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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 調味液の意味・解説 > 調味液に関連した英語例文

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調味液の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 835



例文

または、大豆粉、炭酸水素ナトリウム及び豆乳とを水に懸濁し、加熱してpH7.5以上の豆乳様組成物を得、豆乳以外の調味液を混合後、これを耐熱性容器に充填し、レトルト殺菌して豆乳様の鍋物調味液を得る。例文帳に追加

Alternatively, the soy milk-like seasoning liquid is obtained by suspending soybean powder, sodium hydrogencarbonate and soy milk in water, heating the product to obtain a soy milk-like composition of pH≥7.5, mixing a seasoning liquid excluding soy milk with the product, and filling the product in a heat resistant container followed by retort sterilizing. - 特許庁

水相部の上に油相部が積載されてなる水相部と油相部が分離した分離型調味料であって、焙煎した粒状食材又はその粉砕物を、水相部と接触することなく油相部に充填してなる分離型調味料。例文帳に追加

This separated type liquid seasoning material composed of separated aqueous phase and oil phase by loading the oil phase over the aqueous phase is obtained by filling a roasted particle state foodstuff or its crushed material into the oil phase without making a contact with the aqueous phase. - 特許庁

黒板海苔材料(好ましくは所望の大きさ・形状にカットされたもの)に食用油脂類(好ましくは常温で状のもの)がコーティングされ、かつ調味剤(好ましくは水を含む調味液)が含浸されてなる湿潤状態の味付け黒板海苔。例文帳に追加

The seasoned laver sheets of a black plate appearance is produced by coating lever sheets of a black plate appearance (preferably being cut in a desired size and in a desired shape) with food oils (preferably being liquid at room temperature) and impregnating them with a seasoning agent (preferably including water). - 特許庁

野菜、魚、肉などにかけて食すときに、調味料製造過程で発酵により溶解した各種ミネラル、カルシューム、たんぱく質などの栄養素と、発酵による食物の分解酵素を摂取できる状発酵調味料の提供を目的とする。例文帳に追加

To provide a liquid fermented seasoning which enables the intake of nutrients, such as various minerals, calcium, and proteins, dissolved by the fermentation and food-degrading enzymes produced by the fermentation in a process for producing the liquid seasoning, when the liquid fermented seasoning is put on vegetables, fishes, meats, or the like and then eaten. - 特許庁

例文

味付け海苔の製造工程において、搬送手段上を移動する黒海苔の片面に、醤油や砂糖を含む調味液を塗布すると共に、青海苔をふりかけ、他の面に醤油や砂糖を含まない調味液を塗布することを特徴とする味付け海苔の製造方法。例文帳に追加

This method for producing seasoned laver comprises coating one surface 1a of black laver 1 moved on a carrying means with a seasoning solution 2a containing soy sauce and sugar, scattering green laver 3 on the seasoned surface, and then coating the other surface 1b with a seasoning solution 2b not containing soy sauce and sugar. - 特許庁


例文

蒸煮(ボイル)した野菜類又は芋類を冷凍することにより崩れにくくし、さらにミキサーを使った撹拌を行わず、可撓性容器に前記冷凍した野菜類又は芋類と調味液とを入れた後、脱気することで調味液を野菜類又は芋類になじませ、その後加熱殺菌する。例文帳に追加

The boiled vegetables or corms are frozen to prevent deformation thereof and the frozen vegetables or corms and a seasoning are put in a flexible container without carrying out agitation using a mixer and degassed to familiarize vegetables or corms with the seasoning and then, these materials are sterilized by heating. - 特許庁

電子レンジ調理用容器詰調味料を、調味料が容器に充填密封後レトルト処理されたものとし、この容器内に具材を投入し、電子レンジで加熱調理することにより加熱料理を得られるようにする。例文帳に追加

The packaged liquid seasoning for microwave oven cooking is prepared by filling and sealing liquid seasoning in a package followed by subjecting the liquid seasoning to retort treatment, charging the ingredients in the package, and cooking the mixture with the microwave oven to obtain the cooked dish. - 特許庁

主な使用法として乾燥すし酢としての利用方法が主流である粉末酢2に、体合わせ調味料と同様の配合で、塩類、糖類などの粉末を適宜調合してそれに香辛料と乾燥具材、健康機能食材を加えて作製し、それぞれの乾燥粉末合わせ調味料の種類に応じて調合した乾燥粉末合わせ調味料。例文帳に追加

This combined dry powder seasoning is obtained by blending the powder of salts, sugars, or the like, suitably with powdery vinegar 2 used mainly as a dried sushi vinegar, by a similar blending way to a liquid combined seasoning, adding spices, dried ingredients and by health functional food materials, and preparing in accordance with each of the kinds of the combined dry powder seasoning. - 特許庁

少なくとも2つの内容積が異なる複数の凹部12が形成された底部11と、底部11と一体成形された側部13からなるパレット型調味料計量・混合容器10の凹部12に調味料を注入することにより、体・粉末の種類や分量を問わず、多種類の調味料をまとめて計量することができる。例文帳に追加

By injecting seasonings in a recess 12 of a palette type seasoning measuring/mixing container 10 comprising a bottom part 11 where at least two recess 12 with different inner volumes are formed, and the side 13 formed together with the bottom part 11, a variety of seasonings can be measured at once. - 特許庁

例文

生の魚又は下味をつけた生の魚の切身の状態で電子レンジ加熱処理され、炎で表面に焦げ目をつけた焼魚を調味料と一緒に真空パックした調味焼魚及びその製造方法に関する。例文帳に追加

There are provided: the seasoned fish prepared by subjecting a raw fish or a preliminarily seasoned raw fish to a microwave range thermal treatment in a sliced state, scorching the surface of the fish with flames, and then vacuum-packing the obtained grilled fish together with a liquid seasoning; and the method for producing the same. - 特許庁

例文

屋外に設置されたプール1に溜め込んだ海水Aを天日により濃縮した後、得られた濃縮海水A′を煮詰めることにより、結晶状の鹹味調味料(換言すれば、自然塩)あるいは状の鹹味調味料が得られるようにしている。例文帳に追加

A crystalline salty seasoning (i.e., natural salt) or a liquid salty seasoning is produced by storing sea water A in an outdoor pool 1, concentrating the sea water in the sun and boiling down the obtained concentrated sea water A'. - 特許庁

本発明の調味料は、醤油を10%〜59%(重量/重量)、柑橘果汁を1%〜13%(重量/重量)、塩分を5重量%〜15重量%、酢酸を0.05重量%〜2.5重量%含有する保存容器入りの調味料である。例文帳に追加

The liquid seasoning packed in a storage container contains 10-59% (weight/weight) of soy sauce, 1-13% (weight/weight) of citrus fruit juice, 5-15 wt.% of salinity, and 0.05-2.5 wt.% of acetic acid. - 特許庁

本発明の焼海苔加工食品は、小片状の焼海苔本体に、調味液に含まれる調味料が乾燥により浸透してなり、前記一の焼海苔本体が自己または他の焼海苔本体と付着して、薄片状ないし小塊状とされている。例文帳に追加

The toasted laver processed food is such that seasoning contained in the seasoning liquid penetrates into a small piece-like toasted laver body by getting dry and the toasted laver body adheres to itself or other toasted laver body to become slice-like or small mass-like. - 特許庁

原料である野菜類、肉類および/または魚介類に塩類および/または糖類を含浸させる工程、オイルを媒体として真空下脱水する工程、調味液および/または調味油に漬ける工程を順次経ることを特徴とする食品素材の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the processed food raw material comprises a process of impregnating raw material comprising vegetable, meat and/or fish and shellfish with salt and/or saccharide, a process of dehydrating the raw material using oil as a medium under vacuum, and a process of soaking the raw material in seasoning liquid and/or seasoning oil, sequentially. - 特許庁

次いで、加熱殺菌処理した食品を調味料もしくは香料等を溶解した体に浸漬処理し、食品表面や内部に生じた微小のポーラスに調味料等を浸透させながら、浸漬処理した食品を真空容器内で真空処理する 。例文帳に追加

Then, the heated and sterilized food is immersed in a liquid in which seasoning or spice, etc., is dissolved and the immersed food is subjected to vacuum treatment in a vacuum container while making the seasoning, etc., permeate minute pores formed on the surface of the inside of the food. - 特許庁

水煮された筍を海洋深層水の脱塩水に漬け込み、この筍を調味料及び海洋深層水の脱塩水を用いた調味液とともに袋内に収納して作製した味付け筍とその製造方法を基本手段として提供する。例文帳に追加

This seasoned bamboo shoot is obtained by soaking plainly boiled bamboo shoot into desalted water produced from deep sea water and putting the thus treated bamboo shoot into a bag together with a seasoning liquid comprising seasonings and the desalted deep sea water. - 特許庁

以下の工程を経て霜降り状の食肉製品又は食肉を製造する:(i)豚肉を塩漬処理又は調味処理する工程、及び(ii)前記工程(i)で得られた塩漬肉又は調味肉に、乳化油脂を注入し、タンブリング処理する工程。例文帳に追加

The method for producing marbled meat product or meat the following process: (i) a process of salting or seasoning pork; and (ii) a process of injecting emulsified oil and fat liquid into the salted meat or the seasoned meat obtained through the process (i), and tumbling the meat. - 特許庁

温めるだけで美味しいおでんになり、コンビニエンスストアの店頭等では、常に煮込んでおく必要がなく、注文に応じて素早く温めて、温めた調味液に入れるだけで美味しいおでんを提供することのできる調味済みおでん種の製造法を得る。例文帳に追加

To obtain a method for producing seasoned Japanese hotchpotch ingredient materials by which tasty Japanese hotchpotch is obtained by only heating and can be provided by rapidly warming those according to order and only putting those into a warmed seasoned liquid without always well boiling those at the stores such as convenience stores . - 特許庁

調味料の製造方法は、熱水の中に節類1を入れて煮出し、煮出した後、煮出したから、固形分を除去して体を抽出して製造する調味料の製造方法であって、前記熱水に魚節の製造における煮熟工程で生じる煮汁や魚の缶詰製造における蒸煮工程で生じる蒸煮を含有させる。例文帳に追加

The method for producing liquid seasoning includes putting dried fish 1 in hot water to decoct the fish, followed by eliminating solids from the decoction, and extracting liquid, wherein the hot water is made to contain the stock, produced through the complete boiling process in the production of dried fish, or the steam-boiled liquid produced through a steam boiling process in the production of canned fish. - 特許庁

野菜の抽出を固定化乳酸菌で処理して得られる漬物用発酵、及び野菜又は塩漬けした野菜を前記の発酵を使用してなる調味液で処理する漬物の製造法。例文帳に追加

The fermentation liquid for pickling is obtained by treating vegetable extract liquid with immobilized lactobaccillus. - 特許庁

水や体だしなどの状物と、だし素材などの抽出材料を封入したフィルターバッグとを、共充填してなるダブルパック包装体において、だし素材を抽出した調味液の風味を劣化させることなく、充填初期の新鮮な状態を長期に亘って保持することのできるだし素材入り調味液用ダブルパック包装体を提案すること。例文帳に追加

To provide a double pack package for seasoning liquid containing a stock material, which can keep a fresh state in the initial stage of charge for a long period, without deteriorating the flavor of seasoning liquid obtained by extracting the stock material, in the double pack package which is charged with both liquid, such as water or liquid stock, etc., and a filter bag containing an extractive material, such as the stock material, etc. - 特許庁

ゴマ含有調味料の製造方法において、ゴマの粉砕物、破砕物、磨砕物又はペーストと、キサンタンガムと、火入れしていない生醤油又は麹抽出とを混和する際、前記生醤油又は麹抽出を火入れすることなくそのまま用い、該混和後加熱殺菌して調味料を得る。例文帳に追加

The method for producing the liquid seasoning containing the sesame includes directly using raw soy sauce or malt-extract without being heated when mixing the unheated raw soy sauce or malt extract with the pulverized product, crushed product, ground product or paste of the sesame, and the xanthan gum, and heating and sterilizing the resultant product after the mixing. - 特許庁

水分含量10〜40%の状態の原料雑穀類に有機酸水溶による接処理と、加熱調理とを施し、該調理済み雑穀類を含ませることを特徴とする雑穀類含有調味料の製造方法。例文帳に追加

The manufacturing method for a cereals-containing liquid seasoning is characterized in that material cereals having a water content of 10-40% undergo wetting treatment by an organic-acid aqueous solution and heat treatment, so as to be made to contain cooked cereals. - 特許庁

また、その粕を使って体肥料や発酵肥料を製造することができ、この発明は玄米炊飯用天然調味液ならびにその粕を用いての体肥料および発酵肥料の製造を可能にしたものである。例文帳に追加

Further a liquid fertilizer and a fermented fertilizer can be produced by using the lees, thereby production of the natural seasoning liquid for unpolished rice cooking and the liquid fertilizer and fermented fertilizer using the lees is made possible. - 特許庁

各種の薬調味料や飲料等の体を充填するためのプラスチック容器であって、使い終わった後の廃容器を押し潰すことにより減容された資源ごみとして廃棄できるものを提供する。例文帳に追加

To provide a plastic container for use in filling liquid such as various medical fluids or liquid seasoning agents or drinks that can be disposed as volume-reduced resource rubbish by crushing the waist container after its use. - 特許庁

緑茶の抽出3と、みかんの搾汁5とを混合してなる、あるいは、これらに水又は水中に調味料や食品添加物を混入して得た加水溶を加えて飲料10を得る。例文帳に追加

This method for producing a drink 10 comprises mixing a green tea extract liquid 3 and squeezed mandarin orange juice 5 together, and optionally, adding water or an aqueous solution containing seasoning(s) and/or food additive(s) to the resultant mixture. - 特許庁

ピザクラスト生地の上面に、澱粉又は澱粉を含有する調味液をピザクラスト生地の外周から5mm以上内側に塗布した後、二次発酵、焼成する。例文帳に追加

This pizza crust is obtained by coating the top surface of a pizza crust dough with a starch liquid or a seasoning liquid containing the starch liquid on the inside at ≥5 mm depth from the outer periphery of the pizza crust dough, secondarily fermenting and baking the resultant pizza crust dough. - 特許庁

醤油および畜肉エキスを含む溶を加熱後、食用油脂を添加し該溶上に該食用油脂層を形成せしめ、2〜8時間90〜95℃に保持して得られることを特徴とする調味液油脂混合物。例文帳に追加

The mixture of the seasoning liquid and oil and fat is obtained by heating a solution containing soy sauce and meat extract, adding edible oil and fat to the product to form the oil and fat layer on the solution and keeping the product for 2-8 h at 90-95°C. - 特許庁

大根おろしを用いた美味しい加熱料理を電子レンジ加熱を利用して家庭などで手軽に作れるようにする電子レンジ調理用容器詰状食品であって、大根おろし、具材、調味料等を入れた容器ごと電子レンジで加熱調理しても調味液が沸騰により沸き上がってふきこぼれることがない電子レンジ調理用容器詰状食品を提供する。例文帳に追加

To provide a packaged liquid food for microwave cooking, enabling a user to easily make a delicious cooked dish using grated radish at home by using microwave heating, and preventing seasoning liquid from boiling up and overspilling by boiling even when cooking a package containing grated radish, ingredients and seasoning as it is with a microwave. - 特許庁

味噌を用いた美味しい加熱料理を電子レンジ加熱を利用して家庭などで手軽に作れるようにする電子レンジ調理用容器詰状食品であって、味噌、具材、調味料等を入れた容器ごと電子レンジで加熱調理しても調味液が沸騰により沸き上がってふきこぼれることがない電子レンジ調理用容器詰状食品を提供する。例文帳に追加

To provide a packaged liquid food for microwave cooking, enabling a user to easily make a delicious cooked dish using miso at home by using microwave heating, and preventing seasoning liquid from boiling up and overspilling by boiling even when cooking a package containing miso, ingredients and seasoning as it is with a microwave. - 特許庁

本発明は、食品の味付けに用いる調味液を、マイクロ・ナノバブル発生装置による処理を行うことにより、短時間で食品に含浸させることが可能となり、特に塩分以外の旨味成分の含浸を促進させることが可能となり、また調味液に処理を行うため食品に処理を加えるのと異なり装置、設備が簡単なものですみコストが削減でき、省エネルギーを可能とする。例文帳に追加

Processing seasoning liquid used for seasoning food with micro nano bubble generator enables impregnation to food within a short time, especially promoting impregnation of taste components other than salinity, and since the method processes seasoning liquid, equipment and facility can be simplified different from methods which process food so that cost can be reduced and energy can be conserved. - 特許庁

ノンフライ麺の製造方法において、調味液を付着させて麺線1を着味する着味工程と、着味された前記麺線1を、付着した前記調味液中の水分が蒸発するとともに前記麺線1が膨化しないように、過熱蒸気により加熱する加熱工程と、加熱された前記麺線1を乾燥させる乾燥工程とを備えた。例文帳に追加

The method of producing the non-fried noodles includes steps of: flavoring the noodle ribbons 1 by applying a flavoring liquid; heating the flavored noodle ribbons 1 by heated steam to prevent the noodle ribbons 1 from puffing while moisture in the applied flavoring liquid evaporates; and drying the heated noodle ribbons 1. - 特許庁

じゃがいもとマヨネーズ若しくはマヨネーズタイプと調味液とを含有するロングライフポテトサラダを製造するにあたり、可食可能に蒸煮したじゃがいもに、調味液を0.05〜20重量%の割合で噴霧した後、得られたじゃがいも30〜90重量%に、マヨネーズ若しくはマヨネーズタイプ70〜10重量%を配合し、殺菌することを特徴とするロングライフポテトサラダの製造方法。例文帳に追加

This method for producing long-life potato salad using potatoes, mayonnaise or mayonnaise type and a seasoning liquid comprises spraying edibly steamed potatoes with the seasoning liquid at 0.05-20 wt.% and then formulating 30-90 wt.% of the resultant steamed potatoes with 70-10 wt.% of the mayonnaise or mayonnaise type followed by conducting a sterilization. - 特許庁

水中油型乳化物を下層とし、上層として油相を積層した分離型調味料であって、下層の乳化物を構成する油相がジアシルグリセロールを15質量%以上含む食用油脂を含有し、上層の油相がトリアシルグリセロールを主成分とする食用油脂及び香気成分を含有する分離型調味料。例文帳に追加

The separate type liquid seasoning is such that oil-in-water emulsified substance as a lower layer and an oil phase as an upper layer are layered, the oil phase composing the emulsified substance at the lower layer contains edible oil and fat containing15 mass% of diacylglycerol, and the oil phase at the upper layer contains aroma components and edible oil and fat consisting mainly of triacylglycerol. - 特許庁

米菓生地を焼成することにより生地表面に複数の気泡を生じさせ、焼成後の複数の気泡を有する米菓生地を調味液に浸漬し第1の味付けを行った後、調味液を米菓生地表面に付着させ第2の味付けを行い、米菓生地の気泡内部の湿感を保ちつつ乾燥する。例文帳に追加

This method for producing the half dried rice confectionery comprises producing a plurality of bubbles on a dough surface by baking rice confectionery dough, soaking the rice confectionery dough having a plurality of bubbles after baking in a seasoning liquid to perform first seasoning, applying seasoning liquid to the rice confectionery dough to perform second seasoning, and drying it while retaining wet feeling in the bubbles of the rice confectionery dough. - 特許庁

本発明は、イモ類と調味液とを含む食品を調理する場合において、皮を剥いたイモ類、及び/又は、皮を剥いて所定の大きさに切ったイモ類を、調味液と合わせる前に、当該皮を剥いたイモ類、及び/又は、当該皮を剥いて所定の大きさに切ったイモ類に澱粉又は上新粉を付着させてから、この澱粉又は上新粉が付着したイモ類を、油で揚げることを特徴としている。例文帳に追加

The method for preprocessing potatoes includes applying starch or rice powder to peeled potatoes and/or potatoes which are peeled and each cut into a prescribed size, before they are mixed with the seasoning liquid, and then frying the starch- or rice powder-attached potatoes in oil. - 特許庁

乾燥状態の黒板海苔材料(好ましくは所望の大きさ・形状にカットされたもの)の表面に食用油脂類(好ましくは常温で状のもの)をコーティングした後、調味剤(好ましくは水を含む調味液)を含浸させることを特徴とする湿潤状態の味付け黒板海苔の製造方法。例文帳に追加

Dried laver sheets of a black plate appearance (preferably they are cut into pieces of a prescribed size and shape) are coated with an food oil (preferably liquid at room temperature) on their surfaces and soaked with a seasoning agent (preferably including water) whereby the seasoned laver sheets in the moistened state are produced. - 特許庁

甘草油性抽出物を各種体製品、例えば、飲料、調味料、化粧品及び医薬部外品などに均質に可溶化できる甘草油性抽出物の可溶化組成物の提供。例文帳に追加

To obtain a solubilizing composition for a licorice oily extract enabling the extract to be homogeneously solubilized in various liquid products including beverages, liquid seasonings, cosmetics and quasi-drugs. - 特許庁

調味液を肥料原料として利用する可能性を検討し、農作物や園芸植物に利用可能な肥を製造する技術を提供する。例文帳に追加

To provide a technique for manufacturing a liquid fertilizer available for agricultural crops and garden plants by investigating the feasibility of utilizing a Japanese plum seasoning liquid as a fertilizer raw material. - 特許庁

雑穀類を酢酸水溶中で加熱し、酢酸水溶を吸水せしめた後、得られた雑穀類を酸性水中油型乳化状調味料と和えてあるサラダ。例文帳に追加

The salad is obtained by heating cereals in acetic acid aqueous solution to let the cereals absorb the acetic acid aqueous solution, and dressing the cereals thus obtained with acid oil-in-water emulsifying seasoning. - 特許庁

乾燥野菜片に体が均一にかつ十分に浸透しているため食感や比重等のばらつきが少なく、品質安定性及び食味に優れた野菜片入り調味料を提供すること。例文帳に追加

To provide vegetable piece-containing liquid seasoning produced so as to homogeneously and sufficiently impregnate dry vegetable pieces with liquid so as to slightly have unevenness in palate feeling, ratio or the like, and excellent in quality stability and taste. - 特許庁

容器内に収容された調味料を、簡単な操作で、且つ確実に、適宜の量を食材に注ぐことができる体注出用容器を提供すること。例文帳に追加

To provide a container for spouting liquid in which a suitable quantity of a liquid seasoning accommodated in the container can be spouted to a food material with simple operation and reliability. - 特許庁

さらに、肉総量に対して、調味液に含まれる食塩の濃度を1.0〜2.0重量%、トランスグルタミナーゼ組成物の濃度を0.04重量%以上とすることにより、効果的に溜りを防止することができる。例文帳に追加

Further, the liquid accumulation can be effectively prevented by making the concentration of the salt falling in the seasoning account for 1.0-2.0 wt.%, and making the concentration of the transglutaminase composition account for ≥0.04 wt.% each based on the total amount of the meat. - 特許庁

海洋深層水を電気分解し、陰極側から採取されるpHが7より大きく10以下の弱アルカリ水溶は浅漬け等の調味液として有用である。例文帳に追加

A weakly alkaline aqueous solution at pH >7 and ≤10 obtained by electrolyzing the sea deep water and collecting the aqueous solution from the cathode side is useful as a seasoning liquid for Asazuke (a fresh fruit vegetable, a leaf vegetable or a root vegetable preserved with salt and malt). - 特許庁

内溶調味料や濃縮等である場合には、本実施形態の開封装置付容器21は、専用詰め換え容器に移し替える必要がなくそのまま便利に使用できる。例文帳に追加

In case the content liquid is a seasoning, a condensate or the like, the container 21 with an unsealing device can be conveniently used as it is without need for transferring to a dedicated refill container. - 特許庁

鍋の中で、大豆粉及び醤油を含有する水性溶により、野菜や肉などの具材を煮込んだ際に、大豆粉由来の凝集や沈殿ができにくい、大豆粉及び醤油を主体とする新規な鍋物調味液を得る。例文帳に追加

To obtain a new seasoning liquid for dish cooked in a pot at the table, having soybean powder and soy sauce as the main constituent, and hardly causing cohesion and precipitation derived from soybean powder in a pot when boiling ingredients such as vegetables and meat together in an aqueous solution which contains soybean powder and soy sauce. - 特許庁

また、蒸煮麺に澱粉加水分解物の水溶をコーティングしておくと、麺に風味調味液をかけてほぐした後、つゆにつけて喫食する前記喫食方法において、さらに容易に麺をほぐすことができる。例文帳に追加

In the eating method, noodle can further readily be loosened by coating the boiled noodle with aqueous solution of hydrolyzate of starch. - 特許庁

味付け食肉製造方法は、食肉を、塩分と茶抽出とを含む調味液に、零度から食肉が凍り始める温度までの所定の温度域内で所定時間漬け込むことを特徴とする。例文帳に追加

The method for producing the seasoned meat is characterized by pickling the meat in a seasoning solution containing salt and a tea extract within a prescribed temperature range from 0°C to a meat-freezing temperature for a prescribed time. - 特許庁

生麺または乾麺を茹でた後、茹で麺を5〜60℃の水、調味液または改質に浸漬し、次いで温度0〜35℃、湿度10〜60%の条件で冷風乾燥することを特徴とするノンフライ麺の製造方法。例文帳に追加

This method for producing nonfried noodles is characterized in that raw noodles or dried noodles are boiled and the boiled noodles are then dipped in water, a seasoning liquid or a modifying liquid at 50-60°C and subsequently dried with cold air under conditions of 0-35°C temperature and 10-60% humidity. - 特許庁

例文

原料に用いた米粉のデンプンの97%以上が化され、且つ、化工程に用いたα−アミラーゼ活性が製品中に残存しない、香味の良好な酒精含有調味料の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing an alcohol-containing seasoning having excellent flavor, wherein97 wt.% of rice flour starch used as a raw material is liquefied, and also no α-amylase activity used in the liquefying process is left in the thus obtained product. - 特許庁

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