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英和・和英辞典で「調理用油脂」に一致する見出し語は見つかりませんでしたが、
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「調理用油脂」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 103



例文

調理用油脂組成物例文帳に追加

OIL AND FAT COMPOSITION FOR COOKING - 特許庁

加熱調理用油脂組成物例文帳に追加

COOKING OIL AND FAT COMPOSITION - 特許庁

水溶性カルシウム化合物を2〜30ppm含有する加熱調理用油脂であり、水溶性カルシウム化合物が有機酸カルシウムである加熱調理用油脂であり、油脂がパーム系油脂である加熱調理用油脂例文帳に追加

The cooking oil and fat contains 2-30 ppm of a water-soluble calcium compound, wherein the water-soluble calcium compound uses organic acid calcium and the oil and fat uses palm-based oil and fat. - 特許庁

加熱調理用油脂組成物及びその製造方法例文帳に追加

OIL-AND-FAT COMPOSITION FOR COOKING AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

加熱調理用油脂組成物およびその製造方法例文帳に追加

COOKING OIL AND FAT COMPOSITION, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

加熱調理用油脂組成物およびその製造方法、ならびに加熱調理用油脂組成物の酸価上昇抑制剤例文帳に追加

COOKING OIL AND FAT COMPOSITION, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND ACID VALUE RISE INHIBITOR FOR THE COOKING OIL AND FAT COMPOSITION - 特許庁

揚げ物の調理に使される油脂液の酸化を抑制する。例文帳に追加

To inhibit oxidation of an oil and fat liquid used for cooking fried foods. - 特許庁

加熱調理器具油脂吸収・脱臭剤およびその製造方法例文帳に追加

FAT AND OIL ABSORBING/DEODORIZING AGENT FOR COOKING UTENSIL AND ITS PRODUCTION METHOD - 特許庁

特に、パーム系油脂を含有する場合、加熱調理時に発生する不快な臭気が顕著に改善された加熱調理用油脂例文帳に追加

Especially, the oil-and-fat for thermally cooking remarkably improves the unpleasant smell generated on the thermal cooking, when containing a palm-based fatty oil. - 特許庁

加熱調理の油として必要とされる好適な性能を有し、かつ風味の良い調理物が得られる加熱調理用油脂組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a cooking fat and oil composition having suitable performance required as cooking oil and giving deliciousness to foods. - 特許庁

オリザノール含有油脂を加熱する食油脂いた食品(フライ調理品、炒め物、マヨネーズ、又はドレッシング)の製造方法。例文帳に追加

There are provided methods for producing foods (fried cooked foods, stir-fried dishes, mayonnaise, or dressing), using edible oil obtained by heating oils and fats containing orizanol. - 特許庁

フライ調理における泡立ちを抑え、調理作業性が良好で、フライ調理時の寿命の長い汎性の油脂組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide an all-purpose oils and fats composition, suppressing foam in cooking a fry, having a good cooking work property and exhibiting a long life in cooking the fry. - 特許庁

油脂の加熱臭および戻り臭の改善することにより、加熱調理により適し、保存性がよい食油脂を提供する。例文帳に追加

To provide food oil that is suitable for cooking with high storability by improving the heating flavor and the reversion flavor of the fat and oil. - 特許庁

トランス脂肪酸含量が低いにもかかわらず、水素添加臭の風味を有する加熱調理用油脂組成物および該加熱調理用油脂組成物をいて加熱調理された食品を提供すること。例文帳に追加

To provide an oil-and-fat composition for heat cooking which has a flavor of hydrogenation smell despite the low trans-unsaturated fatty acid content and the heat cooked foods using the oil-and-fat composition for heat cooking. - 特許庁

電子レンジ調理時に発煙等の心配がなく安全で、加熱むらが少なく、電子レンジ調理された食品の風味・食感が良好な電子レンジ調理用油脂及び、該油脂を含有する食品の提供。例文帳に追加

To provide oil and fat for microwave cooking, safe without the need of worry such as fuming at the time of microwave cooking, causing a little heat nonuniformity and making the flavor/palate feeling of the microwave cooked food excellent, and to provide food containing the oil and fat. - 特許庁

加熱着色及び加熱臭を抑制できる加熱調理用油脂の提供が可能な油脂の製造方法、および、収量が高く、製造コストを低くすることが可能な油脂の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for manufacturing of oil and fat, for providing an oil and fat for heating cooking capable of suppressing heating coloring and heating bad odor, and to provide a method for manufacturing of oil and fat capable of enhancing the yield and reducing a manufacturing cost. - 特許庁

液状油脂の欠点である油染みが抑制できるよう適度な固化速度を有しており、かつ、固形状の油脂の欠点である口溶けが良好である、すべての揚げ物を調理するのに適したフライ油脂の提供。例文帳に追加

To provide an oil and fat for fry having a moderate solidification speed so as to prevent oil stein regarded as a defect of a liquid oil and fat, having favorable meltability which is lacked in a solid-state oil and fat, and suitable for all material to be fried. - 特許庁

加熱調理に使でき、加熱調理品の食感・風味等の性能を向上させることができる油脂組成物を提供する。例文帳に追加

To provide an oil or fat composition which can be used in cooking, and can improve the performance, such as textures and flavors, of cooked products. - 特許庁

加熱調理の際にいることで、味及び臭いが良好な加熱調理食品を作ることができる油脂組成物を提供する。例文帳に追加

To provide an oil-and-fat composition used for cooking to enable production of cooked food that has fine taste and odor. - 特許庁

油脂組成物中、レシチン0.1〜5.0重量%とポリグリセリン脂肪酸エステル0.01〜1重量%と風味油脂0.1〜40重量%を配合してなる調理用油脂組成物であり、好ましくは、風味油脂が風味油、未精製牛脂、未精製ラードから選ばれる1種以上であることを特徴とする調理用油脂組成物。例文帳に追加

This oil and fat composition is obtained by formulating 0.1-5.0 wt.% of lecithin, 0.01-1 wt.% of a polyglycerol fatty acid ester, and 0.1-40 wt.% of a flavorous oil and fat; wherein the flavorus oil and fat is preferably at least one kind selected from flavorous oil, unrefined beef tallow and unrefined lard. - 特許庁

加熱調理途においてパーム系油脂油脂の加熱による色調の悪化の問題を解決し、廃棄油脂の削減による環境負荷への影響を軽減することを目的とし、特にパーム系油脂の利途のさらなる拡大につなげようとするものである。例文帳に追加

To provide cooking oil and fat for reducing influence on environmental load owing to reduction in wasted oil and fat, in particular, leading to further expansion of utilization of palm-based oil and fat by solving the problem of deterioration in color due to heating oil and fat such as palm-based oil and fat in use for cooking. - 特許庁

焼そば本来の香ばしい味や風味を損なうことなく、食油脂の経時的な酸化を進行させず、調理の際に油脂を使することがなく、出汁のみを調理場所の油汚れがない麺食品を提供する。例文帳に追加

To provide a noodle food, capable of preventing temporal oxidation of edible fat and oil from proceeding without impairing a spicy taste or flavor specific to pan-fried noodles, and of being cooked without oil contamination of a cooking place because of using only a soup stock instead of fat and oil. - 特許庁

フライ調理に使する油脂類中の劣化物濃度の上昇を抑制することで当該油脂類の品質を保持し、フライ調理品の品質を好適に保持することができるフライ調理品の製造方法を好適に実施できるフライ調理器を提供すること。例文帳に追加

To provide a frying apparatus for preferably effecting a method of preparing fried product for maintaining the quality of fat/oil by suppressing elevation in concentration of deteriorated material in the fat/oil to be used for frying and for suitably maintaining the quality of fried product. - 特許庁

大量の加熱調理における油脂組成物の酸価の上昇を長期間にわたって低減しつつ、さらに品質劣化をより有効に低減させた加熱調理用油脂組成物および、その製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a cooking oil and fat composition further effectively decreased in quality deterioration while decreasing for a long period the rise of the oil and fat composition acid value in cooking in large quantities, and to provide a method for producing the oil and fat composition. - 特許庁

米油を0.1〜40質量%含有し、構成脂肪酸としてトランス脂肪酸を0.5〜12質量%含有する油脂を調製することで、加熱調理時に発生する不快な臭気が改善された加熱調理用油脂例文帳に追加

The oil-and-fat for thermally cooking, improving an unpleasant smell generated on the thermal cooking, is characterized by containing rice oil in an amount of 0.1 to 40 mass% and a trans-fatty acid in an amount of 0.5 to 12 mass% as a constituting fatty acid. - 特許庁

加熱調理される被調理物が置かれる調理面16を有する加熱調理天板12を熱源48の上方に支持する天板保持部14の周壁26の外周側に、加熱調理された被調理物から出てくる油脂分等を受ける水が貯留される周溝30を設けるようにした。例文帳に追加

A periphery groove 30 where water that receives the oil and fat generated from the cooked food is retained is installed on the outer periphery side of a periphery wall 26 of a top panel holding section 14 that supports the cooking top panel 12 equipped with the cooking surface 16 on which the food to be cooked is placed above the heat source 48. - 特許庁

飲食店、小売店、宿泊施設、又は宅配サービスで提供される健康維持調理食品を、砂糖、食塩及び油脂類を添加・使せずに調理し、代食材として自然の食材を使して調理する。例文帳に追加

The cooked food for health maintenance offered by an eating place, a retail shop, accommodations or delivery service is cooked through adding/using no sugar, no salt and no oil and fat and using a natural food material as the substitute food material. - 特許庁

本発明の目的は、甘い香りが強く、調理いたときに風味豊かな調理品や加工食品等の食品を得ることができる食油脂いた風味豊かな調理品や加工食品等の食品を提供する。例文帳に追加

To provide foods such as cooked products or processed foods with rich flavors, which use edible oil that impart foods with rich flavors such as cooked products or processed foods having strong sweet scent, used in cooking. - 特許庁

電子レンジ解凍調理高油分乳化油脂組成物及びその製造方法並びにこれを使した電子レンジ解凍調理ソース及び電子レンジ解凍調理例文帳に追加

HIGHLY OILY EMULSIFIED OIL AND FAT COMPOSITION FOR MICROWAVE OVEN THAWING COOKING NOODLE, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND SAUCE FOR MICROWAVE OVEN THAWING COOKING NOODLE AND MICROWAVE OVEN THAWING COOKING NOODLE USING THE COMPOSITION - 特許庁

電子レンジを使して加熱しても、食感が低下しない油脂分含有食品(調理に食油脂を使するものや食材自身に油脂分を含むものの焼物)の保存食品(冷凍食品又は常温保存食品)を製造する。例文帳に追加

To produe oil and fat-containing preserved food comprising preserved food (frozen food or normal-temperature preserved food) of oil and fat-containing food (baked food using edible oil and fat or containing oil and fat content in the foodstuff itself) causing no deterioration in palate feeling even when heated using a microwave oven. - 特許庁

米飯類や炒め物類に対して優れたほぐれ性とコク味を付与し、異味異臭を与えず、炊飯調理と炒め物調理両方に使できる調理用油脂組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide an oil and fat composition imparting boiled rice or fried food with favorable disaggregativeness and taste with neither offensive taste nor odor. - 特許庁

工業的に連続使する高温の加熱調理状況下において、十分な離型性と作業性を有し、かつ、最終調理食品の外観が良好な調理用油脂組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a cooking oil-and-fat composition having satisfactory mold-release characteristic and workability under the condition of industrially continuous high-temperature cooking, and making final cooked food have favorable appearance. - 特許庁

加熱調理した被調理物から発生する油脂分等が加熱されることに起因する煙の発生等を有利に抑えることが出来ると共に、加熱調理天板の広範囲を調理面として利できる、新規な構造の加熱調理器具を提供することを、目的とする。例文帳に追加

To provide a cooker with new structure which can effectively control the occurrence of smoke caused by oil and fat generated by cooked food being heated and use a wide range of a cooking top panel as a cooking surface. - 特許庁

炒めや揚げといった中国風の調理技術には胡麻油がいられ、日本では未発達であった油脂を広めた。例文帳に追加

As sesame oil was used in Chinese-style cooking techniques, such as sauteing and frying, the use of oil in cooking which had not been prevalent in Japan, was promoted.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

炒めや揚げといった中国風の調理技術には胡麻油がいられ、日本では未発達であった油脂を広めた。例文帳に追加

Although it was not common for Japanese people in those days to use oil in cooking, sesame oil was used for Chinese cooking such as stir-frying and deep-frying, popularizing the use of oil in Japan発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

血中コレステロール濃度を低下させる機能を有する調理・加工の食油脂およびその加工食品を提供する。例文帳に追加

To provide an edible oil and fat for cooking/processing, enabling cholesterol concentration in blood to reduce, and to provide a processed food using the edible oil and fat. - 特許庁

特別な装置をいることなく備長炭の有する効果を達成できる調理油脂組成物及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide an oil and fat composition for cooking, achieving the effects possessed by Bincho-tan (specific charcoal) without using a special device; and to provide a method for producing the composition. - 特許庁

油脂に、ポリグリセリン酸脂肪酸エステル、ポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステル、微粒二酸化ケイ素、およびレシチンを配合した調理用油脂組成物。例文帳に追加

The cooking oil-and-fat composition is obtained by adding a polyglycerol fatty acid ester, a polyglycerin condensed ricinoleate, particle silicon dioxide, and lecithin to edible oil and fat. - 特許庁

融点が40℃を超えて50℃以下である部分水素添加油を0.5〜15質量%含有する油脂組成物を加熱調理油脂いることを特徴とする。例文帳に追加

It is characterized by using oil-and-fat composition, which contains 0.5 to 15 mass% of partially hydrogenated oil as a cooking oil-and-fat, the melting point of which is 50°C or less and exceeding 40°C. - 特許庁

フライ油などの加熱調理途にいられる油脂の、加熱による経時的な色調の悪化を抑制することにより、耐久性を向上させ、廃棄油脂の削減を可能とし、環境への負荷を軽減することを目的とする。例文帳に追加

To improve the durability and to reduce the amount of waste oil-and-fat to reduce the load on the environment by reducing the color deterioration by heating with time of the oil-and-fat usable in a cooking use such as oil for frying. - 特許庁

天ぷら、フライなどの揚げ物の食感、風味および外観に影響を及ぼすことなく、調理時の油脂の劣化、特に着色、加熱臭を抑制し、長時間使できる揚げ物油脂組成物を提供する。例文帳に追加

To provide an oil and fat composition for frying suppressing the deterioration of oil and fat during cooking, especially the discoloring and the emission of bad smell, without giving influence on the palatability and appearance of fried food such as tempura and fry and usable for a long time. - 特許庁

植物ステロールを安定に溶解・含有することができ、しかも加熱調理時の発煙や揚げもの調理時の泡立ちが少ないなど加熱調理適性に優れる食油脂の提供。例文帳に追加

To obtain edible oils and fats capable of stably dissolving and containing a vegetable sterol, having excellent heating and cooking suitability such as slight smoking in heating and cooking, slight foaming in cooking of fried food, etc. - 特許庁

炒め物を行なうに際し、食品素材や調味料の焦げ付きを少なくし、調理後の調理器具及び調理品を乗せた食器の洗浄効果の向上した、炒め物油脂組成物を提供する。例文帳に追加

To provide an oil-and-fat composition for stir-fried dishes improving the washing effects of relevant cooking utensils after cooking and tableware put cooked food (the stir-fried dishes) thereon through alleviating the scorching of food material(s) and seasoning(s) in stir-frying operations. - 特許庁

例文

調理開始前あるいは調理終了後に使者が筐体1の表面に備えた空焼き設定ボタン2を操作することによって、油脂成分を変質させ布による拭き取りが容易に行える加熱調理器としている。例文帳に追加

When a user operates an idle baking set button 2 provided on the surface of the housing 1 of a cooking heater before starting cooking or after ending cooking, fat components is deteriorated and can be wiped off easily using a cloth. - 特許庁

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