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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 澱粉のに関連した英語例文

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澱粉のの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 1671



例文

このことにより、凍結・解凍を経ても皮の生地物性を損ねることなく、澱粉老化に伴う品質劣化を改良することができる。例文帳に追加

Quality degradation caused by the starch retrogradation can be retarded by using the skin without deteriorating the dough quality of the skin even after freezing and thawing. - 特許庁

発酵過程で雑菌汚染を防止できる澱粉質原料の酒類及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide liquors of a starchy raw material preventing contamination of various bacteria in a fermentation process and to provide a method for producing the liquors. - 特許庁

多量の水溶性低分子食物繊維を含有し、食感を損なう事のない加工澱粉を含む水溶性食物繊維強化剤を提供する。例文帳に追加

To provide a water-soluble dietary fiber enhancer, containing a large amount of water-soluble low molecular dietary fiber and processed starch which will not spoil the texture. - 特許庁

歯のX線撮影時に上顎歯列と下顎歯列との間に挟持されるマウスピース10を、生分解澱粉樹脂を用いて形成する。例文帳に追加

The mouthpiece 10 held between the maxillary dentition and the submaxillary dentition at the time of the dental radiography is made of a biodegradable starch resin. - 特許庁

例文

本発明の餅様食品は、澱粉臭が少なく、餅特有の食感、食味を保っており、例えば腎臓病患者にも好適である。例文帳に追加

The food has slight smell of starch, sustains palate feeling and taste peculiar to rice cake and is suitable, for instance, for a kidney disease patient. - 特許庁


例文

サクサク感と香ばしさを長期に保つ澱粉を主原料とするせんべい状のフライ菓子及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a fried confectionary having a rice-cracker state and consisting of starch capable of keeping its crispy feeling and flavor for a long period as a main raw material and a method for producing the same. - 特許庁

具体的には、澱粉加工工場の廃水処理設備に嫌気性発酵槽を導入して排水から発生するメタンの排出を抑制する。例文帳に追加

Specifically, Toshiba introduced an anaerobic fermentation tank at a waste water treatment facility of a starch processing plant, thereby curbing the emissions of methane generated from waste water. - 経済産業省

ホスホリラーゼによる直鎖α−グルカンの合成とα−グルカン鎖の転移とを協奏的に行うことにより、分岐グルカンの基本骨格を構築するととともに、グルコース転移反応によるそれぞれの分岐鎖の伸長度を高度に制御し、長鎖分岐を持つ分岐澱粉から短鎖分岐を持つ分岐澱粉までの各種分岐澱粉を容易に効率よく製造することができる分岐澱粉の製造方法を提案する。例文帳に追加

To provide a method for easily and efficiently producing various starches having from a long branch to a short by carrying out the concerted synthesis of a straight-chain α-glucan by a phosphorylase and the transfer of the α-glucan chain to construct the basic skeleton of the branched glucan and by controlling efficiently the elongation of branched chain by glucose transfer reaction. - 特許庁

本発明の液体調味料は、例えば、ガム類、澱粉類、ペクチン、ゼラチン等といった、寒天を除く増粘剤をさらに含有していてもよい。例文帳に追加

The liquid seasoning may further contain a thickener such as gum, starch, pectin, gelatine, except for the agar. - 特許庁

例文

又、該水溶性バインダーが澱粉及びその誘導体であり、且つ該水溶性多価金属塩が水溶性マグネシウム塩であると好ましい。例文帳に追加

Further, the preferable water-soluble binder is starch and its derivative and the preferable water-soluble multivalent metal salt is water-soluble magnesium salt. - 特許庁

例文

酸および尿素の量は、好ましくは、澱粉重量に基づき、それぞれ、0.02〜0.5重量%および0.3〜3重量%である。例文帳に追加

Preferably, the amounts of the acid and urea are 0.02-0.5 wt.% and 0.3-3 wt.%, respectively, based on the weight of starch. - 特許庁

40重量%濃度のスラリー粘度が200cP以上で、且つ溶解度が30重量%以下である油脂加工澱粉例文帳に追加

The oil- and fat-modified starch has ≥200 cP slurry viscosity at 40 wt.% concentration and ≤30 wt.% solubility. - 特許庁

このような多孔性錠剤は、糖アルコールと澱粉を混練して糊化し、圧延して成形した後、減圧乾燥することによって容易に製造される。例文帳に追加

The porous tablet is easily obtained by gelatinizing the sugar alcohol and the starch by kneading, roll forming and then drying in vacuum. - 特許庁

アルカリ性物質、澱粉、水の割合は、それぞれ0.2〜4重量部、0.3〜12重量部、84〜99.5重量部が好ましい。例文帳に追加

The ratios of the alkaline material, starch and water are preferably 0.2-4 pts.wt., 0.3-12 pts.wt. and 84-99.5 pts.wt., respectively. - 特許庁

春雨、葛粉、クラゲ、及び澱粉を原料として、本物と同様の触感を有する人造フカヒレを製造する。例文帳に追加

The artificial shark fins having palate feeling similar to that of genuine ones are produced using Harusame (gelatin noodles), arrowroot flour, jellyfish and starch as raw materials. - 特許庁

簡単な構造で、異なる被処理物を、効率よく、高品質に、膨化、ポップ、α化(澱粉の糊化)、焙煎、殺菌などを行う熱処理装置を提供する。例文帳に追加

To provide a heat treatment device effectively at high quality performing with a simple structure, swelling, popping, pregelatinizing (gelatinizing starch), roasting or sterilizing different objects to be treated. - 特許庁

焼酎蒸留醪、雑穀粉末及び澱粉よりブドウ糖とアミノ酸液を製造する方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing glucose and an amino acid solution from Shochu (white distilled spirit)-distilled unrefined spirit, cereals powder and starch. - 特許庁

上記米澱粉の原料パルプに対する含有量が0.1質量%以上1.0質量%以下であることが好ましい。例文帳に追加

The content of the rice starch in the raw material pulp is preferably in the range of 0.1 to 1.0 mass%. - 特許庁

カルシウム塩類の存在下、pH8〜12で、澱粉とトリメタリン酸ナトリウムとを、10〜45℃で反応させる。例文帳に追加

The method for producing phosphate-crosslinked starch includes making starch and sodium trimetaphosphate react with each other at pH 8-12 at 10-45°C in the presence of calcium salt. - 特許庁

乾燥α化米、α化澱粉および水を混合して得た混練物を圧延してシート状の米生地を得る。例文帳に追加

Dried pregelatinized rice is mixed with a pregelatinized starch and water to give a kneaded material, which is rolled to give a sheetlike rice dough. - 特許庁

反応遅延性生石灰1の粒状物10を結合剤(澱粉)2で結合して、顆粒にしたことを特徴する。例文帳に追加

Particulate materials 10 of the slow-reacting quicklime 1 are bonded with a binder (starch) 2 and formed into a granule. - 特許庁

食品素材に糊化澱粉を主成分とする外粉をつけた後、水をくぐらせてから凍結したものである。例文帳に追加

The frozen food is produced by coating the food material with the coating powder containing the gelatinized starch as the main component, dipping the coated material into water, and freezing the dipped material. - 特許庁

油脂加工リン酸架橋澱粉を含有することを特徴とする揚げ物用打ち粉組成物並びにこれを使用した揚げ物素材及び揚げ物である。例文帳に追加

The dusting-flour composition for deep-fry food contains oil-and-fat processed phosphate cross-linking starch, preferably further contains protein powder. - 特許庁

本発明により、これまで有効活用されていなかった澱粉質を抽出した残液の有効活用を図ることが可能となった。例文帳に追加

The method enables effective utilization of the residual liquid after starch extraction which is not effectively utilized so far. - 特許庁

根茎澱粉を用いても吸油が少なくサクサクしたクリスピー感を持続することのできる揚げ物衣用ミックスを得る。例文帳に追加

To obtain a mix for a coating of fried food with which an oil absorption can be kept low and a crispy feeling can be retained even when using a rhizomatous starch. - 特許庁

落雁(らくがん)は、米などから作った澱粉質の粉に水飴や砂糖を混ぜて着色し、型に押して乾燥させた代表的な干菓子である。例文帳に追加

Rakugan is one of representative Japanese confectionery, and made by mixing flour of starch derived from rice or the like with starch syrup and sugar to apply coloring, and drying in a mold.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

寒天に澱粉分解物が添加されることにより寒天のゲル化転移が抑制されていることを特徴とする改質寒天である。例文帳に追加

The modified agar is obtained by adding degraded starch to agar to suppress gel transition of agar. - 特許庁

植物ステロール類と卵黄リポ蛋白質との複合体、ならびに澱粉および/または米粉を配合されているレトルトがゆ。例文帳に追加

The retort rice gruel is mixed with a compound material of vegetable sterol and yolk lipoprotein, and starch and/or rice powder. - 特許庁

低アミロース小麦粉および/または化工澱粉を含有する生麺類を加圧条件下で茹でることを特徴とする、茹で麺類の製造方法。例文帳に追加

A method for producing boiled noodles comprises boiling raw noodles containing low amylose wheat flour and/or chemically modified starch under a pressurized condition. - 特許庁

油脂およびグリセリン有機酸脂肪酸エステルを含有する油脂加工澱粉を用いることを特徴とする魚介類の処理方法。例文帳に追加

This method for treating fish and shellfish comprises using oil and fat processed starch which contains oil and fat, and glycerol organic acid fatty acid ester. - 特許庁

ペースト状食品にアミロース含量が20−35質量%の加工穀類澱粉を1〜10質量%含有せしめること例文帳に追加

The pasty food contains 1-10mass% processed cereal starch having an amylose content of 20-35mass%. - 特許庁

高リン型馬鈴薯澱粉用いることによって嗜好性の高い食感良好な麺類、パン類、菓子類を提供する。例文帳に追加

To provide food including potato starch having high content of phosphorous, such as noodles, bread or confectionery having high palatability and good palate feeling. - 特許庁

又、澱粉が塗布された凍結乾燥松茸をキムチの材料に添加して、松茸を含むキムチを製造する。例文帳に追加

Kimchi containing Matsutake mushroom is produced by adding the freeze-dried Matsutake mushroom applied with starch to the raw material of kimchi. - 特許庁

本発明の油ちょう食品用被覆材はシクロデキストリンと低分子化澱粉とを必須成分として含む。例文帳に追加

The coating material for the deep-fried food contains cyclodextrin and low molecular starch as the essential component. - 特許庁

(A)α化澱粉、増粘多糖類、ゼラチンの中から選ばれた少なくとも一成分を含有する粉末成分。例文帳に追加

(A): a powder component containing at least one component selected from a pregelatinized starch, a thickening polysaccharide and gelatin. - 特許庁

特に、前記厨芥物に発酵菌を添加して、発酵熱で澱粉をアルファ化し、その後、前記酵素を添加することにしている。例文帳に追加

Especially, the alcohol lees are produced by adding fermenting bacteria to the garbages, alpharizing the starch by the fermentation heat and then adding the above enzyme. - 特許庁

澱粉及び/又はこれ以外の増粘性物質並びにアルデヒド類を含有する、油脂含量が10質量%以下であることを特徴とするルウ。例文帳に追加

This roux is characterized by containing starch and/or thickening substances other than the starch, and an aldehyde, and ≤10 mass % of oil-and-fat. - 特許庁

賦形剤として加工澱粉を使用し、且つ得られた粉末が自由流動性を有する粉末状ビタミンE製剤の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a powdered vitamin E pharmaceutical preparation, which method uses modified starch as the vehicle and obtains a powder having free fluidity. - 特許庁

カチオン性澱粉解膠剤の存在下で沈降させた水性ハロゲン化銀乳剤を含む水性フォトサーモグラフ画像形成要素例文帳に追加

AQUEOUS PHOTOTHERMOGRAPHIC IMAGING ELEMENT COMPRISING AQUEOUS SILVER HALIDE EMULSION PRECIPITATED IN THE PRESENCE OF CATIONIC STARCH PEPTIZING AGENT - 特許庁

小麦粉とタピオカ等の澱粉とを主原料とするうどんにおいて、前記主原料に麦汁が添加された原料からなるうどん。例文帳に追加

The Japanese wheat noodle is produced by using wheat flour and starch such as tapioca as main raw material, wherein sweet wort is added to the main raw material. - 特許庁

さらには、レトルト処理などにより化工澱粉が粒子状態を保って膨潤しているカレー風味のペースト状組成物。例文帳に追加

The pasty composition of curry flavor comprises a modified starch which is swollen while keeping a granular state by retort treatment, etc. - 特許庁

食肉具材に、低ゲル強度の乳清たん白質とトレハロース及び/又は還元澱粉糖化物とを添加したピックル組成物を用いる。例文帳に追加

Meat ingredients is applied with a pickle composition obtained by being added with a whey protein having a low gel strength and trehalose and/or reduced glycosylated starch to. - 特許庁

フラワーペーストを調製する際に、小粒子径の未変性馬鈴薯澱粉と水溶性ヘミセルロースを原材料に加え製造する。例文帳に追加

The flour paste is produced by adding native potato starch with a small particle diameter and water-soluble hemicellulose to a raw material when preparing the flour paste. - 特許庁

本発明は、湿熱処理されたフラワーを含んでなるフラワー/澱粉成分を含んでなるグルテンフリーのベーカリー製品に関する。例文帳に追加

There is provided the gluten-free bakery product comprising flour containing wet-heat treated flour/a starch component. - 特許庁

具体的には、調理食品の調味液及び具材に乳化剤を添加し、60℃以下に冷却した後、未変性澱粉を混合する。例文帳に追加

Concretely, a seasoning liquid and ingredients for a cooked food is mixed with the emulsifier, cooled at 60°C or below, and then mixed with the un-degenerated starch. - 特許庁

低粘度高ゲル強度タンパク質−澱粉組成物および該組成物を含む肉エマルションおよびその製法例文帳に追加

LOW VISCOSITY, HIGH GEL STRENGTH PROTEIN/STARCH COMPOSITION AND MEAT EMULSION CONTAINING THE SAME, AND PROCESS FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

改質澱粉とイオタ−カラギーナンとを含有するフィルム形成性組成物およびこれを用いる軟質カプセルの製造方法例文帳に追加

FILM-FORMING COMPOSITION COMPRISING MODIFIED STARCH AND IOTA-CARRAGEENAN AND METHOD FOR PRODUCING SOFT CAPSULE USING THE SAME - 特許庁

また、(油脂+製品水分):澱粉類:寒天の配合比率が、1:(0.02〜0.15):(0.001〜0.03)としたことを特徴とする、チーズ様食品。例文帳に追加

Also, in the cheese-like food, the compounding ratio of (fats and oils + product water content):starch:agar is 1:(0.02-0.15):(0.001-0.03). - 特許庁

少量の澱粉で、十分な強度を有する製鉄原料用ペレットを得る方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for obtaining a pellet having sufficient strength for iron-making raw material with a little quantity of starch. - 特許庁

例文

(5)さらにDE値(ブドウ糖当量)が5〜40の澱粉加水分解物を粉体原料中3〜25質量%含む前記ペット用ガムである。例文帳に追加

(5) The pet gum contains a powdery raw material containing 3-25 mass% of a starch hydrolyzate having a DE value of 5-40 (equivalent weight of glucose). - 特許庁

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