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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 揚げ油の意味・解説 > 揚げ油に関連した英語例文

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揚げ油を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 30



例文

揚げ油例文帳に追加

FRYING OIL - 特許庁

揚げ-油揚げ例文帳に追加

Usuage - Aburaage  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

豆腐、生揚げ、油揚げ例文帳に追加

Soybean curd, Fried soybean curd, Deep-fried soybean curd  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

揚げ油の劣化酸化防止方法例文帳に追加

METHOD FOR PREVENTING DETERIORATION OXIDATION OF FRYING OIL - 特許庁

例文

揚げ油の酸価還元装置例文帳に追加

DEVICE FOR REDUCING OXIDATION VALUE OF FRYING OIL - 特許庁


例文

揚げ油の酸化を効果的に防止できる揚げ油の酸化防止方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for preventing the oxidation of a frying oil by which the oxidation of the frying oil can be prevented effectively. - 特許庁

揚げ油には菜種油が良く使われる。例文帳に追加

Rapeseed oil is generally used in the frying process.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

本発明に係る揚げ油の劣化酸化防止方法は、揚げ油に対し、pH10以上のアルカリイオン水を添加することをすることを特徴とする。例文帳に追加

The method for preventing deterioration oxidation of frying oil includes adding alkali ion water of pH10 to frying oil. - 特許庁

揚げ油の使用量を節約し、さらに揚げ油の酸化を防止しすることの出来る揚げ煎餅の製造装置を提供する。例文帳に追加

To provide an apparatus for making fried rice crackers capable of saving the amount of frying oil to be used and further preventing the frying oil from oxidizing. - 特許庁

例文

常時揚げ油の品質を評価して表示するフライヤーを提供する。例文帳に追加

To provide a fryer that constantly displays the quality of frying oil by evaluating it. - 特許庁

例文

アルカリイオン水を揚げ油に添加するタイミングは、揚げ油の加熱前、揚げ物食品の製造作業のインターバル中、或いは、揚げ物食品の製造作業の終了後(フィルターによる揚げ油の濾過後)とする。例文帳に追加

The timing of adding alkali ion water to frying oil is before heating frying oil, in an interval of the production work of fried food, or after the production work of fried food (after filtering frying oil with a filter). - 特許庁

揚げ油の中に浸漬しておけば、揚げ油は網状容器の内外や、麦飯石でできた複数のセラミックボールBの間を自由に流通するので、従来よりも効果的に麦飯石が揚げ油に作用する。例文帳に追加

When being dipped in a cooking oil, the cooking oil freely flows the inside and the outside of a net-form container, and between the plurality of the ceramic balls B made of granite porphyry, and the granite porphyry works on the cooking oil more effectively than a conventional method. - 特許庁

唐揚げ(からあげ、空揚げ)とは、揚げ油を使用した調理方法、またその調理された料理を指す。例文帳に追加

The term "Karaage" refers to a method of food preparation using frying oil, or the food that is prepared using this method.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

マイナスイオン発生手段2により発生されたマイナスイオンを含有する空気を、揚げ油20中に噴出することにより、揚げ油20の酸化を防止する。例文帳に追加

The oxidation of the frying oil 20 is prevented by jetting air containing negative ions generated by a negative ion-generating means 2 into the frying oil 20. - 特許庁

調理部5から揚げ油が溢れたとしても、仕切り部位によりそれ以上下方への移行を阻止し、而も油脂回収部8により溢れた揚げ油を吸収可能にする。例文帳に追加

Even if the frying oil overflows from the cooking part 5, this constitution can prevent its moving to the part lower than the partition position and allows the fat/oil recovery part 8 to absorb the overflown frying oil. - 特許庁

揚げ油は天ぷらの香りを決定付ける重要な要素であり、専門店等ではごま油、綿実油等を独自に配合して使っている。例文帳に追加

Since deep frying oil is a crucial factor to determine the flavor of tempura, specialty shops use the mixture of sesame oil and cotton oil according to their own formula.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

調理中に高温の揚げ油が空気と触れて劣化することを抑えることができるフライヤーの浮き蓋を提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide a float lid of a fryer, which can suppress that frying oil at a high temperature touches air to deteriorate during cooking. - 特許庁

安全に簡単に実施することができ、かつ、安価で確実に効果を期待することができる揚げ油の劣化酸化防止方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for preventing deterioration oxidation of frying oil, safe and easy to carry out, and expected to surely bring about an effect at a low cost. - 特許庁

使用する揚げ油も、酸価度1.5以下のものに限定し、早めに取り替えることで常に新鮮な油を用いている。例文帳に追加

The oil used for frying is limited to those oils with acidity of 1.5 or less and its frequent exchange ensures that fresh oil is always used. - 経済産業省

好ましくは、マイナスイオン発生物質を含有したエアストーン6を揚げ油20中に配置した状態で、マイナスイオン含有空気をエアストーン6から揚げ油20中に多数の気泡11が発生するように噴出する。例文帳に追加

Preferably, the air containing the negative ion is jetted from an air stone 6 containing a negative ion-generating material and being in a state arranged in the frying oil 20 so as to generate many bubbles 11 into the frying oil 20 from the air stone 6. - 特許庁

連続式フライヤーとして、揚げ油の加熱源の熱効率が極めて高く、作業環境を良好に維持できて燃焼排ガスによる問題がなく、局所的な高温による揚げ油の熱劣化を回避でき、設備コストが少なくて済むものを提供する。例文帳に追加

To provide a continuous fryer wherein thermal efficiency of a heating source of a deep-fry oil is extremely high; a working environment may be well maintained and there is no trouble caused by combustion exhaust gas; thermal deterioration of the deep-fry oil caused by local high temperature may be avoided; and equipment cost may be kept low. - 特許庁

一つずつ牡蠣の水気を取り同時進行で揚げ油など加熱して準備(約160℃から170℃前後)しながら、揚げ衣(フライ)用の小麦粉、溶き卵、パン粉をボールに入れ準備し、並行作業も進める。例文帳に追加

Draw moisture from the oyster one by one while preheating frying oil to about 160 to 170 degrees Celsius, and simultaneously pour flour, beaten egg and bread crumbs into bowls for coating.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

油揚げ及び調味液のあくやえぐみを取り去ることができ、油揚げと調味液とがほどよく染み込んで、すっきりとした味のいなり寿司用味付き油揚げ油揚げを製造することができる。例文帳に追加

To obtain a seasoned fried bean curd for flavored boiled rice wrapped up with fried bean curd, having a refreshing flavor, capable of removing lye and harsh taste of fried bean curd and seasoning solution, moderately flavoring the fried bean curd with the seasoning solution. - 特許庁

食塩を加えて撹拌・混合された魚肉すり身を成型して油ちょうするさつま揚げの製造法において、天然カロチン含有カロチンパームオイルを含んだ揚げ油で揚げ色がつくまで油ちょうするもの。例文帳に追加

This method for producing the deep-fried fish ball containing vegetable bits by forming fish paste obtained by adding salt, agitating and mixing, and frying with oil comprises frying the balls by using frying oil containing carotene palm oil containing a natural carotene until they have the favorable fried color. - 特許庁

揚げ油の劣化の抑制をより効果的にし再使用可能な油と廃棄する揚げカス等沈殿物とを分離させる揚げカス沈殿器を傾斜させた油槽底部に連結したフライヤーを提供する。例文帳に追加

To provide a frier which achieves an effective inhibition of the deterioration of frying oil by linking a fried dust settler for separating re-usable oil from waste settled matters such as fried dust to an oil tank bottom part inclined. - 特許庁

この発明は、既存の業務用家庭用冷蔵庫、食品加工用フライヤーに簡単に取りつけられ,食品の鮮度維持及び揚げ油の使用時間の延長又は金属加工物への酸化劣化防止が簡単に出来る静電気式還元化装置を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide an electrostatic type reduction apparatus simply fixable to existing refrigerators for business use and domestic use, capable of simply maintaining freshness of food, prolonging using hours of frying oil and preventing oxidation deterioration of metal processed materials. - 特許庁

本発明は、食品等の原料がフライ製品に出来上がるまでの時間を比較的短くすることができると共に、フライ製品に含まれる揚げ油を比較的少なくして食感及び味を良好にすることができるフライヤー装置を提供すること。例文帳に追加

To provide a fryer apparatus that can comparatively shorten time for finishing foodstuffs into fried products and that can improve feel in the mouth and a flavor by comparatively reducing frying oil contained in fried products. - 特許庁

揚げ物材料を上部ネットコンベア3及び下部ネットコンベア4によって横長の油槽1の一端側から他端側へ搬送しつつ油揚げを行う連続式フライヤーにおいて、油槽1内に、揚げ油の加熱源としてシーズヒーター5が油中浸漬状態に配設されてなる。例文帳に追加

In the continuous fryer for frying a food material to be fried by conveying the same from one end side of an oblong oil tank 1 to the other end side by an upper net conveyor 3 and a lower net conveyor 4, a sheath heater 5 is arranged inside the oil tank 1 in an immersed state in the oil, to be used as the heating source of the deep-fry oil. - 特許庁

(ロ)、車イスの座席の高さを他のベット、イス、乗用車の座席との高さにあわせるために、油圧ポンプの機能を持つペダル9を踏んで油圧シリンダーを作動させ座席を揚げ、油圧弁と連動しているグリップ5回し座席を下げたりする。例文帳に追加

To adjust the height of the wheelchair seat to those of the bed, the chair, and the seat in the car, the wheelchair seat is raised by a hydraulic cylinder run by stepping a pedal 9 functioning as a hydraulic pump and lowered by turning the grip 5 working with a hydraulic valve. - 特許庁

例文

豆腐の原料に水溶性大豆食物繊維を添加することにより、揚げ油温度に偏りが生じても均一組織の油揚げ製造を可能とし、さらに、油揚げの組織をソフトかつ密にして、調味液を多く保持可能とした油揚の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing deep-fried bean curd comprising adding water-soluble soybean dietary fiber to bean curd raw material to enable production of deep-fried bean curd having homogeneous texture even when causing deflection on the temperature of frying oil, and softening and thickening the texture of the deep-fried bean curd to enable retention of much seasoning liquid. - 特許庁

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