1016万例文収録!

「調味液」に関連した英語例文の一覧と使い方(4ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 調味液の意味・解説 > 調味液に関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

調味液の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 835



例文

おろし野菜、果実含有の調味料の製造方法において、該調味料を減圧状態で煮沸させる加熱処理をおこなう。例文帳に追加

In production of liquid seasoning containing grated vegetables or fruits, the liquid seasoning is heat-boiled under a reduced pressure of 187-355 mmHg at 65-80°C. - 特許庁

近年では発酵させず調味液で浅漬けにしたものも人気である。例文帳に追加

Takana lightly soaked in liquid preparation without fermentation is popular in recent years.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

醤油を主体にした調味液にしばらく漬ける(またはさっとくぐらせる)。例文帳に追加

Ingredients are immersed (or dipped) in soy sauce-based seasoning liquid for a while.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

湿熱処理タピオカ澱粉及び糖類を含有する調味料。例文帳に追加

The liquid seasoning comprises wet heat treated tapioca starch and saccharide. - 特許庁

例文

2−アセチルピリジンを含有し、胡麻風味を有する調味料とする。例文帳に追加

The liquid seasoning having sesame flavor contains 0.5-15 ppm of 2-acetylpyridine. - 特許庁


例文

鰻加工食品とその製造方法、及び鰻加工用調味液例文帳に追加

PROCESSED EEL FOOD AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME, SEASONING LIQUID FOR PROCESSING EEL - 特許庁

小麦グルテンの酵素分解調味液粉末及びその製造法例文帳に追加

SEASONING POWDER COMPRISING ENZYMATICALLY HYDROLIZED WHEAT GLUTEN AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

マグロ刺身の冷凍品、その製造方法、及び調味液との包装体例文帳に追加

FROZEN TUNA SASHIMI, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND PACKAGE OF THE FROZEN TUNA SASHIMI WITH SEASONING LIQUID - 特許庁

果実の鮮度保持果汁調味液とその製造方法ならびに用途例文帳に追加

FRUIT FRESHNESS-RETAINING SEASONING LIQUID MADE OF FRUIT JUICE, AND PRODUCING METHOD AND USE OF THE SEASONING LIQUID - 特許庁

例文

上記調味液が添加された、脂質の劣化が抑制された飲食品。例文帳に追加

The food and drink inhibited from the deterioration of lipid is produced by addition of the seasoning liquid. - 特許庁

例文

酸性調味料に用途に応じ簡便に粘度を付与する。例文帳に追加

To simply impart viscosity to an acidic liquid state seasoning material in accordance with its application. - 特許庁

炒飯用調味液及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide seasoning liquid for fried rice containing liquid gelatin; and to provide a method for producing the seasoning liquid. - 特許庁

調味料、動物性素材調理時の臭み低減方法例文帳に追加

LIQUID SEASONING, AND METHOD FOR REDUCING SMELL EMITTED WHEN COOKING ANIMAL RAW MATERIAL - 特許庁

すっきりとした食味を有した酸性調味料を提供する。例文帳に追加

To provide an acid liquid seasoning having a refreshed taste. - 特許庁

電子レンジによる調理方法及び電子レンジ調理用調味液セット例文帳に追加

COOKING METHOD WITH MICROWAVE OVEN AND SEASONING LIQUID SET FOR MICROWAVE COOKING - 特許庁

調味料入れが転倒した際に調味料入れに内包されている調味料がこぼれないようにするためには、調味料入れの空気口だけでなく、注ぎ口も同時に開閉できる仕組みを備えることが必要である。例文帳に追加

To provide a container for storing liquid seasoning with a mechanism which opens/closes not only the air inlet/outlet but also the dispensing spout of the container simultaneously in order not to spill the seasoning stored in the container when the same falls down. - 特許庁

水溶6を、塩分及びカロリーを控えた調味料で味付けした。例文帳に追加

The aqueous solution 6 is flavored with low sodium and calorie seasoning. - 特許庁

食肉加工品の製造方法及びそれに使用する調味液例文帳に追加

MANUFACTURE OF MEAT PROCESSED PRODUCT AND SEASONING LIQUID USED IN IT - 特許庁

加熱劣化臭の生成が抑えられた調味料および加工食品例文帳に追加

LIQUID SEASONING PREVENTING GENERATION OF THERMALLY DETERIORATED ODOR, AND PROCESSED FOOD - 特許庁

調味料が鍋つゆ、または麺つゆ等に適している。例文帳に追加

The liquid seasoning is suitable for pot cooking soup, noodle soup or the like. - 特許庁

炊飯添加用調味液及びそれを用いた炊飯方法例文帳に追加

ADDITIVE SEASONING LIQUID FOR COOKING RICE AND METHOD FOR COOKING RICE USING THE SAME - 特許庁

調味液付き冷凍フライ食品及びその製造方法例文帳に追加

FROZEN FRIED FOOD WITH SEASONING LIQUID AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

低浸透圧調味液と高浸透圧調味液の2種類の調味液を使用することによって、大きな切身であっても、内部まで確実に調味液を浸透させ、しかも内部の肉質を柔らかい状態としておいしい味付けを実現する。例文帳に追加

To provide a method for seasoning fresh meat comprising using two kinds of seasoning liquid comprising low osmotic pressure seasoning liquid and high osmotic pressure seasoning liquid so as to make the seasoning liquid surely infiltrate into the inside of even a large slice of meat and realize tasty seasoning for the meat while softening the inner meat. - 特許庁

好ましくは、袋入りの調味料が、10℃以下に冷却されている。例文帳に追加

Preferably, the liquid seasoning packed in a bag is kept cold at 10°C and below. - 特許庁

矩形状の合成樹脂フィルム製パウチ(4)に調味液を充填した調味液パックを2つ折りして凍結して凍結調味液パック(2)を構成する。例文帳に追加

This frozen seasoning liquid pack (2) is obtained by twice folding a seasoning liquid pack made by filling seasoning liquid in a rectangular synthetic resin film-made pouch (4). - 特許庁

醤油を含む調味液とフラボノイド配糖体とを混合した後、加熱処理する工程、又は、醤油を含む調味液とフラボノイド配糖体とを混合しながら加熱処理する工程を含む調味料の製造方法。例文帳に追加

The method for producing liquid seasoning comprises a process of mixing seasoning liquid containing soy sauce with the flavonoid glycoside followed by cooking the mixture, or a process of cooking the mixture of seasoning liquid containing soy sauce with the flavonoid glycoside while mixing them. - 特許庁

前記醤油含有調味液を利用して豆腐の醤油煮を製造する方法、並びに前記醤油含有調味液が容器詰めされた容器詰め醤油含有調味液例文帳に追加

There are provided the method for using the seasoning to produce the bean curd cooked in the soy sauce; and the packed soy sauce-containing seasoning for microwave ovens, prepared by packing the soy sauce-containing seasoning in a container. - 特許庁

本発明の発酵を用いた浅漬の調味液は、従来の調味液と比較して化学調味料を50%以上、合成酸味料をほぼ100%減ずることができる。例文帳に追加

The fermented solution is obtained by adding lactic bacterium to the vegetable extraction solution obtained by pickling vegetables in salt followed by lactic fermentation and removing the lactic bacterium from the product. - 特許庁

本発明の調味料入れは、調味料入れの天頂部に復元機構を備えたボタンを設け、該ボタンを押すことにより注ぎ口、空気口が同時に開く部品を備えた調味料入れである。例文帳に追加

This container for storing liquid seasoning is provided on the top of the container with a button with a restoration mechanism and with a part which opens a dispensing spout and an air inlet/outlet simultaneously when the button is pressed. - 特許庁

香味油と水性調味料が分離しているタイプの分離型調味料において、香味油と水性調味料とを相互に密的に区画収納し、さらにこのパックを、フィルム状袋容器に収納し、内部に窒素ガスを充填し、密封して、課題の袋詰め分離型調味料を得る。例文帳に追加

This separated-type liquid seasoning, in which the flavoring oil and aqueous seasoning are separated from each other, is obtained by liquid-tightly storing the flavoring oil and the aqueous seasoning mutually divided, storing the pack in a film-like bag container, and filling a nitrogen gas in the inside followed by hermetically sealing. - 特許庁

複数の調味料を好みに適した味に調合した所定量の調味液に、この調味液を充分に吸収することができる量の豆を浸し、豆が調味液を充分に吸収した時点で豆を加熱することを特徴とする。例文帳に追加

This method for producing a bean daily dish is characterized by comprising soaking, in the given amount of a seasoning liquid obtained by mixing a plurality of seasonings to a favorable taste, beans in an amount sufficient to absorb the seasoning liquid and heating the resultant beans after the beans has sufficiently absorbed the seasoning liquid. - 特許庁

焦付き防止材の例には、デンプン類と、みりん及び/又は発酵調味料とを含有している、調味液がある。例文帳に追加

Seasoning liquid containing starch, Mirin and/or fermented seasoning is exemplified as the burn-preventive material. - 特許庁

1種類以上の乾燥食品と乳化剤配合粉末油脂からなる乾燥具材部と、油脂調味料と調味料からなる調味部が別個に包装されてなる炒めごはん用調理素材により、上記目的を達成した。例文帳に追加

This cooking material for the fried rice is obtained by separately packaging a dry ingredient part comprising at least one dry food and emulsifier mixed powder oil-and-fat, and a liquid seasoning part comprising oil-and-fat seasoning and liquid seasoning. - 特許庁

油相部と水性調味料が分離しているタイプの分離型調味料において、柑橘原料だけで柑橘のさっぱりとした香味が充分に感じられる分離型調味料を得る。例文帳に追加

To provide a method for producing separation-type liquid seasoning in which an oil phase part and aqueous seasoning are separated from each other and which sufficiently has refreshing flavor of citrus while containing only citrus raw material. - 特許庁

魚介類表面を予め、低圧高温過熱水蒸気で処理し、その後、調味液中に魚介類を浸漬あるいは調味液を魚介類表面に塗布することにより、良形態で短時間のうちに調味付けができる。例文帳に追加

Seasoning of fish can be carried out in a short time while keeping the shape of the fish body. - 特許庁

加熱した味付け魚卵、好ましくは辛子味付け魚卵、およびその他の魚卵、調味料、より具体的には、魚肉すり身、調味液、好ましくは明太子調味液、澱粉、食塩、調味料、加熱した味付け魚卵、その他の魚卵を配合してなることを特徴とする。例文帳に追加

The roe-containing molded food comprises heated and seasoned roe, preferably red pepper-seasoned roe, and other roe, and a seasoning, more concretely fish paste, a seasoning, preferably a salted cod roe seasoning liquid, starch, salt, a seasoning, heated seasoned fish roe, and other roe. - 特許庁

この発明は、解凍した魚介類と調味液とを容器に入れ、一部に空気を残し、前記容器を動かすことにより、前記魚介類と調味液とを相対流動させて調味することを特徴とした解凍魚介類の調味方法により、目的を達成した。例文帳に追加

This method for seasoning the thawed fish and shellfish comprises putting thawed fish and shellfish and a flavoring material in a container, and moving the container leaving air in part so as to season through letting the fish and shellfish and the flavoring material relatively flow. - 特許庁

分離状ドレッシング等の調味料や胡椒等の粉状調味料を調味料容器1に入れ、蓋部4によって供給口3を閉じた状態で容器本体2を振ると、攪拌体5が調味料中を移動し、攪拌が促進される。例文帳に追加

Liquid seasoning like separation liquid dressing or the like and powder seasoning like pepper or the like are set in the seasoning container 1, and if the container body 2 is shaken with the feed opening 3 being closed by the cover 4, the stir body 5 moves inside of seasonings and stirring is promoted. - 特許庁

飲食(酒調味液,植物性飲料,水を含む)の香味を簡単に改善できるようにする。例文帳に追加

To improve the flavor of a drinkable liquid (including a Sake liquid, seasoning liquid, plant-based beverage and water) simply. - 特許庁

このマヨネーズ風調味料全体に対して20〜70%(w/w)の豆乳発酵物と水性調味液を配合する場合には、特に均質安定性に優れ食感が良好なマヨネーズ風調味料が得られる。例文帳に追加

By addition of soymilk fermented material at 20-70 wt.% (w/w) and water-soluble seasoning to the whole of the mayonnaise-like seasoning, the mayonnaise-like seasoning excellent in homogeneity and favorable palate feeling can be obtained. - 特許庁

この製造方法では、調味料などの体成分を必要としないため、所望の調味をして、あるいは、調味をせずに柔軟に加工することができる。例文帳に追加

According to this method, liquid ingredients such as seasoning are not required so that the mollusc can be processed into soft one with or without giving flavor as desired. - 特許庁

ノンオイルタイプのドレッシング調味料のように口当たりがさっぱりしており、かつオイルタイプのドレッシング調味料のように香味油脂の風味が良好な低油脂調味料を提供する。例文帳に追加

To provide a liquid seasoning with low oil and fat having light-bodied palatability like a dressing seasoning of non-oil type and an excellent taste of flavor oil and fat like a dressing seasoning of oil type. - 特許庁

醤油を含んだ煮汁で加熱調理されたイワシ,サバ,アジ,サンマ等の煮魚が糠味噌を含んだ調味液で加熱調理された調味魚2と、調味魚2の外側に巻き付けられた寿司飯6と、を備える。例文帳に追加

The Sushi comprises seasoned fishes that are prepared by heating and cooking the fishes, for example, sardine, horse mackerel, mackerel, Pacific saury in a stock solution containing soy sauce, are again heated and cooked with a seasoning solution containing Nukamiso (a fermented mixture of rice bran and brine used as a pickling medium) and Sushi rice is wound around on the outer side of the seasoned fish. - 特許庁

魚介類表面を低圧高温過熱水蒸気で処理する工程、および該魚介類表面を調味液調味付けする工程、を包含する魚介類の調味付け方法。例文帳に追加

The seasoning method for fish and shellfish contains a step to treat the surface of the fish body with low-pressure high-temperature superheated steam and a step to apply a seasoning liquid to the treated surface of the fish. - 特許庁

摂食時に用いる調味料であって、調味液に粘度安定剤および粘度付与剤を添加してなる粘度が1000cp以上乃至7500cp以下である粥用調味料。例文帳に追加

This seasoning for the rice gruel is the seasoning used at the time of eating, obtained by adding a viscosity stabilizer and a viscosity- imparting agent to a seasoning and having 1,000-7,500 cp viscosity. - 特許庁

この下味用調味料を浸透させて乾燥した海苔に、所定量の味付け用調味液を均一に浸透させながら含水率を調節することで均一に水分及び調味料が浸透し、且つ、風味の豊かなソフト海苔ふりかけを得る。例文帳に追加

As a result of this, the soft laver seasoned dried flakes for sprinkling over rice is evenly infiltrated with moisture and preliminary seasoning and has rich flavor. - 特許庁

常温で10〜60g/cm^2 のゲル強度を有し、調味料を包含するゲル状調味料と調味料とを、前者1重量部に対し後者を0.05〜0.5重量部の割合で含有することを特徴とするゲル状調味料組成物。例文帳に追加

This gelatinous seasoning composition contains a gelatinous seasoning having a gel strength of 10-60 g/cm2 at ordinary temperature and including a seasoning, and further contains a liquid seasoning in an amount of 0.05-0.5 pt.wt. per pt.wt. of the gelatinous seasoning. - 特許庁

具材を配合した具材入りノンオイル調味料において、ヒアルロン酸又はその塩を配合すると、経時的に調味料全体がゲル化する場合があり、当該現象を防止することで、具材入りノンオイル調味料の使用の際に、具材を調味料全体に略均一に分散し易くしたヒアルロン酸又はその塩を配合した具材入りノンオイル調味料を提供する。例文帳に追加

To provide ingredient-containing non-oil liquid seasoning containing hyaluronic acid or its salt, and prevented from such a phenomenon that addition of the hyaluronic acid or its salt sometimes gelatinizes the whole of the seasoning with age so as to facilitate almost uniform dispersion of the ingredients to all around the seasoning when used. - 特許庁

状食品における調味液は、澱粉を配合し、その粘度は400〜10000mPa・sである。例文帳に追加

Seasoning liquid in the liquid food is mixed with starch and has a viscosity of 400-10,000 mPa s. - 特許庁

例文

みそと流動性のある体を混合し、状化されたみそ味調味料を提供。例文帳に追加

This liquefied miso seasoning is obtained by mixing miso with a fluid liquid. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS