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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > paste confectioneryに関連した英語例文

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paste confectioneryの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 31



例文

A type of confectionery called 'Isoyokan' which is a sweetened and jellied bean paste with green laver 例文帳に追加

磯羊羹という羊羹 - EDR日英対訳辞書

It's one ingredient of Japanese confectionery and an-pan (a round soft bread with bean paste in the center). 例文帳に追加

和菓子やあんぱんの材料。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

METHOD FOR PRODUCING CONFECTIONERY AND BREAD ON WHICH FLOUR PASTE IS ADDED例文帳に追加

フラワーペーストを上乗せした菓子、パンの製造法 - 特許庁

It is one of the baked confectionery with bean paste filling wrapped in sponge cake dough. 例文帳に追加

主にカステラ風の生地で餡を包んだ焼き菓子の一種。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

It is an unbaked confectionery with bean paste filling wrapped in wheat starch in place of flour dough. 例文帳に追加

小麦粉の皮の代わりに生麩で餡を包んだ生菓子。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

It is local baked confectionery with azuki-bean paste wrapped in the moon cake-like dough. 例文帳に追加

月餅風の皮で小豆餡を包んだ札幌市内ローカルの焼菓子。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

However, it was a sugar confectionery baked and solidified, not a processed product of sugar-paste. 例文帳に追加

ただしこれはあくまで焼き固められた砂糖菓子であり、飴状のものを加工したものではない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To obtain heat-resistant processed cheese to be used for meat- or fish-paste products, or confectionery/breadmaking.例文帳に追加

畜肉・水産練製品又は製菓・製パン用の耐熱性を有するプロセスチーズを得る。 - 特許庁

This potato confectionery is obtained by piling pastes of the sweet potatoes having the flesh with different colors so as to form a layered formation, forming the piled paste, and baking the formed paste.例文帳に追加

本発明のイモ菓子は、肉色が異なるサツマイモのペーストを層状に重ねて成型、焼成してなる。 - 特許庁

例文

To provide versatile type Citrus depressa fermented soybean paste by crushing and boiling Citrus depressa squeezed lees to bring into paste, and mixing the product with fermented soybean paste, so as to effectively use Citrus depressa squeezed lees leaving fruit juice, and to provide fermented soybean paste confectionery and health fermented soybean paste as applied products of the Citrus depressa fermented soybean paste.例文帳に追加

果汁が残っているシークヮーサー搾りかすを有効利用すべく、シークヮーサー搾汁かすを粉砕し煮てペースト化して味噌と混合してなる多用途型のシークヮーサー味噌とし、しかもその応用品として、味噌菓子や健康味噌などを実現する。 - 特許庁

例文

Kentsuba-monyo-tsuki enkei Kintsuba' (literally, samurai-sword-guard-patterned round kintsuba-cake) is one of the Japanese confectionery known as 'kintsuba' (a Japanese confection made from red bean paste wrapped with a skin made from flour and water kneaded and spread thinly). 例文帳に追加

剣鍔文様付き円型きんつば(けんつばもんようつきえんけいきんつば)は、和菓子のきんつばの一種である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Amezaiku refers to one of the techniques of confectionery production and making of shaped forms by using candy-paste which is made from heating sugar, or the shaped forms. 例文帳に追加

飴細工(あめざいく)とは、製菓技術の1つであり、砂糖を熱し、飴状になったものを用いて造形物を作り出すこと、およびその造形物をいう。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The skin has a unique flavor, and when boiled thoroughly to make crushed beans, the soft texture of the skin balances well with the bean paste, thus it is often used in upscale Japanese confectionery. 例文帳に追加

皮に独特の風味があり、煮込んで粒あんにすると柔らかな皮の食感が餡と調和するため高級和菓子で良く使われている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This Japanese confectionery-like Sushi comprises Sushi rice 12 obtained by seasoning cooked rice with vinegar, and sweet bean paste 13 joined to the Sushi rice 12.例文帳に追加

ご飯に食酢で味をつけてなる鮨飯12と、この鮨飯12に接合された餡13とで和菓子様の鮨10を作る。 - 特許庁

It is preferable that the food is one kind or more selected from fish paste product, animal meat product, confectionery, coffee drink and cocoa drink.例文帳に追加

また、前記食品が、魚肉練製品、畜肉練製品、菓子類、コーヒー飲料、ココア飲料から選ばれた1種以上であることが好ましい。 - 特許庁

It is possible to produce Citrus depressa fermented soybean paste confectionery by mixing or entwining the Citrus depressa fermented soybean paste with solid unrefined brown sugar, seeds such as peanuts, or root vegetables, and health fermented soybean paste by mixing with a health food material such as turmeric, Peucedanum japonicum Thunb, guava, and Nemacystus decipiens.例文帳に追加

このシークヮーサー味噌は、固形の黒糖又は落花生などの種子類又は根菜類と混合し又は絡めてなるシークヮーサー味噌菓子にしたり、ウコンや長命草、グァバ、モズクなどの健康食材と混合して健康味噌を製造することも可能である。 - 特許庁

To provide a method for producing confectionery and bread having a pudding-like smooth and glossy appearance and fresh palatability by adding a heated flour paste on the confectionery and baked bread, subsequently cooling the resultant product.例文帳に追加

本発明の目的は、加熱フラワーペーストを焼成済菓子および焼成済パンに上乗せ後に冷却する事により得られるプリン状の滑らかで光沢のある外観と瑞々しい食感を有する菓子、パンの製造法を提供する事にある。 - 特許庁

To provide flour paste such as flour paste and custard, useful as topping and filling of bread and confectionery, excellent in spreadability and expandability in spite of having high oil content, and excellent in heat resistance, and to provide a method for producing the same.例文帳に追加

パン類や菓子類のトッピング、フィリングとして有用な、高油分含量であっても、スプレッド性、伸展性に優れ、且つ、耐熱性も良好である、フラワーペースト、カスタード等のフラワーペースト類、及び、その製造方法を提供すること。 - 特許庁

Although it generally refers to chuka-man (Chinese steamed bun), in Hokkaido, it refers to a sweet with bean paste filling wrapped in the pancake-like dough (chukadane "" in terms of Japanese traditional confectionery) made from flour, sugar and egg. 例文帳に追加

一般的には中華まんを指すが、北海道では小麦粉、砂糖、卵を原料とするパンケーキ状の生地(中花種)で餡を挟んだ菓子を指すことがある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The paste-like confectionery material contains yam, a saccharide, albumen and agar at a weight ratio of 1:(1.8-2.2):(0.005-0.15):0.0005-0.025.例文帳に追加

山芋、糖類、卵白及び寒天を重量比率で1:1.8〜2.2:0.005〜0.15:0.0005〜0.025の割合で含有するペースト状の菓子材料とする。 - 特許庁

To provide a method and a device for producing a superimposed food by which and with which filling material such as bean paste is placed between upper and lower outer crusts in layers like Monaka or sandwich confectionery.例文帳に追加

例えば最中やサンド菓子のように、上下の外皮の間にあん等の内材を重ね合わせて重ね合わせ食品を製造するための重ね合わせ食品製造方法および重ね合わせ食品製造装置に関する。 - 特許庁

The confectionery 1 is produced by wrapping around the periphery of a rounded bean paste 130 as a sweet-taste material with cooked rice 120, and applying dried bonito chips 110 on the surface of the cooked rice 120.例文帳に追加

菓子1は、甘味材料である丸めた餡130の周囲を飯120で包み、飯120表面に花鰹110を付着して形成してある。 - 特許庁

The method for producing confectionery and bread is to add the heated flour paste prepared by using 0.1-0.6 wt.% heat-reversible gelling agent on the baked cake or the baked bread under heating at 50-80°C and subsequently cool the resultant product.例文帳に追加

本発明は、熱可逆性ゲル化剤を0.1〜0.6重量%使用した加熱フラワーペーストを焼成済菓子または焼成済パンに加熱温度50〜80℃で上乗せして、後に冷却する事を特徴とする菓子、パンの製造法である。 - 特許庁

The baked confectionery is obtained by baking wrapping dough obtained by using as an external wrapping material, batter as baked confectionery dough having a lot of moisture and fluidity at normal temperature such as butter cake dough and muffin dough, and using as an internal wrapping material, short paste as dough having a little moisture, no fluidity at normal temperature and almost no expansiveness such as cookie dough, galette dough, pie dough and tart dough.例文帳に追加

外包材にバターケーキ生地、マフィン生地などの、水分が多く常温で流動性を有する焼菓子生地であるバッターを、内包材にクッキー生地、ガレット生地、練パイ生地、タルト生地などの、水分含量が少なく、常温で流動性がなく、膨張性がほとんどない生地であるショートペーストを使用した包餡生地を焼成する。 - 特許庁

It is not overstating to say that it is possible to obtain almost any kind of food needed in order to make Kyoto cuisine here: Kyoto vegetables called traditional vegetables, Kyoto pickles, tofu, yuba (soy-milk skin), fu (wheat-gluten bread), eel, tsukudani (preserved food boiled down in soy sauce), kamaboko (boiled fish paste), dried fish, dried goods, tea, confectionery, bread, sushi, and so on. 例文帳に追加

そのほか伝統野菜とも呼ばれる京野菜、京漬物・豆腐やゆば・麩・ウナギ・佃煮・蒲鉾・干物・乾物などから茶・菓子・パン・寿司まで京料理の食材はほとんどここで揃うといっても過言ではない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The ice confectionery is obtained by adding cow milk to a rice powder raw material ground to put into a paste state and rice powder, stirring the product in lukewarm water to produce a dissolved mixture, and adding a hydroxide to the dissolved mixture followed by cooling for solidifying and molding.例文帳に追加

牛乳と、摩砕してペースト状にした米粉原料と、米粉とを加えて微温湯攪拌して溶解混合物を生成し、その溶解混合物に水酸化物を添加した後、これを冷却して凝固成形して得ることを特徴とする。 - 特許庁

The ice confectionery is made by adding milk, bean curd lees raw material obtained by grinding bean curd lees produced from soybean from which soy milk is squeezed, into paste, and rice powder; stirring the mixture with tepid water to generate a dissolved mixture; and adding hydroxide to the dissolved mixture, and then cooling the resultant mixture to be coagulated and formed.例文帳に追加

牛乳と、大豆から豆乳を絞りとった後のおからを摩砕してペースト状にしたおから原料と、米粉と、を加えて微温湯攪拌して溶解混合物を生成し、その溶解混合物に水酸化物を添加した後、これを冷却して凝固成形して得ることを特徴とする。 - 特許庁

The mold-baked hollow baked confectionery is obtained by putting candy-wrapping dough using short paste such as cookie dough, galette dough, kneaded piecrust or tart pastry as an outer wrapping material and using choux dough as an inner wrapping material into a baking mold such as a mold-developing plate and a paper cap mold and baking the dough.例文帳に追加

外包材として、クッキー生地、ガレット生地、練パイ生地、タルト生地などのショートペーストを使用し、内包材としてシュー生地を使用した包餡生地を型展板や紙カップ型などの焼型に入れて焼成した、型焼き中空焼菓子。 - 特許庁

The supplementary food is in the form of confectionery, processed cereals or fish paste products.例文帳に追加

カルタミンを含有する錠剤、散剤、造粒剤、カプセル剤、液状またはゲル状高脂血症もしくは高コレステロール血症改善用、又は、高血圧症もしくは肝機能障害改善用補助食品であって、菓子類、穀類加工品または魚肉練り製品である補助食品。 - 特許庁

To provide new raw water for food and drink and useful food and drink obtained by using the new raw water, for example, vegetable-derived food obtained by hydroponics, fermented soybean paste, soy sauce, salt, noodles, bean curd, paste made from konjak flour, liquor, confectionery such as ice cream, drinking water, a refreshing drink, a fruit beverage and vegetable juice.例文帳に追加

新規な飲食品用原水およびその飲食品用原水を用いて得られる有用な飲食品、例えば養液栽培によって得られる植物由来の食品、味噌、しょうゆ、食塩、麺類、豆腐、こんにゃく、酒類、アイスクリーム等の菓子、その他の加工食品、飲料水、清涼飲料、果実飲料、野菜ジュース等を提供することを目的とする。 - 特許庁

例文

A puree-like, or paste-like tea-leaf processed product, where the tea leaves are passed through the strainer without being dried for crushing processing, can be used directly to drink only by thinning with hot water, can be used for food directly, and also can be used for direct addition to confectionery, or the like.例文帳に追加

その茶葉を、乾燥させないままストレーナを通過させて破砕加工を行ったピューレ状もしくはペースト状の茶葉加工品は、わざわざ急須を使用する手間をかけないでも、そのままお湯で薄めるだけで飲用に供することができ、そのまま食用に供することもできるうえ、お菓子等への添加用にそのまま使用することもできる。 - 特許庁

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