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該当件数 : 396



例文

少なくとも砂糖、水、蜂蜜等の糖類とともに、唐辛子、及び唐辛子を含むコチジャン、トウバンジャン等の辛味調味料を併用した甘辛い調味液で鰻加工食品が味付けされたことを特徴とする。例文帳に追加

This processed eel food is characterized by seasoning the processed eel food with the sweet and sharp seasoning liquid containing at least a sugar such as sucrose, starch syrup or honey, Guinea pepper, and a sharp seasoning such as go chu jang (a Korean seasoning) or tou pan chiang (a Chinese seasoning) containing Guinea pepper. - 特許庁

本発明のdL字型転倒防止器具は、量産に依る低コストを目指し、小型でシンプルな構成・構造で取り付けも容易、金太郎のように、夫々左右共用の一体成型であることを最も主要な特徴とする。例文帳に追加

The dL-shaped fall prevention device is small, simple in configuration/structure, easy to install, and is most primarily characterized by an integrated molding with the respective right and left commonly used. - 特許庁

甘味の立ちおよびキレが速い甘味質を有する糖アルコールであるソルビトールおよび/または高糖化還元水を添加することで、香辛料の風味を増強した飲食物を提供する。例文帳に追加

The food and drink is enhanced in flavor of spices by the addition of sorbitol and/or high saccharified reduced starch syrup as sugar alcohol having sweet quality which is quick in a speed at which sweetness reaches a peak after putting in the mouth and a speed at which sweetness disappears after sweetness reaches a peak. - 特許庁

「あめ」に対して「め」の高さを高く設定することで「雨」に対応した発声を、「め」の高さを低く設定することで「」に対応した発声を行なわせることができる。例文帳に追加

The pitch of 'me' of 'ame' is raised to speak 'ame' meaning rain, and it is lowered to speak 'ame' meaning a candy. - 特許庁

例文

また、甘味のキレが遅く後引きがある甘味質を有する糖アルコールである低糖化還元水を添加することにより、旨味を増強した飲食物を提供する。例文帳に追加

Furthermore, the food and drink is enhanced in palatability by the addition of low saccharified reduced starch syrup as sugar alcohol having sweet quality which is slow in a speed at which sweetness disappears after sweetness reaches a peak and has aftertaste of sweetness. - 特許庁


例文

しかし彼女の出会う若い男たちは平凡で、彼女は彼らに希望を与えることなく、内緒でゼリーをたくさん食べてはロマンチックな欲求を慰めるようにしていた。例文帳に追加

But the young men whom she met were ordinary and she gave them no encouragement, trying to console her romantic desires by eating a great deal of Turkish Delight in secret.  - James Joyce『母親』

しかし、それぞれの国の経済には、個性もあれば歴史的な経緯もある中で会社を営んでいるわけですから、そういう意味で、金太郎のようにピシッと日本の企業の企業会計を合わせていかなければならない、ということではないと私は思うのです。例文帳に追加

However, the economy of each country has its own characteristics as well as its own historical background, and companies are operating in that context. Therefore, I do not think that we will need to adapt Japanese companiescorporate accounting practices to categorically meet the international standards.  - 金融庁

デキストリン、マルトデキストリン又は粉などの澱粉中間分解産物を加えることによって、マンノース主鎖の多糖類、グルコース主鎖の多糖類又はキシラン主鎖の多糖類の粘度を低下する粘度低下方法である。例文帳に追加

This method for lowering viscosity of polysaccharide of mannose chain, polysaccharide of glucose chain or polysaccharide of xylan chain is performed by adding an intermediate decomposition product of starch such as dextrin, malt dextrin or powdered taffy to the polysaccharide. - 特許庁

本発明は、麦芽と副原料とを含む原料を使用する発泡酒の製造方法において、副原料が、大麦の糖化物に含まれるタンパク質をプロテアーゼで分解して得られるアミノ酸濃度が2質量%以上の大麦水を含むことを特徴とする。例文帳に追加

In the method for producing a sparkling liquor using malt and an auxiliary material, the auxiliary material comprises barley glucose syrup that is obtained by hydrolyzing a protein in a barley saccharified substance with protease and has ≥2 mass% amino acid concentration. - 特許庁

例文

果糖とブドウ糖とショ糖と粉とからなる水溶性糖類混合物と、エリスリトールと、カラギーナンとローカストビーンガムとの組合わせからなる植物抽出多糖類を含むゲル化剤とを含有するゼリー組成物を容器に充填する。例文帳に追加

This frozen jelly drink is obtained by packing a container with a jelly composition comprising a water-soluble saccharide mixture of fructose, glucose, sucrose and powdery candy, erythritol, and a gelatinizer comprising plant-extracted polysaccharides consisting of a combination of carrageenan with locust bean gum. - 特許庁

例文

カカオマスおよび/またはココアパウダーを含有する飲食物に、甘味の立ちおよびキレが遅い甘味質を有する糖アルコールである、固形分中の糖組成において5糖類以上が50重量%以上の低糖化還元水を添加することで、カカオの風味を向上する。例文帳に追加

The food and drink containing cacao mass and/or cocoa powder are added with low saccharogenic reducing starch syrup which is sugar alcohol having sweetness quality slow in rise and disappear of sweetness and in which ≥5 saccharides occupy50 wt.% in a sugar composition in solid content so as to improve cacao flavor. - 特許庁

α化澱粉をブリックス40〜88度を有する水、蜂蜜、濃縮果汁及び液糖などの粘性調味液に混和し、該混和物を他の水性調味料基剤及び具材と混和することにより、上記課題の具材入り液状調味料を得る。例文帳に追加

The ingredient material-containing liquid seasoning is obtained by mixing the alfatized starch with a viscous seasoning such as starch syrup, honey, concentrated juice or liquid sugar having 40-88 degree Brix and mixing the mixture with the other water-based seasoning base and an ingredient material. - 特許庁

穀類を糖化原料とする水の製造において、前記穀類を加水分解することにより得られる糖化液を、両性イオン交換樹脂又は無極性樹脂からなる多孔性樹脂層に、SVが0.01〜5の範囲内となる速度で通液する。例文帳に追加

The glucose syrup is produced by using grains as a saccharification raw material, hydrolyzing the grains to give mash and passing the mash through a porous resin layer composed of an amphoteric ion exchange resin or a nonpolar resin at a rate of 0.01-5 SV (liquid hourly space velocity). - 特許庁

自然の風合いと香りを持ち、長期間にわたってダニやカビの発生を防止して、年月の経過と共に艶のある色に変色していき、畳表を裏返しすると新品と同様な鮮やかな色が甦る畳表の製造方法を提供するものである。例文帳に追加

To provide a manufacturing method of a Tatami mat surface having a natural texture and odor and preventing ticks and mold throughout a long period wherein color changes into glossy amber with passage of time and a bright color as good as new is restored by reversing the Tatami mat surface. - 特許庁

砂糖や黒糖を摂取する際に、サラシア属植物の微粉砕物及び/又はその抽出エキスを同時に摂取することにより、糖の吸収を抑制し、急激に血糖値が上昇しない等のキャンディを提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide a candy such as a sweet suppressing absorption of sugars without rapidly increasing a blood glucose level by simultaneously ingesting a finely pulverized material of a plant of the genus Salacia and/or an extracted essence thereof during ingestion of sugar or brown sugar. - 特許庁

センダン葉エキス末、霊芝エキス末、霊芝黒焼粉末を有効成分として含有し、基材として水、黒糖、グラニュー糖を含有し、香料として、シナモン、羅漢果、テアニン、甘草、桔梗から選択される咽頭炎用及びインフルエンザ予防・治療用の経口投与組成物。例文帳に追加

The oral administration composition for pharyngitis, and influenza prevention and treatment contains a Melia azedarach leaf extract powder, a ganoderma lucidum extract powder and a ganoderma lucidum black burned powder as active ingredients, contains starch syrup, brown sugar and granulated sugar as substrates, and selects among cinnamon, momordica grosvenori, theanine, licorice and Platycodi Radix as a perfume. - 特許庁

包装体10は、等の被包装物5と、被包装物5を収納した、長手方向(図の上下方向)と幅方向(図の斜め左下及び斜め右上方向)の一対の端部側部分22a、22bとがシールされた筒状のフィルム20を前提として構成されている。例文帳に追加

The package 10 is constituted by presupposing a packaged article 5, such as a candy, and a cylindrical film 20 in which the packaged article 5 is packaged by sealing together a pair of end-side parts 22a and 22b in the longitudinal direction (vertical direction in the figure) and the lateral direction (lower left and upper right in the figure). - 特許庁

乾燥後焙煎し、粗熱を取り微粉末にすることにより、木天蓼の有効成分を無くすことなく木天蓼を使用したコンニャク、豆腐、ラ−メン、うどん、蕎麦、寒天、焼菓子、菓子、餅菓子、ゼリ−、アイスクリ−ム、饅頭、マカロニ、の製造。例文帳に追加

After drying, the dried Actinidia polygama is roasted, cooled and pulverized to produce konjak, tofu, Chinese noodles, noodles, buckwheat noodles, agar, baked cake, cake, rice-cake sweets, jelly, ice cream, bun with bean-jam filling, macaroni or candy using Actinidia polygama without eliminating the active ingredient of Actinidia polygama. - 特許庁

無農薬で栽培されたスイカから果肉を取り出し、果肉を搾って果汁をつくり、果汁を水と同等か近似の粘度を有するまで弱火で煮詰め、煮詰めたものが冷えて固まる前に所要量の蜂蜜を混ぜることによりつくる。例文帳に追加

The watermelon sugar containing the honey is produced by taking out sarcocarp from the watermelon cultivated without using agrochemicals, squeezing the sarcocarp to provide the fruit juice, condensing the fruit juice so as to have a viscosity equal to or nearly equal to that of starch syrup, and mixing the honey in a prescribed amount before the condensed fruit juice is cooled and solidified. - 特許庁

また、腸吸収性抗炎症因子含有免疫性物質は、アイスクリーム、、焼き菓子、パン、ケーキ、プリン、ムース、ゼリー、氷菓、ふりかけ、グミ、チョコレート、キャラメル、ジャム、ガム又はカレーに添加利用することができる。例文帳に追加

The antiinflammatory factor-containing immunological substance can be added and utilized in an ice cream, a candy, a baked confectionery, a bread, a cake, a custard pudding, a mousse, a jelly, a frozen sweet, a tastily seasoned dried food for sprinkling over rice, a gummy candy, a chocolate, a caramel, a jam, a chewing gum or a curry. - 特許庁

ハナビラタケ乾燥体および/またはハナビラタケ抽出エキスに、還元麦芽糖水や結晶セルロースなどの賦形剤を所定量添加し、造粒処理を施すこと特徴とするハナビラタケ含有顆粒の製造方法およびその製造方法により得られるハナビラタケ含有顆粒。例文帳に追加

The granules including the mushroom, Sparaseeis crispa, are prepared by adding a prescribed amount of vehicles, e.g, reduced malt sugar syrup or crystalline cellulose to the dried mushroom and/or the extract of the mushroom and granulating the mixture. - 特許庁

複数の異なる粒状菓子素材を固形剤を用いて接着し固形一体化する菓子において、前記固形剤は水及び砂糖を主成分として増粘多糖類を含有し、前記固形剤に含有する増粘多糖類の含有量が、前記固形剤の0.03〜1.0重量%である。例文帳に追加

This confectionery is obtained by sticking plural granular confectionery materials together using a hardening agent so as to be integrated in one solid; wherein the hardening agent consists mainly of glutinous starch syrup and sugar, and contains thickening polysaccharides, and the content of the thickening polysaccharides is 0.03-1.0 wt.% based on the hardening agent. - 特許庁

粒ガムや板ガム、等の表面に小さな粒子2を付着させたり、突起を形成する等し、これを口の中に入れて舌の上で転がしたり、上あごに押し付けて舌をこすりつけることにより、表面の粒子や突起が舌のひだの間をこすり、ここに残された食べ物のカスをこすり取る働きを持たせる。例文帳に追加

The user puts the gum or candy into the mouth, and rolls on the tongue or pushes to the upper jaw to scrub the tongue so that the particles or projections on the surface may have activity of scrubbing the intervals of the creases of the tongue and scrubbing food sediment left therein. - 特許庁

また、粉末高糖化還元水を使用すると、練り上げ時間や炊き時間等の作業時間を延長することなく低カロリー、低甘味ですっきりした良好な味質をもち、かつ、餡製品中の糖の結晶析出も抑制でき、保湿性も優れている餡製品を提供できる。例文帳に追加

The use of the powdery highly saccharified reduced starch syrup enables to obtain the bean jam product without extending working hour such as kneading hour and boiling hour. - 特許庁

豆乳および豆乳を含有する飲食物に、甘味の立ちおよびキレが遅い甘味質を有する糖アルコールである、固形分中の糖組成において5糖類以上が50重量%以上の低糖化還元水を添加することで、豆乳のもつ後味、エグ味を低減する。例文帳に追加

The soymilk and soymilk-containing food and drink are added with low saccharogenic reducing starch syrup which is sugar alcohol having sweetness quality slow in rise and disappear of sweetness and in which ≥5 saccharides occupy50 wt.% in a sugar composition in solid content so as to reduce aftertaste and harsh taste of soymilk. - 特許庁

粉末状組成物100重量部中に、融点20℃以上の食用油脂を25重量%以上有する食用油脂50.0〜80.0重量部と、還元水(固形分換算)5.0〜13.0重量部とを含有することを特徴とする米飯用粉末状組成物。例文帳に追加

The powdery additive for cooked rice characteristically comprises 50.0-80.0 pts.wt., based on 100 pts.wt. of the powdery additive, of eatable oil and fat melted at a temperature of20°C, 5.0-13.0 pts.wt. of reduced starch syrup (on the solid basis). - 特許庁

天城産の抗火石を使用することにより、水の浄化作用を有すると共に、殺菌性、抗菌性、防カビ性、防臭性を有し、かつ黒味がかった色で天目調を呈する陶磁器用の釉薬、及び水の浄化作用、殺菌性、抗菌性、防カビ性、防臭性を有する素焼成形品とする。例文帳に追加

To obtain a glaze for pottery which has the purification action for water, biocidal property, antibacterial property, antifungal property and deodorization property and exhibits blackish amber colored tea bowl tune, and an unglazed molding having the purification action for water, biocidal property, antibacterial property, antifungal proper and deodorization property by using the Kohga stone (vesicular lava produced at Amagi district in Japan). - 特許庁

豆乳および豆乳を含有する飲食物に、甘味の立ちおよびキレが遅い甘味質を有する糖アルコールである、固形分中の糖組成において5糖類以上が50重量%以上の低糖化還元水を添加することで、豆乳のもつ後味、エグ味を低減する。例文帳に追加

The aftertaste or harsh taste of soybean milk is reduced by adding low saccharized reduced starch syrup which is sugar alcohol having sweet quality slow in beginning and finish of sweetness and contains 50 wt.% or more of 5 or more saccharides in a sugar composition in solid to soybean milk or refreshment containing soybean milk. - 特許庁

転化糖、水、果糖、ブドウ糖、ショ糖、液糖及び蜂蜜からなる群から選ばれた1 種又は2種以上を含有し、糖度が60以上である水相と、チョコレート生地とからなることを特徴とする水中油型乳化チョコレート類。例文帳に追加

This oil-in-water type emulsified chocolate is characterized by comprising an aqueous phase containing at least one kind selected from the group consisting of inverted sugar, millet jelly, fructose, glucose, sucrose, liquid sugar and honey, and having a saccharinity of60, and a chocolate dough. - 特許庁

軟らかい弾力性と安定した保水性を備えた状態で長期保存できるお好み焼シートを提供し、お好み焼シートの材料にトレハロース及び還元水を備え、所定の大きさ及び厚さの略円形の形状を施したお好み焼シートを提供する。例文帳に追加

The present invention provides an Okonomiyaki sheet capable of carrying out long-term storage in a state having soft elasticity and stable water-retaining property by containing trehalose and a reduced starch syrup as materials for the sheet and having nearly circular shape with a prescribed size and thickness. - 特許庁

大麦もしくはその粉砕物を液化して液化液を得る液化工程と、液化液に糖化酵素を添加して反応させて糖化液を得る糖化工程と、pHを4以下に調整後さらに反応させる亜鉛抽出工程とを備える大麦水の製造方法。例文帳に追加

This method for producing the barley starch syrup comprises a liquefying process of liquefying barley or its crushed product to obtain liquefied liquid, a saccharifying process of adding saccharifying enzyme to the liquefied liquid followed by making react to obtain saccharified liquid, and a zinc extracting process of adjusting pH to ≤4 followed by making react. - 特許庁

主としてコンピュータシステムに適用させるものであり、「と鞭」の例えに基づく理論で、「知的向上を目的とするソフト」の積極実行と、「娯楽を目的とするソフト」の制限的実行との制御を行うようにしたものである。例文帳に追加

To provide a method of controlling the time of using computer software applicable mainly to a computer system for the active execution of the 'software with the object of intellectual improvement' and the limited execution of the 'software with the object of entertainment' based on the theory of 'a carrot-and-stick policy'. - 特許庁

又、この食物当接面5には、食物付着防止用凹凸6が備えられており、この食物付着防止用凹凸6によって、例えば餅、いも、チョコレート、或いはチュウーインガム等の粘着性を有する食物が食物当接面5に付着し難く、付着しても容易に離脱するものとされている。例文帳に追加

The projections/recessions 6 allow the adhesive food such as rice cake, potatoes, chocolate or chewing gum to be hardly stuck onto the food abutment surface 5 or to be easily separated even in the case of adhesion. - 特許庁

Gentoo Linux SPARC ハンドブック(一部未訳)Sven VermeulenAuthorRoy MarplesAuthorDaniel RobbinsAuthorChris HouserAuthorJerry AlexandratosAuthorSeemant KulleenGentoo x86 DeveloperTavis OrmandyGentoo Alpha DeveloperJason HuebelGentoo AMD64 DeveloperGuy MartinGentoo HPPA developerPieter Van den AbeeleGentoo PPC developerJoe KallarGentoo SPARC developerJohn P. DavisEditorPierre-Henri JondotEditorEric StockbridgeEditorRajiv ManglaniEditorJungmin SeoEditorStoyan ZhekovEditorJared HudsonEditorColin MoreyEditorJorge PauloEditorCarl AndersonEditorJon PortnoyEditorZack GilburdEditorJack MorganEditorBenny ChuangEditorErwinEditorJoshua KinardEditorTobias ScherbaumEditorXavier NeysEditorGrant GoodyearReviewerGerald J. Normandin Jr.ReviewerDonnie BerkholzReviewerKen NowackReviewerLars WeilerContributorおぎうち やすお翻訳わただ ゆうすけ翻訳せーいち翻訳五十嵐 正尚翻訳武田 洋之翻訳村上 誠翻訳小林 弘樹翻訳真藤 直観翻訳萩原 佳明翻訳松葉翻訳中野 正智翻訳谷 茂寛翻訳更新日 2008年 9月 26日 この翻訳はすでにメンテナンスされていません。例文帳に追加

Gentoo Linux SPARC HandbookSven VermeulenAuthorGrant GoodyearAuthorRoy MarplesAuthorDaniel RobbinsAuthorChris HouserAuthorJerry AlexandratosAuthorSeemant KulleenGentoo x86 DeveloperTavis OrmandyGentoo Alpha DeveloperJason HuebelGentoo AMD64 DeveloperGuy MartinGentoo HPPA developerPieter Van den AbeeleGentoo PPC developerJoe KallarGentoo SPARC developerJohn P. DavisEditorPierre-Henri JondotEditorEric StockbridgeEditorRajiv ManglaniEditorJungmin SeoEditorStoyan ZhekovEditorJared HudsonEditorColin MoreyEditorJorge PauloEditorCarl AndersonEditorJon PortnoyEditorZack GilburdEditorJack MorganEditorBenny ChuangEditorErwinEditorJoshua KinardEditorTobias ScherbaumEditorXavier NeysEditorJoshua SaddlerEditorGerald J.  - Gentoo Linux

製法は明時代の中国における軟落甘(小麦粉・米粉を水や脂肪で練り固めて乾燥させた菓子。西~中央アジアに由来するといわれ、元(王朝)時代に中国に伝来した)に基づき、室町時代に日明貿易で伝わり、茶道の勃興によって広まった。例文帳に追加

The recipe is based on that for nanrakukan (a sweet made by drying the kneaded mixture of wheat flour or rice flour and starch syrup and fat, which is said to have originated from the western and central Asia and to have subsequently been introduced to China in the Yuan Dynasty era) produced in the Ming Dynasty era in China; the nanrakukan was introduced to Japan in the Muromachi period through the Japan-Ming trade (the trade between Japan and the Ming Dynasty in China) and became popular along with the rise of the tea ceremony.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

江戸時代の行商は、天秤棒を担いだ業態では棒手売とも呼ばれ、扱われる商品は魚介類(シジミやアサリのような貝も)から豆腐・といった食品のほか薬など生活物資、アサガオやキンギョ・風鈴といった生活に潤いを与える物品もあれば、大きな箪笥などの家具を扱う業態も存在し、果ては水を行商する者もいた。例文帳に追加

Peddlers were also called bote-uri derived from their sales method to carry a yoke, and they sold seafood (including shellfish such as corbicula clams and asari clams), food (including tofu and candies), everyday goods (such as medicine), goods enriching people's lives (such as asagao (morning glory), goldfish, and wind chimes), furniture (including big chests) and water.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

低カロリー醸造酒の製造工程のいずれかにおいて、アセスルファムカリウム、アスパルテーム、エリスリトール、ソルビトール、マルチトール(還元麦芽糖)、還元麦芽糖水、キシリトール、羅漢果、ステビア、及びスクラロースからなる群から選ばれた、1種又は2種以上を組み合わせてなる低カロリー甘味料又はノンカロリー甘味料を添加する。例文帳に追加

This method for producing the low-calorie brewage comprises adding a low-calorie sweetener or a non-calorie sweetener comprising one or more kinds selected from the group consisting of acesulfame potassium, aspartame, erythritol, sorbitol, maltitol (reduced maltose), millet jelly of reduced maltose, xylitol, fruit of Momordica grosvenori, stevia and sucralose. - 特許庁

高濃度の還元水と少なくとも1種以上のアルジオールを含有する組成物に特定比量のポリアクリル酸ナトリウムを配合させることにより、指や塗布具に取り易く、十分な量の組成物を指などに保持でき、かつ組成物を口腔内へ容易に塗布することができると共に、さらに、シクリト−ルを配合した場合、高い湿潤効果を得ることが可能となる優れた口腔用組成物。例文帳に追加

By incorporating sodium polyacrylate at a specific ratio to a composition containing high-concentration reduced sugar syrup and at least one alditol, the obtained composition is easily taken by the finger or an applicator and can be held in a sufficient amount on the finger or the like and can be easily applied to the oral cavity, and furthermore incorporation of a cyclitol enables to obtain a high wetting effect to make the oral composition superior. - 特許庁

固形分中に平均分子量20,000以下のコラーゲンペプチド50〜80重量%、油脂5〜10重量%、100〜350ブルームのゼラチン3〜9重量%、グリセリン12〜36重量%を含有し、かつ砂糖及び水を実質的に含有せず、全体の水分値が15〜20%であることを特徴とするグミキャンディ様構造物。例文帳に追加

The gummy candy-like structure comprises 50 to 80 wt.% of a collagen peptide having an average mol.wt. of not more than 20,000 in the solid content, 5 to 10 wt.% of oils and fats, 3 to 9 wt.% of gelatin of 100 to 350 bloom, and 12 to 36 wt.% of glycerol, substantially not containing sugar and starch syrup, and having a total water content of 15 to 20%. - 特許庁

甘味の立ちおよびキレが遅い甘味質を有する糖アルコールである、固形分中の糖組成において5糖類以上が40重量%以上の低糖化還元水を添加することで、コーヒー風味および/または紅茶風味および/または抹茶風味および/またはミルク風味(乳風味)を増強する。例文帳に追加

The food and drink is enhanced in coffee flavor and/or black tea flavor and/or powdered green tea flavor and/or milk flavor by addition of low saccharified reduced starch syrup which is sugar alcohol having sweet quality slow in beginning and finish of sweetness and contains 40 wt.% of pentasaccharide or higher in a sugar composition in solid. - 特許庁

種を取り除いたアムラの果肉を蒸し、前記アムラ果肉100重量部に対しサトウキビを搾ったジュースを煮つめた後の甘蔗糖が50〜150重量部になるように加えて加熱し煮詰まったものを裏漉ししてジャムとし、或いはさらに煮詰めて一口量を成型してとしたことを特徴とする健康食品。例文帳に追加

This health food is obtained by steaming amla fruit flesh from which seeds are removed, adding and heating juice obtained by squeezing sugarcane so as to bring sucrose after condensing to 50-150 pts.wt. based on 100 pts.wt. of the amla fruit flesh, straining the condensed product into jam or further condensing and forming a mouthful of candy. - 特許庁

小麦粉、卵白及び液卵を主成分とする生地2の内部に、水、植物性油脂及びチーズを主成分とするチーズクリーム3を封入してなるチーズドック1であって、少なくとも生地とチーズクリーム3との境界部分4に酢酸ナトリウム及びグリシンを含むグリシン製剤を配合する。例文帳に追加

The cheese dog 1 is obtained by enclosing cheese cream 3 comprising starch syrup, vegetable oil and fat, and cheese as essential components in the interior of dough 2 comprising flour, albumen and liquid egg as essential components, and arranging a glycine preparation containing sodium acetate and glycine at least at the boundary part 4 between the dough and the cheese cream. - 特許庁

コーティング剤として、水もしくはセルロースを主原料にした水溶性高分子を採用し、このコーティング剤に、米タンパク質を加水分解することにより生じる血圧上昇抑制ペプチドを含有する特定飲料など米本来の有用成分を添加し、コーティング剤および有用成分により、無洗米の表層全体を被覆した被膜無洗米を提供する。例文帳に追加

The coated wash free-rice is obtained by adopting as a coating agent a water-soluble polymer having as the main ingredient starch syrup or cellulose, adding to the coating agent the useful component originated from rice such as a specific drink containing blood pressure-controlling peptide produced through hydrolyzing rice protein, and wholly coating the outer layer of the wash-free rice with the coating agent and the useful component. - 特許庁

健康食品の加工に於いて、チョコレートや砂糖やチューインガムやウーロン茶に柿渋、ウコン、タンニン、田七粉、日々草等をアルコールの急速分解剤として混合せしめると共に、アロエベラや螺旋水藻の栄養源を添加し甘味料、香料、塩分を適当に添加する事を特徴としたアルコール急速分解健康食品と健康飲料。例文帳に追加

This healthy food or healthy drink capable of rapidly degrading an alcohol is obtained by mixing permission juice, curcuma, tannin, a powder of Panax notoginseng, and Vinca rosea or the like with chocolate, sugar candy, chewing gum or oolong tea as a rapidly degrading agent of the alcohol, adding a nutrient of aloe vera and spiral water algae and further adding a sweetening, a perfume, and a salinity in suitable amounts. - 特許庁

甘味の立ちおよびキレが遅い甘味質を有する糖アルコールである、固形分中の糖組成において5糖類以上が40重量%以上の低糖化還元水を添加することで、コーヒー風味および/または紅茶風味および/または抹茶風味および/またはミルク風味(乳風味)を増強する。例文帳に追加

The food and drink is enhanced in coffee flavor and/or black tea flavor and/or powdered green tea flavor and/or milk flavor by addition of low saccharized reduced starch syrup which is sugar alcohol having sweet quality slow in beginning and finish of sweetness and contains40 wt.% of ≥5 saccharides in a sugar composition in solid. - 特許庁

例文

製造方法は、成型モールド1に進退可能なピン2をセットして外周のキャンディ生地41を流し入れ、硬化後、前記ピン2をその天面がピン2を抜いた後に形成される空間の底面を塞ぐ位置まで引抜いて保持し、前記空間に中心のキャンディ生地42を流し入れ、全体を固化させる。例文帳に追加

This method for producing the candies comprises setting a movable pin 2 on a candy forming mold 1, pouring peripheral candy dough 41, pulling out the pin 2 after stiffening up to a position where the top side of the pin closes the bottom side of a space formed after pulling out the pin 2, holding the pin, and pouring central candy dough 42 into the space followed by stiffening the whole. - 特許庁

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原題:”A Mother”

邦題:『母親』
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