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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > whole wheatの意味・解説 > whole wheatに関連した英語例文

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whole wheatの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 42



例文

whole wheat flour [bread] 例文帳に追加

小麦の全粒粉[全粒粉パン]. - 研究社 新英和中辞典

bread made with whole wheat flour 例文帳に追加

全粒小麦粉で作られたパン - 日本語WordNet

semisweet whole-wheat cracker 例文帳に追加

全麦の薄甘いクラッカー - 日本語WordNet

METHOD FOR PRODUCING WHOLE-WHEAT FLOUR例文帳に追加

小麦全粒粉の製造方法 - 特許庁

例文

Part or the whole of the wheat flour is preferably moist-heat treated wheat flour.例文帳に追加

好ましくは、上記小麦粉の一部または全部を湿熱処理小麦粉とする。 - 特許庁


例文

The whole family helped harvest the wheat.例文帳に追加

家中が力を合わせて麦の刈入れをしました。 - Tatoeba例文

bread made of graham (whole wheat) flour 例文帳に追加

グラハム粉(全粒小麦)で作ったパン - 日本語WordNet

whole fields of wheat in shock 例文帳に追加

刈り束が山積みになった小麦畑全体 - 日本語WordNet

The whole family helped harvest the wheat. 例文帳に追加

家中が力を合わせて麦の刈入れをしました。 - Tanaka Corpus

例文

PET FOOD CONTAINING WHOLE WHEAT FLOUR例文帳に追加

小麦全粒粉を配合したペットフード - 特許庁

例文

METHOD FOR PRODUCING DURUM WHEAT WHOLE GRAIN例文帳に追加

デュラム小麦全粒粉の製造方法 - 特許庁

WHOLE WHEAT FLOUR COMPOSITION AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

全粒小麦粉組成物ならびにその製造方法 - 特許庁

The wheat granules from which the outmost part is eliminated comprise wheat granules obtained by eliminating 2-15 wt.% of the outermost part from whole wheat.例文帳に追加

上記の最外部を除去した小麦粒が、小麦全粒の最外部から2ないし15重量%を除去して得られる小麦粒である。 - 特許庁

PROCESS FOR MILLING CONTINUOUS PARTICLE GRAIN, COARSE GRAIN AND WHOLE GRAIN WHEAT FLOUR例文帳に追加

連続粒グレイン製粉プロセス、粗粒、及び全粒粉の小麦粉 - 特許庁

A process for producing the ultrafine-milled whole-grain wheat flour which has the full nutritional value of wheat kernels, while retaining the texture of refined wheat flour and an appearance similar to refined wheat flour, and products which can be made from the ultrafine-milled whole-grain wheat flour.例文帳に追加

小麦粒の全栄養価を有する一方、精白小麦粉のテクスチャーおよび精白小麦粉に似た外観を維持している超微粉加工全粒小麦粉、および該超微粉加工全粒小麦粉から作れる製品を作り出すためのプロセス。 - 特許庁

The method for producing noodles comprises peeling part of outer skin of the durum wheat to remove it so as to have a peeling removal ratio of ≥0.5 mass% but <2.0 mass% based on the whole mass of the durum wheat, milling the thus treated durum wheat, and using the semolina and/or the wheat obtained by milling the durum wheat, as a main material for noodles.例文帳に追加

デュラム小麦の外皮の一部を剥離除去して、その剥離除去率がデュラム小麦の全質量に対して0.5質量%以上2.0質量%未満になるようにし、 次いでこれを製粉して得られるセモリナおよび/または小麦粉を、麺類の主原料として用いる。 - 特許庁

The outermost part-eliminated wheat granule is obtained by eliminating 2-15 wt.% of the outermost part of whole wheat.例文帳に追加

上記の最外部を除去した小麦粒が、小麦全粒の最外部から2ないし15%重量%を除去して得られる小麦粒である。 - 特許庁

The outermost part-eliminated wheat granule is obtained by eliminating 2-15 wt.% of the outermost part from whole wheat.例文帳に追加

上記の最外部を除去した小麦粒が、小麦全粒の最外部から2ないし15重量%を除去して得られる小麦粒である。 - 特許庁

The wheat flour has a higher ash percentage than that of wheat flour obtained by milling the whole wheat granules without eliminating the outermost part, and makes the secondary processing food have excellent color tone.例文帳に追加

上記の小麦粉において、最外部を除去せず製粉した同一の歩留りの小麦粉と比較して、灰分量が高く、かつ、二次加工食品の色調に優れる特徴を有する小麦粉。 - 特許庁

To provide a method for producing Japanese wheat noodles having peculiar flavor and taste by mixing whole-wheat flour without spoiling the original palate feeling of Japanese wheat noodles, and enriched in nutritive value.例文帳に追加

うどん本来の食感を損なうことなく、全粒小麦粉を配合したことによる特有の香りと味わいを有し、且つ栄養価に於いても強化されたうどんの製造方法を提供する。 - 特許庁

The wheat flour is obtained by eliminating an outermost part from whole wheat, preferably milling wheat granules of those having an aleurone layer at the inner side of the outermost part or substantially at the outermost part of the granule, and can produce the secondary processing food having excellent color tone.例文帳に追加

小麦全粒から最外部を除去した小麦粒、好ましくはアリューロン層を最外部の内側もしくは実質的に最外部とする小麦粒を製粉した、二次加工食品の色調に優れる特徴を有する小麦粉。 - 特許庁

The wheat flour is obtained by eliminating an outermost part from whole wheat, preferably milling wheat granules of those having an aleurone layer at the inner side of the outermost part or substantially at the outermost part of the granule, which makes the secondary processing food have excellent color tone.例文帳に追加

小麦全粒から最外部を除去した小麦粒、好ましくはアリューロン層を最外部の内側もしくは実質的に最外部とする小麦粒を製粉した小麦粉であって、二次加工性に優れたことを特徴とする小麦粉。 - 特許庁

To provide a whole wheat flour composition for consuming public excellent in palate feeling and preservability.例文帳に追加

一般消費者向けに、食感並びに保存性の優れた全粒小麦粉組成物を提供する。 - 特許庁

This method for producing the Japanese wheat noodles includes making noodle dough by adding and kneading barley tea liquid in which salt and black sugar are dissolved to/with raw material flour which contains 40-60 wt.% whole-wheat flour of medium wheat flour, and 40-60 wt.% medium wheat flour ground with no fruit skin and seed coat, and processing the noodle dough to noodles.例文帳に追加

中力小麦全粒粉を40〜60重量%、果皮及び種皮の挽き込まれていない中力小麦粉を40〜60重量%含む原料粉に、食塩と黒糖を溶解させた麦茶液を加えて混練することにより麺生地を造り、その麺生地を麺に加工する。 - 特許庁

The novel wheat flour is obtained by eliminating an outermost part from whole wheat, preferably milling wheat granules so as to form the aleurone layer at the inner side of the outermost part or substantially at the outermost part of the granule, and used for secondary processing food having characteristics such as favorable grain taste and flavor derived from the aleurone layer.例文帳に追加

小麦全粒から最外部を除去した小麦粒、好ましくはアリューロン層を最外部の内側もしくは実質的に最外部とする小麦粒を製粉した、アリューロン層由来の好ましい穀物の味・風味の特徴を有する二次加工食品に用いる小麦粉。 - 特許庁

When taking an inner bag 1 containing wheat 2 being a heating material out of a microwave oven and when putting the inner bag into an outer bag, wheat is moderately mixed in the bag, thereby keeping a fixed temperature as a whole bag.例文帳に追加

加熱素材である小麦2を入れた内袋1を電子レンジから取り出す時と外袋に入れる時に袋内部の小麦が袋の中で適度に混ざり合い、袋全体としての一定の温度を確保する事が出来る。 - 特許庁

Fruits, such as raisin to which yeast fungi adhere are mixed with wheat flour such as whole wheat flour being sugar to become a nutrient content for growing yeast and fermented (cultured) and strong yeast is cultured in a short time period.例文帳に追加

酵母菌が付着しているレーズンなどの果実と、酵母が成長するための栄養分となる糖分である全粒粉などの小麦粉類を一緒に混ぜて発酵(培養)させ、短時間でなおかつ強い酵母を培養する。 - 特許庁

To provide a foodstuff having a void of a porous structure without containing the whole or a part of major 3 allergic materials (especially eggs or wheat flour).例文帳に追加

3大アレルギー物質の全部又は一部(特に卵や小麦粉)を含まない、孔質構造の空隙を有する食品を提供すること。 - 特許庁

The food contains heat-treated glutinous wheat grains so as to maintain part or the whole of the grains form.例文帳に追加

加熱処理されたモチコムギの穀粒を、当該穀粒の粒状形態の一部あるいは全体を維持して含有する食品とする。 - 特許庁

The bread containing the soybean hypocotyls preferably contains whole-grain wheat flour in an amount of 5-50 wt% based on the cereals in the dough.例文帳に追加

さらには、生地中の穀類に対して小麦全粒粉が5〜50重量%含有される大豆胚軸入りパンを提供する。 - 特許庁

In the case of using as batter mix, the mix is mixed, based on the whole non-fry coating material mix, preferably with 35-75 mass% of the wheat flour, 0.05-1.0 mass% of the fermentation seasoning powder or the fruit seasoning, and 1-40 mass% of the wheat flour baked crushed product.例文帳に追加

バッターミックスとして用いる場合は、好ましくは、ノンフライ衣材用ミックス全体に対して、小麦粉35〜75質量%、発酵調味料粉末または果実調味料0.05〜1.0質量%、および小麦粉焼成粉砕物1〜40質量%を配合する。 - 特許庁

The method for producing a whole-grain cereal powder comprises adding water to ear tips of caryopsis selected from a group comprising wheat, rye and rye wheat followed by drying the ear tips of caryopsis so as to have ≤11 mass% of the moisture content of bran, and pulverizing the dried ear tips of caryopsis.例文帳に追加

小麦、ライ麦及びライ小麦からなる群から選ばれるイネ科の頴果に加水した後、ふすまの水分含有量が11質量%以下となるように乾燥して粉砕することを特徴とする全粒穀粉の製造方法である。 - 特許庁

The original meaning in the People's Republic of China of the character '' (which, in Japan, is read as 'mochi' or 'hei' or 'bei' depending on use and means a rice cake) is the whole range of foods made by mixing with water the flour of wheat, millet, mung beans and the like, then being kneaded and formed into a flat shape. 例文帳に追加

「餅」という字は、もともと中華人民共和国では主に小麦粉、アワ、リョクトウなどの粉を水で練って、平たく成形した食品全般を指す。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The cakes contain (A) ≥20 pts.mass of a diacylglycerol based on 100 pts.mass of wheat flour and further contains (B) yolks or whole eggs treated with an enzyme.例文帳に追加

小麦粉100質量部に対し、(A)ジアシルグリセロールを20質量部以上含有し、更に(B)酵素処理された卵黄又は全卵を含有するケーキ類。 - 特許庁

Wheat flour, sugar, dextrin, starch, dried whole egg, powdered milk, swelling agent, emulsifier, powdery fat, thickener and water are added and mixed in an all-in-mix vessel to prepare the dough for making the skin of the bun.例文帳に追加

小麦粉、砂糖、デキストリン、澱粉、全卵粉、粉乳、膨張剤、乳化剤、粉末油脂、増粘剤と水を加え、これをオールインミックスで混合して外包材の生地を作る。 - 特許庁

The food is a pasta, which is obtained by compounding whole wheat flour with zinc-rich food and citrus fruit and/or its albedo.例文帳に追加

亜鉛高含有食品と柑橘類のアルベド及び/又は果実を小麦全粒紛に配合したパスタにより本発明の課題を解決できることを見出した。 - 特許庁

To provide an improving agent for variety bread, which is used for variety bread and entirely improves problems of reduction in volume, deterioration of flavor, deterioration of hue and deterioration of binding properties of material caused by food materials such as whole grain flour, grain flour except wheat flour, nut, dried fruit, vegetable, etc.例文帳に追加

バラエティブレッドに使用する、全粒粉、小麦粉以外の穀粉、ナッツ、乾燥果実、野菜等の食品素材に起因する、体積減少、風味悪化、色相の悪化、素材の結着性の悪化の諸問題を全て改善することのできる、バラエティブレッドの改良剤を提供すること。 - 特許庁

Further, bread containing the isoflavone is provided, wherein the bread contains the isoflavone which is contained in the soybean hypocotyls or an extract from the soybean hypocotyls in an amount of 0.00005-0.03 wt% based on the cereals in the dough, and further the bread contains the whole-grain wheat flour in an amount of 5-50 wt% based on the cereals in the dough.例文帳に追加

又、大豆胚軸又は大豆胚軸からの抽出物に含有されるイソフラボンが生地中の穀類に対して0.00005〜0.03重量%含有され、生地中の穀類に対して小麦全粒粉が5〜50重量%含有されたイソフラボン入りパンである。 - 特許庁

A mixture A containing wheat flour and water is charged into a single-tank electrochemical reactor containing an anode and a cathode in a non-separated state and electrified, and the obtained mixture is recovered from the whole reactor 1 and homogenized or the mixture is dried and pulverized.例文帳に追加

陽極側と陰極側とが区画されていない一槽式の電気化学反応槽に、小麦粉及び水を含む混合物Aを入れて通電処理し、反応槽1全体から該混合物を回収して均一にするか、該混合物を乾燥し、次いで粉末化する。 - 特許庁

As for the wheat, in 2010/11 fiscal years, crop cultivating areas decreased under background of the economic slump after the world economy crisis and the market price decline in the cropping period, and the amount of production is expected to decrease in the world as a whole by due to unseasonable weather in main gain producing countries/regions.例文帳に追加

まず、小麦については、2010/11年度は、世界経済危機後の景気低迷や作付け期の市場価格の低下などを背景に収穫面積が減少し、また、主要生産国・地域での天候不順などから、世界全体としては生産量が減少する見込みとなった。 - 経済産業省

Individually examining the production estimation of the grain, winter season wheat decreases in United States of America due to drought in the cropping areas, but the whole production is estimated to reach the all-time high supported by the recovery of the unit yield in Russia and Ukraine and increased cropping areas in India.例文帳に追加

穀物の生産量の見込みを個別にみると、小麦は米国で冬小麦地域の乾燥などから減少するものの、ロシア及びウクライナなどの単収の回復やインドなどの収穫面積の増加から、生産量は史上最高となる見込みとなっている。 - 経済産業省

例文

This food composition is provided by having a cheese like texture characterized by containing 0.5 to 10 mass% soybean protein as a solid part and 15 to 35 mass% wheat protein as the solid part based on the whole amount of the food composition, and coagulating the soybean protein.例文帳に追加

本発明者らは、食品組成物全量に対して固形成分として0.5〜10質量%の大豆タンパク質と、固形成分として15〜35質量%の小麦タンパク質とを含み、大豆タンパク質が凝固していることを特徴とするチーズ様組織を有する食品組成物により上記課題が解決されることを見出した。 - 特許庁

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