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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "Deep-fried"に関連した英語例文

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"Deep-fried"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 372



例文

This oil and fat composition for deep-fried food comprises an emulsifying agent having ≥6 HLB and a polyglycerol fatty acid ester having 3-5 HLB and ≥50 hydroxyl group.例文帳に追加

本発明の揚げ物用油脂組成物は、HLBが6以上の乳化剤と、HLBが3〜5で水酸基価が50以上であるポリグリセリン脂肪酸エステルとを含有するものである。 - 特許庁

The batter for deep-fried foods contains fat-processed acetylated tapioca starch obtained by fat-processing acetylated tapioca starch obtained by acetylating the tapioca starch with vinyl acetate.例文帳に追加

揚げ物用衣材に、タピオカ澱粉を酢酸ビニルでアセチル化してなるアセチル化タピオカ澱粉に油脂加工を施してなる該油脂加工されたアセチル化タピオカ澱粉を含有せしめる。 - 特許庁

This agent for inhibiting acrylamide formation of the processed food (including deep-fried food) comprises using as the active ingredient a sulfide compound of a liliaceae plant onion or a cruciferous plant cabbage.例文帳に追加

上記課題は、ユリ科植物タマネギまたはアブラナ科植物キャベツのスルフィド化合物を加工食品(油ちょう食品を含む)のアクリルアミド生成抑制剤の有効成分として用いることにより解決される。 - 特許庁

The process for producing the deep-fried bean curd pouches comprises emulsifying the soybean protein, a fat ingredient and water, followed by addition of a solution of a coagulant, wherein the coagulant is magnesium chloride, calcium chloride or a bittern.例文帳に追加

大豆蛋白、油脂と水を乳化させた後に、塩化マグネシウム、塩化カルシウム又は苦汁などの凝固剤溶液を加えることを特徴とする油揚げの製造法に関する。 - 特許庁

例文

Another version of the method for producing unbattered deep fried chicken comprises making both of pineapple ground material and banana ground material adhere to chicken meat followed by frying the chicken meat with oil.例文帳に追加

又、鶏肉に対し、バナナ磨砕物と共にパイナップル磨砕物を付着させた後、油揚げすることを特徴とする鶏唐揚の製造方法。 - 特許庁


例文

The mix for the deep-fried food contains a crosslinking starch having as the raw material small particle starch represented by rice starch and a degree of swelling of 0.5-5.0 ml.例文帳に追加

米澱粉に代表される小粒子澱粉を原料とする、膨潤度が0.5〜5.0mlである架橋澱粉を含有する揚げ物用ミックスを用いる。 - 特許庁

To regulate the temperature of included fillings of deep-fried breads after deep-frying so as to be really hot and sensually preferable, and to enable the breads to have a moderate crispy and light texture without excessive oily smell and flavor.例文帳に追加

油揚げ後の揚げパン類の内包フィリングが熱々で、官能的に好ましい温度にできるようにし、過度に油っぽい臭いや風味がなくて控えめでありサクサクした軽い食感を有することができるようにする。 - 特許庁

To provide a method for producing the subject delicacy food eatable deliciously even by persons who dislike chicken meat through processing deep- fried chicken meat in a confectionery fashion.例文帳に追加

鶏肉の唐揚げをお菓子風に加工し、鶏肉を嫌いな人でも美味しく食することが可能な鶏肉を原料とする珍味食品の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a high electric field forming unit for a fryer which produces uniformly deep-fried products efficiently and safely regardless of floating positions of food materials to be heated.例文帳に追加

被加熱食材の浮遊位置に関係なく揚げムラのない揚げ製品を効率良く安全に製造し得るフライヤー用高電場形成ユニットを提供する。 - 特許庁

例文

To bring about a differentiation of a deep-fried bean curd pouch from other commodities by forming a brand mark without compressing the inner structure of the bean curd pouch using a laser light and an amino carbonyl reaction.例文帳に追加

レーザ光線及びアミノカルボニル反応を利用して油揚げの内部組織を圧搾せずに焼印を形成して、他の商品との差別化を図る。 - 特許庁

例文

The flour mix for the deep-fried food of the water-blended type does not contain raw subterranean stem starch but contains etherified and crosslinked potato starch, and phosphorylated and crosslinked starch.例文帳に追加

未化工の地下系でん粉を含まず、エーテル化架橋馬鈴薯でん粉と、リン酸架橋でん粉とを含有することを特徴とする水溶きタイプの唐揚げミックス。 - 特許庁

The deep-fried food batter composition is obtained by adding at least one kind of crushed product selected from among garbanzo, channa dal, lentil, moong dal, and Pisum sativum to a coating material made of wheat flour or rice flour.例文帳に追加

小麦粉または米粉からなる衣材に、ガルバンゾー、チャナダル、レンズ豆、ムングダル、エンドウから選ばれる少なくとも1種類の粉砕物を添加してなることを特徴とする。 - 特許庁

To provide a method for producing a deep-fried meat-processed product whose oil is prevented from oozing out without spoiling the palate feeling and which is improved in yield, and to provide a meat-processed product produced by the method.例文帳に追加

油で揚げる食肉加工製品について、食感を損なうことなく、油の染み出しを防ぎ、歩留まりを向上させる方法及びその方法により得られた食肉加工品の提供。 - 特許庁

To provide a coating material for Tempura (Japanese deep-fried food) developing flower-blooming appearance in frying and giving a coating of the Tempura having crisp feeling in the palate, resistant to softening of the coating and having good taste and flavor even after an elapse of long lasting time.例文帳に追加

花咲きがよく、サクサクとした食感を持ち時間が経過しても衣のへたりが起こりにくい風味の良い天ぷら衣が得られる天ぷら用衣材を提供することである。 - 特許庁

To provide a batter coating composition for uniform adhesion of coating, spoiling no crispy feeling of coating even when thawing frozen deep-fried food by means such as a microwave oven or natural thawing, and retaining puffy feeling of coating even after thawn.例文帳に追加

衣の付きが均一で、冷凍した揚げ物を電子レンジや自然解凍などの手段で解凍しても、衣のサクサク感が損なわれず、かつ解凍後も衣のふんわり感を維持できる揚げ衣組成物を提供することである。 - 特許庁

To provide batter capable of producing deep-fried food-like foods having an appearance and texture similar to those obtained by deep-frying, without performing the deep-frying but using only a microwave oven, and a method for producing the same.例文帳に追加

油揚することなく電子レンジのみで油揚したのと同様な外観と食感のフライ様食品を製造できるバッターおよびこその製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a cooking apparatus wherein productivity is improved by speedily cooking a deep-fried food which is excellent in taste and eating feeling and which tastes good even when it is cooled down.例文帳に追加

味と食感に優れ、さめてもおいしい揚げ物の調理が短時間でできるようにして、生産性を上げることができる調理装置を提供する。 - 特許庁

A method for producing at least one kind of food which is selected from among bread, noodles, confectionery, deep-fried food and bean curd comprises addition of vegetable lactic acid bacterium (Lactobacillus fermentum) JS bacterium (Korean accession number KCCM-10499).例文帳に追加

食パン類、麺類、菓子類、揚げ物類及び豆腐から選ばれた1種又は2種以上の食品の製造時に植物性乳酸菌(Lactobacillus fermentum JS菌(韓国寄託番号KCCM−10499)を添加した。 - 特許庁

To provide a method for producing tender unbattered deep fried chicken, retaining meat juice and rich in juicy feeling not only just after fried but after reheated through frying or the like after once fried and frozen.例文帳に追加

油揚げ直後はもとより、一度油揚げし、冷凍保管した後に油揚げ等で再加熱しても、柔らかく、肉汁が保持されたジューシー感に富む鶏唐揚の提供。 - 特許庁

The solid fuel 1 is manufactured by a method comprising a dispensing process of batching off the kitchen garbage 2B-containing waste in a predetermined amount and the deep-frying process of deep-frying the batched-off waste in a hot oil to thereby give the solid fuel of the deep-fried matter.例文帳に追加

固形燃料1は、生ゴミ2Bを含む廃棄物を所定の分量に分取する分取工程と、分取された廃棄物を熱油で揚げて固形燃料である揚物を得る揚げ工程とを含む方法により製造される。 - 特許庁

This powder for deep-fried food consists essentially of potato starch comprising95% particles having20 μm particle diameter.例文帳に追加

馬鈴薯澱粉を主体とするから揚げ粉であって、馬鈴薯澱粉の95重量%以上が粒径20μm以上であることを特徴とするから揚げ粉;及び該から揚げ粉を用いて製造されたから揚げ。 - 特許庁

When fried cake is produced, cake is deep-fried and followed by coating the surface with an oil composition for coating to provide the fried cake having rapidly improved appearance, taste, food feeling and oxidation stability.例文帳に追加

揚げ菓子を製造する際に、油ちょうした揚げ菓子の表面に、続いてコーティング用油脂組成物を塗布することにより、食品の外観・風味・食感、さらに酸化安定性を飛躍的に向上する揚げ菓子類を得ることができる。 - 特許庁

To obtain a coating composition for deep-fried foods products having crispy texture and crunching sound-like feeling immediately after cooking with oil, having little change in the texture with time and having slight deterioration of the texture even when cooled fried food product is re-heated with a microwave oven.例文帳に追加

油ちょう直後の食感がクリスピーでサクサク感があり、この食感の経時的変化が少なく、電子レンジで冷えたフライ食品を再加熱してもこの食感の劣化の少ない揚げ物用衣組成物を提供する。 - 特許庁

The freeze-dried deep-fried prawns are produced by subjecting raw material prawns passed through pretreatment processes including a process for removing at least head parts and shells and a tendon cutting process to each process of boiling, cooling and attaching dust, batter and residue of deeply fried Tempura batter (bits of fried Tempura batter) and freeze-drying the prawns.例文帳に追加

(1)凍結乾燥法により製造された、熱湯により確実に食感のよい状態に戻る、90〜100℃の熱湯による「湯戻し加水率」が230〜300%のFDエビ天ぷら。 - 特許庁

To obtain a modified starch which has extremely excellent integrity with coating in a material which has been regarded as a food having difficulty in integrity when used as a coating material in cooking of a deep-fried food and to provide a method for preparing the same.例文帳に追加

衣材として揚げ物調理に使用した場合、これまで結着しづらいとされていた種物において、衣との結着性が極めて良好な加工殿粉及びその調製法を提供する。 - 特許庁

The method for producing deep-fried bean curd comprises adding water-soluble dietary fiber or water-soluble soybean dietary fiber to soy milk, coagulating the mixture to produce bean curd, and frying the bean curd with cooking oil.例文帳に追加

豆乳に水溶性食物繊維または水溶性大豆食物繊維を添加し、それを凝固させて豆腐を製造し、その豆腐を食用油によって揚げる。 - 特許庁

Particularly as a preferable embodiment, 5-90 pts.mass of DE10-30 branched dextrin are contained as solid ingredients in 100 pts.mass of the solid ingredients of the batter for deep-fried food.例文帳に追加

特に好ましい態様として揚げ物用バッターの固形成分100質量部に対して、DE10〜30の分岐デキストリンを、固形分として5〜90質量部含有するように構成する。 - 特許庁

To provide a method optimum for mass-producing a seasoned deep- fried Tofu of light brown color rich in seasoning liquid and having soft feeling.例文帳に追加

調味液を多く含んだソフト感のあるキツネ色をした味付け油揚げを大量生産するのに最適な味付け油揚げの製造方法を提供する。 - 特許庁

The heating device has a heating structure by an electric heater, installed in the upper part of the electromagnetic induction heater, and having the function only for heating the cooking oil to prevent the reduction of the temperature when a large amount of the ingredients of the deep-fried food is fed thereinto.例文帳に追加

加熱装置には電磁誘導加熱の上部に電気ヒータによる加熱機構を設け、食油を暖めるだけの機能を持ち、大量の揚物の種を投入した際の食油温度の低下を防止する。 - 特許庁

To provide a heating device capable of preventing the deterioration of a cooking oil by the device using an electromagnetic induction principle, and capable of preventing the temperature of the cooking oil from being lowered when a large amount of ingredients of a deep-fried food is fed thereinto.例文帳に追加

食油の劣化を電磁誘導原理を用いた装置により防止するとともに、大量の揚物の種を投入した際の食油温度の低下のない加熱装置の提供。 - 特許庁

This method for producing a deep-fried Octopus fangsiao comprises immersing the Octopus fangsiao in a 0.005-1 wt.% protease solution to partially dissolve the surface skin of the Octopus fangsiao, boiling the pre- treated Octopus fangsiao, covering the boiled Octopus fangsiao with deep-frying flour, and then frying the covered Octopus fangsiao.例文帳に追加

イイダコを蛋白分解酵素溶液に浸漬して表面の皮を部分的に溶解した後、ボイルし、その後唐揚げ粉をまぶしつけたものを油調して、イイダコ唐揚げを得る事を特徴とする。 - 特許庁

To make a display easier to read of a heating power, oil temperature in deep-fried food cooking of tempura or the like, and residual time of a timer or the like in the timer operation in a basic operation.例文帳に追加

基本運転時の火力、てんぷら等の揚げ物調理時の油温、タイマー運転時のタイマー残時間などの表示をより見易くすること。 - 特許庁

The lunch 1 shown in the figure 1 is obtained by nipping the bits of deep fried tempura batter 4 between boiled rice layers 2, topping the ground boiled sweet potato and pumpkin 3 on the boiled rice layer and packing the ground boiled sweet potato and/or pumpkin, etc., into a container 5.例文帳に追加

図1に示す弁当1は、天カス4をご飯2の間に挟みこみ、その上につぶしたサツマイモ及び/又はカボチャ3を載せて、容器5に詰めたものである。 - 特許庁

To improve the convenience for use by preventing adhesion of a baked rice cake and preventing re-adhesion of oil to a deep-fried food in re- heating.例文帳に追加

焼き上がったおもちが引っ付くことのないようにしたり、再加熱時にフライへの油の再付着を防止できるようにすることにより、使い勝手を向上させる。 - 特許庁

To provide a fried covering food having crispy palate feeling even after being deep-fried, preserved at normal temperature, and in a chilled and frozen condition and then reheated.例文帳に追加

本発明は、麺皮食品を油ちょう後常温、チルドおよび冷凍状態で保存後再加熱してもパリッとした食感を有する揚げ麺皮食品を得ることを目的とする。 - 特許庁

To provide an apparatus for automatically treating waste oil, for example, waste cooking oil used for cooking Tempura, deep-fried food, or the like so that a detergent is produced from the waste oil or the waste oil is made biodegradable and drained into a sewer.例文帳に追加

廃油、例えば天ぷらやフライ等の食用油の廃油を処理して洗浄剤にするか、生分解性を得られる状態で下水道に廃棄できるように自動的に処理する装置を提供しようとするものである。 - 特許庁

The heat-treated wheat flour for deep-fried food is produced by heating wheat flour having peak viscosity of ≥4,700 mPa s detected by RVA (rapid visco analyzer), and has gluten vitality of30 wt.%.例文帳に追加

RVAのピーク粘度が4700mPa・s以上の小麦粉を加熱処理してなり、グルテンバイタリティが30%以下であることを特徴とする揚げ物用加熱処理小麦粉。 - 特許庁

To provide a processed squid soft, maintaining elastic palate feeling peculiar to the squid, causing little syneresis in defrosting and suitable for frozen foods such as frozen deep-fried food.例文帳に追加

柔らかく、しかもイカ特有の弾力のある食感を保持し、解凍時の離水が少なく、冷凍フライ等の冷凍食品に適した加工イカを提供する。 - 特許庁

To provide a method and an apparatus for cooking food, producing with good productivity cooked food having texture and palate feeling like those of deep-fried food.例文帳に追加

フライ食品のような質感及び食感を有する加熱調理食品を、生産性よく製造できる食品の加熱調理方法及び加熱調理装置を提供する。 - 特許庁

After a prescribed amount of material to be deep-fried K ladled with a ladle J is fed into the feeding area R1 with the ladle J, the material K is separated from the ladle J and pushed away toward under the dividing part 11.例文帳に追加

玉杓子Jで所定量すくい取った揚げ種Kを投入領域R1内へ玉杓子Jごと投入したのち、揚げ種Kを玉杓子Jから分離させ、区画部11の下方へ押しやる。 - 特許庁

This method for producing the deep-fried fish ball containing vegetable bits by forming fish paste obtained by adding salt, agitating and mixing, and frying with oil comprises frying the balls by using frying oil containing carotene palm oil containing a natural carotene until they have the favorable fried color.例文帳に追加

食塩を加えて撹拌・混合された魚肉すり身を成型して油ちょうするさつま揚げの製造法において、天然カロチン含有カロチンパームオイルを含んだ揚げ油で揚げ色がつくまで油ちょうするもの。 - 特許庁

(4) A method for producing the deep-fried food is provided, comprising coating ingredients with a coating liquid prepared using the mix described in (1), (2) or (3) followed by deep-frying.例文帳に追加

(4)上記(1)〜(3)いずれかに記載の天ぷら用衣ミックスを用いて調製される衣液を具材に付着させて油揚げすることを特徴とする、天ぷらの製造方法。 - 特許庁

(xxxii) Daily dish producing businesses (meaning businesses for producing boiled dishes (including preservable food boiled down in soy sauce), baked dishes (including fried dishes), deep fried dishes, steamed dishes, vinegared dishes, or marinated dishes generally served as side dishes, and excluding businesses falling under item (xiii), item (xvi), or item (xxix)); 例文帳に追加

三十二 そうざい製造業(通常副食物として供される煮物(つくだ煮を含む。)、焼物(いため物を含む。)、揚物、蒸し物、酢の物又はあえ物を製造する営業をいい、第十三号、第十六号又は第二十九号に該当する営業を除く。) - 日本法令外国語訳データベースシステム

Before the war, it was called 'yoshoku yaki' (Japanese pancake), 'issen yoshoku,' 'nikuten' (Japanese pancake) and so on, and the noseyaki (Japanese pancake), where the flour was mixed with water, spread in a circle, the green onion, tenkasu (crunchy bits of deep-fried dough produced as a byproduct of cooking tenpura) and so on were put on it and grilled, was the mainstream and it was something like a kids' snack. 例文帳に追加

戦前までは、「洋食焼き(大阪)」「一銭洋食(京都)」「にくてん(神戸)」などと呼ばれ、小麦粉を水で溶き鉄板に円状に広げ、その上にネギや天かすなどを載せて焼く「のせ焼き」が主流であり、子供のおやつのようなものであった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

When Japan's railway system was managed by Japan National Railways (JNR), 'Ekiben' containing typical side dishes such as cooked rice, a broiled fish, meat dishes, deep-fried foods, a Japanese style omelet and kamaboko (steamed fish paste), namely a box lunch similar to Makunouchi-bento (box lunch including cooked rice and side dishes), was called "a normal box lunch," while other types of 'Ekiben' was called "a special box lunch." 例文帳に追加

日本国有鉄道(国鉄)時代には、白飯と焼き魚・肉料理・フライ・卵焼き・蒲鉾などの一般的な惣菜を使用した、いわゆる幕の内弁当の系列のものを普通弁当と称し、それ以外の弁当を特殊弁当と称している。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Dishes containing root crops, potatoes, konjac, konbu kelp, abura-age (deep-fried bean curd) among other ingredients, and simmered to taste salty-sweet are often called nishime; the ingredients of nishime, however, differ by region and the season in which nishime is cooked, and meats or fish sausages (so-called "nerimono") such as chikuwa and kamaboko or in some regions, fish, also appear as ingredients. 例文帳に追加

根菜類や芋類、こんにゃく、コンブ、油揚げなどを甘辛く煮たものをこう呼ぶことが多いが、煮しめにされる具材はその地方や季節でさまざまであり、肉類、ちくわやかまぼこなどの水産練り製品(いわゆる練り物)、地域によっては魚も用いられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Additionally, in the Kanto region including Tokyo, deep-fried spaghetti flavored with salt and pepper (soy sauce) only and without ketchup is sometimes called 'Italian,' which is also a dish unique to Japan and not seen in Italy. 例文帳に追加

また、東京等の関東圏では、具材はナポリタンとほぼ同じだが、ケチャップを使わず、ただ塩とコショウ(や醤油等)で味付けし、油炒めしたスパゲッティを「イタリアン」と呼ぶ事もある(こちらもパスタの本場、イタリアには存在しない、日本独自の料理である)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This oil and fat composition for deep-fried food comprises preferably 0.01-10 wt.% of the emulsifying agent having ≥6 HLB and preferably 0.01-5 wt.% of the polyglycerol fatty acid ester having 3-5 HLB and ≥50 hydroxyl value.例文帳に追加

本発明の揚げ物用油脂組成物は、HLBが6以上の上記乳化剤を好ましくは0.01〜10重量%含有し、HLBが3〜5で水酸基価が50以上である上記ポリグリセリン脂肪酸エステルを好ましくは0.01〜5重量%含有する。 - 特許庁

To provide such a phosphor for the lighting of everyday dishes as is capable of lighting vividly and prominently, without a feeling of strangeness on the lighting along with the white light of an indoor lighting fluorescent lamp, such everyday dishes in a showcase as are especially an yellowish foodstuff such as a deep-fried food and the like; a fluorescent lamp for the lighting of everyday dishes by using the same.例文帳に追加

商品ケース内の惣菜、特に、揚げ物等、黄色味を帯びた食材を、室内照明蛍光ランプの白色光と共に照明して違和感なく、鮮やかに際立って照明することができる惣菜照明用蛍光体や、これを用いた惣菜照明用蛍光ランプを提供する。 - 特許庁

例文

To develop deep-frying batter flour usable as highly hydrous batter, allowing deep-fried food after cooking in oil to have soft palate feeling excellent in crispy feeling and taste, and enabling retention of the palate feeling even after the lapse of long time at normal temperature or in freezing after cooking in oil.例文帳に追加

高加水のバッターとして使用でき、油ちょう後のフライ食品をソフトで、サクサク感や、口当たりに優れた食感となし、油ちょう後に、常温或いは冷凍で長時間経過してもその食感を維持させうるフライバッター用粉を開発すること - 特許庁

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※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
  
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