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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 塩蔵するの意味・解説 > 塩蔵するに関連した英語例文

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塩蔵するの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 29



例文

人参成分を含有する塩蔵魚及びその塩蔵方法例文帳に追加

CARROT COMPONENT-CONTAINING SALTED FISH AND METHOD FOR SALTING FISH - 特許庁

たらこの塩辛タラの魚卵を発酵するまで塩蔵したもの。例文帳に追加

shiokara of cod (salted pacific cod): made by salting down the spawn of Gadidae (a family of fish including cod, haddock, whiting and pollack) until it is fermented.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

-サケ、ブリ、ニシンなどの塩蔵品、とくに頭やアラを利用するのが美味い。例文帳に追加

It would be delicious if salt cured products such as chum salmon, adult yellowtail and herring, in particular their head and ara (discarded portions of the fish) are used.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

塩蔵したタラ目の卵を、エタノールを全く使用せずに滅菌し、エタノールの不使用によって味覚が損なわれることがなくかつ処理工程を簡略化することが可能な塩蔵したタラ目の卵の滅菌処理方法を提供する例文帳に追加

To provide a method for sterilization-treating the salt-preserved eggs of Gadiformes, sterilizing the salt-preserved eggs of the Gadiformes totally without using ethanol, not damaging taste by not using ethanol and also capable of simplifying treating processes. - 特許庁

例文

魚の独特な生臭みを除去して、歯切れと味を改善させながら、人参成分の固有に持つ薬理效果を含んでいる塩蔵魚及びその塩蔵方法を提供すること。例文帳に追加

To provide salted fish having pharmacological effect peculiar to carrot components by eliminating blood smell peculiar to fish while improving its crisp feeling and taste; and to provide a method for salting fish. - 特許庁


例文

さらに、海藻の加工方法は、予備乾燥工程を、海藻に塩を添加・混合して塩蔵し、塩蔵によって海藻の細胞組織の水分を細胞膜に透過させて外部に浸出させて除去する工程としている。例文帳に追加

Moreover, in the method for processing the seaweeds, the pre-drying process is brought to be a process for removing water components in cell tissues of the seaweeds to permeate outside through cell membranes by salt preservation by mixing the seaweeds with salt. - 特許庁

原料を塩蔵塩蔵原料を用いて原料の品質変化、価格変動、安全性の影響を低減し、製品の品質を安定化させる惣菜の製造方法を提供すること例文帳に追加

To provide a method for producing a daily dish by which effects of changes in quality of a raw material, fluctuations in price and safety are reduced, and the quality of the product is stabilized by salting a raw material and using the salted material. - 特許庁

採集した海草を、ブランチングすることなく塩蔵あるいは冷却して保存し、保存している海草を緑色に変色する例文帳に追加

To provide a method for preserving sea weeds, capable of changing the color of the preserved sea weeds into green color by salting or cooling the gathered sea weeds without blanching the sea weeds. - 特許庁

塩蔵された魚卵や魚体の有効成分を流出させることなく簡易に魚卵や魚体の塩抜きを行うことのできる生産性に優れる魚の塩蔵品の塩抜き方法の提供、及び魚卵や魚体の旨味成分を損なうことなく、減塩された栄養価の高い高品質な塩抜き塩蔵品を提供する例文帳に追加

To provide a method for easily desalting a salted fish roe or fish flesh in high productivity without losing the effective components of the salted roe or flesh and obtain a desalted product of a salted food having decreased salt content, high nutritive value and high quality without losing the delicious components of the roe and flesh. - 特許庁

例文

浸漬時間等の調整が容易であると共に,長期保存性を有し,見た目,食味共に優れる塩蔵食品を提供する例文帳に追加

To provide a salted food easily adjustable in a soaking time, having long-term preservability and being superior in both appearance and taste. - 特許庁

例文

塩蔵された根菜類を循環する温水にて脱塩した後この温水を排水する工程を1回ないし複数回繰り返す工程と、根菜類を循環する常温水にて脱塩した後この常温水を排水する工程を1回ないし複数回繰り返す工程を塩蔵根菜類が所望の脱塩度に達するまで1回ないし複数回繰り返す。例文帳に追加

The method comprises a process of once or plurally repeating the following steps until the desaltation degree of salted root vegetables reaches the desired extent: once or plurally repeating a step of desalting of salted root vegetables using circulating warm water followed by draining the warm water, and once or plurally repeating a step of desalting of root vegetables using normal temperature water followed by draining the normal temperature water. - 特許庁

海草の保存方法は、採集した海草を熱湯に浸漬して緑色に変色させる熱湯処理工程と、海草の変質を防止するために塩蔵し、あるいは冷却する保存工程とで海草を保存する例文帳に追加

This method for preserving sea weeds comprises a hot water treatment process comprising immersing gathered sea weeds in hot water to change the color of the sea weeds into green color and a preservation process comprising salting or cooling the sea weeds for preventing the deterioration of the sea weeds. - 特許庁

塩蔵の赤シソ葉からフェノール類を高濃度に含有する赤シソエキスもしくはその粉末を効率よく製造する方法を提供すると共に、これを抗アレルギー性飲食品等への利用を図ること。例文帳に追加

To provide a method for efficiently producing extract or powder thereof containing phenols in high concentrations from salt-pickled red perilla leaves, and to utilize it in antiallergic food/drink or the like. - 特許庁

イルカ等の皮の有効資源を再利用することにより、塩皮鯨と略同等な塩蔵品を安価に得ることのできる塩皮鯨類の製造方法を提供する例文帳に追加

To provide a method for manufacturing a salted whale skin capable of obtaining a salted product almost similar to a salted whale skin at a low cost by reusing a useful resource of skins of dolphins, or the like. - 特許庁

生タラコ又は塩蔵タラコに、唐辛子成分と共に、少なくともイカスミ成分を含浸させることにより、イカスミ由来の独特の黒色及び風味を有するイカスミ含有辛子明太子とする例文帳に追加

The pickled cod roe impregnated with red pepper comprises cuttlefish ink-containing pickled cod roe impregnated with red pepper which has peculiar black color and peculiar flavor derived from cuttlefish ink, and is obtained by impregnating raw or pickled cod roe with at least a cuttlefish ink component together with a pepper component. - 特許庁

頭部と内臓を除去したカタクチイワシを塩蔵して熟成させた後、短時間加熱処理し、これを皮むきすることを特徴とするアンチョビーの製法。例文帳に追加

This method for producing anchovy is characterized in that Engraulis japonica from which a head part and internal organs are removed is preserved in salt, aged, then heat-treated in a short time and peeled. - 特許庁

注湯復元性の良好な乾燥山菜の製造法であって、水で塩抜きした塩蔵山菜を、アルカリ環境下で加温処理後水洗いし、乾燥することを特徴とする乾燥山菜の製造方法である。例文帳に追加

The method for producing dried wild plants having good restoring power via hot water comprises heating the salt-cured wild plants desalted with water under an alkaline environment followed by washing them with water, and drying the thus treated wild plants. - 特許庁

海から著しく隔たった山村等の一部で、鯨肉の塩蔵品等が貴重視され、行事のときの料理に使う習慣が受け継がれてきた地域が存在する例文帳に追加

In some mountain villages extremely far from sea, the whale meat preserved in salt was highly valued and the custom of using the meat for dishes on event occasions has been handed down.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

タンク内に投入されたモズクの余剰水分を均等・迅速に排水した上でモズクを定量排出できるモズク塩蔵及び水切り用タンクを提供する例文帳に追加

To provide a tank for salting and draining Nemacystus decipiens discharging a fixed quantity of Nemacystus decipiens after uniformly/rapidly draining surplus water of Nemacystus decipiens thrown in the tank. - 特許庁

一番摘みの若芽を使用し、塩蔵することなくそのまま使用することによりフコイダン等の有効成分を失うことなく使用できると共に、柔らかくしかも食べ易く、色が鮮やかな緑色であり、食欲をそそるもずく加工食品を提供すること。例文帳に追加

To obtain a processed food of Nemacystus decipiens capable of using it without losing active ingredients such as fucoidan which is soft and easy for eating, has a fresh green color and makes appetize by using a first pick young buds to be used directly without preserving them in salt. - 特許庁

根菜類を軟化させることなく品質を保持しつつ迅速かつ容易に所望の塩分濃度に低下させることができ、かつ脱塩に用いる水の量と脱塩に要する時間を低減することができる塩蔵根菜類の脱塩方法及びその装置の提供を目的とする例文帳に追加

To provide a method for desalting root vegetables, capable of rapidly and easily lowered the salinity of root vegetables to a desired extent without softening the root vegetables while maintaining their quality, and also capable of reducing water to be used and time to be required for desaltation, and to provide an apparatus for desalting salted root vegetables. - 特許庁

塩蔵赤シソ葉を酸性条件下、かつ加熱条件下に親水性溶媒で抽出し、得られた抽出液を吸着性樹脂を用いるクロマトグラフィーにかけてエキスを得、次いで必要に応じ当該エキスを濃縮、粉末化することを特徴とするフェノール類含有エキスの製造法。例文帳に追加

This method comprises the following process: salt-pickled red perilla leaves are subjected to extraction with a hydrophilic solvent under acidic conditions under heating, the resulting extract is then subjected to chromatography using an adsorptive resin, and subsequently concentrated or powdered as necessary. - 特許庁

塩蔵されたクラゲ等の魚類を、生きていた時と同様な透明の状態に復活させ、それによって従来では到底考えられなかった、刺身や寿司ネタ、酢の物等の食材としての使用に供することのできる魚類の透明性復活方法を提供する例文帳に追加

To provide a method for restoring transparency of fish, restoring salted fish such as jellyfish to transparent condition similar to condition of being alive thus enabling supplying the fish to use as a food material such as sliced raw fish, sushi material and vinegared dish, which has not been conventionally thought of at all. - 特許庁

この発明は、塩蔵山菜を塩抜きして乾燥した乾燥山菜に注湯したときの復元性が良好で、しかも食感も乾燥前と同じように柔らかく、また良好な食感を有する具材に適した乾燥山菜を製造しようとするものである。例文帳に追加

To provide a method for producing dried wild plants having good restoring power via hot water poured to dried wild plants obtained through desalting salt-cured wild plants, having soft palate feeling similar to that before dried, and suitable for ingredients having good palate feeling. - 特許庁

塩蔵鱈子や辛子明太子等の魚卵を店頭販売等において包装する場合に、魚卵の色調の変色、退色を停止させたり減速させることができ、更に、好気性菌による腐敗を防止または遅延させることのできる魚卵の包装方法および包装体を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for packaging fish eggs, capable of stopping or decelerating discoloration of color tone of fish eggs and further capable of preventing or delaying putrefaction of fish eggs due to aerobic bacteria when fish eggs such as salted cod roes or salted cod roes with red pepper are packaged at stores, and provide a packaged body of fish eggs. - 特許庁

また、上記生わかめは、湯通し塩蔵わかめを−18〜−20℃に冷却し、冷却によってわかめ表面に生じた塩結晶を除去し、必要に応じて、更に、冷却塩水で処理し、切断することにより製造することができる。例文帳に追加

The cut Undaria pinnatifida can be produced by cooing Undaria pinnatifida which is preserved in salt and is instantly passed through hot water and a temp. of -18 to -20°C, removing salt crystals formed on the surface of Undaria pinnatifida by the cooling and, if required, treating the Undaria pinnatifida with cooled salt water and cutting. - 特許庁

クラゲ等の魚類が活魚の時に備えていた透明性を当該魚類の塩蔵後に復活させる透明性復活方法であって、塩蔵された魚類を温水の使用によって塩抜きする塩抜き工程と、塩抜き工程での塩抜きを終えた魚類を澱粉質改良剤の含有した冷水中に浸漬する浸漬工程と、浸漬工程での浸漬を終えた魚類を冷凍機の使用によって急速に凍結させる凍結工程と、からなる。例文帳に追加

This method for restoring transparency restores transparency which fish such as jellyfish has when being live fish after salting the fish and comprises a desalting process of desalting salted fish using hot water, a soaking process of soaking the desalted fish in the desalting process in cold water containing starch improving agent and a freezing process of quickly freezing using a freezer the soaked fish in the soaking process. - 特許庁

タラ目の卵の滅菌処理方法は、塩蔵処理した未殺菌のタラ目の卵を袋詰め密封し、袋詰め密封されたタラ目の卵を殺菌槽1内で生菌数が規制値以下となるとともに卵が煮えない加熱温度及び加熱時間に調整して滅菌する例文帳に追加

The method for sterilization-treating the eggs of Gadiformes includes bagging/hermetically sealing the eggs of the Gadiformes which have been salt preservation-treated but not yet sterilized, and sterilizing the bagged/hermetically sealed eggs of the Gadiformes in a sterilizing vessel 1 by adjusting the heating temperature and heating time so that the viable cell count becomes at or lower than a control value and the eggs are not boiled. - 特許庁

例文

塩蔵のモズクを水洗いして塩抜きとあく抜きを行なった後、充分に破砕してモズクの原形が残らない状態にして充分に煮て殺菌し、かつ、生の落花生を浸漬してから破砕した状態で混合すると共にタピオカ澱粉を添加して煮ることによって固めることを特徴とするモズク加工食品の製造方法である。例文帳に追加

This method for producing the Nemacystus decipiens processed food includes washing Nemacystus decipiens preserved with salt in water followed by desalting and removing harshness, sufficiently crushing the product so as not to leave the original shape of Nemacystus decipiens followed by sufficiently boiling to sterilize, and further mixing raw peanuts in a soaked and crushed condition with the product, and adding tapioca starch to the product followed by boiling to coagulate. - 特許庁

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