1016万例文収録!

「発酵熱」に関連した英語例文の一覧と使い方(3ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 発酵熱の意味・解説 > 発酵熱に関連した英語例文

セーフサーチ:オフ

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

発酵熱の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 304



例文

発酵後の加や、添加物の添加などを行わずに、経時的な酸度の増大を抑制して、適度な酸味を長期間に亘って保ち、良好な風味を維持しうる発酵乳の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a fermented milk by which an increase in acidity with time is suppressed without carrying out heating, addition of an additive etc., after fermentation, and moderate sourness can be maintained for a long period of time to maintain a good flavor. - 特許庁

ジャケット部2内へ100度C以下の低温蒸気が供給されて発酵槽1内に収容された廃棄物を蒸気の保有する大きな容量で発酵処理する。例文帳に追加

A low-temp. vapor at100°C is supplied into the jacket 2, and the waste held in the fermentation tank 1 is fermented by a large heat capacity retained by the vapor. - 特許庁

最適成育温度37〜38℃付近で、に弱い乳酸菌をプロバイオティクスなどとして含有する発酵乳を、乳酸菌を生かしたままで乾燥、粉末化することに適した発酵乳粉末の製造方法を提案する。例文帳に追加

To provide a method for producing fermented milk powder which is suitable for drying and pulverization fermented milk containing lactic acid bacteria weak to heat as probiotix at an optimal growth temperature of nearly 37-38°C while keeping the lactic acid bacteria live. - 特許庁

ソバの葉、茎及び根から選ばれた少なくとも一部を含む原料を搾汁し、この搾汁液を加殺菌した後、乳酸菌により発酵し、この発酵液を凍結乾燥して、ソバ抽出物含有固形組成物を得る。例文帳に追加

The buckwheat-extract-containing solid formulation is obtained by squeezing a raw material containing at least part selected from among leaves, stems, and roots of buckwheat (Fagopyrum esculentum), thermally sterilizing the squeezed juice, fermenting the sterilized juice with lactrobacillus, and freeze-drying the fermentate. - 特許庁

例文

発酵させて甘みの出た状態の麹と、細断した塩漬け唐辛子とを混ぜて、発酵が進まないように直ちにを加えて雑菌と共に麹菌も滅菌させたものである。例文帳に追加

This sweetened and salted Guinea pepper food is obtained by mixing rice malted in a sweetened state with finely cut salted Guinea pepper and then immediately heating the mixture to stop the fermentation and simultaneously kill various bacteria and Aspergillus oryzae. - 特許庁


例文

比容積が2〜4ml/gであり、電子レンジ加を行って食されることを特徴とし、好ましくは、全発酵時間に占めるホイロ時間の割合が0〜10%となるように発酵させた生地を使用したパン類。例文帳に追加

The bread has 2-4ml/g specific volume, is eaten by heating with a microwave oven and is obtained by using a dough preferably fermented so as to have 0-10% ratio of baking oven time in the whole fermentation time. - 特許庁

寒冷地向け外気加温式好気性菌発酵槽1の発酵槽構造体2は二重壁構造の断壁体を有するものからなり、空間部12が加温化されている。例文帳に追加

The fermentation tank structure body 2 of the atmospheric air heating-type aerobic fermentation tank for a cold district is composed of a heat insulation wall body of a double-walled structure, and a space 12 is heated. - 特許庁

ヒートポンプ5の温は、殺菌槽16,18 での湿式バイオマスの殺菌と、発酵槽13における湿式バイオマスの加に使用される。例文帳に追加

Heat of the heat pump 5 is used for sterilization of the wet type biomass in sterilization tanks 16 and 18 and heating the wet type biomass in the fermentation tank 13. - 特許庁

ブリックスが50〜85%の加済高糖度ソースに乳酸発酵卵白が配合されている加済高糖度ソース。例文帳に追加

The heated sauce with a high sugar content is obtained by mixing lactic fermented albumen with heated sauce with a high sugar content of a Brix of 50-85%. - 特許庁

例文

又、発酵コーヒー粕残渣は30重量%以上の水分を含有し、混合工程における加温度は40℃〜280℃の加工程を含むものである。例文帳に追加

The fermented coffee grounds contain at least 30 wt.% of water and the heating temperature in the mixing step is 40-280°C. - 特許庁

例文

また、生ゴミnを発酵分解して堆肥化する際に発生する悪臭成分を上記脱臭装置3で除去すると共に、該脱臭装置3により加脱臭された加ガスを用いて、発酵槽2内を適温に加/保温し、更には発酵槽2内に供給する外気を加温するよう構成した生ゴミ処理装置を提供する。例文帳に追加

The garbage disposal device is constituted so that the malodorous components generated at the time of fermentation-decomposing and composting the garbage (n) is removed in the deodorizing device 3 and the inside of a fermentor 2 is heated and kept at a proper temperature and simultaneously the outside air supplied to the fermentor 2 is heated by using the heated gas heated and deodorized in the deodorizing device 3. - 特許庁

廃棄物を加して乾留物と乾留ガスとを生成する加乾留手段2と、メタン生成細菌の活動によりメタンを生成するメタン発酵槽41とを備え、加乾留手段2において生成された乾留ガス中に含有される酢酸成分を上記メタン発酵槽41に供給することにより、このメタン発酵槽41内においてメタンを効率よく生成するように構成した。例文帳に追加

This equipment is provided with: a heating/carbonization means 2 for heating waste and forming a carbonized material and a carbonization gas; and a methane fermenter 41 for forming gaseous methane by the activity of methane bacteria; wherein by supplying an acetic acid component in the carbonization gas formed by the heating/carbonization means 2 to the methane fermenter 41, methane is efficiently formed within the methane fermenter 41. - 特許庁

多くは、蒸すことで加処理をして酸化・発酵を止めたのち、揉んで(揉まないものもある)、乾燥させる製法をとる。例文帳に追加

Many types Japanese tea are made through a process of heat-treating by steaming to prevent oxidization and fermentation, crumpled (some tea is not crumpled) and dried.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

緑茶(りょくちゃ、英語greentea、中国語リューチャーlchá)は、チャの葉から作った茶のうち、摘み取った茶葉を加処理して発酵を妨げたもの。例文帳に追加

Green tea (ryokucha, green tea in English, lchá in Chinese) refers the one processed by heating treatment to prevent fermentation, within the tea in which produced from tea leaves.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

本発明に係る高機能性麦は、加処理されていない生麦を納豆菌で発酵させることによって生産される。例文帳に追加

This highly functional barley or wheat is characterized by fermenting thermally non-treated raw barley or wheat with Bacillus natto. - 特許庁

反応で前処理した汚泥からのメタンガス回収量を増やすことができるメタン発酵処理方法及びシステムを提供する。例文帳に追加

To provide a methane fermentation method and system that can increase the amount of methane gas recovered from sludge pretreated by hydrothermal reaction. - 特許庁

ポリ乳酸をメタン発酵汚泥の共存下で65.5℃以上の温度条件で加することによって、ポリ乳酸の可溶化率を飛躍的に向上させる。例文帳に追加

The solubilization efficiency of the polylactic acid is remarkably improved by heating the polylactic acid in the coexistence of methane fermentation sludge at ≥65.5°C. - 特許庁

溶解性、安定性及び風味に優れ、乳飲料、発酵乳、パン、チーズ等の飲食品の製造に利用可能な新規カゼイン素材の提供。例文帳に追加

To obtain a new casein material having excellent solubility, thermostability and flavor, usable for producing food and beverage such as milk beverage, fermented milk, bread, cheese, etc. - 特許庁

発酵麦芽飲料の製造過程において、仕込工程における処理前にトランスグルコシダーゼを添加し、イソマルトオリゴ糖を生成させる。例文帳に追加

This method for producing a fermented malt beverage involves addition of transglucosidase prior to a heat treatment to form isomaltooligosaccharide. - 特許庁

夜間には、太陽発酵槽14から保温槽16に処理対象液を移送して、50°C以上に維持する。例文帳に追加

At night, the liquid is transferred from the solar-heat fermentation tank 14 to a heat reserving tank 16 for maintaining the temperature at 50°C or higher. - 特許庁

また、発酵熱はヒートポンプの蒸発器22により送風用ブロワ4の加温源として有効利用され、省エネルギー化が図れる。例文帳に追加

Fermentation heat is used as a heating source of the air blower 4 by using an evaporator 22 of a heat pump, to thereby save energy. - 特許庁

高含水率有機性廃棄物の高速消滅型分解処理における発酵熱の保持と装置の小型化、処理速度の向上を目的とする。例文帳に追加

To hold the heat of fermentation in the high speed extinction type decomposition of high water content organic waste and to achieve the miniaturization of an apparatus and the increase of a treatment speed. - 特許庁

性みろく種菌を有機素材に添加し、好気条件下且つ50乃至90℃で発酵させる飼料添加物の製造方法。例文帳に追加

This feed additive is produced by adding a thermo-tropic Miroku spawn to an organic raw material and fermenting under an aerobic condition at 50-90°C. - 特許庁

太陽光が入射する太陽発酵槽14内に、尿を原液のまま処理対象液として入れる。例文帳に追加

The undiluted urine is charged as a liquid to be treated into a solar-heat fermentation tank 14 which receives incident sunlight. - 特許庁

そして、作成したパン生地を、適宜分割、成形、最終発酵、加(焼成等)を行うことによりパンを得る。例文帳に追加

Then, the bread is obtained by optionally dividing, forming, final fermenting, and heating (baking, etc.) the prepared bread dough. - 特許庁

ステンレス等の金属製容器に着脱自在の温度制御発体を備えることにより、1つの発酵器で全工程を賄えるようにする。例文帳に追加

A container made of a metal such as stainless steel, is equipped with a detachable temperature-controlled heating element so as to cover all the processes by one fermentor. - 特許庁

短時間の微生物発酵により、有機性廃棄物から得られる発量の高い固形燃料及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a high heating value of solid fuel obtained from organic waste by microbial fermentation of short time, and a manufacturing method therefor. - 特許庁

この加混合物をブレンドおよびホモジナイズして、無脂肪クリームチーズ様発酵製品を調製する。例文帳に追加

The heated formulated substance is blended and homogenized to prepare a fat-free cream cheese-like fermented product. - 特許庁

ゴマ種子またはセサミンを加えたゴマ種子に乳酸菌を接種して発酵させ、これを加することによって抗酸化物質を製造する方法である。例文帳に追加

A method for producing antioxidative substances includes inoculating lactobacillus to sesame seed or sesamin-added sesame seed to ferment and heating the same. - 特許庁

本発明は、低温加殺菌で発酵を停止することにより、新鮮な食味を長期間保った美味しいキムチを提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing packaged Kimchi comprising stopping fermentation by low-temperature heating sterilization to produce tasty Kimchi whose fresh taste is kept long. - 特許庁

また、ゴマ種子を50〜200メッシュに摩砕したのち乳酸菌発酵し、60〜200℃で加するのが望ましい。例文帳に追加

Further, it is preferable to crush the sesame seed to pass through a 50-200 mesh sieve to subsequently perform lactic acid fermentation and heat the fermented product at 60-200°C. - 特許庁

ほとんど電力を使用せず、CO_2の排出を抑えた、環境に優しい発酵熱利用システムを提案する。例文帳に追加

To provide an environmentally-friendly system for utilizing fermentation heat by which CO_2 emission is suppressed owing to little electricity. - 特許庁

処理中の生ゴミから生じる発酵熱を利用して発電をも行うことのできる生ゴミ処理装置を提供する。例文帳に追加

To provide a garbage disposal apparatus capable of generating electric power using fermentation heat that is generated from garbage during treatment. - 特許庁

麹菌の発酵熱を利用することによって低コストで廃水を乾燥させ、かつそれによって栄養価の高い飼料を生成する。例文帳に追加

To obtain a feed of high nutritive value by making use of the heat of fermentation of Aspergillus oryzae to evaporate wastewater at low cost, and to provide a method ford producing the feed. - 特許庁

また該発酵処理槽1内に曝気手段13や、攪拌手段14を配置し内部に加エアーを送気する。例文帳に追加

An aerating means 13 and an agitating means 14 are arranged within the fermentation treating vessel 1 and heating air is fed therein. - 特許庁

タマネギを洗浄する工程;該洗浄したタマネギを裁断する工程;該裁断したタマネギを微破砕する工程;該微破砕したタマネギを加処理して酵素を失活させる工程;および 該加処理したタマネギに酵母を添加して発酵させる工程、を包含する、タマネギ発酵物の製造方法。例文帳に追加

This method for producing the fermented onion comprises a process of washing the onion, a process of cutting the washed onion, a process of finely crushing the cut onion, a process of inactivating enzymes of the onion by heating the finely crushed onion and a process of fermenting the heat-treated onion by adding yeast. - 特許庁

リポキシゲナーゼ欠損大豆由来の大豆胚芽および加処理された大豆胚芽からなる群から選ばれる少なくとも1種の大豆胚芽を含む均質化液に乳酸菌を作用させて乳酸発酵させることを特徴とする大豆胚芽発酵食品の製造方法、およびこの方法により得られる大豆発酵食品。例文帳に追加

The method for producing soybean embryo fermented foods comprises allowing lactobacillus to act on a homogenized liquid containing at least one soybean embryo selected from a group consisting of lipoxygenase-deficient soybean originated soybean embryo and heat treated soybean embryo so as to perform lactic fermentation, The soybean fermented foods are obtained by the method. - 特許庁

本発明の被処理物の処理方法は、被処理物に発酵促進基材を投入して、被処理物の含水率を調整する含水率調整工程と、発酵促進基材に含まれる好気性微生物群の発酵熱で被処理物を形状変化させるとともに減量させる処理工程とを含む。例文帳に追加

A treatment method of the material to be treated comprises a water content adjustment process of adjusting the water content of the material to be treated by feeding the fermentation promoting substrates into the material to be treated, and a treatment process of changing the shape of the material to be treated and reduces its weight by the fermentation heat of the aerobic microorganism group contained in the fermentation promoting substrates. - 特許庁

濃縮していない新鮮なイカ内臓原料を、一定温度下で自然発酵させるか、又は複合果汁、糖蜜等にて培養繁殖した複合乳酸菌を発酵促進剤として酵素発酵させ、イカ内臓に含まれている高級蛋白質を分解することによって、アミノ酸と不飽和脂肪酸とを多量に含む養魚用飼料添加剤を製造する。例文帳に追加

This method for producing a culture fish feed additive containing a large amount of amino acid and unsaturated fatty acid comprises subjecting a fresh squid guts raw material which is not concentrated by heat to natural fermentation at a constant temperature, or subjecting it to enzyme fermentation using as a fermentation accelerator combined lactobacillus bred by culture with combined fruit juice and molasses so as to decompose higher protein contained in squid guts. - 特許庁

性種菌PTA−1773、生態環境改良資材、有機肥料、生物農薬、植物、飼料・飼料添加物、動物、生薬、水質浄化剤、土質浄化剤、生ゴミ処理剤、堆肥発酵促進・消臭剤、ファイトレメディエーション用調整剤、抗菌剤、発酵食品、発酵飲料、薬剤、及び生分解性プラスチック製造用製剤例文帳に追加

THERMOPHILIC SPAWN PTA-1773, AND ECOLOGICAL ENVIRONMENT- IMPROVING MATERIAL, ORGANIC FERTILIZER, BIOLOGICAL AGROCHEMICAL, PLANT, FEED/FEED ADDITIVE, ANIMAL, CRUDE DRUG, WATER CLEANING AGENT, SOIL CLEANING AGENT, GARBAGE TREATMENT AGENT, COMPOST FERMENTATION-PROMOTING AGENT/ DEODORIZER, MODULATING AGENT FOR PHYTOREMEDIATION, ANTIMICROBIAL AGENT, FERMENTED FOOD, FERMENTED DRINK, MEDICAMENT AND PREPARATION FOR BIODEGRADABLE PLASTIC PRODUCTION - 特許庁

生ゴミを発酵分解処理する発酵槽1と、その下方に処理された生ゴミを収納する回収トレイ29を内装する生ゴミ処理機9であって、発酵分解処理後に発生する臭気を含む排気を、触媒を有する排気処理部20で脱臭処理し、脱臭処理後の排気を前記回収トレイに送風する。例文帳に追加

This garbage treating machine 9 internally equipped with a fermentation tank 1 for making the fermentation degradation treatment of garbage and the recovery tray 29 housing the treated garbage below this tank subjects the exhaust gas containing the smells generated after the fermentation degradation treatment to a deodorization treatment in an exhaust gas treating section 20 having the hot catalysts and blasts the exhaust gas after the deodorization treatment to the recovery tray 29. - 特許庁

この風味付け成分は、発酵過程の一環として風味発現用ホエー源の添加により得られ、その発酵過程ではホエー源が風味の供給源を提供し、また脂質源を添加し、このものが発酵混合物中の風味化合物を捕集しかつ安定化し、こうして培養菌を不活性化するのに用いるその後の加処理の間、保全する。例文帳に追加

The flavoring components are obtained by addition of flavor-generating whey source as a part of a fermentation process in which the whey source provides a source of flavor, and a lipid source is added which traps and stabilizes flavor compounds in the fermented mixture and thus preserves the compounds during a subsequent heat treatment used for culture inactivation. - 特許庁

発酵茶葉をエタノール又はエタノール濃度85〜99.5体積%のエタノール水溶液に浸漬してカテキン残存率がエタノール又はエタノール水溶液浸漬前の80重量%以上の不発酵茶葉を得、次いで当該不発酵茶葉を温水又は水で抽出する非重合体カテキン類含有茶抽出物の製造法。例文帳に追加

A method for producing the tea extract containing non-polymeric catechins comprises soaking unfermented tea leaves in ethanol or ethanol aqueous solution of ethanol concentration of 85-99.5 vol.% to obtain unfermented tea leaves having catechin remaining ratio of80 wt.% before soaking in ethanol or ethanol aqueous solution, and extracting the unfermented tea leaves in hot water or heated water. - 特許庁

発酵温度40〜43℃の範囲内のいずれの温度においても、80%以上の収率でエタノール発酵することが可能な、耐性を有するピキア・クドリアブゼビ(受託番号 NITE P−1055)を用いてエタノール製造を行う。例文帳に追加

An ethanol production is performed by using Pichia Kudriavzevii (accession number NITE P-1055) having heat resistance which can ferment ethanol by a yield of 80% or more at each temperature within a range of a fermentation temperature 40-43°C. - 特許庁

汚泥に、酸処理またはアルカリ処理と、加処理および超音波処理からなる群から選択される少なくとも一つの処理とを行う工程;および、該処理汚泥を水素発酵させる工程;を含む、汚泥の水素発酵方法が提供される。例文帳に追加

The method for carrying out hydrogen fermentation of the sludge is provided which includes a process for carrying out at least any one selected from the group consisting of acid treatment or alkaline treatment, heat treatment and ultrasonic treatment, and a process for carrying out the hydrogen fermentation of the treated sludge. - 特許庁

有機性廃棄物をメタン発酵させることにより発生したバイオガスを燃料とするバイオガス発電装置において、メタン発酵槽1から乾式脱硫塔2へバイオガスを供給する接続配管6、および乾式脱硫塔2の少なくとも一部を加する。例文帳に追加

The biogas power generating device using biogas, which is generate by fermenting organic waste with methane, as a fuel is structured so that a connector pipe 6 for supplying biogas from a methane fermentation tank 1 to the dry desulfurization column 2 and at least one part of the dry desulfurization column 2 are heated. - 特許庁

糸引き粘性を有する発酵乳を加殺菌することにより失われてしまう特有の糸引き粘性を回復させ、糸引き粘性、食感及び味が良好で、保存安定性の高い糸引き性を有する殺菌発酵乳の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing sterilized fermented milk having threading viscosity by which peculiar threading viscosity of fermented milk with threading viscosity lost due to heat sterilization is recovered so as to obtain sterilized fermented milk excellent in threading viscosity, palate feeling and taste, and having high storage stability. - 特許庁

発酵槽における結露水の発生を抑制して微生物の活性化に良好な環境を整えると共に、脱臭装置における源部材の腐食、劣化を抑制して十分な脱臭作用を得ることができる有機廃棄物発酵装置を提供すること。例文帳に追加

To provide organic waste fermentation equipment which conditions the environment good for activation of microorganisms by suppressing the production of condensate in a fermenter and makes it possible to obtain a sufficient deodorization effect by suppressing the corrosion and deterioration of heat source members in deodorization equipment. - 特許庁

米および/または米粉の加水加溶融物または加水溶融物を、糖類の添加条件下においてデンプン非分解性の植物性乳酸菌で発酵させることによって製造される、粒様食感を有する流動もしくは半流動状の乳酸発酵食品。例文帳に追加

The lactic acid fermented food of rice is a fluid or semi-fluid lactic acid fermented food, having granular texture and is produced, by making hydrolyzed heat-molten material or hydrolyzed molten material comprising rice and/or rice flour ferment with starch-nondegradable plant lactobacillus under a saccharide-added condition. - 特許庁

例文

部分発酵加工製品のために、工程(e)及び(f)を(e’)その製品を相対湿度60〜75%及び温度25〜30℃のチャンバー内で24〜30時間発酵させる工程;(f’)その製品をコア温度55℃で加し、相対湿度80〜75%及び温度12〜17℃で脱水する工程;に変更する。例文帳に追加

For the partial fermenting process products, the stages (e) and (f) are modified as follows: (e') fermenting of the product in a chamber with relative humidity 60-75% and temperature of 25-30°C for 24-30 hours, (f') heating of the product up to core temperature of 55°C and dehydration with relative humidity 80-75% and temperature of 12-17°C. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS