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該当件数 : 396



例文

細工(あめざいく)とは、製菓技術の1つであり、砂糖を熱し、状になったものを用いて造形物を作り出すこと、およびその造形物をいう。例文帳に追加

Amezaiku refers to one of the techniques of confectionery production and making of shaped forms by using candy-paste which is made from heating sugar, or the shaped forms.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

日本の細工は、晒しを原料とし、食紅などで彩色を施した、棒つきのものが一般に親しまれている。例文帳に追加

An ingredient of Japanese amezaiku is dried bean jam, and the sticky one colored with red food coloring is generally familiar.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

中国には熱したを吹いて動物や鳥の形を作ったり台の上にたらして文字や絵などを描いたりする細工がある。例文帳に追加

In China there is amezaiku made by blowing heated candy to make forms of animals or birds, or dripping heated candy on a board to make letters or pictures.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

又はキャラメル被覆食品の大量生産に向く、機械適性のある又はキャラメルを被覆した食品を提供する。例文帳に追加

To provide a candy or caramel coated food suitable for the mass production of candy or caramel coated food, and having machine aptitude. - 特許庁

例文

が口の中を、あちらこちらに移動しないようにある程度一定の位置に固定することができる例文帳に追加

CANDY ENABLING FIXING IN CERTAIN POSITION IN SOME DEGREE SO AS TO PREVENT CANDY FROM MOVING HERE AND THERE IN MOUTH - 特許庁


例文

ここで、生地は特に限定されるものではなく、例えば水、グラニュー糖等の砂糖類やノンカロリー糖類が使用される。例文帳に追加

The candy dough is not especially limited, for example, a starch syrup and sugars such as granulated sugars and non-calorie sugars are used. - 特許庁

生地の内部まで浸透した調味液の化によるカリカリした歯ごたえと共にその化の旨みを備えた米菓を得ることができる。例文帳に追加

Rice cracker having crispy chewiness due to saccharification of seasoning liquid permeated into the interior of the dough and delicious taste due to saccharification can be obtained by the method. - 特許庁

基材中に0.1〜2.0PPMのカプサイシンを配合したダイエット用の唐辛子を考案して、上記課題を解決した。例文帳に追加

The objective candy is produced by compounding 0.1-2.0 ppm of capsaicin into a candy base (sugar, flavor, colorant, softener, diluent, seasoning, etc.). - 特許庁

所望のデザインを有するの発注および受注を容易にし、発注者の嗜好に合わせたデザインを有するを提供すること。例文帳に追加

To provide a candies designed to suit the orderer's taste by facilitating order placement and order entry for candies having desired designs. - 特許庁

例文

バッグの中に入っていたが暑さでクニャクニャになっていた。例文帳に追加

The candy I had in my bag went mushy in the heat. - Tatoeba例文

例文

高温で熱した砂糖を回すことによって作られる例文帳に追加

a candy made by spinning sugar that has been boiled to a high temperature  - 日本語WordNet

砂糖に,梅干しを漬けた時に出る汁と水を加え,煮つめて作った例文帳に追加

a kind of toffee made by boiling ume juice and water with sugar  - EDR日英対訳辞書

卵や小麦粉に砂糖,水をときまぜて蒸し焼きにした洋菓子例文帳に追加

a cake made by steaming a mixture of eggs, flour, sugar and a thick malt syrup  - EDR日英対訳辞書

善か善か屋という,明治から昭和初期までの商売例文帳に追加

a business, in the period from the Meiji era to the early Showa era of Japan, called 'yokayokaame-ya'  - EDR日英対訳辞書

バッグの中に入っていたが暑さでクニャクニャになっていた。例文帳に追加

The candy I had in my bag went mushy in the heat.  - Tanaka Corpus

翌晩、また女がやってきて「を下さい」と一文銭を差し出す。例文帳に追加

The next night, the woman comes again and gives him a one-mon coin, saying 'I want some candy.'  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

驚いた主人は女がを買いにきたいきさつを話した。例文帳に追加

The storekeeper gets surprised and tells him about the woman who came to buy candy.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

また、奈良県では、この初午の日に、旗(はたあめ)という習慣がある。例文帳に追加

In Nara Prefecture, it is a custom to have Hataame (flag candy) on the day of Hatsu-uma.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

千歳には、親が自らの子の長寿の願いを込める。例文帳に追加

When eating chitoseame, there is an accompanying prayer said by parents for the longevity of their children.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

この過程で千歳独特の舌触りの食感が生まれる。例文帳に追加

During the process, the candy takes on the texture of chitoseame that creates a unique feeling on the tongue when eaten.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

触ると火傷するほど熱を帯びたの塊を製白機から外す。例文帳に追加

The block of candy, hot enough to cause burns when touched, is detached from the seihakuki machine.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

としてそのまま食べるほか、調理材料として広範に利用される。例文帳に追加

It can eaten as a candy, and there are also many ways it can be used in cooking.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

-砂糖、味醂を加熱して水状にして、非加熱の醤油に混ぜ合わせる。例文帳に追加

- Heating sugar and mirin to make starch syrup, and blending it with unheated soy sauce.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

自然の生薬と杉などの花粉を混合して状にしたもの例文帳に追加

CANDY-LIKE MATERIAL MADE BY MIXING NATURAL CRUDE DRUG WITH POLLEN OF JAPANESE CEDAR, OR THE LIKE - 特許庁

原料に、二酸化チタン粒子及びシクロデキストリンを添加する。例文帳に追加

The method for producing the candies includes adding titanium dioxide particles and cyclodextrin to a candy raw material. - 特許庁

副原料として砂糖、コーンスターチ、水等を加える。例文帳に追加

Sugar, corn starch and starch syrup are each added as an auxiliary material to the product. - 特許庁

3とチューインガム5は、夫々複数の種類の味を有する。例文帳に追加

The candy 3 and the chewing gum 5 have each plural kinds of tastes. - 特許庁

還元難消化性水をバインダー成分とするコーティング製品例文帳に追加

COATING PRODUCT CONTAINING REDUCED INDIGESTIVE MILLET JELLY AS BINDER COMPONENT - 特許庁

さらに砂糖及び/又は水、香料及び色素を含有するのがよい。例文帳に追加

The maggot bait preferably contains sugar and/or starch syrup, a perfume and a coloring matter. - 特許庁

このは、原料を混合し120〜190℃の温度範囲で煮詰めるステップと、前記原料に二酸化チタン粒子を添加し攪拌するステップと、前記二酸化チタン粒子を添加した原料を冷却して固化させるステップにより製造する。例文帳に追加

The method includes a step of mixing the candy raw material followed by boiling up at 120-190°C, a step of adding titanium dioxide particles to the candy raw material followed by stirring, and a step of cooling and hardening the candy raw material added with titanium dioxide particles. - 特許庁

アミノ酸・ミネラル含有米水、およびその製造方法例文帳に追加

RICE STARCH SYRUP CONTAINING AMINO ACID/MINERAL, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

このは、原料を混合し120〜190℃の温度範囲で煮詰めるステップと、前記原料に二酸化チタン粒子、及びシクロデキストリンを添加し攪拌するステップと、前記二酸化チタン粒子及びシクロデキストリンを添加した原料を冷却して固化させるステップにより製造する。例文帳に追加

The method includes a step of mixing the candy raw material followed by boiling up at 120-190°C, a step of adding titanium dioxide particles and cyclodextrin to the candy raw material followed by stirring, and a step of cooling and hardening the candy raw material added with titanium dioxide particles and cyclodextrin. - 特許庁

冷やし(ひやしあめ)または湯(あめゆ)とは、麦芽水を湯で溶いて、風味や香りを付けるためにショウガの搾り汁またはおろし生姜を加えた、日本の伝統的な甘味飲料の一つ。例文帳に追加

"Cold candy" drink or ameyu ("candy"drink) is one of Japan's traditional sweet drinks made from malt syrup dissolved in hot water with ginger juice or grated ginger added as a seasoning or flavoring agent.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

日本では職人は一人前とされる基準として、一日に一斗缶二缶分の水を加工して売り物にしなければならず、その重労働ができなくなると、を造形する技術を磨き、売り上げを稼いだといわれている。例文帳に追加

Japanese full-fledged candy craftsmen normally had to make starch syrup in two eighteen liter drums and sell them, and if they were not able to bear such heavy workloads they refined the skill of shaping candies and earned money.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

アーティチョーク葉に由来する可食成分を含有するであって、アーティチョーク葉の乾燥粉末、又は抽出物(乾燥抽出物を含む)を生地又は水生地に混練し賦型化してなるものである。例文帳に追加

The candy comprises an edible component derived from artichoke leaves and is obtained by kneading dried powder of artichoke leaves or an extract (including a dried extract) with a candy dough or a starch syrup dough and forming the mixture. - 特許庁

この様な菓子としては、香煎、水類、糖類黄粉類をあわせて、水を加え、加熱して練り、半固体のとし、適当な大きさに成形後、砂糖をまぶした形態のげんこつ(ゲンコツ)の形態を取ることが好ましい。例文帳に追加

The confectionery is in a form preferably of fist candy obtained by putting roasted barley, starch syrup, saccharide and soybean flour together followed by adding water, heating and kneading the product to bring to semi-solid candy, and molding to an appropriate size followed by sprinkling sugar. - 特許庁

粉末還元水を添加すること、、好ましくは粉末高糖化還元水を添加すること、更に好ましくは単糖類40〜60%、二糖類40〜60%を含有する粉末還元水を添加することにより、ソフト感や口溶け感が改善され、味質が良好な焼き菓子を提供できる。例文帳に追加

The baked confectionery improved in soft feeling and dissolution in the mouth and having good taste is provided by adding powdery reduced starch syrup, preferably adding highly saccharified powdery reduced starch syrup, in addition, preferably adding powdery reduced starch syrup containing 40-60% monosaccharide and 40-60% disaccharide. - 特許庁

粉末還元水、好ましくは粉末高糖化還元水、更に好ましくは単糖類40〜60%、二糖類40〜60%を含有する粉末還元水を添加することにより、解凍後の保型性が改善され、油っぽさの少ないあっさりとした味質のクリーム類を提供できる。例文帳に追加

The cream improved in shape retainability after thawed, having slightly oily feeling and plain quality of taste is obtained by addition of powdery reducing starch syrup, preferably powdery highly-glycosylated reducing starch syrup, and further preferably powdery reducing starch syrup containing 40-60 wt.% of monosaccharide and 40-60 wt.% of disaccharide. - 特許庁

千歳は、親が自らの子に長寿の願いを込めて、細く長くなっています。例文帳に追加

Chitose-ame is long and thin, expressing the parents' wish for their child to live a long life.  - Weblio Email例文集

果物としての金柑は食べたことないんだけどさ、金柑味のならよく買ってるよ。例文帳に追加

I haven't ever eaten kumquat as a fruit, but I often buy it as a hard candy flavour. - Tatoeba例文

主人は怪しんだが、女がいかにも悲しそうな小声で頼むのでを売ってやった。例文帳に追加

Alhough the storekeeper feels suspicion about the woman, she pleads with him to sell some candy to her in such a sad small voice, so he sells her some.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

主人はまたを売ってやるが、女は「どこに住んでいるのか」という主人の問いには答えず消えた。例文帳に追加

The storekeeper sells her some candy and asks her, 'Where do you live?,' but she is gone without answering his question.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

主人は女を気の毒に思っていたので、羽織と引き換えにを渡してやった。例文帳に追加

The storekeeper feels sorry for her, and he gives her some candy in exchange for the haori.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

これにしたがうなら、幽霊がを買いにあらわれたのは慶長4年(1599年)の出来事になる。例文帳に追加

If this is to be believed, the year when the ghost appeared to buy candy was 1599.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

ごまめ(カタクチイワシの稚魚)を醤油風味の炊きにしたもの。例文帳に追加

Tazukuri is a term used in reference to Gomame (small sardines) that have been dried and then finished in a sweet sauce of sugar, mirin, soy sauce and sake.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

(みずあめ)は、デンプンを酸や糖化酵素で糖化して作られた粘液状の甘味料。例文帳に追加

Mizuame is a mucoid sweetener made by saccharifying acid and diastatic enzymes with starch.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

酸糖化法で製造された水は、無色透明でほぼ水分と糖質しか含まない。例文帳に追加

The mizuame manufactured through the acid saccharification method is clear and colorless and contains only moisture and carbohydrate.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

甘みには水・みりんが使われるが、現代では砂糖を使うことも多い。例文帳に追加

For sweet tastes, starch syrup or mirin (sweet cooking rice wine) has been used, but nowadays, sugar is often used as well.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

 甘味料として古代から用いられ、江戸時代までは最も重要な甘味料であった。例文帳に追加

Starch syrup: Used as a sweetener from ancient times, this was the most important sweetener until the Edo period.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

蒸しと乾燥を20~30回、色になるまで繰り返す製法のため3~4ヶ月の期間を要する。例文帳に追加

Since the process of making yubeshi requires a repetition of steaming and drying for twenty to thirty times until the citron cup turns yellowish-brown, it takes a period of three to four months.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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