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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 麦中に関連した英語例文

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麦中の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 293



例文

華蕎という食べ物例文帳に追加

a dish called Chinese noodles  - EDR日英対訳辞書

力粉という小例文帳に追加

medium ground flour called {'chuhrikiko'}  - EDR日英対訳辞書

華麺用小粉の製造法例文帳に追加

METHOD OF PRODUCING WHEAT FLOUR FOR CHINESE NOODLES - 特許庁

粉は使用せずに小粉とかん水を使用して作った華麺の一種である。例文帳に追加

Noodles used to cook Okinawa Soba are a kind of Chinese noodles made from flour and brine, not buckwheat powder.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

日本蕎はなくなり華蕎(ラーメン)になり、笛もチャルメラという物に変わった。例文帳に追加

Their items were changed from Japanese buckwheat noodles to Chinese noodles called ramen and a flute called charumera replaced the whistle.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

に湿熱処理小粉を2〜7質量%含有させてなるホットケーキミックス。例文帳に追加

The objective hot cake mix includes 2-7 mass % of moist-heat treated flour in the main wheat flour. - 特許庁

油型乳化組成物、膨張性小食品用の生地、及び膨張性小食品例文帳に追加

OIL-IN-WATER EMULSIFIED COMPOSITION, DOUGH FOR SWELLING WHEAT FOOD AND SWELLING WHEAT FOOD - 特許庁

粒状の膨化ライを、連続した流れので回転する歯で衝打し、課題の膨化ライを得る。例文帳に追加

The subjective puffed rye is provided by applying impacting blow to grain puffed rye with choppers rotating in a continuous flow. - 特許庁

また、引越業者が贈呈した蕎に蕎の注文書を同封させることにより、蕎の販売促進を行うことができる。例文帳に追加

Also, by enclosing an order form for the buckwheat noodles in the buckwheat noodles presented by the mover, the sale of the buckwheat noodles is promoted. - 特許庁

例文

それは今まで食べた蕎で一番美味しい。例文帳に追加

That is the most delicious soba I have ever eaten so far. - Weblio Email例文集

例文

が力を合わせての刈入れをしました。例文帳に追加

The whole family helped harvest the wheat. - Tatoeba例文

身の周りに巻かれている小粉のトルティーヤ例文帳に追加

a flour tortilla folded around a filling  - 日本語WordNet

発酵していない、または発酵例文帳に追加

unfermented or fermenting malt  - 日本語WordNet

角感染した穀物製品の摂取による例文帳に追加

poisoning by ingestion of ergot-infected grain products  - 日本語WordNet

の澱粉質を精製したもの例文帳に追加

things refined from wheat flour starch  - EDR日英対訳辞書

(米やを)水のですり合わせて洗う例文帳に追加

to wash away the bran or dirt off grains by rinsing them in water  - EDR日英対訳辞書

が力を合わせての刈入れをしました。例文帳に追加

The whole family helped harvest the wheat.  - Tanaka Corpus

原料は大豆が少なく、小心である。例文帳に追加

It is mainly made from wheat, and little of soybeans are used to make it.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

薄い小の皮のに餡が詰まった形状。例文帳に追加

It is a thin layer of wheat-flour dough shaped like kamaburo with bean jam stuffed inside.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

若葉のγ−アミノ酪酸含量を高める方法例文帳に追加

INCREASE IN γ-AMINOBUTYRIC ACID CONTENT IN BARLEY OR WHEAT YOUNG LEAF - 特許庁

非水性媒体での活性小グルテンの展開方法例文帳に追加

EXTENSION OF ACTIVE WHEAT GLUTEN IN NONAQUEOUS MEDIUM - 特許庁

ゲノムAにSBEIIa変異遺伝子を有する小例文帳に追加

Wheat having a mutant SBEIa gene in the A genome. - 特許庁

原料小麦中の混入種子の除去方法例文帳に追加

PROCESS FOR REMOVING INCLUSION SEED IN RAW MATERIAL WHEAT - 特許庁

発明による芽発酵飲料の製造に用いる大の前処理方法は、大をマイクロ波を用いて加熱することによって、大麦中のリポキシゲナーゼ(LOX)活性を低減もしくは失活させることを特徴とする。例文帳に追加

The method for the pretreatment of barley to be used for producing a malt-fermented beverage includes heating the barley with microwaves to reduce or deactivate the LOX activity in the barley. - 特許庁

強力小粉又は力小粉から得られた粒径が52μ以下の微粉粒子数が全粒子数の75%以上を占める小粉と、薄力小粉とを、10:90〜65:35の重量比率で配合してなることを特徴とする菓子用小粉;上記菓子用小粉を使用して得られた菓子;上記菓子用小粉を使用することを特徴とする菓子の製造方法。例文帳に追加

This wheat flour for cake is produced by compounding (A) wheat flour containing fine powder particles having particle diameter of52 μm in an amount accounting for75% of the total number of particles and derived from hard wheat flour or medium wheat flour with (B) soft wheat flour at a weight ratio of 10:90 to 65:35. - 特許庁

麦中のLOX活性を効果的に低減して、芽発酵飲料製品におけるノネナールポテンシャルを大幅に低下させ、その結果、芽発酵飲料の香味安定性を向上させることができる、芽発酵飲料の製造に用いる大の前処理方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for the pretreatment of barley to be used for producing a malt-fermented beverage, by significantly decreasing nonenal potential in the malt-fermented beverage through effectively reducing LOX (lipoxygenase) activity in barley, resulting in enabling the flavor stability of the malt-fermented beverage to be improved. - 特許庁

製パン能に影響を与える、小の澱粉のうち、良好な製パン特性を持つ大粒澱粉を多く含む小澱粉をパン用強力小粉に対して略70%以上加えて、調整小粉を作り、これらから低蛋白パンなどの低蛋白小加工食品を得る。例文帳に追加

L-Arabinose is added to the prepared wheat flour to produce the salt-reduced low-protein bread. - 特許庁

練って延ばした小粉のに果物や肉を入れてオーブンで焼いた食べ物例文帳に追加

a pastry case filled with meat or fruit and baked in an oven  - EDR日英対訳辞書

しかしそのになんと蕎屋の十助がいるではないか。例文帳に追加

Much to his surprise, he found Jusuke from the soba restaurant in the party.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

なお島津久光は帰国の最、生事件を起こすこととなった。例文帳に追加

On the way back to his domain Hisamitsu SHIMAZU caused the Namamugi Incident.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

ワサビWの苗の食用部Sを飯石15のに入れる。例文帳に追加

An edible part S of a seedling of Japanese horseradish W is put into the granite porphyry 15. - 特許庁

層状小粉膨化食品用可塑性油水型乳化物例文帳に追加

PLASTIC W/O EMULSION FOR LAYERED PUFFED WHEAT FLOUR FOOD PRODUCT - 特許庁

麦中のLOX活性を効果的に低減して、芽発酵飲料製品におけるノネナールポテンシャルを大幅に低下させると同時に、大麦中のアミノ酸濃度の低下を抑え、その結果、芽発酵飲料の香味安定性を向上させる、芽発酵飲料の製造に用いる大の前処理方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for pretreating barley used for producing a malt-fermented drink, by which LOX activity in the barley is effectively reduced to greatly lower nonenal potential in the malt-fermented drink product and simultaneously prevent the lowering of an amino acid concentration in the barley, consequently improving the flavor stability of the malt-fermented drink. - 特許庁

麦中のLOX活性を効果的に低減して、芽発酵飲料製品におけるノネナールポテンシャルを大幅に低下させると同時に、大麦中のアミノ酸濃度の低下を抑え、その結果、芽発酵飲料の香味安定性を向上させる、芽発酵飲料の製造に用いる大の前処理方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for pretreating barley used for producing a malt-fermented drink, by which LOX activity in barley is effectively reduced to greatly lower nonenal potential in the malt-fermented drink product and simultaneously prevent the lowering of an amino acid concentration in the barley, consequently improving the flavor stability of the malt-fermented drink. - 特許庁

公辨が深大寺を訪れた際にも蕎が供応され、公辨はこの蕎切りを非常に気に入り殿でも盛んに話題にした。例文帳に追加

When soba (buckwheat noodles) was served on the occasion of his visit to Jindai-ji Temple, Koben was pleased with it very much and thereafter he often took up soba as a topic of conversation in the shogun's residence.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

民間で行われていたの収穫の際の餅作りの風習が宮行事に取り入れられる形で広く用いられた。例文帳に追加

Sakubei gained popularity when the custom among the general public of making pounded wheat cakes during the wheat harvest was introduced to the Imperial Court.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

味噌は生産量の11%ほどを占め、九州地方、国地方西部、四国西部では主にの白味噌が造られている。例文帳に追加

Barley miso accounts for about eleven percent of the total production, and the Kyushu region, west of Chugoku region, and west of Shikoku region are where white miso made from barley is mainly produced.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

奥村彪生によれば、うどんは国から渡来した切り(今の冷や)が日本で独自に進化したものであるという。例文帳に追加

Ayao OKUMURA said that Udon noodles are the Japanese original noodles evolved from Kirimugi (today's Hiyamugi) introduced from China.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

屋の特色は、蕎心に品数があまり多くなく、酒を飲ませることを念頭においているところにある。例文帳に追加

Characteristics of soba restaurants include a small menu with soba being the main item and serving sake being the important aspect of the business.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

隠岐で蕎は節目節目で食べられており、隠岐民謡「どっさり節」(別名「そば打ち踊り」)の踊りのに蕎打ちの要素が入っている。例文帳に追加

In Oki, soba is eaten on occasion and there are some elements of soba making in the choreography of the dance for the Oki minyo (folk song) 'Dossari-bushi' (also known as the 'Dance of Soba Maker').  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

発酵芽飲料の製造方法であって、糖化工程汁濾過を行うことを特徴とする製造方法。例文帳に追加

The method for producing a low-sugar fermented malt beverage includes performing wort filtration during a step of saccharization. - 特許庁

酵素を使用することにより小のアレルゲンを分解処理して、低アレルゲン化させた小粉の製造方法を提供することである。例文帳に追加

To provide a method for producing wheat flour containing a low allergen by decomposition-treating the allergen in the wheat flour by using enzymes. - 特許庁

メンブランフィルタに残存する芽発酵飲料の除去方法及び芽発酵飲料の微生物迅速検出方法例文帳に追加

METHOD FOR REMOVING MALT FERMENTED BEVERAGE REMAINING ON MEMBRANE FILTER AND METHOD FOR RAPIDLY DETECTING MICROORGANISM IN MALT FERMENTED BEVERAGE - 特許庁

に油ちょう処理した小粉粉砕物を1〜15重量%含有する製麺原料を用いる油揚げ麺の製造法。例文帳に追加

The method for producing fried noodles comprises using a material where 1-15 wt.% of fried pulverized wheat flour for making noodles is contained in wheat flour. - 特許庁

本発明におけるPYF因子低減物質を用いての芽原料大の処理は、浸漬工程のアンダーウオーター処理において行なわれる。例文帳に追加

The treatment of barley of malt raw material using the PYF factor reducing substance is carried out in an underwater treatment of the immersion step. - 特許庁

麦中間母本農8号及び同系統品種と、他の小もち性品種及び通常のうるち性品種とを識別する方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for identifying wheat Norin PL-8 and the same line variety from other wheat glutinous varieties and usual nonglutinous varieties. - 特許庁

このような時代背景もあって大の使用量を減らした、もしくは使用しないビール風飲料「合成酒」の製造開発を目指し大日本酒などを心に研究が行われた。例文帳に追加

As such, Dai-Nihon Brewery spearheaded research into the development of alternative beers with less barley or even no barley.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

区別が必要な場合、蕎入りのものを「黒そば」あるいは「和そば」、小粉の華麺を「黄そば」と呼ぶ場合があるが、「黄そば(きぃそば)」と「生蕎(きそば)」は呼び方が似ているため紛らわしい場合もある。例文帳に追加

When it is necessary to make distinction, noodles with buckwheat flour content are sometimes referred to as 'kuro soba' (black soba) or 'wa soba' (Japanese soba) and those with wheat flour content 'kii soba' (yellow soba) but, because 'kii soba' sounds similar to 'ki soba,' there may be some confusion.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

しかし、江戸時代期以降、小粉をつなぎとして使用し始めたことにより、二八蕎が一般大衆化したため、高級店が品質の良さを強調するキャッチコピーとして「生蕎」を使うようになった。例文帳に追加

Subsequent to the middle of the Edo period, however, since nihachi soba became common, with wheat flour being introduced as a binding agent, upscale soba restaurants started to imitate using the term 'kisoba' to emphasize the good quality of their noodles.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

(1)小粉デンプンのアミロース含量が15%以上24%以下であり、小粉の製パン吸水が63%以上であるウルチ性パン用小粉。例文帳に追加

(1) This non-glutinous wheat flour for breads having15% and ≤24% amylose content in wheat starch and ≥63% absorbed water of the wheat flour for bread production. - 特許庁

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