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減塩食品の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 46



例文

食品例文帳に追加

LOW SALT FOOD - 特許庁

食品及び/又は低カロリー化用調味料。例文帳に追加

SEASONING FOR SALT REDUCTION AND/OR CALORIE REDUCTION OF FOODSTUFF - 特許庁

骨形成促進および骨少防止用食品例文帳に追加

FOOD PRODUCT FOR PROMOTING OSTEOGENESIS AND FOR PREVENTING BONE SALT DECREASE - 特許庁

代替物、及び加工食品とその製造方法例文帳に追加

EDIBLE SALT SUBSTITUTE, LOW-SALT PROCESSED FOOD AND METHOD FOR PRODUCING THE FOOD - 特許庁

例文

あるいは油脂を低しても、風味、食感を損なわない、食品、特に畜肉加工食品、を、低カロリー化できる調味料を提供する。例文帳に追加

To provide a seasoning reducing salt, calorie of foodstuff, especially meat processed food, without impairing flavor, palate feeling even reducing salt or fat. - 特許庁


例文

味強化剤及び該食組成物を使用することにより食品を得ることができる。例文帳に追加

It is possible to obtain reduced-sodium food and drink by using the salty taste enhancer and the salt composition. - 特許庁

含量を低した食品において風味を向上できる物質、該物質を用いる減塩食品の風味向上方法、または風味のよい減塩食品を提供する。例文帳に追加

To provide a substance for improving flavor in food reduced in salt content, to provide a method for improving the flavor of reduced-salt food by using the substance, and to provide savory reduced-salt food. - 特許庁

骨形成促進および骨少防止効果を有する食品は、亜鉛とイソフラボン、又は亜鉛とゲニスチン、又は亜鉛とゲニスティンを添加してなる食品であり、豆腐等の大豆食品等に適用できる。例文帳に追加

This food product having the effects for promoting osteogenesis and preventing bone salt decrease is obtained by adding a zinc salt and isoflavone, a zinc salt and genistin or a zinc salt and genistein and is applicable to such food products as soybean food products e.g. bean curd. - 特許庁

辛味増強用添加剤及びそれを用いた調味料並びに食味改善飲食品例文帳に追加

ADDITIVE FOR ENHANCING SALTINESS, REDUCED SALT SEASONING USING THE SAME, AND TASTE IMPROVING FOOD AND DRINK - 特許庁

例文

従来使用されてきた次亜素酸化合物を使用せずに食品の漂白を行い、漂白後の食品に残留する素臭を従来よりも低して食品を漂白する。例文帳に追加

To bleach a food without using a hypochlorite compound that has been used conventionally to reduce chlorine odor left in the food after bleached compared to conventional cases. - 特許庁

例文

食品に不要な呈味や香気を付与することなく、甘味含有飲食品の甘味の増強や、味含有飲食品味刺激感緩和や、苦味含有飲食品の苦味のマスキングや、渋味含有飲食品の渋味のマスキングや、その他の飲食品の生臭みの低、こく味増強、濃厚感付与、後残りの改善などの呈味改善をすること。例文帳に追加

To provide a taste improving agent enhancing the sweetness of sweet tasting food and beverages, relieving the irritating saltiness of salty food and beverages, masking the bitterness of bitter tasting food and beverages, masking the astringency of astringency-tasting food and beverages, and reducing the fishy smell, enhancing body, imparting the rich taste, and improving the aftertaste of other food and beverages. - 特許庁

添加物を有さずにし、梅干本来の味覚を生かした梅干と加工食品の提供。例文帳に追加

To provide pickled ume whose salt is reduced without having an additive and making the best use of taste inherited from pickled ume, and to provide processed food. - 特許庁

食品に、しそ抽出物と高級脂肪酸グリセリンエステルよりなる保存料を添加する。例文帳に追加

The preservative is added to the salt-reduced food. - 特許庁

消費者の志向にマッチし、より自然で飲食品の嗜好性を損なうことなく味を増強する効果を賦与することができる味増強剤及びそれらを配合した飲食品を提供する。例文帳に追加

To provide a salty taste enhancer matching to the salt reducing will of consumers and capable of providing effectiveness for enhancing more natural salty taste without degrading a palatability of foods and beverages items and the food and beverage items constituted by mixing with the same. - 特許庁

また、このような代替を加工食品原料の食の代わりに用いることで、加工食品味を維持したままでナトリウム分の摂取量を低できる。例文帳に追加

By using such substitute salt instead of edible salt in a raw material for a processed food, it is possible to reduce sodium intake while keeping the salty taste of the processed food. - 特許庁

食品の風味を良好に維持しつつ、その味を効果的に増強させ、結果的に分添加量を少できる飲食品味増強方法及びそれに用いられる調味料を提供する。例文帳に追加

To provide a method for enhancing salty taste of drink and food effectively enhancing the salty taste while maintaining flavor of the food and drink and accordingly reducing salt addition, and to provide seasoning to be used for the method. - 特許庁

含有量を低した飲食品味不足による喫食率の低下を改善するために用いることができる。例文帳に追加

The agent can be used to improve a decrease in eating rate due to insufficient saltiness of foods and drinks whose salt content have been reduced. - 特許庁

本発明は、苦味を有するペプチドを含有する食品及び飲料に有機酸類並びに糖類を添加し、その苦味が低されることを特徴とする苦味の低した食品及び飲料である。例文帳に追加

This food or drink with reduced bitterness is characterized by adding organic acid salts and saccharides to a food or drink containing peptide having bitterness to reduce the bitterness thereof. - 特許庁

食品本来の香味に影響を与えることなくカリウム特有の不快味を改善し、さらに、カリウムの食代替品としての価値を高め、飲食品のナトリウム量を少する手段および食組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a taste improver as a means of ameliorating unfavorable taste specific to potassium salt without having an influence on the original flavor of food and drink, enhancing the value of the potassium salt as a substitute for salt, and reducing the amount of sodium in the food and drink: and to provide a salt composition. - 特許庁

食品本来の香味に影響を与えることなくカリウム特有の不快味を改善し、さらに、カリウムの食代替品としての価値を高め、飲食品のナトリウム量を少する手段および食組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a taste improver as a means for ameliorating unfavorable taste inherent in potassium salt without causing an influence on the flavor and taste inherent in the food and drink, increasing the value of the potassium salt as a substitute for salt, and reducing the amount of sodium in the food and drink: and to provide a salt composition. - 特許庁

本発明は飲料、冷菓、菓子、惣菜及びその他の加工食品を含む全般の食品に対してイヌリンを添加する事により、味覚にうったえる味、臭味、苦味、渋味、酸味という時には嫌味ととれる風味を軽し、素材の本来もつ旨味を引き出す食品を製造する事に関する。例文帳に追加

The taste improving product enables production of food reduced in flavor such as saltiness, smell, bitterness, astringency and acidity sometimes regarded as unpleasant flavor to educe delicious taste inherent in raw material by adding inulin to all the food comprising a beverage, frozen confectionery, dessert, confectionery, daily dish and any other processed product. - 特許庁

基性アミノ酸、含硫アミノ酸等を食品材料に添加した後に調理を行うことを特徴とする、食品中のアクリルアミドを低する方法。例文帳に追加

This method for decreasing acrylamide in food comprises adding basic amino acid, sulfur-containing amino acid or the like to a food material followed by cooking. - 特許庁

基性薬剤の苦味低と嚥下を容易にするための服薬補助食品であり、使用する直前に水を加え、加熱することなく混ぜ合わせるのみで粘稠性のある液体となる粉末状の服薬補助食品例文帳に追加

This powdery administration-assisting food decreases the bitter taste of the basic medicine and makes the swallowing thereof easy, wherein the food is used by adding water to the food immediately before it is used and solely mixing them without heating so as to form the viscous liquid. - 特許庁

ポリフェノール食品、飲料およびポリフェノールまたはポリフェノール含有抽出物の渋味、苦味または収斂味の軽方法例文帳に追加

POLYPHENOL SALT, FOOD PRODUCT AND BEVERAGE, AND METHOD FOR REDUCING ACERBITY, BITTERNESS OR ASTRINGENCY OF POLYPHENOL OR EXTRACT CONTAINING POLYPHENOL - 特許庁

骨形成促進および骨少の防止効果を有する、骨粗鬆症や骨折などの予防に有用な、食品得ることを目的とする。例文帳に追加

To provide a food product having effects for promoting osteogenesis and preventing bone salt decrease, useful for preventing osteoporosis and fracture. - 特許庁

アルドン酸又はそのを添加することを特徴とするアクリルアミドを低化し得る加熱調理食品の製造方法。例文帳に追加

This heat-cooked food capable of reducing acrylamide is provided by adding aldonic acid or its salt. - 特許庁

水相部に食を含有し、乳化剤としてグリセリン脂肪酸エステル、蔗糖脂肪酸エステルから選ばれた1種または2種以上を使用し、油中水型に乳化してなる油脂組成物を食品に用いることを特徴とする減塩食品の製造方法。例文帳に追加

This method for producing the salt-reduced food comprises using an oil and fat composition obtained by emulsifying an oil and fat with an aqueous phase part containing common salt by using one or more kinds selected from a fatty acid ester of glycerol and a fatty acid salt of sucrose as an emulsifier so as to form a water-in-oil type emulsion. - 特許庁

ナトリウムの摂取量をらしつつ、化カリウムの不快な味を抑えて味をより味わうことのできる低ナトリウム加工及びそれを用いた食品の提供。例文帳に追加

To provide a low-sodium processed salt suppressed in unfavorable taste of potassium chloride while reducing intake of sodium so as to enable an eater to enjoy salty taste further, and to provide food using the salt. - 特許庁

メントールを含む乳化香料組成物を、本来よりも量を低させた食や、化カリウム、乳清ミネラル、グルコン酸ナトリウム及びグルコン酸カリウムなどの食代替物と併せて飲食品へ配合する例文帳に追加

An emulsified perfume composition containing menthol is formulated with the food and drink in combination with common salt in an amount reduced than the original amount, or a common salt substitute such as potassium chloride, whey mineral, sodium gluconate and potassium gluconate. - 特許庁

消費者の志向にマッチし、より自然で飲食品の嗜好性を損なうことなく味を増強する効果を付与することができる味増強剤を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a salty taste enhancing agent that can impart an effect of enhancing a salty taste more naturally without impairing the taste of food and drink while matching a consumer's intention to reduce salt. - 特許庁

又はを目的として化カリウムを含む食品組成物おいて、おいしさを損なうことなく、安全かつ安価に、化カリウムのエグ味及び/又は金属味を抑制する方法、並びに該方法に供する化カリウム由来のエグ味及び/又は金属味の抑制剤の提供。例文帳に追加

To provide a method of suppressing an acrid taste and or metallic taste of potassium chloride in food compositions including potassium chloride for the purpose of manufacturing low- or reduced-salt products in a safe and economical manner without compromising the palatability, and to provide an agent for suppressing the acrid taste and/or metallic taste derived from potassium chloride in the same method. - 特許庁

本発明は、飲食品中に還元作用を有する糖が存在していても、添加した3価の鉄が還元されて2価鉄になることがなく、鉄独特の不快な味の発生が低される鉄強化用組成物及びそれを含有する鉄強化飲食品を提供することを目的とする。例文帳に追加

This composition for enriching iron is used for the food and drink containing sugar having reduction action. - 特許庁

本発明の食組成物は、ベースに、エネルギー代謝、ナトリウムポンプ、カルシウムポンプに必要なビタミンとミネラルとを含有する食品代替物である。例文帳に追加

The salt composition comprises food alternative material composed of a salt-reduced base, vitamins and minerals which are necessary for energy metabolism, sodium pump and calcium pump. - 特許庁

本発明は、食品の味付けに用いる調味液を、マイクロ・ナノバブル発生装置による処理を行うことにより、短時間で食品に含浸させることが可能となり、特に分以外の旨味成分の含浸を促進させることが可能となり、また調味液に処理を行うため食品に処理を加えるのと異なり装置、設備が簡単なものですみコストが削でき、省エネルギーを可能とする。例文帳に追加

Processing seasoning liquid used for seasoning food with micro nano bubble generator enables impregnation to food within a short time, especially promoting impregnation of taste components other than salinity, and since the method processes seasoning liquid, equipment and facility can be simplified different from methods which process food so that cost can be reduced and energy can be conserved. - 特許庁

この食品添加用組成物を食化ナトリウム)の代わりに調理に使用することにより、必要摂取量またはその一部の亜鉛と、主要ミネラルであるナトリウム、カルシウム、カリウム、マグネシウムとをバランス良く摂取でき、しかも食摂取量を低できる。例文帳に追加

The food additive composition can be used for cooking instead of salt (sodium chloride) to take a required intake or part of zinc, and sodium, calcium, potassium and magnesium in a good balance and further reduce a sodium chloride intake. - 特許庁

食品製造方法として安全性に優れ、有効成分である有機酸の回収効率も高い、脱梅果汁中のナトリウム濃度の低方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for reducing sodium concentration in a desalted plum juice which has excellent safety as a food production method and high recovering efficiency of organic acids as active components. - 特許庁

小麦粉を含む穀粉類と食と水を特定配合に調整し常圧で混合した後に、該混合物を圧下で混合し、その後、該混合物を圧延する工程を有する冷凍包餡麺帯食品の製造法。例文帳に追加

The method for producing frozen ingredient-wrapped noodle-strip food comprises the following process: regulating the cereal flour such as wheat flour, salt and water in a specific compounding ratio, mixing them under normal pressure followed by mixing the mixture under reduced pressure, and subsequently rolling the mixture. - 特許庁

焼き物調理をする際に、食品の内部に含まれる分を少させつつも、おいしく早く調理が実現する高周波加熱調理器を提供する。例文帳に追加

To provide a high frequency heating cooker capable of realizing quick cooking while reducing salt content included inside of food in dry-heat cooking. - 特許庁

基性薬剤の苦味低と嚥下を容易にする効果を担保しつつ、常温でも継粉が形成されることなく、スムースに粘稠性のある液体となる粉末状の服用補助食品の提供。例文帳に追加

To provide a powdery administration-assisting food capable of surely keeping effects of decreasing the bitter taste of a basic medicine and making swallowing thereof easy, and further capable of being smoothly changed into a viscous liquid, without forming undissolved lumps of powder, even when used ordinary temperature. - 特許庁

(a1)中性アミノ酸、(a2)基性アミノ酸、(a3)中性イミノ酸、及び(b)スルホン酸、並びにこれらのからなる群から選択される化合物又はそれを含む結合体少なくとも1種を添加することを特徴とするアクリルアミドを低化し得る加熱調理食品の製造方法。例文帳に追加

This method for producing the heat-cooked food capable of reducing acrylamide is provided by adding at least 1 kind of a compound selected from the group consisting of (a1) a neutral amino acid, (a2) a basic amino acid, (a3) a neutral imino acid and (b) a sulfonic acid, and their salts, or a conjugate containing the salts. - 特許庁

それ自体は無味であるが、各種食品、医薬品の呈味機能の中、から味、甘み、旨味などの好ましい味を増加させ、苦味、酸味の中、好ましくない味を少させるなど、呈味の改良を行い、例えば分過多、糖分過多による健康障害などの防止などに資する呈味改良剤の提供。例文帳に追加

To obtain an taste improver for improving taste, e.g. increasing preferable tastes such as saltiness, sweetness and deliciousness out of taste functions of various foods and medicines and decreasing unwanted tastes out of bitterness and acid taste, and useful for preventing health disturbance caused by excessive salt and excessive sugar. - 特許庁

食品の種類に適した温度で短時間の加熱殺菌処理を行い、処理に要するエネルギー消費量と人件費をらし、低分濃度で保存料を添加せずに食品の保存性を向上させ、処理に使う装置を小さく低廉にできる強制加熱殺菌方法及び強制加熱殺菌装置を提供すること。例文帳に追加

To provide a method and apparatus for forced heat sterilization for doing heat sterilization process for a short time at a temperature suitable for the kind of food, decreasing energy consumption and labor cost each required for the process, improving the preservability of the food at low salinity without adding a preservative and capable of making a device to be used for the process small and inexpensive. - 特許庁

n−ヘプタン抽出蒸発残留物試験法で測定した値が従来の化ビニル系樹脂用可塑剤より低することができ、可塑剤として要求される物性も満足した化ビニル系樹脂用可塑剤、それを用いた化ビニル系樹脂組成物及び食品包装用ストレッチフィルムを提供する。例文帳に追加

To provide a plasticizer for a vinyl chloride-based resin, which reduces more a value measured by a test method of residue on evaporation of an n-heptane extraction than a conventional plasticizer for vinyl chloride-based resin and satisfies physical properties required as a plasticizer; and to provide a vinyl chloride-based resin composition using the same and a stretch film for food packaging. - 特許庁

アンモニア冷媒を使用するも、大気中または冷凍・冷蔵雰囲気中に存する分によっても影響されず、それによる腐食進行もなく、ひいては地球環境を保護し、食品への影響も低可能なものとして、大型に構成可能な冷凍装置を得る。例文帳に追加

To provide a refrigerating device offering large-size construction by preventing a used ammonia refrigerant from being influenced by salt content existing in the atmosphere or a refrigerated atmosphere, eliminating the possibility of a resulting corrosion process, protecting global environment and giving less influences to food products. - 特許庁

家畜排泄物や食品廃棄物等を含む高含水率有機廃棄物に含まれる素および/または素化合物を効果的に除去するとともに、含水率を低しかつ有機物の分解率を20質量%以下に抑制することができる高含水率有機廃棄物の燃料化方法びバイオマス燃料を提供する。例文帳に追加

To provide a fuelization method for a high moisture content organic waste, by which chlorine and/or chlorine compounds included in a high moisture content organic waste containing livestock excrement and food waste can be effectively removed, the moisture content can be reduced and a decomposition rate of organic substances can be suppressed to not more than 20 mass%, and to provide a biomass fuel. - 特許庁

例文

目標は、次世代の健康や高齢者の健康に関する目標を含め、ライフステージの重点課題となる適正体重の維持や適切な食事等に関するものに加え、社会環境の整備を促すため、食品中の食含有量等の低、特定給食施設(特定かつ多数の者に対して継続的に食事を供給する施設をいう。以下同じ。)での栄養・食事管理について設定する。例文帳に追加

Targets will be established in relation to maintaining ideal body weight and appropriate diet, which are priority life stage issuesand include targets relating to the health of the next generation and of elderly people, and also with regard to reduction in salt content of food and nutritional and dietary control at specified food service facilities (facilities that provide meals to specified people in large numbers on a continuous basis. The same applies hereinafter.), in orderto provide social environment for health promotion. - 厚生労働省

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