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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > モークの意味・解説 > モークに関連した英語例文

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モークを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 432



例文

モークハム.例文帳に追加

smoked ham  - 研究社 新英和中辞典

モークブッシュ例文帳に追加

smoke bush  - 日本語WordNet

モークシールド例文帳に追加

SMOKE SHIELD - 特許庁

モークグレーという色例文帳に追加

a color called smoky gray  - EDR日英対訳辞書

例文

モークナチュラルチーズ例文帳に追加

SMOKED NATURAL CHEESE - 特許庁


例文

モーク測定システム例文帳に追加

SMOKE MEASURING SYSTEM - 特許庁

モークチップ入り缶およびスモークセット例文帳に追加

SMOKE CHIP-CONTAINING CAN AND SMOKE SET - 特許庁

モークで燻製にされたサーモン例文帳に追加

salmon cured by smoking  - 日本語WordNet

モークグリーンという色例文帳に追加

a color called smoky green  - EDR日英対訳辞書

例文

モークサーモンという食べ物例文帳に追加

a food called smoked salmon  - EDR日英対訳辞書

例文

モークソーセージという食べ物例文帳に追加

a food called smoked sausage  - EDR日英対訳辞書

モークバターの製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCTION OF SMOKED BUTTER - 特許庁

ブナ材を使ってスモークサーモンを作る例文帳に追加

use beechwood to smoke salmon  - Weblio英語基本例文集

リンゴの木のチップでスモークしたチキン例文帳に追加

chicken smoked with applewood pellets  - Weblio英語基本例文集

ほかの者はみな、スモークサーモンでしたから。例文帳に追加

The rest of us all had the smoked salmon. - Tatoeba例文

赤みかかった色の乾燥してスモークしたニシン例文帳に追加

a dried and smoked herring having a reddish color  - 日本語WordNet

モークマシーンという,煙の感じを出す装置例文帳に追加

equipment used to produce a smoky condition called {smoke machine}  - EDR日英対訳辞書

お茶でスモークした鴨を試食してください。例文帳に追加

Have a taste for tea-smoked duck? - 旅行・ビジネス英会話翻訳例文

ほかの者はみな、スモークサーモンでしたから。例文帳に追加

The rest of us all had the smoked salmon.  - Tanaka Corpus

また、燻製のスモークチップとしてよく用いられる。例文帳に追加

It is also often used as wood smoking chips.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

半透明スモーク調成形体及びその製造方法例文帳に追加

TRANSLUCENT, SMOKEY MOLDING AND ITS PRODUCTION METHOD - 特許庁

モーク色の見栄えを有する膜を備えた部材例文帳に追加

MEMBER PROVIDED WITH FILM HAVING APPEARANCE OF SMOKED COLOR - 特許庁

繊維状スモークチーズ及びその製造方法例文帳に追加

FIBROUS SMOKED CHEESE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

一体型スモークチーズ及びその製造法例文帳に追加

ONE UNIT TYPE SMOKED CHEESE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

次いでスモークスティックはスモークスティック置台に移送され、その際にスモークスティックは把持具内で固定されており、その後、スモークスティック置台の上に載置される。例文帳に追加

The smoking rod is conveyed to a smoking rod cradle, and at this time; thereafter, the smoking rod is fixed in the gripper, and then located on the smoking rod cradle. - 特許庁

耐熱保形性を有するスモークチーズ様食品例文帳に追加

SMOKED CHEESE-LIKE FOOD PRODUCT HAVING HEAT-RESISTANT SHAPE RETENTION - 特許庁

本発明のスモーク発生装置は、スモーク液1を気化容器3に供給し、誘導加熱コイル4で気化容器3を高周波誘導加熱することにより、気化容器内に供給されたスモーク液1を加熱してスモーク2を発生させ、この発生したスモークを外部に放出する。例文帳に追加

The smoke generator supplies the smoke liquid 1 to the vaporization container 3, heats the vaporization container 3 by high frequency induction with the use of an induction heating coil 4, generates smoke 2 by heating the smoke liquid 1 supplied into the vaporization container, and then, discharges the generated smoke to an external part. - 特許庁

又、前記処理により調製されたスモークナチュラルチーズを、ヌードル状又は薄片状に成形して本発明のスモークナチュラルチーズを得る。例文帳に追加

The smoked natural cheese prepared through the above process is formed into noodle-state or flaky one. - 特許庁

燻材を燻すことにより発生したCOガスを含むスモークを、処理対象の新鮮なマグロ肉Mに接触させてスモーク処理を行う。例文帳に追加

CO gas-containing smoke containing CO gas produced by smoking a smoking material is brought into contact with fresh tuna meat M of treatment target to smoke the tuna meat. - 特許庁

さらに、スモークスティックとそこから吊られた製品は、スモークスティックのその長手方向軸まわりの回転によって、位置合わせされる。例文帳に追加

The smoking rod and products hanged from it are position adjusted by rotation of the smoking rod around the longitudinal direction of the smoking rod. - 特許庁

排ガス中のスモークの相対排出量をリアルタイムかつ精度よく測定することのできるスモーク測定システムを提供すること。例文帳に追加

To provide a smoke measuring system that can measure the relative discharge of smoke in an exhaust gas with accuracy in real time. - 特許庁

既存のポンプハウジングへノ燃料制限装置の後付けを簡単、容易にし、温暖時の始動スモークや加速スモークを低減する。例文帳に追加

To easily mount a fuel limiting device on an existing pump housing later and to reduce the starting smoke and the acceleration smoke in a warm weather. - 特許庁

モークの発生タイミングのコントロールが容易に行なえ、小型化した気化装置を備えたスモーク発生装置を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a smoke generator facilitating the control of a smoke generation timing and having a miniaturized vaporizer. - 特許庁

牛・子牛・子豚で作った、大きくてなめらかな質感のスモークソーセージ例文帳に追加

large smooth-textured smoked sausage of beef and veal and pork  - 日本語WordNet

モークの悪化を防ぎつつ触媒の再生を可能とする。例文帳に追加

To enable regeneration of a catalyst while preventing degradation of smoke. - 特許庁

モークが発生せず、失火を生じない安定した燃焼を行う。例文帳に追加

To perform a stable combustion without generating smoke and causing misfire. - 特許庁

拡散燃焼時におけるPMやスモークの発生を抑制すること例文帳に追加

To restrain generation of PM and smoke in diffusive combustion. - 特許庁

金属光沢のあるスモーク色の見栄えを有する部材の製造方法例文帳に追加

MANUFACTURING METHOD OF MEMBER HAVING APPEARANCE OF SMOKE COLOR WITH METALLIC GLOSS - 特許庁

モーク、NOxおよびHCを同時に低減でき、エミッションを向上する。例文帳に追加

To reduce smoke, NOx and HC simultaneously and improve emission. - 特許庁

このため吸気系のスモーク汚損を効果的に抑制できる。例文帳に追加

Fouling of the intake system due to smoke can be effectively prevented. - 特許庁

モーククロムメッキ・塗膜組合せ装飾体の製作方法例文帳に追加

PRODUCTION OF SMOKE CHROMIUM PLATING/COATING FILM COMBINED DECORATIVE BODY - 特許庁

モーク液を加熱気化する気化装置を備えたスモーク発生装置において、気化装置はスモークの噴出または停止を行なうバルブロッド開閉手段を有し、このバルブロッド開閉手段は加熱気化されたスモーク液が通過する通路内のノズル孔より上流側に配置された構成とした。例文帳に追加

This smoke generator having the vaporizer for heating and vaporizing smoke liquid is so constituted that the vaporizer has a valve rod opening/closing means jetting or stopping smoke, and the valve rod opening/closing means is disposed on the upstream side of a nozzle hole in a passage for passing the heated and vaporized smoke liquid. - 特許庁

モークスティックを簡易かつ正しく把持して移送するため、製品をフックから取り外すために少なくとも2つの把持具1を使ってスモークスティックがまず持ち上げられ、把持具1はフックの間でスモークスティックを把持し、取り外しの間、把持具1はスモークスティックを保持して固定する。例文帳に追加

The smoking rod is lifted at first by using at least two grippers 1 for detaching a product from a hook for simply and correctly gripping and conveying the smoking rod and the gripper 1 grips the smoking rod between hooks and fixes in detaching. - 特許庁

その処理は、並列配置した多数のスモーク注入針32をマグロ肉Mに刺入して、該注入針から上記スモークの少量の気泡状噴出を間欠的に繰り返しながら、スモーク注入針32を挿入または抜き出すことにより、マグロ肉内に離散的にスモークの気泡51を打ち込む。例文帳に追加

The treatment is carried out by inserting many smoke injectors 32 arranged in parallel into the tuna meat M, blowing out small amounts of the smoke from the injectors in the tuna meat M and intermittently and repeatedly inserting or pulling out the smoke injectors 32, thus scatteringly injecting the smoke bubbles in the tuna meat. - 特許庁

モークまたはくん液によって食品材料をスモーキングするスモークハウスにおいて、外部エアがスモークチャンバ1に吸入されたとき、できるだけスモークチャンバ1の内部温度が下降せず、スモーキング速度が低下せず、エネルギ効率が悪化しないようにする。例文帳に追加

To prevent drop of the interior temperature of a smoke chamber 1, drop of the smoking speed and drop of the energy efficiency as much as possible when external air is taken into the smoke chamber 1 in a smoke house for smoking a foodstuff with smoke or smoking liquid. - 特許庁

現在の空燃比に基づいて推定スモーク濃度を検出し、この推定スモーク濃度が目標スモーク濃度以下になるように実際のノズルベーン74の開度を制御する。例文帳に追加

The estimated smoke density is detected to be based on the present air/fuel ratio, the actual opening of the nozzle vane 74 is controlled so as to generate this estimated smoke density in the target smoke density or less. - 特許庁

吸気路7および排気路8がスモークチャンバ1に接続され、外部エアがスモークチャンバ1に吸入され、内部エアがスモークチャンバ1から排出される。例文帳に追加

An air intake passage 7 and an exhaust passage 8 are connected to the smoke chamber 1, so that external air is taken into the smoke chamber 1 and internal air is discharged from the smoke chamber 1. - 特許庁

モーク発生装置からのスモークをマイナスイオンを発生させる加湿用噴霧装置を備えたスモークチャンバー内に引込んでマイナスイオン・ミスト・スモークを充満させることにより、プラスイオンに帯電しているチャンバー内のチーズをクーロン力を利用して常温下でスモークすることを特徴とする。例文帳に追加

The method for producing smoked cheese comprising the following process: drawing smoke from a smoke generator into a smoke chamber provided with a spray humidifier generating minus ions to fill the chamber with minus ion-mist-smoke so that the plus ion-charged cheese in the chamber is smoked by utilizing Coulomb's force at normal temperatures. - 特許庁

モーク色の見栄えを有する膜上に酸化膜のみが形成されている場合や、スモーク色の見栄えを有する膜上に保護膜のみが形成されている場合よりも、スモーク色の見栄えを有する膜の耐アルカリ性を飛躍的に向上させる。例文帳に追加

To improve alkali resistance of a film having an appearance of smoked color remarkably comparing with cases where only oxide film is formed on a film having an appearance of smoked color and only protective film is formed on a film having an appearance of smoked color. - 特許庁

例文

プロセスチーズだけでなく、香味に優れたナチュラルチーズでも、その風味を活かしたままスモーク味とすることができるように、常温下でかつ短時間にスモークチーズとすることができるスモークチーズの製造方法を提案する。例文帳に追加

To provide a method for producing smoked cheese, by which a smoke cheese taste is given to fragrant natural cheese as well as processed cheese at normal temperatures in a short time so as to obtain a smoked cheese with its original flavor alive. - 特許庁

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