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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "そくせき"に関連した英語例文

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"そくせき"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 583



例文

制御基板への電力供給をオン/オフするスイッチ素子111aと、装置の動作時間を動作モード別に計測/積算する計測/積算手段と、積算動作時間を記録する不揮発メモリ101cとを備えた。例文帳に追加

There are provided a switching element 111a for turning on/off the power supply to a control board, a measuring/integrating means for measuring/integrating an operating time of the apparatus for every operation mode, and a nonvolatile memory 101c for recording the integrated operating time. - 特許庁

被検査物であるウエーブがかけられた麺の塊状体からなる即席ラーメンの各種外観検査を単一のラインで効果的にかつ効率よく行う即席ラーメンの外観検査方法及び装置を提供する。例文帳に追加

To provide a method and an apparatus for the visual inspection of instant Chinese noodles wherein various visual inspections of the instant Chinese noodles composed of cluster-like bodies of wavy noodles as a specimen can be preformed on a single line effectively and with satisfactory efficiency. - 特許庁

お年寄りの方、幼児、歯の具合が悪い方が固形即席めんを所定の調理をし食する時に一口サイズで食べやすいようにV切割溝付固形即席めんを提供する。例文帳に追加

To provide solid instant noodles with V cut grooves, easy to eat in bite-size pieces when an elderly person, an infant and a person with poor teeth perform prescribed cooking and eat the solid instant noodles. - 特許庁

調理時にカップ本体1の中に水を突起10よりも高い水位となるように入れても、即席麺2が水面に浮くことなく、即席麺2全体を水中に沈ませる状態にすることができる。例文帳に追加

Even in the case where, in order to cook, water is put in the cup main body 1 up to a water level higher than the projection 10, the instant noodles 2 do not float on a water surface and the whole of the instant noodles 2 can be kept sunk in the water. - 特許庁

例文

したがって、水を入れて電子レンジで加熱しても、即席麺2やこの上にのせてある加薬が焦げたりすることなく、即席麺2全体を均一に湯戻しすることができる。例文帳に追加

Therefore, even when the cup with the water in it is heated with a microwave oven, the instant noodles 2 and condiments placed on them are prevented from burning, and the whole of the instant noodles 2 can uniformly be reconstituted with hot water. - 特許庁


例文

天然素材の風味、味、香りを有した即席麺を調理することができ、かつ煩雑な調理とそのための時間を必要とせず、貯蔵性にも優れた即席麺セットを提供する。例文帳に追加

To provide an instant noodle set capable of cooking instant noodle having flavor, taste and smell of a natural raw material, not requiring troublesome cooking and time therefor ands excellent also in storage property. - 特許庁

保管時などにおける即席調理食品同士の結着を防止し、かつ、熱水に溶かしシチューやスープなどにして食しているときに良好な口当たり、滑らかな食感を有する即席調理食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a quickly cookable food capable of preventing the foods from binding to each other when stored, and having a good taste and a smooth mouth feel when taken as stew, soup, etc., after dissolved in hot water. - 特許庁

水溶性多糖類とトレハロースとを含有する澱粉含有食品の結着防止剤、また、麺線表面に、水溶性多糖類とトレハロースとが施与されてなる即席麺類及び穀粉原料に加水して混練した麺生地を麺線化し、蒸煮後、乾燥して即席麺類を得るに際して、乾燥前の麺線表面に、水溶性多糖類とトレハロースとを施与することを特徴とする即席麺類の製法によって達成される。例文帳に追加

The instant noodles are produced by imparting the agent to the surface of noodles before being dried when producing instant noodles by adding water to grain powder of a raw material, kneading the mixture to make dough for noodles, forming noodles from the dough, steaming the noodles and drying them. - 特許庁

本発明の課題は、ウェーブの無い、ノンフライ即席麺であり、うどん、そば等の従来の即席麺にはない、生麺を茹でたときと同様なつるっとした滑らかさと粘弾性とを有し、また、麺帯蒸熱処理の際火脹れが生ぜず、調理時及び喫食時に縦割れや短麺がなく、ほぐれが良好な即席麺類を提供することにある。例文帳に追加

To provide a method for producing instant noodles comprising non-fried instant noodles with no wave, having slimy smoothness and viscoelasticity similar to those in boiled raw noodle but unavailable in conventional noodles such as wheat noodles or buchwheat noodles, causing no blister when steaming noodle strips, generating no longitudinal porosity or short noodles when cooked and taken, and favorably raveled out. - 特許庁

例文

例えばインスタント焼きそば等の即席麺を収容する包装容器、特に即席麺を収容した容器内に熱湯を注入して所定時間経過したのち湯を排出して食するのに用いる即席麺用包装容器に係り、湯切りを行う際にやけどしたり麺が落下することなく、容易に湯切りを行うことができるようにする。例文帳に追加

To eliminate the generation of a burn or the dropping of noodles when hot water is drained for a packing container storing instant noodles, for example, instant fried noodles, particularly for an instant noodle packaging container used for eating the noodles by pouring the hot water into the container storing the instant noodles, and easily drain the hot water. - 特許庁

例文

粉末の即席カレールウは、1926年に、ハウス食品が「ホームカレー粉」の商品名ではじめて発売した。例文帳に追加

The first instant curry roux powder was put on the market in 1926 by House Foods Corp. with the product name of 'Home Curry Powder.'  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

1906年(明治39年)、東京・神田(千代田区)の「一貫堂」が、初の即席カレールウ「カレーライスのタネ」を発売。例文帳に追加

In 1906, 'Ikkando' in Kanda (Chiyoda Ward), Tokyo, put the first instant curry roux 'curry rice no tane' (secret of curry rice) on the market.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

玄室への埋葬終了後に羨道は閉塞石(積み石)や扉石でふさがれるが、それを空ければ追葬が可能であった。例文帳に追加

After an entombment, the passage is blocked by Heisokuishi (piled stones) or Tobiraishi (door stone), but added burial is possible when the block is removed.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

乗客は車両の間にある給湯器のお湯を使ってお茶を入れたり,即席めんを作ったりすることができます。例文帳に追加

Passengers can make tea or instant noodles with hot water from water heaters located between train cars.  - 浜島書店 Catch a Wave

即席麺のスープにスチレンダイマー及びスチレントリマーが溶出しにくいポリスチレン系樹脂積層発泡シート容器の提供。例文帳に追加

To provide a container made of a polystyrene resin-laminated foamed sheet scarcely eluting styrene dimer and styrene timer into the soup of instant noodle. - 特許庁

従来には実現ができなかった、デュラム小麦粉を主原料として使用した即席麺、およびその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide instant dried noodles made mainly from Durum wheat, that is not conventionally achieved, and a method for producing the same. - 特許庁

サラダ用等の加工野菜、およびその加工野菜を使って即席にサラダとして食することを可能にする食材を提供する。例文帳に追加

To provide a processed vegetable usable for salad or the like, and further to provide a food material instantly eatable as the salad by using the processed vegetable. - 特許庁

これにより、積分器(10)と予測積分器(11)の間の足し引きが発生せず、リンギングが抑制され、セトリング時間の短縮が図られる。例文帳に追加

Accordingly, addition and subtraction between the integrator (10) and an estimating integrator (11) do not occur, the ringing is suppressed, and the settling time is shortened. - 特許庁

この発明は、家庭などにおいて、即席で豆腐が作れるように豆腐の素(凝固剤液付)を得ることができるようにすることを目的としたものである。例文帳に追加

To obtain a bean curd material (with a coagulant liquid) from which bean curd can instantly be produced at home or the like. - 特許庁

容器を安定して搬送し、高速積載に対応することができる容器整列搬送装置、容器整列搬送方法及びパレタイザを提供する。例文帳に追加

To provide container arranging/transporting equipment, a container arranging/transporting method and a palletizer by which a container can be transported stably and which manage high speed loading. - 特許庁

鉄板で焼いたような食感や香ばしい風味を現出することのできる即席焼きそばの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing an instant baked noodle in which texture and flavor similar to those of a food baked by a hot plate can be created. - 特許庁

乳酸菌による発酵を利用して製造した、即席麺のような穀類利用食品又はアルカリ性食品。例文帳に追加

The fermented instant noodles comprising instant noodle-like grain-utilized food or alkaline food is produced by utilizing fermentation with lactobacillus. - 特許庁

旅行先などのトイレにおいて、即席に設置して、局所を衛生的に洗浄することができる携帯用の洗浄装置を得る。例文帳に追加

To obtain a portable washing device capable of sanitarily washing a private part by instantly installing the device at a toilet at a traveling destination. - 特許庁

開口部に化粧を兼ねた補強を施した内カバー付 溶解物質対策即席食品用容器兼食器例文帳に追加

VESSEL-CUM-TABLEWARE FOR DISSOLVING SUBSTANCE PREVENTIVE INSTANT FOODSTUFFS WITH INNER COVER HAVING DECORATIVE REINFORCED OPENING - 特許庁

眼鏡12に埋め込まれ、高速赤外線送受信機14を有する画像取込装置10が提供される。例文帳に追加

This image capture device 10 embedded in a pair of eye glasses 12 and having a fast infrared receiver 14 is provided. - 特許庁

トレイ部1は、接着部5を介して、即席用の茶葉4を内在させる袋部2と接合されている。例文帳に追加

The tray part 1 is made to adhere to the bag part 2 containing the instant tea leaves through the adhering part 5. - 特許庁

冷水に可溶である即席茶を作るのに適する、冷水に可溶な茶濃縮物の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a process for producing a concentrated tea soluble in cold water and suitable for the preparation of instant tea soluble in cold water. - 特許庁

一般の研究室レベルでも使用できる低価格で省電力で行える新規な超高温超高速赤外線熱処理装置を提供する。例文帳に追加

To provide a new ultrahigh-temperature infrared heat treatment device, usable at general laboratory level, and capable of executing heat treatment at low cost and with power saving. - 特許庁

即席カレーやレトルトシチューのような調理食品に、調理感と深いコク味を与える呈味賦与剤を提供することを目的とする。例文帳に追加

To obtain a taste imparter for providing a cooked food such as instant curried food or retort stew with a cooking feeling and body taste. - 特許庁

環状凹部(14)の形成個所は少なくとも所定量収容した即席麺(20)の表面の端部分にかかる個所であること。例文帳に追加

A portion where the dent (14) is formed covers at least an edge of a surface of the instant noodles (20) received by a predetermined amount. - 特許庁

味噌成分含有油脂の製造方法、粉末状油脂及びその製造方法、粉末調味材及び即席麺例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING MISO COMPONENT-CONTAINING OIL AND FAT, POWDERY OIL AND FAT AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND POWDERED SEASONING MATERIAL AND INSTANT NOODLE - 特許庁

即席麺の製造工程において、蒸煮前の麺帯または麺線の状態で、該麺帯または麺線表面に粉末油脂を打ち粉する。例文帳に追加

The process for producing instant noodles includes dusting fat powder on the surfaces of the noodle strips or noodle filaments in a unboiled noodle strips or noodle filaments. - 特許庁

判定手段25は積算電力量に推定された推定値を加算した予測積算電力量が近似範囲内にあるか否かを判定する。例文帳に追加

The determination means 25 determines whether or not predicted accumulated electric energy obtained by adding an estimated value to the accumulated electric energy falls within the approximation range. - 特許庁

簡単な構成で、簡便に湯切り口を形成でき、確実に湯切り操作できる蓋材を有する即席食品用容器を提供する。例文帳に追加

To provide a container for instant food, equipped with a cover material in a simple structure and can form a hot water draining opening easily to achieve hot water draining operation securely. - 特許庁

うるち米を餅状化した時点でアルファー化生地とし、その生地を圧延乾燥後細粒化した即席無添加流動性米飯の素。例文帳に追加

An instant additive-free fluid boiled rice material is obtained by bringing nonglutinuous rice into pregelatinized dough when bringing to a rice-cake shape, and rolling and drying the dough followed by grain refining. - 特許庁

この製法で作った即席春雨と、味を付けるスープの素とをカップ状容器に入れて包装する。例文帳に追加

The instant harusame produced by the production method and raw materials for a soup for seasoning the instant harusame are charged in a cup-like container and then packaged. - 特許庁

即席食品の容器の蓋を手の指で引き剥がして湯切り口を開くようにした場合に、湯切り口の開き過ぎを防止することができるようにする。例文帳に追加

To prevent hot water draining ports from being excessively opened when opening the ports by tearing off a lid of a container for instant food or the like. - 特許庁

茹で戻し時間が早く、しかも麺類同士が付着することなくほぐれ性に優れた即席麺の提供。例文帳に追加

To provide instant noodles reconstituted through boiling in a short time, and also excellent in disaggregation without causing adhesion of the noodles to one another. - 特許庁

水分を加えて復元することで可食となる固形食品30を容器20内に封入してなる即席席食品。例文帳に追加

The instant food is obtained by sealing a solid food 30 which can become edible by reconstituting through adding water in a container 20. - 特許庁

特に、かんすいの原料添加量を多くすることのできない油揚げ即席麺において、中華麺臭の増強効果が高い。例文帳に追加

Specifically in fried instant noodles, the Chinese noodle flavor-reinforcing effect is excellent. - 特許庁

喘息、咳、気管支痙攣、うつ病、嘔吐、炎症性疾患および胃腸障害のような疾患への治療方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a curing method for diseases such as asthma, a cough, bronchospasm, depression, vomiting, an inflammatory disease and a digestive trouble. - 特許庁

寸法や重量が相違する多種類の物品を部品交換なしで密に積み付け、不安定な物品の高速積付を可能にする。例文帳に追加

To densely stack various types of commodities different sizes and weight without changing parts and allow the quick stacking of unstable goods. - 特許庁

シート式製法を利用し、熱湯を注いで3分以内で喫食することができるこんにゃく入り即席澱粉麺を提供する。例文帳に追加

To provide konjak-containing instant starch noodles obtained by utilizing a sheet-form production method so as to become edible within 3 minutes after pouring boiling water. - 特許庁

印刷を鮮明にして視覚に訴える効果があるとともに、スタッキング防止、及び断熱効果に優れる即席食品等の二重容器を提供する。例文帳に追加

To simplify manufacture of a double container which has clear print to be visually attractive, prevents from stacking and is excellent in heat insulation effects. - 特許庁

即席カップ麺付属のふたの気密性を高めて所定時間内に麺を完成させ、同時に湯温の低下を少なくする。例文帳に追加

To improve airtightness of a lid attaching to an instant noodle cup to prepare noodle in a predetermined time and also to reduce a drop in hot water temperature at the same time. - 特許庁

断熱素材からなる容器であって、鋼板からなる発熱体を底面の内面に有することを特徴とする即席食品容器。例文帳に追加

This instant food vessel 2 formed of heating insulating material has a heating element 1 formed of a steel plate and located on the inner face of the bottom. - 特許庁

乳酸菌存在下に麺生地を調製する工程を含む、風味を改良した即席麺の製造方法。例文帳に追加

The method for producing flavor-improved instant noodles comprises a process of preparing noodle dough in the presence of the lactobacillus. - 特許庁

生タイプ即席麺類の問題点である酸味酸臭を、他の風味や麺質、製麺性等に影響を与えずに低減する。例文帳に追加

To provide a method for diminishing the acid taste/acid odor of raw- type instant noodles as a problem of such noodles without affecting the other flavor thereof, noodle quality, noodle-making process, etc. - 特許庁

カップ本体1内の所定高さ位置に突起10を設け、この突起10で即席麺2が浮上するのを規制してある。例文帳に追加

A projection 10 is formed at a specific height on the inside of a cup main body 1, and the float of instant noodles 2 is restricted with the projection 10. - 特許庁

例文

水や熱湯を注ぐだけで「とろみ」のあるス−プ、つゆ類などを有するチルド流通用即席麺類を得る。例文帳に追加

To obtain the ready-to-eat noodles by merely pouring water or hot water to obtain thick soup or the like at the same time. - 特許庁

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