, can be provided by making 11S protein content in the soybean raw protein in the food <30 wt.%.例文帳に追加

大豆たん白素材及び含塩調味料を含む、塩味を有するおかず風の液状食品の調製において、該食品中の大豆粗たん白中の11Sたん白含量を30重量%未満とすることで、製造時、喫食時、あるいは再加熱の際に凝集物の発生が抑制された風味良好な大豆たん白含有液状食品の提供を可能とする。 - 特許庁

例文

To provide a bearing device for a wheel and an axle module capable of reducing circumferential play, in which a hub ring and an outer joint member of a constant velocity universal joint can be easily connected to each other, into which foreign matter (such as mud and salty water) is prevented from intruding to suppress internal rust, and which stably transmit torque over a long period.例文帳に追加

円周方向のガタの抑制を図ることができ、しかも、ハブ輪と等速自在継手の外側継手部材との連結作業性に優れ、さらには異物(泥塩水等)の浸入を防止して、内部の錆びの発生を抑えることができ、長期にわたって安定したトルク伝達が可能な車輪用軸受装置及びアクスルモジュールを提供する。 - 特許庁

To provide a hydroponics method for increasing a potassium content in an ice plant while maintaining moderate salty taste, and promoting growth of the ice plant to improve the leaf thickness and the palate feeling of the plant, and further providing the ice plant which can be eaten without care even by a person, who has taken too much salt, because of the antihypertensive action of the potassium.例文帳に追加

適度な塩味を維持しつつアイスプラント中のカリウム含量を高め、アイスプラントの生長を促進させて葉の厚みと食感を向上させ、さらに塩分摂取過多の人にもカリウムの血圧降下作用により塩味でも安心して食用されるアイスプラントの水耕栽培方法を提供する。 - 特許庁

To provide a common salt composition capable of keeping degree of salty taste and balance of taste close to those obtained immediately after producing foods and keeping taste of these foods when a person eats without causing dissolution of common salt into these foods even after mixing rice ball, roasted fishes, roasted meat, salads and boiled unmatured soybean with the common salt and storing the mixture for 20-48 hr.例文帳に追加

握り飯、焼き魚、焼き肉、サラダ類、茹枝豆にまぶして、20〜48時間保存後も、これらの食品中に食塩が溶解しないで、喫食時にこれら食品の製造直後に近い塩味の強さ、味のバランスを保ち、これら食品の食味を保つ食塩組成物およびこの食塩組成物を含有する食品を提供する。 - 特許庁

例文

For instance, when they find from a market survey that a sweet and salty taste is popular in Indonesia, they add a menu seasoned to create such taste in addition to the beef bowls; besides, they try to provide service appropriate to local culture, such as using only Halal foodstuffs (food that Muslims are allowed to eat) and beef slaughtered properly according to Islamic law.例文帳に追加

例えば、インドネシアにおいて「甘くて塩味」が好評であるという市場調査結果が出ると、牛丼だけでなくそのような味付けのメニューを作り、さらに食材はすべて「ハラル」(イスラム教徒が摂取できる食物)であり、牛肉も殺し方がイスラムの教えに従ったものを使用しているなど現地にあったサービスの提供にも取り組んでいる。 - 経済産業省

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