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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "そくせき"に関連した英語例文

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"そくせき"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 583



例文

さらに、この成形米飯1に湯をかけるという簡単な作業で、出し汁の風味がある美味しい即席飯を作ることができる。例文帳に追加

Furthermore, the delicious instant boiled rice with broth flavor can be made by an easy work of pouring hot water onto the molded boiled rice 1. - 特許庁

(1)原則:責任を負わない個別の店舗との取引によって生じた損害について、モール運営者は原則として責任を負わない。例文帳に追加

(I) Principle: cybermall operator is not responsible In principle, the cybermall operator is not liable for damages arising from any consumer transactions with individual cyber shops.  - 経済産業省

保存時の油分離やブルーミング或いは固形ルウ等の油脂含有即席加工食品に含まれる油脂以外の成分の沈降を抑制し、且つその表面の艶、光沢を維持することができる油脂含有即席加工食品を提供する事にある。例文帳に追加

To provide oil and fat-containing instant processed food suppressed in oil separation or blooming during storage, or precipitation of ingredients other than oil and fat falling in oil and fat-containing instant food such as solid roux, and maintaining shine and luster at its surface. - 特許庁

水を加えて電子レンジ調理し、喫食時に湯切りを必要としない電子レンジ調理用即席中華麺類であって、生麺を調理したかのような優れた食感および食味を有する電子レンジ調理用即席中華麺類、およびその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide instant chinese noodle for microwave oven cooking which is to be cooked with a microwave oven after addition of water, requires no drainage of hot water when eaten, and has excellent texture and taste like those when raw noodle is cooked: and to provide a method for producing the instant Chinese noodle for microwave oven cooking. - 特許庁

例文

即席カップ麺のふたの外径より一回り大きい外径を有するキャップ1に、支持材2により天地を逆に出来る、砂時計を兼ねた把手3と即席カップ麺のポリエチレン等の外装材を剥がすためのカッター4を設ける。例文帳に追加

A cap 1 having an outer diameter one size larger than that of a lid of an instant noodle cup is equipped with a handle 3 also serving a sand glass which can be turned upside down by a support material 2 and a cutter 4 for peeling a wrapper made of polyethylene or the like of the instant noodle cup. - 特許庁


例文

生のヤマブシタケが、乾燥されて、フレーク状、顆粒状又は粉末状に粉砕されてなる、約2〜6gの重量のヤマブシタケ乾燥体を、即席汁食品の一人が一回使用する分量容器詰め密封された即席汁の乾燥具に混入する。例文帳に追加

The instant soup food is obtained by mixing about 2-6g dried material of Hericium erinaceum obtained by drying fresh Hericium erinaceum and forming the mushroom in flake-like, granular or powdery shape into dried ingredients in amounts once used for one person packed in a container and hermetically sealing the container. - 特許庁

更に、前記画像表示装置は、前記実測値を時間で積分した実測積分値が前記予測積分値を基準とした基準範囲に含まれるように、前記電源部から前記画素回路に対して電圧を供給する電圧供給時間を制御する制御部を備えている。例文帳に追加

Further, the image display apparatus has a control section that controls a voltage supply time so that the actual integral value which is integrated with the actual values by time is contained in a reference range on the basis of the predicted integral value as a reference, the voltage supply time being time for which a voltage is supplied to the pixel circuit from the power source section. - 特許庁

第3積算流量計の計測積算流量が最も多く、かつ、第2積算流量計の計測積算流量が最も少なくなるときのスプラッシュガードの位置が第3薬液飛入上位置に決定され、その位置がメモリに格納されたテーブルに書き込まれる。例文帳に追加

Position of the splash card when the integrated flow rate of a third integration flowmeter is largest and the integrated flow rate of a second integrating flowmeter is smallest is determined as the third chemical fly-in upper position and written on a table stored in a memory. - 特許庁

熱湯を用いて3〜4分程度の簡単な調理で復元し、スープのりが良く、生麺的な歯ごたえのある即席麺であって、溝付き生麺線を蒸煮後に熱風を用いて膨化乾燥した即席麺類の製造方法に関する。例文帳に追加

To provide a method for producing grooved instant noodles which can be restored by a simple cooling treatment comprising immersing the instant noodles in hot water for about 3 to 4 min, have good compatibility with soups, and give a tooth touch similar to those of raw noodles, by steaming grooved raw noodles and then swelling and drying the noodles with hot air. - 特許庁

例文

調理後すぐに食するものだけでなく、加熱調理後に流通される調理麺、生タイプ即席麺(以下LL麺)、冷凍麺、即席麺などの麺類の食感や食味を向上させる麺類の改質剤及び改質方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To obtain an improver of noodles, capable of improving the texture and taste of the noodles which are not only the ones to be eaten just after cooking but also the ones such as the cooked noodle delivered after the heating and cooking, the raw type instant noodle (LL noodle), the frozen noodle, and the instant noodle. - 特許庁

例文

容器内に注湯を行い、所定時間経過した後に、排湯作業を必要とする即席食品用の容器において、密封性、排湯の際の安全性および迅速性、排湯口形成の際の容易性(易開封性)、そして易廃棄性を有する即席食品容器を提供する例文帳に追加

To provide a container for an instant food product which has sealing performance, safety and quickness in discharging hot water, easy opening of hot water discharging holes, and easy disposal, in a container for an instant food product required for pouring hot water therein and discharging it after a predetermined period of time. - 特許庁

本発明は、顧客が一度に種類の異なった複数の流動、又は、即席流動料理品目を低価格で喫食でき、環境汚染、食材資源の節約に対処可能な流動、又は即席流動料理品目収容容器を提供すると共に、食生活にバラエティを持たせる。例文帳に追加

To provide a fluid or instant fluid preparation storage container capable of coping with environmental pollution and the conservation of foodstuff resources, with which a customer can eat a plurality of different kinds of fluid or instant fluid preparations at a low price at a time, and to have a variety of eating habits. - 特許庁

個装包材、輸送用ダンボールケース等の包材および輸送コストの削減、および製造コストの削減を可能とし、且つ製造適性に優れ、調理復元性、調理後の食味食感が通常の即席麺と同様に良好なる収縮即席麺塊の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing balls made of shrunk instant noodles which enable the reduction of packages such as a separate package and a corrugated board box and transportation costs and the reduction of the cost of production, are excellent in suitability for production, and are excellent in cooking restorability and taste and/or texture after cooking in a comparable level to usual instant noodles. - 特許庁

即席麺等の湯戻しに利用した湯を捨てる際、麺やかやく等の目詰まりをなくして排湯をスムーズに行うことができると共に、排湯時における麺やかやくの流出を効果的に防止することができる即席麺用包装容器を提供すること。例文帳に追加

To provide a packaging container for instant noodles which prevents the noodles, ingredients or the like from jamming to smoothly discharge hot water when the hot water used for soaking the instant noodles or the like is to be discharged and which can effectively prevent the noodles or the ingredients from flowing out when discharging the hot water. - 特許庁

お湯を注ぐだけで、ただちに粥状ないし重湯状の食品に復元することができ、しかも、食味がすぐれている新規な即席粥の素とその新規な製造方法及び安価な即席粥状食品とその簡便な製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a new stock for instant rice porridge capable of being directly reconstituted into a rice porridge or a thin rice porridge food simply by pouring hot water thereon and having an excellent taste, a new method for producing the stock, and inexpensive instant rice porridge food and a simple method for producing the instant rice porridge food. - 特許庁

容器内に少なくとも麺類とスープまたはソース袋とを収納した容器入り即席麺において、該容器が該麺類と該スープまたはソースとを該容器内に収納した後に該容器をシェイクする際に液密を保持できることを特徴とする、容器入り即席麺である。例文帳に追加

This packaged instant noodle is such that at least noodles and soup or a sauce bag are set in a package container; wherein the package container is designed so as to be capable of retaining a fluid-tight condition at the time of shaking the package container after putting the noodles and the soup or sauce together therein. - 特許庁

人体に貼り付けるための接着面を持つ即席カイロを、足先をスリッパ状にして覆う足先カバー内側に、接着面を持つ即席カイロの接着面を足先カバー内面に接着するように装着保持し、その状態の足先カバー中に足先を入れて、接着面の裏面で足先を保温する。例文帳に追加

The back side of the adhesive surface keeps the toe warm when the toe is put into the toe cover. - 特許庁

多回数の使用に耐える断熱性保温性の高い容器と湯により調理する即席麺等の即席食品の利用方法を提供し、再利用できるカップ麺用容器のを使用する事により使い捨てカップ麺用容器ゴミの排出量を削減する方法である。例文帳に追加

To provide a method for using an instant foodstuff such as instant noodles to be cooked with hot water in a highly heat-insulating and warming container which can withstand repeated uses wherein a waste quantity of disposable instant noodle containers can be reduced by using a reusable container. - 特許庁

本発明は、水または湯を注いで調理する即席ラーメンや即席焼きそば向けの容器に用いるアルミニウム等の金属を含まない蓋材における、従来の欠点を解消し、開封保持性および注水後の再封性に優れた蓋材を提供しようとするものである。例文帳に追加

To provide a lid material solving conventional drawbacks of a lid material used on a container for instant Chinese noodles and instant fried noodles cooked by pouring water or hot water and excellent in open-state retainability and re-sealability after water-poured. - 特許庁

本発明は麺生地中に練り込むことにより、湯戻りが良好で麺線同士の癒着がなく、湯戻り後の麺の食感が滑らかで弾力性を有し、麺線表面からのデンプンの溶出によるスープの濁りを生じることのない即席麺を得ることのできるノンフライ即席麺用粉末油脂を提供する。例文帳に追加

The powdered oil and fat for the non-fried instant noodles is powdered oil and fat obtained by drying and pulverizing edible oil and fat, a coating agent and O/W type emulsion containing an emulsifier. - 特許庁

本方法によれば即席食品用容器を洗浄し、リサイクル、再利用し中身の即席麺だけ開封再充填し湯を注入することにより再調理する方法を取り入れることにより、カップ容器ゴミの大幅な減量が可能になる。例文帳に追加

The invention employs a method of re-cooking by washing the instant food container, unsealing only the content instant noodles, putting it in the container and pouring hot water while the container is recycled and reused, thereby allowing wastes of the cup containers to be largely reduced. - 特許庁

牛乳、豆乳、発酵乳飲料などの乳成分や豆乳成分などを含む飲料を飲食時に混合することにより調製する即席デザート調製用液状ベースであって、乳成分や豆乳成分を含む飲料中に不均一な大きさのゼリーが混在するデザートを即席で調製可能な液状ベースを提供する。例文帳に追加

To provide a liquid base which is used for preparing instant desserts and is mixed with a drink containing a milk ingredient, a soybean milk ingredient or the like, such as milk, soybean milk, or a fermented milk drink on drinking or eating to prepare the instant dessert, and from which a dessert mixed with heterogeneous size jellies in the drink containing the milk ingredient or the soybean ingredient can instantly be prepared. - 特許庁

ポリスチレン系樹脂発泡シートへのフイルム積層時の加工性が良く、ポリスチレン系樹脂発泡シート製の即席麺等の容器の内側に積層したとき、即席麺のスープにスチレンダイマーやスチレントリマーが溶出し難い、ポリスチレン系樹脂組成物、積層発泡シートおよび同シートから成形した容器を提供する。例文帳に追加

To provide polystyrene-based resin compositions having excellent workability when laminating a film onto a polystyrene-based-resin foam sheet, and resistant to the elution of styrene dimer or styrene trimer into the soup of precooked noodles when laminating the film inside the container of the precooked noodles, or the like, made of the polystyrene-based-resin foam sheet, a laminated foam sheet, and a container formed of this sheet. - 特許庁

即席揚げ麺の製造法において、油揚げ用油脂としてポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステルとポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステル以外の乳化剤の1種または2種以上とを0.01〜1重量%含有し、ポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステルと該乳化剤の比率が1:1〜10である油脂組成物を用いることを特徴とする即席揚げ麺の製造方法。例文帳に追加

The method for producing instant fried noodles comprises using, as deep-fry oil, an oil and fat composition containing 0.01-1 wt.% of a polyglycerol condensed ricinoleic acid ester and at least one kind of emulsifiers other than the polyglycerol condensed ricinoleic acid ester, wherein a ratio of the emulsifier to the polyglycerol condensed ricinoleic acid ester is 1:(1-10). - 特許庁

本発明の即席粥状食品の素により、水或いはお湯を加えるだけで容易に優れた食味と物性の安定性及び優れた咀嚼・嚥下特性を付与した粥状食品を調製することができ、粘度などの物性、又はカロリーを調節することが可能であるとともに、喫食中に状態の変化を生じることがない即席粥状食品を調製することができる。例文帳に追加

The material for the instant rice gruel-like foods requires only water or hot water to be mixed therein to easily prepare the rice gruel-like food which has the excellent taste, physical property stability, and chewing-swallowing characteristics, whose calorie or physical properties such as viscosity can be adjusted, and which does not change the state during eating. - 特許庁

IAOは、米国内スパイ活動全般にわたって電子メール上で何が書かれ電話で何が話されたかについての「即席」分析を連邦高官たちに提供しよう。例文帳に追加

IAO will supply federal officials with "instant" analysis on what is being written on email and said on phones all over the US. Domestic espionage.  - コンピューター用語辞典

 イ 食肉、生かき、生めん類(ゆでめん類を含む。)、即席めん類、弁当、調理パン、そうざい、魚肉練り製品、生菓子類、切り身又はむき身にした鮮魚介類(生かきを除く。)であつて生食用のもの(凍結させたものを除く。)及びゆでがに例文帳に追加

(a) Processed meat, raw oysters, fresh noodles (including boiled noodles), instant noodles, ready-made lunches, prepared bread, daily dish, fish jelly products, moist confectioneries, cut or shelled fresh fish and seafood (excluding raw oysters) (excluding those frozen), and boiled crabs.  - 日本法令外国語訳データベースシステム

ナマズを打ち据える民衆を描いた「即席鯰はなし」に対する「はしか後の養生」など、鯰絵における大鯰を麻疹の神に置き換えたものが基本である。例文帳に追加

The basic one is where a big catfish in namazu-e is replaced with the god of measles, such as 'hashika nochino yojo' (care after measles) in comparison with 'sokuseki namazu hanashi' (quick talk on catfish) where people are beating a catfish in the drawing.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

カレーソースを指して「カレールウ」「ルウ」と呼ぶ人もいるが、正確な表現ではなく、本来のルウ(小麦粉を油で炒めたもの)や固形の即席カレールウとの区別もしにくい。例文帳に追加

Although some people call a curry sauce 'curry roux' or 'roux,' these are not correct names and this makes it difficult to differentiate the sauce from roux in a real sense (fried flour) and solid instant curry roux as well.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

戦禍から即席に再生させた醸造設備は乏しく、せっかく貴重な原料米を入手しても健全醗酵できず、腐造に至る場合も相次いで起こった。例文帳に追加

Since the brewing facilities which were instantly revived from the damage of the war were poor, sake breweries could not achieve safe fermentation in spite of getting precious rice and often resulted in putrefaction.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

カップ麺(カップめん)とは、乾燥麺や生タイプ麺等の即席麺類のうち、食器として使用できる容器(カップ状の耐熱耐水容器等)に入れたもので、加薬を添付したものをいう。例文帳に追加

Kappumen indicates the item consisting of instant noodles such as dried noodles and fresh noodles put into a container usable as tableware and the attached ingredients.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

欧米に即席ラーメンのセールスに行った際、ラーメン用のどんぶりが無かったため、紙コップにチキンラーメンを割り入れて湯を注ぎフォークで試食する姿からの発想だった。例文帳に追加

The idea originated from a trip to Europe and America for selling instant ramen noodles, in which someone cracked Chicken Ramen into a paper cup because ramen bowls were not available, poured hot water, and tried out with a fork.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

本発明のノンフライ即席麺用粉末油脂は、食用油脂、被覆剤、乳化剤を含むO/W型エマルジョンを乾燥粉末化した粉末油脂であって、乳化剤としてグリセリン有機酸脂肪酸エステル及びレシチンを含有することを特徴とする。例文帳に追加

The powdered oil and fat contains as the emulsifier, organic fatty acid ester of glycerin and lecithin. - 特許庁

さらに、このようにして製麺された半生状態の米100%パスタをオーブンで焼くことにより、常温での長期保存性を高めた即席パスタ食品とすることができる。例文帳に追加

The thus-obtained half-raw 100%-rice pasta is baked in an oven to make instant pasta food improved in long stability in normal temperature. - 特許庁

ダッタンソバ種子の粉砕により得られたソバ粉であって、ルチン分解酵素活性値が20nkat/g以下、ルチン含有量が500mg%以上であることを特徴とする即席麺用ソバ粉および加熱処理した麺用ソバ粉。例文帳に追加

Buckwheat flour for instant noodle and for precooked noodle obtained by grinding tartary buckwheat seeds is characterized by having a rutin splitting enzyme activity value of 20 nkat/g or less, and containing rutin of 500 mg% or more. - 特許庁

これにより、Δ変調の予測積分器11における積分が加速され、この積分器11から出力される予測値が入力信号に直ちに追従する。例文帳に追加

Accordingly, the integration in a Δ modulation estimating integrator 11 is accelerated, and a predicted value outputted from the integrator 11 immediately follows the input signal. - 特許庁

この発明は、主として焼きそば麺や即席麺などの「蒸し麺」を対象とするが、うどん、そーめん、冷麦、パスタ類、そば、冷麺に応用することができる。例文帳に追加

The noodles are targeted on mainly 'steamed noodles' such as chow mein noodles and instant noodles and can be applied to Japanese wheat noodles, iced noodles, pasta, buckwheat noodles, and cold noodles. - 特許庁

この得られた沸騰水は、各種の嗜好飲料の作成、即席食品への適用等、電子レンジの庫内において直接的に多くの利用が可能となる。例文帳に追加

This obtained boiled water can be utilized in the casing of the microwave oven directly and variously for the purpose of preparing various kinds of beverages, applying to instant foods, etc. - 特許庁

このことにより製造工程中必要な粘度をカレーに付与出来ると共に、凍結真空乾燥後も湯戻りが良好で、野菜由来の風味豊かな即席乾燥カレーを提供することができる。例文帳に追加

The porous structure enable addition of the thickness required during a production process to the curry, and also production of instant dried curry excellent in reconstitution even after frozen vacuum dry and rich in flavor inherent in vegetables. - 特許庁

2%水溶液粘度が1〜1000mPa・sであり、エーテル化度が0.3〜0.8であるカルボキシメチルセルロースNa塩からなる改質剤を即席麺類の製造に用いる。例文帳に追加

The method for producing instant noodles comprises using a quality improver comprising carboxymethylcellulose Na salt having 2%-water-solution viscosity of 1-1,000 mPa s, and an etherification degree of 0.3-0.8. - 特許庁

固形即席めんの平面にV切割溝を設けV切割溝にそって分割し所定の調理をすることにより一口サイズで食することができることを特徴とする。例文帳に追加

The solid instant noodles set with V cut grooves on the plane thereof can be eaten in bite-size pieces by dividing along the V cut grooves followed by performing prescribed cooking. - 特許庁

即席油揚げスナック麺特有のスカスカとした軽い食感を脱し、「生麺のような粘弾性」を有し、かつ「生麺のような重みのある麺線」を実現する。例文帳に追加

To provide instant deep-fried noodles getting rid of empty light palate feeling peculiar to instant deep-fried snack noodles and having viscoelasticity like raw noodles to achieve heavy noodle ribbon like raw noodles. - 特許庁

この発明は、適当な条件で味噌を加熱殺菌することと、表面処理した顆粒状の調味料を使用することにより、風味の良いアルコール無添加の生タイプの即席味噌汁用包装味噌を得ることを目的としたものである。例文帳に追加

To obtain uncooked type, packed miso, good in flavor and alcohol-free, for instant miso soup by thermally sterilizing the miso under adequate conditions and adding granular, surface-treated seasoning. - 特許庁

即席食品包装体A1は容器付きインスタント味噌汁1と容器付きインスタントコーヒー2を一体としてシュリンク包装して外装フィルム4で覆った構成を有している。例文帳に追加

An instant food package A1 comprises instant miso soup 1 with a container and instant coffee 2 with a container, which are integrally shrink-packaged and covered with an outer wrapping film 4. - 特許庁

1つが粉末である少なくとも2つの製品を即席に混合するための装置であって、各容器内に配される製品を良好に分離する一方、迅速に開放することができる分離手段を有する装置を提供する。例文帳に追加

To provide a device having a separating means which can quickly release products while favorably separating the products arranged in respective containers, in the device to instantly mix at least two products one of which is a powder. - 特許庁

本発明の即席焼きそばの調理方法は、包袋に収容されたα化中華麺をマイクロ波加熱した後、麺を取り出し、調味することからなる。例文帳に追加

This cooking method for instant fried noodles comprises (A) heating alpha-processed Chinese noodles packaged in a bag with a microwave oven and (B) cooking the noodles taken out the microwave oven. - 特許庁

装置はまた、表示画面18、データ記憶領域20、および第2の高速赤外線送受信機22を有する遠隔の記憶および表示装置16を備える。例文帳に追加

The apparatus is also provided with a remote storage and display device 16 having a display screen 18, a data storage area 20 and a second fast infrared transceiver 22. - 特許庁

本発明は、紙カップの中に、飲料や即席食品などの内容物を入れ、電子レンジで加熱調理した時に、洩れることなく、紙カップのどの部分にも焦げが発生しない電子レンジ用紙カップを提供する。例文帳に追加

To provide a paper cup for a microwave oven not generating burns at any part of the paper cup without leakage at the time of putting contents such as a beverage or instant food in the paper cup and heating and cooking them in the microwave oven. - 特許庁

該香味賦与前駆体は即席カレーやレトルトシチューの様な調理食品に、焙煎香辛野菜特有の調理食品全体をまとめ上げる豊かな風味とまろやかな調理感をもたらす。例文帳に追加

The flavor imparting precursor produces a rich flavor and a mellow cooking feel to prepare the whole cooked food characteristic of roasted spice vegetable in a cooked food such as instant curry and rice or retort stew. - 特許庁

例文

即席麺のスープにスチレンダイマー及びスチレントリマーが溶出しにくいポリスチレン系樹脂積層発泡シート容器、及びそれに適した積層樹脂組成物の提供。例文帳に追加

To obtain a container made from a laminated polystyrene-based resin foamed sheet, hardlyeluting styrene dimmer and styrene trimer into the soup of an instant noodle, and a resin composition for lamination suitable for this purpose. - 特許庁

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※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
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