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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > low‐calorie foodに関連した英語例文

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low‐calorie foodの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 73



例文

To provide a low-calorie fermented dairy food excellent in preservation stability, capable of supressing the reduction in its sweetness or development of its sourness and fermentation smell despite having low calorific value.例文帳に追加

低カロリーでありながら保存中の甘味の低減や酸味、発酵臭の発現を抑制し保存安定性に優れた低カロリ−発酵乳食品の提供すること。 - 特許庁

The low-calorie sweetener inhibiting rise in blood-sugar levels comprises oligosaccharide, digestibility-resistant dietary fibers and high-sweetness sweetener, or further containing a sugar alcohol-containing sweetener composition, and food containing the above-mentioned materials.例文帳に追加

オリゴ糖、難消化性食物繊維および高甘味度甘味料、あるいはさらに糖アルコールを含有する甘味料組成物、ならびにこれらを含む食品を提供する。 - 特許庁

To provide cream cheese-like food good in workability and having low calorie when using as a confectionery making and breadmaking material, without spoiling smooth melting in the mouth and soft palate feeling of cream cheese, and refreshing acidity of natural cheese.例文帳に追加

クリームチーズの、柔らかい食感や滑らかな口溶け、ナチュラルチーズの爽やかな酸味を損なうことなく、製菓製パン材料として使用する際に、作業性が良く、低カロリーのクリームチーズ様食品を提供すること。 - 特許庁

To provide a base for a lipid substitute with which a lipid substitute having lipid-like texture and taste (including flavor release), free from no sticky paste feeling and having heat resistance, can be obtained; and to provide a lipid substitute; and to provide a low-calorie food product.例文帳に追加

脂質らしい食感及び旨味(フレバーリリースを含む)を有し、糊状感がなくかつ耐熱性を有する脂質代替物を得ることができる脂質代替物の素、脂質代替物、及び低カロリー食品を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing a food such as low-calorie jam, sauce, juice, etc., which suppresses occurrence of bitterness and has a fresh feel characteristic of fruit.例文帳に追加

苦味の発生を押さえて、果実が持っている本来のフレッシュ感のある低カロリーのジャム、ソース、ジュースなどの食品の製造方法の提供。 - 特許庁


例文

To provide a low calorie food of delicate flavor more excellent in taste an flavor than a flattened dried cuttlefish single body, having less bulkiness compared to flattened dried cuttlefish applied with coating and fried, and free from causing aged deterioration in quality.例文帳に追加

熨斗いか単体よりは味や風味に優れ、また熨斗いかに衣を付けてフライにしたものに比べ嵩張りが少なく、品質に経年劣化を生じることがない低カロリーの珍味食品を提供する。 - 特許庁

To provide vegetable dressing-type seasoning consisting mainly of a primary food material fully exhibiting nutritional value original in soybean and containing no oil and fat and no egg so as to have low-calorie and low-cholesterol content; and to provide a method for producing the seasoning.例文帳に追加

大豆本来の栄養価を十分に発揮した第一食材を主成分とし、油脂及び卵を含まないことで、低カロリー及び低コレステロールを実現した植物性のドレッシング及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing fried food such as a pork cutlet, tempura, French fry or Tatsuta-age (a fried food prepared by frying preliminarily seasoned meat or fish in oil), solving such a problem as to have a high calorie content to make the fried food have a low calorie content.例文帳に追加

とんかつ等のフライ、てんぷら、から揚げや竜田揚げ等の揚げ物類食品にあって、揚げ物類食品が高カロリーとなるといった問題を無くし、揚げ物類食品の低カロリー化を図ることのできる揚げ物類食品の製造方法を提供する。 - 特許庁

A dripping for grilled meat and dressing containing glucomannan which is a main ingredient of konjak, having good palatability with imparted viscosity owing to glucomannan without using oil and fat and a thickener, having low calorie and containing no food additives are produced from konjak flour or purified glucomannan and other food materials by using a food equipment and popularized to the public.例文帳に追加

コンニャク粉、又は、精製グルコマンナンと他の食品素材を食品機械を使用して、コンニャクの主成分であるグルコマンナンを含有し、その粘性で油脂や増粘剤不使用の食感の良い低カロリーで、食品添加物を含まない、焼き肉のタレ、及び、ドレッシングを製造し、普及させる。 - 特許庁

例文

To provide an acidic oil-in-water type emulsified food such as mayonnaise having mild taste and full-bodied taste and exhibiting natural taste and sufficiently having mild taste and full-bodied taste even when the food is a low-calorie type having50% oil and fat content.例文帳に追加

マイルドな食味とコク味を有し、かつ自然な食味を呈するマヨネーズ等の酸性水中油型乳化食品であり、特に油脂含量が50%以下の低カロリータイプであっても十分にマイルドな食味とコク味を有する酸性水中油型乳化食品を提供する。 - 特許庁

例文

To obtain konjak which has a sense of play by color combination, specific palatability (smoothness and elasticity) by adjustment to pH 9-3 and properties of low calorie and dietary fibers, and is useful as a material for various food products (frozen dessert food products, cakes, dairy products and daily dishes).例文帳に追加

コンニャクを、色の組合せによる遊び感覚とpH9〜3に調整して得られる独特な食感(滑らかさと弾力)、そして、低カロリー、食物繊維という特性を持ち、種々な食品(冷菓、菓子類、乳製品、総菜類)の素材として提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing an emulsified thickening composition having low calorie and no characteristic peculiarity in flavor and the like, excellent in emulsification stability and thickening properties, and favorably applied to the field of food and the like; to provide an emulsified thickening composition obtained by the method; and to provide food containing the composition.例文帳に追加

低カロリーで、風味等に特有のクセがなく、乳化安定性や増粘性に優れ、食品等の分野への適用に良好な乳化・増粘組成物の製法およびそれにより得られた乳化・増粘組成物、並びにそれを用いた食品を提供する。 - 特許庁

This low-calorie and safe sweetener composition and foods containing the sweetener composition are provided by formulating the potassium acesulfame which is the sweetener having high sweetness and the inverted type liquid sugar of a natural sweetness which is not a gene-recombination food.例文帳に追加

高甘味度甘味料アセスルファムカリウムと非遺伝子組み替え食品である天然甘味料の転化型液糖を配合することにより低カロリーで安全な甘味料組成物、該甘味料組成物を含有する食品を提供する。 - 特許庁

To provide a low calorie nutritional supplement having texture specific to food, smooth elution of nutritional components such as a dietary fiber, a growth factor such as enteric Bacillus bifidus and lactobacillus, a mineral, a vitamin, a physiologically active substance or the like.例文帳に追加

食品特有の食感(テクスチャー)を有して、食物繊維、腸内ビフズス菌や乳酸菌の増殖因子、ミネラル、ビタミン、生理活性物質などの栄養補助成分の溶出がスムーズで、且つ低カロリーである新規な栄養補助食品を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing mayonnaise-like food free from risk of allergy due to yolk, having low calorie, containing no cholesterol, having flavor and palate feeling similar to those of original mayonnaise, and preventing an eater from having psychologically discomfort feeling due to thickener.例文帳に追加

卵黄によるアレルギーのおそれがなく、かつ低カロリーでコレステロールを含まず、本来のマヨネーズと同等の風味、食感を有し、かつ増粘剤による心理的違和感を与えることのない、マヨネーズ様食品の製造方法を提供しようとする。 - 特許庁

The products can be applied in food, feed, beverages, cosmetics or pharmaceutical products and are particularly useful as slow or non-digestible oligosaccharides, low calorie providers, prebiotics, mineral absorption promoting agents, non-cariogenic agents and/or low glycemic index regulating syrups.例文帳に追加

この生成物は、食品、飼料、飲料、化粧料または医薬品に使用することができ、特に遅消化性もしくは非消化性オリゴサッカライド、低カロリー付与剤、プレバイオティック、ミネラル吸収促進剤、非齲蝕性剤、及び/または低グリセミック指数調節性シロップとして有用である。 - 特許庁

The low-calorie food bar contains a high protein core component and a caramel component formulated with a large amount of water-soluble dietary fiber which is cohesive, crunchy and sufficiently soft/moist to be chewable, and flavorful throughout the product's shelf life.例文帳に追加

低カロリーの食品バーは、製品の有効期間中に結合性があり、歯ざわりがよいが、十分柔軟/しっとりとして咀嚼可能であり、風味豊かである、高い含量の水溶性食物繊維と配合されている、高タンパク質のコア材料およびカラメル材料を有する。 - 特許庁

A mixture of 25-50 wt.% of Konnyaku (devil tongue), 20-40 wt.% of glutinous rice, and 20-40 wt.% of wheat is steamed, then pounded so that the wheat grains may be connected into the paste mixture of the Konnyaku and the glutinous rice and they are integrated into a low calorie food like rice cake.例文帳に追加

コンニャク25〜50重量%、もち米20〜40重量%および麦20〜40重量%を含有する混合物を蒸煮し、粒状の麦がコンニャクともち米とのペースト状混合物で結合して一体化するように搗いて餅状化した餅状低カロリー食品とする。 - 特許庁

To provide a tea rice gruel which has the rich original aroma and taste of tea and has the brilliant green color of the tea to give a healthy appearance, because rice gruel is lionized as a healthy food due to a low calorie and easy digestibility, especially because a tea rice gruel has a strong healthy image.例文帳に追加

粥は、カロリーが少なく、消化しやすいなどのためにヘルシーな食品としてもてはやされており、とりわけ茶粥は、健康のイメージが強いことから、お茶が本来有する香りと味に富み、かつ、お茶の緑色が鮮やかな健康感を感じる茶粥を得る。 - 特許庁

To provide a food which has light and smooth palate feeling, high foaming power and low calorie, and excellent spreadability with soft physical properties even refrigerated or at normal temperature and whose physical properties can simultaneously satisfy both distribution of a long period of at least one month and retained properties even after preservation.例文帳に追加

食感が軽くなめらかで、起泡力が高く低カロリーとなり、冷蔵しても常温でも柔らかな物性で良好な塗りやすさを有し、その物性が1ケ月以上の長期間の流通、保存後も維持される性能を同時に満たしうる食品を提供する。 - 特許庁

The suspension has low calorie, and therefore, is effectively usable for production of calorie-reduced fluid food.例文帳に追加

本発明者らは驚くべきことに、水和膨潤した状態のコンニャク原料を含む水相と、該水相中に懸濁状態で分散した水不溶性食物繊維粒子とからなる懸濁液が、小麦粉ルウと同等の粘性を付与することができること、並びに当該懸濁液はカロリーが低いことから低カロリー化された流動状食品の製造に有用であることを見出した。 - 特許庁

To obtain rice gruel which does not cause water separation from the rice gruel, has no unevenness of water as the whole rice gruel, becomes puffy, has gloss and is subjected to retort sterilization in rice gruel which is in much request as a healthy food due to low calorie, ready digestion, etc., especially in retort rice gruel having various kinds on the market due to convenience.例文帳に追加

粥は、カロリーが少なく、消化しやすいなどのためにヘルシーな食品としてもてはやされており、特に、簡便さから種々多様な粥が市販されているレトルト粥の、粥から水分の分離(離水)がみられず、粥全体が水分のムラのないふっくらとして、ツヤのあるレトルト殺菌処理を施した粥を得る。 - 特許庁

例文

To obtain an oil and fat substitute composition for breadmaking, which is added to bread dough of bread, bun, etc., so as to increase extensibility of bread dough and a volume during baking, improve palatability of breads obtained by baking, control aging, produce breads reducing a used amount of oils and fats or using no oil and fat at all and provide low-calorie breads having high food safety.例文帳に追加

本発明は、食パンや菓子パン等のパン生地に添加することでパン生地の伸展性、焼成時のボリュームアップを図ることができ、焼成して得たパン類の食感向上や老化を抑止することができ、油脂の使用量を低減化したり全く使用しなくても良好なパン類を得ることができ、低カロリーで食品安全性の高いパン類を提供することができる製パン用油脂代替組成物を提供する。 - 特許庁

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