meat ballの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 27件
GROUND-MEAT BALL DOUGH, GROUND-MEAT BALL PRODUCT, AND METHOD FOR PRODUCING THE GROUND-MEAT BALL DOUGH AND GROUND-MEAT BALL PRODUCT例文帳に追加
挽肉の捏ね物生地、捏ね物製品、それらの製造方法 - 特許庁
a fried dumpling of fish meat, called fish ball 例文帳に追加
フィッシュボールという,魚肉の揚げ団子 - EDR日英対訳辞書
Tsukune: Minced meat formed into a ball or stick shape. 例文帳に追加
つくね:挽き肉を団子状または棒状にしたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Similarly, another popular notion that 'all ball-shaped fish meat is tsumire' (minced fish) is wrong as well. 例文帳に追加
同様に、「魚類ならつみれ」というのも誤りである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
INGREDIENT-CONTAINING GROUND MEAT BALL AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加
具材入りスリ身ボール及びその製造方法 - 特許庁
CHERRY TOMATO-CONTAINING GROUND-MEAT BALL AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加
ミニトマト入りスリ身ボール及びその製造方法 - 特許庁
To obtain ground-meat ball dough intended for cost reduction caused by increase in quantity through securing quality as meat food and ground meat food.例文帳に追加
肉食品、挽肉食品としての品質を確保して増量によるコスト低下が図れるようにする。 - 特許庁
This meat Sushi 1 is formed through the process of putting a piece of meat 3 on a rice ball 2 to make a hand-rolled Sushi, further to make meat Sushi where ingredients or spices are put between rice and meat, or rolled Sushi made through rolling rice and meat together in laver.例文帳に追加
握った飯2の上に食肉3を載せて握りずしにして肉寿司1に形成し、更には飯と食肉の間に具や香辛料が挟み込まれた肉寿司、飯と肉を海苔で巻いた巻寿司も可能である。 - 特許庁
ground meat formed into a ball and fried or simmered in broth 例文帳に追加
挽き肉をボール形に丸め、揚げたり、ことこと煮込んだりする - 日本語WordNet
A Spam musubi is a rice ball with a slice of Spam, canned meat, in it. 例文帳に追加
スパムむすびは,スパムという缶詰肉の薄切りが入ったおにぎりです。 - 浜島書店 Catch a Wave
The ground-meat ball dough is obtained by mixing potato 2 including finely cut solid potato and mashed potato, and mayonnaise 3 with a ground meat ball material 1 having as the main body, ground meat, onion, thickening and seasoning.例文帳に追加
挽肉、タマネギ、つなぎ、調味料を主体とする挽肉捏ね物材1に、細かくカットした固形馬鈴薯からマッシュまでを含む馬鈴薯2とマヨネーズ3とが混っていることにより、上記の目的を達成する。 - 特許庁
To provide a meat-surrounded rice ball preventing a meat fragment from becoming loose even when soaked in a sauce for a long time, and obtained by uniformly winding the meat fragment on the periphery of the rice ball in a short time.例文帳に追加
長時間タレに浸漬させても肉片がほぐれることがなく、おにぎりの周囲を均一に且つ短時間で巻くことができる肉巻きおにぎりを提供する。 - 特許庁
To provide a white chicken meat ball having new palate feeling unlike that of a conventional meat ball or the like, specifically, puffed, soft and moderately chewable palate feeling, and having white color and a handmade-feeling shape.例文帳に追加
従来の肉だんご類に属しない新しい食感、すなわち、ふんわり、やわらかく、かつ適度な歯ごたえのある食感や、白色で、手作り感のある形状の鶏肉だんごを提供すること。 - 特許庁
This rice ball of trout Sushi is obtained by attaching seasoned sliced meat 2 of trout (vinegared rice topped with fish) to one face of rice ball 1 obtained by gripping vinegared rice and wrapping the whole rice ball with bamboo leaf.例文帳に追加
すし飯を握ったおにぎり1の一面に、味付けした鱒の削ぎ身2を貼り付け、全体を笹の葉3でくるんであることを特徴とする。 - 特許庁
Tsukune is a food consisting of ground livestock meat or chicken (fish meat in rare cases) and a thickener that are kneaded or ground together and formed into a ball or stick shape. 例文帳に追加
つくね(捏、捏ね)とは、畜肉や鳥肉(まれに魚肉)などのすり身につなぎを加えて、練り合わせたり擂り合せてだんご状や棒状に成形した食品。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The obtained white chicken meat ball has the L-value of a colorimeter of 65-75, an (a) value of (-2.5)-1.0 , and a (b) value of 10-20.例文帳に追加
得られる白色鶏肉だんごは、色差計によるL値が65〜75、a値が−2.5〜1.0、b値が10〜20である。 - 特許庁
In Japan, some small balls are called 'dango', for example, a ball made of earth (children often make it at sandboxes or beaches) is called 'tsuchi-dango' (literally, 'earth dango'); meatballs are called 'niku-dango' (literally, 'meat dango') and other foods for dishes such as dumplings and knaidlach are called 'dango' as well. 例文帳に追加
また派生して団子状の丸いもの、もしくは丸まったもののことを団子と呼ぶ場合もある(例えば土団子、ダンプリング、ミートボール(肉団子)、クネードルなど)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
That is, a meat cursor which is the impact prediction range of the ball flying by a random orbit is specified by a mouse operation and the batter character is made to perform hitting at the click timing of a mouse button.例文帳に追加
すなわち、ランダムな軌道で飛んできたボールの着弾予想範囲であるミートカーソル33をマウス操作で特定し、マウスボタンのクリックタイミングで打者キャラクタ32に打撃を行わせる。 - 特許庁
To provide a heated rolled food manufacturing machine continuously manufacturing by continuously previously molding food requiring heat processing, such as meat roll rice ball and roast ham, and heating the food in a rolling condition as it is.例文帳に追加
加熱加工を必要とする肉まきお握り、ロースハムなどの食品を連続的に予備成型し、次いで巻き締めしたままの状態で加熱して連続して製造できる加熱巻締食品製造機を提供する。 - 特許庁
To provide a chuck device for gripping a skewer base instead of a skewer tip where a food such as a meat ball or piece of chicken is skewered, and rotating the skewer together with the food while moving the skewer and food above a heating furnace.例文帳に追加
ダンゴや鳥肉塊等の食品を刺した串先ではなく、串元を把持して加熱炉の上方を串とともに食品を回転させつつ移動させるようにした串元チャック装置を提供する。 - 特許庁
Then, whether or not it is a home run is judged corresponding to the overlapping degree of the meat cursor and the ball at the time of hitting and a judged result is transmitted to a server system 20 together with the identification information of an operator.例文帳に追加
そして打撃の際のミートカーソル33とボールの重なり具合に応じてホームランかどうかを判定し、判定結果を操作者の識別情報と共にサーバシステムに送信する。 - 特許庁
The baked fish ball keeping the soft texture as it is at normal temperature or in refrigerated state, free from fishy smell and nice to eat is produced by applying taste and flavor to minced flesh and bone of boiled fish without adding a binder such as starch and wheat flour, forming the seasoned meat, baking to apply scorch color and leaving the product to cool.例文帳に追加
茹でた魚の骨ごとのすり身に、澱粉や小麦粉などのつなぎ材を混合せず、味と香りをつけて成形し、焼き色をつけて、放冷し、常温でも、冷蔵でも、そのままで柔らかく、生臭くなく食べやすいことを特徴とする。 - 特許庁
To provide a facing type film packaging device by which a packaging operation and a product labeling operation or the like can be performed while facing a purchaser when food such as vegetable, fruit, a fresh fish, fresh meat, a daily dish, a rice ball or the like is put into a plastic container and packaged with a stretch film.例文帳に追加
野菜、果物、鮮魚、精肉、惣菜、おにぎり等の食品をプラスチック容器に入れてストレッチフィルムで包装する際に、この包装作業や商品ラベルの貼り付け作業等を購入客に対面した状態で行うことができる対面型フィルム包装装置を提供する。 - 特許庁
To provide a common salt composition capable of keeping degree of salty taste and balance of taste close to those obtained immediately after producing foods and keeping taste of these foods when a person eats without causing dissolution of common salt into these foods even after mixing rice ball, roasted fishes, roasted meat, salads and boiled unmatured soybean with the common salt and storing the mixture for 20-48 hr.例文帳に追加
握り飯、焼き魚、焼き肉、サラダ類、茹枝豆にまぶして、20〜48時間保存後も、これらの食品中に食塩が溶解しないで、喫食時にこれら食品の製造直後に近い塩味の強さ、味のバランスを保ち、これら食品の食味を保つ食塩組成物およびこの食塩組成物を含有する食品を提供する。 - 特許庁
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2024 License. All rights reserved. WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License |
Copyright © 1995-2024 Hamajima Shoten, Publishers. All rights reserved. |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。 |
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved. |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |