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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "Deep-fried"に関連した英語例文

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"Deep-fried"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 372



例文

The method for producing the frozen deep-fried chicken comprises adding the pretreatment solution B to chicken (A), followed by tumbling treating in a tumbling process 13, sprinkling a coating material E to the chicken in a coating process 14, cooking the product in oil in a frying process 15, and rapidly freezing the product in a freezing process 16.例文帳に追加

鶏肉Aは、下処理液Bを加え、タンブリング工程13でタンブリング処理された後、衣付け工程14で衣材料Eがまぶされ、フライ工程15で油ちょうされ、冷凍工程16で急速冷凍され、冷凍鶏唐揚げが製造される。 - 特許庁

To provide a method for producing tasty black sesame-containing deep-fried bean curd excellent in sesame component digestible absorption, having favorable palate feeling, savory flavor and blackly glossy appearance so as to stimulate eater's appetite without excessive economic burden.例文帳に追加

胡麻成分の消化吸収性に優れ、さらに、心地良い食感、芳しい香味、そして黒つやのある外観によって食欲が増進する美味しい油揚げを、過剰な経済的負担なく製造することができる黒胡麻入り油揚げの製造方法を提供すること。 - 特許庁

To facilitate maintenance of a mechanism and extremely simplify the maintenance of the mechanism part by attaining the progress of a work and the removal of bits of fried food by a same component, reducing the weight and simplifying the structure when frying food materials into deep-fried food, fried food, or the like.例文帳に追加

食材を天ぷら、フライ等の油揚げをする際に、ワークの進行、揚げカスの除去を同一の構成材にて達成し、然もその構成を軽量、簡易化して達成することにより、機構の保守点検を容易とし、その構成部分のメンテナンスを極めて簡素化できるようにする。 - 特許庁

To perform frying work at a uniform oil temperature from the supply to the finishing of the frying by preventing the lowering in the oil temperature in response to the lowering in the oil temperature when supplying food materials in an oil pot of an automatic continuous fryer and frying the food materials into deep-fried food, fried food or the like.例文帳に追加

食材を天ぷら、フライ等の油揚げをする際に、連続オートフライヤーの油槽中に食材を投下する際の油温低下に対応して油温低下を防ぎ、投下から揚げ上がりまで均一な油温度にて揚げ作業を行うことが出来るようにする。 - 特許庁

例文

To provide a batter powder for non-fried food providing crispy sensation in the mouth as if deep-fried with frying oil without deep-frying the food with frying oil and hardly causing separation between an inner material and a coating, and to provide the non-fried food using the batter powder.例文帳に追加

フライ油で揚げることなく、フライ油で揚げたようなクリスピーな食感を得ることができ、且つ中種と衣の剥がれが少ないノンフライ食品用バッター粉および該バッター粉を用いたノンフライ食品を提供すること。 - 特許庁


例文

To provide deep-frying powder and dredging powder to be applied to various food materials such as edible meat and giving a fried food product such as a deep-fried food product having desirable soft and juicy palatability and balanced taste of the coating layer and the ingredient.例文帳に追加

から揚げ粉及びまぶし粉を食肉などの種々に具材に単にまぶして、油で揚げることによって製造されるから揚げなどのフライ食品が、柔らかくジューシーな好ましい食感と、衣部分と具材部分の食味バランスが良好なものにすることである。 - 特許庁

To provide a method for producing freeze-dried deep-fried prawns which are useful as ingredient materials for instant noodles, etc., surely reconstituted with hot water in state of excellent palatability in several minutes, have reduced shrinkage and curve of prawns after heat treatment and freeze drying, have a slight fall of coating and are not broken during transportation.例文帳に追加

熱湯により数分間で確実に食感のよい状態に湯戻りし、熱処理後及び凍結乾燥後のエビの縮み・湾曲が少なく、衣落ちも少なく、かつ輸送時に壊れることがない、即席麺などの具材として非常に有用な凍結乾燥法によるエビ天ぷら及びその製造方法の提供。 - 特許庁

The hydration ratio reconstitution with hot water at 90-100°C is 230-300% to surely reconstitute the freeze-dried deep-fried prawns into a state of excellent palatability with hot water.例文帳に追加

(2)少なくとも頭部、殻の除去工程及び筋切り工程を含む前処理工程を経た原料エビを、ボイル、冷却、打ち粉付け、バッター付け、天かす(揚げ玉)付けの各工程を経て凍結乾燥することを特徴とするFDエビ天ぷらの製造方法。 - 特許庁

To provide mixed flour for fried foods capable of retaining the crisp palate feeling of the coating of fried foods just after subjected to deep-fried cooking when cooked even after long-term refrigeration/freeze storage, or even when heated using a microwave cooker or the like.例文帳に追加

油ちょう調理した直後の油揚げ食品の衣のサクサクとした食感を、長期間の冷蔵及び冷凍における保存時とマイクロ波調理器等による加熱調理を行っても保持できる油揚げ食品用ミックス粉を提供する。 - 特許庁

例文

The fluffy-melty fish Surimi (minced fish) product is manufactured through the following steps : tofu is mixed in a fish paste and alpha-modified starch is added to prepare a base foodstuff ; soymilk and vegetable oil are added to the base foodstuff ; the modified starch is added again, and then the foodstuff is steamed and freezed and/or deep-fried in batter.例文帳に追加

魚肉すり身に豆腐を混入し、α化加工澱粉を添加して、それをベースにして豆乳、植物油を添加し、その後再度加工澱粉を投入した後、蒸し加工し冷凍及び/又は衣付けして油ちょうすることにより、「ふわとろ感」を出す魚肉すり身製品を製造する。 - 特許庁

例文

The scraper 46 is rotated along the inner peripheral surface of the filter 41 while making contact with the inner peripheral surface of the filter 41, thereby to generate a rotating flow and also to allow the bits of deep-fried food, attached to the filter 41, to be separated from the inner peripheral surface of the filter 41 and to be settled down with the rotating flow.例文帳に追加

スクレーパ46は、フィルター41の内周面に接触しながらフィルター41の内周面に沿って回転することにより、旋回流を発生させると共に、フィルター41に付着した揚げ滓をフィルター41内周面から離れさせて旋回流に乗せて沈降させる。 - 特許庁

To improve a fried-up condition of food using an edible oil to be used for deep-fried food or the like, to reduce the degradation of the edible oil itself, to fry food excellently even with a lower frying temperature and to provide a technology excellent in safety of foods and friendly to the environment.例文帳に追加

食品の揚げ物等に使用する食用油使用時の食品の揚げ上がり状態向上と食用油自体の劣化の低減と低めの揚げ温度でも良好に上げあがることと、なおかつ食品安全性にすぐれた地球環境に貢献できる技術を提供する。 - 特許庁

The fried food product such as the deep-fried food product formed by frying the food material such as edible meat and having desirable juicy palatability and balanced taste of the coating layer and the ingredient is produced by compounding a prescribed amount of a highly branched cyclodextrin.例文帳に追加

高度分岐環状デキストリンを所定量配合することにより、食肉などの具材を柔らかくて、ジューシーな好ましい食感と、衣部分と具材部分の食味バランスが良好なから揚げなどのフライ食品を製造することができる。 - 特許庁

To provide a mix for deep-fried food having crispy and soft palate feeling after deep-frying, light breading and smooth palate feeling, and sustaining just-fried food feeling even if re-heated with a microwave oven and eaten in the case that a long time goes by or food is frozen.例文帳に追加

油ちょう後の食感が、クリスピーかつソフトで、衣が軽く、口どけの良い食感であり、長時間経過した場合や冷凍した場合に、電子レンジ等で再加熱して喫食しても揚げたての食感を維持している揚げ物用ミックスを提供する。 - 特許庁

As mentioned above, the core of the profit of convenience store business is the products related to this “home-meal replacement” (bento lunch boxes, onigiri rice balls, deep-fried foods, etc.) and the quality and number control are closely supervised by making full use of IT in every process: production, refrigeration, freezing, delivery, storage, defrosting, and sales, under strict hygiene control.例文帳に追加

上記の通り、コンビニ型ビジネスの利益のコアとなるのが、この「中食」関連商品(弁当、おにぎり、揚げ物等)であるが、製造、冷蔵・冷凍、配送、保管、解凍、販売、全ての工程において、厳格な衛生管理と併せてIT を駆使した緻密な品質・個数管理が行われている。 - 経済産業省

It is said to be a combination of a New Year soup called 'seung chat gang' containing seven ingredients and 'chat choi yu sang' from Shunde District and Nanhai District area in Guangdong Province, consisting of sashimi such as grass carp or salmon topped with finely chopped ginger, daikon and citrus fruit skin, peanuts or flakes made from deep-fried wheat flour and served with a sweet-and-sour seasoning. 例文帳に追加

七草粥ならぬ、「上七羹」(ションチャッカーン)という7種の材料を加える正月のスープと、広東省南海、順徳周辺の「七彩魚生」が合わさったものとも言われる料理で、ソウギョやサケなどの刺身の上に、ショウガ、ダイコン、柑橘類の皮などの細切りや落花生、小麦粉を揚げて作るフレークを乗せ、甘酸っぱい調味料を加える。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Further, the batter used for the deep-fried food-like foods for the microwave oven cooking is provided by adding 0.5 to 2.0 mass% starch and 0.05 to 0.3 mass% thickening polysaccharides as auxiliary materials to be dispersed in water based on 80 mass% high oil content emulsified oil and fat composition for the batter, and then heating the mixture, and the method for producing the same is also provided.例文帳に追加

また、前記バッター用高油分乳化油脂組成物80質量%に対し補助剤として澱粉0.5〜2.0質量%および増粘多糖類0.05質量%〜0.3質量%を水に分散させ加えた後加熱した電子レンジ調理用フライ様食品に使用するバッター及びその製造方法である。 - 特許庁

To obtain an oil and fat composition having excellent cold resistance, a reduced oil absorption in a cooking object in the case of use in cooking a fried food and excellent releasability, consequently capable of cooking a fried food with a small amount without scorching, not foaming, having an excellent flavor, safely usable also in cooking a deep-fried food without foaming as a lecithin formulated oil.例文帳に追加

耐冷性に優れ、炒め物調理に使用した場合には調理対象物への吸油量が少なく、かつ、離型性が良好なため、少量で焦げつきなく調理ができ、しかも泡立もなく風味も良好であり、揚げ物調理においてもレシチン配合油のように泡立ちが無く安全に使用できる油脂組成物を提供する。 - 特許庁

To provide a mechanism protecting oil from contamination, retaining the freshness of the oil, and moving a work formed by processing a food material in an oil pot without providing a special device for discharging bits of fried food by constantly discharging the bits of the fried food during frying when frying food materials into deep-fried food, fried food or the like.例文帳に追加

食材を天ぷら、フライ等の油揚げをする際に、揚げカスを揚げ作業中常時排出することにより、油を揚げカス等の汚染から守り、油の新鮮さを保持すると同時に揚げカス排出を特別な装置を設けることなく、食材を加工したワークを油槽中を移動させる機構を提供する。 - 特許庁

The packed lunch 20 is such one that a lunch box 1 with a plurality of compartments 1a to 1e is packed with a boiled rice 10 and daily dishes such as croquette 11, deep-fried food 12, spaghetti 13, Tsukudani(food boiled hard in heavy seasonings) 14 and/or pickles 15 in the respective compartments.例文帳に追加

複数の区画1a〜1eを有する弁当容器1に、御飯10と、コロッケ11、天ぷら12、スパゲティ13、佃煮14、漬物15等の惣菜類とを、各区画に別けて充填した弁当20において、上記御飯10として、弁当容器1の所定の区画1aに入るように1つのブロック状に成形され、かつ、少なくとも1面が焼成されたものを用いる。 - 特許庁

To provide an oil and fat composition for a coat of Harumaki (egg roll) applied or sprayed on a coat of Harumaki so that crispy feeling like that just after deep-fried with edible oil and fat is kept for a long time even when a frozen Harumaki obtained by freezing a cooked Harumaki is reheated with a microwave oven or an oven toaster.例文帳に追加

春巻の皮に塗布または噴霧することにより、食用油脂で揚げた直後のパリパリとした食感が長時間保たれ、また前記加熱処理した春巻を凍結保存した冷凍春巻を、電子レンジやオーブントースターで再加熱してもパリパリとした食感が維持される、油脂組成物を提供する。 - 特許庁

例文

To provide an additive for edible oil, preventing oxidization of edible oil caused by water contained in food material, preventing a decrease in temperature caused when putting the food material into the edible oil when making fried food such as Tempura (Japanese deep-fried food) or fry, and made from material obtained by utilizing natural resources as disused material in view of effects on the environment or the human body.例文帳に追加

天ぷらやフライなどの揚げ物において、食材に含まれる水分による食用油の酸化を防止するとともに、食材の投入による食用油の温度低下を防ぐ食用油添加剤について、環境や人体への影響を考慮して不要物として処理されている天然資源を用いた材料から生成する。 - 特許庁

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