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saltyを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 264



例文

Red miso contains salt at high concentrations and tastes salty, and has plenty of body to it because of the long period of maturing. 例文帳に追加

赤味噌は塩分濃度が高く塩辛く、熟成期間が長いのでコクがある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Due to the thickness and width, it is still salty after boiling and the texture varies, which has a flavor different from somen. 例文帳に追加

太さがあるので、ゆでても塩分が残り、食感も違うので、素麺とは違う風味がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The purpose of this is to create a salty taste as well as to make the act of washing easier. 例文帳に追加

その目的は塩味を付けるとともに洗浄を容易にするためである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Sendai yubeshi is flavored basically with soy sauce and has a sweet and salty taste because of the sweetness of sugar/muscovado sugar. 例文帳に追加

味付けは醤油ベースであり、砂糖・黒砂糖の甘みにより、甘じょっぱいものになっている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Street stalls sell not only sweet flavored crepes with jams, but also salty flavored crepes, like ham and cheese. 例文帳に追加

ジャムなどの甘い味付けだけでなくハムやチーズといった塩味の軽食も扱っている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

Pickle them in salty water of 3.6 liter of salt and 4.5 liter of water for three to four days with weight. 例文帳に追加

塩3.6リットル、水4.5リットルの塩水に3日間から4日間重しをして漬ける。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The salty taste enhancer contains phosphoric acid and/or phosphate as active ingredients.例文帳に追加

塩味強化剤は、リン酸及び/又はリン酸塩を有効成分として含有させたものである。 - 特許庁

To provide a salty taste enhancer which exerts a flavor enhancing effect comparable to sodium chloride without imparting any undesirable flavor such as harsh taste or odd smell, a method for producing the same, a kelp extract comprising the salty taste enhancer, and a food or drink having enhanced salty taste and flavor which comprises the salty taste enhancer or the kelp extract.例文帳に追加

食塩と同様のフレーバー増強効果を有し、エグ味や異臭等の不必要な風味を付与しない塩味増強剤、その製造方法、該塩味増強剤を含有する昆布エキス、並びに前記塩味増強剤や昆布エキスを含有する、塩味およびフレーバーの増強された飲食品を提供する。 - 特許庁

To provide a dentifrice composition having excellent tightening feeling and massaging effects of gums, and hardly having salty taste.例文帳に追加

歯茎の引き締め感及びマッサージ効果に優れ、塩辛みのない歯磨き組成物の提供。 - 特許庁

例文

It is possible to obtain reduced-sodium food and drink by using the salty taste enhancer and the salt composition.例文帳に追加

該塩味強化剤及び該食塩組成物を使用することにより減塩飲食品を得ることができる。 - 特許庁

例文

SALTY-TASTE REINFORCING METHOD, METHOD FOR REDUCING SALTINESS OF FOOD AND DRINK, REDUCED-SALT FOOD AND DRINK, AND METHOD FOR PRODUCING THE FOOD AND DRINK例文帳に追加

塩味増強方法、飲食物の減塩方法、減塩飲食物及びその製造方法 - 特許庁

To provide a salty seasoning material without giving the feeling of an astringent taste of potassium chloride and a method for producing the same.例文帳に追加

塩化カリウムのエグ味を感じさせない塩味料およびその製造方法を提供する。 - 特許庁

The soaked Paralithodes camtschaticus is soaked again in salty water at about (-20)°C for 10-30 min, and the salt is cleaned by cold fresh water.例文帳に追加

約−20℃の塩水に10〜30分間浸漬した後真水の冷水で塩を洗い流す。 - 特許庁

To provide liquid seasoning making an eater sufficiently feel salty in spite of its low content of salt.例文帳に追加

食塩含有量が低いにもかかわらず十分に塩味を感じる液体調味料の提供。 - 特許庁

To provide new salty taste seasoning having no remaining salt harshness and having flavorful taste with body of mixed deliciousness and salty taste of fish sauce, and to provide a method for producing the seasoning.例文帳に追加

塩カドが残らず、魚醤油の旨味と塩味が融合したコクのある風味豊かな味わいを有する新規な塩味調味料及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a salty taste enhancer matching to the salt reducing will of consumers and capable of providing effectiveness for enhancing more natural salty taste without degrading a palatability of foods and beverages items and the food and beverage items constituted by mixing with the same.例文帳に追加

消費者の減塩志向にマッチし、より自然で飲食品の嗜好性を損なうことなく塩味を増強する効果を賦与することができる塩味増強剤及びそれらを配合した飲食品を提供する。 - 特許庁

To provide a salty taste enhancing agent composition containing a reduced amount of salt and, nevertheless, enhancing salty taste while keeping or enhancing tasty feeling such as deliciousness and body.例文帳に追加

食塩含量を減少させたにもかかわらず、旨味、コク味などの呈味感を維持、増強しつつ、塩味を増強することのできる塩味増強剤組成物を提供すること。 - 特許庁

To provide a salty taste enhancing agent that can impart an effect of enhancing a salty taste more naturally without impairing the taste of food and drink while matching a consumer's intention to reduce salt.例文帳に追加

消費者の減塩志向にマッチし、より自然で飲食品の嗜好性を損なうことなく塩味を増強する効果を付与することができる塩味増強剤を提供することを目的とする。 - 特許庁

This method for producing the salty taste seasoning comprises a process of extracting an extract containing salty taste component and delicious component from fish sauce, and producing the seasoning using the extract as the raw material.例文帳に追加

本発明に係る塩味調味料の製造方法は、魚醤油から塩味成分及び旨味成分を含む析出物を析出させる工程を含み、該析出物を原料として製造することを特徴とする。 - 特許庁

To provide a method for enhancing salty taste of drink and food effectively enhancing the salty taste while maintaining flavor of the food and drink and accordingly reducing salt addition, and to provide seasoning to be used for the method.例文帳に追加

飲食品の風味を良好に維持しつつ、その塩味を効果的に増強させ、結果的に塩分添加量を減少できる飲食品の塩味増強方法及びそれに用いられる調味料を提供する。 - 特許庁

During incense burning, Koshitsu (quality of Ko) of Koboku is likened to flavors, and categorized into the following five kinds: hot, sweet, sour, salty, and bitter. 例文帳に追加

香道では香木の香質を味覚にたとえて、辛・甘・酸・鹹(しおからい)・苦の5種類に分類する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Evaluation of sake taste is basically made on five flavors; san (sour), ku (bitter), kan (sweet), shin (hot or dry), and kan (salty), concept is quite different from those for cooking even if the same words are used. 例文帳に追加

日本酒の味覚評価も、基本的に五味(酸苦甘辛鹹)であるが、料理のそれと同じ言葉を使っていても概念は大きく異なる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

After frying noodles for yakisoba or noodles such as udon and so on with a slightly salty taste, they are often incorporated to okonomiyaki and grilled up. 例文帳に追加

焼きそば用麺又はうどん等の麺を別に薄い塩味で炒めたあと、お好み焼きに合体させて焼きあげることが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Regarding snacks, it is used in the salty-sweet sauce for gohei mochi (gohei rice cake), sansho arare (sansho cubic rice crackers) (sweets), snacks and sansho mochi (sansho rice cake) (also called kirizansho), which is a sweet rice cake. 例文帳に追加

菓子への利用では、五平餅に塗る甘辛のたれや、山椒あられ(菓子)、スナック菓子のほか、甘い餅菓子の山椒餅(切り山椒)がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Cut or shred green onion, abura-age (deep-fried bean curd), carrot and so on and cook them salty-sweet in another skillet with a soup stock, soy sauce, sugar and sake/mirin (sweet cooking rice wine). 例文帳に追加

別の鍋にねぎ、油揚げ、にんじんなどを適宜に切り、あるいは刻み、煮出汁、醤油、砂糖、酒またはみりんで、甘からに下煮をする。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The salty Chirimenjako, which last longer, were more popular until the 1980s, but recently people are more health cautious and more salt reduced products are becoming popular. 例文帳に追加

1980年代までは、日持ちがする塩分の高い(塩辛い)物が好まれたが、最近は健康への関心の高まりから減塩された製品が多くなっている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

For best results, junmaishu (sake made without added alcohol or sugar) and old-fashioned salty umeboshi pickled in only salt and red shiso should be used. 例文帳に追加

材料の酒は純米酒が、梅干は塩と赤紫蘇だけで漬けた昔ながらの塩辛いものが最適である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It often tastes salty-sweet by adding flavoring ingredients such as leek and ginger and seasoning such as sweet cooking rice wine, soy source, and Japanese sake. 例文帳に追加

ネギ・ショウガなどの香味野菜、みりん、醤油、日本酒などの調味料を加えて、甘辛い味付けになることが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The soy-sauce in Hawaii is similar to Japanese soy-sauce; it is characterized by plain and salty taste with a slight soybean flavor. 例文帳に追加

日本の醤油の系統に属する味ではあるが、大豆の風味が薄くさらっとした塩味になっている点が特徴である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Mentsuyu is salty-sweet soup base made from soy sauce, bonito broth, and mirin (sweet cooking rice wine) or sugar, which is said to be good when prepared on the day before eating. 例文帳に追加

めんつゆは醤油、カツオ出汁、みりんあるいは砂糖などからなる甘辛いもので、食べる前日に作るのがよいとされる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Sometimes cherry blossoms pickled in salt are put on the rice making the rice a little salty and eliminating the need to add soy sauce to highlight the cherry blossom color. 例文帳に追加

塩漬けのサクラの花を散らすものもあるがその場合は花の色を生かすために醤油を加えないため塩味になる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Nigiri-zushi is divided into flavored and unflavored, and when eating unflavored, one individually adds a salty taste by dipping it into soy sauce. 例文帳に追加

握り寿司には、味付けがなされているものと、自分で醤油をつけて塩味を加えて食べるものとがある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is thought that this might have been a simple and exciting way to cook by placing it in a bonfire and flavoring it with salty seawater. 例文帳に追加

最初は、サザエをそのまま焚き火などに投入し、海水で塩味をつけるという程度の、シンプルで野趣あふれる料理だったものと思われる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

As Soka-juku developed as a relay station on the Nikko-kaido Road, this salty senbei was sold more to travelers and became widely known everywhere. 例文帳に追加

草加宿が日光街道の宿場町として発展したことに伴い、この塩味の煎餅が旅人向けの商品として売り出され、各地に広まった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Still another theory says that Nobunaga did not like the lightly seasoned foods, unique to Kyoto cooking, since, being from Owari, he liked salty foods. 例文帳に追加

また、京料理独特の薄味にしたため、塩辛い味付けを好む尾張出身の信長の舌には合わなかったとも言われている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Tochigi Prefecture has no access to the sea, but Nakagawa Town has salty hot spring water that can be used to farm torafugu. 例文帳に追加

栃木県は海に面していないが,那珂川町にはトラフグの養殖に使用できる塩分を含んだ温泉水がある。 - 浜島書店 Catch a Wave

Filipino cooking features a combination of sweet, sour and salty flavors but the food is usually not very spicy.例文帳に追加

フィリピンの料理は甘い味やすっぱい味,塩辛い味の組み合わせが特徴ですが,料理は通常あまり辛くありません。 - 浜島書店 Catch a Wave

SALTY GLUCOSE SYRUP SEASONING, METHOD FOR USING ELECTROLYTE OF SALT HYDROLYSIS IN HYDROLYSIS AND METHOD USING HYDROGEN/CHLORINE GAS OF ELECTROLYTE IN DEHYDRATION POLYMERIZATION例文帳に追加

塩飴調味料と食塩加水分解電解液使用加水分解法と水素・塩素ガス電解液使用脱水重合法 - 特許庁

The oral preparation may contain a sweetener-reinforcing agent (sodium chloride and the like) having salty taste, a tasty ingredient and/or a perfume.例文帳に追加

経口製剤は、鹹味を有する甘味増強剤(塩化ナトリウムなど)、旨み成分及び/又は香料を含んでいてもよい。 - 特許庁

To provide cooked rice containing a small amount of sodium chloride when cooked up so as to make an eater feel moderate salty taste.例文帳に追加

炊き上がった米飯中に微量の塩化ナトリウムが含まれており、適度な塩味を感じることのできる米飯を得ることを目的とする。 - 特許庁

The ground meat of the Hinai native chicken seasoned as sweet and salty in advance and the tonburi are added to to the seasoned cooked rice and mixed lightly.例文帳に追加

この味付けご飯に、予め甘辛く調味した比内地鶏の挽肉とトンブリ加え、かるく混合する。 - 特許庁

To provide a salty snow resistant high-tension pin type insulator, in which an adequate pollution flashover voltage characteristics can be maintained even when salt-containing snow blows.例文帳に追加

塩分を含んだ雪が吹き付けた場合にも十分な汚損閃絡電圧特性を維持することができる耐塩雪高圧ピンがいしを提供する。 - 特許庁

To provide sesame-containing acidic food satisfactorily having salty taste-retaining feeling in spite of having little or no oil content.例文帳に追加

油分を少量しか含まないかまたは全く含まないにもかかわらず十分に塩味の持続感を有するごま含有酸性食品を提供すること。 - 特許庁

To provide non-oil or low-oil acidic food including liquid seasoning to which duration of salty taste feeling, not body taste, thickness, complexity nor bodily feeling, is sufficiently imparted.例文帳に追加

旨味や厚み、複雑さ、ボディ感ではなく、塩味の持続感が十分に付与された、ノンオイルまたは低オイルの酸性食品を提供すること。 - 特許庁

The salty taste enhancing agent contains a glutamic acid decarboxylase promoting component as an active component.例文帳に追加

本発明の塩味増強剤は、グルタミン酸デカルボキシラーゼ促進成分を有効成分として含有することを特徴とする。 - 特許庁

To provide an excellent salty taste enhancing agent replenishing the insufficiency of salt taste when aiming at salt reduction.例文帳に追加

減塩を目的とした時の塩味の不足を補うことを可能とする優れた塩味増強剤の提供。 - 特許庁

To provide a saltiness-improving agent for the alleviation of the irritating saltiness in salty food and beverages without adding flavor or aroma to the food and beverages unnecessarily.例文帳に追加

飲食品に不要な呈味や香気を付与することなく、塩味含有飲食品の塩味刺激感緩和などの塩味改善をすること。 - 特許庁

To obtain a low-salt soy sauce seasoning having salty taste nearly equal to that of ordinary taste soy sauce, although containing salt equivalent to that in the conventional reduced-salt soy sauce.例文帳に追加

減塩醤油と同等の食塩分でありながら、通常の濃口醤油とほぼ同等の塩味を有する低塩醤油調味料の提供。 - 特許庁

METHOD FOR KEEPING FRESHNESS OF FRESH FOOD, METHOD FOR PRODUCING SALTY ICE USED THEREFOR, AND SYSTEM FOR KEEPING FRESHNESS OF FRESH FOOD例文帳に追加

生鮮食品の鮮度保持方法とそれに使用する塩含有氷の製造方法と生鮮食品の鮮度保持システム - 特許庁

例文

To provide a technique for regulating the balance of flavor and salty taste of a food without damaging the balance of the flavor originally possessed by the food.例文帳に追加

食品本来の風味バランスを損なうことなく、食品の塩味や風味バランスを調製できる技術を提供すること。 - 特許庁

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