英和・和英辞典で「味がしないぞ」に一致する見出し語は見つかりませんでしたが、 下記にお探しの言葉があるかもしれません。 |
「味がしないぞ」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 1347件
それ自体は無味であるが、各種食品、医薬品の呈味機能の中、塩から味、甘み、旨味などの好ましい味を増加させ、苦味、酸味の中、好ましくない味を減少させるなど、呈味の改良を行い、例えば塩分過多、糖分過多による健康障害などの防止などに資する呈味改良剤の提供。例文帳に追加
To obtain an taste improver for improving taste, e.g. increasing preferable tastes such as saltiness, sweetness and deliciousness out of taste functions of various foods and medicines and decreasing unwanted tastes out of bitterness and acid taste, and useful for preventing health disturbance caused by excessive salt and excessive sugar. - 特許庁
苦味、渋味の少ない、雑味のない良好な風味の半発酵茶抽出液の製造法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing semi-fermented or fermented tea extract liquid having favorable flavor with little bitterness and astringency but no roughness. - 特許庁
フタライド類を、飲食品に、香気としては感じない程度の微量添加することにより、様々な苦味、渋味含有飲食品の好ましくない苦味、渋味は改善し、好ましい苦味、渋味が増強または付与される。例文帳に追加
Phthalides are added to the food or beverages in an amount small enough that the phthalides are not perceived as an aroma, whereby unpleasant bitterness or astringency of various bitter- or astringent-tasting food and beverages is improved, and pleasant bitterness or astringency is increased or imparted. - 特許庁
関西の正月の雑煮には欠かせない味噌であり、また酢味噌、田楽味噌、製菓材料(味噌松風など)などにも加工される。例文帳に追加
This miso is indispensable for making Ozoni (soup containing rice cakes, meat and vegetables) at New Year in the Kansai region and it is also processed into su-miso (miso with vinegar and soy sauce), dengaku miso (miso with sake, mirin and sugar) and ingredients for confectionary (miso matsukaze).発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
私にはそれがどんな味がするのか想像できない。例文帳に追加
I cannot imagine what that means.発音を聞く - Weblio Email例文集
私にはそれがどんな味がするのか想像できない。例文帳に追加
I can't guess what kind of meaning that has.発音を聞く - Weblio Email例文集
これは、その項目が製品に依存しないことを意味します。例文帳に追加
This means that the entry does not depend on the products.発音を聞く - Weblio Email例文集
その料理はどんな味がするのか私には想像できない。例文帳に追加
I cannot imagine what kind of taste that food has.発音を聞く - Weblio Email例文集
茶の旨味に関与するグルタミン酸含量を高めた、旨味やコク味が強く、渋味や苦味あるいは異味や異臭の少ない茶類抽出物を製造する方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing a tea extract increased in a content of glutamine acid relating to the delicious taste of tea, pronounced in delicious taste and body taste, and slightly having astringent taste or bitter taste, or odd taste or smell. - 特許庁
苦味、エグ味が低減され、風味の変化しない、野菜汁及び/又は果汁含有飲料の製造法の提供。例文帳に追加
To provide a method for producing a vegetable juice and/or fruit juice-containing drink decreased in bitter taste and harsh taste, and free from change in flavor. - 特許庁
メントールの清涼感など香気香味が増強され、かつ、異味異臭などを感じさせない、優れた清涼性香味料組成物の提供。例文帳に追加
To provide an excellent refreshing flavoring composition which has increased aroma and flavor such as refreshing sensation of menthol and does not taste or smell peculiar. - 特許庁
短期間で熟成でき、かつ、従来の早熟法がもつ味噌独特の風味、味、香りが劣るという欠点のない、味噌の熟成促進剤、及び味噌の製造法を提供する。例文帳に追加
To obtain an agent for promoting the aging of Miso (fermented bean paste), enabling the aging of Miso in a short time and free from defects of conventional quick aging method comprising the deterioration of the characteristic taste, flavor and palatability of the produced Miso, and provide a method for the production of Miso. - 特許庁
摂食する際の再加熱時にチーズがソース中に均一に溶解されず、チーズの食味とソースの食味が調和しているが、それぞれの食味が存在し、食味が一体化されてはいない従来にない独特の食味を有する冷凍パスタソースおよびその製造方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a frozen pasta sauce having a peculiar eat taste not conventionally available, having cheese not uniformly melted on re-heating for eating, while harmonizing the eat tastes of the cheese with the sauce, presenting each of the eat tastes and having the eat taste not made as one unit; and a method for producing the same. - 特許庁
前記エビの頭部の内容物は、前記塩辛の全量に対する比率が、10重量%未満とすることが望ましく、食感調整のために多糖類増粘剤を添加することが可能であり、食味を調整するために、キムチ味、シソ味、わさび味、中華風味、味噌味、ジャン辛味から選ばれる食味を付与する添加物を適宜添加することが可能である。例文帳に追加
The ratio of the content of the shrimp head to the whole amount of the salted shrimp guts is preferably <10 wt.%, a polysaccharide thickening agent may be added in order to adjust palate feeling, and an additive imparting taste selected from Kimchi taste, Perilla taste, Japanese horseradish taste, Chinese flavor, miso flavor and "jan" hot taste, may be appropriately added in order to adjust the taste. - 特許庁
ナトリウム量が少ないにもかかわらず塩味が増強され、カリウム由来の異味が抑制されて風味バランス良好で、継続摂取可能な容器詰液体調味料を提供する。例文帳に追加
To provide continuously ingestable packaged liquid seasoning enhanced in saltiness in spite of having a small amount of sodium, suppressed in offensive taste derived from potassium, and having excellent flavor balance. - 特許庁
ナトリウム量が少ないにもかかわらず塩味が増強され、カリウム由来の異味が抑制されて風味バランス良好で、継続摂取可能な容器詰液体調味料を提供する。例文帳に追加
To provide packaged liquid seasoning enriched in saltiness in spite of having a less amount of sodium, suppressed in offensive taste derived from potassium, having well-balanced flavor, and continuously ingestible. - 特許庁
茶類原料から、ナチュラルでフレッシュで豊かな香りを有し、すっきりとした甘味やすっきりとした旨味が強く、かつ、雑味が少なく嫌みのない、爽やかな風味を有する茶類エキスを製造すること。例文帳に追加
To produce tea extract having natural, fresh, and rich aroma, strongly clear sweet taste, and delicious taste, and refreshing flavor with less impure taste and free from unpleasantness from a tea raw material. - 特許庁
すっきりとした甘味やすっきりとしたコク味が強く、かつ、雑味が少なく嫌みのない、爽やかな風味を有する植物抽出液の製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing plant extract having enhanced refreshing sweetness and body taste, and also having fresh flavor with less impure taste and free from unpleasantness. - 特許庁
入力自然文に形態素解析や構文解析を行い、その解析結果に意味構築処理を行って、部分的な意味構造を構築し、部分的な意味構造を意味根で結合しながら、入力自然文の全体の意味構造を構築する。例文帳に追加
Morphological analysis and syntactic analysis are performed to an input natural sentence, semantic construction processing is performed to analysis results to construct partial semantic structure, and the whole semantic structure of the input natural sentence is constructed while coupling the partial semantic structure by a semantic root. - 特許庁
カラー画像や白黒画像などを多値画像に変換した後の多値画像を入力とし、つぶれ気味二値画像生成手段10がつぶれ気味の線状パターンを含み背景ノイズを含まないつぶれ気味二値画像を生成する。例文帳に追加
The image processing unit receives a multi-value image, converted from a color image or a black/white image or the like and a crushing touch binary image generating means 10 generates a crushing touch binary image that contains a tending to crushing touch linear pattern and no background noise. - 特許庁
茶抽出液から、高濃度非重合体カテキン含有飲料においても苦渋味・収斂味および酸味・えぐ味などの不快感を感じさせる味を有さない優れた風味を有する茶抽出処理物を効率よく製造する方法の提供。例文帳に追加
To provide a method for efficiently producing from a tea extract, a tea extract processed product having excellent flavor without having uncomfortable taste such as bitter taste/astringent taste and acid taste/harsh taste even in high concentration nonpolymerized catechin-containing beverage. - 特許庁
茶抽出液から、高濃度非重合体カテキン含有飲料においても苦渋味・収斂味および酸味・えぐ味などを感じさせる味を有さない優れた風味を有する茶抽出処理物を効率よく製造する方法の提供。例文帳に追加
To provide a method for efficiently producing tea extraction-treated matter, having an excellent flavor and having no taste making a person feel a bitter taste, an astringent taste, a sour taste, a harsh taste, etc., even in the case of a high-concentration monomeric catechin containing-beverage, from a tea-extracted liquid. - 特許庁
茶抽出液から、高濃度非重合体カテキン含有飲料においても苦渋味・収斂味および酸味・えぐ味などの不快感を感じさせる味を有さない優れた風味を有する茶抽出処理物を効率よく製造する方法の提供。例文帳に追加
To provide a method for producing from tea extracted solution, a tea extract processed product having excellent flavor without having taste giving uncomfortable feeling such as bitter taste/astringent taste, and sour taste/harsh taste even in high concentration nonpolymerized catechin-containing drink. - 特許庁
非重合体カテキン類の抽出効率が高く、かつ苦味、渋味が少なく、雑味のない良好な風味の半発酵茶抽出液の製造法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing semi-fermented or fermented tea extract liquid having high extraction efficiency of nonpolymer catechin, and having favorable flavor with little bitterness and astringency but no roughness. - 特許庁
“絶え間なさ'(外観上とぎれないことを意味する)は'連続(中断のないことを意味する)'と共にしばしば互換性を持って使用される例文帳に追加
`continual' (meaning seemingly uninterrupted) is often used interchangeably with `continuous' (meaning without interruption)発音を聞く - 日本語WordNet
蒸大豆の酸化による褐変色を防ぎ、発酵むらのない品質の良い味噌を短期間で製造し、しかも、製造された味噌の塩味がやわらかく、且つまろやかな旨味があり、その上ミネラル分の豊富な味噌の製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide a method for producing a Miso (fermented soybean paste) free from uneven fermentation defect and having high quality in a short time while preventing the browning caused by the oxidation of steamed soybeans and giving the Miso having moderate saltiness and mild delicious taste and rich in minerals. - 特許庁
ある種の (キーワードを除く) 識別子には、特殊な意味があります。例文帳に追加
Certain classes of identifiers (besides keywords) have special meanings. - Python
椎茸独特の旨味を著しく増加させることによって、少ない添加量で椎茸独特の美味や風味の食品を加工し、さらに、そのままの状態でも美味に食べることができるようにする。例文帳に追加
To provide the subject food significantly increased in the deliciousness peculiar to Cortinellus shiitake to be afforded with the good taste or flavor peculiar to Cortinellus shiitake with a small amount thereof added, and eatable tastily either directly or after processed. - 特許庁
フライ仕掛品に液状の調味料をそのまゝ直接振り掛けて味や風味を向上させ、かつこれによりかびを生ずることがないようにして日持ちをよくした珍味食品の製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for production of dainty with a good preservability free from going moldy by improving taste and flavor by directly spraying a liquid seasoning to a material for fry processing. - 特許庁
自然な色味の画像データを得ることができるカメラを提供する。例文帳に追加
To provide a camera which is capable of obtaining image data of natural color tones. - 特許庁
自己組織化マップを用いて画像の意味を判定する際に、意味判定の対象として自己組織化マップが予め学習していないような画像が入力された場合には、意味判定を行わないようにする。例文帳に追加
To make no semantic determination in the case an image not learned beforehand in a self-organization map is inputted as an object for semantic determination in determining the meaning of the image using the self-organization map. - 特許庁
温度管理と手間をかけないで、保存性、貯蔵性が良好で、風味豊かな美味しい漬物が得られる漬物組成物を提供する。例文帳に追加
To obtain a pickle composition capable of obtaining tasty and delicious pickles good at shelf life and storage quality without requiring thermostatic control and much labor. - 特許庁
加熱すると著しくその成分と風味を損なうアルコール類と食酢を加熱工程を行わない状態で唐辛子本来の辛味成分カプサイシンと赤色色素を抽出した辛味調味料の製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a pungent seasoning production method which enables the extraction of the intrinsic pungent component and red pigment of red pepper without heating alcohols or vinegar whose components and flavor are greatly damaged by heating. - 特許庁
クシティは「大地」、ガルバは「胎内」「子宮」の意味で、意訳して「地蔵」と言う。例文帳に追加
d kSiti' means 'the earth' and 'gharbha' means 'in the womb' or 'womb,' but it is freely translated into 'Jizo.'発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
それが修正する名詞句の意味を制限しないか、制限しない従属節例文帳に追加
a subordinate clause that does not limit or restrict the meaning of the noun phrase it modifies発音を聞く - 日本語WordNet
エグ味及び酸味がなく、柔らかい食感を有し、渋みがない、カレールウなどに用いるのに適した高品質の炒め玉葱の製造。例文帳に追加
To obtain fried onion having high quality and a soft texture without acrid, acidic taste or astringency, and suitable for using as curry roux. - 特許庁
製造工程が簡単で、風味がよく、かつその風味の劣化の少ない魚節粉末の製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing dried fish powder having good taste and flavor and resistant to the deterioration of the taste, etc., with a simple production process. - 特許庁
外見的に顔の造作は悪くないらしいが西門・彩紀ら弟妹に比べ地味で目立たない。例文帳に追加
The features of his face are not so bad in appearance, but he is more simple and inconspicuous than his younger siblings, such as Saimon and Saiki.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
砂糖を加えて甘味をつけたものが多いが、元々は保存食である為、醤油で味付けして食べるために砂糖を加えないものもある。例文帳に追加
It is usually sweetened with sugar, but the original dango was not sweetened for preservation, so at present, such non-sweetened dango coated with soy sauce are sometimes found.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
望ましくない香味が低減された発泡酒を連続して製造する方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a method for continuously producing a sparkling liquor having a reduced undesirable flavor. - 特許庁
そして、各意味情報スイッチそれぞれが、イベントプレースそれぞれが内包する意味情報スイッチとシェアードリンクを確立した後、エンティティ装置が内包する複数の意味情報スイッチ間でシェアードリンクを確立する。例文帳に追加
Then, after each semantic information switch establishes a shared link with a semantic information switch involved in each event place, a shared link is established among multiple semantic information switches involved in the entity device. - 特許庁
カテキン類を高濃度に含有し、緑茶風味が低減され、かつ高温保存しても風味の変化しない容器詰飲料の提供。例文帳に追加
To provide a packaged beverage containing catechins in high concentration, reduced in green tea flavor and causing no deterioration in flavor even when stored at high temperatures. - 特許庁
酸成分の如何に拘わらず、刺激性のある酸味をソフトで爽やかな酸味を有し、苦味や渋味の少ない、食品添加剤であって、しかも食品に添加した場合優れた保存効果と風味改善効果をもたらす食品添加剤およびそれが添加された食品の提供。例文帳に追加
To provide a food additive having soft and refreshing sourness with a stimulating property and having slight bitterness and astringency, having excellent storability and taste-enriching effect on foods when added to foods, and to provide food in which the food additive is added. - 特許庁
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