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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 食用豆の意味・解説 > 食用豆に関連した英語例文

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食用豆の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 70



例文

から作られた食用例文帳に追加

meal made from soybeans  - 日本語WordNet

食用ペーストの製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING EDIBLE SOYBEAN PASTE - 特許庁

前記カカオが焙煎されたカカオである食用クリームである。例文帳に追加

The cacao beans are roasted cacao beans. - 特許庁

様々な、鞘植物の食用種子(エンドウ、インゲンまたはレンズなど)例文帳に追加

edible seeds of various pod-bearing plants (peas or beans or lentils etc.)  - 日本語WordNet

例文

食用のレンズ植物の丸い平坦な種子例文帳に追加

round flat seed of the lentil plant used for food  - 日本語WordNet


例文

リママメと同じように料理する、中身だけを食用にする例文帳に追加

shell beans cooked as lima beans  - 日本語WordNet

さやから出した食用のアオエンドウという例文帳に追加

the peas removed from the pods of edible green peas  - EDR日英対訳辞書

粉末状大素材及びこれを利用した食用組成物例文帳に追加

POWDERY SOYBEAN MATERIAL, AND EDIBLE COMPOSITION USING THE SAME - 特許庁

含有朝食用シリアル及びその製造方法例文帳に追加

SOYBEAN CONTAINING CEREAL FOR BREAKFAST AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

例文

小さいとやや甘い食用に適する果肉を含む長い莢例文帳に追加

long pod containing small beans and sweetish edible pulp  - 日本語WordNet

例文

食用豆類から有用化合物及び栄養物質を抽出する方法例文帳に追加

METHOD FOR EXTRACTING USEFUL COMPOUND AND NUTRITIVE MATERIAL FROM EDIBLE BEANS - 特許庁

原色及び原型並びに栄養素を保持した介護食用例文帳に追加

CARE FOOD SOYBEAN RETAINING PRIMARY COLOR, ORIGINAL FORM AND NUTRIENT - 特許庁

の皮を剥離させ味を付けて食用油で揚げる製造方法例文帳に追加

PRODUCTION METHOD COMPRISING PEELING OFF SOYBEAN SKIN, AND SEASONING AND DEEP-FRYING THE SOYBEAN IN EDIBLE OIL - 特許庁

をはじめとする難消化性の食用種子の栄養分や旨味成分を引き出す新規の食用種子に基づく食品(加工物)を提供する。例文帳に追加

To provide a new food (processed product) based on edible seeds, drawing nutriment and delicious component of digestion-resistant edible seeds, represented by soybeans. - 特許庁

本発明においては、乳が食用油を含有しているので、油揚げ生地が柔らかくなる。例文帳に追加

The soybean milk contains edible oil, so the fried bean curd dough is softened. - 特許庁

乳に水溶性食物繊維または水溶性大食物繊維を添加し、それを凝固させて腐を製造し、その腐を食用油によって揚げる。例文帳に追加

The method for producing deep-fried bean curd comprises adding water-soluble dietary fiber or water-soluble soybean dietary fiber to soy milk, coagulating the mixture to produce bean curd, and frying the bean curd with cooking oil. - 特許庁

活性酸素消去能の高い新規な食用粉末組成物を提供すると共に、大を主成分とした食用粉末組成物において、大の不快臭、不快味を低減し、且つ、活性酸素消去能の高い顆粒状の食用粉末組成物の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a new edible powder composition having high active oxygen eliminating ability, and to provide a method for producing a granular edible powder composition having soybeans as the main ingredient, decreased in uncomfortable smell and taste of soybeans and having high active oxygen eliminating ability. - 特許庁

ブドウ糖と大蛋白とを含有する冷凍喫食用焼成食品であって、冷凍喫食用焼成食品全体重量中、ブドウ糖3〜8重量%、大蛋白0.4重量%以上を含有してなることを特徴とする冷凍喫食用焼成食品によって達成する。例文帳に追加

The frozen baked food contains 3-8 wt.% of glucose and ≥0.4 wt.% soybean protein in the whole weight of the food. - 特許庁

不溶性食物繊維の周囲を吸水性の低い物質によってコーティングし、そのコーティングした不溶性食物繊維を乳に添加して腐を製造し、その腐を食用油によって揚げる。例文帳に追加

This method for producing the fried Tofu comprises coating the circumference of insoluble dietary fiber with a material with low water absorbency, adding the coated insoluble dietary fiber to soymilk to produce Tofu, and frying the Tofu in a food oil. - 特許庁

、大及び小を原料として製造され、コーヒーと類似の風味及び色感を有するコーヒー様飲食用組成物及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a coffee-like food and drink composition having a flavor and a color feeling resemble to a coffee obtained by using a black soybean, a soybean and an adzuki bean as a raw material and a method for producing it. - 特許庁

乳、食酢、調味料、香辛料及び乳化剤、植物性油脂を混合し、乳化した食用乳化物において、上記乳が濃度20〜40の濃縮乳であることを特徴とする濃縮乳を用いたマヨネーズ様食品である。例文帳に追加

The mayonnaise-like food is an emulsified edible emulsion produced by mixing and emulsifying a concentrated soya milk having a concentration of 20-40, a food vinegar, seasonings, spices, an emulsifier and a vegetable oil and fat. - 特許庁

腐、食酢、調味料、香辛料、乳化剤及び植物性油脂を混合し、乳化した食用乳化物において、上記腐が、濃度15以上の高濃度乳を凝固剤で凝固した濃縮腐であるマヨネーズ様食品である。例文帳に追加

This mayonnaise-like food is an edible emulsion obtained by mixing a bean curd, a vinegar, a seasoning, a spice, an emulsifier and a vegetable oil and fat, and emulsifying the obtained mixture, and the bean curd is a concentrated bean curd obtained by using the bean curd produced by coagulating a high-concentration soybean milk having15 concentration with a coagulating agent. - 特許庁

タチウオやサバなどの切り身、牛肉や鶏肉、シイタケや高野腐などの材料にゴマをまぶして、食用油でからりと揚げた料理のこと。例文帳に追加

It is a dish made by coating ingredients such as filet of cutlassfish or mackerel, beef, chicken, koyadofu (freeze-dried bean curd) with sesame seeds and deep-frying them crisp enough.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

さらに、その抽出残渣から食用豆類の栄養物質、具体的にはアミノ酸成分組成を抽出する方法。例文帳に追加

The method for extracting the nutritive material of the edible beans, concretely an amino acid component composition from the extraction residue is also provided. - 特許庁

粉末状分離大蛋白質、アントシアニンを含む粉末物及び有機酸を含有させて、飲食用粉末組成物とする。例文帳に追加

This edible and drinkable powdered composition is obtained by incorporating the powdered separated soybean protein, a powdered material containing the anthocyanin and an organic acid. - 特許庁

当該大蛋白含有生地は、保湿剤、食用油脂、炭水化物及び/又は食物繊維を含有していてもよい。例文帳に追加

The soybean protein-containing dough may contain a humectant, edible oils and fats, a carbohydrate and/or an edible fiber. - 特許庁

食用、レジャー用、スポーツ用などとして広く飲食できる大食品の新しい商品形態を提案する。例文帳に追加

To offer a new distribution form of a soybean food widely takable for between-meal eating, leisure, sports, and the like. - 特許庁

金属が添加され、動物に給餌するための大粉を基にした食用粉末および粉末の調製方法を提供する。例文帳に追加

To provide edible powder that contains a metal and comprises soybean powder as a base to feed animals and a method for preparing the same. - 特許庁

食用豆類から有用化合物及び栄養物質を安全かつ効率的に抽出製造する方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for safely and efficiently extracting and producing a useful compound and a nutritive material from edible beans. - 特許庁

A群の食用粉:大麦粉、小麦粉、ライ麦粉、α化馬鈴薯粉、とうもろこし粉及び緑粉から選ばれる1種又は2種以上例文帳に追加

Here, the constituents include, using at least one kind selected from among edible flour of the (A) group which includes barley flour, wheat flour, rye flour, pregelatinized potato flour, corn flour and green bean flour. - 特許庁

味付け調理後に乾燥処理された調理済凍り腐の表面に、食用油を被覆してなることを特徴とする凍り腐スナック食品により上記課題を解決する。例文帳に追加

After cooked and seasoned, frozen-dried tofu pieces are dried, and their surfaces are coated with cooking oil to become this frozen-dried tofu snack food. - 特許庁

本発明の油揚げの製造方法は、食用油を乳化させた乳を凝固させて得た腐から調製した油揚げ生地を過熱水蒸気で加熱することからなる。例文帳に追加

The method for producing a fried bean curd comprises heating fried bean curd dough prepared from bean curd, obtained by coagulating soy milk where edible oil is emulsified with superheated steam. - 特許庁

本発明の油揚げの製造方法は、食用油を乳化させた乳を凝固させて得た腐から調製した油揚げ生地を揚げることからなる。例文帳に追加

This method for producing the fried bean curd comprises frying fried bean curd dough which is prepared from soybean curd obtained by coagulating soybean milk emulsified with an edible oil. - 特許庁

真空凍結乾燥納の表面に被覆された食用油の重量割合が、真空凍結乾燥納に対し、3重量%〜15重量%であることが好ましい。例文帳に追加

The weight ratio of the coated edible oil on the surface of the vacuum freeze-dried fermented soybean is preferably 3-15 wt.% based on the vacuum freeze-dried fermented soybean. - 特許庁

発酵テンペもしくははと麦発酵テンペを黒加工食品に少量混入し食用に加工することにより、元の素材をより美味にすることで問題を解決する。例文帳に追加

To provide a method for producing a black bean-processed food product containing a black soybean-fermented tempeh capable of making the taste of an original raw material better. - 特許庁

食酢9と乾燥大とを密閉した容器内に封入した状態で1〜6月間放置した後、該食酢と該乾燥大とを攪拌してなることを特徴とする飲食用液体。例文帳に追加

In the liquid for eating and drinking, vinegar and dried soybeans are stirred after the vinegar 9 and the dried soybeans have been let stand in a sealed container in an encapsulated state for one to six months. - 特許庁

スナック食品の発明は、真空凍結乾燥納の表面に、融点が20℃以下である食用油を、真空凍結乾燥納に対し、3重量%〜15重量%被覆してなる。例文帳に追加

The snack food is obtained by coating 3-15 wt.% edible oil having20°C melting point on the surface of the vacuum freeze- dried fermented soybean based on the vacuum freeze-dried fermented soybean. - 特許庁

その大を、乾燥させないままストレーナを通過させて破砕加工を行ったピューレ状もしくはペースト状の大加工品は、そのまま食用に供することもできるうえ、大ハンバーグ等への食品用としてそのまま使用することもできる。例文帳に追加

A puree-like or pasty soybean processed product obtained by passing the soybeans through a strainer without drying so as to perform crushing is directly provided as food, and also directly used for food such as soybean hamburger. - 特許庁

を10〜90%、大を5〜45%、小を5〜45%となるように配合し、その後、これを120℃、60分間の条件でローストし、次いで、90℃、20分間の条件で水系溶媒により抽出することにより得られることを特徴とするコーヒー様飲食用組成物。例文帳に追加

This coffee-like food and drink composition is obtained by mixing 10-90 wt.% of black soybean, 5-45 wt.% of soybean and 5-45 wt.% of adzuki bean, roasting the mixture at 120°C for 60 m and extraction-treating with an aqueous solvent at 90°C for 20 m. - 特許庁

また、アリイン脂肪酸結合体は、ギョウジャニンニク、タマネギ又はニンニクの粉砕物、食用魚類の粉砕物、大粉砕物及び納菌を添加して発酵させた発酵物をアルカリ還元化後、柿の葉エキス含有大油により分離される油溶性部分を採取して得られるものである。例文帳に追加

The alliin fatty acid conjugate is obtained by adding natto bacteria to the crushed material of Allium vicrorialis, onion, garlic, edible fish or soybean, fermenting, alkaline-reducing and collecting an oil soluble portion separated by using soybean oil containing persimmon leaf extract. - 特許庁

油脂含量が1〜99質量%である食用クリームであって、カカオより圧搾された高温脱臭処理を経ないカカオ脂を0.01〜4質量%含有し、トランス脂肪酸含量が5質量%以下である食用クリームである。例文帳に追加

The edible cream contains 1-99 mass% of oil and fat, 0.01-4 mass% of cacao fat squeezed from cacao beans and passing through no high-temperature deodorization treatment, and 5 mass% or less of trans fatty acid. - 特許庁

水などの溶媒を使用することなく、納から粘質物を容易、迅速に除去することができると同時におからを食用や飼料としての利用するに当たり、栄養に富み、薬効を有するおからをもたらす納の粘質物の除去法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for eliminating sticky substances of fermented soybeans (Natto, with Bacillus natto) facilitating elimination of sticky substances from fermented soybeans without using any solvent such as water, and producing highly nutritious and medicinally effective bean curd refuse when utilizing the bean curd refuse as food or feed. - 特許庁

乳化剤を用いることなく、腐用速効性凝固剤水溶液と、一般的な搾油・製油工程で製造された食用油脂とを用いて、W/O型乳化状態を実用上、安定に保持した乳化型腐用凝固剤が製造できる。例文帳に追加

To provide an apparatus by which an emulsified coagulant for Tofu, practically stably holding a W/O emulsified state without using an emulsifier by using an aqueous solution of an immediate effect coagulant for the Tofu and a food oil and fat produced by a general oil-squeezing and oil-manufacturing process. - 特許庁

このコーヒー様飲食用組成物は、カフェインの胃酸分泌促進による胃潰瘍の悪化等の問題点を解決できる他、大及び黒を原料としていることから、積極的に中性脂肪上昇抑制、血圧上昇抑制を図ることができる。例文帳に追加

The coffee-like food and drink composition can resolve a problem such as the worsening of gastric ulcer caused from acceleration of gastric acid secretion by caffeine and is positively contrivable to suppress increase of neutral fat and rise of blood pressure because of using a soybean and a black soybean as a raw material. - 特許庁

本発明は、蝶花エキスを、天然食用色素として、内在成分に変性が生じることなく、高濃度に、安全に、しかも食品に添加したとき経時的に沈殿物を発生せず、かつ明度、彩度、耐性の良い蝶花エキスを工業的に有利に収得することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for safely producing Clitoria ternatea L. flower extract in high concentration, excellent in brightness, chroma and tolerance as a natural edible food coloring matter on an industrial scale at a low cost without causing denaturation to existing ingredients and generating precipitate with the lapse of time when added to food products. - 特許庁

各種の草質植物の総称で、果実、ビートの根、ホウレンソウの葉、植物またはブロッコリーまたはカリフラワーの花芽のような、食用に適する部分のために栽培される例文帳に追加

any of various herbaceous plants cultivated for an edible part such as the fruit or the root of the beet or the leaf of spinach or the seeds of bean plants or the flower buds of broccoli or cauliflower  - 日本語WordNet

食用豆類の乾燥種子粉末を超臨界二酸化炭素抽出し有用化合物、具体的には植物ステロール類と植物ステロール誘導体などを抽出する方法。例文帳に追加

The method for extracting the useful compound, concretely plant sterols, a plant sterol derivative or the like involves extracting dried seed powder of the edible beans with supercritical carbon dioxide. - 特許庁

前記有機物原料を水分調整すると共に加熱殺菌を施し、酵母菌、麹菌、納菌等の食用菌を人工的に添加することで粉粒体状に発酵乾燥させる。例文帳に追加

The organic raw materials are adjusted in water content and heat-sterilized and then fermentation drying is done by adding an edible fungus such as yeast, Aspergillus, bacillus natto, etc. - 特許庁

カプセル分散液は、大油等の食用油脂を分散媒体としており、その中に、薬剤や香料等をゼラチンの外皮膜に封入した核カプセル31が多数分散されている。例文帳に追加

The capsule dispersion uses edible fats and oils such as soybean oil as a dispersion medium and in it, a number of the nuclear capsules 31 each enclosing a drug, a perfume and the like with the outer film of gelatin are dispersed. - 特許庁

例文

ドレッシングは、全脂大粉及び水を原料として形成し、主成分となる第一食材と、食用植物油脂と、食酢又はかんきつ類の果汁と、香辛料と、糖類と、食塩と、増粘剤と、アミノ酸とを有するものである。例文帳に追加

The dressing is obtained by using whole fat soybean powder and water as raw materials, and comprises the primary food material as a main ingredient, edible vegetable oil and fat, vinegar or citrus fruit juice, spices, saccharides, salt, thickener and amino acid. - 特許庁

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