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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Roasted coffee beansの意味・解説 > Roasted coffee beansに関連した英語例文

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Roasted coffee beansの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 115



例文

Roasted coffee beans or ground roasted coffee beans 例文帳に追加

いつたコーヒー豆又はそれをひいたもの - 日本法令外国語訳データベースシステム

Coffee beans (excluding roasted ones) 例文帳に追加

コーヒー豆(いつたものを除く。) - 日本法令外国語訳データベースシステム

Green coffee beans are mixed and contacted with fermented green coffee beans and the mixed beans are roasted.例文帳に追加

コーヒー生豆に醗酵コーヒー生豆を混合接触させた後、混合焙煎を行う。 - 特許庁

To provide a method for producing roasted coffee beans by which taste of coffee can be positively regulated without depending on origin of raw coffee beans.例文帳に追加

生豆オリジンに依存せずに積極的にコーヒーの味覚を制御する方法を提供する。 - 特許庁

例文

The coffee beans are obtained by smoking roasted coffee beans A0 so as to be imparted with flavor as well as smoked aroma each peculiar to roasted coffee beans after extraction.例文帳に追加

焙煎されたコーヒー豆である焙煎豆A0が更にスモーク処理を受けていることを特徴とする。 - 特許庁


例文

a mill that grinds roasted coffee beans 例文帳に追加

ロースされたコーヒー豆を磨く工場 - 日本語WordNet

I roasted coffee beans to bring out the flavor.例文帳に追加

香りを引き出すのにコーヒー豆をいった - Eゲイト英和辞典

To enable coffee beans B to be roasted by microwave heating.例文帳に追加

マイクロ波加熱によってコーヒー豆Bを焙煎する。 - 特許庁

FILLING CONTAINER FOR ROASTED COFFEE BEANS例文帳に追加

焙煎済みコーヒー豆用充填容器 - 特許庁

例文

The method for producing roasted coffee beans comprises subjecting raw coffee beans to moderate surface grinding, and removing silver skin adhering to the surface of the beans followed by roasting and quenching roasted coffee beans by scattering reduction water, or alternatively rapidly scattering clean water at least one time during roasting in a roasting machine and quenching the coffee beans by final scattering of the clean water.例文帳に追加

コーヒー生豆を適度に表面研磨し、豆表面に付着したシルバースキンを取り除いてから焙煎するとともに、還元水の散布によって焙煎コーヒー豆をクエンチングする。 - 特許庁

例文

The method for producing a coffee beverage comprises the following process: freezing roasted coffee beans while keeping them at -25°C to 0°C before grinding, grinding the frozen roasted coffee beans, and extracting the ground roasted coffee beans with hot water.例文帳に追加

焙煎コーヒー豆を粉砕前に−25℃〜0℃の温度に保持して凍結させ、凍結した焙煎コーヒー豆を粉砕し、粉砕した焙煎コーヒー豆を熱水で抽出することを特徴とするコーヒー飲料の製造方法。 - 特許庁

The method for producing refined roasted coffee beans includes the step of bringing raw material roasted coffee beans 12-35 in Hunter L number into contact with coffee beans-derived extract-containing water selected from water containing extract derived from roasted coffee beans 40 or greater in Hunter L number and water containing extract derived from raw coffee beans.例文帳に追加

ハンターL値が12〜35の原料焙煎コーヒー豆を、ハンターL値が40以上の焙煎コーヒー豆由来抽出物含有水及びコーヒー生豆由来抽出物含有水から選ばれるコーヒー豆由来抽出物含有水に接触させる工程を含む、精製焙煎コーヒー豆の製造方法。 - 特許庁

To provide a method for producing roasted coffee beans surely improving flavor of roasted coffee beans, particularly surely reducing unpalatable flavor of low-grade coffee beans such as the species of Robusta coffee beans.例文帳に追加

焙煎コーヒー豆の風味を確実に改善可能にし、特に、ロブスタ種のような低品位種のコーヒー豆の有する不快風味を確実に軽減可能な焙煎コーヒー豆の製造方法を提供する。 - 特許庁

The method for producing roasted coffee beans comprises subjecting roasted coffee beans to tannin-eliminated acidic solution followed by reducing the moisture of the roasted coffee beans to ≤4 wt.%.例文帳に追加

焙煎したコーヒー豆にタンニン酸を除く酸性溶液で処理した後、焙煎コーヒー豆の水分を4%以下になるようにする焙煎コーヒー豆の製造方法。 - 特許庁

The method for producing coffee beverage comprises freezing coffee beans at ≤-15°C within 48 hours, preferably 24 hours after roasted, and subjecting the frozen coffee beans to frozen storage at ≤-15°C.例文帳に追加

コーヒー豆を焙煎後48時間以内、好ましくは24時間以内に−15℃以下に凍結し、その後−15℃以下で冷凍保存する。 - 特許庁

To provide a method for producing pulverized coffee making it possible to efficiently pulverize roasted coffee beans.例文帳に追加

焙煎コーヒー豆を効率よく微粉砕できる微粉砕コーヒーの製造方法を提供すること。 - 特許庁

The coffee beverage (as a representative, coffee beverage packaged in a hermetically sealed container and drip coffee) produced by using the roasted coffee beans or the roasted coffee beans by the method is also provided.例文帳に追加

上記の焙煎コーヒー豆または上記の方法による焙煎コーヒー豆を用いて製造された、コーヒー飲料(代表的には、密封容器入りコーヒー飲料、ドリップコーヒー)。 - 特許庁

The method for producing soluble powdery coffee comprises mixing roasted coffee beans and water, subjecting the roasted coffee beans to wet milling so as to have a median size of30 μm, and classifying the thus obtained coffee suspension within 55μm followed by drying the classified coffee suspension.例文帳に追加

焙煎コーヒー豆と水とを混合し、この焙煎コーヒー豆をメジアン径30μm以下に湿式粉砕し、得られたコーヒー懸濁液を55μm以下に分級し、その後乾燥する粉末可溶性コーヒーの製造方法。 - 特許庁

To provide a coffee beans roaster for producing tasty roasted coffee beans with predetermined roast color and predetermined moisture content, and to provide a method for easily and economically producing such tasty roasted coffee beans using the roaster.例文帳に追加

所定の焼き色と所定の水分含有量を有する美味しい焙煎コーヒー豆を製造するコーヒー豆焙煎装置およびこのコーヒー豆焙煎装置を用いて容易に経済的に美味しい焙煎コーヒー豆を製造する方法の提供。 - 特許庁

This method for producing coffee beverage comprises spraying roasted coffee beans with 0.5-5.0 wt.% of alkaline solution having a concentration of 1.0-2.0 M/L to obtain a coffee extract from the roasted coffee beans.例文帳に追加

焙煎されたコーヒー炒豆に、濃度1.0〜2.0M/Lのアルカリ溶液を、炒豆重量に対して0.5〜5.0%噴霧し、このコーヒー炒豆からコーヒー抽出液を得るコーヒー飲料の製造方法。 - 特許庁

The microwaves are uniformly absorbed in the coffee beans B so that the whole amount of the coffee beans B can be uniformly roasted in a few minutes.例文帳に追加

マイクロ波は、コーヒー豆Bに均一に吸収され、コーヒー豆Bの全量を数分内に均一に焙煎することができる。 - 特許庁

The method for producing coffee oil comprises a process of roasting coffee beans, a process of squeezing the roasted coffee beans in a squeezing device while keeping the coffee beans at 20-80°C, and a process of separating coffee oil comprising oil components from the coffee beans.例文帳に追加

本発明にかかるコーヒーオイルの製造方法は、コーヒー豆を焙煎する工程と、焙煎した前記コーヒー豆を圧搾装置内において20℃〜80℃に保持しながら圧搾する工程と、前記コーヒー豆からオイル成分であるコーヒーオイルを分離する工程と、を含む。 - 特許庁

The roasted coffee beans having 20-40 of L-value is regulated so that the mass ratio [(A)/(B)] of (A) the hydroxyhydroquinone to (B) the chlorogenic acids in the roasted coffee beans may be55×10^-4 (-), and the content of the chlorogenic acid in the roasted coffee beans may be 2.8-8 mass%.例文帳に追加

L値20〜40の焙煎コーヒー豆であって、焙煎コーヒー豆中の(A)ヒドロキシヒドロキノンと(B)クロロゲン酸類との質量比[(A)/(B)]が55×10^-4(−)以下であり、かつ焙煎コーヒー豆中のクロロゲン酸類含量が2.8〜8質量%である、焙煎コーヒー豆。 - 特許庁

This method for improving the coffee flavor comprises improving the precursor of roasted coffee flavor in the water-soluble extract of raw coffee beans.例文帳に追加

該方法は、生コーヒー豆の水性抽出物中における焙煎コーヒー香味の前駆体を改良することを特徴とする。 - 特許庁

This coffee product as modified coffee contains ≥3 mg of a nicotine acid compound and ≥10 mg of a Maillard reaction product per 10 g of roasted coffee beans.例文帳に追加

焙煎コーヒー豆10g当りニコチン酸化合物を3mg以上且つメーラード反応産物を10mg以上含有する改質コーヒー。 - 特許庁

This method for producing the coffee liquid comprises adjusting pH of a coffee extract extracted from roasted coffee beans to >6.8 but ≤8.5 followed by percolating the extract.例文帳に追加

焙煎コーヒー豆から抽出されたコーヒー抽出液のpHを、6.8を越え8.5以下に調整した後、ろ過するコーヒー液の製造方法。 - 特許庁

To provide a method for producing coffee aroma comprising efficiently collecting well-balanced aroma components through a series of process for obtaining coffee extract from roasted coffee beans.例文帳に追加

香料としてバランスのとれた成分構成を有するコーヒー香料の製造方法及びコーヒー飲料の製造方法などを提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing coffee flavor which collects flavor components of an excellent fragrance tone originally contained in roasted coffee beans from ungrounded roasted coffee beans by a simple method, which are of high titer.例文帳に追加

未粉砕の焙煎されたコーヒー豆から、簡便な方法により、焙煎コーヒー豆に本来備わっている優れた香調の香気成分を回収し、さらにそれが高力価のものであるコーヒーフレーバーの製造方法を提供する。 - 特許庁

It is possible to increase flavor and gloss in roasted coffee beans and obtain the coffee beverage having mild bitter taste and smooth acidity by removing silver skin by the surface grinding in the method for producing the roasted coffee beans.例文帳に追加

または、焙煎機内で焙煎中に少なくとも1回清澄水を急速散布し、さらに清澄水の最終散布によってコーヒー豆をクエンチングする - 特許庁

Indonesian coffee beans were roasted with charcoal fire to recreate the taste. 例文帳に追加

その味を再現するため,インドネシア産のコーヒー豆が炭火で焙(ばい)煎(せん)された。 - 浜島書店 Catch a Wave

To provide a method for obtaining coffee roasted beans having various flavors and complicated rich flavor.例文帳に追加

様々な風味を持つ複雑で豊かな風味のコーヒー煎り豆を得る方法の提供。 - 特許庁

This steam treatment method for the coffee roasted beans comprises ventilating air by steam lower than necessary temperature to advance the roast degree of the coffee roasted beans to an apparatus in which the coffee roasted beans are filled until condensed water produced in the apparatus is discharged outside the apparatus, and then rising the temperature of steam to be introduced to the apparatus until gaining sufficient temperature to advance the roast degree of the coffee roasted beans.例文帳に追加

コーヒー焙煎豆を充填した装置に、コーヒー焙煎豆の焙煎度を進行させるために必要な温度より低温の水蒸気による通気を、装置内に生じた凝縮水が当該装置外に排出されるまで行ない、しかる後、コーヒー焙煎豆の焙煎度を進行させるのに十分な温度を得るまで、装置に導入する水蒸気の温度を上昇させる。 - 特許庁

It is preferable that the outside plastic layer is HDPE and the inside barrier layer is EVOH and the roasted coffee is new coffee which is roasted or ground or all coffee beans which are roasted.例文帳に追加

外側プラスチック層はHDPE、内側バリヤ層はEVOH、焙煎コーヒーは、焙煎され挽かれた新しいコーヒーまたは焙煎された全コーヒー豆であることが好ましい。 - 特許庁

To provide a method for roasting low-grade raw coffee beans enabling easy and rapid destroy of unfavorable odor and taste of low-grade coffee beans such as robusta species one; and to provide roasted coffee beans obtained by the method.例文帳に追加

ロブスタ種等の低品位豆の不快な香りや風味を簡便かつ短時間で無効化する焙煎方法およびそれにより得られる焙煎コーヒー豆を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for roasting fresh ripen coffee beans by subjecting pretreated coffee beans to hot air drying so as to have a water content of about 5 wt.% which is regarded as an ideal water content of roasted coffee beans.例文帳に追加

焙煎コーヒー豆の理想である約5%の水分含有率となるよう前処理したコーヒー生豆を熱風乾燥させる焙煎方法を提供する。 - 特許庁

The method for producing a coffee extract includes, in producing a coffee extract by treating roasted coffee beans with an enzyme when and/or after the roasted coffee beans are extracted with water, in a step before the enzyme treatment, carrying out a steam distillation at a step of roasted coffee beans or a coffee slurry to recover a fragrance distillate and adding the fragrance distillate to the extracted solution after the enzyme treatment.例文帳に追加

焙煎コーヒー豆を水抽出時および/または水抽出後に酵素処理を施してコーヒーエキスを製造するに当たり、酵素処理前の段階における、焙煎コーヒー豆またはコーヒースラリーの段階において水蒸気蒸留を行うことにより香気留出液を回収し、酵素処理後の抽出液に香気留出液を添加することを特徴とするコーヒーエキスの製造方法。 - 特許庁

To provide a packaged coffee beverage enhanced in aroma as a product, and full of the same aroma as that of coffee made through dripping roasted coffee beans or coarse-ground coffee beans at home.例文帳に追加

製品としてのコーヒー飲料の香気を高め、家庭で焙煎コーヒー豆や粗引きコーヒーをドリップして得られたコーヒーと同様の香気に満ちた容器詰コーヒー飲料を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing roasted coffee beans having deep taste and aroma each peculiar to charcoal roasted coffee beans, reduced in water content to be excellent in storability, and also having good extraction efficiency.例文帳に追加

炭焼コーヒー特有の味わいや香りが深く、しかも水分含有率が低減して保存性に優れると共に、抽出効率の良い焙煎コーヒー豆の製造方法を提供すること。 - 特許庁

The roasted coffee beans has an L value of 25-38, and has a content of (A) hydroquinone of 7.1 mg or more, and a content (B) of hydroxyhydroquinone of 38 mg or less, per 1 kg roasted coffee beans.例文帳に追加

L値が25〜38であり、焙煎コーヒー豆1kgあたりの(A)ハイドロキノンの含有量が7.1mg以上、且つ(B)ヒドロキシヒドロキノンの含有量が38mg以下である、焙煎コーヒー豆。 - 特許庁

The method for producing purified roasted coffee beans includes heat-treating raw material roasted coffee beans which have a temperature of 80-150°C under atmospheric pressure, at 90-150°C under a vacuum condition of not more than 6.7 kPa.例文帳に追加

大気圧下で80〜150℃の原料焙煎コーヒー豆を、6.7kPa以下の真空条件下、90〜150℃の温度で加熱処理する、精製焙煎コーヒー豆の製造方法。 - 特許庁

The method for manufacturing strongly roasted coffee beans is carried out under following conditions: the temperature of the air sent to a roaster is kept at ≤280°C; and the amount of the charge of raw coffee beans to the roaster is controlled so that the finishing temperature of the roasted coffee beans does not exceed 220°C.例文帳に追加

深炒り焙煎コーヒー豆の製造方法において、焙煎機への熱風温度が280℃以下で焙煎し、焙煎コーヒー豆の炒り上がり温度が220℃を越えないように焙煎機への生豆コーヒーの投入量を調整することを特徴とする深炒り焙煎コーヒー豆の製造方法。 - 特許庁

This method of forced cooling roasted beans forced cools roasted beans on a wire mesh conveyor belt after roasting by conveying the roasted beans in a predetermined thickness and passing air through spaces of beans by aspirating air from lower side of the wire mesh belt in the cooling process of the roasted beans such as peanuts, coffee beans or the like.例文帳に追加

ピーナツやコーヒー等の焙煎豆類の冷却処理において、焙煎後の豆類を金網ベルト上において所定の厚さで搬送させるとともに、金網ベルトの下部から空気を吸引して豆類の間隙を空気を通過させて、強制冷却するようにしたことを特徴とした焙煎豆類の強制冷却方法。 - 特許庁

Raw beans of coffee are roasted and then coarsely ground to provide coffee powder and the coffee powder is frozen and immersed in water at normal temperature to extract coffee and the extracted coffee is filtered to separate coffee.例文帳に追加

コーヒーの生豆を焙煎し、荒挽きしてコーヒー粉とし、それを冷凍したのち、常温の水に浸してコーヒーを抽出し、、濾してコーヒーを分離する。 - 特許庁

This method for producing a coffee drink comprising roasting coffee beans, crushing the roasted coffee beans and extracting a coffee solution and the roasting of the coffee beans is performed be feeding a hot air at 450-520°C for 15-25 min.例文帳に追加

本発明は、コーヒー豆の焙煎し、焙煎したコーヒー豆を粉砕して、粉砕したコーヒー豆からコーヒー液を抽出することを含むコーヒー飲料の製造方法であって、前記コーヒー豆の焙煎が、450℃から520℃の熱風温度を15分から25分と送り込むことにより行なうことを特徴とする。 - 特許庁

In many cases, coffee is prepared under the image of a 'room filled with the aroma of freshly-roasted beans' rather than flavor of coffee drink itself. 例文帳に追加

そのためコーヒー液そのものの香りというよりは「挽きたての豆の香りが充満した部屋」のようなイメージで調合されることが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide roasted coffee beans useful for a raw material of a coffee beverage suppressed in miscellaneous tastes and having a roasting degree suppressed below a fixed degree.例文帳に追加

雑味が抑制されたコーヒー飲料の原料として有用な、焙煎度が一定以下に抑えられた焙煎コーヒー豆を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing roasted coffee beans for enabling obtaining coffee beverage having mild bitter taste and smooth acidity and improved in flavor and refreshed feeling.例文帳に追加

渋みが和らぎ且つ酸味がまろやかになるコーヒー飲料を得ることができ、コーヒー飲料の香味およびスッキリ感をさらに向上させる。 - 特許庁

To provide roasted coffee beans useful as a raw material of a coffee beverage having a body and a rich flavor with little unpleasant taste.例文帳に追加

ボディ感及びコクが豊かで、かつ雑味が抑制されたコーヒー飲料の原料として有用な焙煎コーヒー豆を提供すること。 - 特許庁

This method for producing the powder regular coffee comprises a grinding step for grinding the roasted coffee beans by inserting the roasted coffee beans and water into a mill, and a drying step for drying the resultant pasty dispersion to provide the objective powder regular coffee.例文帳に追加

焙煎コーヒー豆と水とを粉砕機に入れて粉砕してペースト状分散液とする粉砕工程、及び前記ペースト状分散液を乾燥して粉末レギュラーコーヒーとする乾燥工程を備えたものである粉末レギュラーコーヒーの製造方法とする。 - 特許庁

例文

This roasted coffee bean prepared product is obtained by filling water, raw milk, processed milk, a liquid milk product, an emulsifier, a sweetener or an edible liquid such as condensed coffee liquid in the thin pores of the granules obtained by crushing unextracted roasted coffee beans.例文帳に追加

未抽出の焙煎コーヒー豆を粗砕した粉粒体の細孔内に、水、生乳、加工乳、液状乳製品、乳化剤、甘味料または濃縮コーヒー液などの可食性液体を充填した焙煎コーヒー豆調製品とする。 - 特許庁

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※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
  
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