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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 甘味成分に関連した英語例文

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甘味成分の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 85



例文

甘味剤として又はその成分として期待でき、甘味度が強い甘味物質を提供する。例文帳に追加

To provide monatin stereoisomers hopeful as sweeteners or ingredients thereof and having intense sweetness. - 特許庁

水、食酢、糖類、塩、および高甘味甘味料を主成分とする。例文帳に追加

The blended vinegar contains water, vinegar, saccharide(s), common salt, and high-sweetness sweetener(s). - 特許庁

甘味成分を含有させたことを特徴とする硬カプセル。例文帳に追加

This hard capsule contains a sweet ingredient. - 特許庁

色調と甘味の両方において砂糖を代替しうる粉末甘味料とその粉末甘味料の甘味成分として用いられる羅漢果抽出粉体を提供すること。例文帳に追加

To provide powder sweetener which can substitute for sugar for the color and sweetness, and momordica grosvenori extract power used as a sweetening component of the power sweetener. - 特許庁

例文

更に、本発明の甘味増強方法は、甘味成分を含む飲食品に対して、前記甘味成分甘味を増強させるために有効な量の、羅漢果から抽出された羅漢果エキスを添加することにより、飲食品が呈する甘味を増強させる。例文帳に追加

Further, the method of intensifying the sweetness of the food or beverage, wherein the sweetness is intensified by adding the Siraitia grosvenorii extract extracted from Siraitia grosvenorii in a quantity effective for intensifying the sweetness of the sweetness components to the food or beverage containing the sweetness components, is provided. - 特許庁


例文

甘味料等の成分として期待されるモナティンのなかでも甘味度の高い異性体である2R−モナティンの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method of producing 2R-monatin that is one of monatin isomers having a high degree of sweetness among these isomers expected to be useful as a sweetener. - 特許庁

また、本発明の飲食品は、甘味成分と、この甘味成分甘味を増強するために有効な量の、羅漢果から抽出された羅漢果エキスと、を含有する。例文帳に追加

The food or beverage contains the sweetness components and the Siraitia grosvenorii extract extracted from Siraitia grosvenorii in an quantity effective for intensifying the sweetness of the sweetness components. - 特許庁

これらの物質を甘味剤の有効成分として使用することができ、また甘味を要求する飲料、食品等の製品に甘味を付与するために使用することができる。例文帳に追加

This substance is used as the active ingredient for the sweetener and for imparting sweetness to the products such as beverage, food requiring sweetness. - 特許庁

本発明の甘味増強剤は、羅漢果から抽出された羅漢果エキスからなり、添加対象中に共存する甘味成分甘味を増強するために用いられる。例文帳に追加

The sweetness intensifier includes a Siraitia grosvenorii extract extracted from Siraitia grosvenorii, and is used for intensifying the sweetness of sweetness components coexistent in an object for addition. - 特許庁

例文

特に、本発明は、少なくとも1つのノンカロリー又は低カロリー天然及び/又は合成高甘味甘味料、少なくとも1つの甘味改善組成物、及び少なくとも1つの機能性成分、例えば、グルコサミンを含む様々な機能性甘味料組成物に関する。例文帳に追加

In particular, there is provided different functional sweetener compositions comprising at least one non-caloric or low-caloric natural and/or synthetic high potency sweetener, at least one sweet taste improving composition, and at least one functional ingredient, such as glucosamine. - 特許庁

例文

有効成分として、糖、糖アルコールおよび高甘味甘味料から選ばれる少なくとも1種(甘味料区分)と可食性の一価の金属塩(可食性金属塩区分)および/または調味料(調味料区分)とを含有することを特徴とする煮物用甘味料組成物。例文帳に追加

The objective sweetener composition for a boiled food is characterized by comprising as the active ingredient at least one kind (a sweetener section) of sweeteners selected from saccharide, a sugar alcohol and a sweetener with a high degree of sweetness, an edible univalent metal salt (an edible metal salt section) and/or a seasoning (a seasoning section). - 特許庁

また、糖アルコール以外の甘味成分にはイヌリンが含まれていることが好ましい。例文帳に追加

As the other sweetening component than the sugar alcohol, inulin is preferably contained. - 特許庁

また、色素成分甘味料等を混合することにより、デザートとしても食することができる。例文帳に追加

By mixing a pigment component, sweetening agent, etc., it can be eaten as a dessert. - 特許庁

甘味剤として又はその成分として期待できる新規アミノ酸誘導体を提供する。例文帳に追加

To obtain a new amino acid derivative expected to be a sweetener or its component. - 特許庁

乾燥酵母粉末を有効成分として含有する、甘味増強剤を用いる。例文帳に追加

Employed is the sweetness enhancing agent which contains dry yeast powder as an active ingredient. - 特許庁

口腔用組成物に、甘味を有する基剤(成分(a))と、そのくどい甘味をマスキングするための成分としてテルペンアルコール系苦味物質(成分(b))とを含有させる。例文帳に追加

This composition for oral cavity is obtained by including a base having a sweetness [ingredient (a)] and a terpene alcohol-based bitter substance [ingredient (b)] for masking the heavy sweetness thereof in the composition for the oral cavity. - 特許庁

甘味甘味成分であるN−[N−[3−(3−ヒドロキシ−4−メトキシフェニル)プロピル]−L−α−アスパルチル]−L−フェニルアラニン 1−メチルエステル等のアスパルチルジペプチドエステル誘導体を含み、飛散することがなく、溶解性が良く作業性に優れ、長期に安定した高甘味甘味料組成物を提供する。例文帳に追加

To obtain a sweetener composition with a high degree of sweetness with no liability to scattering, excellent in solubility and workability, and having long-term stability; wherein an aspartyldipeptide ester derivative, e.g. N-{N-[3-(3- hydroxy-4-methoxyphenyl)propyl]-L-α-aspartyl}-L-phenylalanine 1-methyl ester as a high-sweetness sweetener component, is homogeneously contained. - 特許庁

これら微糖・低糖タイプの缶コーヒーは砂糖単独では甘味成分の安定性が不足するため人工甘味料と併用されることが多い。例文帳に追加

In the case of these trace-sugar/low-sugar type canned coffee, artificial sweeteners are used many times in combination with sugar because its sweetness and constituents may lack stability when used alone.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

好ましくは、シロップに配合するスクラロース及び/又はアセスルファムカリウムの含有量が、全甘味成分中砂糖甘味換算で10質量%以上である。例文帳に追加

The content of sucralose and/or acesulfame potassium to be mixed with the syrup is preferably10 mass% at a sugar sweetness conversion in the total sweetness component. - 特許庁

甘味度に優れた低カロリーの甘味剤やその有効成分として使用できる、2-Amino-4-hydroxy-4-ethylcarbamoyl-4-(3-indolylmethyl)butyric Acid等の新規アミノ酸誘導体(塩の形態にあるものを含む。)を提供する。例文帳に追加

The new amino acid derivative (including a salt state) such as 2-amino-4-hydroxy-4-ethylcarbamoyl-4-(3-indolylmethyl)butyric acid is useful as a low-calorie sweetener having excellent sweetness or its active ingredient. - 特許庁

グルクロノラクトン,鉄化合物などの不快な味を有する成分と、リュウガンニクより抽出してなる甘味生薬などの甘味生薬を配合して経口用液体組成物を調製する。例文帳に追加

The liquid composition for oral administration is prepared by formulating a component such as glucuronolactone, an iron compound, etc., with a crude medicine of sweetness such as one extracted from Euphoria longana. - 特許庁

糖類等の甘味成分の使用量を減らし、余分なカロリー摂取を抑制することができ、あるいは、ショ糖等に近い自然な甘味質を付与することができる製剤、飲食品及び方法を提供すること。例文帳に追加

To provide an agent, a food or beverage and a method for reducing the use of sweetness components such as saccharides, suppressing intake of excessive calories, or capable of adding natural sweetness close to sucrose, etc. - 特許庁

成分甘味料とを含む冷菓用原液を、凍結したのち凍結乾燥させて得られる凍結乾燥冷菓において、甘味料中に占める糖アルコールの含有率を20重量%以上とする。例文帳に追加

This frozen desert is obtained by freezing a stock solution comprising a milk constituent and a sweetening and then freeze-drying the frozen solution, wherein the sweetening contains20 wt.% sugar alcohol. - 特許庁

本発明にかかる甘味組成物は、甘味成分として、少なくとも、エリスリトール、スクラロース、およびアセスルファムカリウムを含んでおり、上記3種の甘味成分の全重量を100とした場合に、重量比で、エリスリトールの配合比が75〜85の範囲内にあり、スクラロースの配合比が2〜10の範囲内にあり、アセスルファムカリウムの配合比が5〜20の範囲内にある。例文帳に追加

The sweet composition at least contains erythritol, sucralose and potassium acesulfame as the sweetness components, in a weight ratio of 75-85 of erythritol, 2-10 of sucralose and 5-20 of potassium acesulfame setting the sum of the three components as 100. - 特許庁

アロエベラゲル有用成分の濃縮法及び、低甘味度原料使用による新規アロエベラゲル食品の提供例文帳に追加

METHOD FOR CONCENTRATING ALOE VERA GEL USEFUL COMPONENT AND NEW ALOE VERA GEL FOOD BY USING LOW SWEETNESS RAW MATERIAL - 特許庁

経口製剤は、鹹味を有する甘味増強剤(塩化ナトリウムなど)、旨み成分及び/又は香料を含んでいてもよい。例文帳に追加

The oral preparation may contain a sweetener-reinforcing agent (sodium chloride and the like) having salty taste, a tasty ingredient and/or a perfume. - 特許庁

マメ科植物ネムノキ属のmyriophyllaに含まれる甘味を有する成分についての化合物を見出し、化学構造を決定することを目的とする。例文帳に追加

To find compounds concerning a component with sweetness in Fabaceae Albizia myriophylla to identify chemical structure. - 特許庁

(i)苦味を有する薬効成分、(ii)酸性ムコ多糖類、(iii)清涼化剤及び(iv)甘味剤を含有する経口製剤である。例文帳に追加

The oral preparation comprises (i) the medicinal components with bitterness, (ii) acidic mucosaccharides, (iii) a refreshing agent and (iv) a sweetening agent. - 特許庁

本発明の口腔内速崩錠には、ココアパウダー及び不快味を有する薬物の他、甘味成分を更に含有する。例文帳に追加

Further, the tablet contains a sweetening component, as well as the cocoa powder and the medicament having the unpleasant taste. - 特許庁

さらに、前記糖類は、蜂蜜のみであると、ノニの風味を変えることなく天然成分によるまろやかな甘味と相俟って飲みやすいものとなる。例文帳に追加

The sugar comprising only honey is easy to drink without altering the flavor of the Morinda citrifolia while being combined with mild sweetness due to natural ingredients. - 特許庁

少なくとも茶成分、少なくとも8質量%の量で存在する天然栄養性甘味料および羅漢果を含む飲料製品。例文帳に追加

Beverage products including at least a tea component, a natural nutritive sweetener present in an amount of at least 8 mass% and Lo Han Guo are provided. - 特許庁

これらの組成物は必要に応じて例えば粘稠剤,界面活性剤,甘味剤,防腐剤,各種有効成分,色素,香料等が配合できる。例文帳に追加

These compositions can be blended with, for example a thickening agent, a surfactant, a sweetener, a preservative, various active ingredients, a coloring matter, an aromatizing agent or the like as necessary. - 特許庁

少なくとも茶成分、少なくとも48質量%の量で存在する天然栄養性甘味料および羅漢果を含む飲料濃縮物。例文帳に追加

Beverage concentrates including at least a tea component, a natural nutritive sweetener present in an amount of at least 48 mass% and Lo Han Guo are also provided. - 特許庁

このようにして有用成分を豊富に含み、低甘味度で多量摂取が可能な天然のアロエベラゲル食品が得られる。例文帳に追加

Thereby, it is possible to obtain the natural aloe vera gel food containing plenty of useful components, having a low sweetness and capable of being taken in a large amount. - 特許庁

甘味料及び/又は調味料の呈味成分を導入する事を特徴とする水耕栽培野菜の味質改善方法。例文帳に追加

The method for improving taste quality of hydroponic vegetables is characterized by introducing taste components such as a sweetener and/or a flavoring agent. - 特許庁

不快な味を有する成分を含有する粒子、と甘味物質を含有する粒子を含み、甘味物質を含有する粒子の溶解速度が不快な味を有する成分の粒子より明らかに大きいことを特徴とする経口固形組成物。例文帳に追加

The oral solid composition comprises particles of the ingredient having the unpleasant taste and particles having ingredient of sweet taste, wherein the dissolving rate of the ingredient with sweet taste is clearly higher than the dissolving rate of the ingredient having the unpleasant taste. - 特許庁

また、前記香料粒子と共に、錠剤成分として糖アルコールを添加することにより、またクエン酸などの有機酸(塩)、アスパルテームなどの高甘味甘味剤を添加することによって、さらに口腔・鼻腔の不快な残香感が抑制できることを見出した。例文帳に追加

The unpleasant lingering scent in the oral cavity/nasal cavity can be suppressed by adding a sugar alcohol as a tablet component together with the flavor particles or adding a sweetening agent having high sweetness such as an organic acid (salt) e.g. citric acid or aspartame. - 特許庁

甘味成分である単糖類、少糖類、又はそれらの糖アルコール類に対し、2種以上の多糖類を一定範囲量、配合することで、糖アルコール類に起因する、消化器症状を主訴とする副作用を軽減ないし消失させることができる安全な甘味料。例文帳に追加

In this safe sweeter, by blending a given range of amount of two or more polysaccharides with its sweetening components of monosaccharides, oligosaccharides, or their sugar alcohols, side effects caused by the sugar alcohols whose main indication is a digestive organ symptom can be alleviated or removed. - 特許庁

本発明の高甘味甘味料の呈味改善剤は、L値25以上40以下の焙煎コーヒー豆を水蒸気蒸留により脱臭し、次いで水、エタノールまたはこれらの混合物で抽出して得られたコーヒー抽出物を有効成分として含むものとした。例文帳に追加

The taste improver of the sweetener with high sweetness degree is provided by containing as active ingredients the coffee extracts obtained by deodorizing roasted coffee beans having25 but ≤40 L value by steam distillation, and extracting the obtained with water, ethanol or a mixture thereof. - 特許庁

甘味甘味料を含有し、かつ低果汁または無果汁である低カロリーまたはノンカロリー飲料に、ゲンチオオリゴ糖を有効成分として含有する味質改良および果汁感付与剤を配合することにより、味質が改善され、果汁感のある果汁風味飲料が提供される。例文帳に追加

The fruit juice flavor drink is improved in taste quality and includes fruit juice feeling by mixing a taste quality improving and fruit juice feeling imparting agent containing gentio-oligosaccharide as the active ingredient, with low-calorie or non-calorie drink as low fruit juice or juice-free drink, containing sweetener with high sweetness. - 特許庁

メグスリノキと甘味材料の成分を湯水に抽出すると共にブルーベリーエキスを湯水に溶解して健康茶を生成することによって、目の異常を改善するメグスリノキの成分とブルーベリーエキスの両方を健康茶に含有させることができると共にメグスリノキの苦い成分を緩和する甘味材料の成分を健康茶に含有させることができる。例文帳に追加

Both the component of Acer cissifolium and the blueberry essence for ameliorating eye abnormality can be added to a health tea by extracting the components of Acer cissifolium and the sweetening material in warm water and dissolving the blueberry essence in warm water to form health tea and the component of sweetening material for alleviating the bitter component of Acer cissifolium can be added to the health tea. - 特許庁

少なくとも酸味料,果汁,甘味料,カルシウム成分を含有する飲料の殺菌工程に於いて、カルシウム成分のみ或いはカルシウム成分甘味料だけを別に殺菌すると共に他の含有成分も殺菌し、次いで全体を混合し調合させる高濃度のカルシウム含有飲料の製法と成す。例文帳に追加

This method for producing the high-concentration calcium-containing drink comprises sterilizing only calcium components or sterilizing separately only calcium components or the calcium component and a sweetner and sterilizing other components in a sterilization process of drink containing at least sour agent, fruit juice, sweetner and calcium components, and mixing the whole components followed by preparing. - 特許庁

これにより、大豆の香気成分甘味成分、旨味成分、ポリアミン及びγ-アミノ酪酸を増強し、食感や消化吸収効率を改善することができる。例文帳に追加

As a result of this, it is possible to enhance flavor component, sweetness component, palatability component, polyamine, and γ-aminobutyric acid in soybeans, and improve palate feeling and digestion absorption efficiency. - 特許庁

スコウバイン及びラズベリーを中心として、これにアミノ酸、ビタミンC等の矯味成分、果糖又はキシリトール等の甘味成分、並びに整粒・賦型成分を加えてなる生理痛緩和食品。例文帳に追加

The food for alleviating menstrual cramps is obtained by using Mitchella repens and Rubus indaeus as main ingredients and adding a flavoring ingredient such as amino acids and vitamin C and a sweetening ingredient such as fructose or xylitol and a particle size-regulating/shape-retaining ingredient thereto. - 特許庁

(a)ポリペプチドと、苦味成分と、甘味成分と、アルコールとを混合することにより、調合液を調製する工程と、(b)前記工程(a)により得られた調合液に炭酸ガスを加える工程と、を有し、前記甘味成分が、多糖類及び水溶性食物繊維からなる群より選択される1種以上であることを特徴とするビール様発泡性アルコール飲料の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the beer-like foaming alcoholic beverage includes: (a) a process for preparing a preparation liquid by mixing a polypeptide, a bitter-tasting component, a sweet-tasting component and alcohol; and (b) a process for adding carbon dioxide to the preparation liquid obtained in the process (a); wherein the sweet-tasting component is one or more kinds selected from the group consisting of polysaccharides and water soluble food fibers. - 特許庁

食品構成成分と混合させるために効果的な第1の温度で第1の粘性を有し、また、食品構成成分を結合させるために効果的な第2の温度で第2の粘性を有する、可溶性繊維、タンパク質、および脂肪を含み、添加される高カロリーの甘味料を本質的に含まない水性の非甘味系バインダー組成物を用いることを特徴とする。例文帳に追加

The food is produced by using the aqueous non-sweet binder composition having a first viscosity at a first temperature effective for mixing with a food-constituting component and a second viscosity at a second temperature effective for binding the food-constituting component, containing a soluble fiber, a protein and a fat, and essentially free from a high calorie sweetener additive. - 特許庁

農作物の可食部における、糖度の上昇、甘味と酸味のバランス向上、アミノ酸などのうま味成分の向上などをもたらす、呈味性成分の食味改良剤を提供する。例文帳に追加

To provide a taste-improving agent for tasting components, enhancing sugar content, improving balance between sweetness and acidity and improving Umami components of such as amino acids and the like in edible portions of agricultural products. - 特許庁

果実成分及び甘味を有する基剤に加えて、以下の成分(a)及び(b)を含有せしめた果汁含有飲料並びに果汁含有飲料の香味強化方法。例文帳に追加

This beverage containing fruit juice is obtained by containing the following components (a) and (b) in addition to the fruit component and the base agent having the sweet taste, and a method for enriching aromatic taste of the beverage containing the fruit juice is provided. - 特許庁

下記1から4の添加物のうち少なくとも一種を添加することによって、果実由来の難溶性成分の不溶化を抑制した果汁含有飲料の製造方法: 1. 糖類、2. 糖アルコール、3. 配糖体系甘味料、4. 糖類、糖アルコール及び配糖体系甘味料のうち少なくとも一種を含有する農産物の抽出物及び/または精製物。例文帳に追加

This method for producing a fruit juice containing beverage controls insolubilization of a fruit derived slightly soluble component by adding at least one kind selected from four additives of 1. a saccharide, 2. a sugar alcohol, 3. a glycoside-based sweetener and 4. an extract and/or a purified substance of an agricultural product containing at least one kind of the saccharide, the sugar alcohol and the glycoside-based sweetener. - 特許庁

例文

主に微糖コーヒーの甘みを補うために使用されている『アセスルファムカリウム』や『スクラロース』のような人工甘味料は酵素や微生物に対しても非常に強く、成分の安定性も高い。例文帳に追加

Artificial sweeteners like "acesulfame-K" and "sucralose" mainly be used to add sweetness because trace-sugar coffee is considerably resistant to enzymes and microorganisms and are highly stable in their constituents.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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