1016万例文収録!

「"そくせき"」に関連した英語例文の一覧と使い方(6ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "そくせき"に関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

"そくせき"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 583



例文

シェイク用即席ゲル化粉末、組合せ菓子及びそれを用いたゼリー状食品の製法例文帳に追加

INSTANT GELLING POWDER FOR SHAKING, COMBINED CONFECTIONERY, AND METHOD FOR PRODUCING JELLY FOOD USING THE GELLING POWDER - 特許庁

生麺のような粘弾性を有し、喫食時のほぐれ性の良い即席麺を得る。例文帳に追加

To provide instant noodles having viscoelasticity like that of raw noodles, and excellent in disaggregation when eaten. - 特許庁

食味、食感、ほぐれにおいて非常に優れた即席乾燥パスタを製造することができる。例文帳に追加

Accordingly, instant dried pasta with excellent taste, texture and looseness can be produced. - 特許庁

吸水変色紙を利用した、カップ型即席食品の出来上がり表示機能付き容器の上蓋例文帳に追加

TOP COVER WITH COMPLETION DISPLAY FUNCTION USING WATER ABSORPTION DISCOLORATION PAPER FOR CUP SHAPED INSTANT FOOD CONTAINER - 特許庁

例文

通常の喫茶法で得られる茶湯と殆ど同様の風味を有する即席茶類を得ること。例文帳に追加

To obtain instant tea having flavor almost similar to that of tea obtained by a regular way of drinking tea. - 特許庁


例文

即席麺の容器は、容器本体1の開口部1Aに脱着自在に蓋2を連結している。例文帳に追加

In the lid 2, a second lid 20 is laminated on the outer side of a first lid 10. - 特許庁

軸体側堰28の内側には、円環状の軸体側油受け部29が形成されている。例文帳に追加

An annular ring-shaped shaft body side oil receiving part 29 is formed inside the shaft body side dam 28. - 特許庁

即席食品用包装容器の食後の容器と食べ残しの分別処理方法例文帳に追加

SORTING PROCESSING METHOD OF CONTAINER AND LEFTOVER OF PACKAGING CONTAINER AFTER MEAL FOR INSTANT FOOD - 特許庁

発芽米が原料である事を特徴とする即席無添加流動性発芽米飯の素。例文帳に追加

An instant additive-free fluid sprouted boiled rice material has sprouted rice as the basic ingredient. - 特許庁

例文

押出し麺、並びに該押出し麺を用いた即席麺及び乾麺の製造方法例文帳に追加

EXTRUDED NOODLE, AND METHOD FOR PRODUCING INSTANT NOODLE AND DRIED NOODLE USING THE EXTRUDED NOODLE - 特許庁

例文

即席麺の食感および風味に悪影響をおよぼすことなく、麺線間の結着を抑制する。例文帳に追加

To inhibit binding between noodle strips without exerting bad influence upon texture and flavor of instant noodle. - 特許庁

発光表示部20は予測積算電力量が近似範囲内にあればその旨を報知する。例文帳に追加

When the predicted accumulated electric energy falls within the approximation range, the light emitting display section 20 notifies the user of the fact. - 特許庁

何回も使えるカップ容器を使用してお湯を使って即席食品を調理する方法例文帳に追加

METHOD FOR COOKING INSTANT FOOD USING CUP CONTAINER WHICH CAN BE REPEATEDLY USED - 特許庁

容器のままで電磁調理器(IH調理器)による加熱が可能な、即席食品容器の提供。例文帳に追加

To provide an instant food vessel capable of heating as it is by an electromagnetic cooker (an IH cooker). - 特許庁

即席麺用容器の容器本体並びにこれの製造装置および製造方法例文帳に追加

BODY OF CONTAINER FOR INSTANT NOODLE, AND DEVICE AND METHOD FOR MANUFACTURING THE SAME - 特許庁

即席食品用包装容器および食後の食べ残しの分別処理方法例文帳に追加

PACKAGING CONTAINER FOR READY-TO-EAT FOOD, AND METHOD FOR SORTING LEFTOVER FOOD AFTER MEAL - 特許庁

即席麺用容器の容器本体において、風合いがあって見栄えが良く、断熱性にも優れること。例文帳に追加

To provide a body of a container for instant noodle having good feeling and appearance and excellent heat insulation. - 特許庁

デッドホールド性を改良した即席食品容器用の蓋材を提供すること。例文帳に追加

To provide a lid material for an instant food container with improved dead holding properties. - 特許庁

湯切りが満足に行える即席食品等の容器及びその容器本体を提供する。例文帳に追加

To provide a container for an instant food or the like and its container body which can drain hot water satisfactorily. - 特許庁

即席大盛焼きそばの一つ容器内に、ソース焼きそばと塩焼きそばの双方を作ることとする。例文帳に追加

To make both sauce chow mein and salt chow mein in a single container of large helping of instant chow mein. - 特許庁

外見からは乾燥具材が見えず、上品で見栄えの良い即席食品を提供する。例文帳に追加

To provide refined and visually qualified instant food dry ingredients in which are not visible from outside. - 特許庁

即席飲料に焙煎したこんにゃく粉を粉末の状態で混入する。例文帳に追加

This instant beverage containing devil's tongue powder is obtained by adding devil's tongue power to an instant beverage. - 特許庁

熱水復元後調味する、即席食品に用いる分散剤であって、該分散剤中に澱粉およびベーカリー食品粉砕物を含有してなる即席食品用分散剤、及び熱水復元後調味する、即席食品に用いる粉末分散剤であって、該分散剤中に澱粉、ベーカリー食品粉砕物および調味料を含有してなる即席食品用分散剤によって達成される。例文帳に追加

This dispersing agent for the instant food is used for the instant food seasoned after reconstitution with hot water and contains starch and a pulverized material of a bakery food therein or the powdery dispersing agent is used for the instant food seasoned after reconstitution with hot water and contains the starch, the pulverized material of the bakery food and a seasoning therein. - 特許庁

フォークで食べても液状部が落ちないように食品の物性を即席にかえる食品例文帳に追加

FOOD FOR INSTANTLY CHANGING PROPERTY OF FOOD SO AS TO PREVENT LIQUID PART FROM DROPPING EVEN WHEN EATEN WITH FORK - 特許庁

即席混合されるべき二つの製品を分離して収容し、同時に分配するための装置例文帳に追加

DEVICE FOR SEPARATELY STORING TWO PRODUCTS TO BE INSTANTLY MIXED AND FOR CONCURRENTLY DISTRIBUTING THEM - 特許庁

乾燥感に富む香ばしい鶏肉煎餅を即席的に製造・販売できるようにする。例文帳に追加

To instantly prepare and sale a chicken cracker having fragrant dry feeling. - 特許庁

良好な風味・食感を有する即席焼きそばの調理方法を提供する。例文帳に追加

To provide a cooking method for instant fried noodles having a good flavor and feeling in being chewed. - 特許庁

即席麺容器を手の指で持って湯切りを行うときに、指が熱くならないようにする。例文帳に追加

To prevent a finger from feeling hot in removing hot water with an instant noodle container held by hand fingers. - 特許庁

比較的低カロリーで、かつ、食物繊維を摂取できる即席春雨を提供すること。例文帳に追加

To provide agar-containing instant harusame (bean-starch vermicelli) having relatively low calorie and enabling intake of dietary fibers. - 特許庁

即席めんにおいて、調理感の優れた麺質を得ることができる方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing noodles excellent in the sense of cooking for instant noodles. - 特許庁

ソース焼きそばと塩焼きそばを一つ容器内で作り賞味出来る即席大盛焼きそばの容器。例文帳に追加

CONTAINER OF LARGE HELPING OF INSTANT CHOW MEIN ALLOWING SAUCE CHOW MEIN AND SALT CHOW MEIN TO BE MADE IN SINGLE CONTAINER AND SAVORED - 特許庁

NGO は、自らの排出量を計測して他の主体の計測責任を追及することが可能例文帳に追加

NGOs can measure their own emissions and hold others accountable.  - 経済産業省

速やか且つ均一に湯戻しされる良好な復元性と、復元後の良好な食感を有する即席マカロニの製造方法、並びにそのような即席マカロニを提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing instant foamed macaroni which has good restorability for quickly and uniformly restoring the macaroni with hot water and has a good texture, after restored, and to provide such the instant macaroni. - 特許庁

【解決手段】熱湯を注ぐことにより煮込まずにスープ又はソースを作るための即席食品であって、小麦粉及び馬鈴薯澱粉並びに調味料を含有する粉粒物を含むことを特徴とする即席食品。例文帳に追加

The instant food is prepared for making soup or sauce through pouring boiling water to the food without being boiled well, and comprises granules containing wheat flour, potato starch and seasoning. - 特許庁

その際、低速シャッタ画像の輝度信号を積算した低速積算値と、高速シャッタ画像の輝度信号を積算した高速積算値とを、それぞれ積算値回路31により検出する。例文帳に追加

In that case, a low-speed integrated value integrating luminance signals of low shutter speed images and a high-speed integrated value integrating luminance signals of high shutter speed images are respectively detected by an integrated value circuit 31. - 特許庁

また、熱湯を注ぐことにより煮込まずにスープ又はソースを作るための即席食品であって、小麦粉と、馬鈴薯澱粉及び澱粉分解物の混合乾燥物と、調味料とを含有する粉粒物を含むことを特徴とする即席食品。例文帳に追加

The instant food is prepared for making soup or sauce through pouring boiling water without being boiled well, and comprises granules containing mixed dry material comprising wheat flour and potato starch, and seasoning. - 特許庁

紙製容器の内面の熱可塑性樹脂と乾燥即席麺との定置安定性をよくし、乾燥麺が容器内でガタツキを少なくする新規な即席麺用容器を提供するものである。例文帳に追加

To provide a new container for an instant noodle which keeps little rattle of dried noodle by making standing stability of a thermoplastic resin on the inner face of a paper-made container and the dried instant noodle better. - 特許庁

即席麺の吸湿に伴う体積の増大により紙カップが圧迫され、紙カップ側面が傷ついたり、破壊されたりすることがないような、即席麺収容紙カップの構造を提供すること。例文帳に追加

To provide an instant noodle storage paper cup which is free from flaws on a side face and damages to the paper cup due to a pressure applied to the paper cup by an increase in volume of instant noodles with moisture absorbed. - 特許庁

トリグリセリン脂肪酸エステルを含有するブロック状油脂含有即席加工食品を粉砕することを特徴とするフレーク状油脂含有即席加工食品の製造方法。例文帳に追加

The method of manufacturing the flaked oil-and-fat-containing instant processed food is characterized by crushing the block of oil-and-fat-containing instant processed food containing triglyceryl fatty acid ester. - 特許庁

また、予測演算部25において次回の測定タイミングにおける予測積算流量を算出し、該予測積算流量が設定積算流量値を超えるときには、前記周波数測定部21の測定周期を短くする。例文帳に追加

In addition, a prediction calculation part 25 calculates a predicted integration flow rate at next measurement timing, and when the predicted integration flow rate exceeds a set integration flow rate value, a measurement cycle of the frequency measuring part 21 is shortened. - 特許庁

調理の簡便性が達成される即席麺類において、さらに通常の調理等における臨場感を付加し、趣向性に富んだ容器入り即席麺類を提供する。例文帳に追加

To provide instant noodles packaged in a container with rich idea, providing realism at normal cooking by using the instant noodles achieving convenience of the cooking. - 特許庁

中華麺臭(かんすい臭)を付与または増強することのできる即席麺類の製造方法、あるいは、麺線中のかんすい含量が多いにもかかわらず、かん焼けのない即席麺類の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing instant noodles by which the flavor of Chinese noodle (the flavor of brine water) is given to the noodles or is reinforced, or instant noodles causing no browning are obtained in spite of much content of brine water in noodle ribbons. - 特許庁

中華麺臭を付与または増強することのできる即席麺類の製造方法、あるいは、麺線中のかんすい含量が多いにもかかわらず、かん焼けのない即席麺類の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing instant noodles by which the flavor of Chinese noodle (the flavor of brine water) is given to the noodles or is reinforced, or instant noodles free from browning are obtained in spite of high brine water content in noodle ribbons. - 特許庁

また、即席飯を作る際に成形米飯1に湯をかけると各層が崩れて、複数色の米飯が入り混って広がり、即席飯を食する者を視覚的にも楽しませることができる。例文帳に追加

When pouring hot water onto the molded boiled rice 1 to make the instant boiled rice, each of the layers collapses, and boiled rice of a plurality of colors mixedly spreads, so it is possible to make a person who eats the instant boiled rice visually enjoy. - 特許庁

熱湯を注いで3分以内で喫食することが即席麺において、喫食の際の湯戻り時のほぐれ性と味・食感を改善した即席麺を得る製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing instant noodles served to be eaten within 3 minutes after pouring boiling water thereon, improved in easiness of getting loose when restored with hot water, taste and palate feeling. - 特許庁

即席焼きそば等、麺をほぐすために湯を使用する即席麺用の包装容器であって、容器本体の排湯位置の口縁部内側に、蓋との間にほぼ均一な隙間を形成する平面部を形成していること。例文帳に追加

The packaging container for instant noodles with which hot water is used for disentangling noodles such as instant fried noodles is formed with a plane which forms an approximately uniform slit between a container body and a lid inside a rim at a hot water discharging level of the container body. - 特許庁

ブロック状油脂含有即席加工食品をフレーク状に粉砕する際、粉砕機の負荷を低減し、効率よく容易に粉砕することができるフレーク状油脂含有即席加工食品の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method of manufacturing a flaked oil-and-fat-containing instant processed food, capable of efficiently and easily crushing a block of oil-and-fat-containing instant processed food into flakes while reducing loads on a crushing machine. - 特許庁

喫食時における即席揚げ麺の湯もどしにおいて、麺のもどりが早く、湯のびが遅く、またこしが強い食感、主原料本来の風味を有する即席揚げ麺を容易に製造する技術の提供。例文帳に追加

To provide a method for easily producing instant fried noodles rapidly restored, slowly getting soft and having firm palate feeling and flavor inherent in main material when restored with hot water in eating time. - 特許庁

熱湯を注いで作る即席食品容器の有害物質予防方法及び 有害物質対策用内側容器付即席食品用容器兼食器例文帳に追加

PREVENTIVE METHOD OF HARMFUL SUBSTANCE OF READY-TO-EAT FOOD CONTAINER PREPARED BY POURING HOT WATER, AND CONTAINER ALSO USED FOR TABLEWARE OF READY-TO-EAT FOOD HAVING INNER CONTAINER AGAINST HARMFUL SUBSTANCE - 特許庁

例文

出し汁の風味がある美味しい即席飯を手軽に作ることを可能にすると共に美観に優れた成形米飯とその製造方法、および成形米飯を用いて手軽に作ることができる即席飯を提供すること。例文帳に追加

To provide molded boiled rice enabling easy making of delicious instant boiled rice with broth flavor and excellent in a beautiful sight: to provide a method for producing the molded boiled rice: and to provide instant boiled rice easy to make using the molded boiled rice. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright Ministry of Economy, Trade and Industry. All Rights Reserved.
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS