1016万例文収録!

「澱粉の」に関連した英語例文の一覧と使い方(15ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 澱粉のに関連した英語例文

セーフサーチ:オフ

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

澱粉のの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 1671



例文

米粉や澱粉などの原料に対する加水処理を連続して行なうことができる加水装置を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a water-adding apparatus which can continuously add water to a raw material such as rice flour or starch. - 特許庁

澱粉粒子もしくはココア粒子を含有する高粘度食品の製法、沈殿防止方法、及びミルクリング防止方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING HIGHLY VISCOUS FOOD CONTAINING STARCH PARTICLE OR COCOA PARTICLE, METHOD FOR PREVENTING PRECIPITATION, AND METHOD FOR PREVENTING MILK RING - 特許庁

環境親和的、かつ低コストの天然高分子である澱粉を利用して多孔性炭素繊維を製造する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a porous carbon fiber by utilization of starch which is an environment-compatible and low cost natural polymer. - 特許庁

また、(油脂+製品水分):澱粉類:ゼラチン類の配合比率が、1:(0.02〜0.15):(0.02〜0.15)としたことを特徴とするチーズ様食品。例文帳に追加

A mixing ratio of [(oil and fat + product moisture)/starch/gelatin] is 1:(0.02-0.15):(0.02-0.15). - 特許庁

例文

前記安定化かつ反応抑制された澱粉がポリプロピレンオキシドで安定化され、オキシ塩化リンで反応抑制されている混合物。例文帳に追加

As an alternative, the non-high amylose starch of the blend is tapioca starch, and the stabilized and reaction-inhibited starch of the blend is stabilized with polypropylene oxide and reaction-inhibited with phosphorus oxychloride. - 特許庁


例文

澱粉含有量は0.01〜90重量%であり、静菌剤の含有量は0.0001〜1重量%である。例文帳に追加

The content of the starch is 0.01 to 90 wt.%, and the content of the bacteriostatic agent is 0.0001 to 1 wt.%. - 特許庁

澱粉含有食品の製造にα-1,4結合をα-1,6結合へと変換する糖転移活性を有する酵素及びトランスグルタミナーゼを用いる。例文帳に追加

The process of producing the starch-containing food employs a transglutaminase and an enzyme having a glycosyltransferase activity which can covert an α-1,4 bond to an α-1,6 bond. - 特許庁

また、(油脂+製品水分):澱粉類:増粘多糖類の配合比率が、1:(0.01〜0.15):(0.003〜0.05)としたことを特徴とする、チーズ様食品。例文帳に追加

The cheese-like food comprises the compounding ratio of (fats and oils + product water content):starch:thickening polysaccharide = 1:(0.01-0.15):(0.003-0.05). - 特許庁

餃子皮外部及びその周辺部にハイアミロース澱粉を含有するコーティング材を塗布して焼餃子を調理する。例文帳に追加

The fried jiaozi is cooked by coating a coating material containing a high-amylose starch on the outer part of the pastry case of the jiaozi, and the periphery part thereof. - 特許庁

例文

粉末食品中におけるもち米粉とアルファ化澱粉との含有質量比率は、100:1〜8である。例文帳に追加

The mass ratio of glutinous rice flour and pregelatinized starch contained in the powdery foodstuff is 100:1 to 8. - 特許庁

例文

α化澱粉と大豆成分溶液とを混練して得られた生地を焼成することで、孔質構造の空隙を有する食品を形成することができる。例文帳に追加

This foodstuff having the void of the porous structure can be formed by baking dough obtained by mixing and kneading gelatinized starch with soybean component solution. - 特許庁

小麦粉及び澱粉の一部又はすべてを熱水によりα化又は変成させる製造方法を用いる。例文帳に追加

The production method for the cake comprises the pregelatinization or modification of at least a part of wheat flour or starch with hot water. - 特許庁

植物繊維を素材とし、植物澱粉を固化剤として使用して形成する、調理用油引きに適した新素材の開発。例文帳に追加

NEW MATERIAL SUITED FOR OIL BRUSH FOR COOKING, USING VEGETABLE FIBER AS MATERIAL AND FORMED BY USING VEGETABLE STARCH AS FIXING AGENT - 特許庁

原料利用率を向上させることができる、マイクロ波照射を利用した澱粉原料粒の処理方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for treating a particulate starch raw material with microwave radiation effective for improving the raw material utilization ratio. - 特許庁

食品の保型性改良剤として、こんにゃく粉、水飴及び澱粉を合わせて調製した乾燥こんにゃく加工品を含む。例文帳に追加

The food shape retainability-improving agent comprises a dry konjak processed food prepared by combining konjak flour, starch syrup and starch together. - 特許庁

また、(油脂+製品水分):澱粉類:乳タンパク素材の配合比率が、1:(0.005〜0.17):(0.005〜0.35)としたことを特徴とする、チーズ様食品。例文帳に追加

The cheese-like food product has a mixing ratio of (oil and fat + product water content) : a starch : milk protein raw material is 1 : (0.005-0.17) : (0.005-0.35). - 特許庁

タンパク質、澱粉又は増粘多糖類の1種又は2種以上を含む液を畜肉に吸収させた畜肉惣菜用生地を作成する。例文帳に追加

This preparation for the livestock meat daily dish is prepared by making a liquid containing one or more kinds of a protein, a starch or thickening polysaccharides absorbed in livestock meat. - 特許庁

アルギン酸若しくはその塩又はヒドロキシプロピル化澱粉を有効成分とする食後GIP分泌抑制剤。例文帳に追加

The GIP secretion inhibitor contains alginic acid or a salt thereof, or a hydroxypropylated starch as an active ingredient. - 特許庁

さらに、本方法により、機械的特性に優れた澱粉と生分解性樹脂の複合材料を、大量に効率良く、低コストに製造できる。例文帳に追加

The method allows producing the mechanically excellent composite material of starch and the biodegradable resin in a large scale, efficiently, and at a low cost. - 特許庁

澱粉を出発材料とし、賦形性、熱可塑性、非晶性、離形性、耐水性、耐熱性の点で優れた新規な樹脂を提供する。例文帳に追加

To provide a novel resin which is produced by using starch as the starting material and is excellent in moldability, thermoplasticity, amorphousness, mold release characteristics, water resistance, and heat resistance. - 特許庁

レジスタントスターチを高い割合で含むとともに、レジスタントスターチの加熱処理に対する耐性に優れた澱粉を提供する。例文帳に追加

To provide starch which includes resistant starch at a high ratio and exhibits excellent tolerance to the heat treatment of resistant starch. - 特許庁

α−グルコシダーゼ及び/又はβ−アミラーゼとアミロペクチン含量が75%以上の澱粉とを用いる。例文帳に追加

The boiled rice food is produced by using α-glucosidase and/or β-amylase and starch containing 75% or more of amylopectin. - 特許庁

生地の含水率を低くすることで難消化性澱粉として作用するアミロペクチン結晶が融解しにくくなる。例文帳に追加

Amylopectin acting as the difficult-to-digest starch is hardly melted by lowering the water content of the dough. - 特許庁

得られる澱粉は、冷水および熱水中での急速な水和を表し、すぐれたエマルジョン安定化特性をあらわす。例文帳に追加

The resultant starches exhibit rapid hydration in cold and hot water, and excellent emulsion stabilization characteristics. - 特許庁

また本発明では、澱粉誘導体100質量部に対して、フェノール類を200〜800質量部使用することが好ましい。例文帳に追加

The phenols are preferably used by 200 to 800 parts by mass with respect to 100 parts by mass of the starch derivative. - 特許庁

なお、この充填されたアルコール製剤に含まれている茶抽出物製剤は、茶抽出物、クエン酸、澱粉分解物からなる。例文帳に追加

In addition, the tea extract preparation contained in the alcohol preparation consists of the tea extract, citric acid and a starch-decomposed material. - 特許庁

本発明において、ゲル状化材として用いられる澱粉類の配合割合としては、2〜14質量%を挙げることができる。例文帳に追加

The compounding ratio of the starches used as the gelation material can be 2-14 mass %. - 特許庁

エマルジョン型接着成分又はラテックス型接着成分と、澱粉系接着成分とを含むもの。例文帳に追加

The odor-free aqueous adhesive comprises an emulsion type adhesive component or a latex type adhesive component and a starch based adhesive component. - 特許庁

いなり寿司用油揚げの製造に際し、耐熱性を有する糯種澱粉を0.5〜3質量%含有する調味液で油揚げを味つけすること。例文帳に追加

The fried bean curd for Inari-sushi is produced by seasoning the fried bean curd with a seasoning liquid containing 0.5-3 mass% heat-resistant glutinous starch flour. - 特許庁

叩解度100〜200mlまで叩解したパルプを使用し、抄紙機上のコータで、バリア剤として澱粉を片面0.5〜2.5 g/m^2塗工する。例文帳に追加

This base material for the release paper is made by using pulp which is beaten to have a beating degree of 100-200 ml and applying starch as the barrier agent to one of surfaces of the beaten pulp in an amount of 0.5-2.5 g/m^2 with the coater mounted on the paper-making machine. - 特許庁

100℃以上の高温でも、優れた耐油性と安全性を有する澱粉加工紙及び包装体を提供する。例文帳に追加

To provide a starch-coated paper and a packaging body which are excellent in oil resistance and safety, even at high temperatures of100°C. - 特許庁

簡易で安全、しかも安価な方法により、収率を向上し、短期間で高品質の澱粉を製造することが出来る方法を提供する。例文帳に追加

To provide an easy, safe and inexpensive method whereby high-quality starch can be prepared within a short period of time in an improved yield. - 特許庁

食パンの縁部、フラワーペースト類及び/又は澱粉を含有する菓子生地を作製し、それを焼成して菓子類を作製すること。例文帳に追加

The cake is produced by baking a cake dough containing a bread crust, and flour paste and/or starch. - 特許庁

変性澱粉、ガム等をソースに混合し、25℃における粘度が5〜75mPa・sとしたソースで食材の一部又は全部を覆う。例文帳に追加

The frozen food products are obtained by a process, wherein a sauce is obtained by mixed with a modified starch, gum or the like to adjust the viscosity to be 5-75 mPa_s and a part or whole of food materials is covered with the sauce. - 特許庁

ヒアルロン酸又はその塩と、オクテニルコハク酸化処理澱粉を配合している水中油型乳化食品。例文帳に追加

The oil-in-water emulsified food product is formulated with the hyaluronic acid or its salt and octenylsuccinic acid-modified starch, wherein the formulation amount of the hyaluronic acid or its salt preferably accounts for ≥0.02% based on the whole of the food product. - 特許庁

乾燥サツマイモに水と酸を添加して加熱し、澱粉の一部を分解してあるサツマイモからなる養豚用飼料原料。例文帳に追加

This raw material of the feed for hog raising comprises sweet potatoes having part of starch decomposed through adding water and acid to dry sweet potatoes followed by heating the resultant product. - 特許庁

自己定着性澱粉からなる印刷用紙製造用内添用紙力増強剤および印刷用紙の製造方法例文帳に追加

INTERNALLY ADDING PAPER-STRENGTHENING AGENT FOR PRODUCING PRINTING PAPER COMPOSED OF SELF-FIXING STARCH AND METHOD FOR PRODUCING PRINTING PAPER - 特許庁

澱粉を主成分とした生地を加熱装置に供給することにより得られたものであって、α化されていると共にシート状に形成されている。例文帳に追加

This material is obtained by supplying a composition mainly comprising starch to a heating apparatus, has been pregelatinized, and has been molded into a sheet. - 特許庁

生分解性紐は、こんにゃく原料と多価アルコール類と凝固剤とを含み、澱粉類を含まないゲル化乾燥物のストリップからなる。例文帳に追加

This biodegradable string contains a Konnyaku raw material, multivalent alcohol, and a coagulating agent, and includes a strip of a dried gelatinized product containing no starch. - 特許庁

ボールペン用水性インキにおいて、還元澱粉糖化物と、最低造膜温度が40℃〜80℃である樹脂エマルジョンを併用しているもの。例文帳に追加

This water-based ink for the ball-point pen contains a saccharified product of a reduced starch in combination with a resin emulsion having 40-80°C minimum film-forming temperature. - 特許庁

冷菓のオーバーランが100〜300%であり、水溶性固形分が35〜50重量%であり、かつ、澱粉を0.1〜2重量%含む。例文帳に追加

The frozon dessert has a 100-300% overrun, 35-50 wt.% of water-soluble solid and 0.1-2 wt.% of starch. - 特許庁

また、本発明によれば、醸造用水として大根おろしが使われた澱粉質原料の酒類が提供される。例文帳に追加

The liquors of the starchy raw material using the grated Japanese radish as water for brewing are provided. - 特許庁

食感改良剤として、こんにゃく粉、糖質及び澱粉を含み0.5〜2mmの細粒状に調整した乾燥こんにゃく加工品を含有する。例文帳に追加

This texture-improving agent comprises dried konjak powder including sugar and starch where the particle size of the konjak processed mixture is adjusted to 0.2-2 mm. - 特許庁

卵スプレッドに、水で膨潤した後の平均粒子径が90〜250μmである冷水膨潤性澱粉を配合する。例文帳に追加

Cold water-swelling starch having 90-250 μm average particle size after swelled with water is added to egg spread. - 特許庁

蛋白質の変性温度と澱粉質の糊化温度は近接しているが、澱粉の糊化と多くの蛋白質の未変性を両立させることができる蒸煮方法、及びこれを原料とする生理活性物質又は機能性食品の製造方法を確立する。例文帳に追加

To provide a method for producing a physiologically active substance or a functional food comprising a steaming/boiling process where both of gelatinization of starch and non-denaturation of protein are compatible with each other while the denaturation temperature of the protein and the gelatinization temperature of the starch are close to each other, and obtained by using the gelatinized starch and the non-denatured protein. - 特許庁

緑豆の澱粉を水で捏ね、この捏ねた緑豆の澱粉を多数のノズルから押し出して線状に成形し、線状に形成されたものを沸騰した熱湯で茹でて、水洗いをしたのち、凍結させて鬆を形成して、解凍したのち、乾燥させる工程を経る製法である。例文帳に追加

This method for producing harusame passes through processes comprising kneading the starch of mung beans with water, extruding the kneaded starch from many nozzles into linear shapes, boiling the linear shaped products in boiled hot water, washing the boiled products, freezing the products to form small holes therein, thawing the frozen products, and then drying the thawed products. - 特許庁

表層と裏層に2分割した状態において、一方の層の澱粉含有量が他方の層の澱粉含有量よりも多くなっており、一方の層は、塗工前の原紙において、加熱した時に収縮率の小さい層である。例文帳に追加

When the electrophotographic transfer paper is halved into a surface layer and a back layer, a starch content in one side layer becomes more than that in the other side layer, and one side surface is a layer having a small shrinkage ratio when being heated in a raw paper prior to coating. - 特許庁

この断熱性紙容器用素材1の外面側が加熱、減圧吸引されて、含水澱粉と接着剤との混合塗工層15に含まれる澱粉粒中の水分の蒸発で、厚さの高い独立気泡の発泡層16aが形成される。例文帳に追加

The outer face side of this raw material 1 for the heat-insulating paper container is heated and sucked under vacuum, and by evaporation of water content in the starch particles included in the mixture coating layer 15 of the water-containing starch and the adhesive, a foamed layer 16a with a high thickness and with closed cells is formed. - 特許庁

小麦ふすま、及び少なくとも1種類の他の農産物に由来する栄養素材との配合物からなるものであって、該配合物中の澱粉と蛋白質の割合(澱粉/粗蛋白含有比率)が0.5〜2.0であることを特徴とするキノコ栽培用栄養源。例文帳に追加

This nutrient for mushroom culture is characterized in that the nutrient comprises a mixture of wheat bran and a nutrient material derived from at least one kind of agricultural product and has the ratio of (content ratio of starch/crude protein) of starch to protein in the mixture of 0.5-2.0. - 特許庁

例文

クルトンを製造する際に、パンの外側に、溶解した固体油脂を付着させる第一工程の後、パンに第一の澱粉の粉末を付着させる第二工程を行い、その後、パンに第二の澱粉の粉末を付着させる第三工程を行う。例文帳に追加

The method for producing crouton includes a first step for attaching melted solid fat to the outside of bread, a second step for making a powder of the first starch adhere to the bread, and a third step for making the powder of the second starch adhere to the bread, when croutons are to be produced. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS