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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > taste substanceの意味・解説 > taste substanceに関連した英語例文

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taste substanceの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 84



例文

NEW TASTE SUBSTANCE RECEPTOR例文帳に追加

新規な味覚物質受容体 - 特許庁

A taste sensor having a molecular film containing an amphipathic substance or a bitter taste substance is used for this method.例文帳に追加

両親媒性物質または苦味物質を含む分子膜を有する味覚センサを用いる。 - 特許庁

To provide a sensor for responding a taste substances, a method for identifying the taste substance and a method for detecting the taste substance.例文帳に追加

呈味性物質に応答するセンサー、並びに呈味性物質の同定方法及び検出方法を提供すること。 - 特許庁

a substance used instead of sugar to make food and drink taste sweet 例文帳に追加

食品に甘味をつける調味料 - EDR日英対訳辞書

例文

TASTE CONFIRMING APPARATUS AND CHEMICAL SUBSTANCE DETECTOR例文帳に追加

味認識装置及び化学物質検出装置 - 特許庁


例文

TASTE IMPROVER COMPRISING VITAMIN B2-RELATED SUBSTANCE, AND METHOD FOR IMPROVING TASTE OF FOOD USING THE SAME例文帳に追加

ビタミンB2関連物質を含有する呈味改善剤、及びそれを用いる食品の呈味改善方法 - 特許庁

To provide a sweet taste-regulating substance acting on a human sweet taste receptor for a sweet taste substance that exhibits beneficial effects such as taste improvement, saving of a sweeter, calorie reduction, a low dental caries property and the like when applied to various foods and drinks.例文帳に追加

種々の飲食品に適用することにより、味の改善、甘味料の節約、低カロリー化、低う蝕性などの有益な効果を得ることができる甘味物質に対するヒト甘味受容体作用性甘味調節物質を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing a sour taste substance-containing processed meat food, by which the new sour taste substance-containing processed meat food having an improved texture can profitably be produced without causing the obstruction of binding due to the compounding of the sour taste substance and without separating water, and to provide the new sour taste substance-containing processed meat food.例文帳に追加

本発明の課題は、酸味物質の配合によって結着阻害をおこすことなく、また、離水が発生せず、食感の向上した新規な酸味物質入り食肉加工食品を経済的に製造する方法及び新規な酸味物質入り食肉加工食品を提供することにある。 - 特許庁

To provide a taste confirming apparatus high in the sensitivity to a taste substance being a non-electrolyte and showing a sharp taste, a sweet taste or a bitter taste such as caffeine or the like and easy in the production of an electrode or refreshing.例文帳に追加

非電解質である、辛味、甘味及びカフェイン等の苦味を呈する味物質に対する感度が高く、電極の製造やリフレッシュが容易な味認識装置を提供する。 - 特許庁

例文

This preparation for skin is characterized by comprising isoflavone and/or an acylisoflavone and/or an isoflavone glycoside and a pungent taste substance, bitter taste substance or sour taste substance and not containing cholic acid, scymnol and a scymnol ester.例文帳に追加

この出願発明は、イソフラボンおよび/またはアシルイソフラボンおよび/またはイソフラボン配糖体、および辛味物質、苦味物質又は酸味物質を含み、コール酸、シムノール、シムノールエステルを含まない皮膚用剤に関する。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing a capsaicin-containing microcapsule which reduces a pungent taste of a pungent taste-having functional substance such as capsaicin to enable the easy and delicious intake of the functional pungent taste substance.例文帳に追加

カプサイシン類など辛味を有する機能性物質の辛味を抑制し、容易にかつ美味しく機能性辛味物質を摂取できる方法の提供。 - 特許庁

The pharmaceutical composition or health food in which bitter taste and/or acid taste are improved, includes: a physiologically active substance which has bitter taste and/or acid taste; and γ-cyclodextrin and/or zein.例文帳に追加

苦味及び/又は酸味を有する生理活性物質と、γ−シクロデキストリン及び/又はゼインとを含有することを特徴とする苦味及び/又は酸味が改善された医薬組成物又は健康食品。 - 特許庁

The edible film for taste modification comprises a material containing a taste modifying substance in a film composed of a water-soluble polymer.例文帳に追加

本発明の味覚修飾用可食性フィルムは、水溶性高分子から形成されるフィルムに、味覚修飾物質含有物を含む。 - 特許庁

The taste potentiator compositions at least one active substance and at least one taste potentiator.例文帳に追加

増強剤組成物は、少なくとも1種の有効成分、及び少なくとも1種の味覚増強剤を含有する。 - 特許庁

The invention relates to the method for producing amino acids free from substance presenting foreign smell and foreign taste, comprising an oxidizing treatment of crude amino acids containing substance presenting foreign smell and foreign taste as impurities, and the amino acids excluding the substance presenting foreign smell and foreign taste produced by the method.例文帳に追加

異臭・異風味呈示物質を不純物として含む粗アミノ酸を酸化剤により酸化処理することよりなる、異臭・異風味呈示物質不純物が除かれたアミノ酸の製造方法および該製造方法によって製造される異臭・異風味呈示物質不純物が淘汰されているアミノ酸。 - 特許庁

a substance or liquid used for improving the taste and flavour of western sweet foods, called vanilla 例文帳に追加

バニラエッセンスという洋菓子の味または風味をよくする為の香料 - EDR日英対訳辞書

To provide a method for producing soybean valuable substance slightly having bitter taste and soybean smell: and to provide soybean valuable substance produced by the method.例文帳に追加

苦味と大豆臭に少ない大豆有用物質の製造方法と当該方法によって得られた大豆有用物質を提供する。 - 特許庁

To semipermanently generate a sense such as taste or aroma without generating a substance of the taste or the aroma, without consuming a component of the taste or the aroma.例文帳に追加

味、香りの物質を生成することなく、また、味、香りの成分を消費することなく、半永久的に味、香りなどの感覚を発生することを目的とする。 - 特許庁

To provide a safe and low-cost bitter-taste inhibitor effective on reduction in bitter taste of drug medicine, food or the like containing a bitter substance, usable in food without changing its taste, and excellent in handling property.例文帳に追加

苦味物質を含有した医薬品等、あるいは食品の苦味の低減に有効であって、安全で、食品に対してはその味を変えることなく使用でき、かつハンドリング性に優れ、低コストの苦味抑制剤の提供。 - 特許庁

The taste quality of the high-sweetness sweetener containing beverage is improved by adding a high-sweetness sweetener, a sour taste imparting substance, a bitterness imparting substance to a raw drink.例文帳に追加

原飲料に、高甘味度甘味料と、酸味付与物質と、苦味付与物質とを添加することにより、高甘味度甘味料含有飲料の味質を改善した。 - 特許庁

To provide a simple method for purification of amino acid eliminating substance presenting foreign smell and foreign taste by treating with an inexpensive oxidizing agent, and to provide amino acids excluding substance presenting foreign smell and foreign taste obtained by the method.例文帳に追加

安価な酸化剤で処理することにより異臭・異風味呈示物質を淘汰する簡便な精製方法およびそれにより取得した異臭・異風味呈示物質を含まないアミノ酸を提供する。 - 特許庁

The health food comprises isoflavone and/or an isoflavone glycoside, a hot taste substance, a bitter substance or a sour substance, green shell Mussle, cholic acid and/or scymnol and/or a scymnol ester.例文帳に追加

この出願発明は、イソフラボンおよび/またはイソフラボン配糖体と、辛味物質、苦味物質又は酸味物質と、緑イ貝、およびコール酸、および/またはシムノールおよび/またはシムノールエステルを含む健康食品に関する。 - 特許庁

The edible film for taste modification is produced by mixing an aqueous solution of a mixture containing a water-soluble polymer with a material containing a taste modifying substance to give a mixed solution, coating a film substrate with the mixed solution, drying the film substrate and peeling an edible film for taste modification from the film substrate.例文帳に追加

このような味覚修飾用可食性フィルムは、水溶性高分子を含む混合物水溶液に、味覚修飾物質含有物を加え混合したものを、フィルム支持体上に塗布し、乾燥させた後、フィルム支持体から味覚修飾用可食性フィルムを剥離させて製造する。 - 特許庁

a thick, greasy, substance with no odor or taste made from petroleum (mixture of oily liquids found in the earth). 例文帳に追加

石油(地中にみられる油質の液体の混合物)から作られる粘稠で脂ぎった無味無臭の物質。 - PDQ®がん用語辞書 英語版

To provide a manganese-containing substance which has an inhibited bitter and astringent taste and is produced from tea as a raw material.例文帳に追加

本発明の課題は、苦渋味が抑制された、茶を原料とするマンガン含有物を提供することである。 - 特許庁

The bitter taste-containing substance may be at least one kind selected from turmeric extract or basidiomycetes extract.例文帳に追加

この苦味含有物質としては、ウコン抽出物又は担子菌類抽出物より選ばれる少なくとも一種とすることができる。 - 特許庁

The variety bread dough is characterized by containing a small piece-like caramel flavored with a taste substance.例文帳に追加

呈味物質で風味付けされた小片状のキャラメルを含有することを特徴とするバラエティブレッド生地。 - 特許庁

To provide 5'-Xanthylic acid useful as a taste substance in the form of disodium 5'-Xanthylate crystal having excellent stability.例文帳に追加

呈味物質として有用な5'−キサンチル酸を、安定性に優れた5'−キサンチル酸・2ナトリウム塩の結晶として提供すること。 - 特許庁

To provide a process for preparation of an oral solid rapidly disintegrating dosage form of a pharmaceutically active substance with an unacceptable taste.例文帳に追加

許容しがたい味をもつ製薬的に活性な物質の、経口により迅速に分解する固形の調剤形態の製法の提供 - 特許庁

To provide a rolling mill that can produce noodle dough having good taste, substance and food feeling although large scale production.例文帳に追加

大量生産でありながら、味が良く、腰が強く、食感の良いものができる麺生地ロール圧延装置を提供することを目的としている。 - 特許庁

To provide white mold cheese having the surface accreted with a taste substance, and to provide a method for producing the same.例文帳に追加

白カビチーズの表面に呈味物質が付着されている白カビチーズおよびその製造方法を提供することを課題とする。 - 特許庁

To provide an antioxidant which has excellent oxidation resistance and excellent safety, scarcely has a smell and a taste, and is originated from a natural substance.例文帳に追加

抗酸化性および安全性に優れ、しかも香味の少ない天然物由来の抗酸化剤を提供することである。 - 特許庁

This aluminum acetylsalicylate-containing composition is a solid composition consisting of aluminum acetylsalicylate and a substance showing an acid taste and exhibiting the good taking property.例文帳に追加

アセチルサリチル酸アルミニウムと酸味を呈する物質からなる服用性の良好な固形組成物 - 特許庁

To provide a process for production of a lipid coated powder excellent in taste masking, suppression of dissolution rate and storage stability of its core substance.例文帳に追加

本発明は、芯物質の味のマスキング、溶出率を抑え、保存時の安定性に優れた脂質被覆粉末の製造方法を提供する。 - 特許庁

The variety bread dough is characterized by containing the crushed product of a baked confectionery flavored with a taste substance.例文帳に追加

呈味物質で風味付けされた焼菓子の破砕物を含有することを特徴とするバラエティブレッド生地。 - 特許庁

As a result of this, the mildew cheese enables taste of united cheese and flavor of the flavoring substance.例文帳に追加

このようにしてチーズと風味物質の風味を一体として味わうことができる白カビチーズが得られる。 - 特許庁

To provide a simple method for producing a substance containing a chlorogenic acid, which has reduced odd taste and offensive smell derived from roasted coffee beans and is mixable various foods.例文帳に追加

焙煎コーヒー豆由来の異味・異臭の低減された、様々な食品に配合可能なクロロゲン酸類含有物を簡便な方法で得る。 - 特許庁

To obtain a capsaicinoid substance not having hot taste at a low cost in a short time and in large quantities by reacting vanillyl alcohol with a fatty acid ester, a triacylglyceride and/or a fatty acid utilizing an inverse reaction with a lipase.例文帳に追加

安価にしかも短時間に新規カプサイシノイド様物質を大量生産するための合成法を開発すること。 - 特許庁

The harsh taste of an ephedrine derivative, trimethoxynol, tipepidine, noscapine, codeine, dihydrocodeine or trimebutine which exhibits harsh taste such as bitterness or tongue numbness is remarkably improved by combinedly using the substance with tea powder.例文帳に追加

苦味、しびれなどの不快な味を呈するエフェドリン誘導体、トリメトキノール、チペピジン、ノスカピン、コデイン、ジヒドロコデインおよびトリメブチンに対し、茶末を併用することによって、不快な味が顕著に改善する。 - 特許庁

The oral composition having a masked disagreeable taste material contains a drug having disagreeable taste, an acidic substance, and an alkaline earth metal salt and/or earth metal salt.例文帳に追加

不快な味を呈する薬物、酸性物質並びにアルカリ土類金属塩及び/又は土類金属塩を含有する不快な味を隠ぺいした経口組成物。 - 特許庁

The inedible substance is evaluated by a taste sensing device a calorie measuring instrument and then, is specified with obtained taste evaluation data and energy data as the index.例文帳に追加

非可食性物質を味覚センシング装置とカロリー測定器とで評価し、得られた味覚評価データおよびエネルギーデータとを指標として前記非可食性物質を特定する。 - 特許庁

To provide a salty taste enhancer which is inorganic substance, with even an extremely small amount of which sufficient effect can be obtained without changing the taste of food and drink, and the sustainability of salt-reinforcing effect of which is excellent.例文帳に追加

無機物質であって、飲食品の味質を変えることなく、極少量の使用であっても十分な効果を得ることのでき、塩味増強効果の持続性が高い塩味強化剤を提供すること。 - 特許庁

The at least one encapsulated taste potentiator acts in conjunction with the at least one active substance to modulate the activity of the taste receptor cells upon consumption of the composition, thereby enhancing the perception of the at least one active substance.例文帳に追加

少なくとも1種の封入された味覚増強剤は、少なくとも1種の有効成分と協働して作用することで、組成物の摂食の時に味覚受容細胞の活性を変調させ、これにより前記少なくとも1種の有効成分の認識を増進する。 - 特許庁

The method for producing the variety bread dough comprises a process for dispersing the crushed product of a baked confectionery flavored with a taste substance, in a bread dough, and/or a process for rolling the crushed product of a baked confectionery flavored with a taste substance, in the bread dough.例文帳に追加

また、呈味物質で風味付けされた焼菓子の破砕物をパン生地に分散させる工程、及び/又は該呈味物質で風味付けされた焼菓子の破砕物をパン生地に巻き込む工程を行うことを特徴とするバラエティブレッド生地の製造方法。 - 特許庁

The method for producing the variety bread dough comprises a process for dispersing a small piece-like caramel flavored with a taste substance, in bread dough used as a base, and/or a process for rolling the small piece-like caramel flavored with the taste substance, in the bread dough.例文帳に追加

また、呈味物質で風味付けされた小片状のキャラメルを、ベースとなるパン生地に分散させる工程、及び/又は、ベースとなるパン生地に巻き込む工程を含むことを特徴とするバラエティブレッド生地の製造方法。 - 特許庁

To provide sweetener containing a sweet substance derived from stevia, capable of masking bitter taste peculiar to the sweet substance derived from stevia in spite of having a small mixing quantity of cyclodextrin.例文帳に追加

シクロデキストリンの配合量は少ないが、ステビア由来甘味物質固有の苦味をマスキングすることができるステビア由来甘味物質含有甘味料を提供する。 - 特許庁

To treat an autoimmune disease by taking a health food comprising isoflavone and/or an isoflavone glycoside, a hot taste substance, a bitter substance or a sour substance, green shell Mussle, cholic acid and/or scymnol and/or a scymnol ester.例文帳に追加

この出願発明は、イソフラボンおよび/またはイソフラボン配糖体と、辛味物質、苦味物質又は酸味物質と、緑イ貝、およびコール酸、および/またはシムノールおよび/またはシムノールエステルを含む健康食品を摂取することにより自己免疫疾患を改善することを目的とする。 - 特許庁

To obtain mildew cheese enabling taste of united cheese and flavor of a flavoring substance through dispersing to add a constant amount of a flavoring substance inside the cheese without limitation of properties of a flavoring substance in mildew cheese production.例文帳に追加

本発明の目的は、白カビチーズの製造において、風味物質の性状に制限されることなく、一定量の風味物質をチーズ内部に分散させて添加した、チーズと風味物質の風味を一体として味わうことができる白カビチーズを提供することにある。 - 特許庁

The method for producing this white mold cheese includes processes of: molding a cheese curd and the white mold cheese to whose surface the taste substance adheres; fermenting the molded cheese curd until white mold grows up on the surface of the cheese curd; accreting the taste substance onto the surface of the cheese curd on which the white mold has grown up; and really maturing the cheese curd on which the taste substance is placed.例文帳に追加

白カビチーズの表面に呈味物質が付着した白カビチーズおよびチーズカードを成型する工程と、前記成型されたチーズカードの表面に白カビが生育するまで発酵させる工程と、前記白カビが生育したチーズカードの表面に呈味物質を付着する工程と、前記呈味物質を載せたチーズカードを本熟成させる工程を有する白カビチーズの製造方法により解決することができる。 - 特許庁

例文

To provide an oil and fat-containing food, in spite of containing flavonoid, remarkably decreased in bitter taste, astringent taste and harsh taste derived from the substance and having excellent flavor, suppressed in separation of an oil phase and a water phase so as to be easily usable as an oil and fat-containing food, and having useful physiological function such as blood pressure lowering action.例文帳に追加

フラボノイド類を含有させたものであるにもかかわらず、当該物質由来の苦味、渋味、エグ味が顕著に低減されて風味良好で、油相と水相の分離が抑制されて油脂含有食品として使い易く、血圧降下作用等の有用な生理機能を有する油脂含有食品を提供する。 - 特許庁

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