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「あぶり焼」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > あぶり焼に関連した英語例文

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あぶり焼の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 33



例文

今日の炙りき料理例文帳に追加

Today's flame-grilled dish - Weblio Email例文集

今日の炙りき料理例文帳に追加

Today's broiled dish - Weblio Email例文集

味噌をあぶり焼くこと例文帳に追加

the act of grilling bean paste over a fire  - EDR日英対訳辞書

マグネシアブリケットの製造方法及び軽マグネシアブリケット例文帳に追加

METHOD OF PRODUCING CALCINED MAGNESIA BRIQUETTE AND CALCINED MAGNESIA BRIQUETTE - 特許庁

例文

-蒸さずに板の下からあぶり焼きにして加熱したもの。例文帳に追加

The fish-meat paste is roasted from under the wooden board without being steamed.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

食用魚の鰭(ひれ)をあぶり焼いて、燗酒にいれたものである。例文帳に追加

It is hot sake into which a grilled fin of an edible fish is put.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

き豆腐(やきどうふ)とは、水切りした豆腐の両面を直火で軽くいて炙り、き目をつけたもの。例文帳に追加

A yaki-dofu is a tofu where both sides are singed after being drained.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

魚介出汁のスープに焙り叉がのる。例文帳に追加

It features a seafood broth type of soup topped with roasted and grilled pork fillet.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

き魚で肉をとったあとの骨や鰭(ひれ)などをふたたび火にかけてあぶり、ちょっと焦がす。例文帳に追加

To make kotsuzake, pick the bones and fins out of a grilled fish after eating it, roast and burn them for a while.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

加茂みたらし茶屋では5個の団子を串に刺し、あぶり焼きにしてき目を付け、砂糖醤油の葛餡をかけて出している。例文帳に追加

At the Kamo Mitarashi Tea House, five dumplings are stuck on a stick, toasted until their surfaces are slightly burned, and coated with a sauce of arrowroot starch seasoned with soy sauce and sugar.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

き鳥(やきとり、ヤキトリ)は、主に鶏肉などの肉を一口大に切ったものを、数個(1個から5個程度)串で刺し通し、調味してあぶり焼きした料理。例文帳に追加

Yakitori is a food consisting of several bite-size chunks (from one to five or so) of meat (mainly chicken) that are seasoned and grilled on skewers.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

団子を軽く炙ってから醤油を付け、再度炙りきにする。例文帳に追加

After roasting a dumpling lightly, soy sauce is put on, and it is roasted again.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

上記のようにして作られたグルテンに、小麦粉、ベーキングパウダー、もち米粉などを加えて練り合わせ、焙りきしたものがき麩である。例文帳に追加

Knead together the above gluten, wheat flour, baking powder and glutinous rice flour and toast this dough to make yaki-fu.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

電磁誘導部や発熱体を用いて、く、炙るという調理を実現する炙りき調理プレートを提供する。例文帳に追加

To provide a roasting/grilling cooking plate in which cooking such as baking and broiling is carried out by using an electromagnetic induction part and an exothermic body. - 特許庁

炙りき調理等を実行可能な炭で構成された誘導加熱用調理器具を提供する。例文帳に追加

To provide an induction heating cooking utensil structured of charcoal capable of carrying out roasting/grilling cooking or the like. - 特許庁

鍋や壺などの調理器具を用意しなくても加熱が可能なあぶり焼きという方法は、古代から行われていた。例文帳に追加

Grilling, which does not require cooking utensils such as a pan or pot for heating, had been done since ancient times.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

-膾と炙(あぶり肉、直火によるき肉)はいずれも多くの人が喜んで食べることから、物事が多くの人の間で話題になることをいう。例文帳に追加

As many people like to eat '' (namasu and "aburi" (broiled meat)), this meant it spread and became popular among many people.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

ひとつは、サザエをそのまま火であぶり、醤油などで味付けをし、きあがったら取り出して食べるという素朴なものである。例文帳に追加

One way is to simply sear it, flavor it with soy sauce, etc, then draw up the body of the shell and eat it.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

みたらし団子-全国的に一般には、甘味を付けていない団子3-5個を串に刺し、少しあぶり焼きにして、砂糖醤油の葛餡をかけたもの。例文帳に追加

Mitarashi Dango: Generally it refers to a non-sweetened kushi-dango broiled a little and coated with kuzu-an (a paste made from kuzu vine) flavored with sugar and soy-sauce as a finish.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

岐阜県飛騨地方では、白い団子の串団子に、砂糖の入っていない醤油をつけてから、あぶり焼きにしたもの。例文帳に追加

In the Hida region of Gifu Prefecture, white kushi-dango is coated with non-sweetened soy-sauce and broied as a finish.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

織田信雄軍が明智の残党を炙り出すために城下に放火したのが天主に延したという説。例文帳に追加

A theory suggests that when the troops of Nobukatsu ODA set a fire at the foot of the castle to burn out the remnants of the Akechi's party, it spread to the castle tower.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

高温度によるきや炙り調理でも焦煙とオイルミスト及び臭気の発生を著しく抑制できる減煙加熱具の提供。例文帳に追加

To provide a smoke reducing heating tool which remarkably suppresses generation of burnt smoke, oil mist and odor even in baking or roasting cooking at high temperature. - 特許庁

迅速に所定強度の発現がなされ、かつ、微粉塵の発生を防止できる軽マグネシアブリケットを提供する。例文帳に追加

To provide a calcined magnesia briquette in which prescribed strength is rapidly developed, and the occurrence of fine dust can be prevented. - 特許庁

上方に配設された加熱源からの熱輻(ふく)射によって食材を炙(あぶ)りきする際に、該食材から出るき汁、油煙、臭気等を閉じ込めることができ、加熱調理器具内の汚染を防止することができるとともに、効率よく食材を加熱調理することができるようにする。例文帳に追加

To shut the gravy, oily smoke, odor, or the like emitted from a foodstuff when the foodstuff is roasted with the heat radiation from a heat source disposed above; to prevent contamination inside a cooking device; and to efficiently cook the foodstuff. - 特許庁

台湾での食べ方は表面の薄い膜を剥ぎ取ってから、酒を表面に軽く塗り、弱火で裏表を一、二分ずつ繰り返し火あぶり、表面が白くぶつぶつになるまでかりかりにき上げる。例文帳に追加

Stripping away the thin membrane covering the surface of the roe, the Taiwanese puts a small amount of sake on it and roasts both sides of the roe over a low flame for a few minutes until the surfaces become crispy and show white eruptions.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

調理者が解除スイッチ25,35で解除操作をし続けている間のみ、火力制御部5はバーナ2,3をあぶり料理に必要な所定の火力で燃させる。例文帳に追加

Only while a cooking person continues to perform cancellation operation by the canceling switches 25 and 35, a fire power controlling section 5 makes the burners 2 and 3 burn at a predetermined fire power required for roasting cooking. - 特許庁

成マグネシア粉末に、又は、成マグネシア粉末及びCaO成分を含有する物質に、水和物の硬化強度を増加させる助剤及び水を混合して成型することにより所定形状の成型体を得る工程と、前記成型体を養成して軽マグネシアブリケットを得る工程と、を具備する。例文帳に追加

The production method has a stage where fired magnesia powder or a substance containing fired magnesia powder and CaO components is mixed with an assistant increasing the hardening strength of hydrates, and water, and the mixture is formed to obtain a formed body having a prescribed shape, and a stage where the formed body is cured to obtain a calcined magnesia briquette. - 特許庁

放熱膜30は電磁誘導発熱プレート20の上面に塗布され、電磁誘導発熱プレート20の熱エネルギーを遠赤外線に変換して放射し、食材200の炙りき調理を行う。例文帳に追加

A heat dissipating film 30 is applied on the upper face of the electromagnetic induction exothermic plate 20, the thermal energy of the electromagnetic induction exothermic plate 20 is converted to far-infrared rays and emitted, and the roasting/grilling cooking of a food material 200 is carried out. - 特許庁

食材300は熱源200からの放射熱による炙りき調理と、食材支持部10の下方から当てられる過熱水蒸気による調理の双方により調理が可能となる。例文帳に追加

The food materials 300 is cooked both by roasting by heat radiated from the heat source 200, and by the superheated steam applied from below the food material-supporting portion 10. - 特許庁

手動点火操作式のガスコンロに調理容器検知機能を設けた場合でも手動点火操作を行う前に調理容器検知機能の作動解除が受け付けられて点火初期から調理容器が無くてもあぶり調理を可能し、ガスバーナ燃中に調理容器が退けられても安全性を確保できるガスコンロを提供する。例文帳に追加

To provide a gas cooking stove performing roast cooking without using a cooking container from an initial period of ignition by receiving release of an operation of a cooking container detecting function before performing a manual igniting operation even in a case of providing a manual igniting operation type gas cooking stove with the cooking container detecting function, and ensuring safety even when the cooking container is removed during combustion of a gas burner. - 特許庁

五徳の火炙りを防止するだけでなく、子バーナの下方位置に供給された混合ガスを、子バーナの外側に環状に設けられた親バーナの全周に亘って均一に分布させることにより、親子バーナにおける良好な燃を得ることができるガスコンロを提供する。例文帳に追加

To provide a gas stove which does not only prevent flaming of a trivet but also achieves excellent combustion in a concentric burner by uniformly distributing mixed gas supplied to a lower position of a slave burner over the circumference of a master burner provided outside the slave burner annularly. - 特許庁

別の実施例による試験は、調理器具の調理面の剥離性能を評価するものであり、調理面にこびりつく傾向がある食物を用いる剥離段階、塩および油脂を用いる食物焙りき段階、タイガー・ポー段階、および/または自動食器洗浄機段階を含む。例文帳に追加

Another example test evaluates the release performance of the cookware's cooking surface, and includes a release phase using a food item that tends to stick to cooking surfaces, a food-baking phase using salt and grease, a tiger paw phase, and/or an automatic dishwasher phase. - 特許庁

例文

一実施例による試験は、調理器具のグレートに接触する面の耐久性を評価するものであり、調理装置のグレート上での熱摩耗段階、調理面に着色する食物および/または一般的な食物調理用物質を用いる食物焙りき段階、および/または苛性溶液を用いる溶液浸漬段階を含む。例文帳に追加

One example test evaluates the durability of the cookware's grate-contacting surface, and includes a heat-abrasion phase on a cooking device's grate, a food-baking phase using a cooking-surface staining food item and/or a common food-cooking substance, and/or a solution-soaking phase using a caustic solution. - 特許庁

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