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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 冷凍野菜の意味・解説 > 冷凍野菜に関連した英語例文

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冷凍野菜の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 122



例文

私は冷凍野菜は買わずに、いつも生野菜を買います。例文帳に追加

I always buy fresh vegetables instead of frozen ones. - Tatoeba例文

私はいつも冷凍野菜ではなく生鮮野菜を買います。例文帳に追加

I always buy fresh vegetables instead of frozen ones. - Tatoeba例文

私は冷凍野菜はかわずにいつでも生野菜を買います。例文帳に追加

I always buy fresh vegetables instead of frozen ones.  - Tanaka Corpus

野菜冷凍保存方法とこの方法で冷凍保存された野菜例文帳に追加

METHOD FOR FREEZING VEGETABLE, AND VEGETABLE FROZEN BY THE METHOD - 特許庁

例文

浅漬け野菜冷凍処理方法及び冷凍浅漬け野菜例文帳に追加

METHOD FOR FREEZING TREATMENT OF LIGHTLY-PICKLED VEGETABLE AND THE RESULTANT FROZEN LIGHTLY-PICKLED VEGETABLE - 特許庁


例文

冷凍葉物野菜及びその冷凍方法例文帳に追加

FROZEN LEAF VEGETABLE AND METHOD FOR FREEZING THE SAME - 特許庁

生食用野菜、および生食用半乾燥野菜、並びに調味冷凍野菜の製造方法。例文帳に追加

PREPARATION METHOD FOR VEGETABLE FOR EATING RAW, HALF-DRIED VEGETABLE FOR EATING RAW AND SEASONED REFRIGERATED VEGETABLE - 特許庁

冷凍野菜およびその製造方法例文帳に追加

FROZEN ROOT VEGETABLE AND ITS PRODUCTION - 特許庁

油脂調理冷凍野菜及びその製造方法例文帳に追加

OIL AND FAT COOKED FROZEN VEGETABLE AND ITS PRODUCTION - 特許庁

例文

野菜の加工冷凍食品及びその製法例文帳に追加

VEGETABLE PROCESSED FROZEN FOOD AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

例文

本発明の課題は、冷凍野菜、特に冷凍葉物野菜について冷凍保存の際に生じる形状の破損を防止し得る冷凍葉物野菜及びその冷凍方法を提供することである。例文帳に追加

To provide a frozen vegetable, especially a frozen leaf vegetable, which can prevent the breakage of the shape on the freezing storage of the vegetable, and to provide a method for freezing the same. - 特許庁

緑色野菜の加熱、冷凍による変色を防止する栽培方法、及びこの栽培方法で栽培された緑色野菜、緑色野菜加工品。例文帳に追加

CULTIVATION METHOD FOR PREVENTING GREEN VEGETABLE FROM DISCOLORATION DUE TO HEATING OR FREEZING, GREEN VEGETABLE CULTIVATED BY THE CULTIVATION METHOD AND GREEN VEGETABLE PROCESSED PRODUCT - 特許庁

油脂調理冷凍野菜は、白化後の野菜、及び野菜の5〜15wt%に相当する食用油を含有し、野菜及び食用油がともに冷凍状態下にある。例文帳に追加

This oil and fat cooked frozen vegetable comprises a blanched vegetable and an edible oil corresponding to 5-15 wt.% of the vegetable in a frozen state of both the vegetable and the edible oil. - 特許庁

馬鈴薯、人参、里芋、さつま芋等の根野菜を蒸した後、該蒸された根野菜を乾燥し、該乾燥した根野菜に電磁波を照射し焼成させた後に冷凍した冷凍野菜である。例文帳に追加

This frozen root vegetable is obtained by steaming a root vegetable such as potato, carrot, taro or sweet potato, drying the steamed root vegetable, irradiating the dry root vegetable with electromagnetic waves to bake the root vegetable, and then freezing the treated root vegetable. - 特許庁

焼き肉及び焼き野菜の真空冷凍パック保存方法例文帳に追加

METHOD FOR PRESERVING ROASTED MEAT AND ROASTED VEGETABLES IN VACUUM-FROZEN PACK FORM - 特許庁

冷凍野菜おろしが、野菜を、糖類、乳酸カルシウム、食塩およびデキストリンを混合した溶液に浸漬し、高電圧電場ブライン冷凍処理して得た冷凍野菜をすりおろしたものである。例文帳に追加

In the above, the grated frozen vegetables is obtained by the following process: Vegetables are soaked in a solution prepared by mixing together a saccharide, calcium lactate, common salt and a dextrin, and subjected to high-voltage electric field brine freezing, and the resultant frozen vegetables are grated. - 特許庁

新鮮な野菜を加熱し、次いで冷却し、或いは冷凍した野菜であって、野菜本来の組織の破壊が防止され、食するにあたって可及的に本来の野菜の風味や食感を保持するようにした保冷野菜を提供する。例文帳に追加

To provide cold vegetables by heating fresh vegetables followed by cooling or freezing, intended for preventing the break of vegetable essential texture, and sustaining vegetable essential flavor and palate feeling as much as possible at the time of eating. - 特許庁

野菜、特に直ちに調理したり生食に供したり出来るように刻んだ刻み野菜や葉物野菜、のシャキシャキ感を失なうことなく冷凍保存する方法、及び、その方法で保存した野菜、特に直ちに調理したり生食に供したり出来るように刻んだ刻み野菜や葉物野菜例文帳に追加

To provide a method for freezing vegetable by which vegetable, particularly chopped vegetable or leaf vegetable which is chopped so as to be suitable for being immediately cooked or eaten raw, can be frozen without spoiling crunchiness thereof: and vegetable, particularly chopped vegetable or leaf vegetable which is chopped so as to be suitable for being immediately cooked or eaten raw. - 特許庁

クロロフィル含有野菜を対象として冷凍野菜を製造する場合における野菜の処理方法であって、野菜に含まれる酵素の失活のためにブランチング処理の処理時間を増大させても、野菜組織の軟化による歯応え等の劣化を抑制することができ、かつ、冷凍野菜としての保存時の退色および風味の劣化を抑制することのできる野菜の処理方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method of processing vegetable to produce frozen vegetable from chlorophyll-containing vegetable, which can suppress the deterioration of firmness, etc. caused by softening of vegetable tissue and also can suppress the discoloration and the deterioration of flavor upon preservation as the frozen vegetable even if the processing time of a blanching process is increased to deactivate an enzyme included in the vegetable. - 特許庁

冷凍穀物、冷凍野菜冷凍フルーツ類、冷凍メン、冷凍ライス及び冷凍果肉飲料からなる群より選ばれた冷凍飲食品にα,α−トレハロースを、0.2〜30%(W/W)添加した後、冷凍して、冷凍飲食品を得る。例文帳に追加

The objective frozen food or drink is produced by adding α,α- trehalose in an amount of 0.2-30% (W/W) to a frozen food or drink selected from frozen cereal, frozen vegetable, frozen fruit, frozen noodle, frozen rice and frozen fruit pulp drink and freezing the mixture. - 特許庁

肉と野菜とでは冷凍温度は異なり、又同じ野菜にも種類によってその温度は違ってくる。例文帳に追加

The freezing temperature depends on the meat or the vegetables, and the temperature depends on the kinds of the vegetables, even if the vegetables belong to the same kind. - 特許庁

野菜室間接冷却構造の2室独立冷却方式の冷凍冷蔵庫にあって、野菜室の冷却を効果的に行う。例文帳に追加

To effectively cool a vegetable chamber in a two-chamber independent cooling type freezer/refrigerator having a vegetable chamber indirect cooling structure. - 特許庁

これを再冷凍した冷凍南瓜及び冷凍根菜野菜で、短時間の加熱だけで、簡単に煮崩れしない味付き野菜煮付けが出来上がることを特徴とする。例文帳に追加

Hardly crumbling seasoned and boiled vegetables with soy and sugar can be made only by heating for a short time the re-frozen pumpkins and root vegetables. - 特許庁

さらに野菜室6に直接冷気を循環させることなく、第1の冷凍室からの熱伝達により間接的に野菜室6内を冷却するため、野菜室6内を高湿度に保つことができ、野菜室6内に貯蔵する野菜等の食品の保鮮性を向上させることができる。例文帳に追加

Further as the vegetable chamber 6 is indirectly cooled by the heat transferred from the first freezing chamber without directly circulating the cold air in the vegetable chamber 6, the vegetable chamber 6 can be kept under high humidity, and the freshness of food such as vegetable stored in the vegetable chamber 6 can be improved. - 特許庁

冷蔵庫(1)は、冷凍温度帯の貯蔵室(9)の下方に野菜室(10)が配置されている。例文帳に追加

The refrigerator (1) is constituted by arranging a vegetable chamber (10) below a storage chamber (9) of the freezing temperature zone. - 特許庁

野菜容器を効果的に冷却し、かつ高湿に維持できる冷凍冷蔵庫を提供する。例文帳に追加

To provide a refrigerator freezer capable of effectively cooling a vegetable container and keeping it highly humid. - 特許庁

比較的安価な設備と容易な作業手順により、品質の良い冷凍野菜類を製造する。例文帳に追加

To produce frozen vegetables having high qualities by means of relatively inexpensive facilities and easy operating procedures. - 特許庁

また、これを更に冷凍することによって、良好な不凍性の果実及び野菜とすることができる。例文帳に追加

The fruit or vegetable is further frozen to give the excellent unfreezable fruit and vegetable. - 特許庁

冷凍した肉及び野菜をビニール袋4に入れて、空気を抜くと同時に密封する。例文帳に追加

The frozen meat or vegetables is put in a plastic bag 4, deaerated and sealed at the same time. - 特許庁

電子レンジ対応の煮崩れしない味付け冷凍南瓜及び根菜野菜の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING HARDLY CRUMBLING SEASONED FROZEN PUMPKIN AND ROOT VEGETABLE ADAPTABLE TO MICROWAVE OVEN - 特許庁

巨峰2(果実または野菜)が冷凍された冷凍食品1であって、包装袋3で包装されていることを特徴とする。例文帳に追加

Frozen foods 1 are frozen grapes 2 (fruits or vegetables) and packaged in a packaging bag 3. - 特許庁

冷蔵室、野菜室、冷凍室それぞれの部屋を使いやすい位置に配置し、使い勝手を向上させた冷凍冷蔵庫を提供すること。例文帳に追加

To provide a freezer/refrigerator in which convenience is enhanced by locating the refrigerating compartment, vegetable compartment and freezing compartment, respectively, at easy-to-use positions. - 特許庁

その製造方法は、野菜を白化させる工程と、白化された野菜を油を含有した調味料と混ぜ合わせる工程と、前記調味済みの野菜冷凍する段階とよりなる。例文帳に追加

This method for producing the oil and fat cooked frozen vegetable comprises a process for blanching the vegetable, a process for mixing the blanched vegetable with an oil-containing seasoning and a stage for freezing the seasoned vegetable. - 特許庁

また、野菜室は、パネル(43)からなる上壁を具備し、この野菜室の上壁の上側に、冷凍温度帯貯蔵室の冷気が流入する野菜室冷却用風路(46)が形成されている。例文帳に追加

The vegetable chamber has an upper wall formed of a panel (43), and an air passage (46) for cooling the vegetable chamber to allow cold air in the storage chamber of the freezing temperature zone to flow in is formed on an upper side of the upper wall of the vegetable chamber. - 特許庁

▲1▼冷凍庫内において大きな場所を占有せず、▲2▼手を汚すことなく冷凍された刻み野菜や小物の冷凍食品を希望量だけ的確に且つ迅速に取り出せる冷凍保存用容器を提供すること。例文帳に追加

To provide a refrigerating and storing container (1) which does not occupy a large space in a refrigerator and (2) which enables exactly quickly taking out an desired amount of a frozen food such as a chopped vegetable or a small thing without soiling hands. - 特許庁

蒸煮(ボイル)した野菜類又は芋類を冷凍することにより崩れにくくし、さらにミキサーを使った撹拌を行わず、可撓性容器に前記冷凍した野菜類又は芋類と調味液とを入れた後、脱気することで調味液を野菜類又は芋類になじませ、その後加熱殺菌する。例文帳に追加

The boiled vegetables or corms are frozen to prevent deformation thereof and the frozen vegetables or corms and a seasoning are put in a flexible container without carrying out agitation using a mixer and degassed to familiarize vegetables or corms with the seasoning and then, these materials are sterilized by heating. - 特許庁

冷蔵庫の周囲を冷凍温度帯以下の温度に取り囲まれた野菜室に冷気を吹き込まずに冷却する輻射冷却で温度変動の減少による野菜の鮮度維持向上できると同時に、野菜室を密閉化することで対流を発生させずに食品の乾燥を抑え、野菜の保存期間を延長できるものである。例文帳に追加

Simultaneously, by closing the vegetable chamber, drying of vegetable is suppressed without the occurrence of convection and a vegetable retention period can be extended. - 特許庁

ぬめりを有する野菜を搾汁して野菜搾汁液を製造するに際し、搾汁の前処理工程として少なくとも(a)野菜冷凍後、解凍する工程、および/または、搾汁の後処理工程として少なくとも(b)野菜搾汁液に有機酸を添加する工程を含むことを特徴とする野菜搾汁液の製造方法並びにこの方法により得られる野菜搾汁液およびこれを含有する飲料ないし食品。例文帳に追加

This method for producing vegetable juice by squeezing vegetables with sliminess is characterized by including, as squeezing pretreatment step, at least vegetable freezing followed by thawing, and/or, as squeezing post-treatment step, at least addition of an organic acid to the vegetable juice just before the final product. - 特許庁

冷凍される物(以下、被冷凍物という)、特に、鮮魚、食肉、果物、野菜、加工食品等の冷凍による食品の細胞膜の破壊を防止して食品の品質、鮮度を保持して長期間保持可能とする冷凍物製造法装置及び冷凍物製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a manufacturing device and method of frozen materials capable of holding the quality of foods and freshness by preventing the destruction of the cell of the foods due to the freezing materials to be frozen (henceforth frozen materials), especially, fresh fishes, meet, fruits, vegetables and processed foods or the like, and maintaining them for a long period. - 特許庁

香辛生野菜を密封包装して冷凍することにより、食感や香味を損なうことなく消費者が手軽に使用できるようにする。例文帳に追加

To make consumers able to readily utilize spicy fresh vegetables without impairing feeling in chewing and flavor by freezing spicy fresh vegetables in a seal-packaged state. - 特許庁

野菜室2の背面には冷蔵用冷却器26が配置されており、冷媒が冷凍用冷却器51と選択的に供給されるようになっている。例文帳に追加

A cold storage cooler 26 is disposed on a back surface of the chamber 2, and a refrigerant is supplied selectively to a deep freezing cooler 51. - 特許庁

凍結・解凍による組織の変性や離水が少なく、食感の優れた冷凍野菜の製造方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing frozen vegetables excellent in texture with slight denaturation of structures and syneresis due to freezing or thawing. - 特許庁

冷凍室13および野菜室18のそれぞれで食品の収納スペースが小さくなることを抑える。例文帳に追加

To prevent the reduction of a food storage space in each of a freezing chamber 13 and a vegetable chamber 18. - 特許庁

焼き肉および焼いた野菜を何時でも手軽に食べることが出来る真空冷凍パックの提供。例文帳に追加

To provide a method for preserving roasted meat and roasted vegetables in a vacuum-frozen pack form, through which the roasted meat and roasted vegetable can be eaten readily, at all times. - 特許庁

冷凍室または野菜室の引き出し扉を電動で開放し、また半ドア状態になっていることを検出したら自動的に閉鎖する。例文帳に追加

To electrically open a drawer door of a freezing compartment or a vegetable compartment, and to automatically close the drawer door when a half-opening state of the drawer door is detected. - 特許庁

多種多様の野菜を保存しても温度ムラを防止することのできる貯蔵庫及び冷凍冷蔵庫を提供する。例文帳に追加

To provide a storage and a refrigerator-freezer capable of preventing temperature irregularity even when various vegetables are stored. - 特許庁

冷凍野菜おろしを利用した口あたりがソフトな新食感の食品およびその製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a food of new palate feeling with soft touch to the mouth utilizing grated frozen vegetables, and to provide a method for producing the food. - 特許庁

冷凍室または野菜室の引き出し扉を電動で開放し、また半ドア状態になっていることを検出すると自動的に閉鎖する。例文帳に追加

To provide a refrigerator wherein a drawer door of a freezing compartment or a vegetable compartment is electrically opened, and automatically closed when a half-opened state of the door is detected. - 特許庁

新鮮な野菜(特に、切った野菜)を保存処理する方法であって、その外観、舌触り、歯切れ、風味および水分を保存するが、調理、乾燥または冷凍を必要としない方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for preserving a fresh vegetable (especially cut vegetable), by which the appearance, tongue touch feeling, crispness, flavor and water content of the vegetable can be preserved, without requiring cooking, drying or freezing treatment. - 特許庁

例文

冷凍室のドア開閉が増加する夏場においても、製氷室の能力を確保でき、さらに野菜室を高湿度に保ち、野菜室に貯蔵する食品の保鮮性を向上する冷蔵庫を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a refrigerator capable of securing the performance of an ice making chamber, keeping a vegetable chamber in high humidity, and improving the freshness of food stored in the vegetable chamber even in summer when a door of a freezing chamber is often opened and closed. - 特許庁

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